- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Veckan som gått...

I veckan som passerat har jag vid flertal tillfällen känt vårkänslor. Våren är på väg, det är ljusare när jag slutar jobbet och luften känns mer sprallig på något vis. Fåglar kvittrar och jag känner mig faktiskt lite piggare.

I måndags red jag ett dressyrpass på Polly. Första gången jag satt i sadeln efter vurpan och det kändes inte helt ok tyvärr. Men kul var det och Polly jobbade på fint och var riktigt mjuk och rund.

I tisdags hoppade jag i plurret och simmade 1 km bland en hel del människor. En del värre än andra. Blev galen på en gubbe som mer befann sig under vattnet än över och som krockade med alla. Hur som var jag nöjd med mig själv! På kvällen åkte Elin, Tina, Emma och vovvarna ner till Kungsbacka för ett lydnadspass inomhus. Jag fick en hel del tips och jag är så otroligt glad för alla dessa, jag är ju helt novis och vill ju iafl. någon gång klara ett LP1. Det är väl ett bra mål? Jag insåg att vi dessutom har ett moment som vi inte tränat alls, ställande under gång, och fick tips på hur vi kan träna in det.

Janis är ju inte hunden som själv bjuder på en massa beteenden. Hon är rätt envis och svår att övertala, men när man väl lyckats är hon otroligt rolig. Jag jobbar vidare både i vardagsrummet och under träningar helt enkelt.

Onsdagen var det kvällsjobb och jag sov faktiskt hemma hos mor och far natten till torsdagen. Janis vid tårna och Iza-fisa i knävecket. Den skäggiga damen diggar extra matte. Me like!

Torsdagen blev det stallet på morgonen. Mockade, fixade mat för Polly och Princess innan de fick gå ut i hagen och smaska lite extra frukost i soluppgången. En härlig start på dagen!

Kvällen innebar dels valpmys hemma hos Eva Britt. Hennes fina Elsa har fått valpar och kvar fanns godingen Svea. Mysig fika och trevlig sällskap. Vid åtta hoppade Janis i plurret på Blå Stjärnan och vi genomförde vårt program. Hon är så otroligt fin i vattnet, lugn och koncentrerad!Koncentrerad på sin uppgift!

Fredagen spenderades tillsammans med Elin och Sarah med vovvarna. Först en middag i Mölndal med supergod thaimat innan vi åkte ner till manegen i Kungsbacka för lite lydnadsträning. Vi delade upp det så att alla körde hela lydnadsklass I med en som kommenderade. En del moment fungerade bra; platsliggningen, läggandet under gång, inkallning och apporten. Fotgåendet har vi en superlång bit kvar, liksom ställandet under gång som vi precis påbörjat. Tandvisningen sket vi i liksom hoppet. Härlig kväll och på soffan somnade jag med en gång...

Lördagen innebar först frukost med Ida på Egg&Milk. Supermysigt och supergott. Är så oerhört glad att en av mina äldsta vänner flyttat hem efter många år utomlands och dessutom köpt hund som gör att vi delar intresse.

Åkte sedan till jobbet för att träffa Nettan och gå igenom vår Workshop med Göteborgs Hundungdom. Åtta laddade styrelsemedlemmar deltog under fyra timmar när vi gick igenom allt mellan himmel och jord. Diskussioner, peptalk, tips och framtidsvisioner. En liten bit i rätt riktning hoppas vi att det blir. Lycka till tjejer!

Kvällen spenderades hemma hos Emma P som hade examensmiddag! Riktigt roligt och tjejerna var glada i hågen då de skulle ut och göra stan osäker. Vid ett åkte dock hundarna och jag hem och joinade kudden!

Idag började jag dagen med en visit i poolen på Blå Stjärnan. Janis fick köra sitt program och sedan försökte jag få hennes manliga polare att göra likadant. Bis var skeptisk, men fick iafl. simmat ett par vändor!


Med en flodhäst i munnen är livet härligt!


Efter simningen är det dusch, tork och syreväxling!


Skeptisk...


Kompisarna!


I väntan medan jag städar...

Namngivelsekalas för lilla Märta mitt på dagen tillsammans med Ida, Emma, Fredrik och Stefan. Efter god soppa och tårta i samband med massa snack åkte jag hem en sväng till Farmor för än mer fika. Lämnade lilla favorit cockern och åkte sedan hem och tog på migg joggingskorna. Fick sådan härlig vårkänsla och jag sprang 5.5 km med broddarna på skorna, skavsårsplåstret på hälen och Melissa Horn i öronen. Härligt!

Vid sex åkte Sarah, Emma, Elin och jag till Kungälv och tränade lydnad. Vi delade upp oss två och två och kommenderade varandra. Detta var nog mitt och Janis bästa pass på annan plats. Mest nöjd med inkallningen och läggande under gång! Fotgående tränade jag lite separat efteråt och svansen börjar komma upp och hon visar lite glädje!

Solsidan och en stund på soffan och snart är det dags att hoppa i säng för en ny vecka! Imorgon blir det massage för lilla Janis, hoppas att känslan att det går åt rätt håll även känns i expertens fingrar. Håll tummarna för det!

Att vara stark

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
att se livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
slå sig hårt
och alltid komma igen

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa
för att nå dit

Marie Fredriksson

 

23 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Toppensöndag med frukost och lunch med kompisar, simning med Janis och en löptur på ett löpband!

Idag ställde jag klockan trots att jag egentligen skulle behövt sova efter en tuff 60-timmars vecka på jobbet. Hur som, började ju dagen med att lämna Iza (hade passat henne över natten) och Janis i Fiskebäck innan jag åkte och mötte upp mina härliga barndomsvänner Ida, Sofia och Emma på Egg&Milk. Det är verkligen ett toppenställe att frukosta på!

Strax innan tio kom världens bästa mamma med Janis och vi åkte till Blå Stjärnan för ett pass i poolen. Idag var vi själva och jag körde samma program som i torsdags. Hon är så otroligt koncentrerade och simmar stora och fina rörelser med en pipleksak i käften.


Simmer likt Alshammar...

Strax innan klockan hade slagit tolv mötte jag upp Ida och Elin och det var dags för en långlunch på mitt nya favorithak på Frölunda Torg, Adams café. Dessutom blev jag bjuden av snällaste Ida (tack!) och vi satt riktigt länge och njöt i soffan. Fick även köpt ett par broddar...

Hämtade Janis i Fiskebäck och åkte sedan hem. På vägen fick jag en sådan enorm lust att jogga. Tänkte att jag får dra på mig mina broddar och ge mig ut själv i skogen. Det är nackdelen när Janis inte är i full träning - det blir så tråkigt att gå ut och jag får lite dåligt samvete att gå ut och gå med mig själv liksom. Som tur var fick jag följa med Sarah till Sportlife där jag fick jogga på ett band. Har man hund så är det nästintill förbjudet att jogga på ett sådant, då kan man likväl jogga med vovven eller gå lite raskare. Nu har jag dock inte det alternativet utan sprang faktiskt 5.5 km och höll ett helt okej tempo. Mycket nöjd att jag inte behövde stanna och att jag inte var totalt slut när jag kom i mål! Gjorde några övningar där rumpan inte tog skada och sedan låg jag i en massagestol innan duschen kallade. Tack Sarah för att jag fick följa med in i din lilla Sportlife värld! Och... gud vad jag längtar till mina joggingrundor på Förö - finns inget bättre ställe med mjukt under fötterna och hav i vartenda springsteg!

Här hemma väntade världens bästaste vovve och vi tränade upp kvällsmaten med lite korta fotgåendepass samt ett par ställanden. Vad vet jag hur det ser ut, men lite kul är det allt även om vi aldrig kommer att bli några lydnadsnördar på sätt som vi är insyltade i agilityn. Men som komplement och som en kul grej att bredda sina kunskaper inom hunderiet så är det toppen!

Sedan... 20.00 var TV:n påslagen och melonen uppskuren. Solsidan drog igång. Skrattade högt för mig själv och jag bara älskar denna serie!

Du ligger här bredvid,
och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig,
är det vackraste för mig.

16 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Osteopat för min del och sjukgymnastik och simning för Janis. Jo tack, vi är på bättringsvägen!

Det är faktiskt vila på både mig och min sambo till hund just nu. Men vi blir bättre och bättre som tur är. För Janis del är det tån och för min del rumpa.

Status 2-bent
Har ju sjukt ont i rumpan och fick tid hos osteopat Ralf genom tips från flera olika håll. Visste väldigt lite om denna behandlingsmetod och hade väl tanken att han trycker i tån och så känns det i örat. Anledningen att jag gick dit är ju efter min vurpa på betonggolvet under en uppvisning på MyDog och som gjort att jag i vissa lägen nästan börjat gråta, det är inte ofta jag känner smärta. Mycket riktigt, det var svanskotan och kotan över den som hade fått sig en törn. Men det som mest diskuterades var hur sne och spänd jag var. Hjälp. Visste inte mina åkommor men blev varse om dem när han rätade ut mig. Behandlingen var väl sådär, rätt intim och man känner ju sig inte vacker med en julgrisliknande likblek januarikropp. Dagen efter kunde kännas och ja, det har det gjort. Nästan tillbaks på ruta ett men nu på kvällen är det mycket bättre - så skönt.

Status 4-bent
I tisdags hade vi tid hos Annika och Janis har ju nu totalt varit i vila i en månad. Tråkigt. Hon har haft ett bakslag vilket gjorde att jag gick igång med Rimmadyl igen. Janis var lite skeptiskt till behandling först men man ser när hon väl slappnat av hur mycket spänningar och liknande som släpper. Tån var i slutet böjbar på så sätt den ska vara men hon har fortfarande spänningar kvar i kroppen och jag har ju med egna ögon sett hur hon avlastar vänster bak. Glädjande nog fick vid godkänt att börja simma, vilket vi har gjort idag tillsammans med Rosa och Lowa.

Jag lade upp passet med en uppvärmingsrunda på 2 min, vila i vattnet tills pulsen lugnat ner sig, 4 min simning, vila för att sedan avsluta med 2 min igen. Hon såg fräsch ut i kroppen och hon simmade lugnt och harmoniskt med en leksak i käften.

Har nu bokat in ett par pass i bassängen på Blå Stjärnan (bra med sponsor!). 16 januari, 22 januari, 27 januari, 3 februari och 6 febuari. Dessutom ligger sjukgymnastik innplanerat under våren med täta mellanrum nu för att sedan succesivt öka tiden mellan gångerna.

Jag har verkligen tryckt in i mitt huvud att detta ska läka ut fullt ut och att Janis ska vara bra uppbyggd innan vi kör igång hårt med träning. Det är tur att det är ett par månader kvar innan tävlingssäsongen drar iång - då ska vi vara fit for fight!


Lugna och fina rörelser och med pipleksak i käften.


Tjena mittbena!


Byte av leksak?


Visar tecknet "vänd"...


Dags att hoppa in till soffan och heja på Sverige i handbollen!

När vi längtar efter ett liv utan svårigheter
påminn oss då om att ekar växer sig starka i motvind
och att diamanter framställs under tryck.


Peter Marshal 

 
13 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
MyDog, ont i rumpan och långledigheten är över...

MyDog blev bra även om jag allra, allra helst hade tävlat med min bästaste Janis. Vi båda går i tristess över att inte få njuta av härliga promendar och roliga träningar. Det som är fördel om man nu kan kalla det fördelar när Janis är skadad är väl att det är vinter och att man normalt sett går ner lite i tempo och att det inte är mitt i en tävlingssäsong. Hon är på bättringsvägen och det är det viktigaste!

Under MyDog har jag fått tävla med Zitha och Lowa samt varit med på uppvisning med Meg, Lowa och Zlatan.

Zitha och jag har verkligen ett bra samarbete. Hon lyssnar fint och jag hinner med och vågar alltid satsa offensivt. Av fyra lopp gick vi igenom två nollade som räckte till en 5:e placering i den öppna hoppklassen och 8:e placering (SM-pinne) i den internationella agilityklassen på fredagen. De fel vi fick är 198% mina och det är fortfarande hjärtat i halsgroppen jag inser glädjen att jag inte trampade ihjäl pudeltanten. Tack Nettan för lånet av bästaste Zitha!Lowa fick jag låna på fredagen och körde den internationella hoppklassen. Fick ett riktigt sent startnummer och tyvärr blir man lite okonsentrerad och börjar vackla hur man ska göra. Improviserade dessutom mitt i loppet, tur att det gick vägen. Ett helt okej lopp med många framförbyten och där det ofta kändes som jag väntade på Lowa. I mål kom vi med noll fel och som räckte till en 8:e placering och SM-pinne. Nu fattas bara en agilitypinne för bästaste Rosa och Lowa - jag håller tummar och tår att det går vägen nu under våren!

I finalringen hade Göteborgs Hungungdom uppvisning i agility och freestyle och där jag var med och körde med Meg, Zlatan och Lowa. Inte så mycket att skriva om förutom min rejäla vurpa som gör att jag knappt kan sitta. Har slagit i min svanskota och när jag sitter på något mjukt har jag en smärta som gör mig gråtfärdig. Not good!

Under MyDog har jag shoppat ett lysande halsband, ett halsvband och koppel från Hurtta, träningsgodis och lite öron och svansar...

Lördagens stora händelse var helt klart Cesar Millan. Har inte sett mer än totalt kanske två program och jag har ingen uppfattning och kan uttala mig om hans sätt att träna hund. Men har förstått att åsikterna är allt från ris till ros. Jag hade iafl. fått VIP-biljetter av Mr MyDog och klockan 14.30 satt vi och lyssnade på något som inte kändes särskilt speciellt. Ingen fråga var direkt utmanande och dessutom var ljudet inte jättebra. Kul att han kommit till Göteborg och jag tror för MyDog och antalet besökera var hans vistelse riktigt bra!

I onsdags kom Elin och Lix som bott hos oss under dessa dagar. Härligt att lära känna människor lite mer och vi har verkligen haft det toppentrevligt - hoppas vi ses snart igen kompis!

Ikväll har jag varit på bio med mamma, Kay och Sarah. Egentligen skulle pappa med men har tyvärr blivit sjuk. Jag tänker positivt och hoppas att oron snart är över. Bamsekram till dig!

Imorgon börjar jobbet igen. Kan inte förstå att 2.5 veckor ledig kan gå så himla fort. Har haft det toppen även om jag till största delen varit halvsjuk med en seg förkylning. Dock är jag lite orolig, jag kommer inte kunna sitta i åtta timmar. Det är allra värst att sitta på något mjukt. Har iafl. fått tag i ett ståbord som jag kan få låna tills det värsta är över...

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon.

Puss älskade Janis!

9 Januari 2011  | Länk | Diary! | 1 kommentar
MyDog och vår långledighet över...

MyDog blev bra även om jag allra, allra helst hade tävlat med min bästaste Janis. Vi båda går i tristess över att inte få njuta av härliga promendar och roliga träningar. Det som är fördel om man nu kan kalla det fördelar när Janis är skadad är väl att det är vinter och att man normalt sett går ner lite i tempo och att det inte är mitt i en tävlingssäsong. Hon är på bättringsvägen och det är det viktigaste!

Under MyDog har jag fått tävla med Zitha och Lowa samt varit med på uppvisning med Meg, Lowa och Zlatan.

Zitha och jag har verkligen ett bra samarbete. Hon lyssnar fint och jag hinner med och vågar alltid satsa offensivt. Av fyra lopp gick vi igenom två nollade som räckte till en 5:e placering i den öppna hoppklassen och 8:e placering (SM-pinne) i den internationella agilityklassen på fredagen. De fel vi fick är 198% mina och det är fortfarande hjärtat i halsgroppen jag inser glädjen att jag inte trampade ihjäl pudeltanten. Tack Nettan för lånet av bästaste Zitha!Lowa fick jag låna på fredagen och körde den internationella hoppklassen. Fick ett riktigt sent startnummer och tyvärr blir man lite okonsentrerad och börjar vackla hur man ska göra. Improviserade dessutom mitt i loppet, tur att det gick vägen. Ett helt okej lopp med många framförbyten och där det ofta kändes som jag väntade på Lowa. I mål kom vi med noll fel och som räckte till en 8:e placering och SM-pinne. Nu fattas bara en agilitypinne för bästaste Rosa och Lowa - jag håller tummar och tår att det går vägen nu under våren!

I finalringen hade Göteborgs Hungungdom uppvisning i agility och freestyle och där jag var med och körde med Meg, Zlatan och Lowa. Inte så mycket att skriva om förutom min rejäla vurpa som gör att jag knappt kan sitta. Har slagit i min svanskota och när jag sitter på något mjukt har jag en smärta som gör mig gråtfärdig. Not good!

Under MyDog har jag shoppat ett lysande halsband, ett halsvband och koppel från Hurtta, träningsgodis och lite öron och svansar...

Lördagens stora händelse var helt klart Cesar Millan. Har inte sett mer än totalt kanske två program och jag har ingen uppfattning och kan uttala mig om hans sätt att träna hund. Men har förstått att åsikterna är allt från ris till ros. Jag hade iafl. fått VIP-biljetter av Mr MyDog och klockan 14.30 satt vi och lyssnade på något som inte kändes särskilt speciellt. Ingen fråga var direkt utmanande och dessutom var ljudet inte jättebra. Kul att han kommit till Göteborg och jag tror för MyDog och antalet besökera var hans vistelse riktigt bra!

I onsdags kom Elin och Lix som bott hos oss under dessa dagar. Härligt att lära känna människor lite mer och vi har verkligen haft det toppentrevligt - hoppas vi ses snart igen kompis!

Ikväll har jag varit på bio med mamma, Kay och Sarah. Egentligen skulle pappa med men har tyvärr blivit sjuk. Jag tänker positivt och hoppas att oron snart är över. Bamsekram till dig!

Imorgon börjar jobbet igen. Kan inte förstå att 2.5 veckor ledig kan gå så himla fort. Har haft det toppen även om jag till största delen varit halvsjuk med en seg förkylning. Dock är jag lite orolig, jag kommer inte kunna sitta i åtta timmar. Det är allra värst att sitta på något mjukt. Har iafl. fått tag i ett ståbord som jag kan få låna tills det värsta är över...

 

9 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Fyra dagar rekreation i Småland!

Vi har ätit hur mycket god mat som helst. Spelat spel. Bläddrat i tidningar. Sett på film. Tagit en tur ut med längdskidor. Pratat och diksuterat och där samtalsämnena har varierat och gjort den enda mannen i sällskapet lite röd om kinderna. Badat tunna. Skickat iväg önskningar med thailändska fyrverkerier (tysta!)...
Vi har helt enkelt haft det underbart.

Tack Ida, Vimsa, Nettan, Andreas, Emmy, Saga, Zitha och Zlatan för en toppenmysig helg i familjen Hjelmqvists sjöstuga! 


Janis tå är fortfarande inte bra och därför har det endast få bli små korta promenader.


Gillar djupet i denna bild!


Nu lyfter vi blicken och tittar framåt...


Skidorna fick iafl. användas en vända...


Nyårsmiddag i underställ... ;o)


Nettans skickar iväg önskningar...


Stämning att se de segla iväg upp mot den stjärnklara himlen!


Mina favoriter - Meg, Janis och Zessi.

På vägen hem åkte vi förbi Lager157 och de övriga affärerna i Gällstad. Fick shoppat ett par nya skinnstövlar från Vagabond, ett softshelljacka från Salomon och lite kläder och andra småprylar. Mycket nöjd då jag "tjänat" säkert upp emot 3000 kr.

Nu blir det soffan igen. Ska upp tidigt imorgon bitti och lämna in min bil på lagning, släppa ut hästar och sedan möta upp och umgås med världens gulligaste kille (Theo) som ringt och frågat om inte han och Faster kan hitta på något...

Och jag...
- hade inget nyårslöfte...
- men har däremot nya mål för året!

Du är det finaste jag vet,
du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro, mitt hopp, min kärlek.

Björn Afzelius

2 Januari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida