- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Fyra års kalas, utställning, adventsfika och lite annat smått och gott...

24 november fyller världens goaste, underbaraste och härligaste vovve år och tänk att det nu gått hela fyra år sedan Janis och hennes sju bröder tittade ut och såg världen för första gången. Tiden går så hysteriskt fort samtidigt som jag inser att vi har gjort massor av härliga saker tillsammans och att än fler äventyr väntar oss.

Jag älskar verkligen den här hunden och nyper mig faktiskt i armen då och då. Hon är min, bara min.


Världes bästa Månfares Janis Joplin!


Mitt allt!


Födelsedagen firades med massage och kalas tillsammans med släkten. Mamma, pappa, Johan, Theo, Ella och Farmor kom alla på besök till oss för att käka lite middag och fira Janis. Goda ben, halsband och ett nytt Back-on-track-täcke som ska provas ut på MyDog. Hon tackar och bugar...


Janis med gullungarna!


Ella tränar lite med Janis...


Janis myser med sin gammel-Farmor och Ella-bella...


Helgen var kort eftersom jag jobbade lördag men söndagen innebar en debut för mig. För första gången i mitt liv ställde jag ut på en utställning. Iza blev fulast i klassen med HP och fin kritik.

God typ och helhet, fint huvud och utryck, utm bett och pigment, mörka ögon, välansatta öron, utm. överlinje, vackert buren svans, bra front, kunde önskat lite mer kropp. Goda vinklar, fina tassar, päls ej i full blom, rör sig harmoniskt m. bra steglängd. Mkt trevligt temprament. Välvisad!


Iza och jag går sist...


Och så ska jag ställa henne fint...


Nu är det snart vår tur att gå...


Oj oj oj... För att vara första (och enda?) gången var det rätt kul.


Hon är så jäkla rolig hund och otroligt lättlärd och älskar att hänga med oss på härliga skogspromenader eller träna små korta pass i köket. Vad gör det då att man kommer sist i springa fint i ringen? Nada! Till våren är tanken att jag ska börja träna lite mer agility med henne, nu kör vi lite förberedande som inklickning på locket, stanna kvar, lite torrhandling osv. Än så länge är hon över mina förväntningar i träningsvilja och drivet att vilja kämpa för godis eller kampleksak är enorm!


Iza och Janis i Fiskebäck!


Iza-fiza...


Friends!


Kvällen blev som vanligt lyckad när dryga 20 kompisar från alla olika håll kom på min tradionella adventsfika. Glögg och massa godsaker men trevliga vänner kan inte bli annat än lycket. Tack mamma, Minna, Max, Rosa, Ida, Emma x 3, Elin, Linn, Nettan, Saga, Sarah, Hanna, Karin, Annica, Helena, Eva-Britt, Rebecka, Maria, Måns, Jenny, Helena för en trevlig kväll.


Traditionen fortsätter...

Igår åkte jag till stallet och tog en promenad med Polly. Hon är pigg i ögonen och älskar ju snön. Sedan hämtade jag Meg och åkte tillsammans med Rosa ner till Kungsbacka för Jenny-träning.

Meg var riktigt duktig och vi blir mer och mer samspelt. Hon har ju inte riktigt suget och säkerheten ännu men det kommer mer och mer. Hon börjar få upp farten lite och stundtals svänger hon rätt tajt. Att bättre på är balanshindren, självständighet och fart i slalom samt tajtare svängar.

Idag blev det promenad vid havet med Emma, Eline och ett gäng hundar. Trots att man innan man traskar ut inte är särskilt sugen så är det faktiskt rätt skönt när man väl är munderad med 17 lager kläder och pannlampa.

Nu ska jag ta med Lowa och Janis och lägga mig på soffan och mysa lite...

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon.

Puss min älskade lilla prinsessa!

30 November 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Janis 4 år!

Tiden går fort och jag är så oerhört stolt och lycklig över min finaste lilla hund. Grattis på födelsedagen Janis!

Klockan 13 väntas massage och klockan 18 kalas - det är inte för inte hon kallas prinsessa!

Och grattis till brorsorna Mick, Jimi, Axl, Tim, Niel, Freddy och Kurt!

Happy birthday!

24 November 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
En helg bland ullbollar!

Direkt efter att jag jobbat klart i fredags åkte hundarna och jag ner till Skåneland tillsammans med Jenny B och Chili. Det blev en mysig kväll hemma hos Jenny, Martin, Selma, Hugo och Otto - varje gång jag bor hemma hos dem blir man så oerhört välkomnad. Tyvärr åkte de upp till Göteborg lördag-söndag men jag fick låna deras underbara hus...

På lördagsmorgonen kom Elin och Jeanette och plockade upp oss innan vi styrde bilen till fårhagen. Det var länge sedan vi vallade och lite nervös var jag över både det ena och andra. Förutom Elin, Jeanette och jag var även Ann och Tommy med, två agilitymänniskor som jag träffat en del på bandvandringar och så. Både Jeanette och Ann har hundar från Kelliegården och det var deras uppfödare Cima som höll i lägret.

Först blev det urgod frukost med bullar (frallor heter så i Skåne) och lite kort introduktion innan vi mötte ullbollarna i 25:an. Janis har alltid haft tendenens att skita i mig och mer säga "matte, jag fixar detta själv eftersom du ändå är värdelös på det". Janis är lite av en ögontjänare och sköter sig klockrent med "andra". Nu är det dock så att mitt mål är ju att vi ska valla tillsammans.


Janis vallar i 25:an...

Andra passet var vi ute på fältet och jag fick god hjälp med att försöka få till ett bättre ligg och få Janis att lyssna mer. Jag tycker själv det är lättare på större flock och var nöjd med passet.


Janis rundar ullbollarna...


Ligg... eller lay down (som kan låta både det ena och andra när jag dels ska hålla koll på hunden men även på fåren)

Efter en supergod lunch som gjorde att jag hamnade i paltkoma blev det ytterligare två pass hos ullbollarna. Varje pass utvecklades vi lite mer även om jag inte riktigt kom åt henne. Vissa grejer gör hon riktigt bra och det var skönt att höra att jag inte har en helt enkel hund för en nybörjare, hon har mycket egen vilja och är mentalt stark bland fåren. Personligen var jag mycket nöjd med dagen och behöver jag nämna att Janis var trött?

Kvällen spenderades med vilande ögon tillsammans med två mysiga tjejer och våra trötta hundar. Käkade godis, drack vin och hade det soft innan vi hoppade i säng.

Söndagen började liksom lördag med urgod frukost innan vi traskade ut i regnet för ytterligare några pass. Det jag tyckte var bättre än lördagen var att jag fick flera tips på övningar som jag kan träna vidare på. Dessutom kom jag lite innanför skallbenet på Janis och stundtals kunde hon lyda även mig på ett bra sätt. Jag hade efter söndagens pass ett litet samarbete med min hund, vilket är en fantastisk känsla.


Janis fokuserar...

Helgens läger var precis det vi behövde för en liten nytändning. Jag har en hund som uppskattar att vara med ullbollarna och självklart vill jag lära mig att utvecklas tillsammans med henne. Nu hoppas jag att jag prioriterar att träna lite vallning här på hemmaplan hos mina vänner som har får innan det är dags för återbesök i Skåne igen. Jag längtar redan...

Tack alla för en härlig helg!

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon.

Puss älskade Janis

22 November 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Lyckad träning.

Igår var det dags för första tillfället av vår vinterträning för Farmor Jenny och jag körde med både Janis och Meg. Övningarna var oerhört nyttiga, både för hundarna men framförallt för mig. Jag lär mig så enormt mycket varje gång och därutöver blir jag så enormt taggad till att vilja träna mer. Mer, mer, mer.


Min träningsvilliga kompis och jag!

Janis var duktig och jag fick till vissa övningar ganska bra, min nackdel är att jag stundtals blir stillastående i väntan på att jag vill vara säker på att hon hoppat klart och därmed inte river. Dåligt att jag kommit in i den fasen, detta är något jag såklart vill jobba bort eftersom det bara innebär att jag kommer än längre bak och inte har förmågan att vara så offensiv som jag önskar. Janis är väldigt tajt i svängar och vändbar till tusen, det gillar jag!

Meg orkar inte riktigt lika mycket. Hjärnan blir trött rätt fort men om man tittar tillbaks så är det en stor utveckling som skett hos henne. Tyvärr har jag inte hittat tajmingen ännu och därför känns det lite skönt att vi kör klass I och II. Lagom nivå och som vi tar oss runt rätt enkelt.

Något som dock känns mindre bra och som tyvärr tärt på mitt samvete under hösten är att Janis fått mindre motion än vanligt. Hon är van att få röra på sig mycket och tyvärr har jag jobbat för mycket för att ha orkat eller haft tid att ge henne det hon behöver. Detta har resulterat att hon faktiskt blivit fet. Så nu har program med mindre mat och prioritet att få bort det som ligger extra runt revbenen påbörjats. (Jag hoppas ingen har samma tankar om mig...).

Idag fick jag äntligen gå en lite längre promenad tillsammans med Sarah och Combat. Tacka vet jag pannlampor, annars hade vi inte sett mycket när vi traskade runt Sisjön och Oxsjön. Det sköna med de männsikor man träffar relativt ofta är att man faktiskt kan gå tyst emellanåt men ändå ha sällskap. Så skönt med tanke på att jag pratar mycket på dagarna i olika sammanhang. Tack för sällskapet.

Nu ska jag lägga mig och titta på mitt enda program som jag följer och som jag tycker är riktigt bra. Tacka vet jag SVT Play så jag nu en dag senare kan se Våra vänners liv...

You and me, me and you
there couldnt be a better two,
to be blessed and know
the meaning of true love.


Rosie Thomas

16 November 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Helg!

Helgerna går alldeles för fort, så är det bara.

I fredags hjälpte jag en av mina fantastiska hyrare till Polly med lite tips och vips så gick Polly i form och jobbade på riktigt bra för Olivia. 

Efter stallet blev det på med pannlampa och sedan möta upp mamma, Minna och alla hundar för en promenad i mökret. Jag börjar faktiskt bli mer och mer påverkad av detta med mörker. Jag verkligen avskyr att aldrig hinna gå en härlig promenad i skogen medans det är ljust. Bara att gilla läget, det kommer snart en vår...

Somnade liksom vanligt numer tok för tidigt att ens våga skriva ut det här. Tror jag såg halva Skavlan innan ögonen slog igen och jag vaknade med en stel nacke och hoppade in till sängen lagom vid två tiden.

Klockan halv sju hämtade Minna och Sonja mig och vi åkte till Varberg för klass I tävling med Meg. Meg börjar tycka agility är riktigt roligt och med tanke på hur lite vi tränat tillsammans går det förfånansvärt bra. Pinnarna ramlar in, om än inga resultat att skryta om. Igår tog Meg och jag vår sista hoppklass I pinne. Resultet i agilityklassen blev en rivning på näst sista hindret då jag var för otydlig/störde henne vid ett bakombyte. Tajmingen är inte vår starkaste sida om vi säger så. Grattis till Sonja och Lura som plockade hem två pinnar, alla duktiga GHU:are som gjorde Varberg trädlöst och mina härliga kursare som alltid kommer med ett leende på läpparna och kämpar 100%.

Efter tävlingen bar det i väg till Jeanette i Bollebygd för att träffa lite ullbollar. Kändes viktigt att iafl. ha träffat får innan nästa helgs läger. Jeanette har i övrigt köpt ett helt fantastiskt hus som var så mysigt. Lyckos!

På kvällen blev det skaldjursfrossa med mamma och pappa som dessutom hjälpte mig med lite borr och fix här hemma. Fortfarande ingen som varit här och städat, men vad gör det. Har faktiskt tagit tag i ett rum idag - känns bra. En sak i sänder... Somnade strax efter åtta helt utslagen.

I morse blev det en tur till stallet för utsläpp av hästarna. Gick smidigt och alla var snabbt ute i hagen. Mötte upp bästaste Rosa och tillsammans med våra glada vovvar åkte vi ner till invigningen av Lotushallen.

Säger bara wow, vilken anläggning! Fantastisk matta att träna på och otroligt väldjgjort och snygg stil. Me like. Jag hoppas jag inom kort åker ner och tränar en timma och slipar på vår form.


Lotus himself invigar Lotushallen i Slättelynga.

Janis fick idag köra två inofficiella lopp varav en med en disk och en med 10 fel. Mitt fel i första loppet då jag visar henne ut och hon gör rätt. Bra flyt annars och fin balansbom. Andra loppet blev två rivningar i tajta svängar men annars många bra grejer. Grattis Rosa och Lowa som knep en 1:a och en 3:e plats i large.

Blev ikväll en visit till Fiskebäck för att fira fars dag. Träffade gullungarna och fick god middag. Härligt. Familjen är trots allt det viktigaste man har och jag uppskattar min så enormt! Love you!


Visst längtar man till sommaren?

World´s greatest

14 November 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Statusrapport!

Hanna: Trött och pendlar upp och ner likt Lisebergsbanan. Har haft lite långledigt och är just nu inne i en home makeover period vilket innebär ny taklampa i vardagsrummet, ny tapet i sovrummet och en massa nya detaljer att mysa upp lägenheten med. Än så länge ser det dock ut som ett bombnedslag med IKEA-kassar och sopsäckar då jag samtidigt passar på att rensa.

Skänker idag alla tankar till fina Fannie som vandrat vidare. Fantastiska hund som gett sina ägare oförglömliga minnen och glada skratt genom alla år. Vila i frid. ♥

Janis: Glad och fin i kroppen. Gjorde många bra grejer i Rättvik, bl.a. är jag supernöjd med hennes kontaktfält där hon väntade helt på mitt släppkommando. Tränar lite lydnad både i vardagsrummet och på klubben, busar och badar trots att det är november. Janis är glad att Zessi och Meg som vi passade i dryga veckan har flyttat hem - hon är mattes tjej helt klart. Ska till helgen träffa ullbollar och "ladda upP" inför nästa veckas läger i Skåne.

Dammråttorna: Alldeles för många.

Ett leende kostar inget men skapar mycket.
Det dör bort på ett ögonblick,
men dess minne varar ibland för evigt.
Det kan inte köpas eller säljas,
ty sådant är leendet att det inte är värt ett grand,
om det ej skänks bort.

Om du därför brådskande och jäktande möter någon,
som är för trött att ge dig ett leende,
så skänk henne ett i stället.
Ty ingen behöver ett leende så mycket som den,
som inte själv har något att ge.


Okänd

11 November 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida