- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Hur många gånger?

Hur många gånger har man inte tänkt duscha håret på morgonen för att man inte orkar på kvällen? Hur många gånger har man inte orkat duscha på morgonen utan tänker att håret klarar nog en dag till utan att det ser fett ut? Hur många gånger har inte just den dagen då man inte orkat duschat håret blivit sådär jobbig? Jobbig för att den enda man tänker på är sitt feta hår. Hanna har haft en sådan dag idag. Nu är hon dock nyduschat hår och känner sig som en ny människa. Underbart och onödigt vetande för er läsare kanske...

Idag har Janis fått massage och hennes kropp är riktigt bra just nu. Trots hårda pass med uppvisningar och kurser så är kroppen  bra. Så skönt att den tid man lägger ner själv gällande massage gör nytta och att man har en hel hund...

Efter massagen åkte Janis och jag till stallet. Polly och jag tog idag en skrittur ut tillsammans med den nya hästen Julia och hennes ägare Anna. Kul. Polly är fortfarande på ett strålande humör, tänk vad lite vårkänslor kan göra gott!

På vägen hämtade vi upp Zessi som varit hos sin morfar medan familjen är i fjällen. Hon blev heltokig och så glad. Jag gillar verkigen att ha henne här hemma, hon är genomsnäll den hunden och har en stor plats hos mig. Janis gillar henne också och Zessi gillar Janis. Härligt. Zessi stannar hos oss tills på söndag så nu ska jag njuta av två prinsessor här hemma.

Hundarna och jag mötte upp Sarah och Combat för en gemensam promenad. Då andra åker till skogen för miljöombyten åker vi till stan. Traskade från Heden till Valand, genom Haga och sedan genom parkerna tillbaks mot Storan. Hundarna fick helt enkelt ett miljöombyte idag.


Bästa vänner...

På vägen hem handlade vi på Maxi och här hemma har jag nu bakat en kladdkaka till morgondagens planera-tävlingar-kväll med lagkompisarna från båda min lag. Ska bli roligt, just nu har jag noll koll känner jag. Å andra sidan är det ju iafl. en månad kvar till säsongen börjar på riktigt igen. Ska bli kul även om jag faktiskt uppskattar att göra lite annat i livet också...


Dagens kladdkaka har pyntats med en border collie i florsocker!

Nu längtar jag. Längtar till Förö. Första natten när det är lite kallare än vanligt. Pappa tänder en brasa på nedervåningen. Vi äter skaldjur och ser ut över havet och skärgården. Dagen därpå är luften så härligt frisk som den bara kan vara på våren och jag tar en fantastisk promenad runt ön och ut på klipporna. Jag njuter. Och nu längtar jag så det känns i hela magen och det bästa är att snart är det vår och jag får komma dit...!!!


Gullehundar och gulleungar...

Ljudlöst stilla vinterdagen
skrider, kort och skum.
Luften, grå av fuktig dimma,
tynger, len och ljum.

Och det töar. Droppar plaska
ned från regndränkt tak.
Mossens vatten krusat glider
fram i isens vak.

Genom rutan ser jag rämnor
gå i markens duk,
knagglig fåras bruna rygg, där
snön låg vit och mjuk.

Men där nere, tyst och stilla,
reds den näringssaft,
som i vårljum sol skall väcka
fröets groningskraft.

Snar skall tjälen gå ur jorden,
det blir vår och sådd,
och ur myllan spira späda,
gröna sädesbrodd.


Ola Hansson
 

25 Februari 2009  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Äntligen...

Som man väntat! Har inte ni det? Beskedet att vår kronprinsessa Viktoria ska leva för evigt med Daniel är ju bara så fantastiskt. Nu får man väl som skattebetalare gå på bröllop 2010? Undra hur inbjudan ser ut? Den som lever få se... ;o) 

Dagarna flyter på. Igår blev det restaurangbesök med Carina på Taras efter jobbet. Mysigt ställe med god mat men otroligt tråkig personal. Trevligt att träffas och även om det inte blir varje dag som under studietiden känns allt som vanligt. Sådana vänner uppskattar jag. Mycket.


Min bästaste tjejkompis från Chalmerstiden...

Igår på kvällen stannade jag över i Fiskebäck hos mor och far. Tog en timmes promenad och tränade Janis på lite nya platser. På fotbollsplanen vid min gamla skola tränade jag inkallningar och stanna kvar. No problemas. Satt kvar blixt stilla 100% och inkallningar på ca: 50 meter tyckte hon var riktigt kul. Vid fotbollsplanen bakom mamma och pappa hade vi ett intervallpass mellan fotbollsmålen och tränade skick, bakom- och framförbyten. Tänk vad kul man kan ha på en vanlig kvällspromenad.

Imorse gjorde jag något som sker alltför sällan. Åt lyxig frukost på stan. På Franska bageriet tillsammans med två kollegor. Riktigt, riktigt trevligt.


Fransk frukost...

Efter jobbet som idag var lite annorlunda åkte jag till stallet och red ut tillsammans med Charlotte och Orbie. Lastbilar, bussar, barn och en massa annat gjorde barbackaturen rätt spännande. Miljöträning för en 21-åring kan man lugnt kalla det. Tog in hästarna, mockade, fixade mat och åkte sedan och hämtade Janis.

Idag blev det en skridskoliknande promenad i ett kolsvart elljusspår. Ja. Det brukar vara lampor där men nu var de trasiga vilket innebar att Sarah och jag fick åka skridskor hela slingan i mörker. Föredelen med all is ar att joggarna höll sig inne, förutom gubben med isdobbarna och ett par fanatiska orienterare med pannlampa.

Sedan har jag fått en utmaning jag av Anna på klubben. Skickar den inte vidare utan ni som vill ha den får ta den!

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera reglerna till din blogg, börja sedan med första bokstaven i ditt namn (som i mitt fall är H, då måste alltså alla svar börja på H). Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar på samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som den personen gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar. Lycka till!

1. Vad heter du? Hanna Carlsson
2. Ett ord på fyra bokstäver: Hink
3. Flicknamn: Helena
4. Pojknamn: Hans
5. Yrke: Hundförare
6. Färg: Hallonröd
7. Klädesplagg: Halsduk
8. Mat: Husmanskost
9. Sak i badrummet: Huvudvärkstabletter
10. Plats/stad: Halmstad
11. En orsak att vara sen: Halkade
12. Något man skriker: H-vte
13. Film: Hur man blir av med en kille på 10 dagar
14. Något man dricker: Hallonjuice
15. Band: Holabandolaband
16. Djur: Hund
17. Gatunamn: Hälsans stig
18. Bil: Hondai
19. Sång: Heja blåvitt!
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Hockey

Ska nu betala månadens räkningar. Den roligaste att betala är årsavgiften för medlemskap i Svenska Turistföreningen. Trots noll engagemang uppskattar jag medlemsakapet till fullo. Otroligt trevlig medlemstidning och roliga aktiviteter att ta del av om man vill. Vill och vill, om dygnet bara skulle haft fler timmar hade jag med all säkerhet utnyttjat mitt medlemskap till fullo. Men 295 kr för ett år är det värt, enbart för den fina tidningen som dimper ner i brevlådan och som cred för de aktiva som skapar så många skitftande aktiviter för alla åldrar i vårt avlånga land. Gå med du också!

Avslutar dagens blogg med häslning till Nettan som idag fyller ett år närmre 30. Grattis kompis på födelesdagen!

Vi lever alla under samma himmel,
men vi har inte alla samma horisont.

Konrad Adenauer


24 Februari 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Sverige i topp i Grand Prix och ytterligare en show som blev succé...

Även idag hade vi agilityuppvisning inne på Scandinavium och idag var publiken hundra gånger roligare må jag säga. Fult ös medvetslös...

Janis gjorde bra i från sig igen, är glad att hon klarar den miljön och inte flippar över totalt. Gungan gjorde hon super! Återigen måste jag bara säga att Göteborgs Hundungdom gör ett kanonjobb när gäller uppvisningen - blandade ekipage med olika raser och olika lång erfarenhet visar en enorm bredd av agility. Dessutom har vi fantastiska funktionärer som både innan, under och efter uppvisningarna hjälper till med full energi. Tack för i år allihop, ingen nämnd ingen glömd!

Efter att jag gått en stadsruna med Janis kom min kära mamma och hämtade henne så att jag kunde sitta kvar och titta på tävlingarna och dessutom shoppa lite inne på mässan. 


En glad Janis med en utklädd matte...


Med en liten rosett...


Jane och Jonas gjorde ett grymt jobb som speakrar...


Fyra uppvisningshundar i snö...


Grand Prix blev en succé med Sverige i topp. Fyra ryttare felfria efter grundomgången, två av dem svenskar - Svante Johansson och Rolf-Göran Bengtsson. Svante vara andra ryttaren ut och satte press på danska Thomas Velin som gjorde en felfri runda och gick i mål sekunden innan! Publiken jublade totalt. När Miranda från Brasilien fick ett nedslag blev det tyst på ett sådantdär osportsligt sätt, Sverige skulle ju vinna hur det än gick för Rolf-Göran. Sist ut, vår silvermedaljör från OS, petade en bom och slutade trea. Jag är helt facinerad över hans häst, totalt oberörd och bara njuter när publiken skriker, bankar och slår. När det är prisutdelning är det den enda häst som står blixt stilla på alla fyra benen. Så cool och presterar ändå alltid grymt bra.

Att höra Sveriges nationalsång och höra segerintervjun var underbart och blondinens ögon fylldes av tårar av stämningen.


Rolf-Göran galopperar igång för omhoppning...


Vilken känsla!


Du gamla du fria...


Svante Johansson vann drygt 350 000 kr samt en Rolex klocka...


We are all the winners...


Lite shopping som blev en nya grimma med nosludd till Polly. Brun, beige och orange. Fulsnygg tycker jag nog allt kanske. Janis fick en ny bädd som jag fann till halva priset samt lite ben. Köpte lite presenter till Ella som har födelsedag snart samt 14 par strumpor till mig själv för 100 kr.I pausen hade de dragning på lotterihästen och det fräckaste av allt var att vinnaren fanns i publiken. Mannen hade sedan tidigare fyra hästar och lovade plats åt en femte. Ta väl hand om Trocadero!


Vinnaren av lotterihästen fanns i publiken. Lite roligt faktiskt...

Hela Göteborg Horse Show avslutades med fyrspann som är så facinerande. I de trånga hindren är publiken alldeles tyst och musiken tas bort medan övriga loppet är fullt ös med hög musik och hejande publik. Tänk att styra fyra hästar i full galopp bakom en vagn? Imponerande.


Vinnarna från Australien...

Hem och laga mat. Fick världens bästa mor och far på besök. Dessutom tittade vi lite på TV och fikade med mammas nybakta kärleksmums. Gott och mysigt. Jag har väldigt bra föräldrar faktiskt, inser det väldigt ofta.


Dukat bord...


Dukat bord med gäster...

Nu ska Janis och jag sova och ladda om för en ny vecka. Det är många spännande aktiviter på schemat. Imorgon ska jag bl.a. träffa mina gamla Chalmerskompis Carina och Karin och ta en fika på stan efter jobbet.

Visst finns mirakel
och för mig är det faktiskt du...

Älskar dig Janis!

 

22 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Agneta Fältskog lånade Janis till agility och roliga jenter har gjort en liten film...

Idag var det alltså dags att åka till Scandinavium och Göteborgs Horse Show. Liksom vanligt är det nästintill årets fräckaste agilityhändelse trots att det är utanför agilityvärlden. Kan knappt beskriva hur känslan är när man springer in på en fullsatt arena med 12.000 personer i publiken. Det är så häftigt och ger en sådan kick. I år var Janis med för första gången och då vi hade schalgertema fick Agneta Fältskog låna min prinsessa!


Agneta Fältskog och Månfares Janis Joplin...


Caroline Af Ugglas och Carola....


Medan matte gick och köpte mat...


Jag är faktiskt nöjd med vår insats. Slalomingången var tok för svår då hon kom ut vid tredje pinnen på vänster sida om slalom pga. av den höga farten från säcken. Andra varvet gick det dock bättre då jag kunde växla ner innan... Mest nöjd att hon gjorde ett perfekt kontaktfältsbeteende på gungan trots påhejningar från publiken. Jag var så stot! Sedan måste jag bara säga att vår klubb är otroligt duktiga på att showa och visa alla typer av hundar, det tror jag är oerthört viktigt för en sådan bred publik. Griffon, bordercollie, berger .... , sheltie, shapendoes, blandraser, amris mfl. Agility är en bred sport och det vill vi visa och dessutom showa på samma gång! Gott jobbat alla funktionärer och alla duktiga schlagerstjärnor! Nu laddar vi om inför morgondagen...

Efter uppvisningen var det dags för Janis att möta två norska jenter som skriver för en hästsida på nätet samt videobloggar en massa om allt mellan himmel och jord. Så roliga må jag säga. Både Janis och jag hade riktigt kul när vi blev filmade och intervjuade. Nice to meet you Karen och Vibeke. Se filmen nedan och de är till synes normala även om man inte tror det här... ;o)Kära mor hämtade Janis så jag kunde stanna kvar och kolla på tävlingarna. Såg en 1.55 hoppning där vår silvermedaljör från OS återigen hamnade på en andra plats, slagen med 0.12 sekunder av en otroligt duktig tjej från Australien. Tog ett glas vin uppe i Showbaren innan vi tittade på fyrspannen. Galet va fort det går, helt sjukt och så häftigt.


Rolf Göran Bengtsson...


Sarah är glad funktionär bland blommorna hela helgen.


I pausen blev det vin, öl, cider och lite cola med glada kompisar från olika håll...


Vinnarna från Holland!


Blev hämtad och fick även världens bästa prinsessa med mig hem. Man blev allt lite chockad när man kom ut och trodde man var i Norrland. Det toksnöar i Göteborg.


Korsvägen i februari...

Nu ska Janis och jag hoppa ner under täcket och njuta av en rejäl sovmorgon. Ska hämta Emma och Lisa 10.30 så vi kan sova läng. Mysigt.

Kärlek
är att resa
utan kompass
i ett väglöst land.
Ett äventyr...


Anne Sward
 

22 Februari 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
After Work på Hard Rock.

Började dagen med att lämna Janis i Fiskebäck. Tog en snabbvisit till stallet och mockade, fixade mat och släppte ut min brunstiga lilla ponny. Åkte till jobbet där jag jobbade fram till tre innan jag åkte till Frölunda Torg med mamma för att hitta kläder inför morgondagen. Imorgon förvandlas Hanna till Agneta Fältskog, ska bli kul. En timmes promenad med Janis i Fiskebäck där hon fick stanna kvar medan jag snabbt åkte hem för att byta kläder. Därefter en lyckad kväll med Emma, Jenny, Linda och Kristian på Hard Rock. Tack alla för en kanonkväll!

I övrigt kan jag meddela att min kära bror fixat till knäet idag. Tagit någon sena från ljumsken (?) och flyttat till knäet samt tagit 20% av minisken. Oj. Tänk hur det kan gå när äldre pojkar spelar innebandy. Krya på dig kära bror!


Brunetterna...


Blondinerna...


Blondinerna x2. Min härliga gamla studiekompis från Chalmerstiden. Tillika Avenyn-kompis, vi hörs alltid av när vi är ute. Kristian får mig att skratta hela tiden.

De viktigaste beståndsdelarna
i ett lyckligt liv
är att ha något att göra,
någon att älska
och något att hoppas på.


Joseph Addison

20 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Snöig promenad!

Idag blev det en underbar promenad med bästaste Emma efter jobbet. Traskade över Sisjön och runt Oxsjön medan snöflingor flög i luften. Mycket babbel och bra tempo. Tack kompis för mysigt sällskap, vi ses på morgondagens After Work...


Janis bara älskar snön...


Emma och Janis traskar över sjön.


Fånga snöboll...


Eller busa med pinnar...


Bästaste Emma, en dag äldre än mig. Oxe medan jag är tvilling...


Lite freestyle på sjön...


Belöning där man tar vad man har. En pinne är bra nog för prinsessan min...

En vän är en människa i vars sällskap man törs vara sig själv.

Frank Crane

19 Februari 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Killar, fotbad och lite annat...

Idag har jag fått ta del av en mycket intressant föreläsning gällande en utställning och bok vid namn KILLAR. Hänvisar till hemsidan www.killar.org och uppmanar alla som får möjlighet att lyssna på författaren och fotografen att göra det. Både grät, skrattade och fick nya tankar.

Efter jobbet tog Janis och jag en härlig promenad. Det är inte ofta vi går helt själva, men det är det mysigt det med. Gick runt och på Sisjön, så fint med den tjocka isen. Janis helt tokig. Traskade sedan lite off-track och Janis riktigt njöt av snön. 1.5 timme var vi ute, så skönt...


Så mysigt det är med snö...

Hemma började Hanna att steka pannkakor. Gott. Var bara så sugen. Har även plockat i ordning lite och invigt min härliga alla-hjärtans-dag present av mor och far. Guess what? Ett uppblåstbart fotbad. Hur mysigt som helst. Efter duschen tappade jag upp det hela, lade i fotsalt och satte mig sedan i soffan och tittade på TV medan fötterna blev lena och fina. Tack älskade mor och far för en uppskattad present!


Fötterna får en skönt bad...

Imorse när jag åkte till jobbet hörde jag på radion om en tabbe som den manliga programledaren i Tyska Melodifestivalen hade gjort. Se själva... (Först lite reklam) Opps! 


Min sötaste prinsessa...

Idag avslutar jag med ett citat med tanke på de reflektioner jag fick tack vare dagens föreläsning. Lite tragiskt citat, men med all säkerhet så sant och verkligt bara man tittar ut genom fönstret.

Det finns människor som också i sitt inre
klär sig som modet kräver.
 

Berthold Auerbach 

18 Februari 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
När jag slår på min lånetelefon...

Min mobil är på lagning. För sisådär 4:e gången sedan jag införskaffade mig den i september. Det sjuka är att jag för första gången slog till på en telefon som skulle vara lite mer tålig. Tji fick jag. Hur som har jag en lånemobil av stenåldersmodell förtillfället. Kan endast spara sisådär 20 SMS och trots att batteriet har 3 av 5 pluppar kvar så kan det på en milisekund vara urladdat. När jag skulle hitta stänga-av-ljudet-knappen fann jag en kvinnas röst som snällt berättade vad klockan var. Cool funktion, på 1900-talet i vilket fall. Det bästa av allt är att den varje morgon när jag sätter på den meddelar ett väldigt positivt citat att börja dagen med; Det ska bli en bra dag idag! Me like.

Söndag: På kvällen (efter mitt föregående blogginlägg som enbart var till klockan 15.00) åkte vi till Scandinavium för genrep inför uppvisningarna i samband med Göteborg Horse Show. Duktiga funktionärer byggde upp banan och tränade på att ställa fram den snabbt som attan. Vi som ska köra med hundar fick träna ett par gånger och jag funderar skarpt på hur jag ska hinna med min hund? Jag har inte en chans. Har jag tur (vilket hon gjorde i söndags) tar hon banan själv. Har jag otur joinar vi publiken och låter 12.000 skratta lite extra när Janis tar lite extra hinder på vägen. Vi människor ska klä ut oss enligt schlagertema. Kan inte bestämma mig om Sarah och jag ska vara Lili och Sussie eller om jag ska vara Agneta Fältskog. Vad tycker ni?

Måndag: Jobb och därefter handbollsderby med TAGE. RIK - Sävehof där hemmalaget med nya unga obetalda stjärnor gjorde barvur och slog serieledarna. Hem till Fiskebäck där Janis sov sött i soffan med sin mormor och morfar. Gick en kort kvällsrunda innan min prinsessa och jag somnade i min gamla flicksäng.


Årets första TAGE-aktivitet blev handboll.

Tisdag: Jobb och därefter stallbesök. Hade insläppet som gick lätt och smidigt. Red sedan bort till manegen där Polly fick ett dressyrpass. Lite bus i ögonen och fint arbete av den gamla. Så nöjd. Mamma kom med Janis och vi fikade en snabbis i sadelkammaren. Därefter åkte jag till Sisjön där vi mötte upp Sarah och Combat. Två blondiner stupade i marken en gång var pga. en isfläck när det under en timmes promenad gick runt Sisjön samt elljuspåret jämte. Skönt som tusen när ångan väl var uppe!

Vänlighet är ett språk
som till och med
den stumme kan tala
och den döve kan höra.


Bovée

17 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Från fredag klockan 14.27 till söndag 15.00.

14.27 i fredags stängde jag dörren på kontoret och begav mig ut på långpromenad tillsammans med sötaste mor och den fyrbente prinsessan till hund. Destination Amundön. Ett favoritställe. En oas. Ett par minusgrader, klarblå himmel, en härlig vintersol och havet. Låt bilderna tala sitt klara språk.


Blir det bra såhär?


Oändlighet, jag bara älskar klippor och hav, hav, hav...


My princess and I...


Livsnjutare.


Janis på en solig klippa.

Kvällen spenderades med romantisk middag. Vinkokta musslor, räkor, vin och tända ljus. Tur att man har vänner som ställer upp när man fortfarande inte hittat Mr Right. Vi tittade på film, tjötade och hade det mysigt innan vi kröps till kojs. Tack Sarah!


Romantisk middag. Hjärteservetter och allt.

Klockan ringde vid åtta. Snabbt hoppade jag i kläderna och sedan åkte Janis och jag till stallet. Mockade och gjorde mat innan världens sötaste Ella och mamma kom. Det var dags för den lilla att rida på Polly igen. Hon borstadr, värmde bettet och sedan begav vi oss iväg ut på ett timmes skrittur. Polly glad och framåt och Ella satt stolt i sadeln och tyckte det var roligt. Fick efter ca: en minut på Polly kommentaren: Faster du kan släppa Polly, jag kan rida...


Värmer bettet.


Ella samt min stora och lilla prinsessa...

Efter ridningen blev det bulle och te i sadelkammaren. Det ryktades även att Ella skulle hem till Farmor och Farfar och baka fler.

Snabbt hem och duscha innan det var dags att bege sig ner till Lisbeths fantastiska gård för agilitykurs för Annica Aller. Det är nog tredje kursen jag går för Annica och det är alltid lärorikt. Gårdagen var dock inte min dag. Irreterad över saker som inte fungerade och tappade fort fokus. Blir främst irreterad på mig själv som inte är med i situationerna, visar min hund tillräckligt, placerar mig rätt osv. Janis däremot var precis som vanligt laddad till 1000. Älskar dig prinsessan!

Efter att vi gått av hundarna styrde vi bilen söderut för en kväll ute på landet. Parkerade vår bil jämte en fin Volvo och klev därefter in en varm och gästvänlig stuga. Sushitillverkning stod på schemat. Tre blondiner jobbade på med att koka ris, skära lax, fixa grönsaker och därefter skapades fina sushibitar. Lagom till Melodifestivalintrot hördes från TV:n traskade vi in med varsin tallrik fullastad med sushi. Så gott!


Cool bil.


Grönsaker...


Ris...


Det är lite pilligt, men kul...


En rulle blir flera bitar...


Wola...


Nästa wola...


Farbror Guldtand uppskattade också sushi...

Melodifestivalen var helt okej. Bättre än förra veckan. Tyckte dock låt nummer 7 skulle komma med, iafl. till andra chansen. Sedan funderar jag skarpt om jag inte ska utse mig själv som ansvarig för kostymering. Hur kan man sätta på en hårdrockskille dessa tajta små saker som visade mer än vad jag ville se? Stackars liten.

Efter melodifestivalen turades vi om med att vila ögonen. På TV:n passerade två filmer och ett naturprogram. Hmmm. Blondinerna hade iafl. riktigt trevligt och mysigt. Hoppade dock inte ner i sovsäcken förrän vid fyra.


Mys i soffan...


Hallå på er...


Trött blondin med sin prinsessa till vovve, hennes halvbror och far...


Klockan åtta vad det dags att dra norrut igen. Kramades hej då och tackade för en mysig kväll bland bönderna. Saknade traktortaxin men hade förövrigt jätte trevligt. På återseende Jenny och vovvarna...

Hann med en uppvärmningspromenad innan det var dags för kurs igen. Idag var jag betydligt mer taggad och vi började jobba med två kombinationer. En med slalom och en med kontaktfälten. Janis börjar få riktigt bra fart på kontaktfältshindren och har ett bra fokus. Än mer behövs jobbas på gungan, men hon har ett beteende med 2-2, precis som jag vill ha det. Slalomen var stundtals bra men ibland går det för fort så den lilla gumman inte hinner tänka i farten. Nyttig övning som man kan nöta, nöta, nöta i oändlighet och bara ändra lite vinklar för att få nya svårigheter.

Vi avslutade kursen med en hoppbana som var väldigt intressant med tanke på att man har en ung hund. Mycket fart, mycket svängar och en del knivigheter. Jag inser att jag är alldeles för långsam i blindbyterna när det blir tajt, hinner liksom inte. Måste träna mer på det. Får även påbackning att jag inte låter Janis jobba klart utan petar och börjar på nytt hinder för tidigt, därav rivningarna i många fall. Hon svängar bra och är snäv som tusan. Än mer sug framåt är önskvärt vid rakor, fortfarande är det lite tendens att titta efter matte. Starterna ska vi jobba vidare med, koncekvens...

Jag kommer stundtals på mig själv att jag blir irreterad på mig själv. Inte bra. Det är mitt fel när saker och ting inte blir som jag tänkt. Känner själv att jag har en fantastisk hund men som jag kanske ibland ställer för höga krav på?! Hon är två år. (Inte min mening älskade vovve) Att prestera är inte livet. Att ha roligt är roligare. Nu är det ett bra tag tills nästa tävling. Ska lägga fokus på korta träningspass, de flesta gångerna själv. Är jag själv blir jag inte alls lika stressad när det inte går min väg. Jag gillar helt enkelt inte att ha ögon i nacken. Fast det borde ju jag iofs. träna på isfl... ;o)

Är nöjd med kursen. Annica är postiv och får en att jobba och bli peppad. Trevliga kurskompisar och en vistelse på ett fantastiskt ställe. TACK ALLIHOP! 

Efter att vi gått av hundarna åkte vi hemåt. Stannade till på Freeport och köpte mig välbehövligt schampo, balsam, inpackning och någon stadgaspray. Bellbox I like.

15.00 steg vi in innanför dörren. En trött hund käkade lite mat och stensover nu. En trött matte ska vila en stund på soffan innan det är dags att dra sig in till Scandinavium. Idag är det genrep inför våra uppvisningar nästa helg. Jag kan inte bestämma mig om Janis ska få köra en dag och Zessi en eller Janis båda? Jag vet hur mycket Zessi går igång av Scandinavium och Janis har ju massor av år på sig framöver. Vi får se.


Årets bana på Scandinavium. Designer: Me.


Jag trivs bäst i öppna landskap,nära havet vill jag bo,
några månader om året, så att själen kan få ro.
Jag trivs bäst i öppna landskap, där vindarna får fart.
Där lärkorna slår högt i skyn, och sjunger underbart.
Där bränner jag mitt brännvin själv, och kryddar med Johannesört,
och dricker det med välbehag, till sill och hembakt vört.
Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo.

Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ,
ingen kommer in i min närhet, som stänger in och stjäl.
Jag trivs bäst när dagen bräcker, och fälten fylls av ljus,
när tuppar gal på avstånd, när det är långt till närmsta hus.
Men ändå så pass nära, att en tyst och stilla natt,
när man sitter under stjärnorna, kan höra festens skratt.
Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ.

Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri,
när stranden fylls med snäckskal, med havsmusik uti.
När det klara och det enkla, får råda som det vill,
när ja, är ja, och nej, är nej,och tvivlet tiger still.
Då binder jag en krans av löv, och lägger den runt närmaste sten,
där runor ristats för vår skull, nån gång för länge sen.
Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri.

15 Februari 2009  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Amundön och man tager vad man haver...

Idag blev det besök vid havet igen. Amundön blev destinationen efter arbetsdagen, så fint väder och en alldeles klarblå himmel och ett klartblått hav. Vi mötte upp Nettan och hundarna och traskade sedan längst ut där vi hade picknick på klipporna. Med solen i ögonen...


Nettan serverar fika...


En shappendoes som inte vill vara med på kort.


Luna, jag och världens bästa Janis...


Var är Lunas ögon???


Här kommer världens sötaste igen...


... och igen!


Kompisar på högre höjder...


Solnedgång. Fantastiskt...


Efter Amundön åkte jag och handlade för att sedan åka hem och dona. Torsdagsdona. Det innebär att Hanna i princip städar. Det blir iafl. mindre grejer överallt. Disken blir diskad, kläderna åker i tvättpåsar, de gröna livet får vatten och så åker monstret fram. Idag slog jag även till och bakade, precis som vanligt utan recept. Man tager vad man haver. Morötter, youghurt, musli med pumpafrön, linfrö och fikon, vetekli. Blev faktiskt väldigt goda, önskvärt med lite hårdare skorpa. Bjöd sedan över Sarah och Combat på kvällsfika, riktigt mysigt med mycket snack om allt mellan hur tänker de med tre ben, förintelsen, påven och ideellt arbete.

Nu är det läggsdag. Laddar inför en intensiv och rolig helg. Imorgon kör vi hinder till Scandinavium på kvällen. Lördag och söndag ska vi gå kurs för Annica Aller nere i Lisbeths fina manege. Lördag till söndag spenderar vi ute på landet i metropolen Slättelynga. På söndag kväll blir det genrep inne på Scandinavium. Dessutom ska jag rida Polly lördag fm. Så hinner jag inte blogga, så vet ni varför...

Jag älskar dig mer än igår.
men mindre än imorgon.

Puss älskade prinsessa!
 

12 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Sötaste prinsessorna!

Lilla prinsessan: 
Janis har idag åter fått träffa ullbollar. Snabba och pigga sådana. Idag kände jag att jag för första gången i Sonjas hage, utan Kevin vid min sida, hade lite koll över min hund. Så coolt.

Janis har även fått träffa sina kompisar Kajsa och Zessi. Tillsammans med Minna tog vi en kvällspromenad ute på landet. Kul att träffa extra mamman...


Den lilla prinsessan har stenkoll på ullbollarna...

Stora prinsessan:
Polly är helt bra nu, så skönt. Världens bästa Helena har varit hos henne de senaste dagarna och har rapporterat att hon varit bra i ridningen också. Själv var jag helt stelfrusen och inte det minsta sugen på att bege mig ut i mörkret när jag rätt sent kom till stallet. Istället blev det pussar, kel och morotsaktivering i boxen. Det sistnämnda är inget mindre än att Polly får leta morötter som jag gömmer i boxen, hon gillar den leken faktiskt! Inte konstigt med tankte på att hon nog är det störta matälskaren på denna jord.


Puss älskade ponny, min stora prinsessa!

... det finns ingen lycka som går upp mot glädjen
att finna ett hjärta som förstår.


Viktor Robinson

11 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Slalom, slalom, slalom och besök hos Farmor!

Idag åkte Janis och jag till Farmor efter jobbet. Det är allt för sällan jag åker dit direkt spontant, det uppskattas dock alltid. Fick fika och Janis fick göra konster mot lite skinka i köket. Farmor riktigt imponerad över att hon löd henne. Stannade en timme innan vi åkte vidare till klubben.


Farmor serverar kaffe och Janis får en klapp...

Började med att gå en uppvärmningsrunda i snön. Jättemysigt och Janis hade likt som vanligt numer mycket spring i benen. Det är så skönt att se att hon kommit ur skendräktigheten. Nu är hon sig själv i alla lägen. Väl tillbaks byggde jag upp en kombination med syfte att träna slalom utan fusk. Jag vet att jag drog mig en hel del åt sidan på tävlingen i lördags och det jobbade jag vidare med idag. Jag proviserade även en del med tunnlar och hopphinder som kunde locka henne att gå ur eller ta fel vid ingångar. 100% klokrena ingångar trots en tunnel 20 cm från första porten! Säger bara WOW, är riktigt imponerad av min hund. Och lite av mig själv också kanske! .... ;o)


Snö om nosen...


Laddad inför träning...


Kombination nr.1 med hinder och tunnel som lockbete mot fusk...


Slalomingång med tunnel någon meter ifrån...


Närmre... jag helt imponerad att hon gjorde rätt alla gånger!


Tränade även 180 grader in i slalom med tunnelingång. 100% slalom...


Kombination nr.2 med hopp, vänster tunnelingång och sedan slalom!


Närmre bild på slalom och tunnel.


Kombination nr.3 med slalom, hopp och sedan A:et som ett staket typ. Kul.


Jag är otroligt nöjd med mitt träningspass idag. Kanske var det att jag var själv och fick filura i min ensamhet. Ibland uppskattar jag nog det, få testa själv utan ögon i nacken.

Åkte sedan till Sisjön för att möta upp Rosa. Dock hade vi inte samma samlingsplats i våra hjärnor utan när jag väntat ett tag ringde jag för att se om hon kört fast. Nej då, hon var på andra sidan sjön vid Scoutgården bara. Hur som, när Janis och jag väl kom dit tog vi en promenad runt sjön. Så underbart att det ligger snö på vägen, allt blir så mycket ljusare då.

Efteråt åkte vi till Stadium XXL i Sisjön för att se om de hade det Craftställ vi ska beställa till vårat nya agilitylag; The Challengers. I april gör vi debut och det ska bli så spännande med ett lag med nya lovande stjärnor! För övrigt är vi sponsrade, riktigt lyxigt faktiskt. Blå Stjärnan och DPN, coolt! Jag kan dock avslöja att jag inte fått samma kontrakt rent ekonomiskt som F. Ljungberg tyvärr. Men ändå, detta känns kanonbra! Mitt gamla lag fortsätter även ett år till med Claes, Sonja, Rosa, jag och våra äldre hundar...

Väl hemma har jag lagat lite mat och ska nu massera Janis. Hon ligger just nu och kliar ryggen i sängen den lilla råttan. För övrigt kan jag meddela att hon inte visat några tecken på stelhet efter helgen som var rätt intensiv med både agility och vallning. Så skönt!


Mysvovven kliar ryggen.

Dagens inlägg vill jag avsluta med en reflektion. Ljuset. Har ni inte märkt att det är ljust till 17.30? Helt underbart. Fantastiskt. Så skönt. Välkommen ljuset! Snart är våren här...

If eyes can tell a story
If looks could write a tale
Then yours would keep on telling me
about a love that will never fail.

You are a pearl I set out to find.
A hidden jewel of a different kind
You are more precious than gold
More valuable than diamonds
You are a treasure buried in the ground
That I wont trade what ever comes around.

10 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Fånga dagen!

Hur gör man det på bästa sätt en dag i februari? Jo, man flexar ut lite tidgare och tar sällskap av sin pappa och hund på en promenad vid havet. Tack för sällskapet och det sägs ju att bilder säger mer än 1000 ord, så här kommer en halv roman... ;o)


Den lilla, lilla prinsessan i den stora, stora skogen....


Söt som socker!


Janis och pappa!


Gående far och springande hund...


Stilig...


Va nu då?


Tuffa brudar badar i februari...


På stranden...


... kan man springa fort...


... så fort att kameran inte hänger med!


Janis tänker ge matte peeling ikväll. Trots dusch lär det bli sand i sängen...

Jag vill ha ett hus vid havet
där jag kan se på alla båtarna
som lägger till
Jag vill ha ett hus vid havet
där jag kan höra alla måsarna
och göra som jag vill.

Och varje morgon
innan solen värmt mitt tak
ska jag ligga där och lyssna
efter vågorna.

Jag vill ha ett hus vid havet
där jag kan höra alla måsarna
och göra som jag vill.

9 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Frisk luft för hela slanten och två konserter på G!

Igår kväll var hela bordet uppdukat med goda grejer; Ost och kex, grönsaker och dipp, godis i mängder och lite vin. Igår ikväll var dessutom soffan bemannad av två av mina allra bästa vänner och världens mysigaste hund. Det blev med andra ord en riktig myskväll till Melodifestivalen och en massa girltalk tills ögonen gick i kors. Tack tjejer...


Mums!


Tjejerna från Fiskebäck...


Livsnjutaren får 100% kli bakom örat...

Imorse tog vi sovmorgon. Mötte upp Rosa och hundarna vid Delsjön 10.30 och traskade sedan 1.5 timme med många av stans mer pigga människor. En timme senare än förra vecka och motionsspåret är fyllt av söndagspromenerare, hundar, joggare m.fl. Egentligen spelar det ingen roll, men det är skönare utan! När vi kom till viken av sjön så hör vi bara någon skrika "Neeeeeeeeej. Kom hit." I full fart kommer en labrador springande över isen. Den kom aldrig fram till hundarna då jag lekte arg tant. Det som var mest läskigt var att den sprang över isen faktiskt. Allt slutade dock lyckligt.

Vid 12 var vi tillbaks vid bilen. Svettiga och goa. Åkte sedan på jakt till en bankomat. Började vid St. Sigfridsplan där automaten inte ville ta in kortet. Åkte därefter till Stigs Center där mannen framför mig står ett bra tag och inte får några pengar. På skärmen står det Automaten ur funktion när jag kommer fram. Suck. Tredje automaten blev Bäckebol och där var kön längre än jag hade tid med. Ut fick jag iafl. pengar och sedan bar det av för att hämta Sonja och Lura och bege sig iväg mot ny kursgång med ullbollar.

Ullbollarna var liksom förra gången rätt många vilket gör det lättare för både Janis och mig. Ett par pass gick riktigt bra idag vilket gladde mig otroligt, det är en sådan känsla! Ibland har dock den lilla prinsessan lite väl mycket egen vilja och tycker nog matte bara strular till det en massa, vilket hon med all säkerhet har rätt i! Men, men... Vi tränar vidare och lär oss massor på kursen. Jag ska försöka få till ett pass hos Sonja nu i veckan, kan ju smita lite tidigare nu när det är sportlov.


Laddad...


Mysiga kurskompisar!


Sonja och nytillskottet Lura.


Fikapaus...


Janis, ullbollar och jag...


Nu matte. Nu...... jag är på G.


Instruktioner... nyttiga sådana. Janis med hakan i backen.


Sonja och lilla Lura...


På väg hem mot varma röda Göteborg...

Här hemma har jag inte gjort många knop. Legat på soffan och tittat på TV om familjer med 8-10 barn. Shit. Jag som tycker det är fullt hus att lämna/hämta hund varje dag, gå långpromenader, träna tillräckligt och att ha ett någorlunda normalt liv utanför stall och hunderi. Hur orkar man? Tänk bara att laga middag till 10 barn varje dag? Eller som mamman i programmet som hade räknat ut att hon bytt 14.000 blöjor. My Lord! Jag väntar några år till...

Sist men inte minst. Två konserter är inbokade nu. Beyonce i maj och Madonna i augusti. Två världstjärnor kommer på besök till lilla, lilla Göteborg. Ska bli så kul!


11 maj på Scandinavium.


9 augusti på Ullevi.

Dags att hoppa i säng. Denna vecka blir nog lite lugnare än vanligt på jobbet. Ska äntligen försöka komma ikapp nu när ungdomarna har lov och många i personalen är lediga. Ska dessutom försöka att flexa ut lite tidigare och kunna njuta av promenader i dagsljus!

Det finns bara en av mig och det är jag
Det finns bara en av dig och det är du
Det finns bara två av oss och det är vi.

Älskar dig Janis!

8 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Lördag med mycket disk!

Idag var det uppstigning tidigit för en tur söderut där Oskarsströms BK arrangerade hoppklass I x 2 i ett fint ridhus norr om Halmstad. Två roliga banor med en del knivigheter som var riktiga utmaningar för att vara klass I.

Första loppet var vi laddade till max. Fint fram till slalom där Janis ville vara lika snabb som Anja Pärson. Nackdelen var att hon glömde två pinnar på vägen. Därefter försvann min gnista och jag körde snabbaste vägen i mål. Den som lyckades bäst i klassen var våra lagkompisar Jenny och Chili som nu höll tassarna högt över bommarna hela vägen! Stort grattis till hoppinnen!

Andra klassen blev egentligen likadan. Janis försökte leka Anja igen men liksom första gången såg domaren det. Var dock väldigt nöjd med en svår staketliknande passage där hon lyssnade fint och hade bra fokus.


Hänger du med matte?

Såhär i efterhand känns allt helt okej trots två diskningar. Jag får  fortfarande gåshud när jag ställer mig på startlinjen med min prinsessa. Jag vet att hon alltid ger allt och att hon tycker agility är precis lika roligt som sin matte. Om sisådär fyra år, då ska vi vara på topp, vi har tid på oss...!

Nu tränar vi vidare i massor. Helgkurs för Annica Aller nästa vecka och sedan har vi två träningar för Farmor Jenny inplanerade innan nästa tävling bär av. Det är nog inte förrän i april och innan dess ska Anja-kopian inte fuska i slalom, hon ska sitta i starterna och bli bättre på knivigheter. Dessutom ska vi göra debut på Scandinavium inför fullsatta läktare på Göteborgs Horse Show där vi har ha uppvisning 21 och 22 februari. Det nalkas schlagertema och Hanna ska nog vara Agneta Fältskog...

Ikväll ska Janis och jag få besök av två kära vänner till mig; Emma och Ida. Vi ska se på Melodifestivalen, dricka vin, käka ost och kex, proppa i oss lyxig choklad från Rosa och ha det mysigt. Så kul att vi barndomsvänner fortfarande håller ihop, jag uppskattar det verkligen!

För övrigt kan jag meddela att jag diskat än mer idag. Här hemma var diskhon överfylld. Så jag har diskat veckans disk kan man säga...

Ta dig tid att drömma
- det betyder att sikta mot stjärnorna.

Ta dig tid att älska och att bli älskad
- det är ett gudomligt privilegium.

Ta dig tid att se dig omkring
- dagen är alltför kort för att du ska stänga dig inne.

Ta dig tid att skratta
- det är musik för själen.


Gammal engelsk bön

7 Februari 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Torsdag med ny utmaning, ullbollar, kontaktfält, mys med mor och lite annat!

Janis och min morgonpromand brukar ju bli här hemma men idag när jag hade två hundar orkade jag inte släpa runt i koppel så jag åkte till Tippen vid halv sju. Mörkt och tjocka dimman gjorde det inte direkt lätt att se men hundarna blev nöjda liksom Hanna som fick vakna till liv vid havet. Det är så underbart att se Janis och Zessi tillsammans. De är som två systrar som har respekterat varandra fullt ut och bara tycker om varandra till fullo. Så underbart att se. Åkte och lämnade hundarna hos mamma innan jag åkte vidare till jobbet...


Zessi och Janis på klipporna en sommardag 2008...

Jobb och sedan en snabbis till Sonja där jag tränade lite ligg bland ullbollarna. Fåren var springiga till 1000 och det var inte lätt. Men jag var nöjd att bara få testa lite. Efter ett kort pass blev det lite konfaktfältsträning innan vi åkte vidare Janis och jag. TACK SONJA!!!


Från i somras. Nu har Janis mer fart men samtidigt saknas 100% fullt fart och ett beteende 2-2 med fokus och blick framåt. Nu vill hon gärna ha matte med sig i ögonvrån...

Torsdagar umgås mamma och jag som tidigare sagts rätt ofta. Idag tog vi en fika i det fantastiska glashuset på Stora Holm. Mysfaktor 10. Öppen spis, allt är hemmalagat och bara atmosfären får en att sjunka ner och andas ett tag. Köpte en duk eller löpare som det kanske heter till vardasrummet samt stenungsbakade frallor.

På vägen hem stannade jag till hos Sarah och vi tog en gemensam promenad runt Safjället. Backen upp tar ju kol på en. Suck. Men nu är vi nöjda och ska njuta av torsdagskvällen, min favoritkväll i veckan. Hela helgen har man ju framför sig.

Förövrigt har jag fått en rolig uppgift av Stina Matsson med Dell, Meg och Vincent.

Gå in i mappen: Mina bilder på din dator.Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet. Visa den bilden i din blogg och skriv något om den. Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen. Länka till dem och låt de veta att de är utmanade.

And the picture is:

Detta kort säger hur mycket Janis gillar att knö sig in i olika vrån. Tänk att ha en vattenskål som liggplats?! Undra om hon hade lekt ut allt vatten innan?

Jag skickar uppdraget vidare till:
- Sarah och apan Combat
- Maria med Samir
- Jenny med Mr. Guldtand, Pappa Elvis och halvbrorsan Ogin
- Heléne med brorsan Mick och Tiger
- Maria med prinsarna Stefan, Måns och Canon
- Jenny och Chili


Solnedgång från fönstret på Förö. Nu längtar jag ut till paradiset...

Långt där borta i solskenet
finns mina största förhoppningar.
Jag kanske inte kan nå upp till dem,
men jag kan rikta blicken uppåt
och se hur fantastiska de är och tro på dem...


Louisa May Alcott

5 Februari 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Zessi på besök...

... och det gillar både Janis och jag. Vi har gått promenad i snön, tränat lite agility och myst på soffan efter städning av lägenheten! Nu är det läggdags. Två prinsessor ligger redan i sängen och snarkar...
 

Vovvarna och barnen...


Vilken njutning...


Favoriterna!


Uppladdning inför tävling...


Soft på en bänk i Helsingborg med Zessi och Kajsa!


Kompisar njuter på Förö!

Tre skeden i livet;
Det förflutna som aldrig återvänder.
Nuet som inte varar.
Framtiden som är okänd.

Carpe Diem!

4 Februari 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
I en annan del av Göteborg!

Göteborg är Sveriges näst största stad. Inte särskilt stor om man jämför man andra städer på vår jord. Dock är staden tillräckligt stor för att Hanna inte känner till alla delar av den. Idag har jag varit i en annan del av Göteborg, jag har varit i Angered.

De upplevelser jag har av Angered sedan tidigare är otroligt vackra grönområden kring Vättlefjäll, flera kanotturer med tjejgänget och ett fåttal promenader med vovven. Idag var jag där vid lunchtid och slog två flugor i en smäll; jobbgrej och lunch med Nettan.

Lunchstället var grymt fint. Låg vid torget och hade god mat. Hur som, min iaktagelser under denna lunch var att flertal yngre killar hängde vid spelautomater, en 18-årig kille köpte två cider som han lämnade tillbaks då han inte fick ta med dem "hem", två äldre men firade lunchen med starköl. My lord. På torget strosade det massor av människor och kommersen bland grönsakerna var i full gång.

Efter lunchen åkte jag vidare till andra delar av Göteborg för att uträtta fler jobbgrejer. Intressanta iaktagelser även där. En sak som är säker är att Göteborg är en stad där de sociala skillnaderna som finns syns alldeles för tydligt. Mitt på blanka dagen en vintermånad år 2009. Tragiskt på sitt sätt. Tyvärr.

Ny byter jag samtalsämne och kastar snabbt över till Sveriges Radio. Helt grymt må jag säga. När jag behöver koncentrera mig lite extra brukar jag ta på mig hörlurarna och lyssna på något intressant program via nätet samtidigt som jag jobbar. SR har verkligen ett stort utbud och ibland blir det musik och ibland reportage. Idag hamnade webbradion på ett intressant program på P1; Kan man sona ett svek mot sina barn? Programmet handlade om pappa Love som suttit i fängelse för drogmissbruk och många gånger valt droger framför sin dotter Mita. Som 11-åring skrev dottern ett betydelsefullt brev som satte sig i hjärtat på fadern. Hon hatade honom. Hon ville att han skulle dö. Han valde ju ett missbruk framför henne. Samtidigt var hon pappas flicka. Var det än må vara håller barn hemligheter och bevarar de inom sina hjärtan. Trots svek. Åratal av svek. Fruktansvärt. Varför dessa olika typer av missbruk?


Sveriges Radio har något för alla. Tro mig.

Ämnesbyte igen. Djuren. Idag har Polly fått kämpa i ett kort dressyrpass i manegen. Bara skritt och trav. Kändes pigg och glad. Sedan åkte jag hem och hämtade Janis och mötte därefter upp Sarah och vi tog en tur runt Sisjön + elljusspåret. Härligt. Lite agilityträning hann vi också med och jag tränade starter utan att Janis fick hoppa samt lite kontaktfält. Nöjd med passet faktiskt.

Trött. Sängen nästa. God natt!

Som en vind fyller segel
fyller du mina tomma rum.

Jag älskar dig Janis!

3 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Isbit!

Idag skrittade jag ut på Polly tillsammans med Usha och Caramell efter jobbet. Mysigt till en början med två täcken över benen och en jacka upp över öronen. Men shit vad jag frös en timme senare då turen var slut. Frös inombords. Jag var som en isbit.

Satte AC:n på "hot" och åkte och hämtade Janis. Fikade med Nettan på Burger King med blaskig kaffe latte innan bilen tog oss hemåt för en promenad här hemma. Kissa brevlåda tillhör inte vanligheten för denna dam, men hon verkar inte ett dugg bekymrad över att hennes mamma inte orkade frysa mer när hon just tinat.

Isbiten är upptinad och ska hoppa ner under täcket och sova. God natt.


Längtar tills jag får ta fram surfshortsen och träna lite på Förös lilla fotbollsplan...


Eller ut och ha det soft på havet...


och ta ett kvällsdopp i badviken.

Det är nästan omöjligt
att titta på en solnedgång
utan att drömma.

Silvia Nelson

 

2 Februari 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Med solen i ögonen...

1 februari 2009. Ett datum som långt innan jul uppkom som ett alternativ för en aktivitet med hundklubben. En hundpromenad med grillning vid Oxsjön var mitt förslag till styrelsen. Lade ut inbjudan på nätet och folk anmälde sig. Nästintill till min förvåning blev det rätt många. Dock blev min aktivitet inte mer än att fixa inbjudan, ta emot anmälan, ordna fint väder och tända grillen. Mer hanns inte med eftersom Janis och jag kommit med på en vallningskurs.

I morse när jag vaknade var himlen alldeles klarblå. Kunde inte bli bättre. Några minusgrader i luften och sådär alldeles, alldeles underbart. Jag hämtade upp Sarah vid halv tio och vi åkte sedan mot Hovås där vi hittat den mindre parkeringen på rundan. Promenad mot grillplatsen där vi genast satte igång och börja elda för att förbereda allt inför anstormningen av hungriga ungdomar. Janis, Combat, Sarah och jag njöt. Till fullo. Tror denna timme gav mig mer energi än på länge. Dock tappades energin snabbt. Mitt samvete fick en törn och de där små orden bränner hårt stundtals. Riktigt jäkla hårt. Kunde knappt släppa det förrän jag åkt hem och kollat mailet. Jag kan inte ha gjort det bättre faktiskt, jag gjorde mitt bästa men som vanligt räckte det inte till. Hemskt ledsen.


Med solen i ögonen...


Sarah och jag har dukat upp för grillning!


Grillmaster...


Mums!


Jane och hundarna....


Grillning...


Kompisar ute på hal is...

Janis och jag traskade tillbaks till bilen efter lite grillning med Sarah och Jane. Mötte 100 barnfamiljer på vägen och åkte därefter hem för att möta mor som hoppade in i bilen och vi körde ut på landet. Långt ut på landet. Mitt i ingenstans. Fram kom vi tillslut och ut bland fåren fick vi traska. Är helnöjd med kursens första gång. Fick många tips och tankar kring det här med vallning. Janis blir ibland väldigt het och rusar, vilket vi försöker jobba bort. Det var riktigt mäktigt att ibland får den där känslan att det är hon och jag som jobbar tillsammans bland skocken med får (30 st idag). Läggandet är något vi får jobba vidare med, eller att ligga kvar framförallt. Nu ska vi se om vi får till ett pass hos Sonja i veckan, för nu jäklar är blondinen laddad för det här med ullbollar. Hennes prinsessa också.


Bland fåren...


Laddad Janis...


Med hakan i backen och matte bland ullbollar!

På vägen hem handlade vi kinamat och jag käkade med mor och far hemma i Fiskebäck. Sedan bar det av hemåt för att ligga på soffan och titta på Mia och Klara. Hade jag inte ont i magen innan, har jag det nu. De ger en skrattanfall om några!

Sedan så har jag nu anmält oss till Jutlantica Cup i sommar, vilket ska bli så roligt. Nedräkningen har börjat Jenny!

Vi lever och andas
och älskar varann
i en dröm som är sann.

Älskar dig Janis!

1 Februari 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida