- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Största segern är mot den jävla fästing som smittat min bästa vän!

Det har varit en tuff vinter för Janis (och mig). I november var vi hos veterinären för första gången då Janis haltade efter vila på ett framben. Röntgades från topp till tå utan att något visades och vi ordinerades vila.

Jul och nyår var konstig. Janis sov mycket och var stel i kroppen. Hon var otroligt känslig mot ljud på ett sätt som hon tidigare inte alls varit i närheten av. Hon som alltid är glad mot alla hundar ville helst var i fred. Något var fel.

I början av januari var jag åter hos veterinären och denna gång reagerade Janis kraftigt i flera tåleder, armbågar och även i ländryggen. Jag visade film på hur hon var efter vila (eftersom hon alltid gick ur det) och tillsammans med veterinären bestämde vi oss för att ta blodprov för fästingprov innan vi gick vidare.

Dagarna i väntan på besked var jobbiga och när min telefon hade flera samtal missade när jag kom ut från ett möte på jobbet hade jag en stor klump i magen. Veterinären hade dock ett "glädjande" besked, Janis hade en kraftig borreliainfektion (1280 i titervärde) och visade negativt på anaplasma.

Antibiotika sattes in och redan efter ett par dagar märkte jag skillnad. Ögonen tindrade trots att kroppen fortfarande var stelare än normalt. I takt med att jag upplevde Janis piggare och gladare fick jag börja gå promenader i den takt hon ville och orkade. Så skönt!

Vid återbesöket i månadskiftet reagerade hon inget i lederna och trots att hon fortfarande kan vara lite stel ibland (kan vara både efter en vilodag likväl som efter ett träningspass) fick jag okej att börja sätta igång.

Så idag. Idag sprang vi in tillsammans på ett fullsatt Scandinavium. Glad matte och glad hund. Vi njöt av varje sekund vi fick visa upp det vi älskar allra mest - agility!

Och... bäst av allt är att Janis inte ser stel eller konstig ut efter att ha varit ensam hemma några timmar. Vi är back on track. Vi har besegrat den där jävla fästingen! Nog den största segern för oss detta år.

Imorgon kör jag dock Iza på Scandinavium. Janis får åka med mormor och morfar till paradiset på jorden och ha det gott. Jag längtar också dit... 

Och... idag fick vi motta vandringspridet Lydnadsraketen på GMBK. Kul att förra årets sjukdomsprojekt (Janis hade en stukad tå) kunde bidra till mer än ett dyrt LP1-diplom från SKK. ;o)

Nedanstående foton från dagens uppvisning har tagits av Johanna Kempe.


Hopp!


Klockren gunga!


Full fokus!


Largelaget i gröna snygga tajts!


Slalom, slalom, slalom!

Det finns bara en av mig och det är jag
Det finns bara en av dig och det är du
Det finns bara två av oss och det är vi.

25 Februari 2012  | Länk | Diary! | 8 kommentarer
Smider tävlingsplaner...

Sjuk. Varit nära döden. Belive me. Nu har jag dock återvänt till ett liv mer i soffan än på toan och jag är inte hetare än normalt. Jag har agilityabstinens och har börjat smida tävlingsplaner för våren. Om alla mina fyrbenta vänner håller sig friska och krya planeras nedanstående tävlingar fram till SM i juni och där emellan har lite annat redan fyllt min digitala kalender...


Min bästa vän i alla lägen!

Scandinavium (uppvisning) 25-26 februari
Janis eller Iza

RC-kurs i Lotushallen 29 februari-1 mars
Janis eller Iza

SHU:s agilityläger i Kyrkekvarn 2-4 mars
Janis (då jag inte fixar mat och håller i trådarna)

Rättvik 17-18 mars (ej helt 100 ännu!)
Janis, Meg och Iza

Gotland 22-25 mars (inklusive semester!)
Janis, Meg och Iza

Gåsahoppet 6-8 april
Janis, Meg och Iza (?)

Stockholm 14-15 april
Jesus Christ Superstar med B2 och familj

Njudung 21-22 april (Sjöstugan)
Janis, Meg och Iza

Tranås 28-29 april
Janis, Meg och Iza

Oxelösund 5-6 maj (osäkert...)
Janis och Meg

Göteborgsvarvet 12 maj

Råådalen 12-13 maj (får hitta handlers på...)
Janis, Meg och Iza

30-års fest 26 maj i pardiset

Falkenberg 2-3 juni
Janis, Meg och Iza (?)

SM 2012 Borlänge 14-17 juni
Janis


Tänk att denna lilla sparvel har blivit stor nog att få tävla. Hon har än så länge gjort det med bravur...


Och lediga helger kommer vi att vara i paradiset såklart!

1 Februari 2012  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Lämnar 2011 bakom oss och siktar mot 2012!

Jag lever. Däremot bloggar jag inte särskilt ofta. Anledningen är enkel; det finns inte tid. Hösten har varit tuff med flytt och totalrenovering av lägenhet, jobb i mängder, träningar och tävlingar med hundarna, ideellt arbete och dessutom har jag försökt att hinna umgås med mina nära och kära.

Folk skriver långa romaner om året som gått och det har både varit toppen och botten för egen del. Tuffast var helt klart att Farmor gick bort i april, ungefär i samma ögonblick som Janis och jag äntrade lydnadsplanen och tog vårt LP1.

Det är i Farmors gamla lägenhet som Janis och jag bor i sedan november, en stor lägenhet på 100 kvm i Majorna med utsikt över Göteborg. Det var dock med blandande känslor och tankar jag flyttade hit, det känns som min lägenhet nu och jag vet att Farmor är glad över att jag bor här. På något sätt sitter minnen i väggarna och det är ofta tankarna springer iväg åt ett håll som jag inte riktigt är bekväm med. Fast det vore ju konstigt om man inte kände eller tänkte heller?

Till det positiva. Årets största händelse var helt klart när vi stod på toppen av Sveriges högsta berg Kebnekaise i juli. Den resan har satt spår på många sätt och jag är så otroligt glad att veckan i norr blev så lyckad på alla de vis. Tack ni som var med!


On the top of Sweden


Det gröna tältet på toppen!


Hela min semester var bra på alla de vis, vilken ni kan läsa om här.
Och höstens resa till VM i Frankrike var också kul!

Men nu är det nytt år med nya möjlgiheter. Det jag önskar allra mest är att Janis och jag får en tävlingssäsong tillsammans utan skador. Ser gärna att ett cert eller två trillar in. Med laget är målet självklart SM2013 och det är med laget jag har allra roligast. Dessutom ska jag ju prestera så bra jag kan utifrån de förutsättningar jag har med Meg, Iza och (s)tollarna.

Jag har antagit utmaningen att springa Göteborgsvarvet den 12 maj. 21 km ska jag klara av att jogga så jag ska försöka att prioritera att träna en del varje vecka. Sätter inga måsten på antalet pass, när jag får en lucka och känner att jag orkar ger jag mig ut i skogen...


Den 12 maj ska jag vara stark!

Och så ska jag ju fylla år. Jämt. Inte roligt alls. Det är så mycket som i mina tankar skulle var uppfyllt vid denna tidpunkt i mitt liv. Jag trivs med det jag gör samtidigt som jag inte kan låta bli att påverkas av andras kommentarer. Stora som små. Fast jag lever mitt liv och det är jag som ska vara nöjd med det och allt som oftast är jag det. Och... i maj blir det fest i paradiset!

När jag bloggar nästa gång vet jag inte. Kanske imorgon eller kanske först i sommar. Den som lever får se!

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon!

3 Januari 2012  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Bästa semestern ever!

Just nu sitter jag på vårt sommarställe, som ofta benäms som familjens paradis, Stora Förö. Solen går ner bakom öarna och jag försöker samla ihop mina tankar inför detta blogginlägg som kommer handlar om min semester - den bästa ever!


Bloggar från paradiset...

Likt tidigare år avslutade jag min sista jobbdag mitt i veckan. Jag tycker det är riktigt skönt och är tacksam över att jag har möjlighet att ha så lång sammanhängade semester som jag har. 5,5 veckor är få förunnat och jag lovar att jag njuter av varje dag och förvaltar dem väl. Detta blogginlägg kommer främst handla om mina tre större händelser dessa veckor; Dania Cup, Kebnekaise och Ibiza.

Dania Cup 
Tillsammans med Jeanette och Pax åkte Janis, Meg och jag med till årets agilityvecka i Danmark. Dessutom hade vi bytt upp vår boende form från bil till husvagn vilket var riktigt lyxigt. Vi fick en stor husvagnsplats men dock hade den ett ganska stort minus, toatömningen låg precis jämte och odörer kom titt som tätt.

Dania Cup gick av stapeln i staden Naestved på Jylland och det innebar att vi bara behöve passera en bro. Tävlingarna ägde liksom vanligt rum på en stor sportanläggning med fina gräsplaner. Det som jag tycker gör denna veckan så speciell är ju helt klart att de allra flesta bor på plats och efter tävlingarna är avslutade för dagen umgås man.

Rent tävlingsmässigt var det ingen topplacering även om vi utvecklades enormt under veckan. Janis visade att hon har fart och ett driv som få hundar har och tidsmässigt ligger vi i topp. Tyvärr hade vi lite otur då vi i en klass rev första hindret, vilket kostade oss en klassvinst. För Meg var de något annorlunda balanshindren lite läskiga då underlaget var sand med målarfärg över i stället för de filtklädda vi har i Sverige. När veckan nådde sitt slut var hon dock lite mer positiv till de trots alllt. Banorna var utmanande och varierande.

På tisdagskvällen arrangerades den sedvanliga festen. I år tyckte jag den var lugnare än tidigare år men vi hade trots allt trevligt. Dock mådde jag mindre trevlig dagen efter. Detta hade inte alls med alkohol att göra utan något dumt jag fått i mig. Hela onsdagen låg jag helt pall i husvagnen med en spybalja jämte mig. Förutom att jag inte kom upp på benen så tyckte jag synd om Jeanette som flyttade ut till förtältet och dessutom tog med sig mina hundar på promenad.

Dania Cup var en trevlig vecka och tillsammans med Jeanette flöt den på smidigt och lätt. Kanske det blir Jutlandia Cup nästa år, den som lever får se!


Janis galna blick och full fokus framåt!


Slalom, fin hund och ett par ben...Älskade snabba vovve!

Kebnekaise
Envishet är en bra egenskap att ha, inte minst om man ska bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise. Den 22 juli påbörjade Janis och jag sommarens största äventyr tillsammans med Sarah och Combat, Emma och Theo, Jeanette och Pax, Sofie och Vilja samt Jenny och Chili. På eftermiddagen hoppade vi på ett tåg 22 timmar norrut för att ta oss an en fysisk utmaning som heter duga, både för två- och fyrbenta.

Med överfyllda ryggsäckar träffades vi alla på centralstationen för att tillsammans påbörja en lång resa mot slutdestinationen Nikkaluokta. Hundar tilsammans med packning och människor knôdde sig in i en kupé som vanligtvis är tänkt för fyra. Tåget började rulla och med hjälp av lekar, mat, skratt och lite sömn blandat med kissepauser i Stockholm, Ånge och Bastuträsk anlände tåget till Boden morgonen efter. Efter rastning av hundar hoppade hela gänget på ett nytt tåg mot Kiruna för att där byta till en buss mot Nikkaluokta som bjöd på gratis rensafari.


Hela resesällskapet innan avfärd. Sarah och Combat, Emma och Theo, Jenny och Chili, Janis och jag, Sofie och Vilja samt Jeanette och Pax.

Vandringen påbörjades direkt för att båten 5 km bort skulle hinnas med. Båten kortade dels ner vandringssträckan men gav även en härlig naturupplevelse på glaciärsjön Laddjujavri. De sista 8 km som var kvar att vandra till fjällstationen var bland det tuffaste vi alla gjort. Väskorna som vägde mellan 16-28 kg klämde hårt och myggen verkade gilla vårt västkustblod.


I Nikkaluokta, precis innan vi påbörjar vår vandring.


Janis spanar ut över glaciärsjön!


Matlagningskit!


Har aldrig sett en snyggare bild på mig själv! ;o) För att skydda mig mot myggen, vilka vi hade enormt tur att slippa för det mesta, hade jag köpt världens snyggaste keps med nät på Ullared.

Strax innan midnatt började vi bygga upp våra två tält på bästa tänkbara ställe med ca: tio minuters gångavstånd till fjällstationen. Vatten hade vi rinnandes i närheten, myggen höll sig borta och utsikten över den vackra naturen var oslagbar.

Morgonen efter vaknade vi alla varma i tältet och med en stark sol. Snabbt hängde vi upp alla våra blöta kläder och påbörjade att tillaga frukost. Torsdagen ägnades åt att vila och att se oss omkring i området. Dessutom förberedda vi oss för fredagen som blev utsedd till den dag då vi skulle göra vår toppstigning.


Kläder på tork och en Theo som vaktar tält. Vi bodde tre och tre och mitt tält snarkade (not) Sarah, Emma, jag och våra fyrbenta vänner!


När det gällde maten gick vi ihop två och två. Jag och Jeanette var matkompanjoner...

Dessa skor köpte jag på rean i julas och de var så jäkla bra. Inte blöt och inga skovskav...


Janis och jag njuter av det fina landskapet...


Glidare!

Klockan ringde tidigt på fredagen och vi packade våra dagryggsäckar med lunch, snacks och lite extra kläder. Frukosten intogs innan vi påbörjade vår vandring upp på Sveriges högsta topp. Den första sträckan visade vackra vyer och en hel del växtlighet blandat med forsar som vi vadade över. Efter två timmar övergick dock marken vi gick på till enbart sten. Stenblock, småsten, grus. Efter en första lite kraftigare stigning intog vid lunch. Hundarna somnade med sina specialinköpta skor på tassarna. Ytterligare en stigning för att där rent psykiskt ladda om för en kraftig vandring neråt till den så kallade Kaffedalen. Ingen av oss tvekade en sekund att fortsätta men flertalet andra så kallade bergsbestigare gav upp. Efter ytterligare en paus tog vi oss upp för den sista stigningen mot toppen. Även här med en massa, massa sten under fötterna.


Jeanette, jag och hundarna innan vi påbörjarar bergsbestigningen...

Hela gänget startar vandringen från fjällstationen...


Spanar och njuter!


Janis med sina skor på. Dessa var ovärderliga och ett måste för hundarna...


Lunch. Snacka om bästa väder. Trött på att bara se stenen dock...


Lunchvila...

Sten. Sten. Sten. All jäkla sten.


Drickpause i Kaffedalen.

Tio timmar senare hade vi med hjälp av stegjärn (nödvändigt sista biten) tagit oss upp på den snötäckta toppen. Hundarna kunde inte gå med hela vägen upp utan fick stanna kvar där all sten övergick i snö.

Tyvärr hade Vilja fläkt upp lite av trampdynorna och Sofie ville därmed hitta en alternativ väg ner, vilket resulterade i en helikoptertur på fem minuter ner för hundarna och Sofie, Emma och Jeanette. För oss tvåbenta som traskade hemåt tog det "bara" tre och en halv timma.


Hundarna kunde inte följa med hela vägen upp. Men Janis verkade nöjd ändå!


Campinggänget No. 1 (gröna tältet): Sarah, Emma och jag on the top...


Emma och jag spanar ut över Sverige på 2.104 m.ö.h.


Jaaaaaaaaaaaaaaa!


Vägen neråt tog kortare tid men jag tyckte nog det var värre...


Gänget som gick både UPP och NER. Jenny, jag och Sarah. Ser relativt fräscha ut efter 14 timmars vandring...


Såhär såg mina fötter ut innan jag hoppade in i duschen... HJÄLP!

Dagen efter var rena vilodagen för ben och fötter. Fjällstationen besöktes flitigt och de flesta i gänget köpte souvenirer som visade att de bestigt toppen 2104 m.ö.h. Kvällen firade vi med middag och god dryck på restaurangen som dagen innan fått gå ut i skogen och leta mat då helikoptern tappat veckans matsändning. Vi njöt av vår prestation och den underbara natur som vi fick uppleva.


Kebnekaise fjällstation.


Fullt normala...


Mina totala skador under vandringen: Ett skrubbsår på knäet och ett stukat finger!


Sista hela dagen uppe i norr delade gruppen upp sig. Vi började dagen med att vandra mot Tarfala, vilket bjöd på mer växtlighet och mindre sten. Vattenfall, forsar, glaciärer avlösta varandra. Medhavd snack intogs i stugan i Tarfala som är väl värt sitt besök, dessutom hade de ett hundrum som utnyttjades väl. Det blev bara Sarah och jag med våra hundar som tog oss hela vägen fram, de andra vände...


Vackra vattenfall, forsar och lite grönt...


Vackert!


B2 och B1 - blondiner har alltid kul!


Vackra Tarfala!


Ett par sådana här broar fick vi passera. Janis fick dock inte gå själv (det var ju sådant här galler som orskade hennes stukade jäkla dumma tå).

Klockan tre mitt i natten startade hela gänget att vandra tillbaks mot Nikkaluokta. Vår packning skickade vi med helikopter, vilket var en stor befrielse för oss alla. Känslan att vandra i ljus trots att det var mitt i natten var helt underbar och genom lekar
och små mikropauser gick 19 km rätt smi
digt. Frukostbuffén som serverades i restaurangen vid busshållplatsen var helt ljuvlig och trots att ögonen var svåra att hålla öppna njöt vi av varenda tugga.

Vid tio på måndagen började resan hemåt. I Boden fick vi en längre paus vilket resulterade i god thaimat och en ordentligt rastning av hundarna. Tisdagen den 26 juli strax innan lunch rullade tåget in på Göteborgs Central. Ur tåg med vagnsnummer 32 steg sex trötta hundar och deras mattar ur. Vi var supernöjda och detta äventyr är något jag sent kommer att glömma!

TACK ALLA FÖR EN TOPPENVECKA!Frukostbuffé som gjorde susen efter nattvandringen...


Thaikäk i Boden...

Ibiza
Tillsammans med en av mina allra äldsta vänner åkte jag till Ibiza redan dagen efter jag kom hem från Kebnekaise. Dock fick jag en övernattning i paradiset eftersom jag ändå skulle lämna över Janis till mamma och pappa.

Emma och jag körde upp till Nyköping och resan dit gick smidigt. Hoppade på flyget och sov mer eller mindre som en stock hela vägen.

Anledningen att vi åkte till Ibiza handlade inte om party utan att Emmas bror bor och jobbar där nere och vi ville hälsa på. Gratis boende är aldrig fel och sol och bad är härligt i några dagar.

Världen där nere är långt i från min. Lyx i överflöd och en massa stora båtar. För Emmas och min del blev det mest läsning under en parasol på stranden, lite bad och en massa god mat.

På kvällarna umgicks vi med Magnus och Jens och käkade lyxig mat och varje morgon var vi duktiga nog att ställa klockan för att bege oss ut på en powerwalk innan solen stekte för mycket.

Vi hann besöka en marknad samt åka på en båtutflykt till Formentera där vattnet var turkost. Dock var man glad om man inte hade en handduk precis jämte sin egna.

Efter fem dagar var vi hemma igen. Borta bra, men hemma bäst!


Mums!


Njuter i hamnen innan vi får se killarnas båt som de jobbar på...


En av alla middagar på balkongen...


Favorithaket. Långt ifrån turistställena...


Är det detta som kallas agilitybränna? Sommarens snyggaste isfl...


Emma går ut i det turkosa vattnet på Formentera...

Paradiset, Astrid Lindgrens värld, lägenhet och diverse...
Förutom dessa tre stora händelser har jag hunnit vara här i ett par dagar. Det finns ingen plats på jorden som får mig att bli så lugn och avslappnad (oftast helt död). Johan och gullungarna (??? de är väldigt trotsiga just nu) har varit här, liksom mamma och pappa. Vi har varit iväg på båtutflykter, bl.a. Sälsafari till Tistlarna, lunch på Vrångö och en sväng till Donsa Hamnfest. Vi har varit på Asperö och hälsat på släkten och dessutom tog Johan och jag båten över till Brännö för att hänga med gott folk och drick öl. Skärgården är allt bra vacker!!!

 

Ella och jag i båten...


Ungarna spanar på sälarna. Vi såg nog ett hundratal - riktigt häftigt!


En hel del joggingturer har det blivit sedan jag kom hem. Trevlig sällskap har jag haft också. Theo och jag laddar upp inför en tur...

Mamma och jag tog med Theo och Ella till Astrid Lindgrens värld. En riktigt mysigt dagsutflyckt och barnen var snälla som lamm. Parken var mysig, skådespelarna duktiga och här fick barn verkligen vara barn, precis så som vår folkkära författare ville ha det.


Gullungarna och jag ...


Mattisborgen...


Emiiiil........... nej............ Theeeeeeeeeeeeeeeeo!

Det är sista kvällen här på Förö. Kollade i min kalender och insåg att de flesta helgerna är uppbokade framöver. Många spännande saker kommer att hända i höst. En stor händelse är ju att jag ska flytta från Mölndal till Majorna. Janis och jag kommer från månadskiftet oktober/november bo mer central. I skrivande stund har jag just nu många tankar på mitt kök som ska totalrenoveras, tror det kommer bli jättebra men det är galet många val och det är galet dyrt. Dessutom ska alla rum målas och få tapeter och de valen är ju heller inte helt enkla alla gånger.

Imorgon åker Rosa och jag ner till Skåne för att tävla. Denna helg slår vi till på stort och bor lyxigt nog på Elite i Helsingborg med hundarna. Och när helgen är över återgår jag till mig jobb. Jag känner mig laddad och utvilad samtidigt som det är väldigt, väldigt skönt att vara ledig...

Innan vi lever,
är livet inte något,
men det tillkommer oss att ge det en mening
och värdet är inget annat
än den mening vi väljer.


Dartre

11 Augusti 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Livet fylls med spännande händelser and I like it!

Jag var riktigt duktig på att blogga en gång i tiden. Inte längre. Får man skylla på sin Iphone som gör att jag sällan går in på datorn när jag väl kommer hem om kvällarna? Denna sida är heller inte anpassad för min telefon. Tyvärr.

Hur som så händer det alltid mycket under våren. I år har vi varit och tävlat en hel del, det har vankats bröllop, SM, en fantastisk midsommar och sedan ska man ju jobba hela vägen till semestern. Nu har jag semester och kommer inte att börja jobba förrän 15 augusti, känns lyxigt och jag har så många spännande resor och aktiviteter inplanerade. Men att blogga lär inte heller ligga på prioritetslistan.

3-4 juni: Tävlade vi i Falkenberg
Jag kör både Janis och Meg på de flesta tävlingarna och än har jag svårt att anpassa mig till deras totala motsatser. Janis svänger på en femöring och Meg är desto svårare. Janis hinner jag nästintill aldrig med på det sätt jag vill även om jag tycker jag utvecklats en del med att släppa henne mer medan jag håller Meg mer i handen. Det är kul att köra och minns jag inte fel så tog Meg en pinne under tävlingarna i Falkenberg. Janis gjorde flera bra lopp men tyvärr räckte det inte hela vägen. Under helgen bodde vi på Skrea strand i Johans familjs mysiga strandstuga. Elin, Linn och jag hade en tokhärlig kväll med god mat, dryck och massa tjejsnack!

5 juni: Obeskrivbar konsert med Håkan Hellström
Sol och klarblå himmel. Öl och Slottskogsvallen. Kul sällskap av bönderna Nettan och Jenny och glada Frida och Andreas. Stämningen var magisk och Håkan Helström levererade så hela publiken var i trans. Vilken konstert!

Efter konserten mötte Frida och jag upp Sarah, Emma, Emma och Elin på Avenyn. Fick dansa och snurra mina lurviga till sådandär jobbig musik.

11-12 juni: Angelica <3 Johan, bröllop i Mellbystrand
Bröllop är alltid trevligt och med strålande sol och klarblå himmel fick Angelica och Johan samt allt gäster en helt fantastisk dag. Själva vigseln ägde rum i Skummeslöv kyrka och de båda var otroligt vackra. Skålen skedde på stranden och det var mysigt att ta av sig skorna och njuta av att ha sand mellan tårna. Middagen blev toppen med varierande tal och spex tillsammans med urgod mat. Liveband tog över och vi dansade till blåsorna så sakta började leva under fötterna.

Dagen efter åt vi gemensam frukost innan vi styrde bilen hemåt till Göteborg igen.


Angelcia <3 Johan = Sant

16-19 juni: SM 2011 i Stockholm
Redan på torsdag åkte vi upp till årets SM som ägde rum på Polishögskolan i Stockholm. Sonja hade, trots att hon inte ens tävlar längre, fixat och donat så att hela gänget inklusive supportrar kunde bo på ett och samma ställe.

På fredagen blev det en joggingtur och veterinärbesiktning samt en tur in till Waxholm centrum. Kvällen spenderades med sill och potatis på campingens dansbana. Hur mysigt som helst och helt tradionsenligt delades supportertröjorna ut, denna gång var de rosa, allt för att passa mina nya joggingskor...

Janis och jag tävlade i lag tillsammans med Rosa och Lowa, Jenny och Chili och Andreas och James. Vi startade med agilitylagklassen på lördagen och tyvärr så gör jag en dundermiss och handlar in Janis i samma tunnel två gånger. Tyvärr gjorde Jenny exakt samma miss och vårt låg blev däremd diskat.

Kollade de individuella loppen och man får ju gåshud. En dag hoppas jag att Janis och jag kvalar in individuellt. En ganska stor bit dit även om jag har en bra hund. Vi är inte tillräckligt jämna. Ännu.

På lördagskvällen hade vi grillkväll och det var toppenmysigt. Precis som vanligt när gänget umgås.

Åkte relativt tidigt till tävlingsplatsen och hann se en av våra favoriter i small ta hem guldet ännu en gång. Jag tycker Eva L och Maja är så otroligt samspelta och ser ut att ha så roligt på banan!
Medium var spännande och vanns utav en pudel tror jag. Då det regnet stod som spö i backen åkte vi hem och jag fick se finalen via telefonen under en paus på Max i Norrköping. Men... helt klart rätt vinnare och stort grattis Jenny och fina Ina-pina med coachen Nettan till SM-guld.

Vårt laglopp gick helt okej. Fick till en grymt bra start som jag var väldigt nöjd med. Tyvärr diskade jag mig då jag inte riktigt svarade upp mot bakombytet utan svängde upp för tidigt och Janis vände och tog ett annat hinder. Hon är otroligt känslig och det är så små detaljer som gör det.


In action! Foto: Lovisa Kellerhult

SM är årets händelse och jag hoppas vi lyckas kvala in med laget ytterligare ett år. För mig är laget viktigaste, jag är en lagspelare. Andreas och James tackar för sig och platsen fylls med säkra Sofia och Fam!

23-26 juni: Födelsedagskalas för Jenny och midsommar på Fykan och på Förö
Bästaste Jenny börjar även hon bli gammal och dagen innan midsommar fyllde hon 25 år. Detta firade hon med att bjuda in vänner till deras sommarparadis Fykan. Räkfrossa i sjöboden och sedan taxi till Kungshamn där vi dansade loss!

Vaknade klockan 12 på midsommarafton. När hände det i Hannas liv liksom? Blev frukost och promenad innan vi käkade lunch och njöt av lite ledigt. Spelade kubb, softade och fixade midsommarmiddag som även den ägnades i sjöboden.

Fykan är helt obeskrivbart. Tre hus längst ut mot vattnet med varsin sjöbod. Lugnet och havet runt knuten och här förstår jag att familjen Berndtsson kan ladda batterierna...

På midsommardagen åkte Janis och jag till Förö för att fira midsommar med barnen och familjen. Dansade runt midsommarstången, åt god mat och joggade en mil!

1-3 juli: Agilitytävlingar på Gotland inklusive konsert med Veronica Maggio
Gotlandstävlingarna är alltid ett kärt återseende och Visby BK arrangerar alltid toppentävlingar, likaså i år. Jag körde 24 lopp under helgen. Av de tolv jag körde med Janis lyckades jag nolla två viktiga laglopp - så himla roligt. Meg gick riktigt fint och den bästa utvecklingen var att hon in mål nu äntligen vill leka med bollen! Tog en pinne och vann en klass. I laget var hon riktigt duktig och gjorde många stabila rundor.

Banorna var superkul och tillsammans med laget och klubbkompisar hade jag en toppenhelg. Tre SM-pinnar med hem för The Challengers och nu har vi bara hälften kvar. Detta var dessutom vår första lagtävling ihop...

På fredagskvällen kom vi efter en hel del pusslande och raggardusch på tävlingsplatsen in till Visby och konserten med Veroncia Maggio. Konserten var inomhus och den rejäla sommarstämningen kunde av naturliga skäl inte infinna sig. Men rent musikaliskt och stämningsmässigt var konserten helt magisk. Det är få artister som levererar likabra live som på sin skiva. Veronica är en av de få som faktiskt gör det.

Och nu nalkas semester:
I tisdags gick jag på semester och har hunnit med att både vara ut på havet tillsammans med Emma. En heldag med båten blev det i onsdag. Sedan har jag hunnit med att planera GMBK:s klubbtidning tillsammans med Monica, titta på en mängd tapeter som jag väljer mellan till lägenheten (blir flytt tidigast i oktober tror jag) samt klippa mitt hår.


Kökstapeten? Tror....


Sovrummet ovanför sängen?

Tavla med kossor blir det nog någonstans i min lya!

Vrid på huvudet... Denna taper ska vara på en kort väg i hallens "andra" rum

Jag älskar detta oregelbundna fast ändå raka.

Om bara några minuter kommer Jeanette och Pax hit. Det är dags för oss att åka till Dania Cup i Danmark. En vecka bli vi borta och jag har både Meg och Janis med mig. Hoppas på fint väder, roliga och utmanade banor och härliga kvällar med trevligt folk. Veckorna i Danmark är så roliga och som man bara måste uppleva.

Nästa lördag kommer vi hem och söndag och måndag blir det tävlingar i Ulricehamn. På tisdagen åker jag och fem tjejer tillsammans med varsin hund upp till Kebnekaise. Detta kommer bli ett äventyr som jag sent kommer att glömma. Jag längtar så!

Direkt efter Kebnekaise åker min barndomsvän Emma och jag till Ibiza. Sol och bad står på schemat. Ska hälsa på Emmas bror Magnus som jobbar där nere...

Mina två sista semesterveckor kommer att spenderas på Förö med familjen. Som det känns nu kan detta inte bli annat än en toppensemester!

Trevlig sommar allihop! 

Sommar, sommar och sol
havet och vinder och doft av kaprifol...

8 Juli 2011  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Vi är redo för årets SM!

Efter en lång och seg vinter med en spökande tå som gjort att många tårar fallit är vi nu redo att ge allt - i helgen avgörs SM i lydnad och agility i Stockholm. 

Tillsammans med våra lagkamrater i The Challengers ska vi satsa offensivt. Jag lovar att Janis är laddad uti tåpetsarna och jag ska göra mitt bästa för att hinna med min racerråtta på bästa sätt. På söndag vet vi hur det gått, wish me luck!

Vi är ett 40 tal personer som åker upp och liksom vanligt har mina gamla oldies till agilityvänner fixat och donat för att det ska bli en riktig fest!

På återseende, nu kör vi........

Min bästa vän, mitt allt!

16 Juni 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Ett år äldre och ett efterlängtat nollat lopp...

Förra måndagen firade jag födelsedag. Att fira att man är ett år innan tretio är inte så mycket att fira men jag hade en supertrevlig kväll med vänner och familj på Red Lion i Majorna. Tillsammans med mamma, pappa, Minna, Rosa, Jonne, Sonja, Tommie, Sofia, Stefan, Ida, Sarah och Sofie käkade vi god mat och deltog i pupquiz. För att göra det lite roligare satte jag ihop lag där folk inte kände varandra och glädjande nog hade ett gäng lite otur i sina svar och kammade hem jumboplatsen och tre fria öl till mig att avnjuta längre fram...

En annan som fyllt år är min underbara ponny Polly. I fredags fyllde hon 23 år och detta firades med betessläpp dagen efter. Hon är redan rund som en tunna och snart åker kanske munkorgen på för hennes del.


<3 Polly <3

Igår tävlade jag med Janis och Meg på Torslanda Öckerö BK. De hade en inofficiell agilitytävling med lagom många ekipage och roliga banor. Meg gör framtsteg och jag försöker hela tiden testa och utvecklas med henne. Vi gjorde två av tre nollade lopp vilket resulterade i en vinst och en andra plats. Gladast var jag ändå över att Janis och jag äntligen fick göra ett nollat lopp, vilket räckte till vinst trots vinglig handling och två större svängar. Jag var även nöjd med agilityklassen då jag tyvärr gjorde det omöjligt för Janis att gå in i slalomet (en blondin till matte stod i ingången). Fina kontaktfält och lyhörd till tusen. Duktiga vovvar.


Vilar mig i form...


Älskade vovve....

På kvällen åkte jag ut till landet och har varit där ända tills nu med bästaste familjen. Har legat i liggande läge större delen av dagen och ändå är jag jättetrött. Får inte ihop den ekvationen. Nu ska Janis få massage och sedan ska jag ladda upp inför mitt första motionslopp ever. Imorgon springer Hanna milen i Blodomloppet - wish me luck!


Gullungarna med vinnarvovven!

Man får bara vad man ger,
och man ger bara vad man redan fått.

Karin Boye

29 Maj 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Rostsprayen heter Damm

I tisdags åkte Rosa och jag ner till Farmor Jenny för ett träningspass med vovvarna. Den senaste tiden har jag känt mig lika rostig som vår gamla Opel vi hade en gång i tiden när det gäller agility.men med rostsprayen Damm känns det äntligen lite bättre.

Jag har en snabb hund och egentligen är jag nog inte så långsam jag heller. Jag är dock oerhört oeffektiv då jag springer för mycket på fel ställen, bl.a. släpper jag min hund för sent och håller henne i handen lite för länge - något jag faktiskt inte alls behöver göra då Janis har ett hindersug som heter duga. Jag fick jag hjälp med än tajtare back-svängar och få in den där tysken på rätt ställe, jag fick nya tips på a-hindret och såg nya härliga sidor hos min underbara prinsessa. Jag var grymt nöjd med träningen men framförallt kändes det som om lite rost lossnade. Så välbehövligt rent mentalt.

När det idag nalkades inofficiell tävling på Vänersborgs BK vågade jag testa en hel del och jag är supernöjd med min prinsessa på flera partier. Fräckast, även om det genererade i diskning, var när Janis gick av innan okej trots att tassarna var två av och två på balansen och jag springer mot nästa hinder medan hon vänder tillbaks och går upp på balasen och väntar på släppkommando. Fina starter där jag vågade låta henne ta hinder helt själv ur linjen, bra slalom där jag både kunde göra blindbyten och dra i sidled. Jag vågar helt enkelt lita mer på henne och det känns så himlans bra. Snart klipper vi till ordentligt, vi ska bara finlira lite till!

Nu blir det massage för lilla Janis medan matte tittar på mästarnas mästare. Heja Stenmark! 

Det finns många vägar upp till bergets topp,
men utsikten
därifrån är alltid densamma.

Kinesiskt ordspråk

22 Maj 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Glädje och sorg - rapport från den senaste månaden. Typ!

Det har varit en tuff vår för min del och därav har det blivit dåligt uppdaterande här. Att vara med mina nära och kära har varit betydligt viktigare än att sitta framför datorn. Här nedan kommer rapport av en del som hänt sedan sist - Janis och jag har tävlat och glädjande är att min prinsessa kan lägga till LP1 i sitt fina namn, min farmor har gått bort och vi har haft begravning, mamma har fyllt jämt, Janis har genomgått en stor undersökning och i höst flyttar vi...

För snart tre månader sedan åkte min Farmor in på sjukhus där de efter några dagar konstaterade att hon hade ett blödande magsår. Med lite extra blod i kroppen skulle hon få komma hem, hon kom aldrig hem. Min 88 åriga Farmor drog på sig infektion efter infektion och på de två månader hon låg på sjukhus förvandlades hon från en pigg pensionär till en sjukling som många stunder var helt okontaktbar. Någon från familjen var hos henne varje dag och jag försökte åka till sjukhuset ett par dagar i veckan. Vissa tillfällen satt man och höll henne i handen medan syrgas och slangar hjälpte henne att andas, andra tillfällen var hon medveten att vi var där. Det som känns så himla underbart är att sista gången jag träffade min Farmor satt vi och pratade. Hon skulle dagen efter få flytta från Östra Sjukhuset till ett korttidsboende på Gråbergeet. Hon svarade mest ja och nej på alla mina frågor, men jag såg henne skratta och hon var vi gott mod. Vi skiljdes åt med ett riktigt hej då och det är något jag kommer att minnas...

Helgen 16-17 april åkte Rosa, Minna, hundarna och jag för en tjejhelg till Småland. Lördagen innebar lydnadstävling på Gnosjö BK för Janis och mig. Vi lyckades vinna hela tävlingen och vårt LP 1 var i hamn. Janis och jag tävlade nog exakt samtidigt som Farmor tog sitt sista andetag. Att umgås med mina extra mammor när jag fick detta besked var oerhört skönt. De känner mig så väl och jag fick både prata, gråta eller bara vara tyst. Söndagen innebar agilitytävling och Janis första efter långt uppehåll. Janis var underbar att köra och kändes laddad.Det som dock var allra viktigast för mig var att se om hon höll, vilket hon gjorde. Väl hemma i Göteborg åkte jag och tog ett farväl av Farmor.


LP1 Månfares Janis Joplin...

Helgen därpå skulle några vänner och jag åka ner till Skurup och tävla. Dagen innan ser jag att Janis inte riktigt går som hon ska och efter vila står hon på tre ben i en sekund för att sedan gå normalt. Precis så som hon gjorde i vintras när hon skadade sin tå. Tårarna bara sprutade på mig och mina tankar snurrade högt och lågt. Det blev inget tävande utan en tur ut till paradiset med världens bästa familj. Janis haltade bara en dag men jag beställde tid för en rejäl utredning hos ortoped, dock var det två veckors väntetid.

Påsken var lugn och skön. Jag joggade fler omgångar och rensade hjärnan och satte eget rekord med att springa dryga milen. Jag njöt av skärgården och tog turer med min brors nya båt till både Asperö (Farmors sommarhus), Styrsö (fika) och Donsö (fika). Jag hade det toppen men min oro för min hund fanns i huvudet.


Vårt paradis!


Janis och jag njuter av en fantastisk solnedgång!

Helgen därefter åkte Rosa, Linn och jag till Tranås för två dagars tävlande. Janis kändes otroligt stark men det känns att vi inte ha tränat ihop oss och jag är faktiskt riktigt ringrostig och har hamnat efter på många sätt genom mitt uppehåll. Jag var mycket nöjd med helgen och hade det underbart mysigt med fantastiska vänner på fanastiska Rås gård trots att jag knappt kunde andas genom näsan då jag var dunderförkyld.


You and me!

Måndag 2 maj hade vi begravning för Farmor i Älvsborgs Kyrka. Kyrkan fylldes av ett femtiotal personer och prästen Agneta Ohlsson var helt fantastisk. Helt klockrent pratade hon om livet och att Farmor hade haft ett långt liv med ett kort slut. Ja, Farmor har verkligen levt livet, jobbat hårt men unnat sig mycket. Trots att begravningar är jobbiga så är det oerhört skönt att ta ett sista farväl och gå vidare på något vis. Farmor kommer vi att minnas på många sätt och var dag får jag nästan redan på nya sidor som jag inte visste fanns hos henne. Mäktigt.


Graven med blommor (vi önskade att folk hellre skänkt till hjärt- och lungfonden)


Sov gott älskade mamma, svärmor och farmor...

Tisdag 3 maj fyllde världens bästa mamma 60 år och detta firades på Förö. Mamma såg glad och nöjd ut och av oss i familjen fick hon en alldeles egen bärbar dator. Det var en mysig kväll med god mat tillsammans med familj och mammas arbetskamrater. Ljuvligt nog fick jag en natt där ute då pappa på onsdag morgon skjutsade in mig med båten till Önnered. Jag har verkligen världens bästa föräldrar!


Älskade mamma!


Jag fick för ovanlighetens skull (har ju en matlagargalen bror) fixa käket... Ibland slår jag till!

Fredag 6 maj innebar en stor undersökning hos ortoped Gustav Svensson på Blå Stjärnan. Jag hade fram till dess kört på som vanligt och både tränat och gått långa promenader utan att Janis visat något konstigt. Vi började undersökningen med att Janis fick gå på en belastningsmatta som via tusentals sensorer läser av data hur hon belastar olika ben, hur lång tid hon har tassarna nere i marken m.m. Jag var helt facinerad över tekniken och Gustav var noggrann och förklade väl datan han kunde utläsa. Att göra denna typ av undersökning behöver man verkligen inte ha en sjuk hund för, jag tycker det är bra information att ha nytta av för oss som tränar och tävlar aktivt med våra hundar. Resultaten visade fina värden och han kunde inte se något onormalt. Därefter kände han igenom hela Janis, böjde överallt och det hon reagerade på var ryggen, nästintill vid svansroten, samt i en tå på höger bakben (inte det ben hon ibland håller upp vid vila). Han ville röntga båda bakbenen och ryggen för att se att inget var onormalt. Janis sederades och röntgades med flera bilder. Inget konstigt kunde utvisas på dessa utan allt såg väldigt fint ut. Att Janis haltar ibland kommer att förbli en gåta men det talar för att det hela är muskulärt. Precis som oss människor kommer hon med sin explosivitet ibland att ha små kramper som gör att hon är halt/stel efter vila. Att tävla och träna vid dessa tillfällen ska jag såklart inte göra men han tyckte jag ska leva på som vanligt med min hund. Det var en lättad Hanna som tog med sin prinsessa hem efter nästan tre timmar på djursjukhuset...

Den helgen åkte Rosa, Linn och jag till Oxelösund för nya tävlingar. Janis gick fint i många partier, hon svänger fint och känns stark. Däremot är jag så ringrostig så jag skäms. Att jag hållt på denna sport i så många år kan man inte tro. Jag måste träna mera. På vägen hem åkte vi förbi Heléne som har en av Janis brorsor, lydnadsstjärnan Mick Jagger. Vi fick supergod middag och tjötade i ett par timmar innan vi fortsatte västerut och hemåt. Dessutom hade världens bästa pappa och bror födelsedag!


Månfares Mick Jagger och Månfares Janis Joplin... <3 

Denna helg har bjudit på annat. I juni ska jag på bröllop och i helgen hade vi möhippa för Angelica. Det blev verkligen en toppendag på alla sätt. Vi började med fem kamp på Gökboet och det var längesedan jag skrattade så mycket, vi körde sumobrottning, bowling där man själv satt fastspänd i klotet som sin lagkamrater satte fart på, skottkärrekörning, gladiatorkamp och bungyrunning. Lunch åt vi i Slottsskogen innan det blev smyckestillverkning nere vid Klippan. Angelica fick göra en fin silverring medan vi andra pysslade med pärlor. Kvällen avslutades med middag och mys hemma hos Emmas föräldrar.


Blivande bruden....

Idag har jag varit på Blå Stjärnan och simmat med Janis på morgonen. Jag fick tips av ortopeden att jag ska försöka få till ett pass i veckan i bassängen, att simma i sjön och havet ger inte alls samma lugna och harmoniska hund som jag har där. Hon var lycklig och simmade på bra. Åkte sedan till Farmors lägenhet, som numer är min, för att påbörja den stora rensning vi ska göra. Mamma, pappa och jag började rensa bland kläder och man kunde inte låta bli att kolla på alla de fotografier som fanns. Återigen återspeglades det att min Farmor har haft en roligt liv. Det känns oerhört konstigt att rota på det sätt vi faktiskt gör men det måste ju göras.

I höst/vinter kommer alltså Janis och jag att flytta från skatteparadiset Mölndal till arbetarkvarteren Majorna. Jag kommer att renovera hela köket samt tapetsera och måla när allt är utrensat. Det kommer att bli jättebra även om det är läskigt att flytta ifrån ett ställe som man trivs på. Jag gillar att det händer saker, men jag gillar inte stora förändringar. Att flytta är för mig stort och jag är ganska vilsen hur jag vill ha det i min nya lägenhet. Varje rum får inredas efterhand helt enkelt. Det kommer att behöva köpas massor av nya möbler då jag kommer bo dubbelt så stort och i dagsläget vet jag inte ens vad jag ska fylla alla rum med. Den som lever får se och just nu tittar jag i inredningstidningar för jämnan. Spännande!

I kväll har jag även joggat med Janis och Sofie. Efter 2.5 vecka jogginguppehåll sprang jag första gången på Safjället i onsdags. Det var galet tungt. Andra puckar var det idag då det kändes lätt. Tänk att jag om drygt två veckor dessutom ska springa mitt första motionslopp då några kollegor och jag är anmälda till Blodomloppet. Träna, träna, träna...

Nu är det dags för lite soffhäng innan sängen kallar och det är dags att ladda upp för en nya arbetsvecka...Du är det finaste jag vet,
du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro, mitt hopp, min kärlek.

Björn Afzelius

15 Maj 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
...

"Ett skepp seglar ut och jag står och ser hur hon försvinner vid horisonten.
Det är några vid min sida som säger:
"Nu är hon borta",
Borta?
Borta ur min åsyn, det är allt, hon har inte förändrats, det är jag som sett henne blir mindre och helt försvinna ur min åsyn.
Och i samma stund som några säger;
"Nu är hon borta" så finns det andra som ser henne komma och glada röster ropar:
"Nu kommer hon!"
2 Maj 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Nu kör vi!I helgen åker vi till Tranås för att tävla och ni skulle sett Janis ögon när väskorna packades igår!
29 April 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Sov gott älskade FarmorDitt välfyllda liv
har nått sitt slut
och i vårens ljus
du andades ut
ditt sista andetag

Sov gott älskade Farmor!

27 April 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
...

Har verkligen haft bättre dagar...
22 April 2011  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Min lilla Farmor har somnat in...

Igår var både en glädje och sorgens dag. I samma veva som jag tog emot Janis och mitt LP1 genom en klassvinst på Gnosjö BK fick jag beskedet att min lilla Farmor tagit sitt sista andetag.

Min Farmor var envis som få, hörde både det hon skulle och inte skulle höra, var generös och lagade alltid fantastiskt god mat. Hon var en krutkärring 1.55 över havet och som alltid såg till att vara fin i håret. När man åkte stod hon stod alltid på sin balkong och vinkade...

För drygt sju veckor sedan lades hon för första gången in på sjukhus, med undantag när pappa föddes, då hon haft problem med magen. Efter att läkarna konstaterat ett blödade magsår skulle hon få komma hem. Kroppen hade dock på köpet dragit på sig en kraftig infektion och hennes tillstånd blev sämre och sämre. Jag försökte åka dit två gånger i veckan och vissa besök fick jag ingen kontakt alls, andra kunde vi sitta och prata. Mitt sista besök var glädjande nog ett då vi pratade och där och då kändes det som att det gick åt rätt håll på något sätt. I torsdags flyttades hon från Östra till ett kortidsboende på Gråberget. Jag hann tyvärr aldrig åka dit för igår, efter att hon käkat frukost, tog en hon en tung suck och somnade in.

Jag minns när jag på somrarna hälsade på Farmor på Asperö, där hon hade sitt sommarhus. När jag och mina barndomsvänner Sandra och Maria sprang som nakenfisar i vattenspridaren, eller när jag och Farmor tog cyklarna till Sjöboden. Jag minns alla julfiranden med all mat som fyllde hela bordet. Jag minns mina resor till Cypern och Danmark med Farmor och Börje. Jag minns så mycket och kommer bära med alla minna resten av mitt liv.

Jag är stolt över min Farmor och vad hon gjort under sitt liv. Hon var verkligen en kvinna som levde livet och njöt av det. Vila i frid söta lilla Farmor och tack för allt!
Gråt inte för att jag är död
jag finns inom dej alltid
Du har min röst
den finns i dej
den kan du höra
när du vill
Du har mitt ansikte
min kropp
Jag finns i dej
Du kan ta fram mej
när du vill
Allt som finns kvar
av mej
är inom dej
Så vi är jämt tillsammans

Barbro Lindgren

17 April 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Efter sex månades tävlingsvila är vi tillbaka!

Måndag - stall och hundträning
I måndags red jag ut i vårsolen tillsammans med Annica och Princess. Polly var pigg och positiv, vilket känns så himla gott. Tog in hästarna lite senare då solen var helt underbart skön. Åkte sedan till hundklubben där jag mötte upp ett glatt gäng. Blev promenad och träning - bästa kombinationen. 

Tisdag - sjukhusbesök och hundträning
Efter jobbet åkte jag till Farmor på sjukhuset. Hon låg mest och sov och efter en timma kom Johan. På något sätt vänjer man sig vid hennes tillstånd, i början var jag ledsen efter varje gång jag varit där men nu börjar man på något sätt bli van. Åkte sedan till hundklubben där jag mötte upp mamma och Stina. Promenad på golfbanan innan vi byggde upp lite kombinationer och stationer för de yngre vovvarna. Iza är lite okoncentrerad när andra andra hundar tränar, men jag kör på och varvar ensamma träningar med träningar med störning. Väl hemma hamnade jag ett litet konstigt problem då vattnet gått. Tur att jag släckte alla lampor och hoppade i säng. Skrattade dock högt åt mig själv.

Onsdag - löpning
Var kvar en längre stund på jobbet för att slippa värsta, värsta köerna över bron. Åkte och hämtade Janis innan jag tog en sväng hem och städade lite. Vid halv åtta mötte jag upp min kollega i början av mördarbacken upp till Safjället. Vi har bestämt att den 6:e juni ska vi springa milen och för att klara det måste man träna. Jag sprang två varv i den kuperade rundan och det kändes bra. Janis var med och skötte sig fint, hon är väldigt lätt att jogga med.

Torsdag - stall och Trippelchansen
Morgonen innebar utsläpp av hästarna. Var i stallet 6.30 och mockade och fixade mat åt Polly innan djuren fick gå ut i morgonsolen. Därefter jobb... 

För ett par veckor sedan deltog jag på GMBK:s visionsdag och där kläckte vi agilitynördar idéen om en serietävling under våren. En tävling varje månad. I torsdags var det dags och tillsammans med Linn och Sofie har vi rott ihop det hela. Jag startade både med Janis och Meg.

Janis hoppklass
Efter sex månaders tävlingsvila stod vi nog på startlinjen igen. Banan var snabb och en hel del fällor. Fick tjata i starten även om jag vann kampen (mitt motto: mest trägen vinnar) innan hon fick startsignal. Hon lyssnade jättefint, vände tajt och jag kunde både släppa och ta in henne tajt. Tyvärr en pinne i marken.

Meg hoppklass
Meg har jag inte tränat alls sedan hon opererade bort sina äggstockar för ett par veckor sedan. Hon var laddad hon med och det var riktigt roligt att köra henne. Hon har börjat få mer fart och suger mer själv - känns bra inför kommande säsong. Gick i mål på felfria och med tredje snabbast tid.

Janis agilityklass
Janis gör ett bra lopp, hennes matte ett sämre. Fick till en bra start och efter en tunnel gör jag tabben att verkligen dra henne förbi ingången till slalom och hon går in fel. Shit happens. Fem fel genom den dumma vägran. Annars toppen!

Meg agilityklass
En kraftig disk. Då mörkret lagt sig över planen var balanshindren rätt läskiga tyckte Meg. Fick igenom henne med en positiv målgång och självförtroende.

Själva tävlingen flöt på helt okej. Nästa gång hoppas jag vi kommer igång lite snabbare, fler funktionärer som vet om sina uppgifter och lite mindre blåst.

Fredag - Kalas för Ella 7 år
Tog en härlig promenad i skogen vid klubben med Janis och körde igenom lydnadsklass I. Det är ju bra att träna innan tävling. Världens sötaste tjej hade födelsedag och på kvällen nalkades det kalas i Bildad. Sötaste tjejen fick en bl.a. en cykel och jag fick lite flashbacks. Jag minns själv när jag fick min första cykel av Farmor och Börje och hur stolt jag var när jag varv efter varv cyklade på gatan. Den var cerise, det var den enda färg jag accepterade då. På kalaset fattades en, det kändes tomt utan Farmor.


Självklart ska födelsedagsbarnet blåsa ut ljusen.... (7 st)


Ella med sin nya cykel!


Lördag - stall, lydnadstävling och nattgäst
Startade dagen vid havet. Vaknade tidigt och åkte ner till Fiskebäck och andades havs - doft. Åkte sedan till stallet där det blev en tur ut i skogen med Annica och Princess. Återigen en glad och pigg ponny. Strax innan tolv åkte Sarah och jag till Nossebro, med en liten omväg förbi Grästorp, då det nalkades lydnadstävling för världens snällaste och sötaste domare Alf. Champange och fanfar för våra kompisar Sarah och Combat och Anna och Ocky för toppplacering med 196 resp. 194 poäng! För egen del var det sämsta tävlingen ever, tyvärr kunde jag inte ens påverka det själv. Jag blev lite stressad då Sarah och jag var nere och värmde upp och jag går upp för att förbereda mig då det visar sig att startnumret innan mig hade strukits sig. Blev inte bästa uppladdning men jag fokuserade om snabbt. Började helt okej när tävlingsledaren började kommendera. Men mitt i fria följet biter någon insekt Janis och hon påverkas och sätter sig ner 4-5 gånger för att verkligen bita sig. Fick känna igenom henne och hittade inget konstigt och valde att fortsätta. Janis var låg och det var inte alls roligt att se henne på detta sätt. Nu glömmer vi denna tävling, som gav oss 141 poäng med 0 på ställandet (hon satte sig). På kvällen fick jag nattgäst av sötaste Ella. Vi spelade yatzi, gick och köpte lördagsgodis, tittade på film och hade det mysigt.


Morgonpromenad vid havet...


Min finaste prinsessa!

Söndag - promenader, löpning och sjukhusbesök
Ella vaknade vid sex och jag vill inte påstå att jag var pigg. Fick gullungen att iafl. ligga kvar i sängen och mysa med Janis till halv åtta innan vi gick upp. Vi nio mötte vi upp mamma och Iza och tog en promenad i Fiskebäck med tillhörande frukost. Såg paradiset och längtar till påsken då jag ska dit. Vid halv elva mötte jag upp Anna, Olof och deras fina Malte. Malte och Janis tog ett vårdopp och njöt av promenaden. Janis var lite disträ och lyssnade inte riktigt som hon brukar, fick tjata så hon inte skulle gå för långt fram. Fick under promenaden ett SMS av Sofia om vi skulle ut och springa tillsammans, klart jag hängde på. Janis lämnade jag kvar hemma innan jag mötte upp Sofia i Skatås. Hon hade också ett par nya rosa skor. Min tanke var 5:an då jag varit ute och traskat men blev rätt snabbt peppad att köra 8:an. Trots att tempot inte var galet högt var jag supernöjd att jag orkade springa hela vägen och att det kändes helt okej. Åkte direkt och hälsade på Farmor tillsammans med mamma. Hon sov även idag och jag höll henne i handen hela tiden. Hon hade varit vaken på förmiddagen sa sköterskan och faktiskt ätit lite. Mamma och jag tog sedan en tur till Allum där vi kikade runt i affärerna och fikade en sväng. Väl hemma har det inte gjorts mycket och så lär det bli resten av kvällen.


Tjejfrukost!


Promenad vid Amundön!


Janis och Malte tar ett vårdopp!


Veckan som kommer bl.a. innebära två premiärer! På tisdag drar till Korpen igång på Hedens konstgräs och på söndag kommer Janis och jag tävla i Nybro då de håller officiella agilitytävlingar...

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Sonja Aldén

10 April 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Minisemester med tjejerna i huvudstaden!

I torsdags efter jobbet satte jag mig på ett tåg mot Stockholm. En tidning och lite godis gjorde mig sällskap på den dryga tre timmar långa resan. Maria kom och mötte mig på stationen och sedan gick vi hem till henne och Jonas urmysiga lägenhet på Kungsholmen.

Fredagen spenderade jag själv. Efter en liten sovmorgon tog jag bussen över till Tekniska Museet och utställningen NASA - A Human Adventure. Rätt coolt faktiskt. Tog sedan bussen in till staden och strosade runt en sväng innan jag mötte upp en gammal bekant jag inte träffat på säkert fem år. Tänk att när man möts igen så känns det som det var igår man sågs. Drog igenom vad som skett i våra liv samtidigt som goda sushibitar damp ner i magen.

Shoppingen gick strålande. Hittade en fantastisk friluftsbutik och som dessutom hade REA. Provade ut rätt storlek på mina kommande Lundhags byxor och blev kär i en blåturkos färg men kommer nog slå till på svarta ändå. Shoppade en rosa tröja att springa i men även att ha med på vandringen. Supermjuk på insidan och härlig hög hals med snörning. Fick shoppat en klänning från Vila, en tröj/klänning samt en mössa med tofshål. Strosade över till Gamla Stan och njöt av att bara vara.

Vid fem mötte jag upp Emma och Angelica som kommit med tåget från Göteborg och strax därefter kom Maria. Vi satte oss på ett fik och tjötade innan vi strosade hemåt för en myskväll. Vid tio kom Sofia och efter lite vin i kroppen så sov jag likt vanligt på soffan...


Fredagsmys!

Lördagen spenderades i staden. Det blev klädbutiker blandat med allt möjligt. Jag fann en klänning till och jag tror faktiskt alla hade med sig något hem. Lite förmys med ost och vin hemma innan vi käkade på en italiensk restaurang på Kungsholmen. Galet många tokfnatt och den stackars servitören var så blyg att jag tyckte synd om honom. Gick vidare och barhängde och dansade lite halvt på stället Lokal och självklart fick jag avnjuta min favoritdrink. Mums!


Fikapause!


Puss!


Häng på Lokal.

Idag blev det lite sovmorgon innan vi gick till Vasastan för en supergod brunch på Waynes. Så fantastiskt gott. Satt där i flera timmar innan vi gick hem och hämtade väskorna och tog en snabbvända in till staden igen. Tåget hem gick snabbt och jag är otroligt nöjd med helgen som varit. Jag har i många fall känt att jag mer och mer glider i från en del av mina "privata" vänner. Dels att jag inte umgås alltför ofta då jag är på resande fot men även att det känns att vi många gånger värderar och tänker så olika. Kanske bara jag som känner så, vad vet jag? Denna helg har hur som helst varit viktig för mig. Och oss alla kanske. Tack tjejer för en mysig och härlig helg!


Superbrunch!


Mums!


Mina fynd! Två klänningar, en tröj/klänning, ett par spetstajts, en skarf, en springströja, en mössa...

Väl hemma snörade jag på mig mina rosa vänner och traskade raskt upp till Safjället. Bara backen upp tar knäcken på mig. Sprang två varv i bra tempo och det var helt ljuvligt att springa och höra fågelkvitter och andas skogsdoft. Väl hemma kom Rosa och Jonne för att lämna Janis. Hon har haft det toppen och är trött men gud vad jag var glad över att få träffa min prinsessa igen. Hon betyder så mycket för mig och finns alltid vid min sida. Lyssnar, slickar tårar, busar och är bara nära mig när jag behöver någon som mest.

Nu ska jag fixa lite mer inför torsdagens första omgång av Trippelchansen. Gensvaret är enormt och det är så roligt. Nu ska vi bara ro i land det också!

Carpe Diem!

3 April 2011  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Förenat vila med tävling på Orust...

Efter att jag glömt av att åka av E6:an i tid kom jag lite senare till Rosas sommarställe på Orust än vad som var tänkt. Tog ut hundarna på en promenad i skogen medan solen gick ner innan det blev skaldjursfrossa framför Let´s Dance. Jag har inte sett ett endaste avsnitt tidigare men jag höll på Jessica igår och var glad att hon stod som vinnare efter omröstningen. Somnade likt vanligt på soffan och tur är väl att man nästan känner sig som hemma hos Rosa att det inte gör ett dugg...

Vaknade till en klarblå himmel och efter frukost gick vi ut med hundarna. Förenade det bästa av två världar, skog vid havet. Vattnet bestod fortfarande av en massa isflak men var strålande vackert och solen värmde faktiskt. Lite trädgårdsarbete och lunch blev det innan vi åkte till tävlingsplatsen.


Ljuvlig plats att njuta av både hav och skog. Lowa, Bis och Janis.


Underbar utsikt!


Även denna helg har vi sällskap av sköna Biscuit...


Min vackra prinsessa!


Isflak!


Lapar sol...

Jag har fortfarande inte hittat formen för hur mycket jag ska göra med Janis innan lydnadstävling. Ska jag gå långpromenad eller ej? Ska jag träna igenom programmet innan? Ska jag bara värma upp och sedan köra? Jag har nog gjort olika varje gång och kan fortfarande inte säga vad som passar oss bäst.

Lottdragning och jag fick startnummer 14, sist i klassen. Jag är oerhört lättad när jag ligger på en kant under platsliggningen. Det blev två grupper och där Janis och jag låg i andra gruppen. Platsliggningen gick bra, Janis tröttnade och lade hakan i backen och undrade när vi var klara. Mitt enda uppdrag är att ha fullt fokus på Janis och inte bry mig om andra hundar. Om jag förstod det hela rätt så reste sig två hundar och en satt upp. En lugn och trygg golden hane låg jämte oss. Tandvisningen var över på ett smäck, Janis fjäskade in sig snabbt hos domaren. Tävlingen började med andra ord på bästa sätt, 10 poäng på platsliggningen och 10 poäng på tandvisningen. Gott!

Idag gick jag och värmde upp på en gräsplan och körde igenom hela programmet innN. Janis kändes fokuserad och jag fick bra kontakt. Det har vi haft tidigare också men tappat allt när vi väl gått in på plan. Denna gång kändes det dock annorlunda när vi gick in och tävlingsledaren började kommendera. Janis var med mig och det var en enorm känsla - den kommer jag leva på länge!

Läggande under gång gick bra men kanske inte riktigt så bra som domaren bedömde. Fick högsta betyg. Inkallning kan jag inte förstå vårt betyg då Janis ställde sig upp innan jag kallade. Det som är glädjande är att jag fått ett första pris även om han dragit ner betyget till en femma som jag trodde skulle bli fallet. Ställandet gick bra, hon stod stilla och var fokuserad på mig och inte marken som varit en tendens vid våra senaste tävlingarna. Apporten var inte alls bra, hon tog den men släppte. Apporten var väldigt annorlunda och helrund på något konstigt sätt, fick en femma. Hoppet var klockrent och den tian var vi väl värda.

Platsliggning: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 9
Läggande: 10
Inkallning: 9
Ställande: 9
Apportering: 5
Hopp över hinder: 10
Helhet 9

Totalt 187 poäng, ett 1:a pris och en 3:e placeing.

Trots snälla poäng, som jag kanske inte var värd fullt ut (domaren dömde snällt genom hela startfältet), är jag väldigt nöjd med Janis. Framförallt linförigheten som tagit fem steg framåt. Jag är även nöjd på henne fokus i övriga moment. Nu vet jag hur det kan kännas och nu är vi ett steg närmre vårt mål om ett LP1 2011.


Ett steg nämre vårt mål genom dagens 1:a pris...


Min stjärna!

Här hemma har Sarah och jag frossat i thaimat och bara slappat en stund på soffan. Jag är dödstrött och kommer inte röra mig ur soffan förrän sängen kallar. Imorgon är en fullspäckad, men rolig dag, inplanerad! Och... nu är alla lampor släckte och lite värmeljus lyser upp tillvaron. Det räcker denna ljusa dag!

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Sonja Aldén

26 Mars 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Blandade aktiviteter!

Ett av mina favorituttryck är Carpe Diem. Så enkelt att förstå, men så svårt att efterleva. Ibland kommer jag på mig själv att bara planera framåt och inte alls njuta av det som sker runt omkring mig. Jag gör ju massa spännande saker men ändå känns det inte som jag njuter fullt ut som jag borde. Hur fångar du dagen på bästa sätt?

Måndagen förra veckan åkte jag direkt till stallet efter jobbet. Tog in alla hästar och begav mig sedan till manegen för ett dressyrpass på Polly. Det märks att hon är inne i fällperiod då hon är lite tröttare. Mjuk i munnen och oerhört lyhörd. Åkte sedan till Majorna där jag träffade ett par kompisar över en fika innan det blev en promenad vid havet med bästaste mamma. Att andas havsdoft är aldrig fel.

Tisdagen innebar en tur till stallet på lunchen då Polly fick nya skor. Snösulorna åkte av och denna gång satte vi inte dit några hela sulor. Vi ska testa om hon blivit lite tåligare i fötterna. Direkt efter jobbet blev det träff med Kebnekaisetjejerna Sofie, Jenny och Jeanette. Vi planerade vidare och som det ser ut nu är vi mellan fyra och sex stycken som åker. Det kommer bli så roligt och en resa som jag sent kommer att glömma. Efter mötet åkte Sofie och jag till klubben där vi promenerade med vovvarna runt golfbanan.


Det lär bli en mäktig upplevelse i sommar!

Onsdagen bjöd på agilityträning på klubben tillsammans med ett glatt gäng. Testade slalombågar med Iza, men hon tyckte de var läskiga. Är kluven om jag ska försöka mig på med bågar på det slalomet som har tunnare pinnar och gör bågen större eller om jag ska fortsätta med koppelmetoden. Vad tycker ni läsare? Iza har ett sug mot skålen och jag känner redan att hon själv går så att säga. Iza sov även över och en sak kan jag säga; skäggiga damen tar stor plats i sängen.


Söta lilla sak...

Torsdagen ägnades först åt Polly efter jobbet. Det blev en promenad och sedan longering i paddocken. Därefter åkte jag till Blå Stjärnan där jag mötte upp Jonne och Lowa då det stod simning på schemat. Janis skötte sig fint i bassängen, as usual. Blev sedan bjuden på middag hos Rosa och Jonne, supermysigt. På kvällen kom söta jacktcockern Bis.

Under torsdagen opererades Meg. Genom en titthållsoperation togs äggstockarna bort. Inget mer löp - så underbart!

Fredagen bjöd på en visit till Hagabadet tillsammans med Nettan. Vi relaxade, badade pool, bastade och bara var. Sedan gick vi på restaurang och jag drog vinstlotten med min supergoda pasta. Tog en promenad med hundarna (Janis, Iza och Bis) innan sängen kallade.


Trevlig eftermiddag och kväll med Nettan!

Lördagen startade med en härlig promenad runt torsdagsrundan tillsammans med Sarah och Sofie. Hundarna glada och solen började så sakta tränga igenom molnen. Deltog sedan på GMBK:s visionsdag och självklart ville jag driva frågor för agilityn i klubben. Små steg är vad jag orkar med och eftersom jag valt att inte hålla någon kurs i vår kommer jag att lägga tid och enerig på Trippelchansen. Detta blir en serietävling under våren och som riktar sig både till nybörjare till folk som tävlat i många år. Responsen är redan jättebra och det ser ut att bli många som kommer. Läs mer här. Jag tog även på mig att fixa med layouten och skriva lite om agilityn för klubbtidningen. Det är ju sådant som jag tycker är roligt och eftersom jag jobbar lite med det så tror jag att jag vinner mycket på att leka med sådant även på fritiden. Kommer inte bli något revolutionerande, men två nummer ska vi nog klara av att skapa under ett år. Efter visionsdagen blev det promenad och uppvärmning av hundarna innan det blev agilityträning. Byggde upp två kombinatioer och Janis fick köra en av dem, ni skulle sett hennes ögon! Hon kändes otroligt fin och lyhörd och kontaktfälten satt som ett smäck. Iza fick köra vidare med slalom och lilla Bis tränade jag lite grunder med också.

Efter en heldag på hundklubben åkte jag till sjukhuset för att hälsa på Farmor. Fick kontakt och nu ligger hon på infektion. Det är långt ifrån bra men det var skönt att hennes envishet lös igenom när vi pratade. Jag önskar jag kunde göra allt bra nu, men jag vet att hon är gammal och den infektion hon har på hjärtklaffarna inte är att leka med. Krya på dig Farmor!

Kvällen spenderades hos Lina med supergod middag. Var ett bra tag sedan vi träffades och det var kul att träffa "hennes" kompisar. När jag väl kom hem såg det ut som ett bomnedslag. Hela leksakslådan var utdragen i hela lägenheten och fodertunnan låg öppen men med massa mat kvar. Vem var tjuven? Då Janis inte skämdes som hon brukar göra när hon gjort något dumt hade jag ganska snabbt mina aningar. Helt rätt, för den som hade akut behov att fylla svart påse var Bis, som numer går under namnet tjuven.

Tjuven...


Söndagen var helt ljuvlig med en tur till Jeanette Ahlin tillsammans med Sofie och hundarna. Vallning stod på schemat. En lite promenad i skogen och sedan blev det vallning i 25:an. Janis var inte så lite övertänd och hon är lite väl tuff för mig. Hon sträcker mest ut det långa fingret och vallar bäst själv (tycker hon!). Hon är nog egentligen rätt duktig men jag behöver hjälp och borde, och vill, gå kurs. Gärna för Cima som jag uppskattade enormt när vi var där i vintras. Bis fick träna lite slalom och kontaktfält och efter både fika och myssnack bar det av hemåt igen.


My little princess goes wild!!!

Kvällen spendares på ett café och i en biosallong med Ida, Sofia, Stefan och Sarah. Hur många lingon finns det i världen är en film alla borde se. Jag var en lipsill bland alla andra...

Igår tog jag en tur ut på Polly som var på ett strålande humör. Sedan bar det av till klubben med mamma för promenad och lite agilityträning med Iza. Har lagt upp strategin att jag vill träna hindersäkerhet och hindersug och att därefter lägga på svängar. Jag vill att hon ska vara helt galen på plan och bara älska agility. Körde startträning vilket går riktigt bra samt rakor där hon helst ska vara före mig i mål. Som vanligt när jag är på klubben tränade jag slalom också.

Idag möttes Sofie, Jeanette, Jenny och jag upp för att titta på vandringstillbehör. Jag ska försöka köpa några saker per månad. Väska har jag sedan tidigare och de flesta kläder tror jag. Idag fyndade jag dock ett par rejäla vandringkängor från Alpina. Halvpriset och jag tjänade 1000 kr. Jeaentte köpte likadana, vi kommer vara snyggast (eller inte!) på stigarna. Tyvärr var det lite stressigt då jag skulle spela badminton klockan 18 tillsammans med Rosa och hennes gamla fotbollskompisar. Jag hade inte rört ett badmintonrack på tio år men ändå hade jag lite koll. Svettigt och kul och träningsvärken jag kommer att ha imorgon lär vara enorm.


Fynden!

Här hemma är det tomt. Janis är kvar hos mamma och pappa. Jag ska försöka lägga mig inom kort för att vara på jobbet urtidigt. Skönt att kunna utnyttja kvällarna och ljuset som faktiskt är nu. Välkommen våren, du är efterlängtad!

Och... sedan har jag anmält mig till en mängd tävlingar. Var syns vi?

Kalmar 17 april
Janis debut efter sex månaders tävlingsvila. Janis klass III och Meg klass II.

Oxie 22-23 april
Janis klass III båda dagarna och Meg klass II en dag.

Tranås 30 april-1 maj
Janis klass III och Meg klass II.

Oxelösund 7-8 maj
Janis klass III. Meg tävlar klass II med ? i Kungälv.

Knivsta 21-22 maj
Janis klass III + lag.

Falkenberg 4-5 juni
Janis klass III och Meg klass II.

SM 17-19 juni
Janis kör lag med The Challengers.

Gotland 1-3 juli
Janis kör klass III och Meg klass II + båda hundarna kör lag.

Dania Cup 10-16 juli
Janis kör klass III och Meg klass II.

Ulricehamn 17-18 juli
Janis kör klass III och Meg klass II + båda hundarna kör lag. (Eventuellt står jag över en del med Janis här)

Och kanske jag ska sätta mig ner och fundera ut våra mål för 2011. Vårt allra mest prioriterade är att Janis ska hålla sig frisk och att vi ska ha roligt tillsammans.

Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända.

Thomas Ledin

22 Mars 2011  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Berg och dalbana...

Livet har sin gång. Jag är väl medveten om det men ändå är det som himlans jobbigt när någon i ens närhet inte mår bra. I mitt fall är det Farmor, en gammal kvinna som fram till för två veckor sedan aldrig legat på sjukhus och som nu är riktigt dålig. Viktigast av allt är att hon inte har ont och det verkade hon inte ha när vi var och hälsade på igår. Krya på dig!

Måndagen innebar stallet och insläpp av hästarna innan Polly och jag skrittade ner till manegen för ett litet pass. Hon gick riktigt bra, en del spöken i hörnet, men mjuk och fin i munnen. Mamma och jag tog en promenad vid havet och jag fick andas havsdoft. Fick se en glimt av paradiset och längtar så efter första turen dit - den är magisk på något vis.

Tisdagen bjöd på jogging tillsammans med Janis. Det var vår första tur tillsammans detta år. Premiären blev på Hills Golfklubb och det kändes i benen då det är rätt kuperat på sina ställen. 40 min och jag supernöjd! På kvällen blev det pubquiz med Sofia, Elin och Jeanette på l´assino. Åt och drack gott samtidigt som vi försökt slå vår blonda kloka huvuden ihop. Det gick sådär, vi kom sist. Det var sjukt svårt denna veckan.


Delad glädje är dubbel glädje!

Onsdagen började med ett besök hos doktorn för egen del. Har blött mycket näsblod den sista tiden och nu fick jag kärlen lagad med Karlssons klister. Numer bränner man inte utan lackerar, jag hoppas det hjälper. Efter jobbet blev det promenad med Emma x2 på klubben och sedan tränade jag både Janis och Iza. Iza fick köra sitt andra slalompass och hon har en grym framåtanda mot matskålen! Janis fick köra lydnad men hade sneglade ögon på balansbommen. På kvällen fixade jag ett par timmar med hemsidan för Göteborgs Hundungdom, det är så kul att de kommit igång med aktiviteter igen efter vinderdvala. Innan sängen blev det nostalgi tack vare ett SMS från Sofia om She´s all that gick på femman. Herregud, jag var helt förälskad i den filmen. Somnade tokskönt!


Näsblod i tid och otid. Här 20 minuter innan vår uppvisning på Scandinavium.


Iza har nu börjat träna ordentligt och det är jätteroligt!

I torsdags släppte jag ut hästarna innan jobbet. Det är riktigt segt att gå upp vid fem för att hinna med det. Tur att det snart är sommar och bete. Efter jobbet blev det simning för Janis del på Blå Stjärnan. Janis kör vidare med sitt program och hon är så otroligt duktig i vattnet.

Fredagen bjöd på lite träning på klubben med Iza i form av slalom innan vi fick sällskap av Eline och Bis på en promenad runt golfbanan. Därefter blev det snabbdusch och in till Majorna för lite käk och vin. Red Lion diggar jag skarpt, god hamburgare och supergott vin till hyffsade priser. Vid nio snörade vi på oss fulskorna och bowlade. Började inte alltför bra med kom över skamgränsen 100 i första serie (fick 111 poäng). Sarah gjorde strike efter strike och Ida gjorde den snyggaste avslutningen jag skådat med tre strike i rad. I den andra serien slog jag personbästa med 157 poäng och totalt slog jag Sarah med två poäng och kvällen var räddad för min del! Roligast var dock att skåda mannen på banan brevid. Han levde kvar på 80-talet i både frilla och tröja och gjorde värsta ritualerna inför varje omgång. Den vita polon med det lila svarta märket och den enorm kraften i "kasten" fick oss att verkligen glo. Att han sedan körde med ett 8 kilos gjorde ju inte saken än mer pinsam. När vi var klara kom pottfrillan fram och gav Ida ett paket med choklad och han drog historien om en gammal tjej han hade för 15 år sedan innan han flyttade till Asien som var så lik Ida. Han poängterade även att han inte stötte på Ida, nähä! Att hans ögon sedan föll i marken när Ida gav chokladpåsen till vakterna avslutade en kul visit i arbetarkvarteren. Vi tog sedan spårvagnen in till stan och det blev lite häng på Bliss med i min smak för hög musik. Jag börjar bli gammal.


Personbästa och vinst!

Lördagen började med utsläpp av hästarna och sedan en härlig tur ut i skogen tillsammans med Annica och Princess. Kallt som satan, men härligt att rida i dagsljus. Tog sedan med hundarna till klubben för promenad och lite agility med Iza . Körde lite slalom och en kort kombination, vilket gick bra. Städade lägenheten, handlade mat och körde sedan mamma och pappa till båten då de skulle på fest. På sjukhuset mötte jag sedan Johan och gullungarna och det var riktigt jobbigt. Många tårar kom och det var jobbigt att inte få så mycket kontakt. Fick med mig Ella i bilen och vi åkte hem och hämtade Janis innan det blev att shoppa lördagsgodis och en tur ner till Billdal. Tänk att systern fick bestämma mat och liksom vanligt blir allt jättegod när min bror står vid spisen. Spelade spel med ungarna, tittade på film och hade det lugnt och skönt. Dagen innebar även glädjande beskedet att Meg klassade upp sig till agilityklass II. Jag efteranmälde henne och Sarah tog med henne till Linköping med tipset att hålla henne i handen. Hon är ju lugn och säker och pinnen kom i hamn. Så skönt att vara i samma klass i både hopp- och agility! Tack kompis - nu står det 1-1...

Söndagen har bjudit på en blandad kompott. Vid halv nio åkte Emma, Sarah, Elin, Peter och alla våra hundar till Hundstället Hjärtat för lydnadstävling. Mina förväntningar var inte så höga med tanke på det trånga utrymmet, pelare osv. Är inte missnöjd, men vet att vi kan bättre.

Platsliggning 9
Tandvisning 10
Linförighet 7
Läggandet 7
Inkallning 10
Ställande 5
Apport 10
Hopp 8
Helhet 8
Totalt 158 poäng

Platsen gick bra även om hon inte lade sig på mitt första kommando, därmed ett dk. Egentligen borde man väl ha 8 då? Tandvisningen gick bra, domaren var trevlig och mötte hundarna på ett mycket bra sätt. Linförigheten började inte alls bra då Janis nosar, kliar sig när hon satt sig men jobbade upp sig och slutet kändes det bättre. Läggande gick segt. Inkallning perfekt. Ställandet var nog snällt bedömet, hon står still men nosar (hon nosade exakt på samma ställe hela tiden och hon brukar f-n aldrig gå med näsan i backen). Apporten gick fint och hoppet slår hon tyvärr i men gör perfekt ingång. Totalt sätt så ville jag ha lite mer go och jag ser fram emot när vi får tävla ute utan hästbajs eller gamla kissefläckar där vi ska gå. Tack för en trevlig dag tjejer och snart går vi på det igen!


...

Direkt efter tävlingen åkte Sarah och jag till staden med hundarna. Medan andra åker till skogen på söndagar blev det shoppingtittande och fika. Janis är riktigt bra i sådan miljöer och lägger sig och väntar medan jag kikar osv. Var inne på Femmans sport och drömde mig bort bland alla snygga fritidskläder. Jag diggar nog mer sådana kläder än vanliga. Spande på mina kommande agilityskor, Salomon SpeedCross 2, men behöver spara ihop lite pengar. En hel del lär ju behöva shoppas inför sommarens vandring också. Väl hemma blev det direkt ut på en joggingtur för min egna del. Med musik i öronen och lätta steg tog jag mig runt mitt varv här i Mölndal. Det kändes verkligen underbart skönt och orken hade jag - good feelings! Här hemma blir det nu soffa, matlåda från igår och Solsidan. Bra avslut på en vecka som gått lite likt en berg och dalbana.

Visst finns mirakel
och för mig är det faktiskt du.

Suzzie Tapper


13 Mars 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Rosa kompisar, ny tävling och lilla farmor är på sjukhus...

I måndags var jag med Janis på massage och hon är väldigt bra i kroppen. Nu börjar vi så sakta öka träning och gå längre promenader. Är vi ute på promenader i ojämn mark lindar jag tassen, men annars går hon som nakenfis. Det går med andra ord och åt rätt håll och det gillar vi!

I tisdags red jag ett härligt dressyrpass på Polly i manegen. Hon var framåt och mjuk i alla gångarter. Så underbart att rida igenom henne och låta henne sträcka ut på mjukt underlag. Jag har dock fortfarande känningar i rumpan, vilket inte är så himla kul.

I tisdags köpte jag mig ett par nya kompisar. Har i flera år haft joggingskor från märket Acsis. Har egentligen inte provat ut ordentligt utan bara känt att de är sköna. Detta år ville jag dock kolla ut en modell som verkligen passade mig. Fick tips om Löp&Sko på Plantagegatan och tog mig tid att åka och springa ut ett par. Fick näcka av mig på fötterna och stå på speglar, springa på löpband i omgångar innan den söta säljaren tog fram ett par apfula vita/lila skor. Min fråga var ju om man fick tänka något på det estetiska. Nope. Som tur var så behövde min fot lite mer uppbyggnad i skon och ett nytt par kom ut, ett par knallrosa. De satt perfekt och jag blev glad över mina nya kompisar!


Mina nya vänner som ska ta mig mot målet "en mil med glöd och utan blodsmak"

Kvällens spenderades med Karin och lite vänner till henne på en restaurang/pub i stan. Det nalkades pubqiuz och det var riktigt trevligt med varierade frågor och halvkluriga frågor. Vårt lag gick det faktiskt rätt bra för, topp 5 iafl.

I onsdags tog jag min premiärtur. 6 km på dryga halvtimman och det var så jäkla skönt. Med mina nya springbyxor och rosa kompisar kändes det rätt lätt. Mitt mål är ju att springa milen utan att känna mig trött i sommar så nu blir det ett par turer i veckan så jag uppnår mitt mål. Längre fram hoppas jag ju att Janis följer med, men just nu springer jag ensam.

Efter joggingturen blev det fika med Sofia och Ida på Kardemumma i Majorna. Så mysigt att träffa krulltottarna och bl.a. höra om Sofia och Stefans bröllopsresa. Senare på kvällen åkte jag till klubben och tränade lite lydnad med PT:n. Janis gick helt okej, känns som hon går bättre ut på gräs än inne i manegen.

Torsdag morgon och utsläpp av hästarna i stallet. Polly fick vila då jag hade bråttom till ett morgonmöte. På kvällen blev det ett simpass för Janis på Blå Stjärnan och vi hade med Theodor som coach.


Fokuserad hund och coach.

Efter jobbet i fredags åkte jag till Alfa Hundcenter för lite hundträning. Eftersom trafiken inte var så jobbig som jag befarade hann jag med en halvtimmas jogging innan. Janis fick följa med och vi sprang på en härlig grussväg. Hon är en perfekt hund att jogga med faktiskt. Sedan blev det en timmas hundträning och typ tre timmars snack om ämnen högt och lågt. Tack Lottis, Pia och Emelie för en mysig fredagskväll i hundnördarnas tecken!Emelie hade liksom vanligt med sig kamerna...


Min finaste prinsessa!


I lördags åt Sofia, Ida och jag frukost på favoritstället Egg&Milk. Gott och mysigt med tjejsnack as usual. Åkte sedan hem och hämtades upp av Sarah för att bege oss iväg till Tjörn och en ny lydnadstävling. Tog ut Janis för att rasta och insåg då att jag glömt koppel, eller glömt och glömt för det låg kvar där jag lapade sol medan jag väntade på Sarah. Som tur var fick jag låna ett...

Jag drog startnummer 2, vilket kändes som ett bra nummer. Hellre tidigt än sent om jag ska vara ärlig.

Följande poäng på momenten:
Platsliggande: 10
Tandvisning: 8
Linförighet: 7
Läggande: 8
Inkallning: 10
Ställande: 0
Apportering: 8
Hopp över hinder: 9,5
Helhet: 9,5

Platsliggningen var lite rörigare än de tidigare jag varit med om. En hund lämnade (bra gjort av föraren då hunden nog kunde förstört mycket) då den skällde och sprang iväg. Janis tyckte det var lite jobbigt och försökte krypa under sanden. Hon låg fint på platsen trots en del störning av pipiga hundar osv.

När vi kom till tandvisningen så hälsade domaren på mig och sedan började han klappa Janis som lade sig ner för att gosa. Han kom ju åt tänderna men hon låg liksom på sidan. Hon är för social helt enkelt, synd att han inte bara tog tag i munnen på en gång liksom.
Gick ut och försökte peppa upp henne lite innan det var vår tur. Linförigheten kändes ofokuserad som det alltid gör på tävling. Känns som vi är ute och går på promenad i koppel liksom. Stundtals sökte hon kontakt och mot slutet kändes det betydligt bättre. Läggandet under gång var helt okej även om själva fotgåendet fram var lite halvdeppigt. Inkallning var klockren och den har vi fått 10 på varenda gång vi tävlat tror jag. Tyvärr så satte sig Janis på ställandet under gång och jag tror jag var väldigt otydlig i mitt kommenderande. Lite synd men sådant är livet. Apporten fick jag säga dubbelkommando och vi fick åtta på grund av det. Hopp över hinder gick kanon, fick 9,5 med domarens kommentar om litet hopp vid ingång. Bäst av allt var 9,5 på helheten och det är jag väldigt glad över! Trots nollande på ställandet så kom vi på en tredje plats och en ny dammsamlare åkte med hem. Sarah och Combat tog hem segern genom ett första pris och 172 poäng - grattis!

Väl hemma bytte jag snabbt om och åkte till ett ställe jag helst inte vill åka till. Min farmor har blivit sjuk och det var mindre roligt att se henne så svag som hon var när jag var där. Det positiva är att hon var bättre idag och att de börjar få ordning på bakterierna som har gått ut i blodet. Snälla, snälla - gör min gamla Farmor frisk igen!

Efter att ha varit på sjukhuset åkte jag till Skatås och sprang. Eller försökte. Det var många partier med is som innebar att jag fick traska istället. Skönt att rensa hjärnan var det iafl. Kvällen spenderades på soffan och som vanligt somnade jag likt en gris...

I morse började jag dagen med ett joggingpass på 6 km. Så himla skönt. Tog sedan ut Janis på en liten promenad innan det nalkades långdusch med ansiktsmask och vinterpälsen på benen åkte bort. Frukost och sedan ett par timmar på soffan till Vasaloppet. Såg målspurten och grät också en tår över Brinks prestation.

Vid ett möttes ett gäng upp vid hundklubben. Väskorna packade med picknick och det blev Oxsjön + Fisjön inklusive en härlig fikapaus i solen. Så himla underbart! Tack Sarah, Emma, Eline, Sofie och alla sju hundarna för en energigivande promenad.


Så fantastisk dag med härliga människor och vovvar!


Någon fjäskar in sig...


Skäggiga damen var med på vår utflykt och får 8 stjärnor av 10 möjliga i uppförande. Hon gick fram till en hund vi mötte i motionsspåret men i övrigt vad hon lös och lyssnade fint hela tiden.


Söndagens lydnadspass med PT:n blev idag på Heden. Egentligen var tanken att vi skulle till Göteborgs avd. men då det mer var en skridskobarna förslog jag Heden. Tur nog kunde vi vara på en halva av konstgräsplanen medan de andra lirade boll. Att träna bland fotbollar är nog en av de största störningar vi kan göra. Vi började med platsliggning och den gick kalasbra. Sedan trändade jag en hel del kontakt och i slutet fick jag tips på övningar att få henne att få mer fokus på mig och att ta ansvar i t.ex. fotgåendet.

Och... en söndag avslutas med Solsidan. Skrattar högt för mig själv. Stör mig på Ove, skrattar högt åt tjejmiddagen som jag får lite igenkänningar ifrån (känslan!),  Alex som bara gör allt fel...

Nu ska jag hoppa i säng och mysa med världens bästa vovve. Klockan står på tidigt och en nya vecka tar fart med jobb, stall, hunderi, vänner och familj!

Take care!

You are a pearl I set out to find.
A hidden jewel of a different kind.
You are more precious than gold,
more valuable than diamonds.
You are a treasure buried in the ground
that I won’t trade what ever comes around.

6 Mars 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Göteborg Horse Show är ett riktigt vårtecken...

Helgen har spenderats mer eller mindre på Scandinavium. Göteborgs Hundungdom har haft sin årliga uppvisning och även i år tyckte jag att visade upp en blandning av hundraser samt ålder på förare - agility är en sport för alla vare sig man tävlar på elitnivå eller vill göra det till en form av aktivering tillsammans med sin hund. Tack alla inblandade från klubben för ett engagemang - bra jobbat!

Söt liten artikel på Agrias hemsida.

Eftersom Janis inte riktigt är i form för agility ännu fick jag låna vår lagkompis Chili. Både Zessi och Meg var med men med andra förare och då antalet avhopp av hundförare detta hopp så är jag oerhört tacksam att jag fick låna racerhunden. Allt utom gungan fungerade bra och när Chili gjorde slalom var publiken igång och gapade, vilket är alltid är roligt. Roligast på planen var dock Egon som fick publiken att skratta då han hade superkul genom att gå över och köra på fel bana osv.

Jag har shoppat ytterst lite. Det blev en jacka där jag broderade mitt namn på bröstet och Janis på ryggen i turkost. Skapade dessutom ett mode eftersom både Sarah och Emma köpte en likadan. Skriv detta i både Ella, Vouge och kanske Mölndals Posten är ni gulliga. Janis fick även ett fleecetäcke med sitt namn på sidan.


Min nya jacka...


... och Janis nya täcke!

Efter våra uppvisningar har jag stannat kvar och tittat på tävlingarna. Igår såg vi dressyren och liksom i fjol blev jag tokkär i en frieserhäst. Galet vackra. Sedan så såg jag en holländsk tjej rida ett av de häftiagaste avslut jag sett. Idag tittade vi på World Cup klassen och galet vad spännande det var. En stjärna föddes då hon under sin första start i en World Cup klass tar och vinner. Att hon sedan är från Sverige gjorde ju inte saken sämre. Det var en magisk känsla i Scandinavium när publiken stod upp och applåderna fortsatte minut för minut. 23 åriga Angelica Augustsson lär vi få se mycket av framöver.


Fantastisk prestation av en nya stjärna inom ridsporten!

Efter tävlingarnar åkte jag och hälsade på Farmor. Tyvärr på fel ställe. Hon var dock sig lik trots att hon ligger i sjukhuskostym.  Tänk att vara 88 år gammal och inte legat på sjukhus mer än den dagen pappa kom till världen. Krya på dig!

I övrigt har veckan bestått av mycket jobb. Men har även hunnit var i stallet, simma Janis, promenera med Janis och gå på konsert (Teitur). Nu är det dock dags att hoppa i säng så man orkar upp imorgon bitti för en ny arbetsvecka igen.

Carpe Diem!

27 Februari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Åtaganden i stallet, halv åtta hos mig, årsmöte och succé i våra mått på vår andra lydnadstävling...

Vecka sju betyder ledigt för många, inte för mig. Jag har dock i  jobbat lite färre timmar per dag och faktiskt njutit av ett lite lugnare tempo på jobbet. Har dock stressat som en idiot i andra avseenden då jag denna vecka haft fem åtaganden i stallet. Det tar på krafterna att gå upp extra tidigt för att åka till stallet och släppa ut tio hästar och sedan inte hinna rida sin egna för att jobbet stressar. Eller att stressa efter jobbet för att ta in dem innan mörkret faller. Tror dock inte det går någon nöd på Polly som just nu är rolig och pigg!

Under veckan har jag tränat lite lydnad med hundvännerna och tagit fantastiska promenader. Extra kul är att jag fått en likasinnad promenadkompis och jag bara längtar till Janis är uppbyggd för längre promenader lite mer offtrack. Då ska jag visa dig alla våra härliga turer Sofie! Lydnaden har i veckan fokuserats på fotgåendet där jag vill ha in mer glädje och engagemang. Stundtals har känslan varit mycket bättre men ibland känns det som hon verkligen tycker det är aptråkigt. Vi har även hunnit med ett simpass på Blå Stjärnarn!

I tisdags natt anmälde jag mig till Dania Cup och nu håller vi tummarna för att vi kommer i väg även i år. Resesällskapet blir inga mindre än Helena Holm som jag åkte med förra året och Jeanette Ahlin. Jag har anmält både Janis och Meg.

Igår blev jag inbjuden till "Halv åtta hos mig" till en gammal underbar vän som jag träffade på Malta när vi var sådär 16 år och drack starka drinkar samtidigt som vi försökte lära oss lite engelska. Karin har bott utomlands i flera omgångar sedan hon sjöng om studentens lyckliga dagar men är nu hemma i Göteborg. Fyra tjejer som skrattade och hade kul under mysiga former. Läs mer om rätterna och betygen på Karins egna blogg.


Fantastisk huvudrätt som gav Karin 30/30 poäng!

 

 

 

 

 

 

 


 

Full pott! (Foto: Karin Rehnberg)

Idag ställdes ingen klocka men ändå vaknade jag vid åtta. Gick ut med Janis innan jag tog en sväng förbi Maxi och handlade lite. Köpte bl.a. HotDogs, vilket inte funnits i min kyl innan vi började träna lydnad. Sneglade även på blodpuddingen men där går f-n min gräns. Kan verkligen inte känna doften av denna avskyvärde rätt som fick mig att vända i bambadörren som liten. Korv har jag inte ätit på 20 år men det luktar inte lika avskyvärt. Ja, ja... hem och käkade frukost innan Emma och jag åkte till klubben.

GMBK hade årsmöte och eftersom jag är instruktör, medlem och lite nyfiken av deras tankar kring föreningarbete gick jag dit. Känner mig ibland som en sådandär krävande och bítter medlem och hade en mängd frågor då jag tycker de verkligen glömmer t.ex. agilityn. I vissas världar finns den inte ens och agility ligger faktiskt som huvudsport under SBK. Skärpning! T.ex. hade de i årsberättelsen inte ens nämnt att det var två ekipage som representerade klubben på SM (not me eftersom jag tävlar för Göteborgs Hundungdom) utan bara en massa kring bruks. De som tävlar för GMBK i t.ex. bruks får sin (tror jag nästan säkert) anmälan betald samt att de ges pengar till middagar osv. Medlemmars pengar... Jag poängterade också att jag inte tycker att agility och ungdomssektorn ska vara en och samma, det är i mina ögon två helt olika sektorer som ska arbeta för helt skilda saker. Jag vet att det är svårt att få ideellt arbetande människor till styrelser och sektorer (har själv jobbat både på lokal och central nivå i olika omgångar sedan jag var 13 år...) men om man inte ens verkar finnas i vissas världar (asså, du har haft kurs i agility under sex terminer för GMBK?) så tröttnar till och med jag som har skinn på näsan. En av anledningarna till att jag inte kommer att ha kurs i vår faktiskt, det blir en heldag imorgon istället. Bättre att vi tränar tillsammans och bildar träningsgrupper som dels ger GMBK lite pengar men framförallt får vi lite tillbaks själva att göra vettiga saker för. Oj oj oj ... blev ett långt inlägg men lite irreterad är jag faktiskt. Ibland är verkligen ungdomar hundra gånger bättre och mer öppna för nya saker än gamla rävar. Tur att en söt liten gubbe lyfte upp mitt humör med en applåd under mötet. Jag är verkligen glad att folk engagerar sig trots att jag ibland kan tycka de glömmer en del bitar för uppnå perfekt resultat!

Jag fick smita till mötet eftersom det var dags att åka iväg på nya lydnadsäventyr. Denna gång annordnade Kungsbacka BK lydnadstävlingar i Fjärås och lottningen började klockan 13.30. Jag fick start nummer sju och fick då lägga platsliggningen i andra gruppen.

Denna gång valde jag att värma upp och ladda på lite annorlunda sätt. Inför platsen gick jag en promenad och tog jag det bara rätt lugnt innan det var dags för oss att gå in. Det som var lite konstigt var att de lade oss väldigt nära läktaren och caféet och där folk gick och det under platsliggningen applåderas i samband med prisutdelning. Janis låg dock fint som en docka och jag hade blicken fäst vid henne hela tiden. Det var de längsta två minuter jag varit med om på länge och jag var så glad att hon låg kvar helt blixtstilla, vi fick en 10:a. Tandvisningen kördes direkt och där fick vi också en 10:a. Vilken start!

Jag satte in Janis i bilen och tittade på tre ekipage innan jag gick ut för att värma upp. Gick en promenad ensam och lekte lite på vägen. Var positiv och glad och tränade bara igenom apporten, ställandet och läggandet en kort stund innan.

Våra poäng för dagen innan lite mer utförlig beskrivning:
Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförighet 7
Läggande 8,5
Inkallande 10
Ställande 6,5
Apportering 9,5
Hopp över hinder 10
Helhet 7

När vi gick in på planen kändes det som jag hade lite mer kontakt med Janis än förra veckan. Ställdes oss på startpositionen och det började rätt okej. Tyvärr fick vi inte till vänstersvängarna och där blev det sneda sättningar. Stundtals kändes det dock som hon hade lite gnista i ögonen och det var jag nöjd med. Fick 7 i betyg och det var rätt bra för dagen med en hård domare (tror högsta fick en 8).

Läggandet är inte vår starkaste sida. Hon är långsam och jag använder ett mycket hårdare kommando än i övrigt. Hon hade fokus på mig i fotgåendet fram till kommenderingen och lade sig lite långsamt men annars fint. Betyg 8,5.

Inkallningen är ju det moment vi fick 10 på även förra gången och det känns bra att de betyg jag hade från förra veckan stämmer ganska överens även efter dagens tävling. Jag lämnade Janis och hon satt kvar fint och ingången vid min sida var perfekt!

Ställandet gick mot läktaren och hon hade fokus på mig, stannade fint och stod kvar tills jag var någon meter ifrån henne. Då skällde hundar på läktaren och Janis blev ofkuserad och sniffade hästbajs. Fick 6,5 och att hon gick ett steg åt sidan drog ner rejält.

Apportering gick fint, först vill hon hälsa på tävlingsledaren men sedan fokuserade hon på mig. Blev lite rädd då apporten såg jätte konstig ut. En tunn blomsterpinne med klossar på sidan typ. Janis är duktig när hon väl tar apporten men ibland kan hon vara aningen osäker. 9,5 och jag glad!

Sista momentet var hoppet och jämte även denna dag stod en fin belöningslåda som Janis fick syne på. Lämnade henne med lite skräck ifall hon skulle gå efter eller drar till lådan. Kallade in henne och hon körde en perfekt ingång. 10 poäng!

Domarens kommentar var att jag klappade min hund för mycket mellan momenten och därför drog hon ner helheten. Janis skällde tom en gång och det tyckte jag bara var lite kul - då vet jag att hon är lite glad!

Totalt fick vi 171 poäng och vi kom på en 2:a plats av 18 starter. Vårt första 1:a pris på vår andra lydnadstävling och jag är glad som en fjäril.


Delresultat med fyra hundar kvar...


Kramkalas på prisutdelningen...


Världens bästa Janis med vår första dammsamlare (pokal) och lydnadsrosett...

Bra kämpat Emma x2 och gott jobbat Elin med Frejson! Kul att vi är ett gäng som kan peppa och heja på varandra!

På vägen hem firade vi med thaimat och vi alla var tokhungriga. Väl hemma fick Janis ett märgben och ögonen stod utanför när hon såg det. Lägger in lite bilder från förra veckans tävlingar. Har även filmsnuttar men MovieMaker vill inte alls jobba med filformaten från min kamera. Suck!


Fokus...


Älskar denna blick... Puss älskade Janis!

Nu ska jag förbereda mig inför morgondagens kurs som jag ska hålla för GMBK i Kungsbacka. Snälla Elin kommer med och hjälper till. Först ska jag ha 1.5 timmar för unghundar och sedan blir det 6 timmar med lite mer erfarna. Funderar skarpt på vad jag ska bädda in mig i då jag ska vara åtta timmar i en kall manege.

Du är det finaste jag vet,
du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna, som vindarna,
som vågorna, som fåglarna,
som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro, mitt hopp, min kärlek.

Björn Afzelius

19 Februari 2011  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Glädjande besked, konsert, planering kring en dröm och lydnadsdebut!

Oj. Det har hänt mycket den senaste veckan. I tisdags var jag på återbesök på Hundverkstan och Janis kan nu konstateras frisk. Tån är läkt och snedbelastningen är inte alls lika markant längre. Nu får vi äntligen börja gå promenader i skogen och fortsätta med simning och lydnad. Om en vecka ska vi börja så smått med agility och vår uppbyggnad inför debut på agilitybanorna i april

Jag har de senaste två veckorna känt att det hänt mycket i Janis kropp. Hon har använt alla fyra ben lika mycket och inte avlastat. Det var därför extra skönt att få det bekräftat av en expert också. Min känsla och min syn är rätt och jag är glad att jag kan läsa min hund så bra!

I onsdags var jag på stan med några tjejer och käkakde god mat på en toppenmysig restaurang vid namn Putra Made. Ligger på Magasinsgatan och hade både god mat och cool/annorlunda inredning.

I torsdags var jag på Blå Stjärnan och simmade med Janis. Hon är så himla duktig i bassängen. Vi kör vidare med vårt program men kommer nu enbart köra en dag i veckan.


Med pipande leksaker i käften blir livet rätt enkelt...

I fredags blev det hundnördarnas kväll med thaimat och lyndad i Kungsbacka. Var nöjd med första passet av träning då Janis visade glädje och entusiasm. Vid kommenderingen gick hon ner sig och jag antar att 100% av felet ligger hos mig. Tar gärna emot tips!

Igår åkte jag först till stallet, var även där i måndags och torsdags, och red ut en sväng i solen tillsammans med Annica och Princess. Polly är riktigt glad och så mysig och framåt just nu, jag är så glad att se henne såhär!

Åkte till klubben och tog en promenad med mamma och hundarna och det blev även ett kort pass lydnad där jag testa hoppet inför dagens aktivitetet. Åkte hem och var nöjd.


Janis och Iza...

Vid två mötte jag upp Sarah, Sofie och Jenny på Blå Stjärnan där Sofie och Jenny jobbar. Där planerade vi sommarens stora händelse - vandring och bestigning av Kebnekaise. Kommer bli så häftigt. 19-25 juli drar vi iväg!!!

Kvällen spenderades först med en måltid tillsammans med Ida och hennes vänner på The Red Lion. Mums vilket gott vin och god burgare. Sedan tog Ida och jag sällskap av mamma och pappa till Konserthuset där det nalkasdes konsert. Från början skulle jag gått med ett helt annat gäng men nu blev det vi fyra som gick på Hans-Erik Dyvik Husby och spelningen I ljuset av Cornelis. Var otroligt imponerad av det instrumentala, nöjd med själva låtvalen även om jag saknade ett par godingar. Däremot tyckte jag konserten var för kort.


Bra konsert i ett fantastiskt konserthus!

Idag blev det lite sovmorgon innan jag hämtade upp Emma och Theo samt Sarah och Combat för en tur till Nossebro. För en dryg månad sedan satte jag målet att nu ska vi träna lydnad för att tävla och att någongång i framtiden ta ett LP1 (vi har väl minst 10 år på oss). Jag var lite kluven redan när jag kom dit på vilket sätt jag skulle värma upp och förbereda Janis för tävling. I agilityn vet jag exakt hur jag vill ha det innan start med uppvärmning, hur många hundar jag tittar på innan osv. Här var jag nollställd.

Vi gick en liten promenad i solen och fikade en stund innan det var dags för lottdragning. Hon innan mig drog nummer 1 och jag var rejält lättad. Fick startnummer 2 och det kändes helt okej.

Tog ut Janis och gjorde oss redo för platsliggningen. Janis var fokuserad när vi gick in och låg fint i en halv minut tills polaren Theo fick ryck och drog i 180. Janis blev osäker och visste inte riktigt vad hon skulle ta vägen och började tassa sakta framåt till mig. Hon såg så osäker ut och vi har ju faktiskt aldrig tränat med sådana händelser. Tandvisningen kördes direkt efter och där fick vi en 10:a - duktiga hund.

Såhär blev våra poäng:
Platsliggning: 0
Tandvisning: 10
Fria följet: 6
Läggandet under gång: 5
Inkallning: 10
Ställande under gång: 7,5
Apporten: 9
Hopp:9
Helhet: 8

Fria följet kändes jättekasst. Janis var stundtals inte alls med som hon brukar. Gnistan och fokuset saknades och hon kändes väldigt låg. Dessutom råkade jag gå fel och tävlingsledaren fick kommendera mig runt en ruta som stod från tidigare klass och Janis blev ju såklart väldigt nyfiken på konerna. Dessutom reagerade hon en del på en kille som tog en massa kort nere i manegen och där det knäpptes hela tiden. Detta moment måste få till mer glädje och den fokusering vi känner i vardagsrummet när vi tränar.

Läggande under gång var katastrof även om hon gjorde det. Mitt på plan stod en korg med apporter och dylikt som Janis fick nys på med sneglande ögon. Belöningslåda? Hon hade inte alls fokus på mig, lade sig segt men gjorde momentet. Därav en 5:a. Snällt?

Sedan var det dags för inkallning och det gjorde hon klockrent. Hon har ju inte alls samma fart som på t.ex. agilityplanen men hon hade ett jämt tempo och satte sig fint vid min sida! Jippie!

Ställandet är ju det moment vi i princip började träna förra helgen och jag är oerhört glad för de 7,5 poäng vi fick. Hon stannade inte direkt utan gick två små steg. Stod kvar fint tills jag kommenderade henne att sätta sig.

Apporten var ett litet nervöst moment. När hon gör den gör hon den bra men ibland kan hon bara ignorera den totalt. Jag försökte peppa upp henne innan och småviska lite. Jag gjorde ett dubbelkommando men hon tog apporten och höll den fint. 9:a och jag supernöjd!

Hopp över hindret brukar ju inte vara några problem och det var synd att hon satte sig lite snett som drog ner poängen till en 9:a.

I helhetsintryck ficka jag en 8:a och med kommentaren "Kan bli mycket bra". Jag är nöjd att det som började rätt kasst jobbades upp. I slutet såg jag glädje och kanske var det jag som slappnade av och var mer positiv?

I det hela är jag väldigt nöjd med det som gick bra och jag tar med mig lärdom och tränar vidare. Det är ett bra komplement att träna nu när jag inte kunnat träna agility. Men när säsongen drar igång åker lydnaden på sommarvila. Men vi har ett par tävlingar kvar innan dess - detta var kul!

Och... ett stort grattis till Sarah och Combat som vann hela skiten och peppande ord till Emma och Theo som kämpade väl trots att Theo var ofokuserad för dagen.


Härlig promenad i ett vackert Nossebro!


Lydnadshundarna!


Väl hemma åkte jag direkt till Fiskebäck där jag tog en joggingrunda med mina nya springbyxor. Trodde i min vildaste fantasti inte att jag skulle shoppa ett par sådana. Men nu är de invigda och shortsen har fått en konkurrent. Fick söndagmiddag med lamm och därefter tog Iza och jag en sväng till Izas bror Wille några hundra meter bort. Iza fick träna gå fint i koppel och de där metrarna tog lång tid. Men hon är kvick till att lära och på hemvägen hade hon fokus på mig nästan hela tiden - söta, skäggiga lilla dam!

Här hemma har Janis fått massage medan jag tittat på Solsidan. Har det inte spårat ut lite väl mycket? Jäkligt mycket fokus på anus (undra hur många konstiga läsare jag får när jag skrivit det ordet i mitt inlägg) i dagens avsnitt tycker jag...

Dags att hoppa i säng. Det blir en tuff vecka för mig med massor av åtaganden i stallet, jobb, hundträning m.m. Men snart är det helg i igen, belive me!

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon!

Puss älskade Janis!

13 Februari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Same, same...

Rubriken kan vara exakt samma som förra gången jag bloggade. Livet rullar vidare...

Under veckan har jag hunnit med att träna lite lydnad. Eller så lite är det kanske inte för det är ju den sport som jag nu kan ägna mig åt i samband med att Janis byggs upp ordentligt efter skada. Det som är roligt med lydnaden och när jag tränar med andra är att jag nästan varje gång går hem med flera tips rikare och tränar vidare för att utforska på egen hand - tack alla!

Tisdag och fredag tränade jag i Kungsbacka, i lördags på en konstgräsplan i Påvelund och idag i manegen i Kungälv. Riktigt roligt och Janis börjar faktiskt tycka det är lite kul och ögonen lyser när hon vet att hon gör rätt. Värre är det med matten, jag känner mig verkligen som en nybörjare och att bara gå rakt är ju ett moment i sig. Men vi lär oss varje dag och det tycker jag är så roligt, alla börjar vi ju någon gång med något nytt!

Förutom lydnad har Janis och jag varit på Blå Stjärnan och simmat. Hon är så lugn och fin i vattnet och vi fortsätter med samma program och upplägg under dessa träningar. På tisdag ska vi till massören igen och då hoppas jag att saker och ting går och rätt håll. Jag tejpar tån/tassen varje gång vi är ute och jag har inte sett minsta hälta sedan i julas - underbart!

Under helgen har vi även haft sällskap av (s)tollaren Lowa. Janis och hon är verkligen kompisar och trots att Lowa är lite terrorist emellanåt är hon otroligt mysig och lätt att ha och göra med. Hon har fått träna lite agility och simmat förutom promenader och lite hjärngympa!


Att träna på konstgräset var rena lyxen!


Kompisarna!

Än mer inom hunderiet har det blivit då Sveriges bästa lokalklubb Göteborgs Hundungdom har haft årsmöte på Gothia Towers. Jag har verkligen mitt hjärta i denna klubb och önskar den nya styrelsen ett stort lycka till! Efter årsmötet gick vi på Universeum och såg apor, ormar, fiskar och alla andra djur och växter som finns på vår jord!

Förutom hunderi och stall där Polly har gått riktigt bra har jag varit ute och varit social. I fredags var det After Work och liksom alltid är det trevligt att umgås med mina härliga kollegor + B2 som kom efter en stund. Det blev bl.a. supergod öl på en Holländsk pub.

Igår firade vi Zessi framgångar på tävlingsbanorna med dubbla championat, SM-brons, DM-guld och alla andra fina resultat vi har lyckats genomföra utifrån våra förutsättningar under åren. Nu går världens bästa Zessi pension, 11 år gammal, och detta firade Minna och jag med en helkväll på Isbolagat på Donsö tillsammans med Stefan Andersson. Han är liksom alltid riktigt bra och denna föreställning var lite mindre och mer intim och maten var toppen.

 
Bästaste Janis och Zessi...

Nu är det dags att ladda upp för en intensiv vecka, men snart är det helt igen. Belive me!

Gör vad du kan
med det du har
där du är.

Okänd

6 Februari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Läger i Lotushallen med Meg, lydnadsträning och simning med Janis samt AW med B2...

Jag är ingen flitig bloggare längre. Har liksom inte så mycket att skriva då veckorna bara flyger iväg och dagarna är rätt lika varandra. Sova, äta, jobba och ta hand om mina djur på olika sätt.

I fredags var jag ute på stan en sväng efter jobbet med B2. Blev en tur till Bliss och tack vare ursköna människor och god dricka skrattade jag mer än på länge. Galet sköna turkosa och svarta typer alltså. Tur att jag inte kom hem alltför sent med tanke på att jag under lördagen spenderade åtta timmar med agilityträning i Lotushallen.


Kanske inte riktigt så färgglada i januarimörkret... Blondiner har roligare!

Då Janis inte är i träning fick jag låna Meg och vara med och inta lägerkänsla samtidigt som vi fick lite träning tillsammans. Det som är svårt är att jag inte tränar med Meg alls och hon har egentligen inga grunder. Det som jag tränat hemma i lägenheten med Janis från nivå noll har Meg liksom inte på köpet. Antingen får jag ju gilla läget eller helt enkelt göra något åt saken. Det som kändes positivt är ju att hon vänder tajtare och har en bättre hoppteknik även om det känns som hon lägger stor energi på hoppen. Kontaktfälten finns inte och slalom hade vi ett rejält bakslag på. Meg var heller inte helt i form efter löp och träningen som började sisådär avslutades iafl. på ett riktigt bra sätt och jag kände mig nöjd!


Bästaste lånehundar Meg och Zessi. På lördag ska Minna och jag fira Zessi och våra resultat genom åren - nu går hon i pension 11 år gammal!

Kvällen spenderades med tacos och vin tillsammans med trevliga hundmänniskor. Underbart mysigt och lite som att åka tillbaks 15 år i tiden då vi var på ridläger fast med vin denna gång vill säga. Sov på luft under natten med öronproppar i ett kök - fungerar det med!

Söndagen stannade jag kvar en stund och tittade när de andra tränade innan jag fick skjuts hem till Göteborg. Då solen sken blå på himlen blev det en tur ut i skogen. Dock utan Janis med med en kompis och hund. Kändes väldigt skumt att vara ute och traska utan den bästa! Tur nog fick hon ett simpass i bassängen på Blå Stjärnan och med oss hade vi bästaste Theo.


Janis har full koll på Theo och sin rosa pipleksak...


My princess!


Duschning!


Torkning steg 1.


Torkning steg 2.


Kvällen innebar en riktig familjemiddag hemme hos Johan och gullungarna. Min bror är alltså för jäkla duktig i köket. Kollade på solsidan och skrattade innan jag åkte hem och somnade som en stock i min egna sköna säng!

I måndags bar det av till stallet efter jobbet. Tog in hästarna och gick en promenad med Polly. Sedan blev det en mysig kväll hos min bäste fd. rommie som gjorde mig lite blondare. Kan man bli det undrar folk? Jo. Mitt hår har varit så himla "dött" det senaste så det blev lite slingor i och nu känns det mycket bättre!

Igår blev det tävlingsplanering med Rosa och Jenny. Oj vad vi längtar till 16 april och årsdebut och debut efter skada. Vågar man skriva det egentligen? Jo, för nu känns det som det går åt rätt håll med Janis och innan dess ska hon vara finare än finast i sin kropp för att köra agility. På kvällen tränade Emmax2 + hundar och jag lydnad nere i Kungsbacka. Fick flera användbara tips som fungerade bra och som jag ska jobba vidare med. För första gången såg jag faktiskt stundtals att Janis tyckte det var roligt med lydnad! Gårdagens pass var nog vårt bästa någonsin - så glad!

Idag åkte jag till stallet innan jobbet och gick till manegen och longerade en liten halvgalen ponny. Hon är för jäkla skön nu och sprang som en tok stundtals. 23 år gammal i maj och still going strong.

Efter jobbet åkte mamma och jag runt för att hitta en konstgräsplan att träna med hundarna på. Bara massa folk som jagade boll i regnet eller istäckta banor. Det blev tillslut en sväng till parkeringshuset på Frölunda Torg och där vi tränade en kort stund. Får väl säga att störningsnivån var hög! 

Nu blir det soffa och lite te innan sängen kallar! Och... jag har sådana där längtarkänslor efter underbara Förö, paradiset på jorden. Längtar efter doften i huset, en stor kopp te som smakar på ett sätt som det bara gör där, havsutsikt så långt ögat når, skaldjur, ljus och bara lugn. Det finns inget ställe på jorden som får mig att må så bra och jag är så oerhört tacksam att det tillhör min bästaste familj. Snart åker vi ut - promise!!! 

TÖ  


Ljudlöst stilla vinterdagen
skrider, kort och skum.
Luften, grå av fuktig dimma,
tynger, len och ljum.

Och det töar. Droppar plaska
ned från regndränkt tak.
Mossens vatten krusat glider
fram i isens vak.

Genom rutan ser jag rämnor
gå i markens duk,
knagglig fåras bruna rygg, där
snön låg vit och mjuk.

Men där nere, tyst och stilla,
reds den näringssaft,
som i vårljum sol skall väcka
fröets groningskraft.

Snar skall tjälen gå ur jorden,
det blir vår och sådd,
och ur myllan spira späda,
gröna sädesbrodd.

Ola Hansson

2 Februari 2011  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Veckan som gått...

I veckan som passerat har jag vid flertal tillfällen känt vårkänslor. Våren är på väg, det är ljusare när jag slutar jobbet och luften känns mer sprallig på något vis. Fåglar kvittrar och jag känner mig faktiskt lite piggare.

I måndags red jag ett dressyrpass på Polly. Första gången jag satt i sadeln efter vurpan och det kändes inte helt ok tyvärr. Men kul var det och Polly jobbade på fint och var riktigt mjuk och rund.

I tisdags hoppade jag i plurret och simmade 1 km bland en hel del människor. En del värre än andra. Blev galen på en gubbe som mer befann sig under vattnet än över och som krockade med alla. Hur som var jag nöjd med mig själv! På kvällen åkte Elin, Tina, Emma och vovvarna ner till Kungsbacka för ett lydnadspass inomhus. Jag fick en hel del tips och jag är så otroligt glad för alla dessa, jag är ju helt novis och vill ju iafl. någon gång klara ett LP1. Det är väl ett bra mål? Jag insåg att vi dessutom har ett moment som vi inte tränat alls, ställande under gång, och fick tips på hur vi kan träna in det.

Janis är ju inte hunden som själv bjuder på en massa beteenden. Hon är rätt envis och svår att övertala, men när man väl lyckats är hon otroligt rolig. Jag jobbar vidare både i vardagsrummet och under träningar helt enkelt.

Onsdagen var det kvällsjobb och jag sov faktiskt hemma hos mor och far natten till torsdagen. Janis vid tårna och Iza-fisa i knävecket. Den skäggiga damen diggar extra matte. Me like!

Torsdagen blev det stallet på morgonen. Mockade, fixade mat för Polly och Princess innan de fick gå ut i hagen och smaska lite extra frukost i soluppgången. En härlig start på dagen!

Kvällen innebar dels valpmys hemma hos Eva Britt. Hennes fina Elsa har fått valpar och kvar fanns godingen Svea. Mysig fika och trevlig sällskap. Vid åtta hoppade Janis i plurret på Blå Stjärnan och vi genomförde vårt program. Hon är så otroligt fin i vattnet, lugn och koncentrerad!Koncentrerad på sin uppgift!

Fredagen spenderades tillsammans med Elin och Sarah med vovvarna. Först en middag i Mölndal med supergod thaimat innan vi åkte ner till manegen i Kungsbacka för lite lydnadsträning. Vi delade upp det så att alla körde hela lydnadsklass I med en som kommenderade. En del moment fungerade bra; platsliggningen, läggandet under gång, inkallning och apporten. Fotgåendet har vi en superlång bit kvar, liksom ställandet under gång som vi precis påbörjat. Tandvisningen sket vi i liksom hoppet. Härlig kväll och på soffan somnade jag med en gång...

Lördagen innebar först frukost med Ida på Egg&Milk. Supermysigt och supergott. Är så oerhört glad att en av mina äldsta vänner flyttat hem efter många år utomlands och dessutom köpt hund som gör att vi delar intresse.

Åkte sedan till jobbet för att träffa Nettan och gå igenom vår Workshop med Göteborgs Hundungdom. Åtta laddade styrelsemedlemmar deltog under fyra timmar när vi gick igenom allt mellan himmel och jord. Diskussioner, peptalk, tips och framtidsvisioner. En liten bit i rätt riktning hoppas vi att det blir. Lycka till tjejer!

Kvällen spenderades hemma hos Emma P som hade examensmiddag! Riktigt roligt och tjejerna var glada i hågen då de skulle ut och göra stan osäker. Vid ett åkte dock hundarna och jag hem och joinade kudden!

Idag började jag dagen med en visit i poolen på Blå Stjärnan. Janis fick köra sitt program och sedan försökte jag få hennes manliga polare att göra likadant. Bis var skeptisk, men fick iafl. simmat ett par vändor!


Med en flodhäst i munnen är livet härligt!


Efter simningen är det dusch, tork och syreväxling!


Skeptisk...


Kompisarna!


I väntan medan jag städar...

Namngivelsekalas för lilla Märta mitt på dagen tillsammans med Ida, Emma, Fredrik och Stefan. Efter god soppa och tårta i samband med massa snack åkte jag hem en sväng till Farmor för än mer fika. Lämnade lilla favorit cockern och åkte sedan hem och tog på migg joggingskorna. Fick sådan härlig vårkänsla och jag sprang 5.5 km med broddarna på skorna, skavsårsplåstret på hälen och Melissa Horn i öronen. Härligt!

Vid sex åkte Sarah, Emma, Elin och jag till Kungälv och tränade lydnad. Vi delade upp oss två och två och kommenderade varandra. Detta var nog mitt och Janis bästa pass på annan plats. Mest nöjd med inkallningen och läggande under gång! Fotgående tränade jag lite separat efteråt och svansen börjar komma upp och hon visar lite glädje!

Solsidan och en stund på soffan och snart är det dags att hoppa i säng för en ny vecka! Imorgon blir det massage för lilla Janis, hoppas att känslan att det går åt rätt håll även känns i expertens fingrar. Håll tummarna för det!

Att vara stark

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
att se livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
slå sig hårt
och alltid komma igen

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa
för att nå dit

Marie Fredriksson

 

23 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Toppensöndag med frukost och lunch med kompisar, simning med Janis och en löptur på ett löpband!

Idag ställde jag klockan trots att jag egentligen skulle behövt sova efter en tuff 60-timmars vecka på jobbet. Hur som, började ju dagen med att lämna Iza (hade passat henne över natten) och Janis i Fiskebäck innan jag åkte och mötte upp mina härliga barndomsvänner Ida, Sofia och Emma på Egg&Milk. Det är verkligen ett toppenställe att frukosta på!

Strax innan tio kom världens bästa mamma med Janis och vi åkte till Blå Stjärnan för ett pass i poolen. Idag var vi själva och jag körde samma program som i torsdags. Hon är så otroligt koncentrerade och simmar stora och fina rörelser med en pipleksak i käften.


Simmer likt Alshammar...

Strax innan klockan hade slagit tolv mötte jag upp Ida och Elin och det var dags för en långlunch på mitt nya favorithak på Frölunda Torg, Adams café. Dessutom blev jag bjuden av snällaste Ida (tack!) och vi satt riktigt länge och njöt i soffan. Fick även köpt ett par broddar...

Hämtade Janis i Fiskebäck och åkte sedan hem. På vägen fick jag en sådan enorm lust att jogga. Tänkte att jag får dra på mig mina broddar och ge mig ut själv i skogen. Det är nackdelen när Janis inte är i full träning - det blir så tråkigt att gå ut och jag får lite dåligt samvete att gå ut och gå med mig själv liksom. Som tur var fick jag följa med Sarah till Sportlife där jag fick jogga på ett band. Har man hund så är det nästintill förbjudet att jogga på ett sådant, då kan man likväl jogga med vovven eller gå lite raskare. Nu har jag dock inte det alternativet utan sprang faktiskt 5.5 km och höll ett helt okej tempo. Mycket nöjd att jag inte behövde stanna och att jag inte var totalt slut när jag kom i mål! Gjorde några övningar där rumpan inte tog skada och sedan låg jag i en massagestol innan duschen kallade. Tack Sarah för att jag fick följa med in i din lilla Sportlife värld! Och... gud vad jag längtar till mina joggingrundor på Förö - finns inget bättre ställe med mjukt under fötterna och hav i vartenda springsteg!

Här hemma väntade världens bästaste vovve och vi tränade upp kvällsmaten med lite korta fotgåendepass samt ett par ställanden. Vad vet jag hur det ser ut, men lite kul är det allt även om vi aldrig kommer att bli några lydnadsnördar på sätt som vi är insyltade i agilityn. Men som komplement och som en kul grej att bredda sina kunskaper inom hunderiet så är det toppen!

Sedan... 20.00 var TV:n påslagen och melonen uppskuren. Solsidan drog igång. Skrattade högt för mig själv och jag bara älskar denna serie!

Du ligger här bredvid,
och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig,
är det vackraste för mig.

16 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Osteopat för min del och sjukgymnastik och simning för Janis. Jo tack, vi är på bättringsvägen!

Det är faktiskt vila på både mig och min sambo till hund just nu. Men vi blir bättre och bättre som tur är. För Janis del är det tån och för min del rumpa.

Status 2-bent
Har ju sjukt ont i rumpan och fick tid hos osteopat Ralf genom tips från flera olika håll. Visste väldigt lite om denna behandlingsmetod och hade väl tanken att han trycker i tån och så känns det i örat. Anledningen att jag gick dit är ju efter min vurpa på betonggolvet under en uppvisning på MyDog och som gjort att jag i vissa lägen nästan börjat gråta, det är inte ofta jag känner smärta. Mycket riktigt, det var svanskotan och kotan över den som hade fått sig en törn. Men det som mest diskuterades var hur sne och spänd jag var. Hjälp. Visste inte mina åkommor men blev varse om dem när han rätade ut mig. Behandlingen var väl sådär, rätt intim och man känner ju sig inte vacker med en julgrisliknande likblek januarikropp. Dagen efter kunde kännas och ja, det har det gjort. Nästan tillbaks på ruta ett men nu på kvällen är det mycket bättre - så skönt.

Status 4-bent
I tisdags hade vi tid hos Annika och Janis har ju nu totalt varit i vila i en månad. Tråkigt. Hon har haft ett bakslag vilket gjorde att jag gick igång med Rimmadyl igen. Janis var lite skeptiskt till behandling först men man ser när hon väl slappnat av hur mycket spänningar och liknande som släpper. Tån var i slutet böjbar på så sätt den ska vara men hon har fortfarande spänningar kvar i kroppen och jag har ju med egna ögon sett hur hon avlastar vänster bak. Glädjande nog fick vid godkänt att börja simma, vilket vi har gjort idag tillsammans med Rosa och Lowa.

Jag lade upp passet med en uppvärmingsrunda på 2 min, vila i vattnet tills pulsen lugnat ner sig, 4 min simning, vila för att sedan avsluta med 2 min igen. Hon såg fräsch ut i kroppen och hon simmade lugnt och harmoniskt med en leksak i käften.

Har nu bokat in ett par pass i bassängen på Blå Stjärnan (bra med sponsor!). 16 januari, 22 januari, 27 januari, 3 februari och 6 febuari. Dessutom ligger sjukgymnastik innplanerat under våren med täta mellanrum nu för att sedan succesivt öka tiden mellan gångerna.

Jag har verkligen tryckt in i mitt huvud att detta ska läka ut fullt ut och att Janis ska vara bra uppbyggd innan vi kör igång hårt med träning. Det är tur att det är ett par månader kvar innan tävlingssäsongen drar iång - då ska vi vara fit for fight!


Lugna och fina rörelser och med pipleksak i käften.


Tjena mittbena!


Byte av leksak?


Visar tecknet "vänd"...


Dags att hoppa in till soffan och heja på Sverige i handbollen!

När vi längtar efter ett liv utan svårigheter
påminn oss då om att ekar växer sig starka i motvind
och att diamanter framställs under tryck.


Peter Marshal 

 
13 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
MyDog, ont i rumpan och långledigheten är över...

MyDog blev bra även om jag allra, allra helst hade tävlat med min bästaste Janis. Vi båda går i tristess över att inte få njuta av härliga promendar och roliga träningar. Det som är fördel om man nu kan kalla det fördelar när Janis är skadad är väl att det är vinter och att man normalt sett går ner lite i tempo och att det inte är mitt i en tävlingssäsong. Hon är på bättringsvägen och det är det viktigaste!

Under MyDog har jag fått tävla med Zitha och Lowa samt varit med på uppvisning med Meg, Lowa och Zlatan.

Zitha och jag har verkligen ett bra samarbete. Hon lyssnar fint och jag hinner med och vågar alltid satsa offensivt. Av fyra lopp gick vi igenom två nollade som räckte till en 5:e placering i den öppna hoppklassen och 8:e placering (SM-pinne) i den internationella agilityklassen på fredagen. De fel vi fick är 198% mina och det är fortfarande hjärtat i halsgroppen jag inser glädjen att jag inte trampade ihjäl pudeltanten. Tack Nettan för lånet av bästaste Zitha!Lowa fick jag låna på fredagen och körde den internationella hoppklassen. Fick ett riktigt sent startnummer och tyvärr blir man lite okonsentrerad och börjar vackla hur man ska göra. Improviserade dessutom mitt i loppet, tur att det gick vägen. Ett helt okej lopp med många framförbyten och där det ofta kändes som jag väntade på Lowa. I mål kom vi med noll fel och som räckte till en 8:e placering och SM-pinne. Nu fattas bara en agilitypinne för bästaste Rosa och Lowa - jag håller tummar och tår att det går vägen nu under våren!

I finalringen hade Göteborgs Hungungdom uppvisning i agility och freestyle och där jag var med och körde med Meg, Zlatan och Lowa. Inte så mycket att skriva om förutom min rejäla vurpa som gör att jag knappt kan sitta. Har slagit i min svanskota och när jag sitter på något mjukt har jag en smärta som gör mig gråtfärdig. Not good!

Under MyDog har jag shoppat ett lysande halsband, ett halsvband och koppel från Hurtta, träningsgodis och lite öron och svansar...

Lördagens stora händelse var helt klart Cesar Millan. Har inte sett mer än totalt kanske två program och jag har ingen uppfattning och kan uttala mig om hans sätt att träna hund. Men har förstått att åsikterna är allt från ris till ros. Jag hade iafl. fått VIP-biljetter av Mr MyDog och klockan 14.30 satt vi och lyssnade på något som inte kändes särskilt speciellt. Ingen fråga var direkt utmanande och dessutom var ljudet inte jättebra. Kul att han kommit till Göteborg och jag tror för MyDog och antalet besökera var hans vistelse riktigt bra!

I onsdags kom Elin och Lix som bott hos oss under dessa dagar. Härligt att lära känna människor lite mer och vi har verkligen haft det toppentrevligt - hoppas vi ses snart igen kompis!

Ikväll har jag varit på bio med mamma, Kay och Sarah. Egentligen skulle pappa med men har tyvärr blivit sjuk. Jag tänker positivt och hoppas att oron snart är över. Bamsekram till dig!

Imorgon börjar jobbet igen. Kan inte förstå att 2.5 veckor ledig kan gå så himla fort. Har haft det toppen även om jag till största delen varit halvsjuk med en seg förkylning. Dock är jag lite orolig, jag kommer inte kunna sitta i åtta timmar. Det är allra värst att sitta på något mjukt. Har iafl. fått tag i ett ståbord som jag kan få låna tills det värsta är över...

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon.

Puss älskade Janis!

9 Januari 2011  | Länk | Diary! | 1 kommentar
MyDog och vår långledighet över...

MyDog blev bra även om jag allra, allra helst hade tävlat med min bästaste Janis. Vi båda går i tristess över att inte få njuta av härliga promendar och roliga träningar. Det som är fördel om man nu kan kalla det fördelar när Janis är skadad är väl att det är vinter och att man normalt sett går ner lite i tempo och att det inte är mitt i en tävlingssäsong. Hon är på bättringsvägen och det är det viktigaste!

Under MyDog har jag fått tävla med Zitha och Lowa samt varit med på uppvisning med Meg, Lowa och Zlatan.

Zitha och jag har verkligen ett bra samarbete. Hon lyssnar fint och jag hinner med och vågar alltid satsa offensivt. Av fyra lopp gick vi igenom två nollade som räckte till en 5:e placering i den öppna hoppklassen och 8:e placering (SM-pinne) i den internationella agilityklassen på fredagen. De fel vi fick är 198% mina och det är fortfarande hjärtat i halsgroppen jag inser glädjen att jag inte trampade ihjäl pudeltanten. Tack Nettan för lånet av bästaste Zitha!Lowa fick jag låna på fredagen och körde den internationella hoppklassen. Fick ett riktigt sent startnummer och tyvärr blir man lite okonsentrerad och börjar vackla hur man ska göra. Improviserade dessutom mitt i loppet, tur att det gick vägen. Ett helt okej lopp med många framförbyten och där det ofta kändes som jag väntade på Lowa. I mål kom vi med noll fel och som räckte till en 8:e placering och SM-pinne. Nu fattas bara en agilitypinne för bästaste Rosa och Lowa - jag håller tummar och tår att det går vägen nu under våren!

I finalringen hade Göteborgs Hungungdom uppvisning i agility och freestyle och där jag var med och körde med Meg, Zlatan och Lowa. Inte så mycket att skriva om förutom min rejäla vurpa som gör att jag knappt kan sitta. Har slagit i min svanskota och när jag sitter på något mjukt har jag en smärta som gör mig gråtfärdig. Not good!

Under MyDog har jag shoppat ett lysande halsband, ett halsvband och koppel från Hurtta, träningsgodis och lite öron och svansar...

Lördagens stora händelse var helt klart Cesar Millan. Har inte sett mer än totalt kanske två program och jag har ingen uppfattning och kan uttala mig om hans sätt att träna hund. Men har förstått att åsikterna är allt från ris till ros. Jag hade iafl. fått VIP-biljetter av Mr MyDog och klockan 14.30 satt vi och lyssnade på något som inte kändes särskilt speciellt. Ingen fråga var direkt utmanande och dessutom var ljudet inte jättebra. Kul att han kommit till Göteborg och jag tror för MyDog och antalet besökera var hans vistelse riktigt bra!

I onsdags kom Elin och Lix som bott hos oss under dessa dagar. Härligt att lära känna människor lite mer och vi har verkligen haft det toppentrevligt - hoppas vi ses snart igen kompis!

Ikväll har jag varit på bio med mamma, Kay och Sarah. Egentligen skulle pappa med men har tyvärr blivit sjuk. Jag tänker positivt och hoppas att oron snart är över. Bamsekram till dig!

Imorgon börjar jobbet igen. Kan inte förstå att 2.5 veckor ledig kan gå så himla fort. Har haft det toppen även om jag till största delen varit halvsjuk med en seg förkylning. Dock är jag lite orolig, jag kommer inte kunna sitta i åtta timmar. Det är allra värst att sitta på något mjukt. Har iafl. fått tag i ett ståbord som jag kan få låna tills det värsta är över...

 

9 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Fyra dagar rekreation i Småland!

Vi har ätit hur mycket god mat som helst. Spelat spel. Bläddrat i tidningar. Sett på film. Tagit en tur ut med längdskidor. Pratat och diksuterat och där samtalsämnena har varierat och gjort den enda mannen i sällskapet lite röd om kinderna. Badat tunna. Skickat iväg önskningar med thailändska fyrverkerier (tysta!)...
Vi har helt enkelt haft det underbart.

Tack Ida, Vimsa, Nettan, Andreas, Emmy, Saga, Zitha och Zlatan för en toppenmysig helg i familjen Hjelmqvists sjöstuga! 


Janis tå är fortfarande inte bra och därför har det endast få bli små korta promenader.


Gillar djupet i denna bild!


Nu lyfter vi blicken och tittar framåt...


Skidorna fick iafl. användas en vända...


Nyårsmiddag i underställ... ;o)


Nettans skickar iväg önskningar...


Stämning att se de segla iväg upp mot den stjärnklara himlen!


Mina favoriter - Meg, Janis och Zessi.

På vägen hem åkte vi förbi Lager157 och de övriga affärerna i Gällstad. Fick shoppat ett par nya skinnstövlar från Vagabond, ett softshelljacka från Salomon och lite kläder och andra småprylar. Mycket nöjd då jag "tjänat" säkert upp emot 3000 kr.

Nu blir det soffan igen. Ska upp tidigt imorgon bitti och lämna in min bil på lagning, släppa ut hästar och sedan möta upp och umgås med världens gulligaste kille (Theo) som ringt och frågat om inte han och Faster kan hitta på något...

Och jag...
- hade inget nyårslöfte...
- men har däremot nya mål för året!

Du är det finaste jag vet,
du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro, mitt hopp, min kärlek.

Björn Afzelius

2 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Gott Nytt År!

Maten är inhandlad, väskorna packade och snart drar vi ner till Gåeryd i Småland för en liten minisemester med både två- och fyrbenta vänner!

Årets som gått har innehållit flera ljusglimtar. Sommaren var fantastisk med tävlingar i Danmark och på Gotland samt härlig semester i Norge och flera dagar i paradiset såklart. VM i Tyskland på höstkanten var en härlig minisemester som gjorde hösten lite kortare.

Tävlingsmässigt har jag uppnått flera mål. Starterna och kontaktfälten börjar sitta fint och rent resultatmässigt nådde jag målet att klassa upp mig till både hopp- och agilityklass III. Ibland kan jag känna mig stressad rent resultatmässigt men försöker vara lugn och vara säker på det jag tränar i det långa loppet ger resultat. Janis är inte ung längre men heller inte gammal och behöver än mer erfarenhet. Vi behöver bli mer samspelta och utvecklas tillsammans. Kanske blir vårt år 2011? Jag är oerhört  glad att vi tillsammans med laget är klara för SM, kommer liksom vanligt bli en trevlig helg i juni.

Zessi lyckades jag äntligen få sista certet med och därmed är hon nu dubbel champion, lagom till pensionen. Meg har börjat få lite fart och har tagit flera pinnar på kort tid, hon kommer bli en perfekt laghund tror jag! Zitha har jag kvalat till SM och jag kommer hålla tummarna hårt för Nettan i juni. Och en liten Iza flyttade in i juni, för jäkla skön och kaxig liten sak som kommer bli grymt kul att att träna framöver.


Polly är pigg och glad och rids mycket. 22 år och still going strong. Är i stallet sisådär tre dagar i veckan, ibland känns det stressigt men när jag väl är där älskar jag att pussa på mulen, ta en tur ut i skogen och bara känna stalldoften.

Fotbollen rullade på och vi vann faktiskt serien. Heja BK Gerda!

Privat har jag hunnit vara tärna på ett bröllop, riktigt roligt och ett fantastiskt bröllop. All kärlek till Sofia och Stefan! Jag har jobbat tokmycket under hösten, vilket har varit både roligt och slitsamt. Man2010 får övergå i Man2011, no more comments.

Jag vill önska alla våra vänner en riktigt Gott Nytt År. Jag ska skriva ner lite mål under helgen och lär presentera dem. Nu är vårt största mål att Janis tå kan bli bra så vi kan gå ut på härliga långpromenader och för köra agility som vi båda älskar. Tänk att en tå kan ställa till så jäkla mycket???

Och sist men inte minst - tack mamma, pappa, Johan och gullungarna för att ni är ni. Jag uppskattar er enormt mycket!

Gott Nytt År!

30 December 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Julledighet!

Julledighet. Så underbar känsla att få gå ner i varv och faktiskt glömma jobb för ett par veckor. Välbehövligt. Har egentligen inte så mycket planerat mer än att bara träffa och umgås med vänner, promenera i dagsljus, rida och sköta om hästarna och sedan blir det en liten tripp till Småland över nyår och My Dog efter det.

Julafton firades hos min bror tillsammans med gullungarna, mamma, pappa, farmor, Kay och Monica. God mat och lugnt och skönt. Gick på förmiddagen en skön tur med hundarna på Amundön, så ljuvligt vackert vid havet. Iza skötte sig inte exemplariskt utan fick faktiskt veta att hon lyder om hon ska få gå lös med Janis. Bl.a. stack hon mot två labradorer som spang på en äng, hon sprang inte fram men hon kom heller inte när jag ropade utan stannde en bra stund innan hon vände - skäggig dam med egen vilja.


Kompisarna Iza och Janis!


Hej och hå va det går...


<3


Iza-fisa...

Igår bar det av till stallet för utsläpp av hästarna, frukost hos Familjen Hjelmqvist och sedan hem och lata mig innan vi drog till Amundön tillsammans med Sarah, Johannes och vovvarna. Solnegång och vackert som tusan. Käkade juldagsmiddag hos mamma och pappa innan Ida och jag möttes upp och gick på premiäreren av Änglagård 3. Hade inga förväntningar och mådde bra i själen efteråt. De tidigare filmerna har man ju sett ett antal gånger och jag tycker verkligen att svenskheten skildras på ett ljuvligt och charmigt sätt. Klapp på axeln Nutley.

Idag tog jag sovmorgon. Ut på morgonrunda med Janis innan det blev soffmys med en film som kom med senaste numret av Elle. Bröllopsfotografen. Mysig och som gav mig flera goa skratt, inte minst lite flashbacks efter sommaren bröllop i Värmland! Vid två mötte vi upp Sarah och Tina och vi tog en härlig promenad med hundarna runt Sisjön och Oxsjön. Fikapaus vid Oxsjön för både två- och fyrbenta. Mysigt.


Picknick vid Oxsjön...


Likt en scout. Alltid redo!

Här hemma har jag börjat med projektet "Ett rum om dagen" och först ut blev badrummet. Har tömt skåp på gammal skit och slängt en halv sopsäck. Dessutom putsades kaklet, spegeln, toaletten och golvet riktigt noga. Hade gärna önskat en renovering av badrummet, är rätt slitet men så länge man bara hyr en lägenhet vill man ju inte lägga ner allt för mycket pengar själv på renovering. Undra vilket rum som ska tas imorgon?

Nu ska jag massera Janis (det är ju söndag) innan sängen kallar. Tänkte åka till stallet imorgon bitti och rida innan det är dags för mig att njuta av att bli lite friserad. Sådant kallar jag vardagslyx.

Och god fortsättning på julen kära vänner!

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon.

Puss älskade Janis!

26 December 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Grym medicin...

Jag har varit krasslig i ett par dagar med halsont och värk i kroppen. Har i princip jobbat, skött om mina djur lite snabbt och sedan spenderat tid i soffan och i sängen med vita piller som hjälp. Igår kom vändningen för idag är jag mycket bättre och låter inte längre som en kraxande kråka. Tror minst sagt medicinen heter Jul i Folkton.

Det har blivit lite av en tradition att bönderna från Slättelynga och Tyringe tar sig till storstaden kring juletid för en gemensam aktivitet med oss stadsbor. Tror det är femte år i rad och tidigare aktiviteter har varit allitfrån Lasses musikkryss i Kronhusbodarna till Carola. I år föll turen på en visit till Konserthuset och föreställningen Jul i Folkton och mina egna förväntningar innan konserten var obefintliga, jag hade ju inte koll vad vi egentligen skulle lyssna på.

I över tre timmar höll de på. Tre kvinnor och fyra män. Alla musikaliska under som kunde spela fler instrument vardera än vad jag kunde namnen på. Första akten var lite blandat med egna stycken och tradionella julsånger på folktonsvis. Efter pausen steg graderna och rysningarna kom var efter en - det var magiskt! Den äldre kvinnan i esemblen, Lena Willemark, hade en utstrålning som kan få vilket mörker att lysa som helst och Sofia Karlsson som jag lyssnat på en hel del tidigare gav mig gåshud, bl.a. under Tänd ett ljus.

Tack Jenny, Nettan x2, Jane och Elin för en härlig kväll!
I övrigt har jag idag haft bästaste Ella på besök. Hon är för go den ungen och vi har spelat spel, tittat på Madicken och varit i Skatås och promenerat med Janis och Lowa. Goaste kommentaren fick skidåkaren med smala ben och med långt skägg med frost i... "Där är ju Tomten..."  Ja, han kanske tränar för att orka åka till Billdal på fredag! Tro mig, han kommer...


Tre glada tjejer på promenad i snön!

Nu har jag tre intensiva jobbdagar kvar innan långledigt!

You and me, me and you
There couldnt be a better two,
To be blessed and know the meaning of true love.

Rosie Thomas

19 December 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Fågel, fisk och mitt emellan...

Fågel: En härlig söndagskväll med goda vänner. Fika i Haga och julkonsert i Smyrnakyrkan. Tack Sara, Emma och Jenny för en supermysig kväll helt enligt traditionen!Fisk: Efter julkonserten kom jag hem till en hund som skämdes. På mattan i varadagsrummet låg en söndertuggad burk med Rimadyl. Fem tuggtabletter ligger nu i Janis mage och tack för att man har vänner man kan ringa i dessa lägen. Nu är jag lugnare...

Detta skulle aldrig ha skett innan Janis kastrerades. Hon har blivit hopplös och hon vet så väl att det är förbjudet men kan liksom inte hejda sig när hon väl är ensam.

Mitt emellan: Åkte till Götene i fredags kväll och hade det mysigt med Anna. Blev rödvin och pepparkakor med mögelost innan läggdags strax efter midnatt. Tävlingarna gick fint och där jag återigen plockade en pinne (4:a) med Meg (tror vi tagit en på varje tävling vi varit med på sen Gotland!). Stort grattis till Jeanette och Pax som fixade en pinne på debuten genom en 6:e placering.

Härliga promenader har det hunnit bli också. Dessutom har vi hejat på våra klubbkompisar när de gjorde debut på lydnadsplanen idag, åkt snowracer med familjen Cato-Moe (kände mig som ett barn igen) och drömt mig tillbaks till New York genom lördagsfilmen Sex and the city.


Härlig promenad vid havet med mamma och hundarna! (Har för övrigt tagit ett allvarligt snack med tanterna där nere som låter typ 10 hundar springa fram till mina som ligger ner..)


Hejarklack tar fika i snön!


Friends!

Nu är det bara 8 arbetsdagar kvar innan jag tar långledigt. Har faktiskt ansökt om ledigt 23/12-10/1. Det ni!

Du är en saga för god för att vara sann.
Det är en saga i sig att vi funnit varann.

Lisa Ekdahl

12 December 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Framåt!

Vi lyfter blicken och tittar framåt.

9 December 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Annat än bara hund...

Eftersom Janis lilla tå spökar står det varken promenader eller träning på schemat. Tråkigt tycker jag. Tråkigt tycker Janis. Tråkigt tycker vi. Det går dock åt rätt håll, Rimadylen gör sitt jobb och vilan sitt. På måndag i nästa vecka, på självaste Lucia, ska vi tillbaks på återbesök.

Helt plötsligt får man en massa tid över. I helgen var jag och fikade med Ida på Frölunda Torg. Länge satt vi i sofforna och pratade om allt mellan himmel och jord. Mysigt. På eftermiddagen åkte jag till Johan och Gullungarna med både Janis och Iza (mamma och pappa var på Elton John) och fick både middag och lördagsmys.

Söndagens förmiddag seglade förbi under en filt på soffan. Men jag kan villigt erkänna att jag tycker det är lite jobbigt att inte göra något. På eftermiddagen mötte jag upp bästaste Sofia för en mysig kväll på Liseberg. JulLotta sjöng vi till och jag blev lite småkär i Peter Johansson (föll redan för honom när jag var på Footlose). Rosa gjorde oss sedan sällskap när vi gick runt bland bodarna och njöt av alla fem miljoner juleljus. Mysigt!

I måndags skulle vi ha tränat för Farmor i Jenny. Istället blev det en kort promenix. Jag hade en längre stund i stallet och det blev tolkning efter Polly för gårdsbarnen. Både Polly och barnen älskade det!

Igår blev det ridning i manegen. Polly gick riktigt bra och sedan red jag även en stund på lilla Kyssen. Så kul att rida en annan häst faktiskt - lite mer utmaning än den ponny man ridit på i 18 år. Behöver jag nämna att jag har träningsvärk i rumpa, insida lår och axlar idag? Najs.

Idag blev det en promenad med Emma och Theo efter jobbet. Har faktiskt Janis lös då hon är lugnare än i koppel. Inget konstigt har märkts och det är ju helt underbart!

Och... till en liten kul grej. Jag har vunnit ett MIG-spel genom deras adventskalender med frågsport. Snacka om tur! Förra året vann jag en mini-pc. Ska kanske satsa mer på tävlingar via nätet?

Nu har jag påbörjat en av mina högskolekurser som jag läser på distans just nu. Så nu ska jag logga in och se på lite föreläsning om digital bildbehandling. Riktigt roligt ämne må jag säga - jag börjar fastna mer och mer för allt roligt man kan göra med bilder!

Om du söker ömsinthet
kan du finna den
Det finns kärlek här av varje sort
Men om du söker ärlighet
ska du famla som en blind
längs den väg som bara leder bort

Ärlighet, det är ett ensamt ord
lögn och dikter klarar sig
Ärlighet, så sällan sedd och hörd
och det enda jag vill ha från dig

Det finns alltid nån tillhands
som tar hela ditt parti
om du bär ditt hjärta utanpå

Men jag vill inte ha nån lögn
hur vacker den än är
Jag vill ha nån jag kan lita på

Ärlighet, det är ett ensamt ord
lögn och dikter klarar sig
Ärlighet, så sällan sedd och hörd
och det enda jag vill ha från dig

Jag kan hitta kärlek
om bara för en natt
Jag kan välja tryggheten
när allt känns hopplöst svart

Vem som helst kan vagga mig
med löften om nåt mer
jag vet, jag vet

När jag sjunker i mig själv
gör ingen scen av det
Jag har vart här förr, kan ta mig upp
Men när jag ber om sanningen
om jag ber dig, ge mig den
hur hård och smärtsam den än är

Ärlighet, det är ett ensamt ord…

Sv. text:
Tomas Andersson Wij

8 December 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
...

CARPE DIEM!

6 December 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Örongodis!

5 December 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Dumma, dumma tå.

De senaste dagarna har jag sett att Janis inte varit sitt riktiga jag. Dels att hon haltat efter vila men gått ur det men framförallt har hennes så annars förväntansfulla och glada ögon saknat gnista. Fick idag en akuttid hos Annika på kliniken i Kållered och tur att vi var där eftersom vi både kunde röntga och få veterinär att skriva ut medicin under ett och samma besök.

Janis har en stukad tå, falangled 1. Plåtarna från röntgen visar dock inget utan såg jättefina ut. Stukningen syns mao. bara utifrån genom svullnad och när man böjer den, vilket är positivt. Rimadyl och bandage ute för att hålla tån på plats. Kissa brevlåda i två dagar och sedan koppelpromenader till återbesöket om två veckor.

Detta innebär att det vi sett fram emot i januari snabbt försvann. Det blir alltså ingen debut på MyDog för oss. Satan i gatan, men vi har massa år framför oss och huvudsaken är att min bästaste Janis blir frisk och att hennes kropp håller i massor av år till!

Det är bättre att koppla av i tid
- än att bli avkopplad i förtid.

2 December 2010  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Fyra års kalas, utställning, adventsfika och lite annat smått och gott...

24 november fyller världens goaste, underbaraste och härligaste vovve år och tänk att det nu gått hela fyra år sedan Janis och hennes sju bröder tittade ut och såg världen för första gången. Tiden går så hysteriskt fort samtidigt som jag inser att vi har gjort massor av härliga saker tillsammans och att än fler äventyr väntar oss.

Jag älskar verkligen den här hunden och nyper mig faktiskt i armen då och då. Hon är min, bara min.


Världes bästa Månfares Janis Joplin!


Mitt allt!


Födelsedagen firades med massage och kalas tillsammans med släkten. Mamma, pappa, Johan, Theo, Ella och Farmor kom alla på besök till oss för att käka lite middag och fira Janis. Goda ben, halsband och ett nytt Back-on-track-täcke som ska provas ut på MyDog. Hon tackar och bugar...


Janis med gullungarna!


Ella tränar lite med Janis...


Janis myser med sin gammel-Farmor och Ella-bella...


Helgen var kort eftersom jag jobbade lördag men söndagen innebar en debut för mig. För första gången i mitt liv ställde jag ut på en utställning. Iza blev fulast i klassen med HP och fin kritik.

God typ och helhet, fint huvud och utryck, utm bett och pigment, mörka ögon, välansatta öron, utm. överlinje, vackert buren svans, bra front, kunde önskat lite mer kropp. Goda vinklar, fina tassar, päls ej i full blom, rör sig harmoniskt m. bra steglängd. Mkt trevligt temprament. Välvisad!


Iza och jag går sist...


Och så ska jag ställa henne fint...


Nu är det snart vår tur att gå...


Oj oj oj... För att vara första (och enda?) gången var det rätt kul.


Hon är så jäkla rolig hund och otroligt lättlärd och älskar att hänga med oss på härliga skogspromenader eller träna små korta pass i köket. Vad gör det då att man kommer sist i springa fint i ringen? Nada! Till våren är tanken att jag ska börja träna lite mer agility med henne, nu kör vi lite förberedande som inklickning på locket, stanna kvar, lite torrhandling osv. Än så länge är hon över mina förväntningar i träningsvilja och drivet att vilja kämpa för godis eller kampleksak är enorm!


Iza och Janis i Fiskebäck!


Iza-fiza...


Friends!


Kvällen blev som vanligt lyckad när dryga 20 kompisar från alla olika håll kom på min tradionella adventsfika. Glögg och massa godsaker men trevliga vänner kan inte bli annat än lycket. Tack mamma, Minna, Max, Rosa, Ida, Emma x 3, Elin, Linn, Nettan, Saga, Sarah, Hanna, Karin, Annica, Helena, Eva-Britt, Rebecka, Maria, Måns, Jenny, Helena för en trevlig kväll.


Traditionen fortsätter...

Igår åkte jag till stallet och tog en promenad med Polly. Hon är pigg i ögonen och älskar ju snön. Sedan hämtade jag Meg och åkte tillsammans med Rosa ner till Kungsbacka för Jenny-träning.

Meg var riktigt duktig och vi blir mer och mer samspelt. Hon har ju inte riktigt suget och säkerheten ännu men det kommer mer och mer. Hon börjar få upp farten lite och stundtals svänger hon rätt tajt. Att bättre på är balanshindren, självständighet och fart i slalom samt tajtare svängar.

Idag blev det promenad vid havet med Emma, Eline och ett gäng hundar. Trots att man innan man traskar ut inte är särskilt sugen så är det faktiskt rätt skönt när man väl är munderad med 17 lager kläder och pannlampa.

Nu ska jag ta med Lowa och Janis och lägga mig på soffan och mysa lite...

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon.

Puss min älskade lilla prinsessa!

30 November 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Janis 4 år!

Tiden går fort och jag är så oerhört stolt och lycklig över min finaste lilla hund. Grattis på födelsedagen Janis!

Klockan 13 väntas massage och klockan 18 kalas - det är inte för inte hon kallas prinsessa!

Och grattis till brorsorna Mick, Jimi, Axl, Tim, Niel, Freddy och Kurt!

Happy birthday!

24 November 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
En helg bland ullbollar!

Direkt efter att jag jobbat klart i fredags åkte hundarna och jag ner till Skåneland tillsammans med Jenny B och Chili. Det blev en mysig kväll hemma hos Jenny, Martin, Selma, Hugo och Otto - varje gång jag bor hemma hos dem blir man så oerhört välkomnad. Tyvärr åkte de upp till Göteborg lördag-söndag men jag fick låna deras underbara hus...

På lördagsmorgonen kom Elin och Jeanette och plockade upp oss innan vi styrde bilen till fårhagen. Det var länge sedan vi vallade och lite nervös var jag över både det ena och andra. Förutom Elin, Jeanette och jag var även Ann och Tommy med, två agilitymänniskor som jag träffat en del på bandvandringar och så. Både Jeanette och Ann har hundar från Kelliegården och det var deras uppfödare Cima som höll i lägret.

Först blev det urgod frukost med bullar (frallor heter så i Skåne) och lite kort introduktion innan vi mötte ullbollarna i 25:an. Janis har alltid haft tendenens att skita i mig och mer säga "matte, jag fixar detta själv eftersom du ändå är värdelös på det". Janis är lite av en ögontjänare och sköter sig klockrent med "andra". Nu är det dock så att mitt mål är ju att vi ska valla tillsammans.


Janis vallar i 25:an...

Andra passet var vi ute på fältet och jag fick god hjälp med att försöka få till ett bättre ligg och få Janis att lyssna mer. Jag tycker själv det är lättare på större flock och var nöjd med passet.


Janis rundar ullbollarna...


Ligg... eller lay down (som kan låta både det ena och andra när jag dels ska hålla koll på hunden men även på fåren)

Efter en supergod lunch som gjorde att jag hamnade i paltkoma blev det ytterligare två pass hos ullbollarna. Varje pass utvecklades vi lite mer även om jag inte riktigt kom åt henne. Vissa grejer gör hon riktigt bra och det var skönt att höra att jag inte har en helt enkel hund för en nybörjare, hon har mycket egen vilja och är mentalt stark bland fåren. Personligen var jag mycket nöjd med dagen och behöver jag nämna att Janis var trött?

Kvällen spenderades med vilande ögon tillsammans med två mysiga tjejer och våra trötta hundar. Käkade godis, drack vin och hade det soft innan vi hoppade i säng.

Söndagen började liksom lördag med urgod frukost innan vi traskade ut i regnet för ytterligare några pass. Det jag tyckte var bättre än lördagen var att jag fick flera tips på övningar som jag kan träna vidare på. Dessutom kom jag lite innanför skallbenet på Janis och stundtals kunde hon lyda även mig på ett bra sätt. Jag hade efter söndagens pass ett litet samarbete med min hund, vilket är en fantastisk känsla.


Janis fokuserar...

Helgens läger var precis det vi behövde för en liten nytändning. Jag har en hund som uppskattar att vara med ullbollarna och självklart vill jag lära mig att utvecklas tillsammans med henne. Nu hoppas jag att jag prioriterar att träna lite vallning här på hemmaplan hos mina vänner som har får innan det är dags för återbesök i Skåne igen. Jag längtar redan...

Tack alla för en härlig helg!

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon.

Puss älskade Janis

22 November 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Lyckad träning.

Igår var det dags för första tillfället av vår vinterträning för Farmor Jenny och jag körde med både Janis och Meg. Övningarna var oerhört nyttiga, både för hundarna men framförallt för mig. Jag lär mig så enormt mycket varje gång och därutöver blir jag så enormt taggad till att vilja träna mer. Mer, mer, mer.


Min träningsvilliga kompis och jag!

Janis var duktig och jag fick till vissa övningar ganska bra, min nackdel är att jag stundtals blir stillastående i väntan på att jag vill vara säker på att hon hoppat klart och därmed inte river. Dåligt att jag kommit in i den fasen, detta är något jag såklart vill jobba bort eftersom det bara innebär att jag kommer än längre bak och inte har förmågan att vara så offensiv som jag önskar. Janis är väldigt tajt i svängar och vändbar till tusen, det gillar jag!

Meg orkar inte riktigt lika mycket. Hjärnan blir trött rätt fort men om man tittar tillbaks så är det en stor utveckling som skett hos henne. Tyvärr har jag inte hittat tajmingen ännu och därför känns det lite skönt att vi kör klass I och II. Lagom nivå och som vi tar oss runt rätt enkelt.

Något som dock känns mindre bra och som tyvärr tärt på mitt samvete under hösten är att Janis fått mindre motion än vanligt. Hon är van att få röra på sig mycket och tyvärr har jag jobbat för mycket för att ha orkat eller haft tid att ge henne det hon behöver. Detta har resulterat att hon faktiskt blivit fet. Så nu har program med mindre mat och prioritet att få bort det som ligger extra runt revbenen påbörjats. (Jag hoppas ingen har samma tankar om mig...).

Idag fick jag äntligen gå en lite längre promenad tillsammans med Sarah och Combat. Tacka vet jag pannlampor, annars hade vi inte sett mycket när vi traskade runt Sisjön och Oxsjön. Det sköna med de männsikor man träffar relativt ofta är att man faktiskt kan gå tyst emellanåt men ändå ha sällskap. Så skönt med tanke på att jag pratar mycket på dagarna i olika sammanhang. Tack för sällskapet.

Nu ska jag lägga mig och titta på mitt enda program som jag följer och som jag tycker är riktigt bra. Tacka vet jag SVT Play så jag nu en dag senare kan se Våra vänners liv...

You and me, me and you
there couldnt be a better two,
to be blessed and know
the meaning of true love.


Rosie Thomas

16 November 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Helg!

Helgerna går alldeles för fort, så är det bara.

I fredags hjälpte jag en av mina fantastiska hyrare till Polly med lite tips och vips så gick Polly i form och jobbade på riktigt bra för Olivia. 

Efter stallet blev det på med pannlampa och sedan möta upp mamma, Minna och alla hundar för en promenad i mökret. Jag börjar faktiskt bli mer och mer påverkad av detta med mörker. Jag verkligen avskyr att aldrig hinna gå en härlig promenad i skogen medans det är ljust. Bara att gilla läget, det kommer snart en vår...

Somnade liksom vanligt numer tok för tidigt att ens våga skriva ut det här. Tror jag såg halva Skavlan innan ögonen slog igen och jag vaknade med en stel nacke och hoppade in till sängen lagom vid två tiden.

Klockan halv sju hämtade Minna och Sonja mig och vi åkte till Varberg för klass I tävling med Meg. Meg börjar tycka agility är riktigt roligt och med tanke på hur lite vi tränat tillsammans går det förfånansvärt bra. Pinnarna ramlar in, om än inga resultat att skryta om. Igår tog Meg och jag vår sista hoppklass I pinne. Resultet i agilityklassen blev en rivning på näst sista hindret då jag var för otydlig/störde henne vid ett bakombyte. Tajmingen är inte vår starkaste sida om vi säger så. Grattis till Sonja och Lura som plockade hem två pinnar, alla duktiga GHU:are som gjorde Varberg trädlöst och mina härliga kursare som alltid kommer med ett leende på läpparna och kämpar 100%.

Efter tävlingen bar det i väg till Jeanette i Bollebygd för att träffa lite ullbollar. Kändes viktigt att iafl. ha träffat får innan nästa helgs läger. Jeanette har i övrigt köpt ett helt fantastiskt hus som var så mysigt. Lyckos!

På kvällen blev det skaldjursfrossa med mamma och pappa som dessutom hjälpte mig med lite borr och fix här hemma. Fortfarande ingen som varit här och städat, men vad gör det. Har faktiskt tagit tag i ett rum idag - känns bra. En sak i sänder... Somnade strax efter åtta helt utslagen.

I morse blev det en tur till stallet för utsläpp av hästarna. Gick smidigt och alla var snabbt ute i hagen. Mötte upp bästaste Rosa och tillsammans med våra glada vovvar åkte vi ner till invigningen av Lotushallen.

Säger bara wow, vilken anläggning! Fantastisk matta att träna på och otroligt väldjgjort och snygg stil. Me like. Jag hoppas jag inom kort åker ner och tränar en timma och slipar på vår form.


Lotus himself invigar Lotushallen i Slättelynga.

Janis fick idag köra två inofficiella lopp varav en med en disk och en med 10 fel. Mitt fel i första loppet då jag visar henne ut och hon gör rätt. Bra flyt annars och fin balansbom. Andra loppet blev två rivningar i tajta svängar men annars många bra grejer. Grattis Rosa och Lowa som knep en 1:a och en 3:e plats i large.

Blev ikväll en visit till Fiskebäck för att fira fars dag. Träffade gullungarna och fick god middag. Härligt. Familjen är trots allt det viktigaste man har och jag uppskattar min så enormt! Love you!


Visst längtar man till sommaren?

World´s greatest

14 November 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Statusrapport!

Hanna: Trött och pendlar upp och ner likt Lisebergsbanan. Har haft lite långledigt och är just nu inne i en home makeover period vilket innebär ny taklampa i vardagsrummet, ny tapet i sovrummet och en massa nya detaljer att mysa upp lägenheten med. Än så länge ser det dock ut som ett bombnedslag med IKEA-kassar och sopsäckar då jag samtidigt passar på att rensa.

Skänker idag alla tankar till fina Fannie som vandrat vidare. Fantastiska hund som gett sina ägare oförglömliga minnen och glada skratt genom alla år. Vila i frid. ♥

Janis: Glad och fin i kroppen. Gjorde många bra grejer i Rättvik, bl.a. är jag supernöjd med hennes kontaktfält där hon väntade helt på mitt släppkommando. Tränar lite lydnad både i vardagsrummet och på klubben, busar och badar trots att det är november. Janis är glad att Zessi och Meg som vi passade i dryga veckan har flyttat hem - hon är mattes tjej helt klart. Ska till helgen träffa ullbollar och "ladda upP" inför nästa veckas läger i Skåne.

Dammråttorna: Alldeles för många.

Ett leende kostar inget men skapar mycket.
Det dör bort på ett ögonblick,
men dess minne varar ibland för evigt.
Det kan inte köpas eller säljas,
ty sådant är leendet att det inte är värt ett grand,
om det ej skänks bort.

Om du därför brådskande och jäktande möter någon,
som är för trött att ge dig ett leende,
så skänk henne ett i stället.
Ty ingen behöver ett leende så mycket som den,
som inte själv har något att ge.


Okänd

11 November 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Trött.

Just nu tillbringar jag varje ledig minut jag har på soffan eller i sängen. Är trött och tillåter mig att vara det. Inte likt mig men ibland har jag dagar som jag inte heller känner mig på topp - sådana har jag just nu...

Helgen har tillsammans med hundarna bestått av promenader samt lite lydnad- och agilityträning. Zessi vilar sig mest i form men får göra lite smått och gott, Meg ska jag få mer säker på balanshindren (hon tycker de är läskiga) och Janis tränar jag agilitymässigt vidare med kontroll och samspel medan jag gett mig på att träna lite lydnad också. Vem vet, kanske gör vi entre på en klass I tävling en dag. Den som lever får se.

Idag har jag dömt freestyle då Göteborgs Hundungdom anordnade kval till Agria Freestyle Cup. Flera duktiga ekipage och det är så roligt att se fantasirikedom och glädje hos våra underbara hundungdomar.

I vecka blir det bara tre arbetsdagar, jag har faktiskt tagit ledigt torsdag och fredag. Torsdagen är helt oplanerad förutom att jag har agilitykurs på kvällen och på fredag åker det stora gänget till Rättvik för agilitytävling, bowling, god mat och härligt umgänge. Ser fram emot det.

Sedan har jag anmält Janis och mig till ett vallningsläger i slutet av månaden. Har inte träffat får på över ett år (sedan hon operarade bort livmodern) men ja, ja... Får se det som lite aktivering och som en rolig grej bara!

You and me, me and you
There couldnt be a better two,
To be blessed and know the meaning of true love.


Rosie Thomas

31 Oktober 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Fantastiskt att ha vänner som är vänner på riktigt!

Ikväll har jag varit på restaurang med bästaste Sofia och både ätit och druckt gott. Till det har vi pratat massor om allt mellan himmel och jord. Det är så skönt att ha vänner som man kan vara helt öppen med och som lyssnar och vill en väl. Precis som jag vill Sofia det allra bästa. Tack för en toppenkväll bästaste du!

I övrigt har veckan bestått av jobb, ridning, middag för mamma och pappa, promenader och ett årligt besök till en stad i ljus (Utställningen Lights in Alingsås). Det är fantastiskt fräckt att se vad folk kan skapa stämning och känslor med hjälp av lampor - magiskt!

Här hemma har jag nu fyra hundar. Zessi och Meg ska bo hos mig till nästa måndag då deras familj åkt på safari till Africa. Dessutom var Iza med på promenaden efter jobbet idag och blir kvar över natten. Imorgon bitti ska vi åka till klubben tidigt för promenad och träning med Emma och Theo.

Natti natti.  

För du är det finaste jag vet
när allt annat är falskt och fel
och jag bara går ner mig
för det är så jag säger det till dig
- du är det finaste jag vet.


Håkan Hellström

29 Oktober 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Mysig men regnig helg!

I fredag efter jobbet åkte mamma och jag till klubben. Tog först en promenad med lite gömma-oss-i-skogen-övningar. Mest för Izas skull men även Janis diggar ju dessa lekar. Självklart hittade hundarna oss på momangen!

Agilitypasset med Janis gick helt okej. Vissa grejer fungerar inte alls för oss just nu och det känns ju inte alls bra, däremot fungerar andra saker klockrent. Hoppas mer träning och fler tävlingar gör oss än mer samspelta tillsammans.


Träna, träna, träna. Känns bra att vi ska gå lite lektioner nu i höst. Behöver tips på massa saker... och inspiration!

Iza fick påbörja sitt första handlingspass i boxen och hon tyckte det var kul. Bommar på marken och en dragande tunnel för att få fart när vi tränat tajt och svängrörelser. Hon gillar att arbeta och det gillar jag med!


Lill-fisen...

På kvällen hade vi hundkompisar på besök. Vitt vin, räkor, ost, kex samt godis gjorde kvällen super. Precis som två tokroliga sällskapsspel. Tack Emma x 2 och Elin + hundar för en toppenkväll.

Lördagen innebar frukost hos Farmor. Mysigt att träffa henne och dessutom hämtade jag upp en söt liten jaktcocker vid namn Bis som följde med oss under dagen. Åkte upp till Partille BK och tittade när Emma och Theo tävlade lydnad innan hundarna och jag traskade ut i regnet.

Vildmarskleden. Jo visst. Vildmark vill jag lova för jag kunde likväl tagit på mig både cyklop och grodfötter med en gång. Under de nästan 2 timmar jag var ute vadade jag stundtals i vatten. Trodde jag skulle hitta en runda som gjorde att jag gick runt men när jag mitt i skogen möter ett gäng utrustade med karta fick jag klart för mig att jag aldrig kunde komma tillbaks den vägen. Så det var bara att vända...


Blöta hundar...

Kvällen spenderades med Ida och Emma på The Red Lion i Majorna. God mat och mysigt ställe. Lär gå dit fler gånger kan jag tänka mig.

Idag blev det morgonpromenad i Skatås tillsammans med mamma, Iza, Jessica, Wille, Lowa, Fannie och Janis. Hundarna glada och lilla Janis rullade sig likt vanligt i något så jäkla äckligt så hela bilen stank. Skethund.

Åkte och tittade på lite tapeter och fann en som jag blev lite kär i till mitt sovrum. Bara fondväggen som jag vill hotta upp lite. Dessutom köpte jag en vardagsrumslampa, måste bara se att den passar. Så svårt att se sådant i affären men jag tjänade iafl. 700 kr på den. Har någon en borrmaskin och en timma över är han/hon välkommen till mig.

Ikväll har vi varit och tränat agility. Tränade både med Janis och Meg på en bana som Jenny B hade tagit med. Klurig och innehöll mycket ut och hoppa mot mig, vilket är Janis och min stora akilleshäl. Jag hatar det, det fungerar nästan aldrig då hon minst sagt slickar hindret och inte hinner upp. Träna, träna, träna. Meg gick riktigt bra, börjar kännas bättre och bättre.

Här hemma fick Janis bada med schampo och jag är lite rädd att det blir stopp i avloppet. Halva manegen var med hem kändes det som. Har även städat och betalt räkningar. Effektiva Hanna ska nu käka lite kvällsmat och hoppa in till soffan och mysa med världens bästaste Janis.

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon.

Puss älskade prinsessa!

24 Oktober 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Lever!

Anledning att jag inte bloggat på väldigt länge har en förklaring. Jag har jobbat, jobbat, jobbbat. Hade det inte varit för mina  mina utmanande och kreativa arbetsuppgifter tillsammans med fantastiska arbetskamrater hade jag nog legat under jord numer. Men jag ser ljuset...

Låter bilder tala sitt över de senaste veckorna när jag har släppt ovanstående och roat mig med annat helt enkelt.


I månadsskiftet åkte Rosa och jag ner till Rieden för att titta på agility VM och heja på Sverige och bästaste Farmor Jenny.


Klart det skulle synas vad vi hejade på! Dock hände en mystisk grej, någon snodde våra skyltar som vi skulle ha och heja med. Vem tar sådana? Med tanke på resultatet är det dock mycket värda...


Guld farmor och guld halvsyster Ina...


Sverige tog lagguld i largeklassen och det var en fröjd att få ta del av detta. Dessutom innbar turen ner till Rieden en massa häftig agility som ger en inspiration till att träna massor, god mat, många skratt och trevligt umgänge!


Förra söndagen var jag i Falkenberg och tävlade. Janis gjorde två lopp, ett med en ynklig rivning från seger i hoppklass III och en disk där jag blev riktigt arg över att hon inte väntade på släppkommandot på balasen. Meg tog två pinnar genom felfria lopp i klass I och Zessi kämpade sig igenom med en rivning (första hindret) i hoppklass III. Nöjd! Grattis till klubbkompisar och lagkompisar till fina placeringar - ingen nämnd, ingen glömd!


Helgen som gick var helt sagolik. Många härliga promenader i fantastiskt landskap. Lördagen innebar en start vid havet med bästaste Janis.

På fredagen var jag på en föreläsning med Jan Gyllensten om bl.a. vikten med en god relation med hund. Mycket givande och intressant och höll med Jan på flera punkter. Och vad jag ser att Janis och jag gilalr och litar på varandra i både vardagen och träning.


Min fantastiska hund som är min följesagare i livet. Mitt allt!


Havet är verkligen energigivande till 1000. Undra om jag någonsin kommer kunna flytta från kusten? Tror inte det.


En bild säger mer än 1000 ord.


Älskar dig!

Efter en härlig morgonpromenad i Fiskebäck åkte jag och mötte upp mina krulltottar till barndomsvänner på Franska bageriet. Lyxfrukost och tjejsnack gör livet härligt.


Snabbshoppade och checkade av en lång lista på Frölunda Torg innan det blev en härlig promenad i solen...

- Doppresenter till Emmy och Saga (Astrid Lindgren böcker)
- Examenspresent till Nettan (humanity armband)
- Fotografering till mitt nya körkort (hjälp, har haft körkort i 10 år)
- Batteribyte på klockan
- Ny mascara
- En ny svart mössa


Det blev en tur runt Oxsjön och Fisjön tillsammans med Eline och Bis. Vilket ljuvligt väder, bara fika som fattades!


Skäggiga damen börjar bli stor och snart ska jag väl köra igång med lite agilitybaser. Mamma går kurs och försöker lära sig en massa - hon är duktig tycker jag!


Efter skogspromenaden körde jag ett agilitypass med Janis. Gick riktigt bra och har en grej som jag ska jobbade vidare på. Tror aldrig detta kommer inträffa på tävling, men jag vill verkligen få det att fungera. Jag skickade Janis på A-hindret och efter att jag släppt henne ska hon ta slalomingången som är vinklad ungefär klockan 2 medan jag är på andra sidan slalomet. Här gick hon hela tiden och rundade första pinnen. Jag gillar slalomutmaningar - gör du?


På kvällen var det dags för maskerad och tack vara Katarina slapp jag köpa utstyrsel. Så bra att man kan låna och ett troll blev jag. Grattis AK på din 30 års dag!


Söndag morgon och en tur till fantastiska Amundön tillsammans med mamma och hundarna.


Väntar på att få bada och ställer upp sig för foto!


Janis och Iza på klipporna.


Morgonmys på klipporna!


Världens bästa mamma med världens bästa hundar!


Ljuvlig start på dagen!


På sisådär 7 minuter gjorde jag mig iordning innan jag åkte till Lindome för dop och examenskalas. Emmy och Saga döptes och Nettan har tagit examen.


För ganska länge sedan frågade Nettan om jag kunde läsa och skriva en dikt till dopet. Inte för att det är mig likt att vänta till dagen innan, men så blev det. Var rörd när jag läste den - blir alltid sådan på dessa typer av tillställningar. Hur som, för den vill läsa så kommer den här.

20 fingrar
20 tår
tittade ut i år
det var vår.

Det var Emmy och Saga
som kommit till vår jord.
Små underverk så söta och rara
 helt enkelt underbara.

Att ha en syster vid sin sida
är en trygghet och styrka.
Både när solen lyser stark
eller när det i luften känns kallt.
Syskonkärlek säger väl allt?

Emmy och Saga
ni två kommer ha glädje av varann
och vi som är samlade här idag
ska alltid ge er en värmande hand.

Välkomna till världen sötaste ni!


På söndagskvällen flyttade vid Sonjas hinder till manegen. Det är tecken på att det är höst. Utöver ovanstående har livet bestått av lite Polly som mår förträffligt bra just nu. Me like!

Dags att hoppa i säng. Janis är hos sin mormor och morfar eftersom jag återigen haft en lång jobbdag. Imorgon är mitt mål att jobba åtta timmar och sedan åka till hundklubben! Den som lever får se.

Tag emot var flyende dag
som det vore din sista.
Ljuvlig blir då var timme
du får till skänks därutöver.


Horatius
 

19 Oktober 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
...

... just nu består mitt liv av 95% jobb ...

14 Oktober 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Bye bye Sweden!

Imorgon klockan 06.30 startar flygresan mot Agility VM i Tyskland. Galet vad roligt vi ska ha det och förhoppningsvis hejar vi fram Sverige till någon medalj eller två. På återseende!

CARPE DIEM!

29 September 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
De senaste dagarna...

I onsdags åkte jag upp till klubben efter jobbet och tränade tillsammans med bl.a. våra lagkompisar Andreas och James. Mycket nöjd med Janis som visade prov på en del saker som jag försöker utveckla. Duktig hund.


Mitt hjärta!

Lilla Iza fick köra tunnlar och hon är grymt kul att köra lite med på skoj så här i början. Hon är pigg och föredrar en äcklig blöt fleecetrasa framför godis. Me like!

Efter träningen gick vi en timmes promenad i skogen och det är lite sorgligt att det är mörkt så tidigt numer. Bara inse - hösten är här!

I torsdags blev det stallet och ett dressyrpass på Polly i manegen. Gick riktigt bra och hon börjar smalna av runt magen. Åkte sedan direkt till klubben där mamma värmt upp Janis till en övning vi skulle träna på och Janis muskler svarade fint på den (vilket var syftet med hela övningen)!


En övning med tre långhopp på raken...

Därefter hade Rosa, Nettan och jag kurs. Nettan har hoppat in både som instruktör och deltagare vilket känns väldigt skönt. Det är många i "min" nybörjargrupp och jag känner inte riktigt att jag hinner med att se alla som jag önskar. Som tur är jobbar alla på bra och hjälper varandra något så enormt.

I fredags jobbade jag ett långpass på 12 timmar innan hundarna och jag åkte till paradiset tillsammans med gullungarna och brorsan. Jag bara älskar att vara där ute. Luften, havet och vårt hus gör att jag mår så himla, himla bra!

Kvällen innebar skaldjursfrossa och mys i soffan och sötaste kommenteraren kom från Theo när det var dags att sova. "Pappa, du är så himla go..." Gullunge!


Skaldjursfrossa och tända ljus!

Ella smög in till mig vid åtta och mös i sängen med hundarna innan barnen och jag tog en morgonpromenad. Hundarna fick simma, vilket Janis bara älskade. Även Meg vågade sig i och ta några simtag. Det blev frukost och lite mys i soffan innan gullungarna och brorsan åkte hem för träning och kalas. Hundarna och jag hade sedan lugna, sköna timmar och där många spenderades med vilade ögon på soffan. Käkade lite skaldjur till lunch, promenerade och läste tidningar innan båten tog oss till Saltholmen. 24 timmar i paradiset är rena rekreationen för själen - ljuvliga, underbara Förö!


Morgonmys...


Morgondopp...


Mina favoriter!


Mina favorittjejer!


Syskonkärlek!


Janis och Zessi simmar!


Bryggbrudar!


I väntan på båten...


På kvällen bar det av till klubben och förberedelser för dagens officiella lagtävling. Många hade tagit sig upp, vilket gjorde att det gick ganska fort! Kvällen avslutades med ett besök på en kinarestaurang i Mölndal tillsammans med Anna, Linn, Sarah, Elin och Emma. Mysigt!

Idag har klubben arrangerat tävlingar, officiella lagtävlingar samt en inofficiell hoppklass. Hela dagen har flutit på smärtfritt och alla har verkligen varit glada och hjälpsamma. Bra jobbat klubbkompisar!

För min del har jag tävlat fyra lopp vardera med varje hund och är otroligt nöjd med alla på sitt sätt! Meg har utvecklats något enormt och gått igenom alla sina fyra lopp, två nollade! Zessi har kämpat på med glada ögon och nollat två lopp. Janis har gjort många bra saker och eftersom vi redan är SM-klara testade jag en hel del. Bl.a. att lämna henne helt i slalom och nästa backa för att dra mig till en tunnel. Tyvärr gick det inte, bara att träna vidare. Båda mina lag tog pinnar, The Challengers i agilityklassen och Kulingvarning i hoppklassen.


Vet en övning vi ska köra på nästa träning...

Efter prisutdelningarna gick vi av hundarna innan det blev långdusch och bort med all lera. Så även för mig som hade lera från topp till tå.

Nu ska jag fixa lite här hemma innan sängen kallar. Det blir tre intensiva dagar innan Rosa och jag tar flyget till Agility VM på torsdag morgon. Galet vad jag längtar...


Stand up for the champions!


Puss på dig älskling!

Den som behärskar ögonblicket,
han behärskar livet.


Wolfram von Eschenbach

26 September 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Lyckad träning med bästaste Janis!

Idag efter jobbet och stallet åkte Janis och jag till klubben med sikte att träna hopphinder och slalomingångar i ett. Byggde upp en evighetskombination och när jag väl värmde upp henne runt militärfältet klurade jag ut 5-6 olika varianter jag skulle köra och hur jag skulle reagera i olika situationer.

  • Lägga henne ner så fort en bom petades ner på marken och därefter ta om det hindret.
  • Ta om hindret/hinderserien innan slalom för att få samma svårighetsgrad om hon eventuellt missade ingången.

Sagt och gjort. Första passet med Janis gick hur bra som helst. Endast en bom petad och slalomingångarna satt som smort. Andra passet låg två bommar ner och en slalomingång missades.

Janis satte alla slalomingångar rakt in, t.ex. gul bana nedan. Den hon missade var turkos bana, dvs. när slalomet togs klockan 8 typ. Att runda första pinnen ur olika vinklar fungerar också bra. Sedan kunde jag lämna henne helt i sidled och förbereda mig tills nästkommande sväng. Slalomhindret har utvecklats mycket när jag tänker tillbaks ett år eller så. Duktig hund!

Hopphindren togs fint idag. Hon slarvade rejält endast en gång och två gånger var väl tajmingen från min sida både sen och slarvig. Känns dock som hennes attityd börjar gå åt rätt håll. Hon vet att hon måste koncentrera sig, annars får hon ju inte fortsätta. Tjat, tjat, tjat och mest trägen vinner. Duktig hund!

Starterna fungderade bra, mina byten helt okej även om de flesta passagerna i kombinationerna var att få henne jobba självständigt ut från mig.

Dagens färgglada evighetskombination!

Efter att jag plockat bort de lätta hindren (är så himla glad att klubben köpt in alluminumhinder från Smarta agilityhinder) gick jag av Janis med ett leende på läpparna. Jag var helt enkelt supernöjd med min superprinsessa!


Hopp, hopp, hopp... fokus just nu ligger på hopp!


slalom, slalom, slalom... slalomingångar kan man träna i oändlighet!

Träning är som att sätta in pengar på en bank,
ju mer du sätter in nu
ju mer kan du ta ut i framtiden.


Michael Phelps

20 September 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Repskap med vilda djur, födelsedagskalas, val och duktiga släktingar...

Hösten brukar vara min mest intensiva jobbperiod, vilket är en av anledningarna till att jag inte hinner blogga särskilt mycket. När jag väl är hemma efter en jobb och alla möjliga aktiviteter vid nio tiden (åker hemifrån vid 6.30) orkar jag allt som oftast inte ens sätta på datorn. Men, men... här kommer lite från veckan som passerat i en alltför hög hastighet!

Fasters favoritkille har fyllt år
Jordens bästaste Theo har fyllt 9 år i veckan vilket firades med kalas såklart. Janis och Iza var självklart med och fick vara i trädgården medan vi andra käkade middag. I paketen låg det bl.a. en laptop, kläder och leksaker. Puss älskade gullunge - Faster finns alltid för dig!


Gullungarna med vovvarna!

Hoppteknik, massage och promenader...
Den intensiva tävlingssäsongen är över och det känns rätt skönt om jag ska vara ärlig. Nu planeras träningar och viloperioder utifrån de tävlingar vi har kvar under året. Göteborg, Falkenberg och Rättvik (?).

I veckan åkte jag upp till klubben och tränade hoppkombinationer. Numer är det stenhård träning på hoppteknik för att i framtiden minska rivningar på tävling såklart. Självklart kommer vi ibland lägga in pass med mycket av det vi fokuserat på tidigare under året och som resulterat i flera framsteg. Förutom ett par träningar för Farmor Jenny kommer vi att träna inomhus i manege på söndagar när mörkret kommit innan man ens gått från jobbet. Dessutom ska jag försöka simma iafl. varannan vecka senare i vinter.

I måndags var Janis på massage och det är fräckt att hennes kropp utvecklas positivt. Hon använder sina muskler på ett bättre sätt och det var lite i-landspromblem som rättades till. Så underbart att se hur mycket släpper och hur min favoritvovve njuter av att vara där.

Sköna promenader har vi hunnit med, både i skogen och vid havet. Både med vänner och ensamna. Så som hundlivet ska vara helt enkelt!


Mindre sånt här...


... och mer sånt här!

Polly har flyttat in...
Min lilla häst har nu flyttat in i stallet och står inne på nätterna. Jag har dessutom fått tag på två hyrare som kommer att ta hand om henne två dagar i veckan var. Framöver kommer jag att rida måndag, torsdag, fredag...

Repskap och vilda djur på Kolmården
I fredags kväll åkte Elin och jag till Kolmården för att delta på Repskapet (årsmöte) för Sveriges Hundungdom. Bra diskussioner och angagerade ungdomar, dock är jag personligen lite besviken över att inget beslut kom gällande rösträtt för lokalklubbarna.

Bättre Maskotsnålvinnare än Sophie och Jane Hedberg går knappast att fina - vilka ljuvliga människor som har ett stort gul/svart hjärta (nu menar jag inte AIK eller Elfsborg utan Sveriges Hundungdom). Ett nytt Ungdomsråd valdes in, vilka jag önskar ett stort lycka till med kommande verksamhetsår!

Förutom möteshandlingar har vi hunnit gå på en delfinshow samt åka på safari med bilen. Vi har bubblat bubbelpool, ätit mat, mat, mat och träffat en massa härliga människor!


Fika innan det blev utflykt i parken...


Fendans... (otroligt svårt att ta foto där inne)


Follow the leader...


Tja... lite sådär fyra (?) meter upp!


Zebra!


Funderar på zebra-pants!


Varg... så coolt att ha den typ en meter från bilen...


Lejonhona som sätter blicken i en...


Middag!!!

Val
I fredags gick jag och förtidsröstade. Har nog aldrig varit så osäker i mitt val som detta år. Röstade med hjätat för frågor som ligger mig närmast. Tycker många partier har massa bra saker som de vill genomföra faktiskt. Tror det blir bra vilket block det än blir, huvudsaken är att vi alla röstar och att SD inte kommer in i Riksdagen.

HP för Iza
I lördags var mamma på Partille BK och visade upp Iza på en inofficiell utställning. Även denna gång knep hon hem ett HP. Fast mer träning behövs, än är godis i marken och dylikt mycket roligare än att gå fint! På tisdag börjar mamma sin kurs på GMBK, ska bli intressant och se de utvecklas tillsammans!

Månfares Jimi Henrix vann Unghundscupen i vallning
Janis bröder (7 stycken) är liksom henne själv riktiga stjärnor i de grenar de utövar. Idag vann brorsan Jimi Unghundcupen, vilket är en enorm prestation. Stort grattis Jocke (ägaren), Johan (föraren) samt Lottis och Jenny för den fina kombination ni faktiskt satte ihop för fyra år sedan...


Jimi ... (foto: Joakim Forsgren)

BK Gerda tog hem ytterligare en seger
I tisdags spelade vi match på ett blött och halt Heden. Janis var med som hejarklack och liksom vanligt ligger hon fint och följer bollen med blicken. Ny seger och trots att det återstår en match är det klart att BK Gerda i år står som seriesegrare!!!

Dags att gå in och softa på soffan och följa valvakan. Sedan kallar sängen och uppladdning för en ny spännande och intensiv vecka...

Du är det finaste jag vet.
Du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän.
Du är min tro, mitt hopp, min kärlek.


Björn Afzelius

19 September 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
The Challengers är SM-klara och veckan som gått...

Veckan som gått har varit minst sagt hysterisk med flera aktiviteter varje kväll. Dessutom känns det som om hösten är på ingång på riktigt då jag under veckan gått promenad i mörker. Snälla, låt det var lite fler ljuvliga kvällar med sol samtidigt som jag får se träden härligt skiftande färger?

Måndag
Åkte till stallet för att möta upp Olivia, en tjej som ska börja rida Polly två dagar i veckan. Det blev en tur ut till Åleviken och lite trav i vattnet. Dirket till stallmöte där vi diskuterade både det ena och det andra samtidigt som vi käkade en massa bullar. Mums! Kvällen innebar en promenad vid havet tillsammans med Emma och Theo.

Tisdag
Direkt efter jobbet åkte jag till stallet och tog en tur till manegen. Polly fick kämpa men gick riktigt bra, blev svettig på köpet. Efter stallet hämtade jag Janis och vi tog oss ut till Amundön där vi tog en promenad tillsammans med Eline och Bis. Bad för hundarna såklart - ljuvligt! Strax innan halv nio blåste domaren igång matchen på Heden. BK Gerda med precis fullt lag fick kämpa för att fortsätta sviten att inte förlorat en endaste match denna säsong. Motståndarlaget lyckades ta ledningen men som tur var fick jag peta in reduceringsmålet. Rent krasst tycker jag vi borde vinna matchen med alla våra chanser. Vi leder fortfarande serien...


Janis och Bis i solnedgången vid Amundön!


Janis är för söt när hon är med mig på match. Binder henne i en ryggsäck och sedan ligger hon och hejar på BK Gerda!

Onsdag
Onsdagen innebar en tur upp till klubben för en promenad med 16 människorben och 44 tassar innan vi hade återträff med tävlingspsykologikursen. Med tanke på vad som hänt idag inser jag att jag uppnått de flesta av mina mål under denna säsong:
- Få bättre kontaktfält och starter på tävling...
- Bli hoppchampion med Zessi...
- Kvalificiera mig till klass III med Janis...
- Kvalificera Zitha till SM 2011 så Nettan kan få springa det...
- Kvalificera laget till SM 2011...

Det var kul att träffa alla och se vad som hänt! Kvällen innebar planering av agilitykurs till ögonen slocknade.

Torsdag
Mötte upp mamma och tränade en kort stund med lilla Iza innan Rosa kom upp och vi alla tog en promenad med hundarna. Vid halv sju var det dags att hålla kurs och det är kul att vi fått ihop ett gäng med de gamla samtidigt som vi tagit in ett antal nybörjade. Det är alltid kul att lära fler agility och jag hoppas de kommer att lära sig något under kursens gång. Var hemma hyffsat tidigt med fler myggbett än jag någonsin drömt om.


Lilla Iza är cool att träna...


Och dessutom ÄLSKAR hon att kampa!

Fredag
Började dagen på bästa sätt genom en promenad på Amundön med världens bästa mamma och hundarna. Käkade frukost tillsammans innan det blev en heldag på Ågrenska med jobb för min del. Var hemma igen vid tio-tiden.


Promenad på Amundön en morgon är aldrig fel...

Lördag
Upp tidigt som attan efter en hemsk natt av ont i magen (fet mat = dumt) för att åka med mamma och Monica till Ullared. Var där när de öppnade, vilket var ljuvligt skönt med tanke på att det var så lite folk där. Shoppade massa nödvändiga saker samt en del julklappar till gullungarna. Mitt bästa fynd gjordes dock utanför, ett para GoreTex skor från Salomon som jag är totalt kär i. Hemma blev det att vila ögonen innan Janis och jag hade en helmysig kväll hemma hos Ida och Vimsa. God mat och massa härligt snack oss emellan. Är så glad att min äldsta vän har flyttat hem igen!!!


Ida är grym i köket och mätt blev jag! Balsamicotoppad kyckling med bulgur och spenat tillsammans med grillade rödbetor och päron toppat med chevre...

Söndag
Upp tidigt som attan för att åka till Råådalen och tävla med laget. Har kört fyra lopp och kan väl konstatera att det var långt ifrån vår dag. De första två loppen rev hon mycket varav jag tog av henne. De två sista loppen rev hon ingen, däremot krånglade hon i slalom (vilket är ett av våra säkraste hinder). Som tur var har jag lagkamrater som gjorde att vi tog vår sista SM-pinne och därmed är kvalade till SM2011 i Stockholm. Läs mer om vårt lag The Challengers på vår hemsida. Här hemma har jag softat och haft det mysigt. Ska faktiskt tända lite ljus och softa på soffan, kan behövas efter denna intensiva vecka...


Min galna favorit - mitt allt!


Jag älskar dig Janis!

Ingenting är omöjligt.
En del saker tar bara lite längre tid att uppnå.

Okänd

12 September 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Varför har dygnet inte mer än 24 timmar?

05.32. Snooze. Upp. Vela bland kläder. Lämna hund. Jobba. Åka till stallet. Slallmöte. Hundpromenad i mörker med Emma och Theo. Dusch. Säng. 05.32. Snooze x 3. Vela bland kläder. Lämna hund. Jobba. Åka till stallet och rida. Amundön och andas frisk luft samtidigt som man promenerar med Eline, Bis och Janis. Spela match och lägga mål. Duscha. Säng. 05.32. Snooze. Vela bland kläder. Lämna hund. Jobba. Stressa. Åka till klubben och promenera med 8 människor och 11 hundar. Återträff med tävlingspsykologikursen. Rasta Janis. Göra kursplanering. Duscha. Blogga om mitt hektiska liv. Sova.

Ja, varför har inte dygnet mer än 24 timmar? För denna veckan har jag gått hemifrån 06.30 och inte varit hemma innan 21.30. Likaså kommer det vara torsdag och fredag och sedan är det helg - me like!

Lycka är att ge lite grann och ta emot lite grann,
även om det bara är en maskros.
Den är värd lika mycket som en
bukett röda rosor insvepta i
dyrbara spetsar 
om den ges med omtanke.


Helen, 11 år

8 September 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Zitha kvalad till SM, Janis har mest lekt cirkus och Iza har visat upp sig...

I helgen har vi varit nere i Skåneland för tävlingar på Lunds BK under lördagen och Höörs BK på söndagen. Jag har tävlat både i lag och individuellt med Janis och individuellt med Zitha.

Lunds BK
Janis
Dagen började med agilitylagklassen och jag fick till en riktigt bra start med Janis fram tom balansen (hinder 6 kanske) innan hon river och flackar ur. Efter tredje bommen i marken så lägger jag henne ner och tar ut henne. Suck.

Hopplagklassen drog vi på oss 10 fel genom två rivningar. En kunde hon inte hjälpa då hon i stort sett skulle hoppa jämfota rätt upp för att klara i väldigt tajt sväng. Lowa gick nolla med Jenny medan James och Chili diskade sig. Så jakten på sista hoppinnen för laget fortsätter...

Agilityklassen var riktigt rolig och jag gjorde om A-hindret då jag inte var riktigt nöjd. Däremot gjorde hon en fantastisk balansbom och lyfte på benen ordentligt. Nöjd.

Hoppklassen var rena cirkusen. Raderat och finns inte i huvudet.


Min galna, fantastiska Janis. Nu ligger fokus på hoppteknik under hösten + de delar jag jobbat och sett resultat på starter och balanshindren...

Zitha
Inte förrän klockan fyra fick Zitha och jag köra vårt första lopp. Fick till det rätt bra i agilityklassen men tappade ett par sekunder på gungan då jag var rätt hård och hon för ovanligthetens skull lite känslig. Kom på en 5:e plats och sista SM-pinnen i agilityklass var tagen.

Hopploppet var riktigt grymt och vi kämpade på. Tyvärr så är gammel-pudeln inte riktigt lika snabb som de unga racerråttorna. Precis utanför pinnplats genom en 10:e placering av 59 hundar. Jag som hade hoppats på sovmorgon fick snällt ställa klockan...

En natt i Eslöv
Efter att ha åkt igenom halva Skåne hittade Rosa och jag äntligen till stugan i Eslöv där Sofie och Jenny redan hade myst in sig. Vi köpte thaimat (hör alltid agilitytävlingar till) och somnade som stockar i metropolen som jag nog aldrig kommer att bosätta mig i. Vilken håla...

Höörs BK
Kylig och underbar morgon började med att vi kom sent till tävlingen då det var svårt att hitta. Som tur var hade jag sent startnummer och vi hann gå en härlig promenad i det fantastiska landskapet. Höörs BK måste vara en av Sveriges finaste klubbar!!!

Zitha
Hoppklassen var inte helt enkel med många byten och lite kringel i krok och fällor. Tyvärr fastnade Zitha i säcken och kom ut lite fel vilket tog tid innan jag rett ut det hela. Fick tyvär 0.03 tidsfel men hamande på en 8:e plats och vår sista SM-pinnen var taget.

Agilityklassen var helgens bästaste lopp med Zitha. Tajta och fina svängar med bra tempo. Kom på en 7:e plats och en extra SM-pinne.

Så... nu börjar hårdträning för matte Nettan inför SM 2011 i Stockholm. Nettan om någon vet hur lång tid 9 månader är så än får jag väl leka lite till med bästaste pudeln innan hon tar över.


Söta lilla Zitha är nu kvalad till SM2011 - coolt!

Janis
Starten var helt okej i hoppklassen och vi var faktiskt noll fram till hinder 8 då jag blev helt stillastående och inte alls med. Blev sedan cirkus...

Agilityklassen däremot var så häftig att köra. Janis gjorde fina kontaktfält och vi fick till bra svängar. Tyvärr en petad bom men annars ett riktigt härligt lopp med fin tid som hade räckt långt (vinst!) ...


Bästaste Janis...


Kontaktfälten börjar sitta ordentligt - me like! Desa bilder är från torsdagens träning då Emelie tog foto och hade en liten intervju till en skoluppgift...

På vägen hem stannde vi i en annan håla, Klippan. Thaimaten var det inget fel på däremot mår jag riktigt dåligt av socialfall som är fulla en söndag och bara dräller. Var hemma redan vid 18 och har prickat av en del på what-to-do-listan. Sedan har Sarah varit här på medhavd kvällsfika och lite slötittande med gapskratt åt Galenskaparna. Älska neontrikåer a la 80-tal!

Iza har debuterat...
Idag har lilla Iza gjort debut i utställningsringen. Mamma åkte till Mark för en inoffiell valputställning.

Kritik: Mycket bra tikvalp. Välkr. vackert huvud och vackra ögon, bra svans, rör sig bra. 1:a pris, HP och bästa tik (av 2...)

Till nästa utställning som är i Partille den 19:e ska dock Iza lära sig gå fint i koppel. Det är förbjudet att snoka i backen trots att man är liten och söt.

Och sedan så ringde mamma och berättade att hon vunnit en vaccination på nummer 9 (det bästaste numret) - passar perfekt då Janis rabies snart går ut.


I fredags efter jobbet åkte Janis, Zitha, Iza och jag till Asperö och hälsade på Farmor. En riktigt mysig eftermiddag och alla hundarna skötte sig utmärkt...

Dags att hoppa i säng. Är trött och behöver energi för en ny arbetsvecka...

Det finns bara en av mig och det är jag.
Det finns bara en av dig och det är du.
Det finns bara två av oss och det är vi.

Jag älskar dig Janis!

5 September 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Bilder och inplanerade tävlingar...

Duktiga Emelie lyckades fånga några bilder på Janis när vi tävlade i Kungsbacka 21-22 augusti.


Fint över hindret...


"Vi går åt samma håll..."


Mindre fint över hindret...


Fullt fokus ner för 2-2 på balansbommen! Kontaktfälten satt som smort den helgen!


Duktig hund!


Finns bara en växel...


Kolla den blicken...

Mitt mål med Janis resten av året är att bli mer samspelta. Starterna ska bli 100% (de är verkligen mycket bättre nu!), mindre rivningar, fortsätta behålla fina kontaktfält samt våga satsa och vinna! Målet att jaga pinnar för att kvala till SM individuellt finns inte - ingen stress och ingen press, vi ska ha kul och bli ett säkrare team!

Målet med laget är det självklart att göra bra lopp och bidra till att vi kvalificerar oss till SM 2011, en hoppinne fattas!

Följande tävlingar är vi anmälda till såhär långt under hösten:
Lund 4/9: Individuellt klass III samt hopp- och agilitylag + Zitha
Höör 5/9: Individuellt klass III + Zitha
Råådalen 12/9: 2x hopp- och agilitylag
Göteborg 26/9: 2x hopp- och agilitylag
Falkenberg 10/10: Individuellt klass III + Meg, Zessi och Zitha (?)

Hoppas vi ses på tävlingsbanorna!

Simply the best!

31 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Mr and Mrs Hassel!

Stort grattis till mina vänner Sofia och Stefan som i lördags gifte sig i Borgviks Kyrka, Värmland.

Solen sken upp precis lagom till vigseln och aldrig förr har Ted Gärdestads textrader "Det är för oss solen går opp och lyser som guld för kärlekens skull" passat så bra!

Det har varit en ära att få följa brudparet på nära håll och att vara tärna var både hedrande, nervöst men samtidigt otroligt roligt.

Bröllopsfesten var helt sagolik med härliga tal, roliga filmer, spex, god mat och dryck samt mycket dans. Svårslaget!

Mer foton och dylikt kommer säkert att dyka upp upp under veckan!

Sofia ♥ Stefan

28 augusti 2010

One love. One life.

U2

29 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Wow vilken tävlingsdag och lite annat från veckan...

Idag har jag nog presterat den bästa tävlingsdagen någonsin, riktigt stolt över mig själv och de knep jag faktiskt jobbar mentalt med också!

Zessi: I två års tid har Zessi och jag jagat det sista certet i hoppklass och inte blir det lättare ju äldre hon blir. I år är Zessi 10 år och trots att vi i hoppklasser är väldigt säkra så är det sällan tiderna räcker. Men idag slog vi till på den knepiga banan och kom på en tredje plats med cert och championat som resultat (27 av 40 diskade sig). Vilken glädje - vi slutar verkligen med flaggan i topp!

Zessi och jag har tävlat tillsammans i flera år och jag minns första gången jag fick låna henne på en tävling i Varberg. Med åren har vi utvecklats och hon är den hund som lärt mig mest inom sporten. Zessi och jag har förutom dubbla championattitlar kommit 9:a ind. på SM som bästa resultat, tagit en bronspeng i lag på SM, en mängd USM-medljar samt kammat hem DM-titeln för Västra Distriktet. Det är med glädje jag nu enbart kommer att tävla henne när det är nära och bara för skoj skull - för trots att hon börjar bli gammal lyser det i ögonen när hon får köra agility!


SEAgCh och SEAg(hopp)Ch Hemsjö Zessi-Bon...

Janis: Efter att inte ha tävlat sedan Gotland och egentligen mest haft semester så var både Janis och jag lite ringrostiga med varandra första loppet. Eller snarare, vi hade inget samspel att tala om. Tyvärr kände jag bakslag i starten även om jag tycker det är 100 gånger bättre än för ett halvår sedan. Disk ganska fort tyvärr i hoppklass III.

I den öppna klassen borde jag varit diskad med tanke på tre vägringar men i mål gick jag med x-antal fel. Guldglimtarna var kontaktfälten och då särskilt balansbommen. Känns skönt att jag kan lita på henne mer och mer.

I agiltyklass II kändes banan inte riktigt som en bra Janis-bana då flera passager var att hon skulle hoppa in emot mig. Där har vi en stor akilleshäl med tanke på rivningar och något som vi ska jobba vidare med på träning. Starten gick helt okej men tyvärr var jag inte riktigt så snabb i benen att jag hann med att göra en bra sväng och mellan 7-8 och hon sticker mot balansbommen. Med andan i halsen hann jag rädda henne precis och resten av banan gick riktigt bra och vi kom i mål med noll fel! Långt ifrån ett bra lopp men att äntligen ta den där sista pinnen var så himla skönt! Det blev klassvinst...


Här gillar vi att stå... Nu får Janis leka med de stora grabbarna och tjejerna!

Zitha: Har kört tre lopp med Zitha och nollat allihop. Det känns som vi börjar bli mer och mer samspelta och det är så himla roligt att köra en smallhund också. Jag utvecklas enormt på det och det känns roligt att kunna hinna med och mer springa katt-råtta på någotvis.

Vi började dagen med agilityklassen och det var en ganska knixig banan. Tyvärr litar jag inte på henne i starten och det blir lite osäkerhet från min sida. Banan var klurig men rolig och vi kom runt på noll fel och kom på en fjärde plats med SM-pinne! Hoppklassen var härlig och jag fick till de flesta bytena som jag ville, däremot var jag centimeter från att diska oss i slutet av banan då Zitha drar mot sista hindret då vi ska ta ett hinder emellan så att säga. Hinner precis stoppa henne men tappar mycket tid, åter en fjärde placering och SM-pinne. Den öppna hoppklassen var nog ett av de bästa lopp jag gjort med Zitha. Bra vägar, fina kontaktfält, tyvärr tappade vi tid i slalom och i en tunnel men annars klockrent. En andra placering, vilket gör att vi går ut näst sist i cupen imorgon. Spännande! Dessutom fattas det bara en pinne i varje klass innan Zitha är kvalad till SM2011 - det kanske vi kan fixa redan imorgon?

Meg: Körde den öppna klassen med Meg och det går framåt för oss. Med tanke på hur lite vi tränar och saknar rutin tycker jag det går förvånandsvärt bra. En vägran på säcken och där jag tappade många sekunder på att ta om men annars en stabil runda!

Så kort och gott kan man säga att jag har haft en väldigt bra tävlingsdag - me like! Och... ett stort tack till alla som kom och hejade idag, både arbetskamrat med familj, kursare och "privata" vänner. Dessutom känner jag alltid ett stöd från mina lagkompisar - ni är bäst!


Fina tjejerna och lite rosetter hit och dit...

Veckan som gått...
I onsdags var jag på klubben. Först blev det en promenad med mamma och Stina samt hundarna. Iza som fortfarande får bäras mycket börjar bli tung. Hon fick dessutom prova på tunneln lite och hon verkar tycka det är kul. Klockan halv sju var det instruktörsmöte och Rosa och jag kommer att hålla en agilitykurs i höst igen. Förhoppningsvis får vi några härliga ekipage att utveckla och inspirera!

Efter mötet kom Minna med hundarna samt Linn med Ella och Lira. Vi byggde upp en agilitybana som vi körde i ösregn. Jag kan säga att om jag står i en final någon gång och regnet öser ner så är jag väl förberedd...

I torsdags blev det också träning med ett gäng glada människor. Byggde upp en klass III bana men tyvärr var vår plan lite för liten i måtten och linjerna blev inte alls bra för hundarna. Janis bromsade tempo på balansen, vilket jag inte alls gillade. Däremot har hon utvecklats mycket i slalom och jag vågar ju tom. testa mycket på tävling.

Igår var det klubben igen med mamma och Sarah och hundarna innan jag åkte till stan för Pannkaka version 1.1. Ni som vet fattar och det var mycket trevligt. Gott vin och många skratt. Sådana kvällar behöver jag... (Kanske är pannkaka och vin en bra kombo med tanke på dagens resultat?)

Här hemma har jag städat, städat och städat. Med tanke på att jag varit hemma så lite under sommaren (sovit typ 4 nätter i min säng) så var det ett bombnedslag mer eller mindre. Nu doftar det dock Ajax och rena lakan har jag dessutom... Så med ett leende på läpparna ska jag nu hoppa i säng och ladda för morgondagens tävlingsdag!

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår.


Sonja Aldén

21 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Till de bästa!

Mamma,
pappa,
Johan,
Theo,
Ella,
&
alla mina djur...

- Jag älskar er!

♥ ♥ ♥


20 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Gullunge och superprinsessa!

Tyvärr blir det ingen rapport från möhippan idag heller. Min dator vill helt plötsligt inte känna vid sig att det kopplas in en kamera. Skumt.

Idag hade jag fyra missade samtal på mobilen när jag kom ut från ett möte på jobbet. Det var Ella som hade ringt och var så sugen på att följa med och rida. Och självklart fick Fasters favorittjej göra det. Mamma hämtade upp henne i Billdal och kom till stallet där hon först fick rida ett pass i paddocken innan hon fick rida barbacka till sommarhagen. Snacka om att en nöjd tjej hoppade in i bilen efteråt.


Nöjda tjejer efter ett pass i paddocken!

Efter stallet åkte jag till hundklubben. Hade agilityabstinens helt enkelt. Mötte upp Rosa och vi tog en promenad innan jag byggde upp en bana. Klubben har bl.a. köpt in helt nya balanshinder och superlätta hopphinder vilket gör det hundra gånger enklare att träna och flytta hinder när man vill göra en ny kombination osv.

Fokuserade först på enskilda moment och passager som starter, slalomingångar, att kunna lämna helt samt backa i motsatt riktning, hopp-back vid oxer och balanshindrena. Dessutom körde jag banan två gånger (felfritt + fem fel) och var supernöjd med min superprinsessa.


Dagens bana!


Min superprinsessa!


Slalom, slalom, slalom!


Sarah och Combat kom upp och körde lite lydnad och agility och när vi var färdigtränade gick vi av hundarna runt militärfältet. När jag satt i bilen insåg jag att jag var sådär härligt nöjd med träningen -  kvalité är verkligen så mycket bättre än kvantitet. Vi har ju trots allt inte kört agility på väldigt länge...

Nu ska jag hoppa ner under täcket och försöka sova så jag orkar morgondagens arbetsdag lika lätt som dagens. Inser att jag ett otroligt varierande och roligt jobb på en otrolig arbetsplats med otroliga kollegor - me like!Visst är det mål och mening med vår färd,
men det är vägen som är mödan värd.

Karin Boye

16 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Semestern är över...

... och imorgon börjar jobbet igen!

Ska hoppa i säng och öppna första sidan i en ny bok som jag fick idag och som kom helt rätt i tiden. En handbok i mental styrketräning med titeln Det blir alltid som man tänkt sig. Fick den dessutom signerad av Olof själv. Inspiratör, föreläsare, promenadkompis och nu även författare - den mannan har många strängar på sin lyra. Stor grattis till ännu ett fantastiskt jobb och tack Olof, Anna och Malte för supersällskap i skogen idag på eftermiddagen och den fin-fina boken!


Läs mer om Olof på hans egna sida www.upphopp.se

Och imorgon när jag har lite mer tid ska jag blogga om helgens stora händelse; möhippan för Sofia som blev så lyckad!

Innan vi lever, är livet inte något,
men det tillkommer oss att ge det en mening
och värdet är inget annat än den mening vi väljer.


Sartre

15 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Älskade Förö!

Liksom tidigare inlägg under semestern blir det mest bilder från dagarna som gått. Ljuvliga underbara Förö - jag är så glad över alla somrar jag fått uppleva därute. Ön där verkligheten försvinner, där man får vara som man vill, där utsikten är oändlig och där hela min familj mår så himla bra!


Janis och jag har tagit flera promenader på Lilla Förö.


Iza har fått en del korta små träningspass. Hon är inklickad och på fotbollsplanen hittade jag en planka som blev en improviserad balansbom. Med fötterna på locket, klick och godis!


Slalom mellan mina ben! I övrigt har mamma fått träna en hel del kontakt med henne och på Förö kan man ju alltid ha henne lös eftersom enda fordonet är skottkärror...


Janis inspirerades av sim-EM och hoppar lätt från bryggan numer. Hon har fått simpass varje dag.


Mamma och hundarnas arbetskamrat med familj kom över och självklart måste man fiska krabbor om man är på Förö!


Torsdagen innebar underbart väder och Emma, Janis och jag hade en heldag i skärgården. Turen började till Stysö!


Min finaste lilla prinsessa!


Det blev fika på Tången (Styrsö) där vi satt i flera timmar och njöt av utsikten och en massa tjejsnack!


Bästaste Emma!


Och på Donsö blev det glasskalas!


Tillbaks i paradiset efter en härlig dag!


Janis älskar verkligen att simma och det är ju så bra träning! Själv har jag hunnit med två joggingpass och satt personbästa på 5.5 km. Vågade inte springa längre med tanke på mitt knä och mitt baksida lår - men än så länge är jag hel!


Även lilla Iza har varit i badviken!


Om jag sitter, får jag godis då?


Undra hur många stilpoäng man får här?


Blöt hund med sin simleksak!

You and me, me and you
there couldnt be a better two
to be blessed and know
the meaning of true love.


Rosie Thomas

13 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Vi semestrar vidare...

Fjärde veckan av min semester har jag spenderat i paradiset tillsammans med de bästa samt varit lägerledare för Sveriges Hundungdoms agilityläger...

Låt bilderna säga sitt.


Mamma och pappa fick besök av ett par vänner och vad passar bättre än fika på vår ljuvliga altan?


Varje sommar försöker jag ha en skattjakt för barnen. Janis hjälper självklart till att apportera hemliga lappar med meddelanden om vad skatterna kan vara...


Glada barn som hittade alla gömda skatter...


Barnen, hundarna och jag och mötte upp Ida och lilla Vimsa som tog sig ut till Förö på en liten dagsutflykt...


Vimsa och Iza är rätt jämnstora och hade det riktigt kul under dagen...


Kom igen nu då...


En värmande famn.
För övrigt har Iza varit och friserat sig hos uppfödaren och dessutom har jag anmält mamma och Iza till två inofficiella utställningar samt en ringträning. Utöver det kommer mamma och Iza förhoppningsvis (jag hotar med att INTE hålla kurs annars...) gå valpkurs på GMBK i höst.


Ida och Vimsa!


Sötnos!


Bästaste bror!


Flytvästar har vi allihopa...


En av kvällarna åkte vi ut och fiskade - Johan, barnen, Janis och jag...


Rofyllt till 1000. Tre makrillar fick vi med oss hem...


Ljuvliga vackra hav en härlig augustikväll...


Torsdag-söndag har jag tillsammans med Linn varit lägerledare för Sveriges Hundungdom agilityläger. 30 ungdomar från hela landet har tränat agility för Jenny Damm och Zeljko Gora under intensiva dagar. Fler bilder finner ni på Emelie Magnussons hemsida www.hundliv.webb.se under fliken galleri.


Förutom agility blev det grillning vid Oxsjön och lite andra aktiviteter. Bodde gjorde vi på Scandic i Mölndal - värsta, värsta lyxen.


Världens bästa servitris! På fredag kväll åkte Janis med Rosa och Jenny till Skåne för att jaga lagets sista SM-pinne. Tyvärr lyckades de inte denna gång! Stort grattis till våra lagkompisar Jenny och Chili som tog hem titeln svensk hoppchampion!


För att samla krafter åkte jag ut till paradiset direkt efter lägret. Åkte hem idag igen och tog en härlig ridtur innan det blev lunch med Sarah. Därefter blev det shopping på Frölunda Torg med mamma. Hittade skor till bröllopet (Yes, Yes, Yes), en kjol, en väska samt ett par andra skor. Jag älskar REA...


Tillsammans med Jenny, Zeljko, Linn och Sarah blev det Allsång på Liseberg. Finalkväll med Caroline af Ugglas, Erik Saade, Tommy Körberg och lite andra extra artister...


Skön blandning av skönt folk. Efteråt blev det Balder innan vi sjöng hej-då-sången. Kvällen avslutade Sarah och jag på Mölndals finaste fik och tjötade på om allt som just nu gör oss båda lite uppgivna...


Och imorgon efter att jag varit i stallet drar Janis och jag ut till paradiset igen. Böcker, tidningar, joggingskor (ska försöka jogga ett pass och hoppas att både knä och baksida lår håller) och lite annat smått och gott är nedpackat.

Jag tänker inte på allt elände,
utan på det vackra som ännu finns kvar.


Anne Frank

10 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Semestervecka på Gotland!

Åter hemma efter en fantastisk semestervecka tillsammans med bästaste hundvännerna. Återigen blir det mest bilder, det sägs ju att de säger så mycket mer än bara ord!

Söndag
Min bil fylldes med packning samt mamma, pappa och fyra hundar och styrdes sedan mot Oskarshamn där vi tillsammans med Jonne och Rosa käkade på thairesturang innan vi fick vänta på att båten (som var försenad) skulle gunga över oss till Gotland. Väl på ön handlade vi lite käk innan vi åkte till vårt boende...


Lägenheten i markplan till vänster har varit vårt boende under veckan. Björkhaga Strandby i närheten av Klintehamn. Modern och fräsch och helt klart ett av de bästa boenden jag haft under alla agilitytävlingar genom åren.

Måndag

På måndagen knödde vi in oss i bilarna och åkte bl.a. till Lojsta Hed för att titta på Gotlandsrussen. När Rosa, Sonja och jag var där i höstas var det helt tyst och nästintill magiskt. Vecka 30 och det innebar fler än vi. Dock hamnade vi i en fräck tillställning, det var nämligen russpremering.


Många av de som ställdes ut var faktiskt från parken och lite halvvilda.


Moderkärlek.


Turisterna drog söderut!


Till Holmhällar och raukar...


Tollarna!


Mina fina sötnosar. Zessi, Janis och Meg...


Mina bästaste föräldrar!


Min allra sötaste lilla prinsessa!


Bland raukar...


Fika och lunch på ett mysigt café i Vamlingsbo. Enda nackdelen var att pappa blev MATFÖRGIFTAD.


Kvällen avslutades med grillning. Jonne är en riktig grillmästare...

Tisdag
Eftersom pappa fick bo på toaletten hela natten och var rätt spak dagen efter stannade han och mamma hemma medan Rosa, Jonne och jag gjorde en fantastisk utflykt till naturreservatet Stora Karlsö. En av de vackraste platserna jag besökt och förhoppningsvis får jag åka dit igen och bo över på det mysiga vandrarhemmet...


På äventyr mot Stora Karlsö.


Avkoppling!


I bakgrunden syns Lilla Karlsö som är 16 m högre än Stora Karlsö.


Vackra fyrhuset som numer är ett boende för besökare!


Enda fordonet på ön...


Rikt fågelliv...


Lagkompisarna!


Njuter än...


En grotta...


Skäms! På denna sten fick man sitta om man gjort något brott och hoppas att någon räddade en. Eftersom få kunde simma så var det lite svårt att ta sig i land. Innan båten gick hem igen passade jag på att ta ett dopp i det underbart klara vattnet!

Onsdag
Onsdagen spenderades i Visby med lite shopping, fika och strosande. Lämnande de gamla och umgicks med småbarnsföräldrarna istället. Kvällen innebar grillning hos oss och där jag skapat en lagtävling med frågesport, sant eller falskt samt musikquiz. En riktigt härlig kväll med fantatiskt glada och goa människor!


Lunch i Visby...


Grillkväll...


Sötisen Iza!


Gemenskap!

Torsdag
På morgonen blev det att ringa doktorn då Rosa fått ett enormt bett som visade sig vara borelia. Medan hon besökte läkare åkte vi andra till Fårö samt besökte ett riktigt häftigt café a la 50-tal. Tyvärr avslutades kvällen på ett liknande sätt som måndagen, denna gång var det dock Jonne som blivit MATFÖRGIFTAD.


Gubbarna är nostalgiska!


Radiokaka, paj och dricka..... (Precis som förr enligt de gamla!)


Bland raukar på Fårö...


Doppa tårna...


Fiskeläger...

Fredag
Tävlingsdag nummer ett och 11 lopp totalt för min del. Kan inte komma ihåg alla med alla hundarna (Janis, Zessi, Meg, Zitha och Lowa) jobbade på bra. Ny SM-pinne med pudeln genom en 2:a plats i agilityklass III. Janis gjorde riktigt fina hopplopp och där nära skjuter ingen hare i hoppklass III. Laget hade lite otur och tog ingen pinne. Kvällen innebar lammgrillning på campingen och där jag fick uppleva sjukstugan på toaletten då jag fick en sådan enrom kramp i baksidan av låret. Tur att Stina och mamma fanns till hands och löste upp det hela...


På tävlingsplatsen där jag fick inspektera tänderna på lilla Ninja...


Gemensam middag...

Lördag
Ny tävlingsdag där jag faktiskt lyckades få till det i ett par lopp. Zitha och jag kom 6:a i hoppklass III vilket innebar en SM-pinne och att vi nu är halvvägs till SM. Meg och jag gjorde vårt första nollade lopp (har ju typ tävlat en gång innan) och fick vår första pinne i hoppklass I genom en tredje placering. Janis gjorde helt grymma kontaktfält och fina starter och laget tog sin första SM-pinne genom en 4:e plats i agilitylagklassen. Zessi gjorde finfina lopp - hon är säkerheten själv. Kvällen innebar tidig sänggång och packning...

Söndag
Sista tävlingsdagen och med mirekaltejp från Stina höll mitt ben hela dagen. Efter dryga 30 lopp under helgen känns det i benen ska jag säga. Eller börjar jag bli för gammal? Zitha och jag hade lite otur, Zessi gjorde fantastiska laglopp och Janis och jag kämpade oss igenom loppen med andan i halsen. Laget lyckades genom enorm kämparglöd av oss alla att ta två SM-pinnar genom en 2:a plats i hopplagklassen och en 1:a plats i agilitylagklassen. Nu fattas bara en hoppinne innan The Challengers är kvalade till SM 2011. Efter att ha gått av hundarna och låtit de bada styrde vi bilen mot färjan och åkte åter tillbaks till fastlandet.

Har haft helt ljuvliga dagar med bästaste hundvännerna. Sett och gjort mycket. Ätit gott. Kört underbar agility. Skrattat och slappat. TACK ALLA FÖR EN SEMESTERVECKA SOM JAG KOMMER LEVA PÅ LÄNGE! Och grattis till alla fina placeringar som tagits av oss från Göteborg samt en stor eloge till Visby BK för väl genomförda tävlingar och ett glatt bemötande!

Nu åker Janis och jag ut till paradiset i ett par dagar - än mer semester att njuta av!

Den som behärskar ögonblicket,
han behärskar livet.

Wolfram von Eschenbach

2 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Bildkavalkad.

Veckan som gått presenteras i en bildkavalkad - enjoy!


Janis och jag tog bilen till Larkollen (Norge) för att hälsa på Rosa med familj. Började vårt besök med att titta på ett lådbilsrace.


Vinnare i stil/utklädnad var dessa piraterna!


Detta ursöta flygplan med tillhörande pilot tyckte jag var den sötaste!


På kvällen nalkades det bingo. Rosa, Jessica, Wille och jag gick till hotellet och spelade...


Tro det eller ej - men jag vann! Självklart på mitt turnummer 9...


Varje morgon (tre sådana) gick vi på morgontrim klockan 10.


Och... insåg att mitt högra knä spökar. Hoppas ett par nya skor kan hjälpa!


Sjörövare på intåg...


Där det gällde att hitta nyckeln till skatten... Wille hittade en som han gav till Esmaralda!


Alla barn och föräldrar letar efter nycklar...


Rockkväll med bl.a. Splitter Pine. Norrbaggarna sjöng och dansade som galningar till detta norska band. Vi satt som fånar och med öppna munnar...


Landskamp. Sveriges VS. Norge.


Gren 1. Säckhoppning! Norge vann.


Gren 2: Pilkastning! Sverige vann.


Gren 3: Basket! Norge vann.


Gren 4: Boule! Sverige vann...


Gren 5: Boll i hink. Norge vann efter skiljeomgång...


Gren 6: Ägglöpning. Norge vann efter otydliga regler.


Gren 7: Frågesport! Sverige utklassar Norge...


Gren 8: Golf. Norge med tre "riktiga" golfspelare vann.


Grattis Norge till vinsten!


Krabbfisketävling...


På torsdagen åkte jag tillbaks till Sverige och hälsade på Sarah med familj på Resö. Kvällspromenad...


Min finaste!


Efter lite räkor och vin bestämde vi oss för att åka med några galna norrbaggar till Grebbestad för lite party!


Efter en lång sovmorgon åkte vi in till Strömstad för lite shopping. Janis och Combat var inte särskilt roade...


Det blev mysig fika där vi träffade ett glatt par i 60+ åldern. Galet vad jag gillar spontande samtal med folk man inte känner. Härliga människor med massa erfarenhet.


Söta vovvar i Strömstads hamn...


Back to Resö och den årliga krabbfisketävlingen...


Tjejerna VS. Killarna!


Sarah lapar sol...


Laddar upp med mussla på klyka!


Badhunden...


Janis nya halsband som jag köpte i Danmark!


Grattis killarna! (Efter två tjejvinster i rad är det ju dags för deras tur...)


Efter krabbfisketävlingen var det dags för musiktävling som Rune fixat. Rune är ett orginal som spelar in tävlingen på kasettband. Alltid lika roligt och trevligt!Steg upp tidigt idag och åkte först till Henån (Orust) och hämtade Zessi och Meg innan jag åkte till stallet och tog en härlig ridtur på Polly. Sedan fick jag träffa söta lilla Iza och njuta av ett par härliga timmar i PARADISET! Blev powernap på soffan, promenad på klipporna och fika innan det nalkades hemgång igen...


Badkruka? Nej... rätt cool i vatten faktiskt.


Nyfikna lilla Iza...


Badjävlar.

Tack alla härliga vänner och bästaste familj som jag har omkring mig och som gjort mina semesterdagar helt ljuvliga!

Nu är det dags att hoppa i säng. Väskorna är ompackade och imorgon bitti åker vi till Gotland för semester och tävling tillsammans med mamma, pappa och de allra bästaste hundvännerna!


Nu siktar vi på att ta vår allra sista pinne i agilityklass II. Älskar dig min bästaste Janis. (För övrigt ska jag tävla Zessi (lag), Meg (klass I) och Zitha (klass III) i veckan. Wish me luck!Sommaren är kort
de mesta regnar bort
men nu är den här
så ta för dig
solen skiner idag
hösten kommer snart
de går med vindens fart
så lyssna på mig
solen skiner
kanske bara idag.


Tomas Ledin

25 Juli 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
En kort rapport om händelserika semesterdagar...

Förra fredagen hämtade Janis och jag upp Helena och Jill på centralen. Hade köpt med mig thaimat och vi åkte till Åleviken och käkade, badade hundarna och pussade lite på Polly. Sedan storhandlade vi och försökte vi hoppa i säng i hyffsad tid då det på lördagen nalkades tävlingar i Bjuv.

Bjuv
Efter 6 veckor utan agility kan jag säga att Janis var något övertänd. Inte kändes det särskilt bra när hon i första loppet kraschar ordentligt i första hindret. Hann tänka många tankar om en skadad hund men hon visade inget mer än galna ögon och snabba ben dagen igenom. Under dagen gjorde jag dock ett grymt nollat laglopp och bland de snabbaste tiderna tror jag. Även Jenny och Chili gör ett snyggt nollat lopp. Tyvärr diskade sig Rosa och Lowa och då Andreas inte var med fick vi inte med något resultat. Attans.

Tävlingsdagen var på ett sätt ganska jobbig. Värmen tog knäcken på både mig och Janis. Zessi fick ligga i skuggan mest hela tiden och kämpade sig igenom sina två lopp innan hon fick åka med Rosa för avlämning till Minna.

Fionia Cup
Helena och jag började sedan vår resa till Fionia Cup och innan vi åkte över till grannlandet Danmark tryckte vi i oss en Mc Donalds meny.

Fionia Cup går av stapeln på ön Fyn vilket innebar att två broar skulle passeras. Dessa broar kostar pengar och dyrt som f-n är det. Fram till Ringe kom vi laget till midnatt och innan vi hittade vår campingplats fick jag vara både dum, blond och svensk.

Hela veckan har Helena, hundarna och jag bott i Minnas bil (tack för lånet) och det har fungerat hur bra som helst. Med en 125 madrass har det inte ens känts trångt. Vi bodde på den officiella campingen vilket gjorde att vi var lite ifrån smeten. Fast... vi hade några jobbiga grannar med sju skällande bearder collies som väckte oss varenda morgon.

Efter första loppet för vår del och att Janis hade vilat ser jag att hon reser sig och går på tre ben. Magen knöt sig i magen och jag fick panik. Ser så tydligt i ögonen när hon inte är 100 och i den stunden ville jag bara hem och lägga mig under täcket. Snälla Lisa som är djursköterska kände igenom henne och hon ömmade i en tå. Hältan försvann senare under dagen men det blev inga tävlingar under tisdagen för vår del. Eftersom hon varit haltfri hela tisdagen testade jag att köra ett lopp på tisdagen och som tur var visade hon inget efter det! Torsdagen och fredagen körde jag alla tre loppen och efter att Janis kört agility själv med en panikslagen matte flåsandes bakom fick vi iafl. avsluta med en skön känsla och goa lopp.

För min reskompis Helena och Jill tror jag inte veckan kunde gått så mycket bättre. Flera pallplatser och ett agilitycert samt final i cupen. Stort grattis kompis!

Förutom agility så har vi dansat, grillat, spelat spökboll och varit sociala. Vi har fått be om hjälp att starta igång bilen eftersom vi tagit slut på batteriet. Vi har fått snygga brännor (jag liknar en panda!) och träffat massor av roligt folk. Detta är en vecka jag sent kommer att glömma och för er som aldrig tävlat på dessa danska veckorna kan jag inte säga annat än att åk dit. Ingen svensk tävling kan mäta sig med detta (möjligtvis Hässleholms flerdagarstävlingar för ett par år sedan) och min inställning är att åka till Dania Cup next year...

Körde hela vägen hem och tack Nettan, Ida och mamma för att ni fördrev min körtid och höll mig vaken! Vid tvåtiden stupade vi i säng...


Vårt boende...


Vår campingplats...


Backspeglar kan man ha mycket nytta av...


Janis favoritplats var under bilen...


Party all night long...


Åkomma efter för mycket dans...


Spökbolltunering där Helena och jag "fyllde ut" ett lag. Gick till final och kom tvåa...


Grillmästare...


En soft kväll...


Thomas och ett par andra åkte och spelade golf på vilodagen. Tro det eller ej men det blev hole-in-one...


Man är aldrig så svensk som man är utomlands. Grillkväll...


Mina absoluta favorit. En enorm husvagn från Norge...


En kort sväng inne i staden Ringe...


Här tar jag nog i med hårdhandskarna. Foto: Andreas Silfverberg


Full fart... Foto: Andreas Silfverberg


Underbara glada Pia och Lucky vann Fionia Cup i medium!


En av många gånger Helena fick gå upp med svenska flaggan...


Jag fick iafl. en gång... ;o)


Mot Sverige...

Konsert med Winnerbäck, Melissa Horn och Laleh
Efter en ganska stressad lördag med tvättning av både kläder och bil, återlämning av bil, avlämning av Helena och Jill var det dags för mig att gå på konsert.

Mötte upp Emma och Ida för lite käk innan vi skulle på förfest som vi inte kom in på. Tyvärr hade jag ingen aning var mannen i huset hette och inte svarade de på mobilen när jag ringde. Det blev att vi åkte hem till mig och tog lite vin innan vi drog in till staden.

Fantastisk konsert med två av mina absoluta favoriter. Både Winnerbäck och Melissa Horn får mig att njuta lite extra och texterna är allt som oftast välskrivna och med innebörd och betydelse. Mötte upp ett annat kompisgäng och med flera öl i kroppen blev konserten än bättre. Himlen klarblå, sällskapet trevligt och musiken ljuvlig - kunde inte bli bättre.

Efter konserten gick Emma, Ida och jag vidare till SoHo för lite häng innan jag hoppade in i en taxi och åkte hem.

Ulricehamn
Klockan sju idag kom Minna och hundarna och hämtade mig. Vill inte påstå att jag var fräsch. Hur skulle jag orka springa fem lopp och inte kräkas? Som tur var hade jag både Minna och mamma på plats som kunde hjälpa till med marktjänsten.

Dagen började med agilityklass II för Janis och mig. Banan var inte helt lätt och rivningsrisken stor på flera ställen. En av tunnelingångarna var riktigt svår tycker jag. Tyvärr inget superlopp men vi lyckades ändå komma i mål med noll fel och klassvinst med flera sekunder. Äntligen en pinne till oss och nu fattas bara en innan vi får leka i agilityklass III också.

Meg och jag körde klass I och jag var faktiskt imponerad över henne i hoppklassen. Fick fem fel på ingången i slalomen men annars tyckte jag hon jobbade på och sprang fint. Agilityklassen var inte någon höjdare, jag tog det lugnt på kontaktfälten och jobbade på i en lugn takt. Den sociala lilla vovven fick dessutom fnatt att hon skulle hälsa på domaren!

Zessi och jag körde klass III och agilityklassen kändes riktigt bra. Tog om balansen då hon hoppade kontaktfältet rejält. Annars glad hund. Hopploppet började med ett lite konstigt däck och Zessi hoppar faktiskt ramen (får man göra det som 10 åring???) och vi blir diskade. Körde i övrigt banan rätt bra.

Hoppklass III loppet med Janis var helt underbart. Som tur var (ja, ni läser rätt) rev hon ett hinder. För... när jag tar ett hinder efter en tunnel blåser domaren i pipan och jag stannar snabbt och undrar varför. Jag hade gått fel bana och helt glömt ett hinder. Får jag skylla på bakfylla? Annars var känslan kanon, hon jobbade fint med tajta svängar och var fokuserad.


Bästaste Janis...

Vill passa på att gratta våra lagkompisar Jenny och Chili som tog sitt andra hoppcert idag med klassvinst samt Helena och Bilbo som tog sin första agilitypinne. Och... bra kämpat till övriga kursare och kompisar!

Shopping i Gällstad
Eftersom vi ändå var så nära åkte mamma och jag vidare till Gällstad efter tävlingen. Fick shoppat tre klänningar och lite baslinnen. Fika som vanligt och sedan sov jag hela vägen hem i princip.

Galna Iza...
Eftersom jag glömt min mobil i mammas bil fick jag åka till Fiskebäck och hämta den. Fick då mysa lite med Iza som växt en del på en vecka. Hon är superglad och galen som få.

Klippte hennes klor och tränade lite. Har introducerat target och hon är snabbtänkt den lilla rackaren. Sedan lärde jag mamma lite övningar hon ska träna på. Inte gå ut genom dörren innan okej, inte dra i koppel utan vänta ut osv. Basic men viktigt att ta från början. Sedan så gjorde vi lite inkallningar och hon är så jäkla cool och satsar alltid 100% när man ropar. Sötvovve.

Drar till Norge...
Imorgon drar Janis och jag till Norge för besöka Larkollveckan och förhoppningsvis bada och njuta av fint väder vid Oslofjorden. På hemvägen åker jag kanske förbi lite vänner som har sommarhus längs kusten och sedan ska jag hämta Zessi och Meg för på söndag åker vi till Gotland!

På återseende!


Fånga dagen!
 

18 Juli 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Semester!

Nu har min efterlängtade semester statat, men på något vis blir jag alltid lite knäpp när jag vet att jag är ledig. Jag får liksom ingen ro i kroppen. Semestern började inte heller på bästa sätt - såg fram emot vandring i Norge men tyvärr blir det inget med det då jag inte vill vandra ensam. Har dock fått många svar från turistföreningen i Norge och en dag ska jag till Hardanger, kanske senare i sommar/tidig höst. Det har ju varit en dröm länge. Don´t stop me now!

Hur som, jag har ju massor av saker att se fram emot. Bl.a. att jag åker till Danmark och Fionia Cup imorgon...


Heja Sverige......

De senaste dagarna har inneburit lite vardagslyx med klippning och ansiktsbehandling. Det sistnämnda gjorde att jag numer är tömd på talj och har babyrumpelen hud. Sedan har jag fikat på stan, käkat på stan, druckit vin på stan, druckit drink på stan, varit på grillkväll hos Nettan och Co. tillsammans med Jane och träffat lite övriga vänner.

Mamma och jag har hunnit med att åka till klubben där vi först gick en promenad hundarna och där vi tränade lite inkallningar med Iza. Hon är duktig och kunde till och med släppa Janis och Zessi för att springa till mamma. Sedan så fick hon testa tunneln ett par gånger.


Söta lilla Iza...

Sedan har jag ätit lunch med gullungarna idag. Både Ella och Theo undrade när de fick träffa Janis och när jag i min hjärna tänkte att de inte var förrän i augusti fick jag lite panik. Så det blev lunch på Mc Donalds med gullungarna och gullhundarna.


Gullungarna och gullhundarna!

Hundarna och jag har tagit sköna promenader vid havet. Jag har hunnit med att åka till stallet och ta hand om min älskade ponny och rida sköna turer. Jag har handlat och fixat och är nu laddad för att åka iväg...

Helena och Jill hämtade vi på stationen  och vi åkte ut till stallet för att pussa på Polly och sedan käkade vi thaimat vid Åleviken samtidigt som hundarna fick en promenad och lite kvällsbad. Sedan har vi handlat mat för veckan och nu är det väl snart dags att hoppa i säng. Imorgon åker vi till Bjuv där jag ska tävla både ind. och med lagen innan vi drar vidare till Danmark! Så på återseende....

Fånga dagen!

9 Juli 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Första träningspasset på väldigt länge...

Idag efter jobbet åkte jag och fixade än mer Danmarksgrejer. Köpte avmaskningsmedel och fixade solskydd. Sedan åkte jag och hämtade Janis på mammas jobb och vi drog vidare till klubben.

Rosa, hundarna och jag gick sedan en två timmar lång promenad med badpause vid både Oxsjön och Fisjön. Janis var helt lyrisk. Sedan fick hon köra ett kort träningspass med kontaktfält (satt super!) och lite slalom. Efteråt gick vi av hundarna innan jag styrde kosan hemåt...

Janis är fin i kroppen och det känns kanon inför kommande tävlingar!


Var är du matte?


 Bästaste Janis - mitt allt!

Dags att se på fotboll, det börjar ju bli riktigt, riktigt spännande! Sedan sova och ladda inför sista arbetsdagen på väldigt, väldigt länge!

Du är en saga för god för att vara sann
det är en saga i sig att vi funnit varann.


Lisa Ekdahl

6 Juli 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Allsång och det börjar närma sig...

Idag har jag förberett mycket inför Danmarksresan som börjar närma sig. När man anmäler sig i februari känns juli långt borta, men på lördag åker Helena och jag. På lunchen åkte jag till Minna och satte på takbox och fixade ur säten i vår "husbil". Ett säte krånglade men Jocke har lovat att hjälpa mig i veckan. Så schysst att vi får långa "husbilen" av varianten Kia.

Efter jobbet åkte jag med Janis till veterinären för 28-dagars intyg samt vaccinering. Janis skötte sig som vanligt på ett ypperligt sätt och var vid fin kondition. Hon hade dessutom sin bästaste vikt på 15.8 kg!

Åkte hem till Fiskebäck och städade lite i bilen. Jag tror den var 1000 gånger värre än min bil brukar vara. Jesus. Lite renare med dammsugaren blev den i vilket fall.

Tränade lilla Iza ett kort litet pass på kökgolvet och hon är störtskön. Sedan gick Janis och jag en promenad vid havet och njöt av doften, vinden och varandras sällskap!

Ikväll har jag varit på Allsång med Sarah. Sommarfeelings må jag säga. Temat var Glitter och Glamour. Diggiloogänget var på plats och helt klart var finalnumret det som fick publiken att gunga och sjunga med som mest. Och... när söta krulliga Mojje sjöng "Var ligger landet där man böjer bananerna?"...

Danmark börjar närma sig och något som närmar sig än mer är min semester. 2 arbetsdagar  kvar och sedan nalkas det ledighet i massor. Längtar!

Den som behärskar ögonblicket,
han behärskar livet.


Wolfram von Eschenbach

5 Juli 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Låt bilderna tala sitt språk...


Gullungarna badar i badviken...


Nettan, Andreas, Emmy, Saga, Zitha, Luna och Zlatan har varit på besök...


Simturer för Janis...


Mumsig mat...

*
Middag med sysslingarna Jennie och Johan!


Lite kamp med vovvarna på alltanen...


Min söstaste prinsessa!


På promenad i paradiset...

Helgen har varit helt ljuvlig ute på Förö med bästaste familjen samt härliga vänner och släktingar på besök. God mat och dryck. Havsutsikt. Sol. Två joggingturer. Promenader. Tidningar. Solsidan. Landslagsuttagning i agility via iPhonen där dagens höjdpunkt är att Farmor Jenny representerar Sverige på VM med både pappa Elvis och halvsyrran Ina. Kloklippning av Iza. Mys med Iza. Krabbfiske. Liseberg med Jenny B och Co. Kvällsdopp vid Sisjön tillsammans med Sarah och Combat. Fika med lyxigt bröd från Reso och soft på soffan. Ja, nu är jag laddad för tre dagar jobb innan det nalkas 5.5 veckor semester!

CARPE DIEM!

4 Juli 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Janis är hel igen, Iza lär sig snabbt och Polly har varit ljuvlig...

Både igår och idag har jag varit i stallet efter jobbet och tagit en härlig tur ut på en rund sommarponny. Igår skrittade jag ut en timma i stekande sol och idag blev det en tur ut med både skritt och trav. Det är nackdelen med att stå där vi står, det finns inga bra ridväger på nära håll. Men de fantastiska hagarna väger upp må jag säga, Polly går ju fler timmar i hagen än jag rider per dag!


My little pony...

Igår efter stallet åkte Janis och jag in till stan och träffade bästaste Emma. Hamnade på en uteservering och Janis är bara så skön när hon lade sig under stolen och somnade. Sötnos till hund jag har!

Idag blev Janis hel igen efter en timmes behandling. Anledningen till hennes hälta i helgen beror på en krasch/smäll som gjort att ryggen vridit sig och musklerna runt om i diagonalen höger fram och vänster bak legat i krampläge. Aj säger jag och aj sade Janis. Nu är hon hel igen, vilket känns helt underbart. Och ja - det syns inte bara i kroppen, det syns på ögonen!

Iza har idag fått träna ett kort pass både på morgonen och på kvällen. Sitt, ligg och snurr är nu "konster" hon börja förstå så smått. Liksom att springa igenom en röd liten tunnel som jag tog fram på gräsmatten hos mamma och pappa. Hon har lugnat ner sig lite och är inte lika kaxig mot Janis och kommer när man ropar!


Iza och Janis...

Imorgon bär det av till Varberg för lite agilitytävlingar. Jag kommer att tävla med Zitha, Zessi och Meg. Janis får stanna hemma hos pappa eftersom jag inte vill riskera att hon rycker till och gör något dumt i stressen när jag kör andra hundar (då är hon totalt omöjlig att hålla lugn). Kommer kännas konstigt att åka på tävling utan henne men att ligga i soffan och gosa med sin morfar är inte heller fel. Mamma och Iza åker med och tittar, hon måste ju se och lära...

Jag älskar dig mer än igår,
men mindre än imorgon!

Puss älskade Janis!

30 Juni 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Hamnade för en liten stund i en kyrka. Trodde ja...

Idag blev det Allsång på Liseberg med Emma och Jenny. Ett riktigt sommartecken då vi brukar försöka gå dit ett par gånger per år.

Lotta är ju bara för skön som allsångsledare tycker jag, liksom tanterna som bänkat sig med picknick redan på förmiddagen. Kvällens artister var Robert Wells, Velvet, Linda Bengtzing och Joel Alme och temat var Högt upp i det blå.

Förutom låtar som Satellit, Änglamark och Bengtzings medley m.m. blev det en massa himlasånger med Gud och Jesus så jag för en stund trodde jag hamnat i en kyrka. Men jag såg gröna kaniner överallt så visst var jag kvar på Liseberg...

Efteråt blev det fika vid Hamnkrogen samtidigt som vi såg dansande människor på Polketten. Härligt att folk aktiverar sig!


Ett av många sommartecken är Allsång på Liseberg...


Låt hjärtat va me...


I övrigt har jag hunnit med en sväng till klubben och träffat mina söta kursare Eva-Britt och Rebecca (duktigt att ni tränar!) och gick en liten promenad i skogen med dem.

Janis fick igår kväll en timmes massage av mig och dessutom fick hon sova med Back on Track täcket på. I morse när jag vaknade såg jag ingen hälta utan mer stelhet i ett par steg innan det försvann helt. Jag har fått tid för behandling på onsdag och förhoppnigsvis reds den spänning/sträckning ut då. Jag har nu bestämt mig för att inte åka till Karlskrona i helgen utan stannar hemma och umgås med mina vänner som jag allt för ofta prioriterar bort framför agilitylivet. Jag blev faktiskt glad när jag för ovanlighetens skull kunde tacka ja till en kompiskväll på fredag. Sedan blir det väl en tur ut till paradiset för ytterligare en helg på alltanen med glittrande hav och sol i ögonen...


En gammal bild, men en kväll jag sent kommer att glömma tillsammans med Emma och Maria!


Mer sommarkvällar åt folket!

Dags att hoppa i säng, har som mål att vara på jobbet senast klockan 7 varje dag denna veckan. Detta för att kunna vara ute och njuta av det underbara sommarvädret på eftermiddagarna och kvällarna. Imorgon blir det en ridtur på älsklingsponnyn, promenad vid havet med min älsklingshund samt fika på stan med vänner...

Du är allt jag nånsin önskat.
Du är allt jag nånsin drömt.
Du är den som får mig minnas
alla drömmar jag har glömt.
Och du är den som får mig hoppas,
fu är den som får mig le.
All min kärlek får du bära,
hela livet vill jag ge


Sonja Aldén

28 Juni 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Midsommar i skärgården...

Hela helgen har spenderats i paradiset på jorden, nämligen på familjens sommarställe ute i skärgården. Havet har glittrat och solen lyst samtidigt som jag hunnit med att både vila och motionera samt umgåts med hundarna och familjen.

Iza är en kaxig lite dam som sakta tas ner på jorden. Janis är för snäll och låter henne både bita och hoppa på henne. Iza har mellan sömnen i buren fått vara på alltanen och joinat oss alla. Hon fattar att klick betyder godis och att ordet sitt betyder att man ska sitta på rumpan. Hon är matgalen, vilket vi redan nu är noga med att man väntar innan man kastar sig i saker och ting. Hon kampar gärna och springer fort som attan. Hon är helt enkelt en galen hund i liten förpackning...


Lilla kaxiga Iza...


Med favoritgrodan...


Favorit hummern...


Ganska soft att vila på en mjuk rumpa...


Matgalen...


För att få godis måste man sitta. Duktig hund...


Cool brud i flytväst...


Hmmm... galet vad Janis försvann långt bort!


Är det detta som kallas babysim?

Sedan till det tråkiga att Janis är stel/halt i sitt vänstra bakben efter vila. Efter 3-4 steg ser man det knappt men med mina ögon och min känsla i kroppen ser jag att hon inte använder benet till 100%. Så typiskt att hon ska gå och sträcka sig (?) när hon varit i vila för att jag tyckte kroppen skulle återhämta sig inför sommaren. Var ju hos massören i måndags för en genomkörare och då var det bättre än någonsin. Torsdagens tävling i Varberg och helgens tävlingar i Karlskrona har jag redan bestämt att vi inte kör. Min förhoppning att hon blir frisk till Danmark och nu gör jag allt jag kan för att det ska bli så. Jag verkligen avskyr denna känsla...


Skepp o hoj!


Med sin nya leksak från SM-helgen...


Mitt allt! Jag mår inte bra när du inte gör det...... PUSS!


Sötnosarna!


Badbruden 2010...

För min egna del så har jag varit ute och sprungit ensam (hur tråkigt som helst utan Janis) två gånger. 5.4  km med 30 min som tempo. Kändes inte helt smärtfritt men bättre än sist. Var är min kondition liksom?

Dessutom har jag lapat sol på alltanen, spelat Yatzi med gullungarna, dansat kring midsommarstången, käkat god mat och tagit lite båtturer. Ganska soft långhelg trots allt.


Midsommar med dansande barn...


Pappa, Janis och jag tog en tur till Asperö och hälsade på Farmor och lite annat folk...


Ella och Iza!


Gullungarna och gullhundarna!

Nu ska Janis få massage och massa kärlek - jag får ge den medicin jag kan helt enkelt. Och den sistnämnda är väl den bästa man kan få?

Du är det finaste jag vet,
du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna, som vågorna, som fåglarna,
som blommorna på marken.
Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro, mitt hopp, min kärlek.


Björn Afzelius

27 Juni 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Iza, drinkar och lite träning!

Let me present nytillskottet Sågsvedjans Ice Cream "Iza" som idag hämtades hem till mamma och pappa. En riktigt tuff liten prinsessa med attiyd i blicken. Janis sköter sig som vanligt på ett föredömligt sätt med andra hundar. Välkommen till vårt aktiva liv sötaste skäggiga lilla dam!


Iza åkte direkt med till stallet...

I onsdags var det after work och det blev en riktigt rolig sådan. Skrattade, tjötade och både åt och drack gott. Trivs så otroligt bra med alla kollegor och det är väl det som en av det viktigaste bitarna på ett jobb tycker jag!


Blondies goes wild...

Igår åkte jag till klubben efter jobbet och tränade lite kontaktfält med Janis. Tränade en liten ny grej så hon ska lära sig att hon ska "runda" för att ta hela gungan från kant till kant och inte gena upp om vi kommer från dum vinkel. Gick riktigt bra. Hon var laddad efter 2.5 vecka kan man säga och det lös verkligen i ögonen när hon fick träna. Puss älskade vovve!


Min älskade, älskade hund...

Vid halv sex kom Elin och vi gick en timma i skogen med hundarna. Janis hittade varenda pöl det gick att bada i och fick stå under slangen när vi väl kom till klubben. Hon stack gyttja!

På kvällen var jag bjuden på middag hemma hos familjen Eriksson. Toppenmat och toppendryck med toppensällskap. Caipirinian var utsökt god och det blev ett avstamp att sommaren är här!


Hade jag bott i Brazilien hade jag troligtvis varit beroende av denna drink...... mums!

Nu drar vi ut till skärgården Janis och jag. Firar midsommar i paradset med bästaste familjen - ska bli underbart!

TREVLIG MIDSOMMAR ALLA VÄNNER!

25 Juni 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Mycket kul att se fram emot i sommar...

Tävlingar i Varberg, Karlskrona och Bjuv innan en veckas agilitytävling i Danmark tillsammans med våra agilityvänner (ja, vi fann varandra på en banvandring) Helena och Jill.

Konsert med Lars Winnerbäck och Melissa Horn i Trädgårdsföreningen med vänner från olika håll den 17 juli.

Tävling i Ulricehamn med Janis, Zessi och Meg den 18 juli.

En tur till Norge för att hälsa på Rosa med familj under Larkollsveckan och sedan bege mig ut på tur till Hardangerfjorden tillsammans med sötaste Elin och våra vovvar.


Rekreation...

En vecka till Gotland med alla härliga agilitykompisar. Tre dagar agility och fyra dagar semester på en av Sveriges vackraste öar. Blir tävling med Janis, Zessi, Meg och eventuellt Zitha (?).


Till raukarnas underbara ö...

Lägerledare på Sveriges häftigaste agilityläger 5-8 augusti. 30 ungdomar kommer till Göteborg för att gå kurs för Jenny Damm (bästaste farmor!) och Zeljko Gora.

Vecka 31 och 32 kommer jag främst att tillbringa med min familj och mina underbara vänner. Vara i paradiset är ju ett måste!

Och... den 28 augusti är det dags för bröllopet som jag ska vara tärna på. Ska bli så spännande!

Japp, jag har en rätt häftig semester att se fram emot...

Det är först när du ger
av dig själv som du skänker
en verklig gåva.


Kahlil Gibran

22 Juni 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Svenska Mästerskapen och Kungligt bröllop!

Trött och med röd näsa blir det en kort rapport om helgen som gått. SM i agility och lydnad har gått av stapeln i Karlstad och i det stora är jag nöjd med min insats, både med Zessi och Zitha. Laget kom totalt på en 12:e plats och Zitha diskade jag mig (grämer mig än) i hoppklassen men presterade in oss på en 10:e plats i agiltiyklassen. Mitt mål med topp tio var så nära...

Förutom att tävla agility har jag tittat på en massa agility med dagens largefinal som största höjdpunkt. Grattis Excel, Elvis och Cadi med mattar för fantastiska prestationer! Sedan har ju hela supporterskalan för Kulingvarning varit på plats vilket inneburit långbord och social samvaro - tack alla för en fantastisk helg!

Jag och ett gäng tittade faktiskt när vigseln ägde rum mellan Daniel och Victoria igår. Jag såg även en del från sändningarna som ägde rum senare på kvällen. Tårögd efter Daniels otroligt fina tal till sin huststru, det kallar jag kärlek mellan prins och prinsessa! Jag fortsätter att pussa på min groda...

Kärlek är att resa utan kompass
i ett väglöst land. Ett äventyr...


Anne Sward

20 Juni 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Stand up for the champions!

På söndag när jag kommer hem har nya Svenska Mästare i agility och lydnad korats - må bästa man/kvinna med bästa fyrbenta hund vid sin sida vinna!

För mig blir det individuell start med bästaste Zitha och lagstart med bästaste Zessi. Vi ska kämpa till tusen och jag göra vårt bästa!

Detta är en helg som förutom tävlingar består av en fantastisk gemenskap. Tack bästaste hundvänner som alltid gör SM-helgen till en av höjdpunkterna på året!

Stand up for
the champions!

16 Juni 2010  | Länk | Diary! | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida