- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Förenat vila med tävling på Orust...

Efter att jag glömt av att åka av E6:an i tid kom jag lite senare till Rosas sommarställe på Orust än vad som var tänkt. Tog ut hundarna på en promenad i skogen medan solen gick ner innan det blev skaldjursfrossa framför Let´s Dance. Jag har inte sett ett endaste avsnitt tidigare men jag höll på Jessica igår och var glad att hon stod som vinnare efter omröstningen. Somnade likt vanligt på soffan och tur är väl att man nästan känner sig som hemma hos Rosa att det inte gör ett dugg...

Vaknade till en klarblå himmel och efter frukost gick vi ut med hundarna. Förenade det bästa av två världar, skog vid havet. Vattnet bestod fortfarande av en massa isflak men var strålande vackert och solen värmde faktiskt. Lite trädgårdsarbete och lunch blev det innan vi åkte till tävlingsplatsen.


Ljuvlig plats att njuta av både hav och skog. Lowa, Bis och Janis.


Underbar utsikt!


Även denna helg har vi sällskap av sköna Biscuit...


Min vackra prinsessa!


Isflak!


Lapar sol...

Jag har fortfarande inte hittat formen för hur mycket jag ska göra med Janis innan lydnadstävling. Ska jag gå långpromenad eller ej? Ska jag träna igenom programmet innan? Ska jag bara värma upp och sedan köra? Jag har nog gjort olika varje gång och kan fortfarande inte säga vad som passar oss bäst.

Lottdragning och jag fick startnummer 14, sist i klassen. Jag är oerhört lättad när jag ligger på en kant under platsliggningen. Det blev två grupper och där Janis och jag låg i andra gruppen. Platsliggningen gick bra, Janis tröttnade och lade hakan i backen och undrade när vi var klara. Mitt enda uppdrag är att ha fullt fokus på Janis och inte bry mig om andra hundar. Om jag förstod det hela rätt så reste sig två hundar och en satt upp. En lugn och trygg golden hane låg jämte oss. Tandvisningen var över på ett smäck, Janis fjäskade in sig snabbt hos domaren. Tävlingen började med andra ord på bästa sätt, 10 poäng på platsliggningen och 10 poäng på tandvisningen. Gott!

Idag gick jag och värmde upp på en gräsplan och körde igenom hela programmet innN. Janis kändes fokuserad och jag fick bra kontakt. Det har vi haft tidigare också men tappat allt när vi väl gått in på plan. Denna gång kändes det dock annorlunda när vi gick in och tävlingsledaren började kommendera. Janis var med mig och det var en enorm känsla - den kommer jag leva på länge!

Läggande under gång gick bra men kanske inte riktigt så bra som domaren bedömde. Fick högsta betyg. Inkallning kan jag inte förstå vårt betyg då Janis ställde sig upp innan jag kallade. Det som är glädjande är att jag fått ett första pris även om han dragit ner betyget till en femma som jag trodde skulle bli fallet. Ställandet gick bra, hon stod stilla och var fokuserad på mig och inte marken som varit en tendens vid våra senaste tävlingarna. Apporten var inte alls bra, hon tog den men släppte. Apporten var väldigt annorlunda och helrund på något konstigt sätt, fick en femma. Hoppet var klockrent och den tian var vi väl värda.

Platsliggning: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 9
Läggande: 10
Inkallning: 9
Ställande: 9
Apportering: 5
Hopp över hinder: 10
Helhet 9

Totalt 187 poäng, ett 1:a pris och en 3:e placeing.

Trots snälla poäng, som jag kanske inte var värd fullt ut (domaren dömde snällt genom hela startfältet), är jag väldigt nöjd med Janis. Framförallt linförigheten som tagit fem steg framåt. Jag är även nöjd på henne fokus i övriga moment. Nu vet jag hur det kan kännas och nu är vi ett steg närmre vårt mål om ett LP1 2011.


Ett steg nämre vårt mål genom dagens 1:a pris...


Min stjärna!

Här hemma har Sarah och jag frossat i thaimat och bara slappat en stund på soffan. Jag är dödstrött och kommer inte röra mig ur soffan förrän sängen kallar. Imorgon är en fullspäckad, men rolig dag, inplanerad! Och... nu är alla lampor släckte och lite värmeljus lyser upp tillvaron. Det räcker denna ljusa dag!

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Sonja Aldén

26 Mars 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Blandade aktiviteter!

Ett av mina favorituttryck är Carpe Diem. Så enkelt att förstå, men så svårt att efterleva. Ibland kommer jag på mig själv att bara planera framåt och inte alls njuta av det som sker runt omkring mig. Jag gör ju massa spännande saker men ändå känns det inte som jag njuter fullt ut som jag borde. Hur fångar du dagen på bästa sätt?

Måndagen förra veckan åkte jag direkt till stallet efter jobbet. Tog in alla hästar och begav mig sedan till manegen för ett dressyrpass på Polly. Det märks att hon är inne i fällperiod då hon är lite tröttare. Mjuk i munnen och oerhört lyhörd. Åkte sedan till Majorna där jag träffade ett par kompisar över en fika innan det blev en promenad vid havet med bästaste mamma. Att andas havsdoft är aldrig fel.

Tisdagen innebar en tur till stallet på lunchen då Polly fick nya skor. Snösulorna åkte av och denna gång satte vi inte dit några hela sulor. Vi ska testa om hon blivit lite tåligare i fötterna. Direkt efter jobbet blev det träff med Kebnekaisetjejerna Sofie, Jenny och Jeanette. Vi planerade vidare och som det ser ut nu är vi mellan fyra och sex stycken som åker. Det kommer bli så roligt och en resa som jag sent kommer att glömma. Efter mötet åkte Sofie och jag till klubben där vi promenerade med vovvarna runt golfbanan.


Det lär bli en mäktig upplevelse i sommar!

Onsdagen bjöd på agilityträning på klubben tillsammans med ett glatt gäng. Testade slalombågar med Iza, men hon tyckte de var läskiga. Är kluven om jag ska försöka mig på med bågar på det slalomet som har tunnare pinnar och gör bågen större eller om jag ska fortsätta med koppelmetoden. Vad tycker ni läsare? Iza har ett sug mot skålen och jag känner redan att hon själv går så att säga. Iza sov även över och en sak kan jag säga; skäggiga damen tar stor plats i sängen.


Söta lilla sak...

Torsdagen ägnades först åt Polly efter jobbet. Det blev en promenad och sedan longering i paddocken. Därefter åkte jag till Blå Stjärnan där jag mötte upp Jonne och Lowa då det stod simning på schemat. Janis skötte sig fint i bassängen, as usual. Blev sedan bjuden på middag hos Rosa och Jonne, supermysigt. På kvällen kom söta jacktcockern Bis.

Under torsdagen opererades Meg. Genom en titthållsoperation togs äggstockarna bort. Inget mer löp - så underbart!

Fredagen bjöd på en visit till Hagabadet tillsammans med Nettan. Vi relaxade, badade pool, bastade och bara var. Sedan gick vi på restaurang och jag drog vinstlotten med min supergoda pasta. Tog en promenad med hundarna (Janis, Iza och Bis) innan sängen kallade.


Trevlig eftermiddag och kväll med Nettan!

Lördagen startade med en härlig promenad runt torsdagsrundan tillsammans med Sarah och Sofie. Hundarna glada och solen började så sakta tränga igenom molnen. Deltog sedan på GMBK:s visionsdag och självklart ville jag driva frågor för agilityn i klubben. Små steg är vad jag orkar med och eftersom jag valt att inte hålla någon kurs i vår kommer jag att lägga tid och enerig på Trippelchansen. Detta blir en serietävling under våren och som riktar sig både till nybörjare till folk som tävlat i många år. Responsen är redan jättebra och det ser ut att bli många som kommer. Läs mer här. Jag tog även på mig att fixa med layouten och skriva lite om agilityn för klubbtidningen. Det är ju sådant som jag tycker är roligt och eftersom jag jobbar lite med det så tror jag att jag vinner mycket på att leka med sådant även på fritiden. Kommer inte bli något revolutionerande, men två nummer ska vi nog klara av att skapa under ett år. Efter visionsdagen blev det promenad och uppvärmning av hundarna innan det blev agilityträning. Byggde upp två kombinatioer och Janis fick köra en av dem, ni skulle sett hennes ögon! Hon kändes otroligt fin och lyhörd och kontaktfälten satt som ett smäck. Iza fick köra vidare med slalom och lilla Bis tränade jag lite grunder med också.

Efter en heldag på hundklubben åkte jag till sjukhuset för att hälsa på Farmor. Fick kontakt och nu ligger hon på infektion. Det är långt ifrån bra men det var skönt att hennes envishet lös igenom när vi pratade. Jag önskar jag kunde göra allt bra nu, men jag vet att hon är gammal och den infektion hon har på hjärtklaffarna inte är att leka med. Krya på dig Farmor!

Kvällen spenderades hos Lina med supergod middag. Var ett bra tag sedan vi träffades och det var kul att träffa "hennes" kompisar. När jag väl kom hem såg det ut som ett bomnedslag. Hela leksakslådan var utdragen i hela lägenheten och fodertunnan låg öppen men med massa mat kvar. Vem var tjuven? Då Janis inte skämdes som hon brukar göra när hon gjort något dumt hade jag ganska snabbt mina aningar. Helt rätt, för den som hade akut behov att fylla svart påse var Bis, som numer går under namnet tjuven.

Tjuven...


Söndagen var helt ljuvlig med en tur till Jeanette Ahlin tillsammans med Sofie och hundarna. Vallning stod på schemat. En lite promenad i skogen och sedan blev det vallning i 25:an. Janis var inte så lite övertänd och hon är lite väl tuff för mig. Hon sträcker mest ut det långa fingret och vallar bäst själv (tycker hon!). Hon är nog egentligen rätt duktig men jag behöver hjälp och borde, och vill, gå kurs. Gärna för Cima som jag uppskattade enormt när vi var där i vintras. Bis fick träna lite slalom och kontaktfält och efter både fika och myssnack bar det av hemåt igen.


My little princess goes wild!!!

Kvällen spendares på ett café och i en biosallong med Ida, Sofia, Stefan och Sarah. Hur många lingon finns det i världen är en film alla borde se. Jag var en lipsill bland alla andra...

Igår tog jag en tur ut på Polly som var på ett strålande humör. Sedan bar det av till klubben med mamma för promenad och lite agilityträning med Iza. Har lagt upp strategin att jag vill träna hindersäkerhet och hindersug och att därefter lägga på svängar. Jag vill att hon ska vara helt galen på plan och bara älska agility. Körde startträning vilket går riktigt bra samt rakor där hon helst ska vara före mig i mål. Som vanligt när jag är på klubben tränade jag slalom också.

Idag möttes Sofie, Jeanette, Jenny och jag upp för att titta på vandringstillbehör. Jag ska försöka köpa några saker per månad. Väska har jag sedan tidigare och de flesta kläder tror jag. Idag fyndade jag dock ett par rejäla vandringkängor från Alpina. Halvpriset och jag tjänade 1000 kr. Jeaentte köpte likadana, vi kommer vara snyggast (eller inte!) på stigarna. Tyvärr var det lite stressigt då jag skulle spela badminton klockan 18 tillsammans med Rosa och hennes gamla fotbollskompisar. Jag hade inte rört ett badmintonrack på tio år men ändå hade jag lite koll. Svettigt och kul och träningsvärken jag kommer att ha imorgon lär vara enorm.


Fynden!

Här hemma är det tomt. Janis är kvar hos mamma och pappa. Jag ska försöka lägga mig inom kort för att vara på jobbet urtidigt. Skönt att kunna utnyttja kvällarna och ljuset som faktiskt är nu. Välkommen våren, du är efterlängtad!

Och... sedan har jag anmält mig till en mängd tävlingar. Var syns vi?

Kalmar 17 april
Janis debut efter sex månaders tävlingsvila. Janis klass III och Meg klass II.

Oxie 22-23 april
Janis klass III båda dagarna och Meg klass II en dag.

Tranås 30 april-1 maj
Janis klass III och Meg klass II.

Oxelösund 7-8 maj
Janis klass III. Meg tävlar klass II med ? i Kungälv.

Knivsta 21-22 maj
Janis klass III + lag.

Falkenberg 4-5 juni
Janis klass III och Meg klass II.

SM 17-19 juni
Janis kör lag med The Challengers.

Gotland 1-3 juli
Janis kör klass III och Meg klass II + båda hundarna kör lag.

Dania Cup 10-16 juli
Janis kör klass III och Meg klass II.

Ulricehamn 17-18 juli
Janis kör klass III och Meg klass II + båda hundarna kör lag. (Eventuellt står jag över en del med Janis här)

Och kanske jag ska sätta mig ner och fundera ut våra mål för 2011. Vårt allra mest prioriterade är att Janis ska hålla sig frisk och att vi ska ha roligt tillsammans.

Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända.

Thomas Ledin

22 Mars 2011  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Berg och dalbana...

Livet har sin gång. Jag är väl medveten om det men ändå är det som himlans jobbigt när någon i ens närhet inte mår bra. I mitt fall är det Farmor, en gammal kvinna som fram till för två veckor sedan aldrig legat på sjukhus och som nu är riktigt dålig. Viktigast av allt är att hon inte har ont och det verkade hon inte ha när vi var och hälsade på igår. Krya på dig!

Måndagen innebar stallet och insläpp av hästarna innan Polly och jag skrittade ner till manegen för ett litet pass. Hon gick riktigt bra, en del spöken i hörnet, men mjuk och fin i munnen. Mamma och jag tog en promenad vid havet och jag fick andas havsdoft. Fick se en glimt av paradiset och längtar så efter första turen dit - den är magisk på något vis.

Tisdagen bjöd på jogging tillsammans med Janis. Det var vår första tur tillsammans detta år. Premiären blev på Hills Golfklubb och det kändes i benen då det är rätt kuperat på sina ställen. 40 min och jag supernöjd! På kvällen blev det pubquiz med Sofia, Elin och Jeanette på l´assino. Åt och drack gott samtidigt som vi försökt slå vår blonda kloka huvuden ihop. Det gick sådär, vi kom sist. Det var sjukt svårt denna veckan.


Delad glädje är dubbel glädje!

Onsdagen började med ett besök hos doktorn för egen del. Har blött mycket näsblod den sista tiden och nu fick jag kärlen lagad med Karlssons klister. Numer bränner man inte utan lackerar, jag hoppas det hjälper. Efter jobbet blev det promenad med Emma x2 på klubben och sedan tränade jag både Janis och Iza. Iza fick köra sitt andra slalompass och hon har en grym framåtanda mot matskålen! Janis fick köra lydnad men hade sneglade ögon på balansbommen. På kvällen fixade jag ett par timmar med hemsidan för Göteborgs Hundungdom, det är så kul att de kommit igång med aktiviteter igen efter vinderdvala. Innan sängen blev det nostalgi tack vare ett SMS från Sofia om She´s all that gick på femman. Herregud, jag var helt förälskad i den filmen. Somnade tokskönt!


Näsblod i tid och otid. Här 20 minuter innan vår uppvisning på Scandinavium.


Iza har nu börjat träna ordentligt och det är jätteroligt!

I torsdags släppte jag ut hästarna innan jobbet. Det är riktigt segt att gå upp vid fem för att hinna med det. Tur att det snart är sommar och bete. Efter jobbet blev det simning för Janis del på Blå Stjärnan. Janis kör vidare med sitt program och hon är så otroligt duktig i vattnet.

Fredagen bjöd på lite träning på klubben med Iza i form av slalom innan vi fick sällskap av Eline och Bis på en promenad runt golfbanan. Därefter blev det snabbdusch och in till Majorna för lite käk och vin. Red Lion diggar jag skarpt, god hamburgare och supergott vin till hyffsade priser. Vid nio snörade vi på oss fulskorna och bowlade. Började inte alltför bra med kom över skamgränsen 100 i första serie (fick 111 poäng). Sarah gjorde strike efter strike och Ida gjorde den snyggaste avslutningen jag skådat med tre strike i rad. I den andra serien slog jag personbästa med 157 poäng och totalt slog jag Sarah med två poäng och kvällen var räddad för min del! Roligast var dock att skåda mannen på banan brevid. Han levde kvar på 80-talet i både frilla och tröja och gjorde värsta ritualerna inför varje omgång. Den vita polon med det lila svarta märket och den enorm kraften i "kasten" fick oss att verkligen glo. Att han sedan körde med ett 8 kilos gjorde ju inte saken än mer pinsam. När vi var klara kom pottfrillan fram och gav Ida ett paket med choklad och han drog historien om en gammal tjej han hade för 15 år sedan innan han flyttade till Asien som var så lik Ida. Han poängterade även att han inte stötte på Ida, nähä! Att hans ögon sedan föll i marken när Ida gav chokladpåsen till vakterna avslutade en kul visit i arbetarkvarteren. Vi tog sedan spårvagnen in till stan och det blev lite häng på Bliss med i min smak för hög musik. Jag börjar bli gammal.


Personbästa och vinst!

Lördagen började med utsläpp av hästarna och sedan en härlig tur ut i skogen tillsammans med Annica och Princess. Kallt som satan, men härligt att rida i dagsljus. Tog sedan med hundarna till klubben för promenad och lite agility med Iza . Körde lite slalom och en kort kombination, vilket gick bra. Städade lägenheten, handlade mat och körde sedan mamma och pappa till båten då de skulle på fest. På sjukhuset mötte jag sedan Johan och gullungarna och det var riktigt jobbigt. Många tårar kom och det var jobbigt att inte få så mycket kontakt. Fick med mig Ella i bilen och vi åkte hem och hämtade Janis innan det blev att shoppa lördagsgodis och en tur ner till Billdal. Tänk att systern fick bestämma mat och liksom vanligt blir allt jättegod när min bror står vid spisen. Spelade spel med ungarna, tittade på film och hade det lugnt och skönt. Dagen innebar även glädjande beskedet att Meg klassade upp sig till agilityklass II. Jag efteranmälde henne och Sarah tog med henne till Linköping med tipset att hålla henne i handen. Hon är ju lugn och säker och pinnen kom i hamn. Så skönt att vara i samma klass i både hopp- och agility! Tack kompis - nu står det 1-1...

Söndagen har bjudit på en blandad kompott. Vid halv nio åkte Emma, Sarah, Elin, Peter och alla våra hundar till Hundstället Hjärtat för lydnadstävling. Mina förväntningar var inte så höga med tanke på det trånga utrymmet, pelare osv. Är inte missnöjd, men vet att vi kan bättre.

Platsliggning 9
Tandvisning 10
Linförighet 7
Läggandet 7
Inkallning 10
Ställande 5
Apport 10
Hopp 8
Helhet 8
Totalt 158 poäng

Platsen gick bra även om hon inte lade sig på mitt första kommando, därmed ett dk. Egentligen borde man väl ha 8 då? Tandvisningen gick bra, domaren var trevlig och mötte hundarna på ett mycket bra sätt. Linförigheten började inte alls bra då Janis nosar, kliar sig när hon satt sig men jobbade upp sig och slutet kändes det bättre. Läggande gick segt. Inkallning perfekt. Ställandet var nog snällt bedömet, hon står still men nosar (hon nosade exakt på samma ställe hela tiden och hon brukar f-n aldrig gå med näsan i backen). Apporten gick fint och hoppet slår hon tyvärr i men gör perfekt ingång. Totalt sätt så ville jag ha lite mer go och jag ser fram emot när vi får tävla ute utan hästbajs eller gamla kissefläckar där vi ska gå. Tack för en trevlig dag tjejer och snart går vi på det igen!


...

Direkt efter tävlingen åkte Sarah och jag till staden med hundarna. Medan andra åker till skogen på söndagar blev det shoppingtittande och fika. Janis är riktigt bra i sådan miljöer och lägger sig och väntar medan jag kikar osv. Var inne på Femmans sport och drömde mig bort bland alla snygga fritidskläder. Jag diggar nog mer sådana kläder än vanliga. Spande på mina kommande agilityskor, Salomon SpeedCross 2, men behöver spara ihop lite pengar. En hel del lär ju behöva shoppas inför sommarens vandring också. Väl hemma blev det direkt ut på en joggingtur för min egna del. Med musik i öronen och lätta steg tog jag mig runt mitt varv här i Mölndal. Det kändes verkligen underbart skönt och orken hade jag - good feelings! Här hemma blir det nu soffa, matlåda från igår och Solsidan. Bra avslut på en vecka som gått lite likt en berg och dalbana.

Visst finns mirakel
och för mig är det faktiskt du.

Suzzie Tapper


13 Mars 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Rosa kompisar, ny tävling och lilla farmor är på sjukhus...

I måndags var jag med Janis på massage och hon är väldigt bra i kroppen. Nu börjar vi så sakta öka träning och gå längre promenader. Är vi ute på promenader i ojämn mark lindar jag tassen, men annars går hon som nakenfis. Det går med andra ord och åt rätt håll och det gillar vi!

I tisdags red jag ett härligt dressyrpass på Polly i manegen. Hon var framåt och mjuk i alla gångarter. Så underbart att rida igenom henne och låta henne sträcka ut på mjukt underlag. Jag har dock fortfarande känningar i rumpan, vilket inte är så himla kul.

I tisdags köpte jag mig ett par nya kompisar. Har i flera år haft joggingskor från märket Acsis. Har egentligen inte provat ut ordentligt utan bara känt att de är sköna. Detta år ville jag dock kolla ut en modell som verkligen passade mig. Fick tips om Löp&Sko på Plantagegatan och tog mig tid att åka och springa ut ett par. Fick näcka av mig på fötterna och stå på speglar, springa på löpband i omgångar innan den söta säljaren tog fram ett par apfula vita/lila skor. Min fråga var ju om man fick tänka något på det estetiska. Nope. Som tur var så behövde min fot lite mer uppbyggnad i skon och ett nytt par kom ut, ett par knallrosa. De satt perfekt och jag blev glad över mina nya kompisar!


Mina nya vänner som ska ta mig mot målet "en mil med glöd och utan blodsmak"

Kvällens spenderades med Karin och lite vänner till henne på en restaurang/pub i stan. Det nalkades pubqiuz och det var riktigt trevligt med varierade frågor och halvkluriga frågor. Vårt lag gick det faktiskt rätt bra för, topp 5 iafl.

I onsdags tog jag min premiärtur. 6 km på dryga halvtimman och det var så jäkla skönt. Med mina nya springbyxor och rosa kompisar kändes det rätt lätt. Mitt mål är ju att springa milen utan att känna mig trött i sommar så nu blir det ett par turer i veckan så jag uppnår mitt mål. Längre fram hoppas jag ju att Janis följer med, men just nu springer jag ensam.

Efter joggingturen blev det fika med Sofia och Ida på Kardemumma i Majorna. Så mysigt att träffa krulltottarna och bl.a. höra om Sofia och Stefans bröllopsresa. Senare på kvällen åkte jag till klubben och tränade lite lydnad med PT:n. Janis gick helt okej, känns som hon går bättre ut på gräs än inne i manegen.

Torsdag morgon och utsläpp av hästarna i stallet. Polly fick vila då jag hade bråttom till ett morgonmöte. På kvällen blev det ett simpass för Janis på Blå Stjärnan och vi hade med Theodor som coach.


Fokuserad hund och coach.

Efter jobbet i fredags åkte jag till Alfa Hundcenter för lite hundträning. Eftersom trafiken inte var så jobbig som jag befarade hann jag med en halvtimmas jogging innan. Janis fick följa med och vi sprang på en härlig grussväg. Hon är en perfekt hund att jogga med faktiskt. Sedan blev det en timmas hundträning och typ tre timmars snack om ämnen högt och lågt. Tack Lottis, Pia och Emelie för en mysig fredagskväll i hundnördarnas tecken!Emelie hade liksom vanligt med sig kamerna...


Min finaste prinsessa!


I lördags åt Sofia, Ida och jag frukost på favoritstället Egg&Milk. Gott och mysigt med tjejsnack as usual. Åkte sedan hem och hämtades upp av Sarah för att bege oss iväg till Tjörn och en ny lydnadstävling. Tog ut Janis för att rasta och insåg då att jag glömt koppel, eller glömt och glömt för det låg kvar där jag lapade sol medan jag väntade på Sarah. Som tur var fick jag låna ett...

Jag drog startnummer 2, vilket kändes som ett bra nummer. Hellre tidigt än sent om jag ska vara ärlig.

Följande poäng på momenten:
Platsliggande: 10
Tandvisning: 8
Linförighet: 7
Läggande: 8
Inkallning: 10
Ställande: 0
Apportering: 8
Hopp över hinder: 9,5
Helhet: 9,5

Platsliggningen var lite rörigare än de tidigare jag varit med om. En hund lämnade (bra gjort av föraren då hunden nog kunde förstört mycket) då den skällde och sprang iväg. Janis tyckte det var lite jobbigt och försökte krypa under sanden. Hon låg fint på platsen trots en del störning av pipiga hundar osv.

När vi kom till tandvisningen så hälsade domaren på mig och sedan började han klappa Janis som lade sig ner för att gosa. Han kom ju åt tänderna men hon låg liksom på sidan. Hon är för social helt enkelt, synd att han inte bara tog tag i munnen på en gång liksom.
Gick ut och försökte peppa upp henne lite innan det var vår tur. Linförigheten kändes ofokuserad som det alltid gör på tävling. Känns som vi är ute och går på promenad i koppel liksom. Stundtals sökte hon kontakt och mot slutet kändes det betydligt bättre. Läggandet under gång var helt okej även om själva fotgåendet fram var lite halvdeppigt. Inkallning var klockren och den har vi fått 10 på varenda gång vi tävlat tror jag. Tyvärr så satte sig Janis på ställandet under gång och jag tror jag var väldigt otydlig i mitt kommenderande. Lite synd men sådant är livet. Apporten fick jag säga dubbelkommando och vi fick åtta på grund av det. Hopp över hinder gick kanon, fick 9,5 med domarens kommentar om litet hopp vid ingång. Bäst av allt var 9,5 på helheten och det är jag väldigt glad över! Trots nollande på ställandet så kom vi på en tredje plats och en ny dammsamlare åkte med hem. Sarah och Combat tog hem segern genom ett första pris och 172 poäng - grattis!

Väl hemma bytte jag snabbt om och åkte till ett ställe jag helst inte vill åka till. Min farmor har blivit sjuk och det var mindre roligt att se henne så svag som hon var när jag var där. Det positiva är att hon var bättre idag och att de börjar få ordning på bakterierna som har gått ut i blodet. Snälla, snälla - gör min gamla Farmor frisk igen!

Efter att ha varit på sjukhuset åkte jag till Skatås och sprang. Eller försökte. Det var många partier med is som innebar att jag fick traska istället. Skönt att rensa hjärnan var det iafl. Kvällen spenderades på soffan och som vanligt somnade jag likt en gris...

I morse började jag dagen med ett joggingpass på 6 km. Så himla skönt. Tog sedan ut Janis på en liten promenad innan det nalkades långdusch med ansiktsmask och vinterpälsen på benen åkte bort. Frukost och sedan ett par timmar på soffan till Vasaloppet. Såg målspurten och grät också en tår över Brinks prestation.

Vid ett möttes ett gäng upp vid hundklubben. Väskorna packade med picknick och det blev Oxsjön + Fisjön inklusive en härlig fikapaus i solen. Så himla underbart! Tack Sarah, Emma, Eline, Sofie och alla sju hundarna för en energigivande promenad.


Så fantastisk dag med härliga människor och vovvar!


Någon fjäskar in sig...


Skäggiga damen var med på vår utflykt och får 8 stjärnor av 10 möjliga i uppförande. Hon gick fram till en hund vi mötte i motionsspåret men i övrigt vad hon lös och lyssnade fint hela tiden.


Söndagens lydnadspass med PT:n blev idag på Heden. Egentligen var tanken att vi skulle till Göteborgs avd. men då det mer var en skridskobarna förslog jag Heden. Tur nog kunde vi vara på en halva av konstgräsplanen medan de andra lirade boll. Att träna bland fotbollar är nog en av de största störningar vi kan göra. Vi började med platsliggning och den gick kalasbra. Sedan trändade jag en hel del kontakt och i slutet fick jag tips på övningar att få henne att få mer fokus på mig och att ta ansvar i t.ex. fotgåendet.

Och... en söndag avslutas med Solsidan. Skrattar högt för mig själv. Stör mig på Ove, skrattar högt åt tjejmiddagen som jag får lite igenkänningar ifrån (känslan!),  Alex som bara gör allt fel...

Nu ska jag hoppa i säng och mysa med världens bästa vovve. Klockan står på tidigt och en nya vecka tar fart med jobb, stall, hunderi, vänner och familj!

Take care!

You are a pearl I set out to find.
A hidden jewel of a different kind.
You are more precious than gold,
more valuable than diamonds.
You are a treasure buried in the ground
that I won’t trade what ever comes around.

6 Mars 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida