- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Summering av år 2008.

Min förhoppning var att i skrivande stund sitta med goda vänner i en sommarstuga på Tjörn och ha de trevligt. I skrivande stund är det en av lätträknande gånger som Hanna överhuvudtaget sitter upp denna dag. Just nu spenderas mesta tiden av dygnet i soffan med täcket över en febrig kropp. Natten till idag var vidrig med hostatacker som gjorde att hela jag svettades och vaknade med blöta lakan. Att vid 5.30 inse att det inte blir något nyårsfirande var ett faktum. Jag måste bli frisk och det blir man hemma genom vila.

Då orken inte är alltför stor kommer detta inte bli något särskilt lång och djupgående summering av året. Endast korsta rubriker och lite tankar som jag gnolt under mina timmar på soffan.

Familjen
I slutet av maj hade vi en överraskningsfest för Pappa som hunnit bli 60 år. Om han blev överraskad? Jo tack. Mycket planering och vad lyckat det blev. Tack alla som var med och gjorde detta kalas till ett minne för livet!


Förögänget sjunger en egenskriven sång!

Precis innan semestertiden somnade Börje in efter en tids sjukdom. Vistelsen på Bräcke Östergård var fantastsik och jag är glad för alla minnen jag fick med honom där. Jag är oerhört glad över hur Janis skötte mötet med honom och tog fram ett sjätte sinne.


Farmor med mina solbrillor, Börje, Janis och M.

Att se en död människa för första gången var fint, man blir liksom lugn på något vis. Familjen tog det rätt bra och Farmor var vid hans sida större delen av dygnen. Dock finns det en familj som bettet sig så illa mot framförallt min Farmor och i stort sett gått över lik. Tänk att en kropp knappt hinner svalna innan det ska tas saker.

Jag är oerhört stolt över det tal jag höll på begravningen, det kom från hjärtat och jag vet att Börje såg ner och var stolt. Jag känner mig också stark att jag valde att ta avstånd från så giriga och idiotiska människor som jag med all säkerhet tror hamnar i den sämre delen av himlen, om de ens kommer dit. Det som är det värsta är att dessa människor arbetar med att hjälpa andra som har det svårt. Jag får rysningar. Räta upp er liv själva och släpp duktighetsstämpeln, under där är bara falskhet och det uppskattas inte i längden.


Vila i frid.

I övrigt har Theodor och Ella blivit större. Theodor älskar Janis mer än något annat. Att vara på Förö och se dem leka vid vattnet får mig att må så bra. Johan har kommit på fötterna igen och har tagit ett steg längre tack för skrivande systers hjälp. Good luck!


Gullungar med gullvovve!

Under hösten blev pappa dålig och opererades. Under flera dagar fick man känna på sjukvården och dess stress och insparande av resurser. Fruktansvärt att de kan ge ut fel information till anhöriga och att dessutom glömma bort folk. Nu är pappa dock på benen igen, så skönt.

Mamma har fortsatt att vara helt fantastisk och passa Janis under dagtid på jobbet. Utan henne hade jag aldrig fått livet att gå ihop.


När pappa fyllde 60 år i maj åkte familjen och bodde på 5 stjärnigt i Köpenhamn.

Kärleken
Jakten på Projekt Man2008 började i januari efter en diskussion med Sarah. Började rätt bra då jag träffade Mr K på Nivå en sen utekväll i februari. Trevlig som få och helt i min smak. Men ack så fel man kan ha ibland. Så tog historien slut i mitten av sommaren.

Kompisar
Har hunnit med besök till Ida i Oslo och sett på Världskupsfinal i skidskytte och vi har varit på besök i Lund under hösten. I övrigt har jag försöket umgås med mina kära vänner från alla olika håll så mycket jag hunnit.  


Vi hejar på Sverige i Norge...

Djuren
Polly mår fint och har nu åldern inne att köpa alkhol. Hela 20 år har hon blivit min lilla ponny. Pigg och stundtals odräglig. Förutom jag som rider 2-3 dagar i veckan har jag två fantastiska hyrare som är guld värda och som både tränar och flummar i skogen. Precis det liv Polly uppskattar.


På sommarbete.

Janis kan numer förutom Prinsessa titulera sig som tävlingshund. Debuten skedde i Borås efter en efteranmälan sen efter krogen en kväll. Därefter har vi hunnit med fyra tävlingar till under hösten. Min prinsessa är helt fantastisk att köra i agility och lyckan att stå överst på pallen har infunnits tre gånger. Wow. Just nu jobbar vi med att hennes bakben ska hålla för dessa påfrestningar. Hon har en tendens att spänna och få kramper i höger bakben vilket gör mig stundtals gråhårig. Får ett avikande gångmönster efter vila just dagarna efter hård påfrestning. Jag hoppas vi kan arbeta bort detta även om det tar tid att lära sig hur jag ska handskas med det. Janis har i övrigt varit en sådan underbar hund hon bara kan. Hon är jordens bästa med barn, hon sköter sig med andra hundar, går att ha lös och hon uppskattar att träna och lära sig nya saker. Vi har hunnit gå två agilitykurser för Andreas under vår och höst och arbetade från en galen hund som bet sin matte i benen av frustation till en arbetade och självstäning hund med bätte fokus. Och som vi tränat och vad kul det har varit. Men bäst av allt uppskattar jag min prinsessa när hon kommer upp och myser på morgonen och tittar mig i rakt i ögonen med en sådandär fantastisk blick. Det är hon och jag. Hon och jag.


Pappa och mamma var och tittade när dottern gjorde debut. Tack Lottis och Jenny för my little princess.
Överst på prispallen gång nr1 i Hässleholm.

Zessi tävlar jag vidare med även om det inte är lika ofta. Hon är 8.5 år och man känner av att hon börjar bli gammal. Men ibland slår hon till, som i somras när vi vann en klass i Varberg. Svänga snävt kan hon iafl. den hunden. Och SM blev en häfftig upplevelse med en hel supporterskara i turkosa tröjor. Jag uppskattar mina lagkompisar Rosa, Sonja och Claes enormt mycket - tack för att ungdomen får vara med er!

Sveriges Hundungdom
Från ett aktivit arbete inom Sveriges Hunudngdom och framförallt Göteborgs Hundungdom har jag lagt mycket av det på hyllan. Nettan och jag slutade med flaggan i topp efter ett väl genomfört Ungdoms SM i augusti. Avgick från lokalklubb och distrikt i februari och avgick från Ungdomsrådet i september. Mina år inom Sveriges Hundungdom har gett mig väldigt mycket och jag är oerhört glad och tacksam, men nu är jag inte ungdom längre. Inte på pappret iafl.


En nöjd Hanna på Repskapet som i år hölls på Kolmården. Har sett Lejon på nära håll.

Semester och resor
Semestern var lugn och skön och inte alltför mycket inplanerat. Det blev Norge och Sverige för hela slanten. Blev några konserter, bil- och båtturer och underbara dagar på Förö.

I september blev det en kortare semester till Helsingfors och en ny upplevelse när Rosa, mamma och jag tittade på Agility VM. Wow. 


En glad Rosa på VM med Sverige tröjan på.

Har även hunnit med lite små tripper hit och dit som har varit utan hundaktiviteter.

Jobb
Ny tjänst och nya möjligheter. Ser fram emot fortsatta dagar på min fantastiska arbetsplats. Det finns inte en dag som jag inte känner att det inte är roligt att gå till jobbet. Utmaningar och chans till påverkan. I like.

Och jag...
Har blivit berörd av många människomöten. Tänker mycket. Vill ställa upp för alla och blir ledsen när tiden inte räcker till. Man kan inte göra mer en sitt bästa och som min f.d. chef sa för ett tag sen "Lite snett är också rakt." Alla höga förväntningar sätter man bara på sig själv och jag försöker tagga ner att man behöver inte presetera all the time. Tillräckligt bra är nog liksom. Och sedan. Att fånga dagen, att njuta av det lilla. Att umgås med nära och kära. Att leva.

That´s it. 2008 har varit ett fantastiskt händelserikt år och jag ser fram emot att klockan slår över och vi skålar in 2009.

Gott Nytt År på er allesammans! 
Janis, Combat (är hundvakt) ska fira in det nya året på soffan med Ipren, Bromhexin, Stepcil, Näsdroppar, snorpapper och ett positivt tänkande. Det finns folk som har det värre och snart är jag på benen igen.

Happy New Year!
   

31 December 2008  | Länk | Diary! | 4 kommentarer
Livet fortsätter på soffan...

... och Hanna har funnit en ny bästa vän; Bromhexin.

Vaknade runt tio och tog Janis på en kort morgonrunda. Längre än kvarteret vilket kändes som ett tufft gympass. Det blev lite aktivering i form av balans på däcken samt inkallningar på gräset. Sedan bar hon bollen i munnen hela vägen hem. Hon är för söt. Väl hemma somnade jag på soffan och Janis kröp in under.


Man får ju ställa upp på det som erbjuds...


Det här med bollar är kul!

Janis blev väldigt glad när klockan ringde på dörren och Sarah kom för att hämta henne. Äntligen hände något kul. Ut i skogen med Combat. Shit vad jag längtar ut tills man orkar en hel runda utan att hosa så man kräks. Idag har jag bara fått två sådana anfall, mycket tack vare min bästa vän tror jag. Tänk vilka krafter de kan få i sådana där vita tabletter.


Janis och Combat brukar ha lajbans tillsammans. Här i mars då snön hade vräkt ner.

I övrigt har Hanna sett hela Mamma Mia filmen utan att somna. Den är verkligen rolig och musiken kan man inte bli annat än glad åt. Hanna har duschat och hennes tidigare så feta hår ser rätt blont ut igen. Hanna har även lagat en bakad potatis (gott) och haft personlig shoppare som fyndat cola och juice. Tack Sarah. Dessutom har Hanna shoppat två Bingolotto (hur många vuxenpoäng är inte det?) som ska förgylla hennes kväll. Tanken var att jag skulle spelat med Farmor idag men den tanken har försvunnit. Vi får spela på varsitt håll helt enkelt.

Imorgon har jag samlat klart på mina tankar om 2008 och då kommer en liten årskrönika. Mitt mål för morgondagen är att åka med till Tjörn och fira in det nya året. Men jag kommer att köra hem på natten och då är det tur att brorsan är med så man får sällskap...

Heja nu på oss så Janis och jag vinner en miljon eller två. Galet vad vi skulle gett oss ut på äventyr då. Och att Hanna vaknar helt frisk imorgon utan hosta och värk.

Du är det finaste jag vet,
Du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

30 December 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Fortfarande sjuk.

Ja. Det är nog som Bibbi kommenterade i föregående inlägg. När man väl slappnar av från ett annars så hektiskt liv så blir man dålig.

Hela natten räddades av min bästa vän; Iprenmannen. Hade svårt och sova av värken och ville helst av allt bara vakna helt frisk. Så var det tyvärr inte. Hostan på morgonen gjorde så jag spydde och att gå kvarteret runt med Janis kändes som Göteborgsvarvet. Febern hade kommit och värken hade inte gett med sig.

Efter än mer sömn på soffan och ännu en till film sedd (Masjävlar) kände jag mig lite bättre. Mycket tack vare min bästa vän i litet miniformat med massa kraft.  

Mörkret började komma och Janis fick ytterligare en promenad runt kvarteret. Stackars vovve får inte mycket aktivering dessa dagarna. Men vid fem kom hennes räddning, hon fick följa med Rosa och hundarna på långrunda i skogen. Vilka lycka. TACK!!!

Medan Janis var borta bakade jag bröd och lagom till de kom tillbaks hade jag dukat fram fika med nybakta bröd och te. Rosa stannade en stund och det var mysigt med sällskap till någon repris av Sing a long.


Nybakta nyttiga frallor.


Det syns bara reflexer. Men det är Rosa och vovvarna som fikar hos mig...

Janis har idag tränat vidare på "tassen" som nu är ganska högt upp och liknar give-me-five. Dessutom börjar vi träna sitta fint. Det är dock svårt att fota detta samtidigt som man ska belöna och hela kittet. Janis kommer förövrigt vara med på MyDog som prova-på-hund. Barn ska få låna henne och testa lite freestyle och då är det ju bra om vi har lite konster inlärda. Janis kommer gilla det hela vill jag lova och jag tycker det är kul att hjälpa klubben.


Give me five!

Nix. Soffan. Ska nog sätta på Mamma Mia och vila mig i form...

29 December 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
När Safjällets backe känns som en hel marathon...

Hanna är inte riktigt kry. Det värker i varenda led och hela hon känner sig som närmre 80 bast. Hostan kommer nere från magen och en promenad får en henne att sova i minst två timmar. Hon är däckad.

Idag har Hanna gjort följande:
1. Promenerat med Minna, Jocke och hundarna.
2. Fikat hos mamma.
3. Sovit middag i sängen.
4. Promenerat runt Safjället.
5. Sovit på soffan.
6. Sett på film.
7. Surfat på nätet.
8. Kissat vovven runt huset.
9. Tränat "tassen" och lite andra konster.
... Än mer sömn...

1. Promenerat med Minna, Jocke och hundarna.
Vid elva möttes vi upp vid Slättdamm och de tog mig mot ny höjder. Vägen upp kändes väldigt lång med utsikten där uppe var magnifik. Det är oerhört kul att gå nya stigar och utanför de normala söndagsvägarna där halva svenska folket flåsar bort julmaten. En timme var vi ute och Janis lekte och hade skoj med Kajsa och Zessi.


Mot högre höjder...


Med mannen i täten...


Utsikt över hela Göteborg från Hisingens högsta (?) topp.


2. Fikat hos mamma.
Min mamma bakar god bullar och väldigt gott bröd. Fick avnjuta de båda vid en snabb fika i Fiskebäck. Mamma ligger också hemma i sängen, hennes förkylning är inne på 13:e dagen nu.

3. Sovit middag i sängen.
Fullt munderad med underställ och fleecetröja somnade jag under duntäcket. Sov i flera timmar. Så skönt.

4. Promenerat runt Safjället.
Innan mörkret hann komma totalt traskade Janis och jag upp till Safjället. Backen upp är lång och idag kändes den som en hel marathon. Svetten bara rann och jag flåsade och spottade som en galning. Tempot runt var inte som vanligt vill jag lova och den kylande luften var som spik i halsen. Väl hemma behövdes än mer sömn.


Just a princess...

5. Sovit på soffan.
Somnade med två filtar och vaknade typ två timmar senare.

6. Sett på film.
Svensk film. En riktig klassiker som man kan slötitta på och ändå vara med. S.O.S med Lasse Åberg. Galet vad han fångar alla ögonblick ute på havet så bra. Vad jag längtar till sommaren. Pappa skulle visst få chansen att åka till paradiset imorgon. Fusk.
 

En riktig klassiker. (www.sf.se)

7. Surfat på nätet.
Det finns mycket att upptäcka på nätet!

8. Kissat vovven runt huset.
Sista rastningen blev till baksidan huset.

9. Tränat "tassen" och lite andra konster.
Rastlös hund har fått träna lite konster i lägenheten. Just nu är hon inte särskilt villig till att träna inomhus då hon är skendräktig. Jobbig tid för den stackars vovven. Är vi ute är hon dock som vanligt. Det blev lite konster + mer träning av "tassen". Mamma vill att hon ska lära sig give-me-five att stila med på jobbet. Är man rädd om tassarna, vilket Janis är, krävs det lite träning men det går framåt.


Tassen!


Ibland är det dock svårt att hålla koll på vad matte egentligen vill. Tass eller nos?


Nää... Tassen för då får man godis!

Nu är det dags att hoppa in till soffan igen. Imorgon hade jag rätt mycket på schemat men jag har ställt in de mycket av det. Jag behöver vila. Säg en ledighet under mina dagar som jag INTE varit sjuk? Kan inte ens räkna dem på en hand. Ja. Ja. Det finns folk som lever med värk och ont varje dag så en vecka ska jag nog stå ut. Just nu är Iprenmannen min bästa vän tillsammans med mammas te och en 16 pack kartong med piggelin.

Puss på nosen och god natt min skatt...

28 December 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Myspromenad med bästa kompisen och årliga julklappsleken med tjejgänget!

Numera har Hanna en tendens att sova extra länge på morgonen. Hennes fyrbenta vän gör inte mycket väsen att vilja gå upp heller. 9.30 vaknade vi idag och gick först ut på en kortis runt kvarteret innan det blev frukost!

Idag blev vårt promenadsällskap bästisen Luna med tillhörande pudel och handikappad matte. Eller så handikappad är hon inte längre som tur är. Vi möttes upp vid Sisjön och traskade till Oxsjön där Hanna tog fram termos med varm choklad, clementiner, pepparkakor och sittunderlag av två olika sorter. Mysigt värre och roliga skratt.


Fikatime.

Det finns en hund som är lite annorlunda än andra hundar. Hon trodde idag att hon var ingen mindre än Jesus. Hon trodde hon kunde gå på vatten, eller den tunna is som lagts sig på sjön. Opps. Djupdyk och sedan roliga skutt för att komma upp på land igen. Lite avskakning och sedan en sådandär blick Luna bara kan ge. Tar ni aldrig ett snesteg?

Efter promenaden åkte jag med husägaren och tittade på matsalsbord m.m. Jag diggade skarpt det valnötsfärgade. Hoppas det faller motorsågssambon i smaken också!

Hem och käka lite. Sätta på en film och inse att se en hel film utan att somna är ohållbart för blondinen. Somnade idag igen. Jätteskönt. Två timmar senare och med två filtar över mig samt en fyrbentvän vid fötterna var jag människa igen.

Hoppade upp och gjorde mig iordning och sedan åkte Janis och jag till Fiskebäck för att hämta Ida. Vi tog sedan en promenad i mörkret, fast vi kunde känna havsdoft, innan jag lämande min prinsessa hos mamma och pappa. Bilden styrde sedan för att hämta Emma innan vi åkte till Maria får tjejgängets årliga tradition; Julklappsleken.

Tio blev fyra. Endast singeltjejerna kom då samboparen antingen solar på Philipinerna, ligger hemma och är förkylda eller jobbar. Singeltjejerna hade dock en härlig kväll tillsammans. Vi började med att gå och köpa thaimat som vi snabbt fyllde våra magar med innan vi hoppade in och påbörjade vår lek.

Det gäller att få sex. Då får man nämligen sno ett paket ur högen. Får man turen att få sex igen tar man ett till paket. Är alla paket tagna ur den ursprungliga högen får man ta ett paket av någon annan. Genom att klämma och känna och tycka ett paket verkar spännande kan det bli riktigt populärt och ett krig kan starta. Kriget kan starta om paketet är inslaget i ett fint papper också. Man vet aldrig vilket paket som blir populärt eller varför. Alla får alltid ett paket med sig hem och innehållet i paketen skulle år 2008 börja på bokstaven K. Följande innehåll fick någon med sig hem.

- Kuddöverdrag med kärlek.
- Krokar.
- Klädrullare och klänypor. (nej, vad hette dem?)
- Kola och krok.

Alla nöjda och glada över sina prylar. Snack övergick sedan i ett roligt spel som jag aldrig spelat tidigare. M.I.G. Frågespel som man lätt kan ta med på en resa då kartongen är väldigt liten. Frågor av alla möjliga slag och tyvärr hann vi inte spela klart innan parkeringen gick ut på bilen. Men blondinen Hanna ledde stort när vi avslutade.

Under spelets gång fick vi en mängd roliga skratt. Dels över svaren och dels över hur folk läser frågorna. Detta med en smula trötthet vill nog tilläggas.

Skrattanfall 1
Kvastar, stenar, is, skapades i Skottland. Vilken idrott?
Krullhårig blondin svarar att det bara måste vara bandy eller hockey. Vilken idrott finns mer på is? Rätt svar: Curling

Skrattanfall 2
Vilken idrott tillhör gym-khana? Med betoning på de tre första bokstäverna. Den brunhåriga frågeläsaren blev helt chockad när blondinen (läs mig) svarar ridsport och får rätt.

Skrattanfall 3
Efter en lång fråga tänker den brunhåriga på en stad i Österrike men kan inte alls komma på huvudstaden. Ja, frågan var inte vad huvudstaden i Österrike heter utan något helt annat. Maria, rätt svar är Wien och då var liksom på rätt spår...


Gammalt kort (Luleå 2007) på mina äldsta vänner; Maria, Emma och Ida!

Tack Emma, Ida och Maria för en toppenhärlig kväll.

Körde hem Emma och Ida, hämtade Janis och ska snart hoppa i säng. Undra när man vaknar imorgon? Spelar mindre roll. Jag har SEMESTER!
 

Visst finns mirakel och för mig är det faktiskt du.

Puss älskade Janis!

28 December 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Dagen efter och dagen efter det.

Juldagen. Dagen efter en fantastisk julafton började med shopping av julklappar. Ja. Då mor och far inte riktigt har koll på vad dottern innerst inne vill ha för märken och dylikt blev det ett besök på SIBA för inhandling av julklappar. I kassarna ut fick en glad dotter med sig;

- En kompakt digitalkamera från Nikon
- En DVD-spelare
- En extern hårddisk

Alla tre sakerna stod på önskelistan. Nummer ett och två är redan använda medan den externa hårddisken kommer att få använda minnet inom kort.

Det blev därefter fika med mamma och pappa samt Mats som kommit på besök. Mamma hade bakat bröd. Ljuvligt. Därefter tog Janis och jag en promenad vid havet. Galet vad folk det var ute. Tror minst 70% av befolkningen ville gå av sig julmaten. Vi njöt i vilket fall och havet var sådär underbart blått och alldeles spegelblankt. Fantastiskt.


Fika hos mor och far.


Promenad runt Hinsholmen.


Just a princess!


Så det där med pinnar. Storleken har ingen betydelse.

Hem, en kort tupplur på soffan och sedan bar det av till Farmor för årligt juldagsmiddag. Denna dag trotsar Familjen Carlsson julmat och det blir kött, potatis och riktigt sås a-la-Farmor. Ska nog inte nämnda procenthalten i såsen. Sedan blev det efterrätt, kaffe och öl i TV-rummet och korning av Årets Allsångslåt. Grattis Lasse Berghagen och Stockholm i mitt hjärta. ;o)


Familjemiddag + grannen Kay!

Strax efter elva mötte jag upp Sarah och co: på Avenyn och vi svängde våra lurviga på Hard Rock. Lagom mycket folk och go stämning. Fick smaka årets starkaste drink; min favorit Caprinhia smakade som gift i mild bemärkelse. Gjorde debut vid Black Jack bordet då jag "ärvde" tre märken. Vann några men spelade upp dem. Träffade min Chalmers kompis Kristian som alltid får mig att skratta tokmycket. Crazy man och jag vill höra mer...


Suddigt kort och så förvirrad kände jag mig nog.


Sarah och Kristian.

Vid fyra somnade jag. Trött men glad efter en trevlig kväll.

Dagen efter juldagen blir annandag jul och där blev starten rätt sen. Det blev film på soffan och sedan iväg till stallet. Lade ett spår till Janis som fick ligga medan jag mockade, gjorde mat och donade i stallet. Efter att Janis funnit sin favoritboll (vilken lycka) tog vi en tur till Åleviken. Så skönt att få njuta av både skog och hav. Turen var på vår sida, lågvatten innebar att vi kunde gå över viken. Fast vi var ute på hal is ett par gånger.


Mot favoritbollen med näsan i backen...


Vilken lycka!


Stallets nya grannar! Söta till tusen och Janis diggade dem också...


Ute på hal is...


Polly fick idag skrittas ut barbacka. Hon var snäll som ett lamm. Sedan tog jag in hästarna och åkte hem till mor och far där det nalkades middag. Gott.

20.00. Girltalk. Godis. Grönsaker och dipp. Sex and the City. Ida och Emma kom på besök iklädda mysbyxor, vilket var kravet. Man ska mysa ibland och vi hade en riktigt trevlig kväll. Efteråt gick de med Janis och mig på kvällsrundan innan de styrde kosan hemåt. Imorgon syns vi igen - då har vi den årliga julklappleken med käk innan hemma hos Sofia och Stefan.


Mys med Ida.


Mys med Emma.


Girlstalk...

Nix. Dags att hoppa i säng och sova lite. Imorgon är inget planerat förrän kvällen vilket är helt galet skönt. Jag lovar att timmarna kommer att passera i ett svep och jag kommer tänka tillbaks och undra vart de tog vägen. Under mina lediga dagar (en hel vecka nu) försvinner tiden och det känns som jag inte gör något. Promenerar med vovven, motionerar hästen, träffar vänner och familj. Hur hinner man med allt annars? Ett under. Eller?

Den som behärskar ögonblicket,
han behärskar livet.


Wolfram von Eschenbach

26 December 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Hur kan man tvivla på Tomten?

Julafton 2008. En underbar dag med mina nära och kära...

Janis och jag började dagen med en tur till stallet och lite ompyssling av Polly. Hon fick två clementiner mot ett antal pussar och sedan fick hon gå ut i hagen. Vila med andra ord, ingen mer nöjd än Polly vill jag lova.


Mina älskade djur. Stora + lilla.

Därefter bar det av till Familjen Hjelmqvist och grötfrukost. Det har blivit en tradition. Gott som tusan och paketutbyte. Nu lär jag inte frysa om händerna något mer, snygga skinnvantar a-la-Hanna. Hundarna (Kajsa och Zessi) fick dela på ett back-on-track täcke och jag tror, och hoppas, att det kommer att komma väl till användning.

Janis och jag tog en promenad runt Sisjön i det gråmuliga vädret. Flera familjer var ute och fördrev tiden fram till Tomten med mys och grillning i skogen. En familj blev kära i Janis och sonen i familjen lekte med hela vägen tillbaks till bilen. Vad vore livet utan pinnar och barn? Mycket tråkigare enligt Janis.

Duscha. Lite vila. Sedan iväg till Johan och barnen i Billdal. Lunch vid 14 och sedan årliga Kalle Anka. Vill väl villigt erkänna att det fanns annat i tankarna hos barnen. Tomten.


Jullunch.


Mätta och belåtna!


Soft Kalle-Anka-tittar-ställning!


Gullunge!


Det är bra att det finns reflexer. Johan, barnen och Janis!

För att Tomten skulle kunna förbereda sig tog vi ut Janis på en promenad barnen och jag. I 20 minuter hann vi vara ute medan Tomten fick stärkande dryck för att öka känslan och låta skägget växa ut. Ute på gatan mötte vi såklart Tomten (en annan) och därmed blev Theo väldigt skepptisk när "vår" Tomte inte hade glasögon och käpp. Hmmm. Hur förklarar man den? Och hur förklarar man att Tomten har en tröja likt Kays under dräkten? Hur som, en massa massa paket delades ut och många goa skratt fick vi alla. Ja, en sådan Tomte har då aldrig besökt oss tidigare!


Farmor får paket av Tomten...


Skumt det där med Tomten?!


Paket, paket, paket! Vi hade varit snälla allihop...


Theo fick det största paketet.... Pang-pang!


Mamma glad över sitt. Nu blir det Stefan Andersson igen!


Mys med pappa...


Kaffe och kaka... På låtsas! Snygg servetris i rosa.


Smakar det bra?


Jo tack... Det var gott tyckte Farmor!


Mys med Farfar!


Mys med Faster!


x2...

Än mer mat och sedan blev det god-natt-saga i princessängen. Askkungen. Ja, Ella älskar verkligen allt som har med sagor, prinsessor och rosa att göra. My Lord. Fast jag får alltid höra att jag var likadan när det gällde färgval som liten - fast det var cerise. Mycket viktigt med just cerise. Inte rosa. Inte lila. CERISE.

Mätta och belåtna åkte Janis och jag sedan hem till oss. En kasse fylld med fantastiska julklappar från mina nära och kära och en trevlig julafton gladare ska jag nu hoppa in till soffan och se på film.

GOD JUL ÖNSKAR VI ALLA VÅRA NÄRA OCH KÄRA...

Nu tindrar stjärnor i det blå
i hus och fönster likaså
och alla röda tomtar gå
med vita skägg och luvor på.

Ge oss musik, fiolen stäm
och sjung om julen och Betlehem!
Låt Staffan vattna fålar fem
och god havre fodra dem.

Låt friden komma till envar
sen Kalle Anka tystnat har
sen klapputdelningen är klar
och bara sömnigheten är kvar.

Lennart Hellsing
24 December 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
God Jul!24 December 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Dan före dopparedan!

Vad gör man då? Man kan stressa för att man inte hunnit inhandla alla paket eller så kan man trotsa stressen och bege sig ut i skog och mark med sina djur.

Jag börjde dagen med besök hos det större djuret. Ponnyn. Hon med minst två rävar bakom varje öra och som blev måttligt glad när hon inte fick gå ut i hagen likt vanligt. Nej. Vi skulle ut på en skrittur tillsammans med Charlotte och Orbie. Barbacka med täcken runt benen. Mysigt.

Okej då. Lite paket hade jag kvar och det blev en tur till 421 och inhandling av främst mjuka paket till Theo och Ella. Coola saker enligt deras Faster. Ella är dock i prinsessåldern med rosa högt upp över öronen. Jag får nästan rysningar av det och tyvärr är det varken prinsessor eller glitter på plaggen hon får.

Sedan bar det av på en helt fantastisk långrunda med Janis. Det blev Sisjön + Oxsjön vilket innebär dryga milen. Helt underbart väder och knappt några människor ute. Mötte dock min tandhyggienist (går ju inte till tandläkaren om jag inte har hål = 5 år sedan sist) och fick lite dåligt samvete över att jag struntar i tandtråd lite för ofta. Skärpning Hanna - du ska ju till Lena i februari! Janis fick vara fotomodell och hoppa över stock och sten för att få godis.


Blir det bra såhär?


Mot Oxsjön!


Tillsammans!


Livsnjutare!


Drömmare!


På hal is...


Gröngöling...


Vy över Sisjön!


Vad vore livet utan pinnar? Mycket tråkigare...

Väl hemma har det städats och fixats med alla paket. Det blir många för Tomten att dela ut imorgon. Sedan har det lagats mat och tänts ljus. Julmusik i sterion och stämningen börjar komma. Så dags. Dan före dopparedan.


Oj?!


Jordens sötaste prinsessa med alla paket...


Alla ljusen tända...

När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent

När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

När alla ljusen brinner
då blir det jättekul
med klapparna och tomtarna
som önskar oss GOD JUL!
23 December 2008  | Länk | Diary! | 3 kommentarer
Julstämning eller inte?

I fredags när vi åt jullunch på Lindholmen kunde man med blotta ögat inte tro det var julavslutning. Det var snarare sillen, laxen och skumtomtarna som fick mig på rätt spår. Det är liksom inte vinter på riktigt. Skiner solen känns det som vår och är det regnigt känns det bara som höst. Var är julstämningen?!

I går söndags tog Minna, hundarna och jag en alldeles underbar promenad vid Åleviken. Hundarna njöt liksom vi och det är extra kul att se Zessi och Janis som är som systrar, de trivs verkligen tillsammans.


 Janis med julskarf, Zessi och gammel Kajsa!


Fick syn på tre rådjur. Vilka lysande vita bakar de har...


Jordens sötaste Janis!

Efter den dryga timmen i skogen snabbade vi oss bort till manegen där Polly och Helena skulle hoppa clear round. De hoppade en gång men Polly hade minst två rävar bakom varje öra och ville inte hoppa alla hinder när Helena ville. Det var kul att se henne in action även om det inte blev någon rosett.


Busponnyn...

Okej. Om det finns Tomtar i varenda hörn, en välklädd gran och massa, massa julmat kommer man i julstämning. Åtminstonde när man är där. Igår åkte vi upp till Orust och till Rosa, Jonne och hundarna för att käka jullunch. Trevligt sällskap och supergod mat. TACK ALLA FÖR EN TREVLIG EFTERMIDDAG OCH KVÄLL!


Mannen i huset...


En liten, liten del av tomtesamlingen....


Janis hos favorit extra husse Jonne!


Rosa med Josses och Fredriks nytillskott. Troja, en wachtel (stavning?).


Janis bytte sällskap för jämnan...


Riktig mysigställing. Ser rätt soft ut måste jag säga!!!

Väl hemma höll jag mig inte vaken till söndagsfilmen Heartbreak Hotell utan vaknade när eftertexten rullade. Inte ovanligt för att vara Hanna....

Idag tog jag spårvagnen till Korsvägen och sedan blev Janis en stadshund. Gick Berzeliegatan, Avenyn, Kungsgatan och sedan mot Järntorget där jag lämnade in min minst sagt knepiga mobil som stänger av sig med jämna mellanrum. Särskilt när jag pratat med mor min. (Skumt!). Traskade sedan Linnégatan upp till Sahlgrenska och Toltorpsdalen hem. Det blev ett par timmar och så underbart. Janis söker ögonkontakt hela tiden när hon är i stan, så söt och promenaden kändes extra härligt med solen i ögonen...

Somnade åter till en film med blondinen med äppelkinderna i huvudrollen (vet inte vad den hette). Rolf Lassgård spelade iafl. en töntig bonde som sökte efter en hushållerska. Sov vartannat men njöt av vackra svenska landsbyggden när jag tittade.

Hoppade in i duschen och sedan åkte vi till Sisjön och tog en sväng med hundarna Rosa och jag. Eftersom det inte var helt mörkt gick vi runt sjön och himlen vi kunde skåda var inte av den värld. Helt sagolik.

Klockan 17 var det dags att träna Vilda, en mediumtollare, för Jenny! Det var kul och lärorikt och en del grejer kommer jag med all säkerhet plocka med mig när Janis börjar träna så smått igen. Vilda är snabb när föraren är snabb men samtidigt lite osäker om man inte gör rätt. Det var nyttigt. Mest glad över dagens träning var jag över att se Luna! Herregud, denna hund är som förbytt. Hård träning, massvis av fantasi och envishet lönar sig. Go girls! 


En schapendoes med eld i baken numer...

Snabbt hem och lämna Janis för att sedan åka in och förbättra känslan av julstämningen. Vad gör man det bättre än på Liseberg? Hur mycket folk som helst trängdes bland alla dessa miljoner lampor. Vi tog en runda och tittade lite snabbt på djuren, de olika försäljningsbodarna och försökta kassa äpplen till grisarna!

Nu har jag även julhandlat allt som Janis och jag behöver ha i kylskåpet. Tog en visit in till Maxi och jag behövde inte stå i kö för att komma ut. Helt fantastiskt. Har kanske å göra med att folk inte får lön förrän imorgon? Lite grejer i kylskåpet har jag iafl. nu, massa gott!

Nix. Dags att hoppa in och softa på soffan! Den ska jag ägna många timmar på nu när jag har ledigt...


Du är det finaste jag vet
Du är det dyraste i världen
Du är som stjärnorna
Som vindarna
Som vågorna
Som fåglarna
Som blommorna på marken.

Puss älskade Janis!

22 December 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Ledig!

Ledig mitt i halvlek. Känns otroligt härligt att verkligen kunna få vila även vintertid. Det behövs. Än mer nu än på sommaren vill jag tro. Veckan som passerat gick i 120 km/h.

Torsdag
Efter en intensiv dag på jobbet var det dags för Kick Out för Ungdoms SM och gissa var? På mitt jobb. Vid 18 hade dryga 25 funktionärer från sommarens lyckade evenemang hittat till GTG och var hungria och nyfikna vad som skulle hända under kvällen.

Mat i form av italiensk buffé (vi trotsade julmaten) och ett rullande bildspel med skojiga bilder fick folk att trivas. Efter att magarna var mätta förflyttade vi gästerna till ett annat klassrum där Wille från Djurambulansen hade föredrag om verksamheten. Tyvärr fick jag städa under tiden men åhörarna tyckte det var bra. Strax därefter var det efterrätt, kaffe, godis och frågesport. Alla hade vi ankomsten fått dra en lapp med en hundras och dessa bildade åtta lag. Terrierna vann, kluriga och smarta!. Grattis.

Snabbt ställde vi iordning det hela och körde vidare till Eriksbergs Bowling där hundfolk fick bemästra kunskaper i att rulla klot. Jag gjorde en av mina bättre serier med 132 p. Tror Andreas var den enda som klådde mig individuellt! Grattis. Liksom frågesporten var detta en lagtävling och det vinnande laget var inga mindre än Pitbullarna! Grattis.


Nu sopar vi banan!


Bowling!

Fredag
Sista dagen på jobbet. En klass höll i själva julavslutningen och stundtals skrattade jag som en tok. Fyra killar med mindre bra sångröst sjöng smörsång, så roligt för de bjöd så otroligt på sig själva.

Jobbade som en tok för att få klart allt innan det var dags för den årliga jullunchen. Jag hann och lunchen var god och mätt blev jag.
Sedan blev jag otroligt rörd på jobbet. En kollega hade köpt en liten present och jag blev så glad för innerbörden av den. Jag gör var jag kan och det uppskattas! TACK!!! För övrigt fick vi alla ett presentkort på Delicard. Får se vad jag ska inhandla där...


A pearl...

Åkte hem till Fiskebäck och gick ut en timme med Janis. Det blev vid havet och gud vad vi båda njöt. Luften från havet är något speciellt! Därefter hem och svinga om och därefter till stan och After Work. Favorithaket Mañana. Eftersom julbordet fortfarande fyllde magsäcken till max blev det "bara" röd dryck i flera glas. Vi var rätt många, det brukar det bli på årets sista AW. Galet vad jag uppskattar mitt jobb och min arbetskamrater.

Lördag
Morgonen började med en ridtur på en bångstyrig ponny. Idag var det spöken ute trots att det var ljust. Hon är så skum när hon håller på såhär. 21 år och beter sig som 3 år. Glimten i ögat har hon i vilket fall även om jag blir vansinnig just då.

Efter ridningen mötte Janis och jag upp Sarah och Combat vid Delsjön. 1.5 timme i skogen och hundarna njöt nog mer än vi. Det kändes som om jag inte kom framåt, benen var som bly. Hur som, fram kom vi och trötta blev vi. Hem och soffan. Sov som en stock och vaknade till ett helt fantastisk program (repris); Svenska Hjältar.Vad ska man säga? Har inte gråtit så mycket på länge. Tårarna bara rann nerför kinderna när vardagshjältarna fick motta "pris" för sina fantastiska insatser. All heder till de sju som på olika sätt gjort världen lite bättre. Undra hur man själv bidrar till en bättre värld? Gör man tillräckligt? Nej.

Vid åtta mötte jag min kompis Emma i stan och vi tog en fika på Sense. Trevligt ställe. Både bar och café i en mysig miljö. Så trevligt att bara göra något lugnt men ändå träffas. Vi pratade dåtid, nutid och framtid! Tack kompis för trevligt sällskap - du är en toppentjej!


Båtsemestern. Vilka kvällar... Kommer nog aldrig glömma dem!


Underbart!


Grillmästaren!


Solnedgång.


Här hemma väntade en glad Janis och vi båda börjar nog förstå att vi är lediga. Tänk att jag inte börjar arbeta förrän 7 januari? Det är långt och jag ska njuta av ögonblickets ögonblick av varje sekund!

CARPE DIEM!

21 December 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Pensionärsrace och bönder i stan!

Pensionärer är snabba, snabba som tusan om jag får säga min mening. Idag har jag nämligen sprungit ikapp med Elsy, Britta, Bertil, Åke och övriga i 70+. Det var dags för vår årliga tradion med Lasses julkryss och för att få kaffe med dopp fick jag hänga på låset till Kronshusbodarna och springa till ett bord för att paxa platser. Men bra blev det, eller hur tjejer?!

Idag var det som sagt dags för vår årliga tradition. Sarah och jag fick besök av bönderna från metropolerna Tyringe, Slättelynga och Falkenberg! Gästerna kom precis när Lasse trallade igång med sitt trevliga musikkryss efter att ha kört vilse i stan efter parkering!


Kaffe med dopp!


Lasse med orkester!


Jenny, Sarah och Åsa kryssar på! Lösenord; Tomteskägg!


Vaktparad, glöm aldrig det Nettan!


Facit!


Det årliga idolfotot!


Och autografen!!!

Bönder talar på bönders vis. 20.00 var det bara ett måste; Bonde söker fru! Örådet bestämde att vi skulle våldgästa J och hans lägenhet. Det blev sushi och sedan det otroligt spännande programmet med sorgliga avsked och fina kärleksmötet. Så sorgliga att ögonen vattnade sig på någon! ;o)


Mums!


Bönderna samlade!

Då tiden knappt hunnit bli halv tio när bönderna skulle åka hem åkte jag till mamma och pappa och hämtade Janis. Ja, det är allt hundra gånger mysigare att ha henne här hemma!

Dags att hoppa i säng, måste vara på jobbet klockan sju imorgon, har en fullspäckad dag vill jag lova. Bara två dagar kvar men därefter SEMESTER!

TACK SARAH, NETTAN, ÅSA OCH JENNY FÖR ÄNNU EN TREVLIG KVÄLL!

If eyes can tell a story
If looks could write a tale
Then yours would keep on telling me
about a love that will never fail.

You are a pearl I set out to find.
A hidden jewel of a different kind
You are more precious than gold
More valuable than diamonds
You are a treasure buried in the ground
That I wont trade what ever comes around.

I love you my little princess!

17 December 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Blondinens önskelista!

16 December 2008  | Länk | Diary!
Tredje advent!

Tredje advent har varit en helt fantastisk dag!

Efter många timmar med sömn vaknade jag pigg som en lärka. Duschade, tog på mig myskläder och begav mig sedan iväg ut på en sväng med Janis i Mölndal. Jag känner mig inte riktigt hemma i området trots att jag har haft hund här i snart två år. Hur som, vi gick runt Fässbergs Kyrkan och hittade en hel del saker att joina turen med, bl.a. fick Janis träna att sätta tassarna rätt genom att gå över alla däck som stoppar pulkabarnen!


Man tager var man haver att träna på!


Janis tycker nog riktiga agilityhinder är roligare!


Hem och käka frukost och sedan hämtade Sarah upp oss (hon har ju bil för ett tag och får nu skjutsa igen!) och vi åkte ner till Särö Västerskog. Tänk att havet kan ladda en med så mycket energi. Promenaden som tog en timme innehöll både stigar och hopp mellan stenar och på klippor. Fanastiskt!


Underabar hav!


Sötnos!


Tjohej!


Mysigt!


Vi hittade en båt som hade blåst upp på land! Fina vovvar!

Väl hemma blev det lunch. Hanna stod vid spisen även idag. Galet duktigt för att vara henne. Somnade en stund på soffan och hade en 17 kg borde collie på magen. Hon är för söt min lilla prinsessa!


Mattes mage är mjuk och skön...

Vid två åkte jag hem till mamma och pappa. Fikade med hembakt bröd, bullar och kakor och drack julte. Tack älskade mamma! Vid tre mötte jag upp Sarah på Heden och vi traskade bort mot Göteborgs juligaste place; Liseberg.

Ville så gärna få lite allsångskänsla så vi traska dit, även om vi inte kunde vara med hela föreställningen var det grymt så länge vi var där. Lotta är verkligen en perfekt allsångsledare, klämmig, roligt, skämtsam och duktig! Sarah och jag satt ganska nära en mittgång och hade henne bakom oss flera gånger om. Kvällens artiser var Solid Gospel, Darin och Cyndee Peters. Fantastiska!


Dags för allsång...


Laddad för allsång...


Favoriten Lotta Engberg.


Solid Gospel!


Cyndee Peters!


Flickornas favorit Darin!

Joggingtur till Korsvägen, hoppa på språvagnen och sedan möta upp Nettan, Jane, Jenny och Dante för julkonsert Domkyrkan. Vet inte om man ska skratta eller gråta, men tråkigare och segar julkonsert har jag nog aldrig besökt i mitt liv. Kändes som man backat klockan typ 100 år. Inte en endaste applåd eller någon tillstymelse till lite lajbans. Stelt och tråkigt! Dessutom hade de stora pärmar och kunde knappt en sång utantill. Dåligt. Endast en gran av Hanna i betyg!


Förväntningarna höga men ingen att hänga i granen.

Direkt efter Domkyrkan tog Sarah och jag en snabbfika på Café Vallgatan innan jag åkte till nästa julkonsert. Denna gång i en Pingstkyrka uppe i Örgryte tillsammans med mina fotbollskompisar. Det var Sarah, den kyrkliga i laget, som drog med oss. Vilket ös! Ritkigt roligt med dansare, män i kilt som spelade irländsk tema, duktiga sångerskor och sångare och allt var bara så häftigt. 4 granar i betyg från Hanna. Toppen över allt är ju att allt detta görs helt ideellt.


Sarah, Sofia, Linn och Karin!


Emma och Sara!


Män i kiltar!


Fantastiska killar och tjejer sjöng härliga och svängiga låtar!

Efter att ha fått en go stämning i kropp och själ begav jag mig hemåt. Ringde mamma och pappa och stämde av läget med Janis. Allt var bra och det var okej att hon stannade över natten. Väl hemma i lägenheten kändes allt så tomt och därmed packade jag väskan och åkte till Fiskebäck. Under sängen (hon passar ju på att koja) ligger världens bästa prinsessa och sussar medan jag knapprar på tangenterna och inser att klockan är läggdags. En arbetsvecka kvar, sedan lång ledighet. Härligt.

14 December 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Underbar lördag!

Sovmorgon. Vaknade först 8.30 och snabbt ner med mina kassar till tvättstugan. Tvättstugan på min gata har inte alltför ofta besök av mig eftersom jag i princip aldrig är hemma. Tvättstugan på Laxgatan fungerar nämligen den med. In med tvätt när jag lämnar Janis och en kasse klar när jag hämtar henne! Bortskämd I know - men jag gör ju halva jobbet iafl. och jag är inte ett dugg rädd för att säga sanningen! ;o)

Medan tre maskiner fick göra rent Hannas två IKEA-kassar med smutstvätt tog Janis och jag en härlig promenad runt Safjället. Luften var riktigt frisk och det var inte många ute i joggingspåren! Vi njöt tillsammans till fullo.

Hem och mysa lite, käka frukost och fixa klart tvätten sedan bar det av till Farmor och stilla-samvetet-aktivteter. Det blev besök på tre av stadens kyrkogårdar samt handling på Hemköp. Jag som tyvärr (?) hade glömt min plånbok fick handlat en del till mitt ekande kylskåp tack vare Farmor. Elsy var också med och galet vad snål tanten är. Tänk att man som 85 åring går 100 meter extra för att köpa vindruvor för 2 kronor mindre. Dessutom hör hon dåligt och vänder allt hej villt. Både Farmor och jag fick roliga skratt vill jag lova.

När jag väl lämnat av de gamla åkte Janis och jag in till stan. Parkerade bilen och gick sedan iväg mot Linnégatan och besök på Stefans utställning. Han kan fotografera den mannen! Vilka underbara miljöer, främst kusten som jag bara älskar!

Medan jag tittade på utställning fick min favorit arbetskamrat Maria hålla Janis. Därefter gick vi en tur till Haga och julmarknaden. Janis är bara så fantastisk i dessa miljöer. Lugnt går hon vid min sida, söker ögonkontakt hela tiden och bara är!  Tog en sväng in på Marimekko och fick åter se en väska som jag fattat tycke för. Står i valet och kvalet mellan denna och en röd från Manhattan Portage. Vad tycker ni?


Marimekko?


Manhattan Portage?


Efter en mysig promenad mötte vi upp ytterligare en arbetskamrat och hans son och tillsammans gick vi alla och fikade. Jättemysigt! Jag njöt nog lite extra, sådana här "vanliga" händelser sker allt för sällan i mitt liv. Jag uppskattade det till 1000. Tack Maria och co: för en mysig eftermiddag i vår vackra julstad!


På julmarknad i Haga!


Snöguppe!


Småbarnsföräldrar med sovande barn...


Fikadags!


Mysigt värre!

Väl hemma har jag haft det än mer soft. Lagade en jättegod middag, sallad med Häälomi ost. Mumma! Fortsatte på den röda flaskan och smuttar än.


Dagens middag! Nej det är inte chokladsås utan min favorit balsamico....

Blir kvar hemma hela kvällen, njuter av att bara vara. Det enda som fattas är väl en karl. Janis och jag har det väldigt bra tillsammans bara vi också. Tänk vad denna prinsessa sprider glädje och galet vad jag är glad är över min alldeles egna vovve, my princess!

Du är en saga för god för att vara sann.
Det är en saga i sig att vi funnit varann.

Puss på dig älskade prinsessa!


13 December 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Theo och jag + en massa annat!

För en vecka sedan fick jag en inbjudan till ett nytt tv-program på TV4; Årets TV-tittare 2008. Det hela gick ut på att man skulle kunna en massa om olika program inom en mängd TV kanaler. Snällt mailade jag tillbaks att det inte var något program för Hanna som betalar Sveriges dyraste TV-licens.

Hanna ser på TV varje vardagsmorgon 05.58 - 06.05 då det nalkas frukost samt ett program som får henna att tänka och känna en massa - Himlen kan vänta! Grinar varenda gång men vaknar också med mer power varje fredag. Hoppas SVT tar hem varenda TV-pris som går att vinna, för djupare och mer känsloladdat program har jag nog tidigare aldrig skådat.

Om vi återgår till något som betyder mycket är det min familj och mina djur. Igår kväll fick jag glädjen att följa med storkille Theo på julavslutning i hans friidrott. Rätt klubb är han med i och allt. IFK Göteborg. Prisutdelningar, lotterier, pepparkakor, lussebullar och insyn i familjeträsket. Det blev många timmar tillsammans, jättekul och tack gubben för att jag fick joina dig!


Linslusar tar kort på sig själva!


Theo i Fasters glasögon! Smart kille... ;o)


Pepparkakor hör julavslutning till och en ny träningsoverall. Rätt färger!!!

Idag hade vi Luciafirande på jobbet. Ett tåg på 8 deltagare sjöng för oss i storsalen. Man får allt lite nostalgi över det hela. Efter en hektiskt dag på jobbet där jag fått ner högarna en del åkte jag hem och hämtade Janis. Vi tog sedan en tur till Tippen...

Liksom vanligt där nere har folk hundar lösa och mentaliteten är att det typ är okej att de springer vind för våg fram till varandra. Inte till Janis. Tog Janis till sidan och bad en kvinna kalla in sin hund. Visslade med pipa, skrek och tjomade men hunden skulle likt förbaskat fram. Jag skrämmer iväg den krullhåriga saken och kvinnan blänger på mig liksom hennes kamrat. Längre fram möter jag en man som också har sin hund lös. Den går jag bara rakt förbi och han får stå och gapa länge för att hunden ska komma tillbaks. Efter en härlig tur vid havet möter jag "objekten" igen och guess what? Jo alla tre har sina hundar kopplade! Så ska det vara om man inte har koll på sin hund!


Inte tror man att det är december...


Nyfiken är en strut!

Medan jag njöt en timme på Noblesse och fick håret toppat av Jeanette fick Janis vara hos Rosa och hundarna på deras jobb. Därefter var det dags att vara hundvakt åt tollarterroristerna!

Promenad runt elljusspåret i Sisjön där kommenterar dök upp i mörkret. Har du en vallhund för att valla in de bruna? Räcker det inte med en hund? Jag skrattade lite för mig själv och traskade vidare. På vägen hem blev det thaimat från Krokslätt och här hemma har jag gjort något som jag aldrig gjort tidigare själv - öppnat en flaska vin. Lindemans Merlot smakade ljuvligt till maten och all choklad jag vräkt i mig därefter.

Medan Alice och Kevin sjöng på TV:n paketerade jag in de julklappar jag lyckats köpa. Blev en fin hög. Sedan var det filt, tända ljus, en hund på magen (Lowa) och gott vin framför TV:n tills Rosa och Jonne kom och hämtade terroristerna!


Lowa, Janis och Fannie...


Fredagslyx!


Paket!


Janis och Elefanten ser när Kevin vinner Idol 2008. Dock hör elefanten inget...

En annan sak som gjorde mig glad idag är att Kay ska fira jul med vår familj. Oerhört roligt och grymt kul att han uppskattar det så. Grannen på Förö som alltid finns med vår familj på sommaren, nu blir det även så på jul. Welcome!

Sist men inte minst. Grattis Emma till vikariatet, du är grym. Extra kul att du ska bli fröken åt Theo.

Nu är det läggdags. Ska njuta av lite sovmorgon innan det blir tvätt, städning, pensionärsrunda till kyrkogårdarna med Farmor och sedan vernisasage hos världens bästaste arbetskamrats man Stefan! Jag har en hel helg hemma och på söndag blir det jul på Liseberg och julkonsert x 2. Härligt!

När mörker och kyla ligger kring vårt hus,
då vill vi vänta på julen kring ett levande ljus.
Låt det brinna, låt det brinna, ljuset som du tänt!
Låt det brinna, låt det brinna, ljuset i advent!

12 December 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Intressant fikaämne!

Dagens fikaämne; MAC vs. PC. Min glada MAC-älskare till arbetskamrat avslutade diskussionen med att undra hur man ska fatta att man ska trycka på start för att stänga av datorn. Logiskt? Not. Kul med olika slags ämnen att snacka om!

Efter en stressig dag med högar upp över öronen på jobbet åkte jag till stallet. Tog in hästarna, varav en lever sitt liv mer i luften än på marken. Hade de varit en liten ponny hade jag varit lite lugnare. Nu är det en shirehäst på 800 kg. Efter att hon dansat runt mig med sina enorma hovar, stått på två bena och dessutom försökt sparka mig släppte jag grimskaftet... Aldrig att jag riskerar mitt liv. Riktigt läskigt.

Polly såg spöken när vi skrittade ut i mörkret. Hon var dock glad och på ett busigt humör. Kul.


Pussgurkan!

Dagens promenadsällskap blev min "privata" kompis Emma. Två varv runt elljusspåret vid Ruddalen hann vi gå under en dryg timme. En massa snack blev det och Janis hade bus i ögonen och tyckte livet lekte. TACK KOMPIS FÖR SÄLLSKAPET!


Längtar till sommaren. Men dagens skogspromenad med Emma var inte heller fel.

Trött. Ska hoppa in i duschen och sedan blir det soffan en sväng. Imorgon är det en ny dag med mål att arbeta ner högarna. Tänk att det bara är åtta arbetsdagar kvar innan jag blir ledig i 2.5 vecka? Jag älskar mitt jobb, men jag behöver en paus och uppladdning av batterier. Och jag förtjänar det.

Youre the meaning in my life
Youre the inspiration
You bring feeling to my life
Youre the inspiration

9 December 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Hund 2008 och lite till...

I fredags bar det av mot Hund 2008 och den kungliga huvudstaden Stockholm. Sex timmar i buss med den otroliga busschauffören Pelle gick hur smidigt som helst. Dock fick jag fick vetskap om att jag inte är purung längre. Många tecken har smygit sig fram sakterligen under helgen.

- Jag får ont i öronen av för höga läten på TV:n. Blev smärre galen när vi såg på film i bussen och ljudet höjdes gigantiskt mycket stundtals.

- Jag kommer inte längre in på mitt medlemskort i Sveriges Hundungdom utan skulle få betala mig in för 120 kr. Aldrig livet. Tur att Stina kom och jag fick låna lilla Vincent genom veterinärbesiktningen. TACK!

- Jag har ont i tårna och måste efter inråd av Nettan införa klippdagar. Söndagar var ett bra tips.

- Jag klarar inte av mer än tre timmar inne i huvudstaden med miljontals shoppinglada människor innan jag blir yr i skallen och kräver en säng redan klockan 20.00

Listan kan göras lång. Tur att man fortfarande rent utseendemässigt blir tagen för under 20!

Entusiastisk. Jo. Om man går upp innan sex en lördagsmorgon för att åka med en buss och titta på hundkompisar som ska tävla freesyle är man nog det. Medan hundarna sov kvar på hotellet åkte Nettan och jag iväg en sväng och hejade fram Maggie, Sarah och Linn till fina program i Agria Freesyle Cup. Grattis Linn och Ella till 2:a placeringen - ni är grymt duktiga!

Efter lite shopping på mässan (Janis har fått ny kampleksak, olika godissorter, reflexer, ben m.m.) fick Nettan och jag låna Tobias bil och åka ta hand om hundarna ett slag. Blev en kort promenad i ett grått väder sedan en ren galen tur tillbaks till mässan! 

Hur reagerar du när du möter 10 polisbilar, 2 ambulanser och 1 brandbil i blåljusfart mot dig? Hmmm. Tunnelbanor avstängda. Idioter till folk skulle visst demonstrerar. Nazister. Tänk att jag betalar delar av min lön (skatten) för att polisen ska ta hand om dessa. Inte nog med det. Vi körde fel och hamnde in mot tulltaxa och på tillbaka vägen blev det kö. En sträcka som normalt skulle ta 20 min kanske tog 1.5 timme. Minst. Suck. Dåliga vindrutor också. Men tack för lånet av racerbilen Tobias!

När man inte vill se fler hundar tar man sig in till stan och går i affärer och ser på fult porslin m.m. på julmarknad. Ibland undrar man hur de får sålt sina prylar? Efter tre timmar var vi totalt slut och hamnade på en Tapas restaurang med god mat. Mums. När vi var mätta och belåtna var det dags att ta sig till hotellet. Två blondiner kliade sig i huvudet och hamnade på ett pendeltåg som gjorde oss kluvna till 1000. Av kom vi och traska till hotellet fick vi göra i mörkret.

Kvällen skulle bli lugn. Jag ringde Rosa och rådfrågade om vilket program man skulle se. Isdansen var det självklara valet tyckte hon. Började 20.00. 20.08 stensov Hanna. 21.38 vaknade hon igen, borstade tänderna och somnade igen.

Dagen därpå frågade jag min vän vem som vann. Markus tydligen. Dock var min vän besviken. Hennes 15 röstningar på Jesper (bild till höger) för att han har (?) en snygg rumpa hade inte räckt. Hur som, har aldrig sett programmet och är inte ens medveten vem den tredje i leken var.

På söndagen var det dags att åter gå upp tidigare än man borde göra en helg. Åkte in till mässan och hann shoppa och rasta hundarna ordentligt innan det var dags för Zessi och mig att köra den internationella agilityklassen.

Zessi är ju inte riktigt som andra hundar rent psykiskt och jag är oerhört glad att vi trots allt preseterade ett ganska okej lopp. 5 fel (like usually) men glada i mål. Hon bjöd på ganska bra, hade en jätte lång sväng men ändå klarade vi referenstiden!

Med Zitha däremot gjorde jag nog min största tabbe på länge. Hon hade fart som bara den och med två hinder kvar hamnade jag efter och "glömmer" i min hast att springa i kapp att ge henne kommando för gungan. Stackars pudeln blir förvirrad (konstigt!) och springer förbi. Är oerhört nöjd med det loppet, vårt bästa under hösten tror jag!

Gick runt bland utställningsringarna och kliade mig i huvudet medan vi väntade på sista klassen. Border collies som springer i finkoppel ser inte alls ut som Janis. Undra hur hennes kriklapp skulle sett ut? Undernärd anorektiker som behöver öka i omfång? No more coments...

Sedan var det dags för hoppklassen som jag nollade med båda hundarna. Både hundarna var dock oerhört trötta av miljön och ville helst ligga och softa i en mjuk och skön säng tror jag. Nöjda kunde vi iafl. åka hem.

Bussresan hem gick rätt smidigt. Såg två filmer och lyssnade på musik och vips var vi hemma igen.

Strax efter ett kunde Zessi och jag hoppa i säng med kortare tår. Underbart. Zessi orkade inte ens röra ett ben när klockan ringde halv sex i morse.

Måndag morgon. Trött till 1000. Var på jobbet strax efter sju och hann endast kolla fredagens mail innan det var dags för kurs och sedan lektion. 16.30 kunde jag släcka ner datorn och springa till bilen för en kväll som jag sett fram emot länge - TRÄNING FÖR FAMOR JENNY MED JANIS!

Hitta till Lisbeths place var inte lätt. Kände mig som en kärring på småvägarna där alla andra körde minst 20 km/h för fort. Kom till slut fram och där satt min prinsessa som jag inte träffat på flera dagar. Rosa (världens bästa) hade gått en runda innan och jag kunde få i mig en macka innan det var dags för oss.

Jag har  känt att jag haft två stora stopp i vår utveckling på agilitybanan.

1. Starterna
2. Beteendet på gungan

Jag har idag fått tips och idéer som jag ska nöta i massvis tills nästa gång. Starter fungerade mycket bättre och nu tänker jag inte vika mig en milimeter. Sittande start blir det framöver.

När det gäller gungan ska jag gå ner i små delar. Janis gillar inte att springa på gungan när den rör sig. Helst av allt vill hon äta upp den. Gnaga på mattan. Själva beteenden när den väl slått över är jag nöjd med, men nu ska vi jobba vidare med problemet som är innan.

I det stora hela är jag mycket nöjd med min prinsessa. Hon svarar fint både på framför- och bakombyten och vill jobba tillsammans med mig. Hon är glad och framåt trots sin lite deppiga period efter löp. Nu är vi laddade för träningspill i små potioner för den lilla kroppen.

Sedan var det extra kul att träffa Lisbeth och Carina som jag inte träffat på länge.

TACK ALLA FÖR EN LYCKAD TRÄNINGSKVÄLL.

Sängen. God natt.

8 December 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Mycket just nu...

... men om två veckor nalkas ledighet!


Underbara badviken på Förö en sensommar kväll!


Ta mig till havet...

CARPE DIEM!

5 December 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Via röda mattan till ett frireligiöst möte i Konserthuset + helgen som gått...

Vilken röst! En Gudagåva utöver de vanliga må jag säga att hon har fått den där Carola. Alla blev nog på något sätt berörd under hennes två timmar långa framträndade på Konserthuset idag Fin sång men lite to much about Him. Håren på armarna reste sig på mig av själva sången medan andra av det mer frireligiösa släktet grät och skrek av anledningar som går över mitt förstånd. Oh hallelulija moment - fast ur olika skepnader från var och en i publiken helt enkelt!


Jul i Betlehem II.


Härlig kör stöttade under hela spelningen!


Ja. Sjunga kan hon!

Vi backar bandet ett snäpp. Vi backar det till ett restaurang-besök med stans sämsta service, Spaghetti brothers. Not a hallilulija moment direkt. Inte en krona fick de i dricks trots god mat. Kul hade vi trots allt. Särskilt åt våra bordsgrannar som var på date och där Thorleifs senaste skiva var en uppskattad present. Det datande paret med stickade tröjor gick liksom vi sedan vidare till Konsethuset för entré via den röda matten och för att höra julen sjungas in av sångsfågeln.


Sarah diggar Thorleifs...!


Röda mattan! Fyra blondiner (unikt!) och en brunett...

Tack Nettan x 2, Jenny och Sarah för en härlig kväll. Sofia Källgren och Lasses julkryss är inte långt bakom knutarna!

Okej. Vi backar ytterligare bandet. Vi backar det till en fullsmockad lägenhet med tjejkompisar som ville komma förbi på min årliga adventsfika igår. Tack alla! Glöggen värmdes upp, kaffet kokades, lussebullarna tinade, godis togs fram, ljusen tändes och musiken spelades från klockan 18 då mina första gäster kom. 


Mamma, Farmor, Helena, Sarah och Janis + elefanten (han lever än!)...


Här har Rosa och Helena också kommit...


Sonja och Lura, bästaste arbetskamraten Maria, hennes syster = min fotbollskompis Heléne + bakhuvudet på söta Zandra!


Stolar/pallar av olika slag!


Jossan, Maria och Mikael från stallet...


Mina "privata" vänner Emma, Sofia och en skräckslagen Maria!


Lägenheten full.... 


Mina VM kompisar Helena, Emma och Jenny!


Min Malta kompis Karin!

Okej. Vi backar bandet än mer. Vi backar det så långt som till fredagen då Jane, Nettan och jag beger oss iväg på vår årliga utan-hund-aktivitet! Denna gång till Norges huvudstad Oslo. Vad gör man där kan man undra? Dyrt och allt. Men kan ha väldigt trevligt med sina vänner, vilket jag hade. Mycket sömn, storfrukost, julmarknad, museum, café- och restaurangbesök, drinkar och folk som ångrar sig att sova...


 På julmarknad i ett regnigt Oslo.


Än mer regn...


Mina mer konstiga vänner...


Som också kan vara väldigt söta...


Ida - min barndomsvän som bor i Oslo!


What?


Före...


Efter...


Mmmmmm..... my favorite!


Kulturella!


Ra II.


Japan!


Man ska nog inte klaga på sin säng...


Innan vi åkte hem fick vi grötlunch hos Ida!


Mumma!

Och så spolar vi fram bandet. För jag längtar tills imorgon då jag får rida en sväng på min älskade ponny och promenera i skogen med min älskade vovve som just nu med all säkerhet snarkar i sängen hos sin mormor och morfar!

Dagens blogg får avslutas med en annan inspelning av konsertens bästa låt - En stjärna lyser så klar!

1 December 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida