kampen mot vikten och kosten...
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
31
<<
Mars (2023)
>>


till minne av min mamma Anitha Jörgensson

Ja då det kom hastigt när du låg på sjukhuset att ditt hjärta inte orkade längre, din kol hade tagit över samt den kraftiga infektionen som din trötta kropp inte orkade kämpa emot.

I mitt huvud gick det för snabbt, jag träffade dig på söndagen och då satt du uppe i din förtölj på avdelningen. Dock sa du att du hade fått ont över hjärtat vid 1400 tiden och domningar ut i armen o benet. Ända sköterskan hade sagt var denna medicinen har du ju fått innan och den borde du tåla. Varför togs inte dina symtom på alvar?

tänk om - du hade fått hjälp mot hjärtinfarkt då hade du kanske varit i livet nu
Tänk om - du hade varit så pigg och din kropp orkade motstå infektionen så du kunde komma hem till oss.
Tänk om - du inte hade varit så fruktansvärt envis som du var så hade du varit i livet nu.

Ja det är en massa frågor jag aldrig får svar på. Eller varför du ringde mig kl 01.15 på natten exakt 1 timme innan du dog, vad ville du ha sagt till mig? ville du säga för väl? eller bara säga att du saknade oss och du kommer få det bra nu?
Ja dessa frågor som jag har kan ingen svara på utan jag får tänka som så - du har det bättre där du är , du slipper smärtan du slipper ångesten från din kol. Jag som ville du skulle få njuta av din fina nya lägenhet i helsingborg, du som pratade så gott om den och började planera för den. jag såg i dina ögon hur de tindrade när du pratade om hur du ville ha det där.

Natt personalen som du pratade med som var så glad för din skull att du skulle flytta. Ja nu blev inte livet så som vi hade planerat, men jag tror och hoppas d u har det bra där uppe nu med pappa, azo och tyson. ni sitter där uppe och ser ner på oss och finns i våra hjärtan.

Imorgon kommer det bli tufft, att vakna och köra till hbg och träffa dina syskon, släktingar , vänner och mina syskon. att ta ett sista förväl att vetskapen är att du inte kommer tillbaka finns i mina tankar. nu känns det som du vakar över oss, du kommer vara med oss imorgon, för mig , samuel , stefan och peter, dina barnbarn och barnbarnsbarn.
Dina syskon, ja alla från österlen. hade önskat få minnas dig som du var. När jag fick det där samtalet den morgonen 15 januari var som någon slog undan mina ben. Att dom skämtade och påstod att ditt hjärta hade stannat och dom fick inte igång dig utan du somna in och fick slippa alla smärtor, ångest mm.

ja den dagen var som en stor chock för mig, ja för mina syskon oxå. När vi kom för att se dig och ta för väl en sista gång innan du togs till vilan. Du såg så fridfull ut där du låg. Mina tankar och i mitt huvud var det kaos i , allt bara snurrade och jag kunde inte focusera.

när jag och mina 2 bröder åkte hem till mig efter för att boka begravningsbyrå, Fonus - När man skulle få ihopa till din dödsannons så satt man där i min lilla bubbla och trodde detta var ett skämt. att jag sitter här med mina syskon och planera din begravning när du levde bara 12 timmar innan.

Ja den dagen var ingen rolig dag, den veckan var jag i samma bubbla där jag inte kunde ta in att du faktiskt gott bort. Ja det sägs att när ens föräldrar dör så blir man vuxen, och det kändes så att vem skall man nu rådfråga? vem skall nu ge mig tips och trösta mig så som du gjorde. ja det får bli ett annat kapitel.

Imorgon så kommer det vara en tung tuff och hoppas på en fin dag förmamma du är i mina tankar och i mitt hjärta.

       
1 Februari 2024  | Dagen föra begravningen | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & charlotte Jörgensson                                             Skaffa en gratis hemsida