- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Kursdag 2

Igår var Janis lite mer övertänd i början av kursdagen. Starterna fungerade inte utan en rumpa stod högt upp i vädret och bara väntade febrilt efter att få starta. Hur som, detta är nog något jag alltid måste jobba med, det kommer vara ett dilemma tävlingsmässigt om jag inte får ur henne beteendet att övertända.

Moment 1 - bakombyten


Ur samma kombination som första dagen fick vi träna en hel del på bakombyten. Detta är nog de byten som jag tycker är allra svårast. Dels att det känns som man kommer efter och framförallt har jag tränat på det så lite att jag är urkass på det. Så härmed ska jag försöka läga in mer bakombyten i min träning!

Moment 2 - kontaktfält


Förväntan, förväntan, förväntan. Hundarna ska vilja stå kvar i position med bra vikt och linje på varenda kontaktfält. Jag tycker Janis och jag har kommit en bra bit och igår fick jag svar på lite frågor jag haft. Hur får jag mer fokus framåt? Janis svarade direkt och nu tageten försvann ganska snabbt och kommer bara åka in i bland. Hon vet beteendet som ska utföras. 2 tassar i marken därmed basta!När det gäller gungan är Janis lite smått galen att den rör sig. Hon biter helst i den hela tiden. Beteendet kom rätt snabbt även på gungan, vilket kändes kanon. Här var en kombination vi tränade på som gav väldigt mycket.

Moment 3 - nerväxling


Genom två olika varianter tränade vi nerväxling i svängar och detta är faktiskt Janis rätt duktig på. Dels svarar hon fint på signaler och sniker oftast stolpen om jag förbereder ordentligt.
Kombinationer som man kan köra i oändlighet.

Moment 3 - hoppbanaVi avslutade kursen med en bana som var riktigt intressant och som vägde in ALLT som vi tränat på under kursdagarna. Janis hjärna var trött (mattes med) men hon svade fint på många passager. Det var första gången som vi körde en hel bana och jag känner att jag väntar lite mer och finslipar än fler saker innan jag tar så många hinder i sträck.

Kursdagarna har varit lärorika, mycket känner jag igen från tidigare gånger då jag gått med Zessi. Har fått många bra råd inför framtiden med Janis och framförallt har det mig en sporre att träna mer...

TACK ANNIKA FÖR EN KANONKORS OCH TACK FAMILJEN WAHLIN FÖR ER GÄSTFRIHET PÅ GÅRDEN!!!

Träning med Zessi tillsammans med Rosa och Lowa
När alla lämnat kursen kom Rosa med Lowa och vi tog först en promenad med vovvarna, käkade lite mat och började sedan träna. Zessi svarade fint på kontaktfälten (hur ska jag göra för att det ska lyckas på tävling???) och vi avslutade också med att köra banan (felfritt och med grymmesvängar!). Hjälpte Rosa och Lowa och träna in olika hinder och få hindersug. Lowa är en kvicksnabb tollare som Rosa måste lära sig köra på ett helt nytt sätt (omprogrammering likt Hanna) - mer peppning, mer träning och mer fokus så kommer det att gå kanon!

Rensning av datorn
Min kära dator mår inte så bra alla dagar. Jag har tok för mycket på den så igår påbörjade jag en rensning som ska fortsätta under regniga semesterdagar...

Frukost hos Farmor
Nu ska hundarna och jag åka till Farmor och äta frukost! Gott!


Farmor!!!

CARPE DIEM!

9 Juli 2008  | Länk | Kursrapport! | 0 kommentar
Första träningen inomhus med Zessi, dressyrpass på Polly och lydnaskurs med Janis!

Phu - vaknade med stela ben och träningsvärk i vaderna. Efter gårdagens inomhusträning i manegen fick allt Hannas kropp jobba! Tyvärr var det bara Sonja och jag som tränade, men jag byggde en bana som vi fick pula med för att få till. Nu blir det träning på söndagar framöver (de helger jag är hemma), laget siktar ju på guld!!! (eller vad va det du skrev Claes?)

Det är inte bara Kulingvarning som sikter på den ädlaste medaljen, även mitt favoritlag i fotboll verkar greppa taget om Allsvenskan. Heja IFK GÖTEBORG!!! (Hoppas du hade kul i Stockholm Matilda)

I morse kom jag inte upp ur sängen, snoozade i EN TIMME. Detta är inte likt mig, att inte vara pigg på morgonen. Varför ska det vara höst?!

Tankarna på huset går upp och ner, vet knappt ut eller in på något. Vi får se, Hanna hinner nog ändra sig fram och tillbaks 1000 gånger innan något faller henne in.

Idag kom driftarna tillbaks, kul att se miniklassen i skolbänken. Dessutom var det sista lektionen med Marratech, skönt! Utöver det har jag städat på mitt kontor, herregud vad mycket som kan slängas och än är jag inte klar...

Efter jobbet åkte jag till stallet och tog ett dressyrpass i manegen på den nyrakade ponnyn. Hon var jätte härlig, trampade under sig och arbetade riktigt bra! Imorgon ska Johanna rida lektion för min gamla ridlärare Mikael, jag håller tummarna för dem!!!

Hämtade Janis innan lydnadskursen som vi kom 30 minuter för sent till. Men inget vettigt att hade gåtts igenom, mest tjöt av de söta gubbarna. Idag tyckte jag dock träningen var bättre upplagd, kanon! Dagens övningar var ställande och läggande under gång, Janis och jag måste arbeta vidare med snabbare lägganden. I annat tycker jag hon jobbar på bra...

Imorgon kanske jag ska ta ett nytt steg nämre en "rädsla". Vi får se om jag kan rapportera om det hela på kvällen...

och... MARIA C - welcome home to Sweden darling!

Kram

22 Oktober 2007  | Länk | Kursrapport! | 2 kommentarer
Det kom ett kort med ringar på...

... Ann och Gabriel har gift sig i hemlighet och det nalkas partaj i september! Klart jag kommer tjejen...

Dagen har vart hektisk och lång. Först jobb på Lindholmen, sedan Torslanda. Därefter insläpp av hästarna innan valpkurs med Janis. Tillbaks till stallet för en tur ut i kvällsolen tillsammans med Eva och Orbie innan jag avslutade med en promenad med hundarna tillsammans med Minna på åkrarna!

Men ack så skönt det är att vara ute, ute i den härliga luften tillsammans med mina små djur! Polly var pigg och var nöjd av att få komma ut och Janis var duktig på kursen som idag hade avslut. Är rätt nöjd med kursen även om jag tycker det är rätt segt, det känns att man kan det mesta sedan tidigare men det är ack så bra med social träning för sötnosen.

Imorgon blir det morgonfika hos mamma, födelsedagsbarnet fyller 56 år! Ingen ålder för en pigg och snygg morsa som min! Förslåt älskade mamma för mitt griniga humör idag! (det är ALLTID du som får ta en massa skit när jag är stressad, men du vet hur mycket du betyder för mig...)

Nu ska vi hoppa i säng Janis och jag, det gäller ju att vara pigga och glada imorgon bitti!

Kramar från oss!
2 Maj 2007  | Länk | Kursrapport! | 2 kommentarer
Förkyld matte sällskapar med en riktig prinsessa!

Näsan bara rinner, halsen är lika röd som en brandbil och jag hostar som en gnu - livet är inte på topp för Hanna!

I går var det återigen full rulle på jobbet, får dock erkänna att min arbetskapacitet inte var som den brukar. På eftermiddagen skulle jag egentligen lirat boll med grabbarna men fick tyvärr avstå (de vann med 6-1 - grattis)! Åkte till stallet direkt efter jobbet och red ut en sväng på Polly innan jag hämtade Janis hos mamma.

Janis fick en tur ut på Tippen innan vi åkte hem och jag deckad lade mig på soffan och tittade på Anna Pihl! Shit vad spännande de var igår!!! Somnade strax efter nio med feber, frossa och allt som hör förkylning till. Knarkade två Alvedon och vaknade av en väckarklocka strax innan sex...

Valet och kvalet - jobba eller ej?
Det blev jobb, får så dåligt samvete över allt som lägger sig på hög annars...

Janis fick faktiskt följa med mig in till stan på morgonen och sätta upp affischer på Korsvägen, Skånegatan och Linnégatan! Hon fick en rejäl miljöträning bland folk, spårvagnar och morgonstressiga människor.

Dock hör man människor viska "Åååååååå..." Konstigt att man har en hund som vill hälsa på allt och alla?! I know, hon är världens sötaste och jag är stolt som en tupp över henne, men... !!!

Janis fick åka till sitt "dagis" och jag till mitt jobb. Var åter på mitt kontor på Torslanda och städade upp bland alla papper som jag lagt på hög. Började planera för vår invigning på torsdag, ska bli kul. Hur många kan tänkas komma?

Direkt efter jobbet mötte jag upp mamma vid dagens kursplats - på ett par ängar i Torslanda. Dagens kurs innehöll långlineträning, inga konstigheter för Janis som faktiskt mer och mer är lös med mig. Hundar bryr hon sig inte lika mycket om som fyrbenta Å:are....

Tyvärr försvann inte så mycket energi utan hon levde loppan här när vi kom hem. Tränade lite inne i lägenheten innan vi gick ut och körde lite inkallningar m.m. Nu ligger hon dock och sover på golvet...

Idag är det den 24:e april - för exakt tre månader sedan hämtade jag hem den mest underbara lilla krabaten, MÅNFARES JANIS JOPLIN. Tänk vad tiden går fort och hur hon utvecklas för varje dag? Är det inte fantastikt? Det är en saga, en saga som precis har börjat på första kapitlet. Tänk vad många roliga dagar vi ska ha framöver, min prinsessa och jag?! I LOVE YOU!!!

Kram

24 April 2007  | Länk | Kursrapport! | 0 kommentar
Valpkurs och skön fotboll med massvis av mål på Hedens konstgräs! I´m back...

Steg upp vid halv sex och var nog mer sovande än vaken när jag gick ut med Janis. Det kändes extra konstigt att gå upp när Sarah låg kvar och sussade i sängen. Ja, ja... försökte smyga runt i lägenheten så hon kunde sova vidare, gick väl sådär - Janis bara kastade sig över henne med massvis av pussar. Fast egentligen, kan man få en bättre start på dagen? I don´t think so!

Jobbet innehöll mycket arbete i Indesign, roligt, och för en gång skull inga möten! WOW! Fick en hel del undanjobbat - underbart! Åt lyxlunch på restaurang Kajkanten tillsammans med Sarah, Jonas, Tobias och Simon. Trevligt sällskap och god mat!

Mötte upp mamma som kom med Janis direkt till valpkursen. Dagens övningar var lite sega, men Janis var duktig. Det som vi har "problem" med är ju att hon är så social och det var många övningar för det syftet. Bra!

Åkte hem och lagade världens godaste middag (or not) - köttbullar (tjuvade från Janis) med pasta och riven ost. Blev matlåda tills imorgon också - positivt iafl.

Stod sedan i valet och kvalet om Janis skulle få följa med på fotbollen eller få ensamhetsträna i lägenheten. Det blev det sistnämnda. Hon fick ligga i sin bur och pep när jag stängde dörren. Gav dock mina nycklar till mina söta små grannar som skulle hålla ett vakande öra om hon lät helt hysteriskt. Hon hade skött sig perfekt, sov när jag kom tillbaks efter matchen!

Så - äntligen fick jag lira lite boll igen! Dock satt både köttbullarna och pastan högt upp i halsen efter ett par ruscher (stavas det så?). Så lyxigt att få spela på Hedens konstgräs och målen bara rullade in en efter en. Resultat: 8-0 till oss!

Snart ska vi hoppa i säng, Lill-fia är kvällsrastad och jag nyduschad!

Kram

17 April 2007  | Länk | Kursrapport! | 2 kommentarer
Trött hund efter kursgång nr2...

... orkar inte ens skriva om min dag på jobbet - STRESS, STRESS, STRESS från två olika ställen på förmiddagen för att sedan gå min kurs i Indesign på eftermiddagen... Lunchen på en indisk restaurang var dock super!

Åkte direkt till valpkursen och Janis var full av energi efter en lugn dag på jobbet. Hon jobbade med fin kontakt under de flesta övningarna och hon blev riktigt trött efter en timme på plan.

Här hemma har jag börjat ta tag i disken - WOW - och lagat matlådor - DUKTIG FLICKA!

Och Madde - jag antar utmaningen... ska bara sova på saken!

Kram

10 April 2007  | Länk | Kursrapport! | 0 kommentar
Hektisk dag och första gången på valpkursen!

05.37 - Piip
05.45 - Ur dvalan
05.50 - Uppstigning
06.00 - Dusch
07.00 - Mot Janis dagis
07.30 - Anländer på jobbet

12.00 - Lunch med Noomi
13.00 - Kurs i Indesign
16.00 - Mot valpkursen

Kursrapport
Äntligen var det dags för vår efterlängtade valpkurs. Janis var duktig men man märkte att koncentrationen tryte mot slutet. Hon lyssnade fint på övningarna och jag är jätte nöjd med henne. Fick en del "läxor" att göra tills nästa gång, roligt.

Nu är jag jätte trött, ska bara ut och kissa den trötta vovven innan sängen med rena lakan får ta del av mig ytterligare en natt...

/H
3 April 2007  | Länk | Kursrapport! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida