- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Bio x 2 och 8 pussel.

Det bara kommer mer, mer, mer. Ett täcke fyller marken med vit och härlig snö, jag diggar det skarpt. Precis som Janis som lever loppan, hon hoppar och skuttar som en tok. Något sent kanske det kom. Korten som vi tog idag liknar mer julkort än påskkort, men utan att bli för djupgående om vart världen och miljön bär hän får man njuta av det fina landskapet helt enkelt!

Igår var det lyxmiddag hos Johan. Han är en stjärna i köket min bror. Att hans syster skulle träffa K hade han inte tänkt på (eller jo...), det var massvis av vitlök i både den ugnsbakade potatisen, köttet och tzatsikin. Det hela avslutades med en kaffe latte, han har ju en sådan där lyxig maskin som får det att smaka ljuvligt! Tack för en supermiddag!

Ella fick sin faster att lägga hela bordet med pussel, totalt 8 stycken tror jag vi knåpade ihop. Det bildades fina verk med Pippi, Bamse, Hitta Nemo, Nalle Phu, Peter Pan - you name it!  Hon är bestämd den lilla damen, fast på sådant där mysigt sätt. Theodor och jag spelade lite bilspel och han tyckte nog Faster var rätt kass! (vilket jag iofs. var)

Åkte och lämnade Janis hos Sarah innan jag mötte upp K utanför Bergakungen. Mysskräckis! Jovisst, jag hoppade till en del men kanske inte någon film jag lägger på minnet. Den stora popcornskålan var nästintill full när vi lämnade biosallongen. Efter bion introducerades jag i tv-serien House som Sarah o co: fått nille på, jag förstod inte ironin. Blondin? Janis fick godkänna K och han är godkänd!

Vid lunch åkte Sarah och jag upp till klubben och tog en härlig promenad i snön. Tog en massa härliga bilder! Tränade slalom ett par korta pass och både C och J skötte sig bra. Vid sidan av plan fick dock Hanna se på hundträning på ett sådant sätt som hon bara avskyr. Jag vet inte om jag hade hållt mer tyst om någon lyft upp mig i strypkopplet gång på gång och utöver det nästintill aldrig höra att något är bra. Blir galen på sådana "hundtränare"! Nä, de är inte ens det, idioter är ett bättre namn! Sluta gapa för h-vete!

Axplock från dagens off-track-promenad!

Tja, det är jag som är Janis. Vitnos skulle jag också kunnat heta idag!


Här med min kompis Combat! Äta snö???


Combat fjäskar för sin matte.


Håller med, det är väldigt mysigt att pussas!


Matte och jag!


Är det detta som kallas snöängel? Min matte säger det iafl.

Åkte till stallet och tog en snöig tur ut på Polly tillsammans med Charlotte och Orbie + mamma Eva runt Högen. Tyvärr har vi fått falsk kvarka i stallet så det är hårda regler förtillfället.

Hem och snabbt göra sig iordning innan det var dags att besöka Bergakungen igen. Denna gång med mamma, pappa och Kay. Det var dags att se Collin N:s nya film Angel. Vet inte om jag ska skratta eller såga? Så sjuk film var det längesedan jag såg. Denna gång åt vi upp mer popcorn.

Nu är det snart dags för verkligheten igen. Inget Förö blev det, men jag har haft otroliga dagar iafl. Imorgon är det Våffeldagen och då kommer mitt agilitylag + respektive på besök. Jag har bett dem glömma glasögonen eftersom jag inte har prioriterat städning på länge. Men våfflor ska bli gott!

Avslutar med en för dagen passande dikt - god natt!

Ibland önskar man att vara en snöboll
Födas, vakna till liv genom kramar
Flyga fram obehindrat genom livet
och sen till sist träffa den man smälter för


24 Mars 2008  | Länk | Janis - hundens version | 0 kommentar
Kommer ofta på mig själv...

Många vet att min kalendern är en stor del av mitt liv. Försöker själv intala mig att inte planera in alla dagar som finns att fylla med aktiviter. Idag satt jag en stund på jobbet och tittade framåt, Jesus - det är en del inplanerat! Hur som, tanken föll precis som så många gånger förr; man måste njuta av nuet! Så trots att jag har en mängd saker inplanerat under året måste jag bli bättre på att leva för dagen.

Min hals mår inte alls bra. I natt har jag legat och vridit mig och pratat ut i luften för att se om jag kunde prata. Janis undrade vad jag höll på med. Konstigt. Ibland är det nog bra att jag har krypavstånd till psyket ifall jag skulle braka loss totalt!

Efter jobbet som idag var väldigt segt åkte jag ut till stallet. Mockade och gjorde maten innan jag tog in Polly. Tanken var att jag skulle bort till manegen och ta ett litet pass, tyvärr var det omöjligt... Polly har tappat en framsko och med hennes känsliga hovar haltar hon rejält så fort ett litet gruskorn kommer under henne! Det blev pussar, mys och sedan borstade barnen henne! Jörgen (hovslagaren) kommer imorgon eller på fredag!

Hämtade Janis och åkte upp till klubben och deras första onsdagsträning (bara en massa bruks- och lydnadsfolk). Gick en sväng först och tänkte igenom vad jag skulle träna i agilityväg. Mitt upplägg var att köra ett kort pass, käka min sallad och sedan köra ett lite längre pass.

Pass nr 1: Bestod av slalom, både med och utan koppel. Helt okej med tanke på alla möjliga störningar runt omkring.

Pass nr 2: Bestod av a-hindret, staket och ytterligare lite slalom. Hon är verkligen fokuserad på a-hindret, hon stannar dock upp något när jag är efter. Min målbild är att hon självständigt ska ha 100% fart över och stanna med två tassar i marken och vänta på släppkommandot, detta var jag än gör... Hon stannar oftast men det är just ner till marken som ibland blir kryp ner. När det gäller hopphinder, framförallt med flera i rad, skulle jag behöva skyddsutrustning i stål. Hon bits av iver att vilja springa. Helt plötsligt vet jag knappt hur jag ska göra vid ett staket. Ska försöka tänka lite på det nu när jag ska till soffan.

I det stora hela är jag faktiskt väldigt nöjd. Det går framåt och just nu är jag inne i ett träningsstim. Mitt när vi tränade hade de platsliggning med skott och Janis bryr sig inte ett dugg trots pang-pang, hoppas det håller i sig för alltid! Imorgon blir det besök hos fåren (om allt går som planerat), det var allt ett bra tag sedan nu...Sesasons of Love - Rent (music video)

Five Hundred Twenty-Five Thousand
Six Hundred Minutes
Five Hundred Twenty-Five Thousand
Moments so dear
Five Hundred Twenty-Five Thousand
Six Hundred Minutes
How Do You Measure - Measure A Year?
In Daylights - In Sunsets
In Midnights - In Cups Of Coffee
In Inches - In Miles
In Laughter - In Strife

In - Five Hundred Twenty-Five Thousand
Six Hundred Minutes
How Do You Measure
A Year In The Life?

How About Love?
How About Love?
How About Love?
Measure In Love

Seasons of Love.
Seasons of Love.

Five Hundred Twenty-Five Thousand
Six Hundred Minutes
Five Hundred Twenty-Five Thousand
Journeys To Plan

Five Hundred Twenty-Five Thousand
Six Hundred Minutes
[Seasons Of Love lyrics on http://www.metrolyrics.com]

How Do You Measure The Life
Of A Woman Or A Man

In Truth That She Learned
Or In Times That He Cried
In Bridges He Burned
Or The Way That She Died

Its Time Now - To Sing Out
Though The Story Never Ends
Lets Celebrate
Remember A Year In The Life Of Friends

Remember the Love
Remember the Love
Remember the Love
Measure In Love

Oh you got to you got to remember the love,
You know that love is a gift from up above
Share love, give love, spread love
Measure, measure your life in love.

Seasons Of Love

Measure your life, measure your life in love

5 Mars 2008  | Länk | Janis - hundens version | 0 kommentar
Tårtkalas, restaurang och frågan är om man någonsin blir tillräckligt bra?

Grubbel, grubbel, grubbel! Får inte tänka negativt så fort folk är griniga. Jag når ju ändå aldrig upp till allas förväntningar. ALDRIG!!!Dagens sista droppe som rann över var när jag stressat som en gnu till stallet efter möten, möten, möten och intervjuer på jobbet. Tog in hästarna runt 16.15 och fick ändå "skit" för det - det var ju mörkt! Jag som alla andra åtaganden tar ledigt för att hinna i tid innan mörkret... Ibland kan jag vara så trött på hästlivet och dessa krav på hästar in, hästar ut, pyjamas på och av, om de är blöta ska de ha ett täcke, är det över 10 grader kallt ska de ha ett annat. Den ena hästen måste gå i den ena hagen för annars är gräset för grönt, en annan häst kan inte gå med den andra för att då är den sur. Jag blir GALEN! Tur att man fick mysa med Polly en stund för sig själv och lugna tankarna lite. För fem år sedan hade jag snällt tagit emot all "skit" nu säger jag iafl. ifrån. Men jag grubblar tyvärr alldeles för mycket efteråt!

Efter stallet åkte jag hem till mamma och pappa och hämtade Janis. Tog en promenad med ett kort litet lydnadspass. Lill fia är skendräktig och lite deppig om jag ska vara ärlig. Dessutom vill hon inte äta som vanligt, hon bäddar och gnäller och minsta lilla pip från en gnislande dörr får henne att reagera. När vi tränar är dock allt som vanligt!

Ikväll hade vi dessutom restaurangbesök med lydnadskursen på Vin och Tapas, jätte gott! Vinet gjorde mig dock så jäkla trött... och precis som på kursen var det mycket TJÖT - men idag accepterade jag det till 100%. Tyvärr kände jag mig illamående vid maten, så när det är stressigt och man inte är på topp, men paniken släppte när jag kunde kontrollera att jag inte måste spy. Fy f-n, har inget med maten att göra, bara tanken på att spy. Why? Lugn och ro behövs här i livet, snart väntar 2 veckor semester och då har Hanna, Ida mfl. tankar om att åka från civilisationen och hyra stuga där snön finns. Självklart ska Janis med! Då ska vi ta långa promenader i snön och bara vara - långt ifrån datorer, hysteriska fester och stress över mellandagsrea!!!

Helgens UR-möte i Stockholm var riktigt bra. Många bra beslut och tankar inför framtiden. Badade jacuzzi på kvällen så jag blev skrynklig som ett russing. Ja, ja... skönt och avslappnade! Janis fick fina presenter - hon bugar och tackar!

På samma hotell fanns nästintill Sveriges alla agilitydomare som ju längre in på småtimmarna klockan blev, desto mer onyktra blev de. Lite skojsigt att se, de är ju bara "människor"...

Idag får jag heller inte glömma att berätta att Janis bjöd på tårta på sitt jobb/dagis. En rosa prinsesstårta med texten "Janis 1 år".

Nu är det läggdags, imorgon måste jag vara på topp då vi har ledningsgruppmöte med julbord till lunch! Sedan ska Janis och jag till Annika F, jag får dåligt samvete att jag inte gjort mina "läxor" så omfattande och noga som jag borde. Men allt hon säger ligger ju i bakhuvudet, så jag hoppas det inte är någon vidare fara med lillstrumpan som just nu ligger på mattes jacka och sussar! Puss på dig...

Min enda önskan nu och här
älska mig för den jag är

26 November 2007  | Länk | Janis - hundens version | 0 kommentar
Janis version av en helt vanlig onsdag!

Tre gånger snoozar hon - fattar ni, TRE GÅNGER? När klockan ringer får jag ligga och bara vänta tills hon tar av sig täcket (fast hon redan har gjort det typ två gånger, men ångrat sig). Yrvaken bär hon ner mig för trapparna så jag får rastas lite. Inget roligt ute när klockan är strax efter sex, några fåglar som kvittrar (om jag har tur)...

Strax efter sju gör jag entré på mitt dagis! Mormor var den enda som var där, och Tant Pepsi så klart. Det första jag ska göra är att visa matte min alldeles egna soffa inne på kontoret. Eller min egna kanske det inte är, men Abbe (labben på jobbet) flyttar sig så fort jag kommer. Snacka om att ha makt - 15 veckor gammal. De ni...

Eftersom matte åkte till stallet direkt efter jobbet för att rida och ta hand om det stora odjuret som snor min uppmärksamhet fick jag åka med hem till mormor och morfar en stund. Busade som vanligt i deras långa hall, deras tankar om mig är att jag är en ligist. Har jag inte lyckats bra då???

Vid halv sju kom matte och hämtade mig med bilen. Jag bara älskar att åka bil, idag fick jag sova på sätet. Lägger mig direkt när jag kommer in i bilen. Nu kan man ju undra vart vi var på väg, bulor upp och ner innan bilen parkerades. Matte snackade om styrelsemöte - opps! Det lät som om jag behövde skärpa mig. Rastning och sedan in i lägenheten på Tunnlandsgatan. Två vita krulliga saker mötte mig, Daisy och Ricko. Men eftersom jag var/är sötast (like usually) ville alla klappa mig... Mötet gick bra, de pratade om massa roliga hundkurser och träningar och tråkiga saker som ekonomi och bidrag. Jag är faktiskt stolt över matte, att hon orkar engagera sig så mycket i oss fyrbenta och deras mattar/hussar!

Väl hemma har hon mest vart tråkig, har fått ett paket som jag fick öppna helt själv. Ett ben, kunde hon inte komma på något roligare?

Längtar till helgen, då kommer mina kompisar från Uppsala hit, Foxie och Dilba. Dilba har lovat att prata lite agility, hon har ju vart med i landslaget. Men å andra sidan, jag kan ju alltid prata med farsan, han är ju Sveriges bästa på det...

Nu ska jag sova innan klockan ringer igen ch det är dags att höra den tjuta och blinka tre gången innan hon fattar att det är dags att gå...

Bästa tassavtryck - Månfares Janis Joplin (the one and only)

PS - Ni ser vem som är drottningen på kortet va? Dum fråga kanske...
7 Mars 2007  | Länk | Janis - hundens version | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida