kampen mot vikten och kosten...
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


ja man mår bättre och bättre...

Ja detta o ändliga väntande på få ett prov resultat. Ja i denna tid med just Corona som härjar runt i hela värden, speciellt i Ängelholm. Vi som jobbar inom vården gör vårt bästa mot denna pandemi, Vi gör vårt yttersta för alla som behöver vår hjälp. Gamla som unga, Hoppas innerligt att pandemin snart är över och att man kan börja leva som normalt igen,

Att man har en sorts rädsla inom sig för denna sjukdom som både kan vara mild och allvarlig har jag hört. Och att slippa få den. Man tvättar händerna och håller avstånd och avstår från all inomhus idrott därav gymmet, och badhuset. Verksamheter är inställda så konstigt om samhället får en viss risk när det gäller psykisk ohälsa, där fler och fler mår sämre psykiskt för man känner sig illa tvungen att hålla sig inomhus efter man jobbat. Ja nu menar jag inte att jag mår dåligt psykiskt.

Idag är en sådan fin dag då solen lyste över Ängelholm, Man ville bara vara utomhus och njuta av vädret men samtidigt så får man tänka om och vara inomhus. Hämtade sonen på skolan och sedan har vi haft en trevlig kväll med film och tv spel där vi hjälptes åt att övervinna fienderna i lego spel på ps3. Ja mycket tänkande men också en hel del skratt från vår sida.

Sedan det bästa var väl att jag chockade killen ordentligt när jag skickade honom ett nice sms, haha ja han fick sig nog en funderare och tänkte väl jävlar har hon slatt huvudet eller nått som han sa när han ringde upp mig. Men han umgås ikväll med en kompis för egentligen så skulle detta vara min jobbhelg men jag lyckades dra på mig en förkylning med huvudverk och halsont och trötthets känsla i hela kroppen.

nu sitter jag här vid datan och skriver lite om dagen som varit och funderar på vad jag och sonen skall hitta på imorgon, blir väl spel och läxläsning till en början..
20 November 2020  | Länk | att gå i väntans tider... | 0 kommentar
från kronoskogen till sibirien

började som sagt helgen med att vara ute i skogen och fotograferade. Medan min kille var iväg och träffa vänner så passa jag och sonen på att vara ute och röra på oss.

Sonen vill efter denna helg ha en liten ponny, vill gärna ha en hund eller en större lägenhet där han kan ha en stor studsmatta i trädgården. ja med andra ord tur man har ett aktivt sparande haha.

kommer ett fotoalbum i min blogg så fort jag lyckats föra över bilderna till datan :)
15 November 2020  | Länk | foto äventyr | 0 kommentar
6 dagar ledigt på schemat!

Ja då var man förberedd på att jobba idag för jag hade skrivet upp mig att jag kunde till 13.00. Så klockan var ställd till 0545 så bara upp och förbereda frukost mm och sedan väcka en trött son, ja inte har han bästa morgon humöret hehe.

Men allt var klart när samordnaren ringde så det var bara att komma iväg med sonen , på med kläder och iväg. lämna till fritids och sedan mot jobb. Dessa härliga arbets kamrater man har så ställer man klart upp. Vi har lite ont om personal när denna pandemin härjar runt i världen men vi gör vårt bästa och löser problemen och hjälper varandra.

Så då är det att försöka komma till ro och att slappna av, är rätt öm i kroppen efter all aktivitet man haft i helgen ;)

imorrn hoppas man träffa killen igen så man kan ha någon att mysa med när man är ledig från jobb. Har som sagt skaffat ny telefon så där har man gratis tränings program som man skall vänja kroppen med haha. promenader och hemma träning är det som står på schemat för mig.
16 November 2020  | Länk | lång ledig på schemat men går in och jobbar | 0 kommentar
solen sken och fint väder ute

Lördagen började lugn med sovmorgon. Jag och sonen bestämde att vi skulle ut och cykla och vi cyklade ner till Sibirien och där gick vi på stranden mot farhult. Vi träffade på stora och små hästar, hundar och hundvalpar och många som var ute på stranden och umgicks.

Rundan blev lång, 5,5 km promenad och cykling 8 km totalt så vi var rätt trötta när vi väl kom hem. Blev mys på kvällen med bra film.

Söndagen cykla vi ner till skogen och vilken tystnad när vi satt på en kulle och bara lyssnade, tog med oss varm chocklad och bullar. Vi sprang och lekte och busade och lekte pirater, ja kul hade vi. Sedan tog vi en lång cykeltur till Sibirien igen och där klättra sonen i träd. Tillslut så cykla vi hem trötta och ömma i rumpan haha av allt cyklande, men vilken avkopplande helg med mycket ute visstelse och umgänge och mys,

så det var en lyckad undeerbart mysig helg.
16 November 2020  | Länk | helt underbar helg | 0 kommentar
vakna med tuppen

Ja då vakna man med tuppen när två telefoner ringde samtidigt, den ena låg sidan om sängen medans den andra självklart låg vid soffan så bara att stiga upp och stänga av den.

Sonen var lite mer tröttare än mig så han låg kvar i sin säng en kvart till och sedan var det frukost. Jag lämna honom på skolan och sedan så cyklade jag hem för att ta tag i städningen av kattlådan och dammsugning av lägenheten.

sen när det var dags för att cykla upp till maxi och lidel och öb så var det lite jobbigt upp för den nya backen haha de var då man tänkte jag får nog ut och promenera mer ;)

Så väl uppe på maxi blev det inköp av underkläder till sonen och så vidare till lidel , Så många pensionärer där var där upp eoch vissa hade munnskuddet på men under näsan och de är då man bara vill gå fram för att säga att det gör ingen nytta på de viset. handskar hade dom och när dom betalt så tog dom med handskarna på munnskyddet som redan då egentligen är förbrukad.

Tror man är arbets skadad som skall bry sig om sådant på sin lediga dag. haha men så är det. Sedan så cykla man vidare till öb för kattsanden skulle fyllas på i lådan och lite lukt gott inköpas. så nu medans golven torkar så fastna jag framför min blogg..

Fast jag han även prata i tele med min pojkvän som hade sovigt dåligt och var inte så pigg. så hoppas han får rätt på det. nu skall jag skala lite potatis och varma biffarna som jag gjorde igår.
10 November 2020  | Länk | effektiv | 0 kommentar
från noll till 100

Ja då var man inte så jätte pigg. jag hade lyckats dra på mig en infektion som verkligen hade dragit ner mig totalt. Att gå med infektioner en längre tid är inte bra. Det berätta kroppen för mig den 2/11 så fick bli läkar besök på onsdagen 3/11. Så då fick man sin dos sulfa antibiotika och var typ utslagen hela onsdagen då jag lämna och hämta sonen på skolan. så vi satt mest och mös till Disney filmer och åt god mat som sonen hade önskat , fast min aptit inte fanns där alls.


Min pojkvän kom ju förbi på tisdagen på en kaffe och vi satt och snacka lite och umgicks med sonen ihopa. han sa till mig att ringa läkaren för jag var inte så pigg och jag hade ont. ja ja de löste sig det med.

Fredagen var det dags för jobb igen då var jag bättre med pencelinen tog klart ut sin rätt på kroppen, magen och knoppen hängde inte med så bra :( men nu är behandlingen slut och för hoppningsvis kan man snart gå tillbaka som pigg och allert person igen.
10 November 2020  | Länk | Sulfa preparat | 0 kommentar
Då sitter jag här igen :)

att känna sig glad fast det står som spö i backen, Det är då man tänker på sina kollegor som jobbar ikväll. Hoppas dom kan köra bil och slipper bli våta och kalla.

Jag satt och kolla över mitt Telenor paket och inser att jag betalat för tv kanaler som vi inte ens tittar på sedan i somras. Så imorgon får jag ringa telenor och säga upp kanalerna så kommer man ner lite i månaden i kostnad.

Här hemma så ser vi mest på netflix , Disney och you tube.

Ikväll var Samuel för söt, medans jag torkar hans skor i badrummet så säger han mamma jag har fått hår under armarna och skall ta bort det med en rakhyvel trodde han, men jag sa du får allt vänta några år till innan du skall raka dig under armarna så njut så länge du slipper goa unge,

Tiden bara springer iväg och snart är det jul afton och nytt år, jag är mycket ledig över jul och nyår, och då är Samuel också det. Ser fram emot ett bättre och mysigare 2021 med många möjligheter till de bättre.

Dom som vill får gärna slänga in en kommentar på inläggen eller bara skriva i gästboken, bara roligt att få läsa feedback eller ris.

Detta med att undvika både badhus och gym när man är en riskpatient är inte kul , speciellt när jag kom igång så bra med pass och styrkepass. men får väl bättra mig och istället ta tidiga träningar i skogen i detta härliga väder. men det kommer bli bättre hoppas jag.
2 November 2020  | Länk | Att känna sig trött och seg men ändå pigg | 0 kommentar
firar 3 år som ny grupp i kommunen.

Själv har jag bara jobbat här i 2 år och 4 månader. Och tycker detta är den bästa gruppen. Idag fick vi tårta 😊 och på vårt nästa APT blir det smörgåstårta för många svar på medarbets enkäten.
2 November 2020  | Länk | hemtjänst BBH SÖDRA CENTRUM | 0 kommentar
OBS VIKTIGT

Snälla följ detta 🤒😷🤧 många som är risk patienter 😪 jag är en av dom! Dax för att lägga sig blir jobb imorgon.
1 November 2020  | Länk | riktlinjer | 0 kommentar
Då sitter jag här igen :)

Jag har efter mycket om och men funderat på om jag skulle radera denna sida eller behålla den, jag kom fram till med hjälp av min pojkvän att behålla sidan.

Jag lämnade in skilsmässopapperna höst/vintern 2018, och därefter flyttade jag och min son till egen lägenhet 1/2 2019. En lägenhet jag skulle ha tillfälligt eftersom detta bara är en tvåa och jag vill minst ha en trea.

Jobbar nu i hemtjänsten i Ängelholm och gått ner i tjänst till 85 procent från heltid som jag hade i Helsingborg. Denna resan har varit lång så jag kommer sätta punkt på att inte berätta mer om detta. För bestämde mig att jag skulle blicka framåt för mig och min son.

Nu har det gått så bra att jag träffar en härligt ,rolig och trevlig man som fungerar bra med min son. Jag fortsätter kämpa med både vikt och kosten för det är fortfarande en rygg operation planerad om min kropp vill som jag vill. Jag tränar i den mån jag just nu mäktar med och klarar av pga andra saker. Får som sagt sprutor var 3-4 månad för att klara jobba och leva ett normalt liv som möjligt.

Sitter nu och skriver efter man haft semester med sonen som har haft höstlov och i den mån man kan göra p.g.a. pandemin Covid19 hitta på saker utomhus i den orten man bor i.
Vi har varit mycket ute i skogen och vandrat, Vi undviker åka kollektivt så att träffa mormor är inte aktuellt så det får bli samtal i telefon istället för sonen.

Denna pandemin är inget roligt som hänt hela världen , restruktioner som måste följas och att hålla avstånd mot varandra och undvika köpcentrum om man inte måste. så det gäller att man tvättar händerna och spritar samt håller avståndet. Nu så skall jag se om man kan hålla denna bloggen igång och inte låta det gå så många år mellan gångerna som det gjort. På återseende!
1 November 2020  | Länk | 2020 nytt liv och många erfarenheter starkare. | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & charlotte Jörgensson                                             Skaffa en gratis hemsida