- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Göteborg Horse Show är ett riktigt vårtecken...

Helgen har spenderats mer eller mindre på Scandinavium. Göteborgs Hundungdom har haft sin årliga uppvisning och även i år tyckte jag att visade upp en blandning av hundraser samt ålder på förare - agility är en sport för alla vare sig man tävlar på elitnivå eller vill göra det till en form av aktivering tillsammans med sin hund. Tack alla inblandade från klubben för ett engagemang - bra jobbat!

Söt liten artikel på Agrias hemsida.

Eftersom Janis inte riktigt är i form för agility ännu fick jag låna vår lagkompis Chili. Både Zessi och Meg var med men med andra förare och då antalet avhopp av hundförare detta hopp så är jag oerhört tacksam att jag fick låna racerhunden. Allt utom gungan fungerade bra och när Chili gjorde slalom var publiken igång och gapade, vilket är alltid är roligt. Roligast på planen var dock Egon som fick publiken att skratta då han hade superkul genom att gå över och köra på fel bana osv.

Jag har shoppat ytterst lite. Det blev en jacka där jag broderade mitt namn på bröstet och Janis på ryggen i turkost. Skapade dessutom ett mode eftersom både Sarah och Emma köpte en likadan. Skriv detta i både Ella, Vouge och kanske Mölndals Posten är ni gulliga. Janis fick även ett fleecetäcke med sitt namn på sidan.


Min nya jacka...


... och Janis nya täcke!

Efter våra uppvisningar har jag stannat kvar och tittat på tävlingarna. Igår såg vi dressyren och liksom i fjol blev jag tokkär i en frieserhäst. Galet vackra. Sedan så såg jag en holländsk tjej rida ett av de häftiagaste avslut jag sett. Idag tittade vi på World Cup klassen och galet vad spännande det var. En stjärna föddes då hon under sin första start i en World Cup klass tar och vinner. Att hon sedan är från Sverige gjorde ju inte saken sämre. Det var en magisk känsla i Scandinavium när publiken stod upp och applåderna fortsatte minut för minut. 23 åriga Angelica Augustsson lär vi få se mycket av framöver.


Fantastisk prestation av en nya stjärna inom ridsporten!

Efter tävlingarnar åkte jag och hälsade på Farmor. Tyvärr på fel ställe. Hon var dock sig lik trots att hon ligger i sjukhuskostym.  Tänk att vara 88 år gammal och inte legat på sjukhus mer än den dagen pappa kom till världen. Krya på dig!

I övrigt har veckan bestått av mycket jobb. Men har även hunnit var i stallet, simma Janis, promenera med Janis och gå på konsert (Teitur). Nu är det dock dags att hoppa i säng så man orkar upp imorgon bitti för en ny arbetsvecka igen.

Carpe Diem!

27 Februari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Åtaganden i stallet, halv åtta hos mig, årsmöte och succé i våra mått på vår andra lydnadstävling...

Vecka sju betyder ledigt för många, inte för mig. Jag har dock i  jobbat lite färre timmar per dag och faktiskt njutit av ett lite lugnare tempo på jobbet. Har dock stressat som en idiot i andra avseenden då jag denna vecka haft fem åtaganden i stallet. Det tar på krafterna att gå upp extra tidigt för att åka till stallet och släppa ut tio hästar och sedan inte hinna rida sin egna för att jobbet stressar. Eller att stressa efter jobbet för att ta in dem innan mörkret faller. Tror dock inte det går någon nöd på Polly som just nu är rolig och pigg!

Under veckan har jag tränat lite lydnad med hundvännerna och tagit fantastiska promenader. Extra kul är att jag fått en likasinnad promenadkompis och jag bara längtar till Janis är uppbyggd för längre promenader lite mer offtrack. Då ska jag visa dig alla våra härliga turer Sofie! Lydnaden har i veckan fokuserats på fotgåendet där jag vill ha in mer glädje och engagemang. Stundtals har känslan varit mycket bättre men ibland känns det som hon verkligen tycker det är aptråkigt. Vi har även hunnit med ett simpass på Blå Stjärnarn!

I tisdags natt anmälde jag mig till Dania Cup och nu håller vi tummarna för att vi kommer i väg även i år. Resesällskapet blir inga mindre än Helena Holm som jag åkte med förra året och Jeanette Ahlin. Jag har anmält både Janis och Meg.

Igår blev jag inbjuden till "Halv åtta hos mig" till en gammal underbar vän som jag träffade på Malta när vi var sådär 16 år och drack starka drinkar samtidigt som vi försökte lära oss lite engelska. Karin har bott utomlands i flera omgångar sedan hon sjöng om studentens lyckliga dagar men är nu hemma i Göteborg. Fyra tjejer som skrattade och hade kul under mysiga former. Läs mer om rätterna och betygen på Karins egna blogg.


Fantastisk huvudrätt som gav Karin 30/30 poäng!

 

 

 

 

 

 

 


 

Full pott! (Foto: Karin Rehnberg)

Idag ställdes ingen klocka men ändå vaknade jag vid åtta. Gick ut med Janis innan jag tog en sväng förbi Maxi och handlade lite. Köpte bl.a. HotDogs, vilket inte funnits i min kyl innan vi började träna lydnad. Sneglade även på blodpuddingen men där går f-n min gräns. Kan verkligen inte känna doften av denna avskyvärde rätt som fick mig att vända i bambadörren som liten. Korv har jag inte ätit på 20 år men det luktar inte lika avskyvärt. Ja, ja... hem och käkade frukost innan Emma och jag åkte till klubben.

GMBK hade årsmöte och eftersom jag är instruktör, medlem och lite nyfiken av deras tankar kring föreningarbete gick jag dit. Känner mig ibland som en sådandär krävande och bítter medlem och hade en mängd frågor då jag tycker de verkligen glömmer t.ex. agilityn. I vissas världar finns den inte ens och agility ligger faktiskt som huvudsport under SBK. Skärpning! T.ex. hade de i årsberättelsen inte ens nämnt att det var två ekipage som representerade klubben på SM (not me eftersom jag tävlar för Göteborgs Hundungdom) utan bara en massa kring bruks. De som tävlar för GMBK i t.ex. bruks får sin (tror jag nästan säkert) anmälan betald samt att de ges pengar till middagar osv. Medlemmars pengar... Jag poängterade också att jag inte tycker att agility och ungdomssektorn ska vara en och samma, det är i mina ögon två helt olika sektorer som ska arbeta för helt skilda saker. Jag vet att det är svårt att få ideellt arbetande människor till styrelser och sektorer (har själv jobbat både på lokal och central nivå i olika omgångar sedan jag var 13 år...) men om man inte ens verkar finnas i vissas världar (asså, du har haft kurs i agility under sex terminer för GMBK?) så tröttnar till och med jag som har skinn på näsan. En av anledningarna till att jag inte kommer att ha kurs i vår faktiskt, det blir en heldag imorgon istället. Bättre att vi tränar tillsammans och bildar träningsgrupper som dels ger GMBK lite pengar men framförallt får vi lite tillbaks själva att göra vettiga saker för. Oj oj oj ... blev ett långt inlägg men lite irreterad är jag faktiskt. Ibland är verkligen ungdomar hundra gånger bättre och mer öppna för nya saker än gamla rävar. Tur att en söt liten gubbe lyfte upp mitt humör med en applåd under mötet. Jag är verkligen glad att folk engagerar sig trots att jag ibland kan tycka de glömmer en del bitar för uppnå perfekt resultat!

Jag fick smita till mötet eftersom det var dags att åka iväg på nya lydnadsäventyr. Denna gång annordnade Kungsbacka BK lydnadstävlingar i Fjärås och lottningen började klockan 13.30. Jag fick start nummer sju och fick då lägga platsliggningen i andra gruppen.

Denna gång valde jag att värma upp och ladda på lite annorlunda sätt. Inför platsen gick jag en promenad och tog jag det bara rätt lugnt innan det var dags för oss att gå in. Det som var lite konstigt var att de lade oss väldigt nära läktaren och caféet och där folk gick och det under platsliggningen applåderas i samband med prisutdelning. Janis låg dock fint som en docka och jag hade blicken fäst vid henne hela tiden. Det var de längsta två minuter jag varit med om på länge och jag var så glad att hon låg kvar helt blixtstilla, vi fick en 10:a. Tandvisningen kördes direkt och där fick vi också en 10:a. Vilken start!

Jag satte in Janis i bilen och tittade på tre ekipage innan jag gick ut för att värma upp. Gick en promenad ensam och lekte lite på vägen. Var positiv och glad och tränade bara igenom apporten, ställandet och läggandet en kort stund innan.

Våra poäng för dagen innan lite mer utförlig beskrivning:
Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförighet 7
Läggande 8,5
Inkallande 10
Ställande 6,5
Apportering 9,5
Hopp över hinder 10
Helhet 7

När vi gick in på planen kändes det som jag hade lite mer kontakt med Janis än förra veckan. Ställdes oss på startpositionen och det började rätt okej. Tyvärr fick vi inte till vänstersvängarna och där blev det sneda sättningar. Stundtals kändes det dock som hon hade lite gnista i ögonen och det var jag nöjd med. Fick 7 i betyg och det var rätt bra för dagen med en hård domare (tror högsta fick en 8).

Läggandet är inte vår starkaste sida. Hon är långsam och jag använder ett mycket hårdare kommando än i övrigt. Hon hade fokus på mig i fotgåendet fram till kommenderingen och lade sig lite långsamt men annars fint. Betyg 8,5.

Inkallningen är ju det moment vi fick 10 på även förra gången och det känns bra att de betyg jag hade från förra veckan stämmer ganska överens även efter dagens tävling. Jag lämnade Janis och hon satt kvar fint och ingången vid min sida var perfekt!

Ställandet gick mot läktaren och hon hade fokus på mig, stannade fint och stod kvar tills jag var någon meter ifrån henne. Då skällde hundar på läktaren och Janis blev ofkuserad och sniffade hästbajs. Fick 6,5 och att hon gick ett steg åt sidan drog ner rejält.

Apportering gick fint, först vill hon hälsa på tävlingsledaren men sedan fokuserade hon på mig. Blev lite rädd då apporten såg jätte konstig ut. En tunn blomsterpinne med klossar på sidan typ. Janis är duktig när hon väl tar apporten men ibland kan hon vara aningen osäker. 9,5 och jag glad!

Sista momentet var hoppet och jämte även denna dag stod en fin belöningslåda som Janis fick syne på. Lämnade henne med lite skräck ifall hon skulle gå efter eller drar till lådan. Kallade in henne och hon körde en perfekt ingång. 10 poäng!

Domarens kommentar var att jag klappade min hund för mycket mellan momenten och därför drog hon ner helheten. Janis skällde tom en gång och det tyckte jag bara var lite kul - då vet jag att hon är lite glad!

Totalt fick vi 171 poäng och vi kom på en 2:a plats av 18 starter. Vårt första 1:a pris på vår andra lydnadstävling och jag är glad som en fjäril.


Delresultat med fyra hundar kvar...


Kramkalas på prisutdelningen...


Världens bästa Janis med vår första dammsamlare (pokal) och lydnadsrosett...

Bra kämpat Emma x2 och gott jobbat Elin med Frejson! Kul att vi är ett gäng som kan peppa och heja på varandra!

På vägen hem firade vi med thaimat och vi alla var tokhungriga. Väl hemma fick Janis ett märgben och ögonen stod utanför när hon såg det. Lägger in lite bilder från förra veckans tävlingar. Har även filmsnuttar men MovieMaker vill inte alls jobba med filformaten från min kamera. Suck!


Fokus...


Älskar denna blick... Puss älskade Janis!

Nu ska jag förbereda mig inför morgondagens kurs som jag ska hålla för GMBK i Kungsbacka. Snälla Elin kommer med och hjälper till. Först ska jag ha 1.5 timmar för unghundar och sedan blir det 6 timmar med lite mer erfarna. Funderar skarpt på vad jag ska bädda in mig i då jag ska vara åtta timmar i en kall manege.

Du är det finaste jag vet,
du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna, som vindarna,
som vågorna, som fåglarna,
som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro, mitt hopp, min kärlek.

Björn Afzelius

19 Februari 2011  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Glädjande besked, konsert, planering kring en dröm och lydnadsdebut!

Oj. Det har hänt mycket den senaste veckan. I tisdags var jag på återbesök på Hundverkstan och Janis kan nu konstateras frisk. Tån är läkt och snedbelastningen är inte alls lika markant längre. Nu får vi äntligen börja gå promenader i skogen och fortsätta med simning och lydnad. Om en vecka ska vi börja så smått med agility och vår uppbyggnad inför debut på agilitybanorna i april

Jag har de senaste två veckorna känt att det hänt mycket i Janis kropp. Hon har använt alla fyra ben lika mycket och inte avlastat. Det var därför extra skönt att få det bekräftat av en expert också. Min känsla och min syn är rätt och jag är glad att jag kan läsa min hund så bra!

I onsdags var jag på stan med några tjejer och käkakde god mat på en toppenmysig restaurang vid namn Putra Made. Ligger på Magasinsgatan och hade både god mat och cool/annorlunda inredning.

I torsdags var jag på Blå Stjärnan och simmade med Janis. Hon är så himla duktig i bassängen. Vi kör vidare med vårt program men kommer nu enbart köra en dag i veckan.


Med pipande leksaker i käften blir livet rätt enkelt...

I fredags blev det hundnördarnas kväll med thaimat och lyndad i Kungsbacka. Var nöjd med första passet av träning då Janis visade glädje och entusiasm. Vid kommenderingen gick hon ner sig och jag antar att 100% av felet ligger hos mig. Tar gärna emot tips!

Igår åkte jag först till stallet, var även där i måndags och torsdags, och red ut en sväng i solen tillsammans med Annica och Princess. Polly är riktigt glad och så mysig och framåt just nu, jag är så glad att se henne såhär!

Åkte till klubben och tog en promenad med mamma och hundarna och det blev även ett kort pass lydnad där jag testa hoppet inför dagens aktivitetet. Åkte hem och var nöjd.


Janis och Iza...

Vid två mötte jag upp Sarah, Sofie och Jenny på Blå Stjärnan där Sofie och Jenny jobbar. Där planerade vi sommarens stora händelse - vandring och bestigning av Kebnekaise. Kommer bli så häftigt. 19-25 juli drar vi iväg!!!

Kvällen spenderades först med en måltid tillsammans med Ida och hennes vänner på The Red Lion. Mums vilket gott vin och god burgare. Sedan tog Ida och jag sällskap av mamma och pappa till Konserthuset där det nalkasdes konsert. Från början skulle jag gått med ett helt annat gäng men nu blev det vi fyra som gick på Hans-Erik Dyvik Husby och spelningen I ljuset av Cornelis. Var otroligt imponerad av det instrumentala, nöjd med själva låtvalen även om jag saknade ett par godingar. Däremot tyckte jag konserten var för kort.


Bra konsert i ett fantastiskt konserthus!

Idag blev det lite sovmorgon innan jag hämtade upp Emma och Theo samt Sarah och Combat för en tur till Nossebro. För en dryg månad sedan satte jag målet att nu ska vi träna lydnad för att tävla och att någongång i framtiden ta ett LP1 (vi har väl minst 10 år på oss). Jag var lite kluven redan när jag kom dit på vilket sätt jag skulle värma upp och förbereda Janis för tävling. I agilityn vet jag exakt hur jag vill ha det innan start med uppvärmning, hur många hundar jag tittar på innan osv. Här var jag nollställd.

Vi gick en liten promenad i solen och fikade en stund innan det var dags för lottdragning. Hon innan mig drog nummer 1 och jag var rejält lättad. Fick startnummer 2 och det kändes helt okej.

Tog ut Janis och gjorde oss redo för platsliggningen. Janis var fokuserad när vi gick in och låg fint i en halv minut tills polaren Theo fick ryck och drog i 180. Janis blev osäker och visste inte riktigt vad hon skulle ta vägen och började tassa sakta framåt till mig. Hon såg så osäker ut och vi har ju faktiskt aldrig tränat med sådana händelser. Tandvisningen kördes direkt efter och där fick vi en 10:a - duktiga hund.

Såhär blev våra poäng:
Platsliggning: 0
Tandvisning: 10
Fria följet: 6
Läggandet under gång: 5
Inkallning: 10
Ställande under gång: 7,5
Apporten: 9
Hopp:9
Helhet: 8

Fria följet kändes jättekasst. Janis var stundtals inte alls med som hon brukar. Gnistan och fokuset saknades och hon kändes väldigt låg. Dessutom råkade jag gå fel och tävlingsledaren fick kommendera mig runt en ruta som stod från tidigare klass och Janis blev ju såklart väldigt nyfiken på konerna. Dessutom reagerade hon en del på en kille som tog en massa kort nere i manegen och där det knäpptes hela tiden. Detta moment måste få till mer glädje och den fokusering vi känner i vardagsrummet när vi tränar.

Läggande under gång var katastrof även om hon gjorde det. Mitt på plan stod en korg med apporter och dylikt som Janis fick nys på med sneglande ögon. Belöningslåda? Hon hade inte alls fokus på mig, lade sig segt men gjorde momentet. Därav en 5:a. Snällt?

Sedan var det dags för inkallning och det gjorde hon klockrent. Hon har ju inte alls samma fart som på t.ex. agilityplanen men hon hade ett jämt tempo och satte sig fint vid min sida! Jippie!

Ställandet är ju det moment vi i princip började träna förra helgen och jag är oerhört glad för de 7,5 poäng vi fick. Hon stannade inte direkt utan gick två små steg. Stod kvar fint tills jag kommenderade henne att sätta sig.

Apporten var ett litet nervöst moment. När hon gör den gör hon den bra men ibland kan hon bara ignorera den totalt. Jag försökte peppa upp henne innan och småviska lite. Jag gjorde ett dubbelkommando men hon tog apporten och höll den fint. 9:a och jag supernöjd!

Hopp över hindret brukar ju inte vara några problem och det var synd att hon satte sig lite snett som drog ner poängen till en 9:a.

I helhetsintryck ficka jag en 8:a och med kommentaren "Kan bli mycket bra". Jag är nöjd att det som började rätt kasst jobbades upp. I slutet såg jag glädje och kanske var det jag som slappnade av och var mer positiv?

I det hela är jag väldigt nöjd med det som gick bra och jag tar med mig lärdom och tränar vidare. Det är ett bra komplement att träna nu när jag inte kunnat träna agility. Men när säsongen drar igång åker lydnaden på sommarvila. Men vi har ett par tävlingar kvar innan dess - detta var kul!

Och... ett stort grattis till Sarah och Combat som vann hela skiten och peppande ord till Emma och Theo som kämpade väl trots att Theo var ofokuserad för dagen.


Härlig promenad i ett vackert Nossebro!


Lydnadshundarna!


Väl hemma åkte jag direkt till Fiskebäck där jag tog en joggingrunda med mina nya springbyxor. Trodde i min vildaste fantasti inte att jag skulle shoppa ett par sådana. Men nu är de invigda och shortsen har fått en konkurrent. Fick söndagmiddag med lamm och därefter tog Iza och jag en sväng till Izas bror Wille några hundra meter bort. Iza fick träna gå fint i koppel och de där metrarna tog lång tid. Men hon är kvick till att lära och på hemvägen hade hon fokus på mig nästan hela tiden - söta, skäggiga lilla dam!

Här hemma har Janis fått massage medan jag tittat på Solsidan. Har det inte spårat ut lite väl mycket? Jäkligt mycket fokus på anus (undra hur många konstiga läsare jag får när jag skrivit det ordet i mitt inlägg) i dagens avsnitt tycker jag...

Dags att hoppa i säng. Det blir en tuff vecka för mig med massor av åtaganden i stallet, jobb, hundträning m.m. Men snart är det helg i igen, belive me!

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon!

Puss älskade Janis!

13 Februari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Same, same...

Rubriken kan vara exakt samma som förra gången jag bloggade. Livet rullar vidare...

Under veckan har jag hunnit med att träna lite lydnad. Eller så lite är det kanske inte för det är ju den sport som jag nu kan ägna mig åt i samband med att Janis byggs upp ordentligt efter skada. Det som är roligt med lydnaden och när jag tränar med andra är att jag nästan varje gång går hem med flera tips rikare och tränar vidare för att utforska på egen hand - tack alla!

Tisdag och fredag tränade jag i Kungsbacka, i lördags på en konstgräsplan i Påvelund och idag i manegen i Kungälv. Riktigt roligt och Janis börjar faktiskt tycka det är lite kul och ögonen lyser när hon vet att hon gör rätt. Värre är det med matten, jag känner mig verkligen som en nybörjare och att bara gå rakt är ju ett moment i sig. Men vi lär oss varje dag och det tycker jag är så roligt, alla börjar vi ju någon gång med något nytt!

Förutom lydnad har Janis och jag varit på Blå Stjärnan och simmat. Hon är så lugn och fin i vattnet och vi fortsätter med samma program och upplägg under dessa träningar. På tisdag ska vi till massören igen och då hoppas jag att saker och ting går och rätt håll. Jag tejpar tån/tassen varje gång vi är ute och jag har inte sett minsta hälta sedan i julas - underbart!

Under helgen har vi även haft sällskap av (s)tollaren Lowa. Janis och hon är verkligen kompisar och trots att Lowa är lite terrorist emellanåt är hon otroligt mysig och lätt att ha och göra med. Hon har fått träna lite agility och simmat förutom promenader och lite hjärngympa!


Att träna på konstgräset var rena lyxen!


Kompisarna!

Än mer inom hunderiet har det blivit då Sveriges bästa lokalklubb Göteborgs Hundungdom har haft årsmöte på Gothia Towers. Jag har verkligen mitt hjärta i denna klubb och önskar den nya styrelsen ett stort lycka till! Efter årsmötet gick vi på Universeum och såg apor, ormar, fiskar och alla andra djur och växter som finns på vår jord!

Förutom hunderi och stall där Polly har gått riktigt bra har jag varit ute och varit social. I fredags var det After Work och liksom alltid är det trevligt att umgås med mina härliga kollegor + B2 som kom efter en stund. Det blev bl.a. supergod öl på en Holländsk pub.

Igår firade vi Zessi framgångar på tävlingsbanorna med dubbla championat, SM-brons, DM-guld och alla andra fina resultat vi har lyckats genomföra utifrån våra förutsättningar under åren. Nu går världens bästa Zessi pension, 11 år gammal, och detta firade Minna och jag med en helkväll på Isbolagat på Donsö tillsammans med Stefan Andersson. Han är liksom alltid riktigt bra och denna föreställning var lite mindre och mer intim och maten var toppen.

 
Bästaste Janis och Zessi...

Nu är det dags att ladda upp för en intensiv vecka, men snart är det helt igen. Belive me!

Gör vad du kan
med det du har
där du är.

Okänd

6 Februari 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Läger i Lotushallen med Meg, lydnadsträning och simning med Janis samt AW med B2...

Jag är ingen flitig bloggare längre. Har liksom inte så mycket att skriva då veckorna bara flyger iväg och dagarna är rätt lika varandra. Sova, äta, jobba och ta hand om mina djur på olika sätt.

I fredags var jag ute på stan en sväng efter jobbet med B2. Blev en tur till Bliss och tack vare ursköna människor och god dricka skrattade jag mer än på länge. Galet sköna turkosa och svarta typer alltså. Tur att jag inte kom hem alltför sent med tanke på att jag under lördagen spenderade åtta timmar med agilityträning i Lotushallen.


Kanske inte riktigt så färgglada i januarimörkret... Blondiner har roligare!

Då Janis inte är i träning fick jag låna Meg och vara med och inta lägerkänsla samtidigt som vi fick lite träning tillsammans. Det som är svårt är att jag inte tränar med Meg alls och hon har egentligen inga grunder. Det som jag tränat hemma i lägenheten med Janis från nivå noll har Meg liksom inte på köpet. Antingen får jag ju gilla läget eller helt enkelt göra något åt saken. Det som kändes positivt är ju att hon vänder tajtare och har en bättre hoppteknik även om det känns som hon lägger stor energi på hoppen. Kontaktfälten finns inte och slalom hade vi ett rejält bakslag på. Meg var heller inte helt i form efter löp och träningen som började sisådär avslutades iafl. på ett riktigt bra sätt och jag kände mig nöjd!


Bästaste lånehundar Meg och Zessi. På lördag ska Minna och jag fira Zessi och våra resultat genom åren - nu går hon i pension 11 år gammal!

Kvällen spenderades med tacos och vin tillsammans med trevliga hundmänniskor. Underbart mysigt och lite som att åka tillbaks 15 år i tiden då vi var på ridläger fast med vin denna gång vill säga. Sov på luft under natten med öronproppar i ett kök - fungerar det med!

Söndagen stannade jag kvar en stund och tittade när de andra tränade innan jag fick skjuts hem till Göteborg. Då solen sken blå på himlen blev det en tur ut i skogen. Dock utan Janis med med en kompis och hund. Kändes väldigt skumt att vara ute och traska utan den bästa! Tur nog fick hon ett simpass i bassängen på Blå Stjärnan och med oss hade vi bästaste Theo.


Janis har full koll på Theo och sin rosa pipleksak...


My princess!


Duschning!


Torkning steg 1.


Torkning steg 2.


Kvällen innebar en riktig familjemiddag hemme hos Johan och gullungarna. Min bror är alltså för jäkla duktig i köket. Kollade på solsidan och skrattade innan jag åkte hem och somnade som en stock i min egna sköna säng!

I måndags bar det av till stallet efter jobbet. Tog in hästarna och gick en promenad med Polly. Sedan blev det en mysig kväll hos min bäste fd. rommie som gjorde mig lite blondare. Kan man bli det undrar folk? Jo. Mitt hår har varit så himla "dött" det senaste så det blev lite slingor i och nu känns det mycket bättre!

Igår blev det tävlingsplanering med Rosa och Jenny. Oj vad vi längtar till 16 april och årsdebut och debut efter skada. Vågar man skriva det egentligen? Jo, för nu känns det som det går åt rätt håll med Janis och innan dess ska hon vara finare än finast i sin kropp för att köra agility. På kvällen tränade Emmax2 + hundar och jag lydnad nere i Kungsbacka. Fick flera användbara tips som fungerade bra och som jag ska jobba vidare med. För första gången såg jag faktiskt stundtals att Janis tyckte det var roligt med lydnad! Gårdagens pass var nog vårt bästa någonsin - så glad!

Idag åkte jag till stallet innan jobbet och gick till manegen och longerade en liten halvgalen ponny. Hon är för jäkla skön nu och sprang som en tok stundtals. 23 år gammal i maj och still going strong.

Efter jobbet åkte mamma och jag runt för att hitta en konstgräsplan att träna med hundarna på. Bara massa folk som jagade boll i regnet eller istäckta banor. Det blev tillslut en sväng till parkeringshuset på Frölunda Torg och där vi tränade en kort stund. Får väl säga att störningsnivån var hög! 

Nu blir det soffa och lite te innan sängen kallar! Och... jag har sådana där längtarkänslor efter underbara Förö, paradiset på jorden. Längtar efter doften i huset, en stor kopp te som smakar på ett sätt som det bara gör där, havsutsikt så långt ögat når, skaldjur, ljus och bara lugn. Det finns inget ställe på jorden som får mig att må så bra och jag är så oerhört tacksam att det tillhör min bästaste familj. Snart åker vi ut - promise!!! 

TÖ  


Ljudlöst stilla vinterdagen
skrider, kort och skum.
Luften, grå av fuktig dimma,
tynger, len och ljum.

Och det töar. Droppar plaska
ned från regndränkt tak.
Mossens vatten krusat glider
fram i isens vak.

Genom rutan ser jag rämnor
gå i markens duk,
knagglig fåras bruna rygg, där
snön låg vit och mjuk.

Men där nere, tyst och stilla,
reds den näringssaft,
som i vårljum sol skall väcka
fröets groningskraft.

Snar skall tjälen gå ur jorden,
det blir vår och sådd,
och ur myllan spira späda,
gröna sädesbrodd.

Ola Hansson

2 Februari 2011  | Länk | Diary! | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida