- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Ljus i tillvaron!

Torsdag. En kall sådan och det är redan slutet av oktober. Tänk att tiden går så fort. Det känns som om sommarvindarna just passerat, att det var igår fiskmåseskrik väkte mig och jag hade solen i ögonen. Nej. Det är flera månader sedan nu...

Idag blev det en liten längre tur till promenadmålet på mammas och min torsdagspromenad. Närmare bestämt till metropolen Alingsås som under oktober måndad lyser upp tillvaron ordentligt. Ljusdesigners från världens alla hörn sätter ljus på olika platser runt om i staden, mysigt till 1000. Lights in Alingsås är värt ett besök, man får ett härligt lugn inombords....

Janis, mamma och jag började med en fika vid Hjelmqvists gård (blev bara tvungen att skicka ett mms till Minna) där vi drack te, åt panini och delade en chokladmuffins. Eftersom Janis var med satt vi ute, men som tur var hade de filtar och värmelampor!


Det mysiga caféet!


Välutrustad med reflexter...
Janis tycker det är roligare att promenera än att ligga och se andra äta på ett café.


I bitande kyla gick vi sedan turen runt i stan. En del platser mer magnifika än andra. Jag uppskattade mest Missionkyrkans fina verk runt om med tankvärda budskap skrivna! Just nu känns vissa citat viktigare än andra, just nu hoppas jag mer än någonsin att en högre makt kan göra gott, just nu hoppas jag...Så vackert, så sant...

Störst av allt är kärleken!


Puss, puss, puss, puss, puss, puss, puss, puss, puss, puss, puss, puss, puss.......

30 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Flydde till skogs...

... medan TV4 visade frågesportprogrammet Postkodslotteriets 50/50 med Sofia och mig som tävlande.

Idag var det alltså dags för programmet att visas. Programmet som Sofia och jag spelade in för en dryg månad sedan och som fick mig totalt under marken gällande min tro om allmänbildning. Kände mig blondare än blondast. Tur att jag i efterhand fått andra att säga att de heller inte kunde alla frågor. Med andra ord kan jag gå utanför dörren imorgon också! ;o)

Sofia och jag vann 2400 kr som vi tillsammans ska ut och käka för! Tack kompis för en rolig förmiddag i studion.

I övrigt har Hanna gjort en god gärning idag - besökt Blodbussen och blivit 4.5 dl blod fattigare. Har gott samvete och hoppas jag hjälper någon som behöver det mer!

Janis har idag haft en lekdag med barnen. Mamma tog med ungarna till Trollen i skogen vid Härlanda och Janis fick självklart göra dem sällskap. Tack sötungar för hundpassningen - tror ni hade roligt tillsammans!


Ella, Janis och Theo sommaren 2008.


Trollen i skogen...

Nu ska Janis får lite massage innan sängen kallar för natten...

Janis - you´re still the one...
29 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Ibland liksom hejdar sig livet ett slag...

Det finns inga ord för det besked som jag fick för ett par minuter sedan. En vän har fått cancer. Man ska inte vara 23 år gammal och ha denna ofattbara sjukdom - livet är riktigt jäkla orättvist. Känner mig tom inombords, hela livet har liksom hejdat sig ett slag. Tänker på dig gumman och sänder alla krya-på-dig kramar jag kan åstadkomma! Emma och jag tittar förbi snart...

Orättvist är också att F ligger på Blå Stjärnan. Att lite för goda ben gör att hon mår pyton och tarmarna är upprivna. Tänker på F:s matte och husse och hoppas den ljusbruna ligisten får leka terrorist i skogen med oss alla snart igen!

Ljusglimt nr.1 under dagen är att jag imorse vaknade med gammel-Kajsa och knô-Zessi i sängen. Koj-Janis låg under Max säng till sin stora glädje. Sov hos Minna i natt då hon är gräsänka. Tänd brasa, filt och mjuka kuddar under huvudet gjorde att jag sov på soffan större delen av kvällen till en TV i bakgrunden. Mysigt!

Ljusglimt nr.2 är att Polly och jag tog ett fantastiskt roligt dressyrpass i manegen. Mjuk i munnen och massa energi - galet vad kul det är att rida då! 

Ljusglimt nr.3 är att Minna, Evelina, hundarna och jag tog en långpromenad runt Slättadamm. Janis nöjd och glad, hon börjar dock få lite myror i brallan av vilan nu...

Hopp är som en bevingad varelse
som fladdrar i själen
och sjunger melodin utan ord,
och aldrig stannar upp,
och hörs som bäst i stormen.

Emily Dickinson

28 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
En vanlig måndag...

Jobb.
Hundpromenad med hundvänner.
Dator.
Sängen.

Jag kan visa en värld
Vacker bländande, härlig
Säg om du ska va ärlig
Har du drömt om den iibland

Jag kan lära dig se
Bortom magiska under
Oförglömliga stunder
Om du flyger bort med mig

En helt ny värld
Ifrån ett annan perspektiv
Ingen bestämmer här, var och när
Blir glömt högt ovan molnen
En helt ny värld
En plats jag inte visste fanns
Men här syns allting klart, så underbart
Att va här i en helt ny värld med dig

Kan jag tro det jag ser
Känslan är utan gränser
Ofattbart det som känns här
I en himmel utan slut

En helt ny värld
Så mycket vi har kvar att se
Jag e en stjärnas sken, på himmelen
Och jag kan inte återvända hem

En helt ny värld
Över allt finns nåt mer
Vi gör en upptäcktsfärd vi två
varje stund e en önskan
Och jag ska fånga den, och spara den
Då väntar sen en helt ny värld med dig

En helt ny värld
Som öppnar sig
Ett drömpalats
För dig och mig

27 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Rosa gris!

Janis morgonlek blir numer: Var är grisen?
När man inte får tävla för att man luktar gott och när man bara får ligga i en bur och titta på - då är man värd en rolig leksak iafl.


Låter som en gris och är söt till 1000. Den öronlösa elefanten kanske har fått en motståndare?

Nu är vi hemma igen efter en trevlig helg i Västerås. Roliga banor, (speciellt agilityklasserna) perfekt tävlingsplats och glada arrangörer gjorde helgen riktigt bra. Att resultaten inte blev som jag önskat spelar mindre roll - vad gör det om 100 år? Inget. Det som glädjer mig är att Zessi verkar tycka agility är roligt igen! Zitha och jag var nära flera gånger om, men att köra pudel som vill ta egna hinder på vägen är inte det lättaste...

Minna har varit här på te och hämtat Zessi. Hon fick även göra IQ-testet. Vågar du? Sedan tog vi en kvällspromenad tillsammans, skönt att slippa gå ensam faktiskt.

Ny vecka - nya tag! Nu blir det soffan, än mer te och en nyköpt tidning. Soft söndagskväll vill jag lova...


För nån som du så kan jag lämna allt jag har
för nån som du blir hela världen underbar.

Puss älskade Janis - mitt allt!

26 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Het dröm!

Den kommer från SIA-glass och är bara så ljuvligt god. Jag pratar om glassen chilichoklad som numer kommer bli min favoritglass i höstmörkret. Het som få...

I övrigt har tävlingsdagen varit hög power med go känsla trots uteblivna resultat på topplistan. Zessi har hittat glädje, eller vi tillsammans kanske, och springer på som bara den. Idag tog hon t.o.m. ett hinder helt "själv" för att hon tyckte det var roligare och det vet jag inte när det hände sist. Tyvärr diskade jag Zitha i båda klasserna, i agilityklassen hade vi annars ett fint och samspelt lopp.

Tävlingarna (klass III) var klara redan vid 13 och då åkte vi in till den enroma staden och köpte med oss sushi till hotellrummet. Välförtjänta intog vi en rejäl powernap innan det blev koppelpromenad.

Vid sju kom Linn och Emma och gjorde oss sällskap till middagen. Trevligt med både god mat och dryck. Just nu känner jag fortfarande den heta smaken i munnen av min nyfunna glassdröm!

C och jag har lite problem gällande tidsomställningen. Hur vet vi om mobilerna ställer om sig själva eller ej? Vi vill ju njuta av extra timmen samtidigt som vi inte vill komma för sent till tävlingarna. Än är gåtan inte löst men till tävlingarna lär vi komma, jag är inte orolig...

Sist men inte minst vill jag gratulera min hyrare Johanna som idag tog steget och hoppade clear round med Polly. Fick ett SMS att allt hade gått bra och att de fått en rosett med sig hem. GRATTIS!

Dags att njuta lite av hotellsängen, eller soffan som jag ligger i, och ladda för nya och roliga lopp i morgon!


Dagens lunch...


Nicke och Zessi kojar...


Medan Zitha och Janis softar i hotellsängen...Hundarna sitter fint och väntar på fläskfilé från farbror C...


Sötaste prinsessan...


Min sockertop!

Om snöret inte håller, utan går av,
är det bara att försöka med ett annat snöre.


Nalle Puh

25 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
IQ-test!

Kalla det tidsfördriv på ett hotellrum. IQ-test som genererade i en siffra på 125, vad får du?Vet inte om jag känner att jag har så högt IQ, men kul att göra var det.

Kramar från ett hotellrum i Västerås

24 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Lite om lycka!

Har fått klart för mig att det finns många människor som mår väldigt dåligt. Det finns till och med människor som aldrig känt glädje och lycka. Att aldrig ha fått känna detta tillstånd är lika svårt för mig att förstå som det är för denna typ av människa att förstå hur det känns att vara lycklig om man aldrig varit det. Tänk vad världen är orättvis gällande en sådan viktig sak; lycka! Hoppas denna person som berättade att hon aldrig känt sig lycklig någonsin en dag får känna hur det känns!

Som en liten parantes så tror jag mitt nästa djur ska heta just; Lycka!

Efter ett djupare samtal kring ämnen med U tänker jag en del kring saker och ting. Att man bör vara glad över små saker och det tror jag att jag är rätt bra på. Idag log jag inombords när jag såg en kvinna gå och småle vid kajkanten på Lindholmen när jag var på väg på lunch. Undra vad som gjorde henne lycklig? Solen, en blomma, att hon blivit farmor, att hon blivit frisk? Vad vet jag, men hon sken av lycka hela hon. Underbart!

Hanna var väldigt lycklig igår när hon uppnådde sitt mål på bowlingen. Jo. Det är lycka när man sätter flera strike på raken och poängen bara rasslar in.

Idag gjorde mitt lunchsällskap mig lycklig och glad, mitt promenadsällskap och även mitt fikasällskap. Tack Eva, Rosa och Mamma.

Min hund gör mig lycklig nästan jämt. Hon sprudlar av glädje och det smittar av sig. Idag blev det en långrunda med Rosa och hundarna i Sisjöskogarna och nu ligger en raklång svart/brun/vit vovve och sover! Jag hoppas, och tror, att hon är lycklig.

Nu är det dags att packa. Imorgon åker Claes, hundarna och jag till Västerås och tävlar. Jag ska tävla Zessi och Zitha och jag vet flera saker som rent resultatmässigt skulle göra mig väldigt lycklig!

Läs gärna en intressant artikel i ämnet:
Lycka är att gilla läget - och sig själv!

Eller tänk lite extra över följande citat:
- Den vackraste gåvan människan fått är att känna glädje.

- Ett stort hinder för lycka är att vänta sig allt för stor lycka.

- För mycket av det goda kan vara underbart.

- Förr var jag lyckligt ovetande, nu är jag olyckligt medveten.

- Glädje är att se livet genom en solstråle.

- Lycka är att ta väl hand om den.

- Lycka: att göra det man vill och vilja det man gör.

- Det finns de som har allt som behövs för att vara lyckliga, utom lyckan.

- Lycka, det är att vara lycklig; det är inte att få andra att tro att man är det.

Och vad gör just dig lycklig? För jag hoppas det inte är alltför många som aldrig känt sig lyckliga. Trevlig helg!

Du är en saga för god för att vara sann,
det är en saga i sig att vi funnit varann!

Puss älskade Janis!

23 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 3 kommentarer
Flitiga Lisa...

- Var på jobbet strax efter sju.
- Rättat, rättat, rättat!
- Varit ute med Janis och Zessi innan det blev mörkt.
- Tagit in hästarna, mocket, gjort mat och ridit Polly.
- Bakat bröd.
- Duschat och rakat benen.
- Tagit tandtråd.
- Ska ligga i sängen och sova innan elva.

Hanna har mao. varit riktigt flitig idag! Mätt och belåten ska hon nu hoppa i säng. God natt!


Zessi och Janis på promenad vid Åleviken. Idag blev det mycket klättring i skogen och jag var riktigt svettig när jag kom tillbaks till stallet igen. Gud vad skönt det var att gå medans det fortfarande var ljust.


Insläppet av stallets hästar. Därefter ridning på Polly tillsammans med Michaela och Orbie. Det var blåsigt och mörkt.


Nybakta bröd. Ska frysa in de allra flesta, men kunde inte låta bli att inte äta någon till kvällsteet.


Janis favoritplats. En miniliten korg som man kan knö in sig på bästa sätt. Min sötnos fick idag var med Minna på fotbollen med Max medan jag red. Bra träning att inte jaga alla runda saker...

En sak till. Har lyssnat på flera P3 Live konsertet idag. Med hörlurar i högsta hugg sitter jag i en dimma och jobbar som bäst. Fastnade bl.a. för Eskobar som jag inte alls lyssnat mycket på tidigare. Det är kul när man finner nya artister/band som faller en i smaken! Bästa konsertet var dock Miss Li när hon spelade i Storsjöyran!


21 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Regnig mysmåndag!

Jag är spänd morgon och kväll. Spänd att gå utanför dörren då det hänt en hel del otrevliga saker i Mölndal det senaste. En galen man som borde kastreras efter allt han gjort. Har telefonen i beredskap och nycklarna i handen så fort jag beger mig till bilen. Några promenader här hemma vågar jag mig inte ut på. Känns helt sjukt. Jag är faktiskt livrädd.

Idag blev det en tur runt Sisjön och elljusspåret efter jobbet. Dryga timmen med GoreTex från topp till tå. Köpte ett par nya växter på hemvägen och ringde mamma när jag klev ur bilen. Hon fick hålla mig sällskap tills jag låst ordentligt om mig.

Här hemma har jag plockat i ordning lite och myst av att det regnar utanför och att jag har varmt och skönt med tända ljus och härlig musik inne i min lya. Nedanför fötterna ligger jordens underbaraste prinsessa och njuter av livet. Jag är helt överumplad över att hon fortfarande är så lugn hemma efter att ha haft vila i nästan två veckor. Hemma sover man helt enkelt, punkt slut.


Lugn som en filbunke och njuter nog av lite vila trots allt...

Nettan har opererat knäet idag och tydligen hittade de en massa skit. Krya på dig kompis och hoppas jag slipper bada till nyår! ;o)

Min bror har fått en sida på nätet. Nu ska han hitta en prinsessa. världens snällaste bror som lagar den godaste maten i världen är värd en glad och sprallig tjej som behandlar han på bästa sätt. Good luck och hoppas min text är okej!!!


Nu är det dags för brodern att hitta en prinsessa... Good luck!

Så var denna mysmåndag slut...


Förö en vacker sommarkväll. Jag längtar ut, får man komma dit något mer i år tro?

CARPE DIEM!

20 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Oj - vilken helg!

Oj. Vad ska man säga. Fullt ös medvetslös. Helgen har varit helt fantastisk med massa tokigheter och annorlunda händelser!

I fredags stängde mässan vid 14 och Hanna kunde andas ut. Nu börjar nu tag på jobbet, känns skönt! Åkte hem och gick en tur med Janis tillsammans med mamma, det blev Fiskebäck och havet så klart! Därefter körde mamma mig till stan och jag fick njuta av klippning hos Jeanette. Höll på att somna i frisörstolen efter den smått hektiska tiden det senaste. Klippte mest topparna, nu vill ju Hanna ha långt hår!!!

Klockan 18.30 mötte jag upp Nettan och Maria vid SAS Radisson och det var dags att åka på "hemlig fest". Fastighetes Akademin var desinationen och deras KY-studenter + branschfolk inom deras utbildningsområde minglade, dansade och hade allmänt trevligt tillsammans. Gratis "mat" och dryck. Det sistnämna var betydligt mer tilltaget än det första. Brieost, kex och vindruvor blev middagen men desto mer av det sistnämnda.
Världens snällaste mamma körde hem mig och Janis till Mölndal och min prinsessa och jag kunde hoppa i säng!

I lördags vaknade jag inte förrän klockan 9 och åkte direkt till stallet och Polly! Efter stallbesök åkte jag en snabbis förbi Familjen Isaksson och deras nya hus. Wow! (Grattis på födelsedagen kompis!) Mötte upp Sarah hemma hos hennes föräldrar och vi tog en promenad med hundarna vid Lilleby. Blåste en del men än så ljuvligt!

Snabbt hem och byta om och lämna Janis i Fiskebäck. Tog bussen in till stan och mötte upp Sarah och hennes föräldrar på Avenyn. Klockan hade knappt passerat två innan Hanna skålade i champagne och startade lördagens heldag...

Efter lite mingel på Avenyn No:1 åkte vi taxi till Scandinavium där det var dags att heja fram Frölunda till seger. Ja. Förutom expertkommentatorerna framför så var det riktigt roligt! Det är inte konstigt att folk får hjärtattacker när de blir så upprörda över lite hockey. I pauserna blev det baren och än mer gott att dricka...

Matchen slutade 5-3 efter en grym insats av Frölunda. Efteråt blev det middag med god mat och dryck med blandat folk! Hela sällskapet stod sedan i baren och lyssnade och sjöng tillsammans med en pianist. Hanna gillar verkligen livemusik!


Hmmmmmmmmmm..........!!!


Sådana gör en visst galen...


Vid tolv gick Sarah och jag vidare till Excet och dansade lite! Kändes inte på topp, kul att dansa men rätt tråkigt folk. Mamma och pappa som hade varit på middag hämta upp mig vid halv två...

TACK GISELA, BOSSE OCH SARAH FÖR EN JÄTTEKUL HELDAG!

Imorse vaknade jag i min flicksäng i Fiskebäck (vågar ju inte gå hem ensam i Mölndal längre) klockan nio. Direkt efter frukosten åkte mamma och jag till Ullared. Jag lovar, vi var där med halva Sveriges befolkning. Hjälp! Tur att man inte blir stressad i folksamlingar. Köpte lite julklappar och annat smått och gott. Summa 1900 kr. Oj!!!

Hem och knappt andas innan det var dags för kursavslut. Körde med Zessi även idag eftersom Janis fortfarande har vila. Idag gick Zessi jätte bra och jag var laddad och fokuserad. Tre kombinationer och en bana, jätte roliga allihop. Ska ta med mig flera av grejerna när jag börjar träna med Janis igen om några veckor.

Kursen i sin helhet har varit väldigt lärorik. Andreas får mig att tänka och våga mer. Dessutom får han mig att träna med mer fokus och baktanke på mina övningar. Jag vill lova att Janis och jag inte hade lyckats så bra om jag inte haft en petig tränare som mer eller mindre tryckt ner mig under marken vid flera tillfällen för att sedan få mig att se molnen ibland. Nyttigt! Vi tackar och bockar och hoppas på fler kurser framöver...! Och nu ska jag ha med mig en CD-spelare till klubben, så skönt det är att träna agility till musik!

Nix. Sängen kallar, snart gryr en ny spännande vecka!

Min prinsessa, mitt allt!

19 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Ännu mera shopping...

Förutom stövlar och klänning i början av veckan har Hanna fyllt på garderoben med ytterligare en klänning a-la-gå-ut-och-partaja samt en tröja och skarf idag. Mamma och jag ägnade torsdagens date med en tur till Lager 157 och Gällstad. Shopping, fika, mysig musik i bilen och bara lugnt och skönt! Tack ännu en gång älskade mamma!


Dagens fynd...

Just nu är jag inne i ett flow där det känns som veckorna bara rinner ur händerna på mig. Det går så jäkla fort alltihop. Förutom jobbet som jag äntligen börjar se lite lugnare stunder i samtidigt som nya utmaningar ska antas har jag fullt upp med att hinna gå promenader med Janis och rida Polly (tisdag och onsdag) innan det är kolsvart ute...

Igår började mässan. Fullt ös med hur många ungdomar i åk.9 som helst. Roligt men vilken kommers. Tur att man inte ska välja gymnasium 2008. Måste man veta vad man vill bli innan man ens är byxmyndig?


Någon skola (inte vi) hade en väldig tråkig monter men i mina ögon rätt kul lapp...

Efter en sväng till jobbet åkte jag till stallet. Usha och jag tog en tur ut i det urtråkiga vädret. Det blev rätt skönt när man väl tagit på sig regnjacka och täcke över benen. Polly var pigg och glad och tyckte nog det var helt okej att sträcka lite på benen. Klockan 18 var det stallmöte och liksom vanligt finns det 1000 saker som folk vill ta upp. För en gång skull tyckte jag vissa grejer kändes viktiga och när jag blev tvungen att gå så var vi i stort sett klara...

Hela Familjen Hjelmqvist gick med på långpromenaden runt Slättadamm. Jocke, Minna, Axel, Max och hundarna. Jätte trevligt! Janis och jag åkte sedan hem och liksom vanligt när jag bara ska titta på TV en stund så somnade jag gott på min underbara soffa...

Och idag blev det först jobb på Lindholmen innan mässan och därefter mammas och min lilla utflykt...


Såhär kul tycker Janis det är att komma hem från utflykter. "När får man träna igen egentligen kan man undra?"

Imorgon blir det klippning (njutning 100%) innan en taxi hämtar oss för att köra till hemligt ställe på party. Vad har egentligen Nettan dragit med oss på? Ingen vet något men kul ska det bli. Frågan är vad det är för klädstil? På lördags ska jag med Sarah på hockey, Frölunda spelar mot HV71 hemma. Mingel innan och middag efter, ska bli superkul. Tänk vilken rolig helg jag har framför mig och än är det bara torsdag kväll...

Det går emot höst, det börjar bli kallt,
det blir alltmer gott att vara inne.
Snart är den här, betraktelsens tid
då sommaren bara är ett minne.

Man börjar få tid att se till varann,
man får alltmer lust att va´ tillsammans.
Det blir alltmer värt, när vinden tar i,
att känna en närhet till nån annan.

Det börjar bli dags att njuta den tid
då alla färger är som vackrast,
det börjar bli dags att njuta den tid
då man skall skörda allt man sått.

Så låt det bli höst, vad rör det väl mej
så länge din varma kropp pulserar.
Låt vinden ta i, du ligger ju här;
Min älskling, jag önskar inget mera.

Björn Afzelius 

 

16 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Blå färg!

Blått är snyggt i all ära, men kanske inte i form av målarfärg på kläder! När min arbetskamrat idag skulle ta en fralla på mässan stod visst en målare och målade disken i en klarblå färg. Inte en skylt i syne och M:s kofta och väska var full med blå färg när hon precis tagit sin fralla. Började själv småfnissa för minen då hon såg sin blåa utstyrsel var rätt kul. Ersättning och tvättning utlovades som tur var från Svenska Mässan!

I övrigt har Hanna haft ens stressig dag på jobbet. T, PB, L och Svenska Mässan. Packa, fixa mässgrejer, ha lektion och bygga klart monter. Lunchen åts vid datorn.

Direkt efter jobbet åkte M och jag till stallet. Mockade och gjorde maten innan vi red bort till paddocken vid manegen för ett dressyrpass. Polly var otroligt mjuk och fin i munnen och jobbade på bra - härligt!


Min underbara ponny...

Vid sju kom Minna förbi med hundarna och vi traskade ut på åkrarna. Janis som tog efter Zessi att lukta väldigt långt i från mig fick till slut gå i koppel då jag inte orkade tjata. Jag är otålig på sådant. Antingen går hon i en radie max 10 meter från mig eller så är det koppel. Hon tror nog hennes matte har PMS för jämnan numera- ingen träning och inget kul på promenderna!

Här hemma doftar det fortfarande ljuvligt! Är så nöjd att det fortfarande inte ligger någon klädhög på golvet eller finns något disk att diska. Det är bara mysigt och soft alltihop. Tända ljus, musik i högtalarna och snart läggdags...


Frågan är om hon surar eller njuter? ;o)


Mina fynd på IKEA i förra veckan lyser upp ljuset i höstmörkret...

NÅGRA ORD PÅ VÄGEN
Försök att ta tillvara
allt gott som livet ger.
Se det stora i det lilla
så kan guldkornen bli fler.

Ge dig tid att reflektera
en stund i lugn och ro.
Låt sanningen bli vetskap
men släpp även fram din tro.

Och när du möter mörker
och livets tvära kast
- känn då hur livet rör sig
och ljuset får kontrast.

Känn att du får styrka
av det som gör dig svag
- att där finns nåt att lära
av allt som sker var dag.

 Siv Andersson

14 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Måndagar har fått en ny karaktär!

Sedan hästarna togs in från sommarbetet har jag bytt riddagar. Från att alltid nästan åkt till stallet på måndagar är jag nu "ledig".  Måndagar är en dag som man oftast är väldigt seg, man är hungrigare än vanligt och man vill helst bara hem efter jobbet. Så nu njuter jag extra mycket av varje måndag när jag åker och tar en långpromenad med Janis och sedan bara hem och softar...

Idag svepte jobbdagen förbi i ett rasande tempo. Hela förmiddagen ägnades åt ett väldigt intressant personalmöte och efter att knappt ha kommit igång efter lunchen så var dagen i princip slut.

Efter jobbet tog jag en snabbvisit till Backaplan och shoppade ett par stövlar. Hittade ett par som jag tror jag ska trivas i. Jag har ju problem att jag inte vill ha ridstövlar som är helt rätt enligt trendiga tidningar och dylikt. Nej. Sådana stövlar rider jag i och det räcker. Köpte även en klänning i stickad variant och stumpbyxor i lite roligare färger!

Hämtade Janis och åkte hem och käkade rester från gårdagen. Sedan hämtade jag upp Sarah och Combat för en rask promenad runt Sisjön + elljusspåret. Tempo 100 i en timme!

Hemma svettig och trött tog jag tag i städningen som var kvar sen igår. Nu skiner lägenheten och doftar ljuvligt. Har rena lakan och ska snart hoppa till kojs. Vad slår rena lakan när man är nyduschad och nystädad lägenhet en måndag i oktober? Inte mycket!

If eyes can tell a story
if looks could write a tale
then yours would keep on telling me
about a love that will never fail.

I love you my little princess!


13 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Höstliga promenader, tävling, kurs och storstädning!

Oj! I fredags blev jag hårigare än på länge. Rakade Polly direkt efter jobbet och ett skevt hjärta fick finnas kvar på höger sidan av rumpan. Hur som, hon är för söt min kära lilla ponny som njuter till fullo när en jätte maskin skär av hennes nallebjörnspäls!

Mamma kom till stallet med Janis och jag hämtade Kajsa och Zessi. Tillsammans gick vi sedan Åbergs skog som är ett ställe som få. Så underbara stigar och nära havet. Hundarna njöt och även Kajsa tyckte det var kul att följa med oss.

På kvällen gjorde jag ingen nytta alls. Somande på soffan till Idol och vaknade lagom innan midnatt och förflyttade mig in till sovrummet.

I lördags hämtade Claes upp oss vid halv nio och bilen tog oss ner till Skåne, närmare bestämt metropolen Bjuv. Liksom vanligt drog tävlingarna ut på tiden något enormt. Tur att man har massa glada agilitymänniskor runt omkring sig som sprider glädje och får tiden att rusa iväg totalt.

Zessi och jag har inte hittat någon gnista. Hon och jag har nog gett upp hoppet lite. Jag är inget schysst varken mot henne eller mig själv.

Första loppet var en agilitylagklass och banan var inget lätt. Men man tappar lätt modet när varenda kontaktfält skiter sig. Zessi vet inte vad hon ska göra och jag beter mig konstigt. Alltihop en konstig röra. Vi diskade oss, vilket även blev resultatet för hela laget.

Snabb banvandring och sedan körde vi agilityklass III. En ganska rolig bana men här gick jag in med siktet att bara springa. Skita i varende hopp eller skutt, det kan ju ändå inte bli sämre som Nettan sa. Sagt och gjort. 15 fel, alla kontaktfält hoppade och Hanna deppig in i mål...

Hopplagklassen var en lite snabbare bana och Zessi jobbade på ganska bra. Tänk vilken skillnad det är rent relationsmässigt när vi kör hoppklass gentemot agilityklass? Vi nollade men tyvärr gick fick inte laget med sig något resultat här heller...

Thaimat. Massa goda skaldjur och grönsaker fick jag i mig innan det var dags att springa dagens sista lopp, hoppklass III. Banan var ganska rolig med tempoväxlingar och några tajta passager. Zessi och jag kom i mål med 0 fel och hamnade på en 7:e plats.

I sista klassen råkade jag tappa något på banan tydligen. Jag hade ingen aning med den snälla danske domaren undrade om jag ville ha min mobiltelefon tillbaks! Jo tack, jag som ändå försöker få denna att hålla i alla fall minst ett år...

Hemma vid åtta och jättetrött såg jag på fotbollen och latade mig med mysvovvar på soffan!

I morse vaknade vi vid halv nio och gick direkt upp till Safjället och traskade runt. Gud vad underbart det är med dessa höstpromenader. Gladast var nog Zessi som mest ser åkrar i vanliga fall. Svettiga tillbaks efter 45 min började Hanna med operation STORSTÄDNING inklusive RENSNING. Jo tack. Välte ut allt ur garderoberna och började med typ spara-slänga-högar! Gick till sophuset 4 gånger med all möjligt skit som jag tror mig icke behöva i framtiden...

Mitt i alla röra ringer mamma och kommer förbi med Ella. Blev lite stressigt men de roade sig ganska bra själva. Ella fick två rosetter  + en påse med kritor, suddigummin m.m. från när jag var liten. Hon var lyrisk.


Lördagsgodis i munnen och bus i ögonen. Så ljuvlig hon är lilla Ella!


Ella hjälpte till att rota fram roliga saker...


Vid halv tolv mötte vi upp två söta små fyrbenta herrar och deras matte. Tog rundan runt Sisjön + Oxsjön i det härliga vädret. Totalt 1.5 mil med fikapaus i den underbara höstsolen. 2.5 timme senare kunde vi sätta oss svettiga i bilarna och åka hem!

Hanna har lagat lunch, tillika middag, idag - kors i taket. Pasta med pesto, roccula sallad, parmaskinka och permesanost. Ljuvligt gott. Det var nog det enda jag hann göra innan Nettan hämtade upp oss och iväg på kurs...


Stolt över min lunch/middag...

Idag var det första gången inne i manegen och det var inte rätt dag med tanke på den enorma träningsvärk jag har i rumpan. Körde med både Zitha och Zessi, varannan övning var. Shit vad svårt det är att ställa om och köra med small hund, men så roligt och inte minst lärorikt. Zessi har ett helt annat beteende på träning än tävling vilket kommer göra mig gråhårig tidigt! Är nöjd med dagens kursgång även om den drog ut väldigt på tiden. Hemma igen vid 22.00 och Hanna behöver sina timmar att ladda om på söndagskvällarna...

Nu ska jag hoppa i säng och ladda för morgondagens personalmöte 8.00-11.20! Jipppie!

 
Favoriterna!!! Busungar och bushundar...

Den högsta lyckan i livet är att vara älskad för sin egen skull
eller rättare sagt,
trots att man är den man är.


Viktor Hugo

12 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Underbara torsdag!

Janis, mamma och jag har gått en promenad runt Sisjön och Oxsjön. Vackert, rask takt i 1.5 timme men ändå så njutningsfullt. Jag verkligen älskar våra torsdagspromenader! Efteråt fikade vi i bilen med te, macka och hemagjord chokladkaka med cocos. TACK ÄLSKADE MAMMA!


Min mamma, 57 år gammal och rask som tusan...

Bilen har fått service, Polly sprutor och Janis massage idag. Hanna har jobbat och låtit 17-åringar göra powerpoints om resmål. Tänk att man numer har 90 presentationer att gå igenom Oj! Detta får bli efter mässdagarna i nästa vecka...

Sedan lutar det så om om det blir två flugor i en smäll 28-30 november. Utan-hund-aktivtet med Nettan och Jane i Oslo och då träffar jag ju samtidigt Ida...

God natt!

Visst finns mirakel
och för mig är det faktiskt du!

9 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Underbara underbara djur!

Idag har hela eftermiddagen/kvällen spenderats med mina djur.

Först Polly som tog mig ut på en härlig tur i det fina vädret. Red ut själv, ganska skönt faktiskt och Polly såg inte ett enda spöke på hela 50 min. Rekord tror jag.

Polly är lurvig nu och min tanke är att jag ska raka henne på fredag. Förhoppningvis blir det ett hjärta på rumpan.


Mitt hjärta, min underbara Polly!

Imorgon ska Polly vaccineras och vad jag har letat efter hennes pass. Vänt upp och ner på varenda tänkbara ställe i lägenheten. Frågade min hyrare på MSN om hon trodde den låg i skåpet och fick ett skönt svar: "Nej, den har jag här hemma sen vi skulle iväg sist..." PHU!!!

Vid sex kom Minna med hundarna och vi tog en härlig promenad till Åleviken. Hundarna badade som tokar medan vi fikade med te och tillbehör! Solnedgången var fin men vägen hem i kolsvart skog var mindre kul. Hem kom vi i alla fall hela som tur var!


Underbara Åleviken och glada vovvar!

Massagen har idag varit till Bonde Söker Fru. Herregud. Att man betalar TV-licens för att se detta program? Patetiskt. Men än värre var det när jag bytte kanal. Tjocka kvinnor som gillar att sitta på män kan man titta på snart om man vill. Bara trailern fick mig att mer eller mindre tappa kvällsfikalusten. Där ligger man i lä vill jag lova...

Imorgon är det torsdag. Min favoritdag på veckan!

Du är det finaste jag vet.
Du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

8 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Tisdag 7 oktober

Möte 1, möte 2, möte 3...

Sedan bar det av till stallet och en långtur till Torslanda tillsammans med Michaela och Orbie. Det är kul att ha med en arbetskamrat som börjat hyra häst. Gillar mina stallkompisar i all ära men det är extra kul att kunna prata om annat än bara gödselhögen och ridstrumpor.


Min underbara lilla ponny...

Polly var tittig till 1000 och många spöken hade letat sig ut. Det blev en hel del trav och galopp under turen och den långhåriga björnen (eller hästen) blev svettig.

Direkt efter stallet åkte jag hem till mamma och pappa, hämtade Janis och åkte sedan vidare till Sisjön där det blev promenad i dryga timmen tillsammans med Sarah och Combat. Tack kompisar!

Pannlampa är ett måste nu. Mötte två hurtiga cyklister som köpt en monsterlampa för 1600 kr. Den ena killen hade dessutom trimmat sin. Wow! Runt sjön var det kolsvart men sedan plussade vi på med elljusspåret vilket var skönt för synen.

Hanna är trött. Ska hoppa i säng tidigt idag så hon är pigg imorgon bitti...


Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är!


7 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
För mig är det fortfarande höst...

... trots att Rusta laddat upp med julstjärnor, kulor och glitter eller att Hemköp börjat sälja julmust och julkalendern. Det är höst, det är bara oktober och Hanna har köpt vantar, mössa och kantareller!

Idag har jag jobbat på Lindholmen hela dagen. Tittat ut över hamninloppet och sett en klarblå himmel bland höstgula löv. Längtat ut...

Skickade iväg ett mail till Janis och mina bästa hundpolare och frågade om de var sugna på en höstpromenad? Nettan, Luna, Zitha, Rosa, Fannie, Lowa, Sarah och Combat gjorde oss sällskap runt en ny underbar slinga...

Till en början fick vi varannan minut besök av en helikopter typ 50 meter ovanför oss. De körde som tokar och kalkade av Oxsjön.  Hörde inte ett ord vad någon annan sa och Janis tyckte ljudet var lite små läskigt samtidigt som hon var nyfiken och tittade. 


Kalkhämtning...


Nej det är inget naturfenomen att det är 10+ och frost på träden. Det är kalk...


Full fart...


... trampa uppför nu...

Den promenad och slinga som i min fantasi skulle ta en timme tar nog i verkligheten en timme. Dock hamnade vi på en lite längre slinga än planerat. Men vilket kap! 1.5 timme var vi ute och passerade Sisjön och Oxsjön och njöt av sällskap och mysig natur samtidigt. Kanske detta är en promenad för mamma, Janis och mig på torsdag?

Sarah hade bråttom till sitt pass på Sportlife medan Nettan hade ont i knäet (ska opereras snart igen = Hanna ska få tävla älsklings Zitha). Blev ibland raskt och ibland lite långsammare takt. Men svettiga blev vi.

Janis fick till sin stora förtret gå i koppel. Det gäller ett tag framöver när vi är ute med andra. Idag har hon inte visat någon tendens till stelhel vilket känns skönt. Men vila och sedan uppbyggnad är inplanerd. Ligger nog lagom i tiden, löp är på gång vilket Zingo på jobbet antyder starkt med glädjetjut. 

Väl hemma har Hanna stekt kantareller, tänt ljus och tittat på tv. Eller tittat? Alltid när jag lägger mig för att titta på TV somnar jag på soffan. Likaså idag. En timmes mys med filt och ljud i bakgrunden. Det är underbart!


Lägenhetsmys!

Janis har fått lite massage efter att ha värmts upp av mammas (tack) perfekt passande vetekudde. Den är som specialsydd för min prinsessas kropp. Hon njuter till fullo. Till helgen blir det ett Back-On-Track täcke till damen när vi träffar Farmor Jenny i Bjuv. 


En hund som njuter av värme...

Så var denna måndag över och det är dags att hoppa i säng och sova på riktigt! God natt...
"När man haft riktigt bråttom måste man stanna upp och vänta på sin själ"

- Kinesiskt ordspråk

6 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
22.02 - Janis och jag vann igen!

Igår var detfödelsedagskalas för en av mina äldsta vänner - Maria Cerboni. Festen hölls på Olerays med ca: 70 personer. Jag kom en timme tidigare en alla andra och hjälpte till att ta emot gästerna, fotografera dem och hälsa välkomna!

Alla skulle genom lappar hitta sin bordsgranne. Land och huvudstad hörde i hop. Jag hade Bryssel och fann snabbt Karita som hade Belgien.

Maria presenterade alla och jag tror hela vår familj blev rörd när hon presenterade oss.

Mat, dryck och lek. Frågeformulär med frågor om Marias + lite allmänbildade saker om städer. Vem vann? Hanna och hennes Belgienkompis så klart! En massage rikare - soft som sjutton!

Dans, lite mer dryck och sedan åkte mamma, pappa och jag runt midnatt medan brorsan dansade vidare upp längs Avenyn...

Mamma, Pappa, jag och Johan. Min älskade familj...


Födelsedagsbarnet (25 år) talar om svaren på frågorna...


Knäppgökar...

Söndag började med en galen väckarklocka. Fem timmar sömn och sedan upp och hoppa. Oj. Vilket busväder. Det blev en extra väska med mer kläder än någonsin. Blöt ville jag icke bli.

En massa, massa vatten på vägarna och Anna kom något sent till sin banvandring. Jag tog hundarna på promenad och i skogen och vaknade till liv.

Efter small och medium var det vår tur för agilityklass I. Gick banvandringen och banan kändes helt okej. Några byten, men för att störa så lite som möjligt blev det oftast bakombyten på balanshindren. Det som fungerar bättre på träning fungerade inte på tävling, dvs. hon springer hela vägen fram och väntar på ett släppkommando. Nu vände hon sig om "Var är du matte?". Hur som, loppet kändes helt okej med fokus och ingen stressad matte. Petade två bommar och vurpade rejält på leråkern...

Direkt efter agilityklassen var det dags för oss igen. En hoppklass bana av racerart. My Lord! Fick till bytet mellan ett hopphinder och tunnel rätt bra med sedan var jag helt borta när hon landade fem meter efter långhoppet och där min tanke var att göra ett framförbyte. Improvisation som resulterade i två låååånga svängar. Men, i mål kom vi med 0 fel och tiden 22.02. Shit. Att jag kommer i mål långt senare spelar ju ingen roll. Tiden räckte till vinst och vår andra pinne i hoppklass I!!!

Väntan och lite väntan till. Såg Anna och Taffy ta sin sista pinne i hoppklass I och Rosa köra Vilda till en 4:e placering innan det var vår tur igen. Tredje loppet kändes underbart tom. däcket därefter flöt Janis ut och kanske hade rätt väg men jag ropade in och vägen blev totalt galen. Två bommar petade och en matte som blev stressad i sin handling. Staketet (som vi typ aldrig tränat) var inte heller det bästa, jag lurar henne i luften stackarn! Glada i mål är vi dock alltid...

Dagens lopp kan ni se här - sätt på högtalaren och känn känslan!Filmade även Taffy och Vilda i deras hoppklass I A...

 


Vår tävlingsbok efter påskrift av tävlingsledaren....

Efter en skogspromenad åkte vi hem. Jag med värme i rumpan till max. Fryser fortfarande inombords. Janis och jag åkte till mamma och pappa och käkade söndagsmiddag med god kyckling med rismix och superdupergod kaka och te!!!

Nu ska lilla Janis och jag snart hoppa i säng. Ny vecka gryr och nu ska Janis ha lite längre vila från agilityn. Hon behöver vila kroppen som alltför ofta är spänd till max efter alla explosiva ryck i sporten vi älskar... Det blir promenader och massage framför TV:n. Tror i ärlighetens namn att vi båda kommer må bra av lite vila!

Och tack Mari (har ingen aning vem du är) för dina fina ord från idag i förra blogginlägget. Sådana ord värmer alltid! Och... Vi tyckte dagens tävling var riktigt mysig trots blåst och regn!

Du är en saga för god för att vara sann.
Det är en saga i sig att vi funnit varann

Min mysvovve
Min tävlingskompis
Min älskade pussgurka

Jag älskar dig!

5 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 3 kommentarer
Annorlunda natt och annorlunda morgon!

Soffan är skön. Soffan var väldigt skön mellan 23.00 och 04.54. Då sov Hanna på sin soffa under sin filt och en påslagen TV:n i bakgrunden. Hoppade sedan in till sängen och sov till nästan 9...

Efter att ha käkat lite frukost skulle Janis och jag ut i skogen på morgonpromenad. Stänger igen dörren och inser att jag glömt nycklarna. Nej. Vad gör man? Jag såg tusen kronor försvinna från kontot för låssmed men som tur var hade min bror ett par extra nycklar hemma i Billdal.

Vi fått ett nytt lås för att komma upp i trappuppgången, en bricka som man lägger på en grej... En sådan har inte Johan vilket gjorde att jag inte kom in i trappuppgången. Efter en stund kom en tjej ut för att röka i huset brevid, hon var från Island och släppte in mig. Jätte gullig och som frågade om jag kunde hjälpa henne att hämta hennes bror + kompis vid Järntorget. Tjänst ger gentjänst och in i bilen för att sedan åka iväg. Två killar hoppar in i baksätet och nu skulle vi visst vidare.... Tillnyktersenheten, visste ju inte var den låg (är väl tur det) men där hämtade vi upp en tredje islänning! Hur sjukt som helst, men hem till Mölndal och lämna av allihop innan Janis och jag åkte iväg och handlade lite...

Skogspromenaden blev till Savfjället medan vi väntade på nycklarna. Det märks att hösten är här. Löv och frisk luft!

Åkte till Plantagen och köpte växter som jag planerat och sedan köpte jag jäst då jag bakat två bröd! Städat har jag hunnit med och nu ska jag käka lite mat innan jag åker till Fiskebäck och lämnar Janis. Tänkte ta en promenad vid Tippen innan och njuta av havet. Ikväll är det fest....... TJEHOOO!!!

Klockan 6.00 hämtar Anna oss. Det nalkas ny tävling, denna gång i Jönköping. Vi får se vad vi lyckas med denna gång. Jag är sugen på ett riktigt härligt lopp där Janis ligger lugnt och fint i starten och tar alla kontaktfält på samma sätt som på träning!

Nu ska jag käka lite nybakt bröd....


Planterat om min "hjärta på tråd..." och köpt en ny grön fluffväxt!


Nya saker till krukan i hyllan...


Taggigt i sovrummet...


Och lite silver + ny växt i köket...


Mina bröd i ugnen...


A princess...

CARPE DIEM!

4 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Stjärnor och Solvej + P2...

Kroppen säger ifrån ibland. Idag såg Hanna stjärnor vid datorn och fick spräng huvudvärk. Tur att jag kunde ta och göra annat en stund medan stjärnorna försvann...

Efter jobbet tog Janis och jag en underbar promenad ner mot Långedrag innan jag åkte hem och tog en powernap...

Dusch för att vakna till liv innan jag tog spårvagnen in till stan och mötte upp Rebecca, Minna och Katarina på After (dog)Work. Trevligt hade vi på Berså med buffé och drinkar! Två Solvej och två P2 har runnit ner i Hannas kropp.

Världens bästa mamma hämtade mig och hade Janis med sig. Körde Katarina och mig hem och nu ska jag hoppa in på soffan och njuta av att jag är ledig hela dagen imorgon.......

Vad ska man hitta på då?
- Man kan städa
- Man kan gå ut i skogen och leta svamp
- Man kan sova länge
- Man kan njuta av en bok
- Man kan titta på en film

Hanna ska ta det lugnt fram tills festen på kvällen. Då ska vi fira min barndomsvän Maria som fyller 25 år. Hela familjen Carlsson ska med, ska bli trevligt!

Filten, kuddarna, soffan och TV:n väntar på en blondin, god natt!

Om du vill att ditt liv ska bli en magnifik historia,
börja då med att inse att det är du som är författaren
och att du varje dag har möjlighet att skriva en ny sida.

- MARK HOULAHAN -

3 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Go vinst och myspromenad med mamma...

... efter dagens aktivitet på jobbet känns det lite lättare, nu är det inte många dagar kvar (21/10) innan jag ser en lucka i min kalender!!!

Mamma och jag åkte till Amundön efter att jag slutat jobbet och idag har vi klättrat i berg och åkt på rumpan. Gick hela rundan, vilket tog dryga timmen med blåbärsris, klippor och oändlig vy över havet! Om jag höll på att somna i bilen när jag väntade på mamma var jag full med energi efter vår promenad. Tyvärr fick mobilen vara fotograf idag, hade vart fräckt med min riktiga kamera...


Janis tittar på svanarna...


Sötnosen...


Bergsbestigning...Hanna hjärtar Janis....

I mammas bil serverades god smörgås, kladdkaka och höstglöd (te) - MUMS! ÅKte sedan förbi Ica Kvantum i Hovås och handlade lite käk.

För en vecka sedan skulle jag bums sluta med fotbollen. Jag sa att de fick ringa om det var kris. Anledningen till att jag slutat är dels tiden men framförallt att jag känner att jag mest blir grinig på plan, grinig på mig själv och över mina medspelare. Alla ger inte allt.

Fotbollsglädje för mig är när alla kämpar och ger 100% hela tiden! Om jag då ska spela fotboll kräver jag dels mycket av mig själv men även lika mycket av mina lagkompisar och eftersom detta har blivit en ond cirkel är det lika bra att lägga skorna på hyllan (eller endast användas på agilityplanen) för ett tag...

Men. Igår kom SMS från Sofia (vinnarskalle på plan like me) och det var kris. Okej då. Eftersom det var redan klockan sju och jag inte hade något för mig kunde jag åka in till Heden. Idag var vi laddade till max, vilket gav resultat. Helt sjukt kul var matchen. Väggspel, gott snack, stabil backlinje och roligt spel framåt. Vi vann med 3-1 och jag gjorde ett mål och slog en hörna som Sarah nickade rätt in i mål. Helt underbart!!!


Dagens vinnare! Gott jobbat allihop...

Nu är det duschen och sedan soffan. Det är jag värd!!!

Min ögonsten och livets diamant
du är bara min 
och det känns knappt som det är sant.

Som en ängel ifrån himlen förtrollade du mig
och jag lovar dig
du är de bästa som ha hänt mig.

Puss älskade Janis!

2 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Första dagen i oktober...

Jobb 7-17 med intressant föreläsning av bl.a. Jan Beskow på eftermiddagen. Fick fina ljusstakar av A, har ju fått en ny boss idag. Känns lite konstigt alltihop, men blir nog väldigt bra tillslut...

Stall med insläpp av de stora djuren. Polly fick vila idag.

Hundpromenad med Minna och vovvarna till Åleviken. Extra mamma hade bakat bröd och hade urgott te med. Hade det riktigt mysigt tills solen gick ner och vi fick vada hem genom leran i skogen!

Har pumpat bilens däck och tankat med glädje att bensinen bara kostar 12.64 kr/l.

Duschat och ska nu hoppa in till soffan.

Sömn och klockan ringer 05.15.

Det glimmar i guld och klaraste rött,
det prasslar så sakta i parken,
ty hösten är kommen, och almar och lönn
de fälla nu bladen till marken:

"Så fall, våra blad, fall mjukt och lätt!
Vi väva ett täcke så varmt och så tätt,
vi väva ett täcke åt marken.

Se vintern är nära, och vädret är grått,
nu måste vi värma och lysa!
Vi väva ett täcke så varmt och så gott,
att blombarnen icke må frysa.

Sov gott, alla blombarn, sov gott, sov sött,
Vi väva ett täcke i gyllene rött,
vi väva ett täcke åt marken.

Text: Elsa Beskow

1 Oktober 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida