kampen mot vikten och kosten...
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


en ovanlig jul

Ja då är julen över, och då går man mot ljusare tider. Snart nyår och hoppas på ett roligt och händelserikt och mysigt 2021, hoppas bara att vaccinen hjälper mot covid19.

Julafton blev annorlunda däe vi bara var 3 personer och brossan tittade förbi med julklappar till sonen. som blev överlycklig för det han fick. Nu går vi mot nyår och det blir också en ovanlig afton detta året, blir nog en lugn hemma kväll med lite god mat och mys.
Blir att jobba nyårsdagen på kvällen men de är ok, blir väl bra något bubbel på nyårsafton.

Nu håller man på att kasta och sortera ut en massa som jag inte skall behålla. skall också bli nystart och det ser jag fram emot.

Helgen som varit har varit rolig och händelserik, men skönt att vara ledig för behöver detta. Hoppas verkligen det vänder nu denna pandemin. Så just nu vill jag inte berätta mera. men det är en del på gång det kommande året.
27 December 2020  | Länk | julen är över för denna gång, | 0 kommentar
Du är värd bättre vännen!

Jag har under en tid funnits för min bästa vän, hon har inte känt sig sedd med den hon träffat som har kärleks förklarat sig för henne med att flytta ihopa, giftemål mm.. Kär som hon var så kände hon att nu har jag nog träffat en reko kille. Men han har betett sig konstigt mot henne på sista tiden, och idag kom förklaringen... han var hos sitt ex.

Jag bad henne komma hit och ut och gå med mig och sonen, så vi var ute i två timmar och gick och prata , när vi kom hem så satt jag fram mat eller sallad med kyckling till henne så hon börjar få lite liv igen. Sedan kom min pojkvän och sa samma sak som jag i stort sett sagt till henne över en veckas tid. Hon är värd bättre, Hon behöver en trevlig, ärlig, lojal och god trogen kille som både har skin på näsan och kan acceptera att hon har barn varannan vecka. nu behöver hon ha minst 3 - 4 veckor att hitta sig själv att läka och glömma det hon precis förlorat eller som han förlorade.

Jag har även fått positiv feedback av min väninna att nu syns de att jag har börjat slimma till mig och tappat vikt. jag vill och kan och lär tappa mera. Tränar varannan dag och försöker gå mycket på jobb så man f år sin motion där. springa i trappor de skall jag börja göra amera. för nu jävlar så är det jag som skall få den kroppen jag vill ha, få tillbaka den kontrollen som jag en gång tappade år 2008 då jag var med om min häst olycka som gjorde att min ryttar karriär tog slut på allvar :/

Jag älskade mina hästar och få rida andras hästar, samtidigt som jag tränade på gymmet. Jag har dock ändrat min kost men nu lär jag fortsätta me detta och invägningen blir 28/! hos dietisten, och när jag nått mitt mål så har jag garanterad en skönhets op att genom gå med all lös hud som inte vill strama till sig samt min gravid mage där jag blivit snittad.

Som sagt jag vill bli en aktiv och pigg tjej i mina bästa år, och jag har som mål och jag har min pojkvän som gillar mig för den jag är men som också har börjat ut och gå för sin egen del. jag gillar han som han är men hälsan är o och a. nu har det varit en bra helg fast vi inte sov hos honom i helgen, han vara här och det var trevligt, längtar redan efter honom, nu får jag fortsätta att tänka framåt och har ett mål till som jag skall klara och det får jag väl snart börja med så jag får de över klarat. Friare liv utan att vara beroende av andra.

önskar er en trevlig fortsatt 3 advent, snart julafton men också mer och se fram emot..

Du och jag mot världen hjärtat och min son självklart!
13 December 2020  | Länk | psykiskt mående | 0 kommentar
skönt att slippa storhandla när man bara har cykel att ta sig fram på!

Ja då tog jag mitt förnuft till fånga och beställde mat på nätet, dricka som är rätt tungt och annat som man skall ha. Bättre ta sånt som inte är så tungt på cykeln. Sedan lättare att få hem maten när man jobbat en hel vecka till 16.00.

Idag så skulle vi varit i Kvidinge/Åstorp men det blev ändrat för min pojkvän skulle på sin systers kallas i hbg. så det måste han få göra. Deras föräldrar lever ju inte längre så dom har bara varandra. och blod är tjockare än vatten sägs det och det är sanning. Som veckan varit så har det varit intensivt på jobb och sedan hem, igår var jag sjukt trött så somna för första gången i soffan när vi kom hem jag och sonen, ja de var man inte beredd på haha. Men då var jag också trött.

Träningen flyter på , tränar varannandag nu och det fungerar bra. Snart hoppas jag kunna träna varje dag någonting. konditions pass får jag göra när jag jobbar då vi springer i trapporna med middagarna. Sedan när jag är ledig så blir det tidig morgon runda efter sonen är lämnad i skolan, så snart har han lov så då får jag tänka om så man får ut honom också när man går sin runda.

idag skall vi ta oss ut med sofus en liten tur och se hur han reagerar när det är lite blött ute. sedan blir det en liten promenad till stan. så har denna dagen gått, blev sen lunch så får bli mellis om en timme när vi varit ute en sväng.

Så denna lördag blir nog lugn. ha en bra dag alla där ute, tveka aldrig att skriva en liten komentar eller gästboks inlägg om det är något ni tycker och tänker.
12 December 2020  | Länk | mathem | 0 kommentar
prövningar blir det inte för många av....

Just nu i Ängelholm blir alla inom vård omsorg prövade om vi kan ro hem denna seger än en gång mot covid19. Vi kämpar , vi går på knäna, och vi gör allt för våra gamla!

inom dagarna så får vi en bonus på 5500 kr som vi fått för vårt kämpande inom denna pandemi. ett kämpande som har ställt oss alla på kanten och verkligen ställt upp för varandra. Vi hjälps åt och vi gör allt för att inte bli sjuka eller smitta dom gamla. Men när övriga av befolkningen inte kan lova att hålla restruktioner, när man springer på väla, i Helsingborg , shoppar alla dessa julklappar , julhandlar och skiter i vad regeringen säger.. ja då är det fan illa. ni som gör detta borde kanske ta jobb inom vården och hjälpa oss som sliter för att ni skall må bra, att ni skall klara er från covid,, alla som vill överleva och träffa sina anhöriga igen. Detta är inget skämt som vissa tar det som eftersom ni inte kan stanna hemma och istället shoppa på nätet som andra gör bara för att inte få denna skiten till sjukdom.

Ja vi får se vad detta slutar som och hur ¨många som klarar sig från andra vågen och som flera andra tror så kommer säkert tredje vågen efter jul och nyår då alla skall parta loss och träffas för att fira jul. Hoppas innerligt inte att de kommer en våg till. vi får ingen semester, vi får jobba extra, jobbar hela dagar och allt för vi inte skall gå under med pandemin.

Ja men detta är allvar!

Andra prövningar är att inte bli sjukskriven, ätt hålla sig frisk och hel så inte rygg helvetet smäller igen, det pratas om en operation men nu satsar jag hel hjärtat på att gå ner i vikt och kosten kommer från Nico metoden som jag har lyckats med innan, men nu skall jag fan ro denna i land. dom brukar säga 3 gången gillt och de är just vad det är nu. Jag har till den 28 januari som jag skall vägas och mätas innan dessa skall jag inte stå på en våg eller mäta min midja. jag skall kämpa och jag skall göra mitt bästa, dels för min sons skull så han har en frisk och allert mamma, och dels för min egen skull. när man tittar på gamla foton så tänker jag så vill jag se ut igen men fattar att de lär jag inte göra för de är 20 år sedan jag var ung snygg och fastare i kroppen, dock inga barn men hade min häst som jag hade. träna aktivt både på gym och friskis o svettis.

nu tänkte jag sätta punkt här för att ut i detta underbara blöta väder och hämta min son som snart slutar skolan för dagen.
9 December 2020  | Länk | Ja då nalkas det mot jul och nyår | 0 kommentar
Ja då sitter man här efter 7 år

Ja då har jag kommit så långt som 7 år sedan jag påbörja min viktresa med pt. Problemet att förra gången då jag lyckades tappa 20 kg ca så var mitt hjärta på väg att säga upp sig. Ja det ville inte hänga med mer så oktober 2014 så fick jag inopererat en pacemaker som skulle se till så mitt hjärta slog som minst 60 slag.

ja det har varit en upp och nergång med just vikten efter det. Har ibland gått upp några kg och ner några kg, kroppen är som sagt emot mig eftersom fått bekräftat att jag har en kronisk sjukdom som sitter i mina leder, har fått mediciner mot detta och varje dag är inte den anadre sig lik. Ibland har jag bra dagar medan andra dagar är mindre bra. men som sagt det är bara att inte ge sig. Denna medicin jag får är en medicin som gör att jag dels kan sova bättre på natten och röra mig mer och smärtfri på dagen.

Så nu efter 7 år har jag sagt stopp för viktuppgång som dels orsakas av medicinen men också av min kroniska sjukdom. men jag får istället bita i de sura äpplet och pressa kroppen till träning som säkert kommer göra min kropp till ett helvete innan den vänjer sig vid träning och förändrad kost där jag nu i två veckor tar bort alla onyttiga kolhydrater och ersätter med proteiner och mycket grönsaker.

ja ni får verkligen hålla på mig att jag fixar dessa 4-5 dagar innan kroppen har vant sig vid denna förändring. men jag har ett mål är att jag kommer i min klänning som jag har i garderoben.
4 December 2020  | Länk | 7 år senare! | 0 kommentar
kallt och blött

Ja då har vi kommit in i december månad, snart nytt år!
Jag har varit med om en hel del och resan lär inte ta slut just här kan jag säga. Det positiva är att jag träffat en härlig rolig man som är underbar. Jag har i mina tankar när det gäller just män att vara försiktig, helst inte släppa in någon i mitt liv eller öppna mig direkt för någon ny, Jag jobbar på detta men mer och mer så kanske jag kommer våga berätta mer om mitt liv och sonens liv.

Jag vill så mycket just nu, hade önskat fått igenom en sak och det är att börja min rediga viktresa när jag fått min blockad spruta den 17/12. Jag börjar samla mod och kraft för att psykiskt klara detta, med min pt kostråd och träningsråd och att jag mitt nött har gjort en deal med en vännina att detta skall jag fixa i allla fall 10 % till februari, hoppas bara att stressen som blir nu på jobb med tacken av Corona där vi saknar personal till den milda grad att vårt distrikt snart går på knäna. Personal och deras anhöriga är sjuka samt våra barn som dras med förkylningar som gör att vi inte kan lämna dom på skolan.

Julafton ja det blir det även om man inte kan fira det med mamma och syskon, men vi löser detta, min son är för underbar att mamma då blir det ingen jul :( jodå jul och klappar lär det bli ändå men det lär bara bli du och jag och eventuellt någon vän. Så igår handla jag tre julklappar och en sedan innan så vi kommer nog ha de trevligt.

så idag skall jag besöka dietisten på sjukhuset för att se vad vi skall planera och hur jag skall lägga upp min kommande träning och kost för att lyckas lite i taget.

men som sagt så är det planer och fler har jag på gång hehe. så nästa år lär det nog gå i kärlekens tecken , mycket att färdigställa och få klart så man snart kan göra det man har på sin önskelista.

nu blir det att fortsätta med tvätten och ev en promenad innan jag kommer hämta sonen för att ta oss till sjukhuset och sedan hem för att sist ta mig till jobb för ett kvällspass. imorgon fredag så lär jag och sonen ta det lugnt, ev gå ut och bara ha roligt.
3 December 2020  | Länk | 3/12 torsdag | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & charlotte Jörgensson                                             Skaffa en gratis hemsida