- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Hårt arbete med chefen, kycklingsallad och årets första semla (utan grädde)!

Hanna börjar komma in i lunken att sova länge på morgonen. Idag stod klockan på kvart i sju, det blev snooze till kvar över. Janis låg lugnt och still i buren, undrade varför vi redan skulle gå upp!

Efter våra vanliga morgonrutiner och en hel del jobb för min del kom min chef Anna på besök lagom till lunch. Vi hade bestämt det sedan innan, då vi skulle diskutera marknadsföring inför vår nya utbildning i höst. Kul! Hon hade köpt med sig kycklingsallad, mumsigt värre!

Anna blev lite konfunderad över åsk- och smälljuden som kom ur högtalarna i vardagsrummet. Janis är helt oberörd, ska träna henne under en lång tid så kanske jag har förebyggt en del iafl.

Efter jobbet, vid fyra åkte jag till Minna för att gå ut med hundarna på åkern. Jag vill ju ha henne lös så mycket som möjligt, är svårt när man bor centralt. Janis var återigen glad över att träffa Kajsa och Zessi och drömde nog om att en dag kunna springa lika fort som de stora tjejerna. Kajsa är helt otrolig med henne, uppfostrar henne på bästa sätt!

Janis fick stanna kvar hos Minna medan jag åkte bort och red Polly. Idag kändes hon bättre, jämnare i steget och mer framåt på något vis. Vi gick till manegen och gjorde lite lösgörande arbete i skritt i 45 minuter. Efteråt blev det massage, hoppas det hjälper. Nu blir det inte stallet förrän på måndag, Pollys hyrare Helena och Linn tar hand om henne!

Tillbaks hos Minna fick jag äta årets första semla, tog dock bort grädden. Vågar inte äta det överhuvudtaget, rädd för att åter ligga och grina på natten med magåt och sätta fingrarna i halsen för att spy. Gott var det hur som, grädde kan man leva utan!

Vi har fortsatt med våra korta ensamhetsträningar, går sakta, men framåt. Dessutom tränar vi på att gå förbi folk och hundar utan att hälsa. Jag tycker det räcker med att hon umgås med våra "kompisar". Än så länge har hon träffat Kajsa, Zessi och Pepsi - de hundar hon kommer vistas ofta med!

Imorgon ska hon hem till "mormor" i Fiskebäck. Jag måste jobba på plats, men det ska nog gå bra! På kvällen får vi se vad det blir för slags miljöträning. Kanske åka och ta ut pengar vid Frölunda Torg?

Kram så länge från oss!
31 Januari 2007  | Länk | Valpdagbok! | 0 kommentar
Nya äventyr och varmare i kläderna!

Janis och jag börjar känna varandra lite bättre och har kommit in i lite rutiner. UNDERBART!

Även idag har jag försökt jobba hemifrån, går helt okej tycker jag. Får väl inte ihop mina åtta timmar, tur att man har övertid att ta ut, men det rullar på. Hon sover rätt mycket på dagarna faktiskt.

Tio-rundan blev återigen till hundhagen för att låta henne var lös (ibland finns det stora nackdelar att bo centralt). Dessutom gick vi till spårvagnshållplatsen för att se mer av fordon av alla dess slag. Vi satte oss en stund och njöt av (vår?) solen...

Vid lunch kom en av mina bästa hundkompisar Nettan på besök. Hon har träffat Janis förut men blev chockad att hon blivit så stor. Dagens lunch blev sallad med fetaost, bacon och quinoa (igen)!!! Mitt hembakta bröd serverades till! Medan Nettan och jag åt så fick Janis vara i ett annat rum, till en början pep hon men efter att tag la hon sig och sov. Jag gick "förbi" några gånger för att låtsas kolla datorn, det gäller att ha fantasi i sin träning...

På eftermiddagen gick vi återigen till spårvagnshållplatsen. Bilar är inte alls lika läskiga längre. Får hoppas de stannar där och att hon inte börjar valla dem tillslut. (Min skräck...)

Vid fem tiden åkte vi mot stallet. Först fick hon dock följa med till Naturnära för att köpa foder till Polly. Hon satt kvar i bilen medan jag betalade, hon låg ner när jag kom tillbaks 2 minuter senare. Hon fick även vara ensam i bilen när jag tog ut pengar på bankomaten. Där såg hon mig iofs. men hon låg ner när jag kom tillbaks. Hon är så duktig! I stallet fick hon vara med när jag gjorde maten till Polly. Sedan fick hon vara hos Minna. Hon blev helt tokig när hon såg Kajsa och Zessi! Minna rapporterade att hon idag var MYCKET kaxigare och gjort det ena buset efter det andra. Liksom igår blev hon förtjust i Max (vem blir inte det, killen har fantastiskt ögonfransar och får varenda tjej att smälta...).

Dagens skrittpass på Polly blev i 45 minuter i paddocken. Hon kändes lite "hackig" men var ändå framåt. Benen var kalla och fina och jag gjorde våra massageövningar.

Efter stallet åkte vi hem till mamma och pappa för att se hur mamma mådde. Hon ser för *pip* ut. Blå över ögon och panna, men hon kommer bli så snygg när allt är läkt. 35.000 fattigare, men snart är hon den snyggaste 55-åringen i stan! Fast det är ju inte anledningen till hennes operation, det är för att hon ska se bättre...

Nu ska Janis och jag snart sova för natten. Både hon och jag är trötta. Eller nja, vet inte om hon är särskilt trött just nu - busar med Fisken och benet vartannat ute i hallen! Hon är för go min lilla tös!

Kram från oss!

30 Januari 2007  | Länk | Valpdagbok! | 0 kommentar
Spårvagnar, åsk-cd och en blåslagen mor!

Dagen har vart innehållsrik för lilla Janis. Vi gick upp relativt tidigt eftersom jag skulle sätta mig vid datorn och jobba! Min "tio-fika" på jobbet blev miljöträning till buss- och spårvagnshållplatsen. Där satt vi och pratade med en lika pratsjuk dam som jag (Namn:? Ålder:85). Vi hoppade aldrig på bussen, men vinkade hej-då till vår nya polare!

Vid lunch kom en av mina bästa icke hund-häst-fotbolls vän Emma. Vi lagade supergod sallad med quinoa (stavas det så), kalkon och med nybakt bröd! Ibland slår jag till och fixar i ordning några nyttiga frallor. (Tack Minna för tipset för att stilla min rastlöshet).

Under dagen har även åsk- och smällar cd:n gått ett varv. Janis helt oberörd av de olika ljuden. Volymen var låg och jag var relativt tråkig som bara satt och jobbade och tryckte på tangentbordet. Dessutom har jag gått ut genom dörren en minut för lite ensamhetsträning.

På eftermiddagen tog vi åter en tur till stora vägen och busshållplatsen. Bilar börjar minska i läskighetsfakor, känns skönt. Men de kör väldigt fort ibland...

Efter att Janis sovit middag åkte vi hem till mamma och pappa där jag fick se min blåslagna (Nej, pappa har inte slått henne...) mor nyopererad. Ingen vacker syn, men vad gör man inte för att kunna se bättre? Modigt mamma - du är grym!!!

Därefter bar det av till stallet för min del. Janis fick vara hos Minna och hela familjen Hjelmqvist. Det fungerade hur bra som helst, Kajsa och Zessi tyckte hon var intressant. Kajsa är gudomlig när det gäller hundspråk, hoppas Janis tar in många kloka tankar från den hunden. Max och Axel kelade med henne och hon verkligen älskar barn!!!

Jag var i stallet i ca: två timmar. Först mockade jag och gjorde i ordning maten innan det blev en tur till manegen. Polly var lite grinig (arg på att jag inte vart där sen i lördags?) och lite halvseg. I manegen var det dock spännande och hon gick i en riktigt bra form. Skrittade enbart! Vi gjorde även massageövningarna vi fick i lördags, hoppas de hjälper och att kotorna och knäna blir bättre. Hon haltar inte längre och muggen ser mycket bättre ut.

Tillbaks till villan på Högenvägen för att hämta Janis, stannade dock på te och en kvällsmacka! Kul med lite sällskap för pratsjuka Hanna-Panna!

Kram från oss!

29 Januari 2007  | Länk | Valpdagbok! | 1 kommentar
Skönhetssömn!

Vilken duktig tjej jag har! Hon har sovit från halv tolv till sju innan vi fick gå ut och kissa. Sedan tog vi ytterligare två timmars skönhetssömn! (Inget Janis behöver, däremot hennes matte)

Hon lyssnar på sitt namn och kommer när jag ropar. Hon söker gärna ögonkontakt och vill vara till lags! Fisken är fortfarande den roligaste leksaken och den hämtar hon och KOMMER TILLBAKS med hela tiden.

Idag har vi vart borta i hundhagen (inhägnad liten gräsmatta), det var spännande tyckte Janis. Dock är bilarna fortfarande rätt läskiga, men det går bättre för varje dag! Inte konstigt när man inte sett så många samtidigt förut...

Jag har just fått duscha, kändes underbart! Janis var utanför och busade själv. Nu känner jag mig som en ny människa faktiskt!

Snart ska vi ta en tur ensamna i bilen. Hon ska få åka i buren som hon sover i. Först ska hon bara sova klart (ligger på mina mysbyxor), käka lite mat och ut på en kissetur.

Rapport 2
Bilturen idag bar av hem till mamma, pappa och Pepsi i Fiskebäck. Janis diggade Pepsi, men fattade inte riktigt varför den 15.5 åriga gamla tanten inte ville leka. Pappa fick liksom vanligt en ny hund runt halsen, han är magisk när det gäller djur. Bilturen gick hur bra som helst, hon låg mestadels ner och inte ett ljud kom från henne! Hon är så duktig min lilla tös!

Kram så länge från oss!

28 Januari 2007  | Länk | Valpdagbok! | 1 kommentar
Första natten tillsammans!

Natten har vart lugn! Janis sov definitivt bra mycket bättre än mig. Jag vaknade typ varannan timme, men så fort jag tittade på henne låg hon raklång och sussade så sött i buren! Har vart ute en sväng, käkat frukost, lekt lite och nu sover hon så sött igen...

Rapport 2
Här varvas lek med gos, utgång och sömn. Nu när jag satte mig vid datorn gick hon själv in i sin bur och lade sig. Underbart! Har vart ute ett par gånger under förmiddagen och det finns massa nya intryck att ta in för den lilla damen. Hon är oftast rätt cool, det enda som är lite läskigt är bilar - de låter och kör alldeles för fort.

Nu ska jag också försöka passa på och vila en stund!

Rapport 3
Nu har Janis vart med i stallet för första gången. Hade ju planerat att inte åka dit de första dagarna men vad ska man göra när hästen mår dåligt? Min mamma körde oss och bilresan gick jätte bra. Hon låg i sin filt ocjh sussade så sött. Hästarna var stora men spännande varelser.

Polly fick en behandling av Maria och hon hittade känningar i båda framkotorna och båda knäna bak. Fick en massa massageövningar jag ska göra framöver. Hon tyckte dock vi skulle börja skritta henne igen för att få igång blodcirkulationen ordentligt. Hon är inte halt pga. av muggen längre, men hon har spännt sig alldeles för mycket i de hårda och ojämna hagarna.

Väl hemma var Janis rätt trött och hon har sovit en stund medan jag tittat på TV (På Spåret...) och druckit te. Vi har även vart ute och gjort kiss- och bajsrundan runt huset. För övrigt har hon nu börjat leka med en Pet-flaska och klura ut hur hon får kulorna att rulla ut... Hon är för söt, ögonen får mig att smälta totalt!!!

Nu ska vi leka en liten stund med fisken innan det blir god-natt-saga!!!

Kram från oss!
27 Januari 2007  | Länk | Valpdagbok! | 4 kommentarer
Välkommen hem älskade Janis!

Känslan inom mig är svår att beskriva - jag får kramp i magen, skrattar, myser och är euforisk vartannat. Underverket har flyttat hit - min älskade lilla Janis!

Mamma hämtade mig på jobbet vid två och vi åkte först en sväng till Borås innan vi körde hem till Lottis och alla vovvar! Som vanligt kom en hel drös och hälsa när vi kom. Efter att pappren var påskrivna och betalning skedd åkte vi hem till Mölndal. Janis sov skönt i mitt knä invirad i en filt. Hon blev lite åksjuk men efter att hon spytt somnade hon lika glatt igen!

Hemma i lägenheten utforskade hon allt från första stund. Hon är en modig liten dam. Favoritplatsen är mattan i vardagsrummet samt fisk-leksaken! TV:n och Let´s Dance verkar passa damen också! Buren har hon vart inne i, den ska hon sova i på natten till en början och den står jämte sängen. Jag har lovat mig själv att vara stenhård - ingen valp i soffan eller sängen, hur mysigt det än är... (NU!!!)

Nu ska jag hoppa in till vardagsrummet och titta på mitt underverk som sussar gott, sedan blir det ut och kissa igen (hon har ännu inte gjort något inne...)!

Kram från oss båda!

26 Januari 2007  | Länk | Valpdagbok! | 1 kommentar
Timmarna går långsamt...

... men snart är hon här!

Idag hade jag en rolig lunch, jag introducerade Jenny och Helena i sushi-världen (se bild). Jenny rynkade kraftigt på näsan och förstod nog inte riktigt tjusningen i det hela. Jag minns själv när jag åt det första gången, vi fick gå till Mc Donalads efteråt.

Efter jobbet var det dags för TAGE-aktivitet på Bergakungen. 20 stycken kollegor samlades klockan sex i foajén till den nybyggda biografen.

Film: Göta Kanal 2.
Betyg: 1

Ingen höjdare direkt, fick en del skratt men hoppas få se något vettigare en dag framöver.

Ska nu röja upp det sista innan sängen kallar för några timmars sömn!

Tänk - nästa gång jag bloggar, då är jag sambo med världens bästa Janis!

Kram!
25 Januari 2007  | Länk | Diary! | 4 kommentarer
Lugnare inombords!

Dagens morgonbesök hos Polly gjorde mig lugnare, hon haltar inte alls lika mycket. Tog ut henne och jag gick en kvart i paddocken strax innan sju och hon trodde nog hennes matte blivit galen som var där i arla morgonstund...

Sedan blev det en jobbdag med möten, planering och rensning! Nu är det bara två dagar kvar på jobbet innan VAV-ledighet. (Vård av Valp) Nej, jag ska faktiskt försöka jobba hemifrån.

Efter jobbet åkte jag till stallet igen. Maria kollade lite extra på henne (bra med expertråd) och hon, liksom jag, tror till 99% att hennes hälta kommer från muggen. Det var lite mindre infekterat idag men Polly var måttligt glad när hon blev schamponerad med special schampot. Tog även två korta promenader i paddocken, shit vad pigg hon var! Efter att stått inne hela dagen förstår jag dock varför. Hon kommer få stå inne tills såren är helt läkta och sedan ska hon få gå i en mindra upptrampad hage bakom maskinhallen. Skönt! På lördag ska hon dessutom få behandling (massage m.m.) för att släppa spänningarna i 400 kg kroppen efter nästan en veckas vila. (Vad gör man inte för sin prinsessa? - ALLT!)

Nu är det bara två dagar kvar - längtar något så hysteriskt. Fattar fortfarande inte att hon blir min, Får nypa mig i armen för att komma tillbaks till verkligheten. Det är ett mirakel, tack gode Gud...

Efter stallet var jag med mamma och pappa på Coop och snälla som vanligt fick några varor slinka med på deras kvitto. Så nu har jag käkat en macka med skinka + en avocado! MUMS! Idag har jag dessutom vart riktigt duktig när det gäller mat - frukost, lunch, ovannämnda + morötter och lite ärtor! Dumt var att jag väntade mer än 6 timmar från lunch till mackan... Ska skärpa mig - mitt nya liv!

Nu ska jag lägga mig och mysa i min EGNA säng - har ju sovit hos Minna och co: i två nätter ute i garaget med massa filtar...

Kram

24 Januari 2007  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Mjukis med tår i ögat!

God kväll - en tuff dag mellan 06.30 och 22.45...

Dagen började med en tur till stallet för att se om Polly mådde bättre. Hittade då troligtvis orsaken till hennes kraftiga hälta - MUGG! Eftersom hagarna har vart hysteriskt leriga ett bra tag kunde hon inte stå emot längre. Jag förstår inte hur det kan ha kommit så fort, för jag skrubbade hennes karleder noga i lördags utan någon känning och igår stod hon på tre ben. Efter att jag hade pysslat om henne, tagit febern (37.9 = helt normalt), gjort mat och mockat åkte jag till jobbet.

Tyvärr blir jag alldeles för känslig för sådant här, orkar liksom inte med samma tur som förra gången (då det var gips, boxvila i flera månader och vet. besök som ruinerade mig på 17.000 kr trots försäkring). Tårögd susade jag in på jobbet strax efter åtta. (Tack Kicki för peppande ord på vägen...)

Jobbdagen kan man sammanfatta som en riktig deckare. Först såg vi en polisbåten susa in i hamnen där även ambulans och vattendykare väntade. Upp ur vattnet kommer en död man som troligtvis kommit upp till ytan lagom efter stormen. Grrr - lite äckligt när man tänker efter. Efter lunchen stod två polisbilar och en ambulans utanför fönstret och då visade det sig att det var slagsmål vid en annan skola. Vad gör dessa barn egentligen? Ja... det hände mycket kan man säga!

Åkte en tur till mammas jobb och inspekterade Janis "dagisplats" framöver! Det blir kanon tror jag, hon kommer i vilket fall bli bortskämd. Pepsi var glad att jag kom, hon ville verkligen visa "sitt" ställe.

Klockan halv fem låg jag avklädd på massagebänken och med nålar i öronen. Det var åter dags för en omgång. Ibland blir jag lite skrämd, trots att jag inte sa vad jag "lider" av kunde nålarna tala om att min mage var knäpp och att mina axlar var spända. Fick rådet att äta mer regelbundet (måste skärpa mig, påminn mig ordentligt) och att släppa alla "måsten". Nu är jag dock mjukare än på länge - UNDERBART! Tack Maria, även om jag var hyseriskt när du gjorde bindvävsmassage (gjorde förbannat ont...)

Åkte därefter till Arken och köpte hundmat och sedan till Mary för att hämta mina kompostgaller som de lånat av mig. Träffade då deras två franska bulldogs för första gången, Samir och Lollo. Ja - fulsöta små varelser hälsade mig välkommen. Tiken somnade på mina ben och snarkade värre än en karl!

Stallet även på kvällen, Minna fick komma och hjälpa mig eftersom Polly var helt rabiat. Jag kunde inte ens titta på benet innan hon vevade med det hysteriskt. Tvättade med ett specialschampo vilket resulterade i en spark över vaden. Blåmärken? JA! Fick i alla fall på lite pencelinsalva tillslut och hoppas på bättring tills imorgon. Åker dit både morgon och kväll - måste ju ta hand om min lilla docka!

Nu är jag nyduschad och ligger på soffan i Björlanda och myser med Kajsa och Zessi! De är helt underbara!

3 dagar kvar....

Kram Hanna
23 Januari 2007  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Polly halt!

Min älskling har jätte ont i sitt vänstra framben!
Står nu med två lindor och paddar i sin box.
Ska till stallet imorgon bitti - håll tummarna!

Kram
22 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Jag är en Billy (i mörk fanér)

Jag inser att jag blir alldeles slö av att inte göra något! Blir dessutom galet rastlös tillslut...

Har dock lagat matlådor, fixat lite i lägenheten inför Janis hemkomst, vart på Gubb-dagis-affärer (Rusta, Jula och K-rauta), surfat, läst och sovit MIDDAG (eller vilat ögonen som pappa brukar kalla det).

Dessutom har gjort ett rätt trevligt test - är visst en Billy (i mörk fanér). Vad är du?

http://www.ikea.family.ikea.se/ikeafamily/jsp/polopoly.jsp?d=226&a=1455

Nu ska jag packa - vi har styrelsemöte imorgon hos Minna och då sover jag över där. Tar stallet på tisdag morgon innan jobbet för att på kvällen gå på en behandling (kinesologi). Gör jäkligt ont under tiden - men så mjuk man blir efteråt!

Ha en kanonhärlig kväll!

Kram från Billy
21 Januari 2007  | Länk | Diary! | 3 kommentarer
Tre flaskor vin och drömjobb!

Ho ho ho - trots pessoabettet tog Polly tillfället i akt att dra iväg i ett rasande tempo med matte på ryggen. Maria och jag red till Torslanda (2 timmars tur) och det blev mycket trav och galopp i snön - weeehooo! Under turen fick jag även bekräftat vad äkta peeling är då snön verkligen piskades i ansiktet i motvinden.

Efter stallet åkte jag direkt till Sörredsgården och mötte upp Maria (världens sötaste arbetskamrat) och simmade 48 längder i bassängen. Avslutade med lite bastu - underbart!

Förbi mor och far på en liten fika, gott och mysigt på samma gång! Pepsi fick även en liten mysstund med sin matte!

Sedan hem och fixa lite i lägenheten - jag har ju haft fin-besök!

De är för goa min Chalmers-pojkar! Trots att jag träffar dem alldelels för sällan är allt precis som vanligt när vi ses! Förutom Martin, Daniel och Krille kom även Karin och Jerker förbi! Det blev mycket vin, tacos, godis, spel och en massa snack. (Man blir visst ännu mer pratglad av denna dryck). Vår sista diskussion som fördes var "Vad är ditt drömjobb?"

- Polis
Har alltid haft det överst på listan men ju äldre jag blivit desto mer inser jag att mitt psyke inte skulle palla för det.

- Personalvetare
Gillar människor, gillar organsiationer och gillar att tänka. Ska jag börja plugga någon gång igen blir det nog det.

- Vandrarhem
Har ju en förkärlek till STF och varför inte bedriva ett vandrarhem ute på landet i min alldeles egna still?

Jag insåg under diskussionen att vi alla är väldigt olika - men vad skönt det är att drömma! Trivs trots allt jätte bra på GTG och hoppas få utvecklas där ett tag till!

Imorgon ska jag "valpsäkra" lägenheten ordentligt och bara vila! Har en helt "ledig" söndag, de ni?!

Kram och gó natt!

20 Januari 2007  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Slog chefen!

Seger - tre X (strike) i rad + ytterligare en till under serien gjorde att jag vann över Anna (min chef) på dagens bowling med klassen. Wow - tror det var den bästa serien jag någonsin gjort.

Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och tog en tur ut med Polly. SVINKALLT! Skrittade Björlanda Strand (ingen strand, utan en tråkigt asfalltväg) och Polly var pigg och glad, hon blir ju ofta det när det är lite kallare i luften.

Åkte hem till Minna lagom till att pizzan stod på bordet! Åt kanter, det absolut godaste! Tog sedan MP3:n och en tupplur på soffan innan det var dags att åka till stallet för att kvällsfodra. Varför tar rumpvärmaren så lång tid? Höll ju på att frysa arslet av mig!

Nu blir det soft och skönt i villan hos familjen Hjelmqvist, vilar mig i form för morgondagens partaj med Krille, Daniel och Martin - ska bli kul att träffa er pojkar!

Nu är det bara EN VECKA KVAR...

Kram så länge!
19 Januari 2007  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Bowling och Italiensk afton!

Vilken härlig torsdag, massa variation vilket jag bara älskar!

För det första började jag dagen lite senare eftersom jag hade soffbesök över natten av Minna! (Hoppas du hade kul i Stockholm) Gick lagom upp vid sex och tog för ovanlighetens skull spårvagn och buss till jobbet. Älskar att se staden vakna, detta trots gråmulet väder och en mörk januarimorgon! Med Elin Sigvardsson i MP3:n och boken "Från valp till unghund del II" gick resan jätte fort!

Vid 10 åkte Anna och jag till Eriksbergs Bowling för att bowla tillsammans med en klass, jag fick fem X (strike) under mina dryga två serier! Mer än nöjd åkte jag tillbaks och satte mig vid mitt skrivbord. Hade sedan en hektisk dag på jobbet, dessutom är jag rätt sliten efter gårdagens jobb med det Öppna Huset (ger dock bra med övertidstimmar = mer tid åt Janis). Har fått bra credit för mitt koordinationsjobb, roligt! Jag är i stort nöjd med arrangemangen, det kan dock bli bättre, vi ska bli bäst!

Efter jobbet tog jag bussen in till Gothia Towers där Nettan och jag skulle ha ett reflektionsmöte angående My Dog med mässansvarig. Det innebar en 5 rätters italiensk middag med god dricka! Galet, sitter här i min kammare och är lite små fnissig! Men det var ett bra "möte" på fyra timmar!

Imorgon är det äntligen fredag, då är det bara 1 VECKA kvar innan hon är här!

" Livet består av småstunder, som det är viktigt att kunna njuta av..."

Kram!
18 Januari 2007  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Nettan - min sanna hundvän!

*Pip - pip*

"Vill du kom och fika/äta efter jobbet?"

Eftersom tisdagar numera är min lediga dag utan aktiviteter efter jobbet tackade jag självklart ja till erbjudandet! Klockan 19 var jag på plats på andra sidan E6:an och i Nettans, Andreas och Zithas helrenoverade lägenhet! Hur fin som helst...

Vitlöksbakat bröd, oliver, sallad och en stor kopp te - en helt perfekt kvällsfika hos min sanna hundkompis. Det blev självklart valpsnack - något annat existerar väl knappt i min hjärna?! Jo, kanske...

Jag hoppas det kommer in en ny liten fyrbent i deras hem också, hoppas hundbesöket i Helsinborg på fredag ger dig mersmak för din nya favorit ras - SCHAPENDOES! Har bara sett dem på bild och det ser väldigt söta ut, mycket hår och sådär härligt busiga!

Zitha visade även sina nya träningsmetoder för att få en starkare nacke - ni är allt bra påhittiga. Underbart att se!

Nu ska jag packa väskan, imorgon blir det simning på morgonen! (Duktigt va?) Därefter blir den lång dag på jobbet, vi har Öppet Hus mellan klockan 18.30 - 20.30 och eftersom jag är "The Boss" måste jag ju vara med...

TUSEN TACK FÖR EN MYS-PYS-FIKA NETTAN!!!

Kram!16 Januari 2007  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Spaghetti ur öronen!

Har ingen fantasi när det gäller mat - igår lagade jag fyra lådor med spaghetti och köttfärssås. Två har jag ätit idag, lunch och middag! Känns som de mörka fullkornsormarna slinker ut ur öronen på mig. Måste bli bättre på att laga varierande mat, annars kanske ormarna bildar en kö ner till Rom?! Gud vad sjukt det låter...

Vad är då min favoritmat? Skaldjur i mängder (är född i rätt familj) med bröd och massvis av aioli. Mammas kyckling med ris (lyckas aldrig koka Jasminris lika bra) samt grillat på sommarn. Men i ärlighetens namn, hur kul är det att laga mat till sig själv en blåsig och trist januaridag? Det kanske blir bättre när Janis flyttar hit, nu är det bara 11 dagar kvar innan jag får sällskap.

Pratade med Lottis (Janis uppfödare) idag, de har strömavbrott ute i skogen. Men Lottis verkar vara fantasifull för att skapa värme för de små liven. Gott jobbat!

Efter jobbet, som idag bl.a. innebar 3 timmar personalmöte på förmiddagen, åkte jag till stallet. Hade insläppet och hästarna var villiga att komma in redan vid fyra. Antar att lera upp till magen inte är särskilt roande?! Polly och jag tog en skrittur ut i blåsten tillsammans med hästarna Princess och Muffin samt deras mattar. Stannade på Högenvägen B&B (hemma hos Minna) för en morotspause. Det var nog det bästa under dagen tyckte Polly, förutom pussarna med matte då!

Funderingarna kring USM rullar febrilt i mitt huvud. GMBK? Välen? Vad är en bra plats för ett sådant här arrangemang? Klarar klubben detta? Orkar jag?

Får sova på saken!

Natti natti...

Kram!15 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Storm!

Phu - äntligen hemma efter att ha vart ute hela förmiddagen i STORM! Grrr - det blåser rejält. Var i stallet strax före nio för att släppa ut djuren, strömmen hade gått och det var riktigt mörkt i stallet. Maria och jag skulle ridit långritt, blev dock framflyttat till lördag (håll tummarna för bättre väder då).

Hade packat väskan med både joggingskor och bikinin (joggar inte i bikini). Eftersom det blåste hoppade jag joggingturen med Zessi och det blev 1 km i bassängen på Sörred istället. Skönt var det och för en gång skull simmade jag om folk på banan (allt är en tävling...). Måste jag nämna att de var gubbar på 50 + som troligtvis haft ett nyårslöfte?! Hur som, känner mig lite nyttig iafl.

Skulle därefter åka hem men blev stoppad upp på Älvsborgsbron - AVSTÄNGD P.G.A. STORM. Ja, ja - en vända genom stan innan jag åkte hem till mamma och pappa på fika. Räkmacka och te - mumsigt värre. Hade sedan lite datakurs (de håller på och lära sig dessa otroligt tekniska maskinerna) och pappa kan nu både skicka mail, skriva ut dokument och surfa på nätet. DUKTIGT! Var även ute en promenix med Pepsi, hon höll på att blåsa bort. Man ser att hon är riktigt gammal nu (15.5 år), känns jobbigt faktiskt. Stel i bakbenen, men ögonen lyser precis som förr! Hon är underbar den lilla schnauzern, love you darling!

Har pulat lite i lägenheten nu, bl.a. satt upp tavlor som jag fick av Johan och barnen i julklapp. Theodor hänger överst, han är ju äldst! Saknar de små liven och har dåligt samvete att jag träffar dem så sällan. Inte lätt när man själv har tusen järn i elden och Johan bara har dem på halvtid. Dessutom är ju Theodor så hysteriskt allergisk vilket gör att man måste planera besöken lite extra. Hur som - ni är världens sötaste ungar ändå!

Kram14 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Öppet Hus, IKEA och mys-pys

Vi (GTG) har idag tillsammans med övriga gymnasieskolor haft öppet hus på Lindholmen. Efter en hektiskt vecka med allt som behövts koordineras kan jag äntligen andast ut, det gick lysande. Våra guidande deltagare och mina arbetskamrater skötte sig galant, underbart! Extra roligt var det att träffa Simon (killen som jag vart assistent åt) som var med och guidade som f.d. GTG:are.

Efter jobbet åkte jag hem och tog ner julpyntet och bar upp det till vinden. Känns skönt att få bort det faktiskt, ser fram emot vår och sommar nu. Därefter ringde mamma och frågade om jag ville med till IKEA. Jupp sa ja - något litet kan man ju alltid förgylla lägenheten med. Det blev tolv dricksglas och några ljus. Har tänt ett par vid mitt barbord (se bild) och det doftar ljuvligt! Ser rätt tomt ut när jag tänker efter, någon som är sugen på middag?

Har dessutom vart riktgit flitig med arbetet för GHU, har börjat sätta iordning alla pärmar till årsmötet. Jag ska ju trappa ner på mitt arbete inom styrelsen och "bara" vara suppleant och fungera mer som en mentor. Jag ska dessutom sluta som ordförande för distriktet och det enda jag ska fortsätta med på "riktigt" är mitt arbete inom Ungdomsrådet och Sveriges Hundungdoms agilitykommitté. Det är faktiskt det jag tycker är allra roligast just nu, få en helhetsbild av hela organisationen.

Nedräkningen har börjat på riktigt nu, om mindre än två veckor är hon här. Min alldeles egna lilla prinsessa som kommer bli överröst med kärlek och tokheter. Hoppas få åka till henne i veckan och pussas lite...

Dags för soffan, känns skönt att ha en lugn kväll (Nettan, ser du att jag har MÅNGA sådana numera...) med lite hundboksläsning.

Trevlig lördagskväll!

Kram Hanna-Panna

PS. Har nu lagt ut en idol-bild på min förra granne (Stephan) som alltid kom över och badade i poolen när han byggde på sitt egna hus. Ja - ja... lovade ju! Fast bilden tror jag är från döda-havet och inte bassängen i Fiskebäck, där är vattnet mycket klarare!

13 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Avslappnad knubbsäl!

05.22 - Piip
05.30 - Av med täcket
05.38 - Skrapa rutor

06.06 - PLASK!

Tror ibland att jag är mer galen än andra! Började dagen med 30 minuter simning på Sörredsgården. Ack så skönt det var efteråt! Ögonen var dock rödsprängda när linserna kom i. Men jag förklarade glatt för arbetskamraterna att jag inte vart på krogen utan simmat....

Dagens jobb började med introduktion för nio nya deltagare från Volvo Lastvagnar. Hade ett rasande tempo då jag bara hade 45 minuter på mig. Men hann gjorde jag. Åkte till Lindholmen lagom till 10-fikat innan jag satte mig på "sekreterar-stolen". Jobbar ju som skolsekreterare på torsdagar - eller Iréne blir sådär 35 år yngre... På lunchen hämtade mor mig och vi åkte till Huveröds för att "bara kolla". Det slutade med en alldeles för tidig födelsedagspresent (5 månader kvar...) till lilla mig. Ett helt fantastiskt koppel i älgskinn, mjukt och runt! Dock får det hållas gömt så länge lilla Janis har sina sylnålständer kvar i munnen. Stannade även till vid mitt favorithak när det gäller sushi - 7 bitar och Hanna blev proppmätt. Var kvar på jobbet till 17.30 innan jag åkte till Sörredsgården (igen) för att gå på ett prova-på-pass i yoga. "Hunden, solen, riddaren..." Det var trevligt, dock finns det inte tid för sådana lyxtimmar. (I know - prioritet - ett av det svåraste ord jag vet... vill göra ALLT!) Maria och Minna blir troligtvis yoga kompisar i vilket fall!

Nu är jag hemma i lägenheten och ska koka mig en kopp te, sätta på tankemaskinen och skriva en verskamhetsberättelse för tävlingskommittén som jag vart sammankallande för 2006. Vi har gjort mycket - officiell agilitytävling, uttagning till Agria Freesyle Cup, inofficiell freestyletävling och klubbmästerskap i lydnad, freestyle och agility. Glömt något? Tror inte det...

Längtar tills imorgon, då blir det en timmes njutning hos frisören...

Kram!

PS. Det är inte jag på bilden....
11 Januari 2007  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Det doftar nybakt!

... varför lyser solen med sin frånvaro? Förstår varför folk blir deprimerade av detta ständiga mörker. Känner mig själv både seg och sentimental dagar som dessa. Får tänka framåt - får tänka på att snart har jag en underbar liten vovve i min lägenhet som förgyller min vardag med mys och rackartyg.

Efter jobbet åkte jag ut till en blöt ponny som liksom sin matte verkar ha PMS upp över öronen. Ja, ja... det blev mockning, lägga fram mat, borsta och en massa pussar. Öronen var dock framåt när jag lämnade henne med en nymockad box med lite extra halm att smaska på. Maria och jag planerade dessutom att rida långritt på söndag, jag hoppas verkligen det blir av och att vädret tillåter våra planer. Jag älskar naturen och särskilt tillsammans med någon av mina fyrbenta djur! Kungsgatan, Avenyn och händerna fulla med bärkassar från NK, MQ och de andra butikskedjorna får vänta. Visst, jag gillar att shoppa, men till en viss gräns.

Efter stallet åkte jag till Ica Maxi och fyllde mitt ekande kylskåp litegrann. En massa frukt blev det - bananer, clementiner, vindruvor, mango och äpplen - MUMMA! Har även bakat bröd, frallor med massa nyttigheter (bildbevis) som jag faktiskt ska njuta av på soffan med en kopp te till en surrande TV-apparat och en vit filt.

Hej svejs för idag!

Kram Hanna-Panna
10 Januari 2007  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Längtar...

Längtar till en massa saker...

Idag har jag, liksom igår, haft en hektiskt dag på jobbet. Började med att jag åkte till Torslanda för att möta upp en ny deltagare och guida henne rätt. Vid lunch åkte jag till Lindholmen för ett möte med Ann inför Öppet Hus på lördag och däremellan gjorde jag massa, massa jobb på datorn. Tror ni jag får musarm snart? Hoppas inte det...

Efter jobbet åkte jag hem till Farmor och Börje för att överraska dem, vilket jag gjorde med bravur. De blir alltid glada när man kommer och förgyller vardagen. Kan inte vara lätt att vara gammal alla gånger.

Direkt från Majorna till Emma för att hämta lite kort från i somras. (se foton - sommarn 2006 och Fotboll). Dessa kort får mig att längta. Längta till den årstid jag gillar allra mest - SOMMARN!

Hade en helt fantastisk sommar förra året. Det började med VM i Tyskland, en resa med Gurra och tjejerna som t.om. blev radio- och tidningsrubriker. Åter hem för att jobba ett tag innan min "riktiga" semester började. Två dagar paddlingstur med underbart väder tillsammans med kompisarna från förr! Tänk att vi fortfarande har kontakt OCH tänk vad vi har upplevt tillsammans! Trots att vi egentligen inte har särskilt många gemensamma intressen håller vi ihop - kallas det friends forever? Tror, och hoppas, det... Sommarn innebar även en del agilitytävlingar, minns Hundsemestern till Skåne där jag tyvärr blev matförgiftad och låg under bussen och spydde som en gris. Fy f-n för att spy och ligga med frossa på en 35-gradig äng i Hässleholm. Hur som, på benen kom jag... Åkte på båtsemester med Maria och Emma, vilka dagar. Helt underbart, bara lugnt och skönt på klippor i vårt vackra Bohuslän. Tänk att vi dessutom hjälpte två stackars båtar som gått på grund och tänk vad vi mysigt vi hade (trots att jag blev lite för djup ibland...) Semestern innebar dessutom turer till familjen Hjelmqvists sjöstuga i Småland och dagar på Förö... Vilken sommar - längtar tillbaks men hoppas på lika spännande upptåg även i år.

Än mer längtar jag till den 26 januari - då flyttar Janis hem till mig! Har idag pratat igenom min VAV-ledighet (Vård av Valp), ska jobba helt hemifrån till en början. Tack Anna, GTG är flexibla.

Idag har jag dessutom pratat med en tjej från Island, hon ville släppa ett pressmeddelande om freestyle på Island. Tur att hon hade bott i Norge och pratade lite blandspråk. Jag och engelska hör ju liksom inte riktigt ihop... Kul i vilket fall. Ska nu försöka knåpa ihop en liten rapport från tävlingen till Brukshunden. Något borde jag väl få ner på datorn...

Emma - Njut av tiden i Thailand!

Kram Hanna-Panna

9 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Gröna män ur brunnar!

Måndag och solen har inte visat sig en endaste liten sekund. Känns som det vart mörkt mest hela dagen - regn, regn, regn. Det gör verkligen en mer pigg att stiga upp ur sin myssäng och åka till jobbet (eller inte)! Men dit kom jag och har fått en hel del gjort även om det mest är små saker som oftast tar betyldigt längre tid än man tror. Ja, ja... förutom att jag höll på att bli galen på kopieringsmaskinen så var det kul på jobbet. Framförallt att träffa "alla" efter julledigheten.

Åkte direkt till stallet och plockade in de fyrbenta djuren som hade genomsura täcken och lera upp till magen. Stalliv är inget för folk som är rädda för att få smuts mellan naglarna. Tog sedan en tur ut tillsammans med Sofia och Princess. Polly såg idag massa gröna gubbar ur brunnarna. Vad har jag för ponny egentligen? Hoppade och skuttade både till höger och vänster - sånt är livet.

Efter stallet blev det en tur till Minna där det serverades middag, hemmagjorda köttbullar med hemmagjort potatismos. Mumma. Tack - ni vet redan hur mycket jag uppskattar er. Zessi och Kajsa fick dessutom lite gos med extra matte.

Bilen tutade sedan hem till mor och far i Fiskebäck där pappa hade haft storkök och gjort massa matlådor till sin dotter. TUSEN TACK VÄRLDENS BÄSTA FÖRÄLDRAR - ÄLSKAR ER!

Ikväll har jag surfat runt lite på hemsidor och försökt hitta lite ris och ros från tävlingen igår. Har bl.a. fått svara på en del sura miner angående att jag inte lät ett av Sveriges främsta ekipage tävla pga. försenad inbetalning och att hon inte kunda uppvisa giltligt medlemskap. Jag har gjort rätt och står för mitt beslut!

Dessutom går jag i drömtankar om att 2007 års Ungdoms SM ska gå av stapeln i Göteborg/Mölndal. Nettan och jag har börjat spåna, drömma får man göra...

Sköt om er så länge!

Kram8 Januari 2007  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Dansande hundar och nystädat kök!

38 blev 30 - dagens officiella freestyletävling avklarad!

Efter att den inofficiella landskampen i lydnad var avslutad satte vi alla igång att iordningställa freestyleringen så fort som det bara gick. Läktarna fylldes till max och när första ekipaget gick ut på planen kunde jag äntligen pusta ut. 38 individuella ekipage var anmälda, 30 kom till start. Nivån varierade men domarna var eniga vem som var bäst - Lydia Benson med sin golden retriver Jim från Linköpings Hundungdom! Stort grattis. Till parklassen hade fem par anmält sig, däribland två norska "damer" som hamnade på en andra plats! Grattis!

Som tävlingsarrangör är jag faktiskt nöjd, dagen flöt på och alla verkade i stort nöjda. Tar tacksamt emot feedback på vårt arbete!

Vill passa på att tacka ALLA FUNKTIONÄRER - INGEN NÄMND, INGEN GLÖMD!

Väl på mässan passade jag på att köpa två fällar, en ska till mammas jobb (Janis dagisplats) och en kommer väl stanna här i Mölndal. Ju mer jag tänker på att jag ska bli med valp, ju mer förväntansfull och laddad blir jag. Hoppas kunna åka hälsa på henne snart, har dock en HYSTERISK vecka framför mig på jobbet.

När jag kom hem hade jag faktiskt energi kvar till att både städa och laga matlådor. Tyvärr blir matlådorna rätt torra nu när jag slutat med mjölkgrejer. Hoppas komma på andra saker än tomatsås framöver!

Nu ska jag faktiskt koka mig en kopp te och lägga mig på soffan och se söndagsfilmen. Min personliga rådgivare Nettan har sagt att jag måste lära mig att "göra ingenting". Se nu vad duktig jag ska vara!

Kram på er!
7 Januari 2007  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Lördagstrött!

En slö lördag - det får man resumera denna dag som.

Sov inte särskilt bra i natt heller, Zessi knödde värre än vanligt! Åkte till stallet strax efter åtta för att möta upp ett par nyinflyttande stallgäster. De skulle vara med vid utsläppet för att se hur det går till, schysst med lite hjälp. Medan vi bytte täcken fick Polly gå ut i paddocken med granntjejen på ryggen. Hon tyckte nog det var roligt och hon såg pigg ut i ögonen. Efter att ha fått nya skor igår, tycktes svullnaden i benen dessutom försvunnit. Underbart, jag har bara blivit 1300 kr fattigare! Den nya hästen "Pippi" släpttes ut i samma hage som Polly och återigen får jag tala om att jag har en liten bitch till häst. Sådan matte sådan...

Efter stallet åkte jag till Minna och lämnade Zessi och därefter till klubben för att hämta lite material till mässan.

Sedan... en lång vila på soffan som innebar både sömn, telefonsnack och lite TV-tittande. Dessutom var jag så lat idag att jag gick till Pizza Marcus och köpte mig en pizza (2:a gånger på mina två år här i Mölndal). Först gjorde killen en pizza men när jag skulle betala hällde han på en massa sås. Eftersom jag helt lagt av med mjölkgrejer (efter att ha spytt och fått ont i magen alltför ofta) fick han snällt göra om den. Gott var det i alla fall, trots utebliven ost.

Nu har jag fixat med det sista inför freestylen imorgon. Jag hoppas det ska gå bra! Må bästa kvinna vinna (det är bara tjejer anmälda)!

Kram!
6 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Tunnlar och badkar!

Vaknade med huvudvärk då någon dåre ringde till mig 03.32 - vem har sådana vanor? Jag kan inte minnas att jag pratat med någon, men både Nina och jag vaknade av signalen.

Zessi och jag började dagen med en morgonpromenad upp till Savfjället. Återigen den hysteriskt jobbiga backen, men snart borde jag väl få bättre kondition? Vid halv tio åkte vi in till mässan och dagens tävlingar.

Lopp 1
Fem fel på platta tunneln, fattar inte varför hon sprang förbi den. Jag drog väl mig för mycket för att inte krocka med en stor betongepelare? Eller så hörde hon inte mitt komande, det är ju trots allt en väldigt hög ljudnivå på mässan. Hur som, kontaktfälten satt återigen - underbart!

Lopp 2
Klarade tre hinder innan vi diskade oss i fel tunnelingång. Banan var jätte rolig, snabb men ändå några knixigheter. Både Zessi och jag gillade den, trots att det stod DQ på resultatlistan. Sånt är livet!

Lopp 3 (Hopp III small med Zitha)
Eftersom Nettan var på möte med FK så fick jag springa med Zitha. Tycker om att springa med den lilla pudeln och vi lyckades riktigt bra. 0 fel som räckte till en 3:e plats. Roligt!

Efter att tävlingarna var avslutade åkte jag hem och bytte om en snabbis innan det var dags för restaurangbesök på Eat tillsammans med UR:arna Sarah, Nina och Rebecka. Det var gott, trots att jag fick fel smak på min sorbet.

Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och har just badat badkar. Får passa på, för snart ska deras badrum göra en total makeover. Kan behövas, men badkaret ryker.

Kanske dags att gå och mysa i sin gamla säng i flickrummet tillsammans med gose-fian Zessi?

Kramar Namnsdagsbarnet

(Tack Maggan, Maria, Sture, Kristin och ni övriga som kom ihåg min dag, det var mer än jag själv gjorde)

5 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Hannas huvud orkar inte en hel dag!

Efter en alldeles för kort natt åkte jag till stallet klockan 7 för att mocka och göra mat till Polly samt släppa ut stallets hästar. Det tar längre tid än man tror då dessa djur ska byta från nattlinnen till regnställ (ironi). Efter jobbet som stalltjej tog Zessi och jag en morgonpromenad ut på åkrarna. Kändes skönt att låta henne springa av sig lite eftersom agilitytävlingar på mässor mest brukar innebära kisserundor ute i en sandlåda.

Hämtade upp mamma, åkte hem till min lya och lämnade datorn och sen in till mässan. Veterinärbesiktningen var hur rörig och ologisk som helst, men in kom vi tillslut. Jag kom till mässan tidigt eftersom mamma och jag skulle gå runt och shoppa lite. Planerna blev ändrade, vi hann bara landa innan Zessi och jag blev tillfrågade om vi ville köra den inofficiella parklassen tillsammans med en kille som heter Fredrik och hans blandras Fonzie. Kul tänkte jag!. Parklassen går till på så sätt att första hunden kör en bana, när han/hon landar efter sista hindret får nästa starta och köra en annan bana. Zessi och jag gick ut som hund nummer två. Fredrik hade tyvärr dragit på sig femton fel och jag blev lite konfunderad när mitt andra hinder inte bara vara rivet utan hela hinderstödet låg ner. I vilket fall som helst körde Zessi och jag ett bra lopp, nolla och hyffsat bra tid tror jag.

Min andra klass för dagen blev hopp III, banan var riktigt rolig. Tyvärr litar jag inte på damen i starten och vi missade säkert en sekund på hennes långa sväng mellan nummer två och tre då hon tjuvade. Vi gick runt banan på noll hinderfel, dock 1.41 tidsfel. Tycker nog tiden var rätt knapp, för jag kan inte minnas att Zessi och jag har haft tidsfel tidigare när vi nollat på hinder. Det blev hur som helst en 9:e plats.

Efter en lång väntan var både Zessi och jag riktigt trötta i huvudet. Det resulterade att jag knappt visste vad jag gjorde när jag ställde mig på startlinjen i agilityklassen. Hur som, disken kom i en tunnel. Det positiva med loppet var väl att hon tog ALLA kontaktfält. Bra tjejen!

Nu ska vi vila oss i form för morgondagen. Nina, vår nattliga gäst från Piteå och Sveriges Hundungdoms styrelseordförande, är på väg hit. Vi (SHU) har nämligen en liten monter på mässan som hon ska stå vid, dessutom ska hon döma freestyletävlingen på söndag. Shit ja - dags att planera klart den! Jag är ju tävlingsledare (För övrigt den första aktoriserade i Sverige) ...

Hej svejs så länge!

Kramar från sex trötta ben
4 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Syskonkärlek!

Lycklig!

Åkte till VALPARNA direkt efter jobbet! Vilka underbara små varelser som mötte oss vid gallret. Man bara smälter totalt. Min lilla tjej är helt underbar, de finaste och vänligaste ögon blandat med pussar och mys. Hon är pigg, viftar på svansen och är nog en riktigt fighter bland sina sju brorsor. Ibland är dock en bror bra att ha, särskilt när man kan ligga och kramas tillsammans. (Se bild)

Efter dagens valpbesök åkte vi till den fantastiska restaurangen Gyllene Måsen, även kallad Mc Donalds. Ja, ja... trevligt sällskap hade jag iafl. Tack Andreas för att du körde, förde roliga samtalsämnen och gjorde mig sällskap!

Nu är det dags att åka iväg till Björlanda. Måste även börja ladda om, imorgon är det tävling och jag är helt ofokuserad. Kan inte bli annat efter en sådan här kväll. Mamma ska med till mässan imorgon, hoppas hon har fyllt plånboken, för det är mycket som hennes nya barnbarn behöver!

Ha D gott i regnet!

Kram Hanna-Panna


3 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Inte bara billig!

Imorse när jag väl var färdig för att åka till jobbet startade inte bilen. Arg som ett bi satte jag gasen i botten och spred ett gasmoln över hela Mölndal. Tillslut ville den starta, tack gode Gud för det.

Fick inte jätte mycket gjort på jobbet då våra servrar låg nere för hårddiskbyte. Sparade ner en del dokument i fredags, men vips så var de borta när jag skulle öppna dem idag. Dessa datorer! Lunchen fick jag med min bästa arbetskamrat Maria (saknar dig på jobbet) som förtillfället är mammaledig för sötungen Måns. Men hon ser allt till att komma förbi men jämna mellanrum för att umgås med mig, vilket jag uppskattar till 1000. (tack snygging)

Idag red jag ut på ett monster. Polly var efter dagens tur inte bara billig, hon var GRATIS. Stenar, löv, vägbulor, barn - ALLT VAR SPÖKEN vilket gjorde den 18-åriga damen till en 3 - åring som just upptäckt världen. När hon är på sådant här humör får jag tänka tillbaks på dressyrtävlingarna då vi plockade rosetter upp till Div I, härliga sommarturer med bad, tolkning med skidor i snön och inte minst alla pussar som denna underbar ponny ger varje dag jag är i stallet. (mina stallkompisar är avundsjuka).

Efter att jag vart i stallet åkte jag hem till Minna. Det som skulle bli ett kort besök(hämta en bur) slutade med både middag och fika (tack världens bästa extra familj)! Fick även passa på att träffa vovvarna, vilka jag älskar!

Hem till mor och far för att byta bil, imorgon ska jag nämligen åka "långt" - jag ska till valparna! Äntligen...

Nu ska jag packa inför agilitytävlingarna på My Dog, sover i Björlanda hos Minna imorgon natt eftersom jag har utsläppet i stallet på torsdag morgon (innan tävlingarna). Jag försöker beta av så många utsläpp som möjligt nu i början av månaden så jag kan vara "ledig" extra mycket när den lilla valpen kommer. Sedan ska jag göra klart en power point presenteation om SHU som vi ska använda i helgen och sist men inte minst STÄDA eftersom jag får nattligt besök av Nina från Piteå torsdag-fredag!

Ha D bäst!

Kram Hanna-Panna
2 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Storm!

Fy bubblan vilket väder!

Dagens stallbesök gjorde mig återigen blöt från topp till tå. Hade liksom i lördags utsläppet av hästarna. När täckerna väl var på var hästarna mer galna än vanligt. Antar att de var spända efter allt smällande, att det blåste och regnade samt att massa spöken dök upp här och där. Zessi fick idag vara med och släppa ut hästarna, tror hon tyckte det var kul att ta täten in i rätt hage.

Polly och jag tog en skrittur mot Kippholmen tillsammans med Princess och Annica, 45 minuter i regn och blåst. Men vad nyttig man känner sig efteråt....

Efter att jag var klar i stallet gick Zessi och jag på promenad ute i Björlanda innan jag åkte och lämnade henne hos hennes morfar. Saknar den lilla damen redan, men hämtar henne på onsdag igen inför tävlingarna på My Dog.

Det blev tyvärr inget valpbesök idag heller, hoppas få in det innan torsdag. Ser fram emot att få träffa den lilla, som uppenbarligen har växt massvis sen jag var där sist. www.manfares.se

Nu blir det soffan, filt, lite tända ljus och en bra bok. Det är ju trots allt nyårsdagen och imorgon ska man tillbaks till verkligheten och jobbet igen!

Kram Hanna-Panna
1 Januari 2007  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida