- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


3 nya mössor, rockring och MELODIFESTIVAL...

Vädret? Vad händer? ... STORM! Att sitta på Lindholmen en dag som denna ger en insikt över vädrets makter. Har gjort allt mellan himmel och jord - intervjuat, sammanställt allt inför morgondagens referensgruppmöte, jobbat lite med projektet m.m.  Det är nog detta som gör att jag trivs så bra på mitt jobb, mina arbetsuppgifter är så olika. Dagens lunch åt jag på Tres med stall-Eva, gullig kvinna det där! Nu har vi bestämt att vi ska ha en 25+ aktivitet i stallet - Göteborg Horse Show + vin och mat!

Efter jobbet fick jag fika hos mamma, hon har bakat världens godaste bröd! Sedan var det på med GoreTex stället från topp till tå. Traskade runt Påvelund och slingan vid ÖHK-hallen. Janis fick passivitetsträning med ett 30-tal pojkar jaga en vit boll. Det gick  bra och hon höll sig i skinnet. 

Lite shopping (man måste tröstshoppa när vädret är som det är)!
- 3 mössor (går alltid åt, dock ingen date på köpet...)
- 1 duschdraperi
- 1 rockring (bra för aktiveringssak...)
- 1 låda till badrummet

Nu ska Hanna-Panna städa! Imorgon blir det jobb, stall och sedan våffelkväll hos Emma med VM-gänget. Janis ska få åka till favorit Rikard på dagen!

Till helgen åker Janis och jag på en mini-semester till Farmor Jenny. Vi ska träffa fåren, titta på agiltiy, laga sushi och dessutom lovades det hembakta semlor!

Sedan måste jag bara berätta - Jag ska på Melodifestivan den 9 februari! Nettan, shit vad kul vi ska ha!!!!
- Tre nya ting...

- Snart är det dags...

31 Januari 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
K: för hela slanten, promenad och shopping!

K: - ny struktur!

Promenad - i skogarna kring Partille!

Shopping - Allum är ett riktigt schysst ställe där jag funnit en ny vårjacka på Vila! Like it...


Se lugnet svepa in i vikens famn
Lägga sig till rätta för natten
Känn dagen sakta slå sig ner till ro
luta sitt huvud mot marken


30 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Vilket vardagsliv!


Ingenting är som det ska, likadant från dag till dag.
Allting följer samma mönster ser på stan ifrån mitt fönster.
Människor på rad i kö äta, jobba, sova, dö.

Måndag
Jobb
Stall (duktig ponny kämpade en timme i paddocken)
Skogspromenad med Rosa + två tollare och tre border collies
Kramp i magen, illamående...

Tisdag
Jobb
Promenad och hundträning på GMBK (Nöjd)
USM-möte hos Nettan
Kramp i magen...

och regn, regn, lite dimma och dammråttor överallt!

Ska nog försöka sova till mig en bättre sinnesstämning... (och nej, det är inte månadsfinal!) Imorgon blir det jobb i Landvetter, A och jag ska rensa K: i åtta timmar! Och... det är INTE någon sinneshöjning, men... det är däremot att Janis och jag ska åka till Partille BK på kvällen...


- Min stjärna på jorden, mitt allt!

29 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Jag är väderberoende och Mums-Bums har invigt ny design efter att Hanna blivit kär på ICA-Maxi.

Tänk att man känner så stor skillnad inombords när solen skiner och himlen är alldeles klarblå - vilken söndag vi har haft!

Nettan och jag möttes upp vid halv tio och tog en promenad med vovvarna på golfbanan. Janis och Luna lekta livet med Ipsie tyckte livet var orättvist när hon fick gå i koppel.

Kursdag nr.2 började vi återigen inne med teori. Jag tycker faktiskt teoripassen har vart mest givande! Ute hann vi träna ett kort pass innan lunch med kamp och lek. Jag fick en del tips på hur Janis ska komma tillbaks med leksaken när jag väl släppt den. (Hon vill ju helst springa flera ärovarv själv) Lunchen åt vi UTE med solen i ögonen och dessutom var Åsas och Ulrikas kulinariska pastasås ljuvlig! I pausen hann vi med att ta en promenad kring militärfältet, shit vad huvudet snurrar med USM-planering när man går där.
Efter lunchen blev det lite mer praktisk träning med fokus på fot/kontakt och apportering. Hmmm - hinner nog bli gråhårig innan man får till det snyggt! Jag inser själv mina begränsningar gällande belöningsmomenten, måste jobba stenhårt på det.

Överlag är jag faktiskt nöjd med kursen, det känns som Thomas och Fanny har en väl genomtänkt strategi för hundträning. Positivt och där hunden får ta mycket ansvar. Nu har vi en hel del att jobba vidare på...På vägen hem handlade jag lite på ICA-Maxi och tänk vad kär man kan bli i ett dött ting? Fann ett par helt fantastiska te-muggar som Mums-Bums (te sort) fått inviga. Cool design, skönt grepp och lite glatt. Passar perfekt i mitt blå/gråa kök...


Under vår kvällspromenad fick vi sällskap av Sarah och Combat, kul att höra lite pojkskvaller från Hemsedahl. Hmmm... När ska man någonsin förstå hur de tänker?!

Läggdags, imorgon börjar veckan med möte på Lindholmen om medarbetarenkäten för att sedan ha möte med N på Volvos huvudkontor och prata projektet innan lunch...

Och... måste jag nämna att en trött Janis ligger och sussar nedanför benen? Det tar på krafterna att ligga i hårdträning!


- Det finns bara en av dig och det är du...

27 Januari 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Klickerkurs på GMBK! Fyra pärmar, några CD-skivor och snart har jag gjort mitt!

Idag har Janis och jag vart på kurs, klickerkurs, på GMBK för Fanny Gott och Thomas Stokke (www.klickerklok.se)! Regnet bara öste ner så dagen till ära innehöll mest teori och en del praktiska övningar inomhus. Ju mer man lär sig, desto svårare är det att träna hund. Hur ska man någonsin vara tillräckligt tydlig, snabb, duktig, motiverande...? Tyvärr var de praktiska övningarna inte till Janis glädje i de trånga utrymmena, hon blev mest låg med alla störningar av hundar (som morrade dessutom) och människor som skulle förbi mellan de olika stationerna i klubbstugan. Vi får hoppas att det blir bättre imorgon när vi kör ute (väderprognosen säger uppehåll). Teorin var jätte bra, nyttig och genomtänkt!

Efter kursen åkte Nettan, hundarna och jag till Gunnebo och gick en liten promenad, mysigt!Här hemma har jag betalt räkningar, inte lika dyrt denna månaden! Dessutom har jag insett att 13 år ideellt arbete får plats i 4 pärmar och på några brända CD-skivor. Nu har Hanna snart gjort sitt för Göteborgs Hundungdom (USM genomföras, se www.nogg.se/usm2008) och Sveriges Hundungdoms Västra Distrikt. I ärlighetens namn är jag så jäkla trött på att alltid fixa för andra, jag ska bli mer ego! Efter den 17 januari ställer jag upp när jag orkar och har lust! Jag önskar all lycka till tjejerna som tar över! Hur det blir med Ungdomsrådet får tiden utvisa, där är det ju inte årsmöte förrän i september och än så länge tycker jag fortfarande det är kul...!I övrigt har jag druckit röd dricka av starkare slag, käkat taimat och sett 10 minuter av West End Star. Kan vi inte åka till London och gå på musikal som nästa utan-hund-aktivitet? Fast mitt förslag om Winnerbäck i sommar är ju inte heller fel. Nettan och jag väntar fortfarande på att Jane ska ta tag i saken, undra hur länge vi får vänta?!

Sedan läste jag just på Aftonbladet att en satellit kommer att träffa jorden, hoppas inte Janis och jag är på fel plats då...
Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dej
Är det vackraste för mej

26 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Djurstatus en fredag i januari.

Djurstatus
Polly var idag helt galen. Skrittade bort till manegen i regnet och fick till en början sällskap av en från grannstallet. När hon försvann förvandlades Polly till en galen ponny på 4 år. Hon ville bocka, sprattla med sina fyra ben och springa fort samtidigt! Hennes gamla matte satt mest och skratta och njöt av att den snart 20 åriga ponnyn fortfarande har barnasinnet kvar! En liten film från dagens pass (dåligt det blir med mobilen) finns under videoklipp.

Janis fick en lunchpromenad på Tippen då jag var hemma och hämtade henne. Det blåste rejält vid havet! Sedan fick hon sitta i bilen medan jag jobbade de sista timmarna. Därefter blev det stallet, Janis gillar att vara där. Hon fick dock sitta i bilen och vänta på min tur medan jag red. Eftersom regnet bara öste ner var jag inte ett dugg sugen på att träna ute och jag ringde därför manegeägaren och kollade om det var okej att jag tränade hund där när ingen red - det var det! Hur kul som helst, Janis och jag tränade lite lydnad (ja, på det lilla vi kan...) Vi båda tyckte det var rätt lajbans där inne, så lyxigt att vara helt själva. Även här filmade jag lite med mobilen, så skumt att allt ljud kommer så långt efteråt! Ja, ja - det är så för mig som är amatör!

Dammråttorna har börjat komma fram! De påminner mig ständigt att jag måste städa, skäms på er! Men inte blir det städning en kväll som denna, no way...Och en sak till: Janis och jag har haft varandra som sällskap i ett helt år! För ett år sedan hämtade jag hem den lilla prinsessan, tänk vad tiden går fort och tänk vilken fantastisk glädje jag har fått genom denna underbara lilla vovve. Puss på nosen och kli bakom örat - jag älskar dig!

Du är en saga för god för att vara sann.
Det är en saga i sig att vi funnit varann.


25 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Tack Börje!

Igår blev det jobb, stall, besök hos Minna och sedan sängen...

Idag har det blivit jobb, lyxlunch med Ewa, 1.5 timmes promenad vid havet, middag hos farmor, besök hos Börje med handboll på TV och nu väntas snart fotboll...

TUSEN TACK BÖRJE FÖR BUREN och pengarna som blev över...
24 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Både Janis och hennes matte satsar på Beach 2008!

Shit - hela staden under hot! Jag som trodde jag levde i ett tryggt Sverige, not! Ju mer man läser, desto mer tveksam blir man till människorna på jorden. Varför?

Idag var dagens fikaämne bomber och väder. Är det fler än jag som bara blir så mycket gladare när solen är framme? Det är ju helt underbart! Eftermiddagens kaffe-latte tog Sara och jag UTE i solen - energi i massor!

Janis har idag vart hos Annika F och fått en genomgång. Hon hade små kramper i höger fram som lättades upp till slut. Annars har hon börjat bygga sig mer jämt över hela kroppen och inte bara hopp-och-studs-muskler! Ingen ström behövdes idag, så skönt! Janis njuter verkligen och är så tydlig när saker och ting släpper eller är skönt! Det är så fräckt att se!

Efter besöket hos Annika var det dags för mig att svettas lite. Detta på Rosas kontor där ett löpband hyrts in. Ja, det gäller att finslipa formen till SM! ;o) Under försäsongen är vi ett gäng som ska svettas tillsammans, jätte kul!

Jag orkade mer än jag trodde faktiskt, skönt! Raska promenader, ridning och fotboll gör väl att man inte tappar allt man en gång hade! Efter dusch blev det lite fika (TACK) och sedan ut med hundarna på en stadspromenad.

Nu följer vi handbollen, GO SVERIGE GO!!!

Min älskling, du är som en ros,
en nyutsprungen skär,
ja, som ljuvaste musik,
min älskade, du är.
Så underbar är du, min vän,
och ser så vacker ut,
och älska dig det ska jag än
när havet sinat ut!
När hela havet sinat ut
och bergen smält till glöd!
Ja, älska dig, det ska jag än
när jorden ligger död.
Min älskling, du är som en ros,
en nyutsprungen, skär,
ja, som ljuvaste musik,
min älskade, du är.


22 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Jag vill...

Jag vill ha ett hus vid havet
där jag kan se på alla båtarna
som lägger till
Jag vill ha ett hus vid havet
där jag kan höra alla måsarna
och göra som jag vill

Och varje morgon
innan solen värmt mitt tak
ska jag ligga där och lyssna
efter vågorna

Jag vill ha ett hus vid havet
där jag kan höra alla måsarna
och göra som jag vill

Det kan väl ominstånde bli vår?!

Jobb, jobb, jobb, intag av hästar, ridning, köpt bur ( www.mim.se )och sele till prinsessan och sedan tagit en timmes promenad i Fiskebäck! 14 timmar på vift, sedan hemma igen! En helt vanlig måndag i januari... *phu*

21 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Ann är tillbaka, afterwork, hund- och hästeri, vänner, familj och vinst i Alfapet över en söt kille!

Det har hänt massvis denna helg, blandade aktiviteter med djuren, vännerna och min familj!

I fredags innebar nästintill hela förmiddagen projektmöte tillsammans med N. Gick helt okej, känns som lilla Hanna är världens minsta på jorden. Hur ska detta någonsin ros i land? Något att bita i, minst sagt. Hämtade Janis på lunchen och hon fick spendera mina sista jobbtimmar för veckan i bilen. När det inte tillhör vanligheten tror jag prinsessan tycker det är okej!

Efter jobbet åkte vi och tog in hästarna. Kristina hade redan ridit och tagit hand om Polly så det blev bara lite pussar och hej då. Hämtade Kajsa och Zessi, tog en promemenad med dem alla i Åleviken och njöt av frisk luft. Zessi fick följa med hem till Mölndal, hon fick agera barnvakt medan jag åkte på afterwork!

Tre små rum hette stället Erica föreslagit. Mysigt till 1000 och Hanna fick lite nostalgi. Jag som trodde tjejernas och mitt favorithak (café) för 10 år sedan nyss var omgjort insåg att jag inte är någon utemänniska. När jag skulle betala talade jag om för killen bakom disken att jag tyckte stället blivit mysigt när det blivit en pub, vilket jag helt ärligt trodde var typ för några veckor sedan... -Ja, vi byggde om här för sex år sedan! SEX ÅR SEDAN! Galet vad tiden går fort.

Tillsammans med Ann, Ewa, Erica och Maria  gick timmarna rätt fort. Mycket snack om våra gemensamma arbetskamrater, lite skvaller är alltid roligt. Den bästa nyheten är dock att Ann är tillbaks på GTC/GTG till 50%. Welcome darling!

Hemma somnade jag lätt som en blätt, något glad i hågen och lugn i kroppen! Två prinsessor turades om att ligga nära, så mysigt!

Lördagsmorgonen innebar STORM men hästarna skulle ändå ut. Tur att vi inte har så många träd i hagarna. Dock blev det några 500 kg knuffar då ett studsmatteskydd flög upp framför ögonen när jag ledde ut till hagarna. Ingen ridning för min del i blåsten, Polly fick  gå ut i skogen senare på eftermiddagen när det mojnat med Lizel på ryggen. 

Janis och Zessi fick gå en dryg timmes promenad i skogen med uppletande som aktivering. Hanna fick sedan vila sina ben hos Minna som serverade frukost, mumma!

Efter besök hos Minna åkte jag till Amult för lite matshopping på ICA Maxi. Ringde Familjen Isaksson och vi tog en fika tillsammans. Lille Måns är så söt, hans föräldrar också för den delen! Stefan förklarde lite mer kring fotografering, han är ju proffs. Vänta ett år så får ni se på det stora möbelvaruhuset! GRATTIS - gott jobbat!

Åkte till mor och far som hade Kaj på besök. Tränade lite lydnad med Janis på fotbolsplanen innan vi åt gott-gott-i-gott-gott!

På kvällen fick Janis och jag besök av en mycket söt kille, S. Fick återigen slå honom i sällskapsspel. Nu ska jag tjuvträna inför bowlingen, för jag inser nog att jag inte har någon större chans där. Hoppas vi ses snart igen!

Idag vaknade jag inte förrän 10, så skönt! Nettan och jag möttes på hundklubben strax före 11. Tog en uppvärmningspromenad innan vi tränade våra små ligister en och en. Janis är så härlig att träna just nu, jag är så lycklig! Dessutom lärde jag mig lite mer om kameran - man kan ta svart/vitt, tack för tipsen Nettan!


Lunchen spenderades hos min bror i Billdal. En ung kille vid namn Theo blev otroligt glad att Janis kom på besök! Ella träffade jag inte särskilt många minuter då hon skulle på kalas. De är för söta barnen, blir så otroligt glad när jag träffar dem. Theo hade sin bästa kompis John på besök och efter bilspel blev det lite lek med Janis i skogen! Tack bror för lunchen och den goda kaffe-latten!


Efter besöket i Billdal åkte jag direkt till Sahlgrenska. Börje hade rymt över till Elsy på avdelningen mitt emot. Möttes dock av honom och Farmor när jag skulle dit. Jag tror han tycker det är lite roligt att hon ligger där, då kännes han sig behövd på något sätt. Idag var han rätt pigg tycker jag!

Klockan 17 befann vi oss i Kungälv. Det var dags för Zessi att tränas. Vi byggde upp en klass III bana från Semestersabotören. Riktigt knivig i vissa passager, men kul! Det är så otroligt tugnt att springa i den manegen så man får mjölksyra rätt snabbt. Tränade en del höger slalom, kontaktfält och svängar. Farften var något bättre, men fortfarande måste gnistan fram ännu mer!

Home sweet home, åter tillbaks i Mölndal! Har jobbat för att få i än mer mat i Janis, jag försöker göda henne. Hon är så smal min lilla prinsessa. 14.7 står vågen på, undra vad Annika säger om benranglet när vi ska dit på tisdag?! Det är ju inte så att hon inte får mat, snarare känns det som om jag trycker i henne mängder. Dock så har hon blivit lite kinkig sen "vinterkräksjukan".

Nu ska jag snart hoppa i säng, ska försöka få 8 timmar sömn innan en ny jobbvecka tar sin början!

Ska försöka drömma om nästa årstid, kan den inte komma nu?! Janis och jag har börjat längta något så hysteriskt till Förö. Jag vill ha vår nu!


"Smält min is, låt min snö gå i tö"
suckade vintern till våren.

"Kanhända, kanhända om solen vill,
vi vänta väl ännu en månad till,
så kanske det sker",
sjöng våren.

20 Januari 2008  | Länk | Helgrapport! | 0 kommentar
Rekordmånga besökare, lyxlunch i stan med Rosa, Polly har fina tänder men Janis har ont i magen...

Vårt Öppna Hus för blivanade gymnasister slog rekord igår. Förra året var det 190 anmälda, igår 380! Helt galet, men jätte roligt. Årets marknadsföringssatsning kanske har gett resultat, jag har dock kraschat Jans budget rejält för mina aktiviteter... ;o)

Igår blev det inte mycket mer än jobb, 7.30-21.00. Tur att det inte är så jämt, då hade jag legat i kistan för länge sedan.

Idag vaknade jag av två föräldrar i rummet, somnade om medan mamma skjutsade pappa. Tok för sent gick jag ut med Janis innan det serverades frukost! Mumma...

Möte, kaffe, lite mailrensning och sedan in till stan där det blev lyxlunch med Rosa. Fick se deras jätte härliga kontor, det verkar coolt att jobba i stan! Dessutom blev jag bjuden på supergod indisk mat på ett ställe som jag gärna besöker igen. TACK KOMPIS! Tog färjan över till Lindholmen, jobbade några timmar innan hemgång...

Idag har Polly haft tandläkarbesök, min snälla mamma var där och tog hand om henne. En vass kindtand men annars stjärna i protokollet. Så skönt att hon är så snäll att hantera, inget lugnande här inte. Om jag inte märkte något konstigt skulle jag vänta 2 år tills nästa gång. Det låter bra för min plånbok...

Janis däremot är kass i magen och har spytt tre gånger. Försökt få henne att käka ris och A-fil utan något större resultat. Hon dricker dock som vanligt och är inte direkt hängig.

Idag gick vi skogspromenad vid Gunnebo med Andreas, Luna och Zitha medan Nettan lagade middag iform av fiskgratäng. GOTT och TACK!

Ikväll har vi haft USM möte igen, Emma från SBK Göteborgs avd. kommer att vara "chef" för agilityn. Emma och jag gick tävlingsledarutbildningen tillsammans. Det blir kanon!

Nu ska vi snart sova, imorgon har jag projektmöte (det börjar närma sig start på riktigt) klockan 8.00. Pigg och glad, med sprudlande idéer! Efter jobbet blir hundpromenad i Björlanda, intagning av hästar och sedan hem för att fixa sig iordning. Hanna ska på after work med Ewa, Erica, Maria och Ann på jobbet - så nice!!!

Sedan stod en minst sagt rolig artikell i Metro idag!
Kvinnor med hund uppfattas som trevligare, hälsosammare och mer framgångsrika! Läs artikeln via länken här.Krya på dig älskling, vad har du nu fått i dig?

17 Januari 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Lipsill...

Hur många gråter vid ett sorgligt slut i en film?  Hanna är en. Hon har blivit tillsagd på bio för att hon lät för mycket, hon har gråtit sig igenom många nationalsånger och hon minns fortfarande hur hon som 12-åring grät när Sverige vann brons i USA. Men varför grät hon idag?  Jo, saken är att hon tittat på Idrottsgalan, i repris där hon dessutom visste vinnaren då det stod på länken hon tryckte på. Dessa idrottstjärnor som offrar både vänner och familj för att bli bäst. Bäst på sin grej och bäst när det gäller. När de sedan tackar för att alla ställer upp, tränare som lägger ner tid och ork för att de ska peppas får Hannas hår att resa sig och ögonen fyllas med massa tårar. Herregud, det är sport... Men?!

Grattis alla Idrottsvinnare - ni är imponerade!

I övrigt har veckans två första dagar bestått av mycket jobb. Uppstart av ledarklassen och sedan planering av morgondagens öppna hus.

Igår fick jag gratis peeling efter jobbet i form av en blöt och kall ridtur med piskande regn mot ansiktet. Polly glad, hennes matte stel som en pinne. Efteråt blev det hundträning på klubben i regnet.

Idag blev det hundpromenad vid Delsjön. Rosa, hundarna och jag gick en annan väg som hade mer upplysta sträckor än Delsjön runt. Hundarna fick göra uppletande och Janis blev glad som en lärka när hon hittade sina fynd. Lowa blev galen, har nog aldrig sett henne så hispig. Varför vänta och se när andra gör?! Efteråt fikade vi på GFRK, tänk att vi båda har ridit där trots att Rosa ärdubbelt så gammal som mig? (Opps...) Hur som, ingen av mina gamla tävlingsponnier fanns kvar. Är nog i himmelen allihop?! Tack för sällskapet Rosa!

Imorgon blir vi nog kvar hos mamma och pappa i Fiskebäck. Jag ska jobba till nio och de ska passa Janis. När jag ändå bara ska sova tills nästa dag kan jag lika väl sova i min flicksäng och få serverad frukost på torsdag!


Du är det finaste jag vet.
Du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

15 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Nu är vi igång!

Idag gick startskottet för Göteborgs Hundungdoms arrangemang av Ungdoms SM 2008. Det ska faktiskt bli himla roligt att stå som arrangör, må det bli fint väder bara!

Själva organisationen består av en styrgrupp och en mängd arbetsgrupper för de olika grenarna samt en mat och boende grupp. 4 stormöten är inbokadade och sedna får varje grupp ha egna möten och planera sin "minitävling". Jag hoppas detta ska fungera. Det känns tryggt att både Nettan och jag är i styrgruppen, vi kompletterar varandra bra och tänker rätt olika men vill mot samma mål som oftast! Förutom dagens möte satt vi faktiskt tillsammans både i fredagskväll och nu ikväll... Mer info. kommer dels att finnas på www.nogg.se/usm2008

Något som det dock kommer bli mindre av from. den 17 februari är styrelsearbete. Jag sa idag nej till att fortsätta som ordförande för distriktet (även om det inte är så betungande) och sedan ska jag avgå styrelsen för GHU. 13 år i styrelsen räcker...

I övrigt sen jag bloggade sist har det hänt en hel del.

Torsdag
Jobbade jag först på Lindholmen innan jag drog på mig regnestället från topp till tå och mötte upp min barndomsvän Maria, hennes lilla franska bulldog Samir + mamma Mary. Kul att träffas men Janis tyckte den lille svanslöse krabaten var rätt läskig. Gick runt Välen och snackade på som bara den.

Maria: Jag är ledig 4/10 och är gärna toastmaster på din fest! Och... hinner vi inte träffas innan du flyttar till Rom önskar jag dig all lycka på vägen!

Efter vår lilla promenad åkte Janis och jag upp till klubben och tränade lite i vår ensamhet. Gillar mest att träna själv när jag ska fila och liksom i tisdags gick det ganska bra!

Klockan nio befann jag mig i Påvelundshallen och spelade en timma fotboll med tjejerna, så roligt! Jaga boll är skit kul, saknar de "riktiga" träningarna, men...

Fredag
Galen eller ej, får ju panik i köer och styr mer och mer mitt liv för att inte hamna i dem! Åkte till stallet halv sju och satt på Polly strax innan sju. Red, mockade och gjorde mat innan jag åkte till jobbet. Dagen blev hektisk - handledarinformation, förberedelser inför våra öppna hus, intervjuer och planering av utbildningsstarten imorgon. Dessutom vet nu LG gruppen om mitt nya projekt, snart ska min nuvarande tjänst ut...

Janis fick under fredagen vara hos Rikard, hon hjälpte honom att packa då de köpt en ny lägenhet. På kvällen var Janis och jag hos Nettan o Co: och åt supergod sushi och planerade dagens möte...

Lördag
Uppstigning tidigt eftersom det var dags för vårt öppna hus på Lindholmen. Lämnade Janis hos mamma och pappa. Arrangemanget blev hellyckat, TACK både deltagare och personal. Tror våra marknadsföringsåtgärder under året gett resultat - det var rekordmånga besökare, så kul! På onsdag är det dags igen, fast på Torslanda!

Hämtade Janis och vi tog en promenad runt Önnered och Fiskebäck, jag vill bo där när jag blir vuxen. Måste dock hitta en rik snubbe först! Kom tillbaks till ett hus med doften av nybakta bullar - tack världens bästa mamma! Fikade med mor och far innan vi åkte hem och myste på soffan...

Söndag
Today! Nettan, Luna, Janis och jag tog en tur runt Sisjön i det fina vädret! (Kors i taket, det var sol och regnade inte på säkert 4 timmar) Efter mötet gick Janis och jag in i skogen och körde uppletande, 3 föremål hämtades hem på rekordfart. Hon är så duktig och tycker det är jätte kul. Efteråt tränade vi lite lydnad och några kontaktfält på A-hindret!

Tanken var att jag skulle åkt till agilityträningen med Zessi på eftermiddagen/kvällen, men jag orkade inte. Mitt blonda huvud tog förnuftet till fånga och insåg att vila vår något som behövdes. Så riktigt, somande som en stock med nedragna gardiner. Underbart!
Städade lite, badade Janis med shampo (första gången i hennes liv hon fick vara löddrig från topp till tå) planterade lite nya blommor (shoppat gröna växter för halva priset på Plantagen) innan Nettan och vovvarna kom hit på fika och än mer planering. Så var dagen snart slut...

Lite bilder från de senaste dagarna!
Jag älskar dig mer än igår, men mindre än imorgon!
- Puss på dig min alldeles egna lilla prinsssa, nu ska vi sova!

13 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Galen ponny och Stora Delsjön runt med åska- och hagelinslag.

Polly har blivit galen! 20 år gammal ponny betedde sig mer som en 4-åring idag när jag skulle skritta ut. Halt? Inte en chans... Gick på tårna hela vägen, stod mer på två än fyra ben och ville helst av allt bara springa. Har någon gett henne uppåtchack?!

(Bilderna nedan är från våren 2005 dår Polly tävlades av Jossan. Shit vad duktiga de var, placerade i varenda start. Hon kan om hon vill...)

na
Efter stallet blev det en tur hem till mamma och pappa för att hämta Janis. En snabb fika och sedan upp till Delsjön där vi möttes upp av två blinkande tollare och en 50+ tant som inte visste vad komma skulle... (hur funkar den svenskan?)

Ja, ja! Med hjälp av pannlampa tog vi oss runt Stora Delsjön i mörkret. Under vår tur på nästan två timmar fick vi inslag av hagel, se blixtar och höra dunder. (Blixtar och dunder, magiska under...)
Tanten fick ta av sig kläder under vägen, klagade över mitt "nya" tempo men orkade trots allt tjöta liksom vanligt! Du är för gó Rosa!

Här hemma har vi inte gjort många knop. Druckit vatten, ätit kvällsmat och bestämt träff med Maria C imorgon innan fotbollsträningen. Vi ska gå med hundarna vid Välen, kul med en ny tur...

Natti natti...

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

9 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Bra ögon, promenad i ljus och bästa agilityträningen med Janis någonsin!

Om någon vet hur man kommer upp ur sängen en januarimorgon utan att snooza minst två gånger får gärna kommentera med förslag hur han/hon gör?! Idag kom jag inte upp ur sängen förrän 6.22, för tok för sent. Vaknade dock till liv i duschen...

Jobb, ganska lugnt med mycket planering. Åkte innan skiftet och hämtade Janis. Vi tog sedan bilen till Sisjön och gick runt sjön plus elljusspåret. Idag hade jag ett riktigt raskt tempo, blev riktigt svettig.

Åkte förbi Börje en stund på sjukhuset, så klar i huvudet men ändå så sjuk... Har sådan värk i magen (där han har en mängd metastaser) så tårarna rinner. Det är fruktansvärt att se!

Därefter var det dags för ögonkontroll. Fick ju i uppgift av vår ergonom att kolla upp synen trots att jag har linser på mig. De har skrattat som galningar på jobbet åt att jag som 25-åring behöver extra glasögon. Där fick de, här behövs inga bågar... ;o)

Åkte upp till klubben och gjorde ett agilitypass med Janis. Det bästa någonsin! Dessutom introducerade jag henne på a-hindret med Tuperware-lock som target. "-Trampa"... Poff och ner, blev nästa chockad! Dessutom tränade vi en kombination av hopphinder med längre avstånd en tidigare för att få henne att jobba mer ifrån mig. Det gick som tåget. Återigen chockad. Fick henne tom. att sitta kvar i starten... Undra om jag ska gå och köpa en Trisslott ikväll?! Nöjda flickor gick sedan runt militärfältet innan vi hoppade in i bilen och åkte hem...

Kom spring på gömda stigar i skogen
Kom smaka söta bär ur sol och jord
Kom njut av överflödet i naturen
Allt du ser har ett värde utan ord
En gränslös värld för oss och alla andra
Och varje litet liv ska va en vän
För alltid ska vi tillhöra varandra
I en kretsgång utan slut


8 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
En måndag i januari!

1. Uppstigning 05.32. Varför kan man undra, det är ju fortfarande kolsvart utanför fönstret...

2. Kom ihåg lösenordet efter 2.5 vecka borta, bravo! Betade av mail fram till 10-fikan. Blev en efterlängtad rejäl kaffe latte. Vaknade man mer? Not...

3. Lite fix och trix på jobbet innan lunch som idag bestod av stekt fisk och potatismos. Tack pappa!

4. Än mer jobb innan stallet 15.45

5. Stallet där det blev mockning och pussar på en ömfotad Polly. Markerar vänster bak, hoppas på att det är det ojämna underlaget som gjort henne öm...

6. Hämtar Janis klockan 17 hos mamma och åker till skogen.

7. Möter upp världens bästa promenadkompisar Rosa, Lowa och Fannie vid Sisjön. Gick runt sjön i mörkret + elljusspåret. Hundarna trötta efter nästan 1.5 timme.

8. Lagar mat på min spis (kors i taket). Har matlåda till imorgon (vad händer???)

9. Gormar mig över hundsporten freestylen. Har nog gjort min sista tävling som tävlingsledare. Att dessa personer orkar... Suck, stön, pust. Nettan - hoppa av om du inte ska bli gråhårig innan 30!

10. Busar lite... (hoppas på svar)

11. Snabbkissar Janis...

12. Pussar med min prinssessa! Kliar mage och tittar varandra i ögonen, det är snart läggdags!Det finns bara en av mig och det är jag
Det finns bara en av dig och det är du
Det finns bara två av oss och det är vi

7 Januari 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
En måndag i januari!

1. Uppstigning 05.32. Varför kan man undra, det är ju fortfarande kolsvart utanför fönstret...

2. Kom ihåg lösenordet efter 2.5 vecka borta, bravo! Betade av mail fram till 10-fikan. Blev en efterlängtad rejäl kaffe latte. Vaknade man mer? Not...

3. Lite fix och trix på jobbet innan lunch som idag bestod av stekt fisk och potatismos. Tack pappa!

4. Än mer jobb innan stallet 15.45

5. Stallet där det blev mockning och pussar på en ömfotad Polly. Markerar vänster bak, hoppas på att det är det ojämna underlaget som gjort henne öm...

6. Hämtar Janis klockan 17 hos mamma och åker till skogen.

7. Möter upp världens bästa promenadkompisar Rosa, Lowa och Fannie vid Sisjön. Gick runt sjön i mörkret + elljusspåret. Hundarna trötta efter nästan 1.5 timme.

8. Lagar mat på min spis (kors i taket). Har matlåda till imorgon (vad händer???)

9. Gormar mig över hundsporten freestylen. Har nog gjort min sista tävling som tävlingsledare. Att dessa personer orkar... Suck, stön, pust. Nettan - hoppa av om du inte ska bli gråhårig innan 30!

10. Busar lite... (hoppas på svar)

11. Pussar med min prinssessa! Kliar mage och tittar varandra i ögonen, det är snart läggdags!Det finns bara en av mig och det är jag
Det finns bara en av dig och det är du
Det finns bara två av oss och det är vi

7 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Tusen hundar i en mässhall x 4 fick Hannas huvud att koka!

Tänk vad skogen gör att man kan samla krafter igen. Har precis vart i Skatås och njutit av frisk luft efter fyra hysteriska dagar på My Dog!

Alla dessa hundar med mössor så öronen inte fladdrar, rosetter så de ser söta ut, nyfönad päls högt och lågt, borstning i timmar... Detta för att sedan visas upp i en ring där en gammal (de flesta domare verkar vara 60+) ska avgöra om de är snygga eller ej. Tur att jag inte är utställningshund!

På torsdagen var jag bara inne och kikade en stund innan vi åkte på Tapas kväll hos Emma. Det blev verkligen helmysigt. Maria, Ida, Emma, Janis och jag! Spelade spel och tjötade! Dessutom beställde Emma, Sofia och jag biljetter till Elin Sigvardsson när hon spelar på Storan. Ska bli ljuvligt...

Innan det var läggdags anlände våra gäster från den stora ön på andra sidan Sverige. 3 gottläningar av människosort och lika många hundar kom till Mölndal runt halv ett. Uppumpning av madrass, lås av fodertunnor så inte Troy skulle käka upp Janis mat innan våra ögon slockande...

6.00 - PIIP! Iväg till mässan och årets första agilitytävling. Minna kom med Zessi. Jag vet inte vad det är, men hon känns inte alls som vanligt. Långsammare, mer stirrig och stressad i ögonen. Tidsfel brukar vi faktiskt inte ha om vi inte vägrar en massa gånger. Ja, ja... 8:e plats i den internationella agiliyklassen var väl okej placeringsmässigt, men vilket katastroflopp från min sida.

På kvällen åt vi alla taimat hemma hos Sarah tillsammans med Jenny, Åsa och Stina. Gott till 1000 och det röda vinet gjorde så jag somnade som en stock.

Igår hade jag sovmorgon, medan de andra åkte till mässan kunde Janis och jag sova vidare. Åkte till klubben och hämtade priser till freestylen och pröva-på aktiviteterna.

Första loppet, hoppklass III gick vi nolla men fortfarande utan glöd från Zessi. Bästa loppet under dagen var det allra sista, disk men med bättre fart!

På mässan fick jag nog helgen största raseriutbrott på länge. Var så arg så jag nästan grät. Mitt emellan ringen där vår klubb hade prova på aktiviter och Kungälvs Hundungdom arrangerade lydnad sker en parning mellan små pinchrar. Tiken verkligen skriker så barnen undrar var som händer. Hundägarna hänger över hundarna så det inte ska synas! Vad f-n... i en MÄSSHALL? Om tiken inte vill, så... (många ser ni olika på denna sak när det gäller parning, jag vet vad jag står...) Hur som, jag gick direkt till ansvarige som skickade SKK på dem. Må de bli någon form av straff, sjuka djurmänniskor! DET ÄR DJUR...

På kvällen fixade vi pärmarna inför freestylen (man måste ju sysselsätta sina gäster), tittade på film och somnade...

Dagens freestyletävling gick helt okej. Litte virrigt då vår klubb samtidigt skulle hålla uppvisning i Stora Ringen. Tävlingsledaren (dvs. jag) fick idag även agera speaker! Men jag har väl botat min mikrofonskräck något... Helt överlägset bäst var Lilja från Tyresö med sin tollare Goa, så härligt ekipage! GRATTIS!

Janis har vart med på mässa fredag-söndag och var något sånär galen vid agilityn. Idag låg hon i buren hela tiden och sov! Hon tog miljön med alla människor jätte bra! Dock är ju barnen fortfarande de bästa på jorden. Dessutom fick hon träffa Lottis, puss på näsan på uppfödaren! TACK FÖR VÄRLDENS UNDERBARASTE PRINSESSA!

Nix, nu ska jag sova. Förstår inte hur jag ska orka upp 05.32 imorgon. Är inte alls sugen att gå till jobbet, men det ska bli kul att träffa alla arbetskamrater. Dock är det med en liten klump i magen som jag tackat ja till min nya tjänst... *phu*

6 Januari 2008  | Länk | Helgrapport! | 0 kommentar
Bilder säger mer än ord...

Janis och jag har verkligen haft det lugnt och skönt i Småland hos Familjen Hjelmqvist. Mest sovit, ätit, promenerat, målat, badat tunna, spelat spel med barnen m.m. Janis har busat med Kajsa och Zessi och sprungit som en tok överallt och ingenstans...


3 Januari 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida