- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Glädje och sorg - rapport från den senaste månaden. Typ!

Det har varit en tuff vår för min del och därav har det blivit dåligt uppdaterande här. Att vara med mina nära och kära har varit betydligt viktigare än att sitta framför datorn. Här nedan kommer rapport av en del som hänt sedan sist - Janis och jag har tävlat och glädjande är att min prinsessa kan lägga till LP1 i sitt fina namn, min farmor har gått bort och vi har haft begravning, mamma har fyllt jämt, Janis har genomgått en stor undersökning och i höst flyttar vi...

För snart tre månader sedan åkte min Farmor in på sjukhus där de efter några dagar konstaterade att hon hade ett blödande magsår. Med lite extra blod i kroppen skulle hon få komma hem, hon kom aldrig hem. Min 88 åriga Farmor drog på sig infektion efter infektion och på de två månader hon låg på sjukhus förvandlades hon från en pigg pensionär till en sjukling som många stunder var helt okontaktbar. Någon från familjen var hos henne varje dag och jag försökte åka till sjukhuset ett par dagar i veckan. Vissa tillfällen satt man och höll henne i handen medan syrgas och slangar hjälpte henne att andas, andra tillfällen var hon medveten att vi var där. Det som känns så himla underbart är att sista gången jag träffade min Farmor satt vi och pratade. Hon skulle dagen efter få flytta från Östra Sjukhuset till ett korttidsboende på Gråbergeet. Hon svarade mest ja och nej på alla mina frågor, men jag såg henne skratta och hon var vi gott mod. Vi skiljdes åt med ett riktigt hej då och det är något jag kommer att minnas...

Helgen 16-17 april åkte Rosa, Minna, hundarna och jag för en tjejhelg till Småland. Lördagen innebar lydnadstävling på Gnosjö BK för Janis och mig. Vi lyckades vinna hela tävlingen och vårt LP 1 var i hamn. Janis och jag tävlade nog exakt samtidigt som Farmor tog sitt sista andetag. Att umgås med mina extra mammor när jag fick detta besked var oerhört skönt. De känner mig så väl och jag fick både prata, gråta eller bara vara tyst. Söndagen innebar agilitytävling och Janis första efter långt uppehåll. Janis var underbar att köra och kändes laddad.Det som dock var allra viktigast för mig var att se om hon höll, vilket hon gjorde. Väl hemma i Göteborg åkte jag och tog ett farväl av Farmor.


LP1 Månfares Janis Joplin...

Helgen därpå skulle några vänner och jag åka ner till Skurup och tävla. Dagen innan ser jag att Janis inte riktigt går som hon ska och efter vila står hon på tre ben i en sekund för att sedan gå normalt. Precis så som hon gjorde i vintras när hon skadade sin tå. Tårarna bara sprutade på mig och mina tankar snurrade högt och lågt. Det blev inget tävande utan en tur ut till paradiset med världens bästa familj. Janis haltade bara en dag men jag beställde tid för en rejäl utredning hos ortoped, dock var det två veckors väntetid.

Påsken var lugn och skön. Jag joggade fler omgångar och rensade hjärnan och satte eget rekord med att springa dryga milen. Jag njöt av skärgården och tog turer med min brors nya båt till både Asperö (Farmors sommarhus), Styrsö (fika) och Donsö (fika). Jag hade det toppen men min oro för min hund fanns i huvudet.


Vårt paradis!


Janis och jag njuter av en fantastisk solnedgång!

Helgen därefter åkte Rosa, Linn och jag till Tranås för två dagars tävlande. Janis kändes otroligt stark men det känns att vi inte ha tränat ihop oss och jag är faktiskt riktigt ringrostig och har hamnat efter på många sätt genom mitt uppehåll. Jag var mycket nöjd med helgen och hade det underbart mysigt med fantastiska vänner på fanastiska Rås gård trots att jag knappt kunde andas genom näsan då jag var dunderförkyld.


You and me!

Måndag 2 maj hade vi begravning för Farmor i Älvsborgs Kyrka. Kyrkan fylldes av ett femtiotal personer och prästen Agneta Ohlsson var helt fantastisk. Helt klockrent pratade hon om livet och att Farmor hade haft ett långt liv med ett kort slut. Ja, Farmor har verkligen levt livet, jobbat hårt men unnat sig mycket. Trots att begravningar är jobbiga så är det oerhört skönt att ta ett sista farväl och gå vidare på något vis. Farmor kommer vi att minnas på många sätt och var dag får jag nästan redan på nya sidor som jag inte visste fanns hos henne. Mäktigt.


Graven med blommor (vi önskade att folk hellre skänkt till hjärt- och lungfonden)


Sov gott älskade mamma, svärmor och farmor...

Tisdag 3 maj fyllde världens bästa mamma 60 år och detta firades på Förö. Mamma såg glad och nöjd ut och av oss i familjen fick hon en alldeles egen bärbar dator. Det var en mysig kväll med god mat tillsammans med familj och mammas arbetskamrater. Ljuvligt nog fick jag en natt där ute då pappa på onsdag morgon skjutsade in mig med båten till Önnered. Jag har verkligen världens bästa föräldrar!


Älskade mamma!


Jag fick för ovanlighetens skull (har ju en matlagargalen bror) fixa käket... Ibland slår jag till!

Fredag 6 maj innebar en stor undersökning hos ortoped Gustav Svensson på Blå Stjärnan. Jag hade fram till dess kört på som vanligt och både tränat och gått långa promenader utan att Janis visat något konstigt. Vi började undersökningen med att Janis fick gå på en belastningsmatta som via tusentals sensorer läser av data hur hon belastar olika ben, hur lång tid hon har tassarna nere i marken m.m. Jag var helt facinerad över tekniken och Gustav var noggrann och förklade väl datan han kunde utläsa. Att göra denna typ av undersökning behöver man verkligen inte ha en sjuk hund för, jag tycker det är bra information att ha nytta av för oss som tränar och tävlar aktivt med våra hundar. Resultaten visade fina värden och han kunde inte se något onormalt. Därefter kände han igenom hela Janis, böjde överallt och det hon reagerade på var ryggen, nästintill vid svansroten, samt i en tå på höger bakben (inte det ben hon ibland håller upp vid vila). Han ville röntga båda bakbenen och ryggen för att se att inget var onormalt. Janis sederades och röntgades med flera bilder. Inget konstigt kunde utvisas på dessa utan allt såg väldigt fint ut. Att Janis haltar ibland kommer att förbli en gåta men det talar för att det hela är muskulärt. Precis som oss människor kommer hon med sin explosivitet ibland att ha små kramper som gör att hon är halt/stel efter vila. Att tävla och träna vid dessa tillfällen ska jag såklart inte göra men han tyckte jag ska leva på som vanligt med min hund. Det var en lättad Hanna som tog med sin prinsessa hem efter nästan tre timmar på djursjukhuset...

Den helgen åkte Rosa, Linn och jag till Oxelösund för nya tävlingar. Janis gick fint i många partier, hon svänger fint och känns stark. Däremot är jag så ringrostig så jag skäms. Att jag hållt på denna sport i så många år kan man inte tro. Jag måste träna mera. På vägen hem åkte vi förbi Heléne som har en av Janis brorsor, lydnadsstjärnan Mick Jagger. Vi fick supergod middag och tjötade i ett par timmar innan vi fortsatte västerut och hemåt. Dessutom hade världens bästa pappa och bror födelsedag!


Månfares Mick Jagger och Månfares Janis Joplin... <3 

Denna helg har bjudit på annat. I juni ska jag på bröllop och i helgen hade vi möhippa för Angelica. Det blev verkligen en toppendag på alla sätt. Vi började med fem kamp på Gökboet och det var längesedan jag skrattade så mycket, vi körde sumobrottning, bowling där man själv satt fastspänd i klotet som sin lagkamrater satte fart på, skottkärrekörning, gladiatorkamp och bungyrunning. Lunch åt vi i Slottsskogen innan det blev smyckestillverkning nere vid Klippan. Angelica fick göra en fin silverring medan vi andra pysslade med pärlor. Kvällen avslutades med middag och mys hemma hos Emmas föräldrar.


Blivande bruden....

Idag har jag varit på Blå Stjärnan och simmat med Janis på morgonen. Jag fick tips av ortopeden att jag ska försöka få till ett pass i veckan i bassängen, att simma i sjön och havet ger inte alls samma lugna och harmoniska hund som jag har där. Hon var lycklig och simmade på bra. Åkte sedan till Farmors lägenhet, som numer är min, för att påbörja den stora rensning vi ska göra. Mamma, pappa och jag började rensa bland kläder och man kunde inte låta bli att kolla på alla de fotografier som fanns. Återigen återspeglades det att min Farmor har haft en roligt liv. Det känns oerhört konstigt att rota på det sätt vi faktiskt gör men det måste ju göras.

I höst/vinter kommer alltså Janis och jag att flytta från skatteparadiset Mölndal till arbetarkvarteren Majorna. Jag kommer att renovera hela köket samt tapetsera och måla när allt är utrensat. Det kommer att bli jättebra även om det är läskigt att flytta ifrån ett ställe som man trivs på. Jag gillar att det händer saker, men jag gillar inte stora förändringar. Att flytta är för mig stort och jag är ganska vilsen hur jag vill ha det i min nya lägenhet. Varje rum får inredas efterhand helt enkelt. Det kommer att behöva köpas massor av nya möbler då jag kommer bo dubbelt så stort och i dagsläget vet jag inte ens vad jag ska fylla alla rum med. Den som lever får se och just nu tittar jag i inredningstidningar för jämnan. Spännande!

I kväll har jag även joggat med Janis och Sofie. Efter 2.5 vecka jogginguppehåll sprang jag första gången på Safjället i onsdags. Det var galet tungt. Andra puckar var det idag då det kändes lätt. Tänk att jag om drygt två veckor dessutom ska springa mitt första motionslopp då några kollegor och jag är anmälda till Blodomloppet. Träna, träna, träna...

Nu är det dags för lite soffhäng innan sängen kallar och det är dags att ladda upp för en nya arbetsvecka...Du är det finaste jag vet,
du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro, mitt hopp, min kärlek.

Björn Afzelius


       
15 Maj 2011  | Diary! | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida