- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Galopperat över ängarna...

... och gått agilitykurs. Med dagens korta blogginlägg kanske det är dags att skaffa Twitter?

God natt.

För att åstadkomma handling är inget bättre
än enfald kombinerad med viljestyrka.

Henri Frederic Amiel

29 April 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
En tisdag i april.

Gå upp halv sex, lämna hundarna och vara på jobbet strax efter sju. Hektisk jobbdag. Hämta hundarna på mammas jobb. Köra hem mamma. Åka till stallet för att ta in hästar, mocka, göra mat och rida ett dressyrpass i paddocken. Måla staket hos Sonja tillsammans med 16 andra glada hundmänniskor. Ta en kortare promenad med vovvorana. Äta grillad hamburgare a la Tommie. Skratta och tjöta. Träffa ullbollarna en kortis innan hemgång. Vara hemma vid tjugotvå. Betala tråkiga och dyra räkningar. Planera och anmäla till tävlingar. Svara på mail och göra det sista måstena. Nu längtar jag efter sängen. Saknar Zessi som flyttat hem men har min älskade prinsessa brevid mig. Tjugotre och fyrtiofem. God natt.

Nuet är den punkt där tiden vidrör evigheten.

C.S Lewis


28 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Tvärs över Sverige till en ö och sen tillbaks igen!

I lördags backade jag upp bilen till dörren vid halv tolv och hjälpte till att packa in tantens alla handväskor. Som tur var fick även Fliza plats på en liten plätt i baksätet. Därefter började vår resa mot den långsmala ön i öst. I en bil bakom befann sig Rosa och Jenny och i en bil framför Sarah, Cecilia, Linn och Michaela.

Mål. Det fanns bara ett mål i Hannas ögon - Kosta Outlet. För er som aldrig varit där vore drömmen att få vara där lite mer än de två timmar vi hann med. Fick shoppat en skarf, ett paket till ett kommande stort födelsedagsbarn, ett par örhängen och solkräm. Billigt och bra. Alla shoppade nog något tror jag - nice!

Efter att affärerna stängt åkte vi till en pizzeria där vi satte hundar i stolpar och åt en halv pizza var. Ganska tråkig pizza men ändå god. Inser att pizza inte är min grej direkt.


På timmar hinner man shoppa mycket...


Hundar på rad...

Därefter åkte vi mot Öland där Jenny och jag fick äran att shoppa maten på Ica medan tanterna åkte vidare till campingen. En viss äldre dam har nämligen sina egna speciella njutningsattribut med sig och tjatar om detta hela vägen. Herregud!


För snabbare fart på magen...


En glad Jenny.


Vid nio sattes grillarna igång och sedan hade vi långbord med urgod mat och gott vin!

Vid halv sju ringde klockan och det var dags att ta en morgonpromenad. Tog med hundarna till vattnet, så vackert. Därefter frukost och städning innan vi åkte till tävlingsplatsen. Låt mig rapportera följande 8 lopp:

Agility A
Zessi: Då resterade i laget tyvärr diskade sig gick jag ut för att testa lite grejer bl.a. i slalom som blev fel en massa gånger. Annars en ganska glad och pigg hund.

Janis: Janis gjorde en helt okej start som var rätt svår, låg fint och startade med fokus. Tog kontaktfälten helt okej men tyvärr fick vi både vägringar och rivningar på vägen. Inget superlopp direkt. Tyvärr diskade sig laget.

Hopp A
Zessi: Noll fel och en glad hund i mål. Många okej blindbyten och det kändes som jag hade henne med mig hela tiden. Well done. Tyvärr diskade sig de andra.

Janis: Fullt ös medvetslös. Fick två rivningar och en rätt så ful sväng men annars härlig attityd och bra fokus. Mest nöjd med snäv sväng vid en staketliknande passage. Laget hamnade på en 5:e plats tror jag.

Hopp B
Zessi: Den gamla drog på sig en vägran (däcket) och får fem fel. Hennes förare var sen i ett byte och fick tacka hunden för den en enorma räddningen. Tror de andra diskade sig.

Janis: Här var hennes matte rätt stressad och stundtals märktes det på handlingen. Sen i bytet till slalom och Janis kunde inte rätta till mattes misstag. Går tyvärr flera portar i slalom och blir diskad.

Agility B
Zessi: 5 fel på nerfarten av balansbommen. En ganska trött hund men som kämpade på i sin takt. Rosa hade noll fel men tyvärr diskade sig Sonja.

Janis: Vägran in i slalom, en akuträddning som nästan blev en disk. En rivning tror jag och sedan i mål. Laget gick igonom men tyvärr med för många fel.


En nöjd prinsessa!

Rent resultatmässigt var det inte så bra men å andra sidan är det inte lätt att ens ta sig igenom på tre hundar. I första agilityklassen klarade bara 2 av 12 lag att tas sig igenom.

Efter en härlig och solig dag startade vi bilarna för att köra hem igen. Stannade i Växjö och åt på en helt fantastisk restaurang. Typ av mat. Arabiskt-egyptiskt. Så söt restaurangägare också.


Ett hett tips i Växjö.

Vid nio var vi hemma och tre trötta tjejer sov ganska snabbt som grisar...

Idag har det inte hänt mycket mer än att det blev en härlig promenad tillsammans med Rosa och hundarna. Sushi på klipporna och glada hundar.


Lowa njuter hav havet...


Medan Janis och Zessi njuter på ett annat vis...


Nu väntas kvällsfika tillsammans med Katarina och Kajsa.

CARPE DIEM!

27 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
...

... bilåkande i massor, shopping, camping, våningssäng, engångsgrillar, massa agility, arabisk restaurang och fantastisk social samvaro - det har varit en lyckad helg på Öland!

Nyduschad ska jag nu hoppa ner under täcket och försöka sova och ladda om inför en ny jobbvecka! Rapport om helgen utlovas inom kort.

Natti natti.

Du är allt jag nånsin önskat, du är allt jag nånsin drömt.
Du är den som får mej minnas, alla drömmar jag har glömt.
Du e den får mej hoppas, du e den som får mej le.
All min kärlek får du bära, hela livet vill jag ge.

Du är där när ingen ser mej, du är där när stormen yr.
Du är där när natten skrämmer, du är där när dagen gryr.

Jag vill alltid ha dej nära, när som åren läggs till år.
Vad livet vill oss lära att framtiden e vår.


26 April 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Världens bästa Kajsa finns inte mer...

Igår somnade min första ögonsten till border collie in. Nästan 15 år gammal blev hon och var för de mesta pigg och glad även det sista.

Kajsa kom in i mitt liv för 8-9 år sedan inför en uppvisning på Scandinavium. Då min egna lilla råtta till hund (Pepsi) löpte fick jag låna Kajsa eftersom Minna vara gravid. Kajsa var som en dröm. Hon gjorde ju allt man bad om.

Åren gick och vi blev ett riktigt härligt tävlingsekipage. Hon gjorde alltid sitt bästa. Vi tävlade i klass III fram till hon var 11 år gammal. Underbart.


Kajsa i full fart...

Dock minns jag Kajsa mest som den gosiga hunden. Hon med ögonen som gjorde att man förstod vad hon ville. Hon var väldigt, väldigt speciell.


Kajsa badar.


Underbara, kloka blick.

Zessi var inte hemma när Minna fick åka in med henne igår natt. Vet inte hur hon reagerar när huset är tomt när vi kommer hem från Öland på söndag. En stor tröst är att hon har Janis.

Så underbara Kajsa. Njut nu av bollar, får, tunnlar och en massa gräs att rulla dig i där uppe.


Sov sött älskade hund!

Var inte ledsna,
jag sover inte.
Jag är tusen vindar som blåser,
jag är diamantglittret på snön,
jag är solsken på mognat vete,
jag är det milda höstregnet mot din hud.
När du vaknar i gryningsdunklet
är jag det lätta suset av fåglar flykt.
och sången om ett annat liv.
Jag är de milda stjärnorna
som lyser dig hem i natten.
Var inte så ledsna,
jag är hos er,
jag är ljuset,
jag är fri.

R.I.P Kongahälla Kajsa

 

25 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Verktygslåda och skogens konung!

Igår var det dags för kurs igen på kvällen. Liksom alltid stressar man från jobb för hämta hunden, hinna till stallet för att med andan i halsen komma till agilitykurs! Som alltid sken solen och Halleröds populäraste man, Tommie, fixade bakpotatis med skagenröra! Mumma.

Så till själva kursgången som igår var fokus på kombinationer och påbyggnad av verktygslådan. Fick en del tankar som jag ska jobba vidare med. Jenny B och jag fick köra tillsammans när vi i par tränade på olika kombinationer.

Vi började med slalomkombinationen där det var fokus på ingång i fart. Det märktes att en liten polett hade trillat ner efter veckans hårda slalomträning. Janis satte slalomingångarna 100%. Så nöjd med fröken.

Därefter blev det två hoppkombinationer där jag definitivt känner att jag har mycket kvar. Staket och treadle har vi inte övat särskilt mycket faktiskt. Fick många tips och ska även fylla på verktygslådan med keep och hopp-back. Har inte som mål tills nästa vecka utan veckan därpå eftersom det är tävling i helgen.

Sist i kombinationsträningen blev det balanshindren. Fick en del påbackning förra gången att Janis har fel attityd. Att hon inte har fokus på sin uppgift utan vad som ska hända sen. Vet inte om jag fattar ännu trots flera genomgångar. Korkad blondin? Enligt A var det mycket bättre medan jag själv knappt kände någon skillnad. Vi tränar vidare.


Texten lite svår att se här. Men mest anteckningar för mig själv!

Hela kursgången avslutades med en bana. Starten kändes riktigt bra men tyvärr tappade jag henne i en tunnel vilket resulterades i en disk. Attans! Hon låg helt okej i starten (det börjar sakta men säkert hända något) och hade bra fokus tom. slalom.

En innehållsrik bana!

Kursgång nummer två var nog den bästa jag gjort på 2 terminer för instruktör A. Han är petig som få men galet var grymma vi ska bli. På kursen får jag idéer och tankar att jobba vidare med. En del på mitt egna lilla vis när jag finular i min ensamhet eller på så sätt som A förespråkar. Men lite Hanna-känsla ska allt vara kvar. It´s me.

Idag har jobbet gott i ett. Minnas snälla pappa kom till mitt jobb med Zessi lagom till 16.30. Hem till Fiskebäck och hämta Janis och fylla på energiförrådet. Därefter åkte vi till klubben för att gå ut i skogen. En superjägare till hund och husse följde med ut. När vi gott en halvtimme fick superjägaren lukt på något och japp tre meter från mig står dubletter av skogens konung. Hjälp! Janis lade jag med en gång och hon brydde sig inte så mycket. Däremot brydde jag mig. Var lite rädd faktiskt och galet vad stora de är. Tog en liten omväg hemåt.

Tränade väldigt kort med Zessi som kanske var något seg. Janis sjöng kör och var lite småsur över vilodag.

Nu är det bara tre dagar tills laget gör debut. Här får du nu äntligen informationen Lottis! Låt mig presentera The Challengers:

A: Rosa med tollaren Lowa
En av Janis bästa polare och min extra mamma nummer 2. Har precis börjat tävla och är ett hyffsat säkert kort.

B: Me and my princess.
Vinna eller försvinna. Ett wildcard!

C: Jenny med border collien Chili
100% full fart jämt. Ett wildcard!

D: Lisa med border collien Vicky
Det säkraste kortet. Den enda hunden som inte är grön, tävlar klass III. Tills nästa år blir antagligen Vicky ersatt av en yngre herre, lille Axl.

Till Öland i helgen blir vi tre som åker. Lisa som kom med i laget förra veckan envisas med att fylla år och släkten har lovats tårta!

Förutom laget The Challengers åker Kulingvarning även iväg. Också med tre hundar. Håll tummarna för oss alla - det behöver vi.

Nu ska jag hoppa ner under täcket. Janis ligger i sin korg och Zessi stensover raklång i sängen. Vad härligt det är att ha hund!


Mina favoriter.

Sist men inte minst. Sätt på högtalarna och njut av texten. Jag blir alltid rörd när någon författar direkt från hjärtat. Sonja Aldén är ingen direkt favoritartist, men vilka texter.

Janis, du är mitt allt!



23 April 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Måndag, tisdag...

Måndagar är en rätt soft dag i Hannas ögon. Bara hunden som behöver aktiveras efter jobbet. Igår tog Sarah och jag tag i saken att låta våra hundar kissa på beställning vid minimal gräsplätt samt strosa genom Nordstan och fika på Avenyn. Det blev en promenad genom stan... (la la la...)

Vi möttes upp vid Heden efter att jag varit och hämtat Janis. Gick slalom mellan blåvita och rödblå supportrar på Gamla Ullevi. Sedan blev det genom Centralstationen och Nordstan, Fredsgatan upp och in på NK. Mitt framför ögonen stod den bara där, en väska som jag bara ville ha så mycket. Kunde inte låta bli och nu kan min Marremeko och Manhattan Vintage slänga sig i väggen. Jag älskar min nya sak. Efter shoppingturen traskade vi upp för Avenyn där vi stannade till och fikade på Condecco. Janis försökte köra hundtricket (något vi självklart klickat in). Tyvärr verkade ingen man falla hennes matte i smaken. Det blev grillad ciabata med ett urgott rättvisemärkt te. Till efterrätt delade Sarah och jag en brownie med spår av nötter. Ha! Gick Vasagatan upp och svängde sedan ner mot allén och traskade tillbaks till Heden och till den grå pärlan. Vilken härlig kväll - tack kompisar!


Måste jag liggar här matte??? Varför ett kallt golv när det finns mjuk mossa?


Suck. Shopping är inget kul...


Får man smaka?


Mums!


Janis med sin bästa killkompis...

Idag däremot hade jag önskat att dygnet hade betydlig fler timmar. Efter en mycket hektisk jobbdag åkte jag till stallet där jag nästan tappade hakan när jag skulle ta in min stora prinsessa. Hon galopperade till mig. Har aldrig hänt på de sjutton år jag ägt henne. Idag blev det en tur ut baracka. Mysigt. Träffade glada får som fått lamm (så söta - trefärgade med massa ull) samt ett rådjur. Polly var lite halvspänd men njöt nog ändå!

Direkt efter stallet åkte jag och mötte upp en ny hundkompis, Elin, som jag träffade på en tävling för ett par veckor sedan. Janis och Stella är otroligt lika i sina utryck och det var nog därför vi började prata. Världens bästa mamma kom med Janis uppvärmd efter promenad hem från jobbet så vi kunde köra lite agility på de något annorlunda hindren som finns på Nya Varvet. Är inte riktigt nöjd med beteendet på balansbommen. Gungan är lite bättre men vår hårda instruktör lär inte vara nöjd imorgon heller!

Efter det korta passet åkte vi iväg till Fiskebäck där vi traskade genom Högenskogen, koppelpromenad genom ett mysigt villaområde i Önnered mot Ganglet. Upp över berg och klippor där vi kunde njuta havdoft. Stella och Janis njöt av havet och var mer i vattnet än på land. Därefter tog vi Tippen tillbaks till bilarna där det blev en del tjöt. Tack för sällskapet!


När får vi springa???


Underbara, underbara hav...


Här hemma ligger en trött prinsessa. Hennes matte fryser lite och har druckt varm choklad. Klockan står liksom vanligt på 05.32 så nu är det dags att hopp i säng. Imorgon är det jobb, stall och sedan kurs!

If eyes can tell a story
If looks could write a tale
Then yours would keep on telling me
about a love that will never fail.

You are a pearl I set out to find.
A hidden jewel of a different kind
You are more precious than gold
More valuable than diamonds
You are a treasure buried in the ground
That I wont trade what ever comes around.

Jag älskar dig Janis!

21 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Värsta kinderägget!

Denna helg har varit perfekt. Gårdagen började med sovmorgon till halv nio. Åkte till stallet där en gnäggande ponny stod kvar inne. Mockade och fixade maten innan vi begav oss ut. Barn hoppandes på studsmattor var rena livsfaran liksom en barncykel med organge flagga bak. Annars en härlig tur i det fina morgonvädret. Väl tillbaks i stallet släppte jag ut en nöjd ponny i hagen och fyllde dessutom på vatten i silltunnorna. Mötte upp Zessi på ängarna och gissa om hon blev glad? Överlycklig!


En nöjd ponny på väg ut i hagen...

På vägen hem åkte vi förbi klubben för att träna lite. Även Nettan och Andreas kom förbi liksom Emma och Cecilia. Tillsammans tog vi en uppvärmningspromenad runt Trollskogen innan Nettan och jag körde en bana. Jag fokuserade en del på kontaktfälten då Janis har fel attityd - hon har liksom inte fokus där utan på nästa hinder. Tror aldrig jag tänkt så tidigare, hon har liksom alltid tagit dem med 2-2 metoden och okej-släpp. Har efter några dagars funderingar börjat förstå vad A menar. Inte lätt alla gånger. Slalomingången gick inget bra när det är 90 grader. Däremot var jag väldigt nöjd med slutet av banan. Zessi skötte sig fint i sin takt.

Väl hem och duscha innan jag åkte in till stan. För dryga vecka sedan hörde en gammal vän av sig, K1, och berättade att han skulle komma till Göteborg för att hälsa på vänner. Var säkert två år sedan vi hördes av och jag är ju inte för "vänskapsrelationer" som bara betyder stämma-av-läget sedan hej då. Efter mycket om och men åkte jag in till stan för en fika. Det blev Cappucino vid Kungsportsplatsen där jag förutom värsta kinderägget käkade rabarberpaj och drack en cola. Så till de tre överraskningarna.

1. Han är ringmärkt, dvs. förlovad.
2. Bröllop väntas sommaren 2010.
3. Barn kommer om två månader.

När överraskningarna var slut åkte jag hem för att hämta hundarna. Åkte sedan till Önnered där mamma och pappa mötte upp oss i båten. Mot paradiset!

Kvällen spenderades med tänd brasa, god mat och lite tv. Superskönt. Sov sedan 11 timmar i min nya sköna säng. Fick prova spikmatta, vilket verkligen rekomenderas, planterade lite blommor och tog en långpromenad på klipporna med hundarna. Helt underbart trots hårda vindar.


Riktigt skönt även om jag först var väldigt skeptisk...


27 piggar på varje rund plopp...


Min första plantering...


Min andra plantering...


Trotsig hund räcker ut tungan... ;o)


Himlen är oskyldigt blå...


En nöjd Zessi...



Prinsessor!


Skimrande hav...


Njuter!


Nyfiken...


Heja blåvitt!


Denna skärpa gillar jag...


Zessi njuter till 110% och Janis väntar på sin tur...


Bland påskliljorna...

Vid tre åkte vi hem igen. Tog en sväng förbi Frölunda Torg där jag köpte en glasfil till mina naglar samt en sådan där vit penna (vet ej vad det heter) som gör naglarna extra snygga. 

Söndagsmiddag hos Farmor tillsammans med mamma och pappa. Liksom vanligt jättegott!

Vid sex åkte jag till klubben och mötte upp Sarah och Combat. Vi utforskade återigen skogarna kring klubben och hittade idag en ny runda på knappa timmen - Tusserundan. Vilka vyer, värsta Ronja Röverdotterskogen stundtals. Nice. 

Efter promenaden byggde vi upp en kombination och dessutom lade jag mycket fokus på slalomingångar och kontaktfält. Nöjd med kombinationen med båda hundarna. Janis svänger riktigt bra och snävt. Däremot så forstsätter vår nöta-nöta-nöta träning på kotnaktfält och svåra slalomingångar! Militärfältet fick bli vår avslutningsrunda innan mörkret kom. Minna hämtade Zessi (hon kommer till oss på onsdag igen) och vi andra åkte till hem till skatteparadiset. Behöver jag säga att jag har en raklång prinsessa liggande i sängen? Hon är trött och det är skönt att se!

Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo,
några månader om året, så att själen kan få ro.
Jag trivs bäst i öppna landskap, där vindarna får fart.
Där lärkorna slår högt i skyn, och sjunger underbart.
Där bränner jag mitt brännvin själv, och kryddar med Johannesört,
och dricker det med välbehag, till sill och hembakt vört.
Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo.

Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ,
ingen kommer in i min närhet, som stänger in och stjäl.
Jag trivs bäst när dagen bräcker, och fälten fylls av ljus,
när tuppar gal på avstånd, när det är långt till närmsta hus.
Men ändå så pass nära, att en tyst och stilla natt,
när man sitter under stjärnorna, kan höra festens skratt.
Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ.

Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri,
när stranden fylls med snäckskal, med havsmusik uti.
När det klara och det enkla, får råda som det vill,
när ja, är ja, och nej, är nej,och tvivlet tiger still.
Då binder jag en krans av löv, och lägger den runt närmaste sten,
där runor ristats för vår skull, nån gång för länge sen.
Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri.
 

Ulf Lundell 
 

19 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
I en annan del av Göteborg!

Intensiv dag. Jobb som mynnade ute i en After Work på Tres innan det blev Mingelsfest för f.d. deltagare på skolan. Trevligt att se alla gamla, säga hej och kolla av hur läget är.

Vid sju hämtade jag upp Janis och vi tog en härlig promenad i Önneredskogen + Tippen. Underbart. Vattnet var helt spegelblankt i Eskils kanal. Magiskt.


När en bild säger mer än 1000 ord.

Efter vår härliga promenad styrde vi bilen mot en helt annan del av Göteborg. Min fotbollskompis Sarah hade samlat några "gamlingar från Väster-tiden" för middag och efterrätt. Jag kom lagom till den sistnämnda. Sarah har flyttat till Bergsjön vilket är delar av Göteborg som jag är helt novis på. Massa grönt runtomkring och fin lägenhet. Kanske man kan samstråla en promenad där en dag så jag får uppleva den mångkulturella delen lite mer...


Sarah, Helena, Jenny och Janis....

Eftersom ögonen höll på att gå i kors, likt vanligt på fredagar, åkte Janis och jag hem relativt tidigit. Ska hoppa i säng snart för imorgon blir det stallet på morgonen. Resterande aktiviteter är inte inplanerade till 100%. En sak är säker - vi åker till Förö på sena eftermiddagen. Härligt!

Den som behärskar ögonblicket,
han behärskar livet.


Wolfram von Eschenbach

 

17 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Kurs i dubbel bemärkelse och fortsättning på Åke P...

Hanna och Janis går kurs...
Igår körde vår tredje termin för Andreas igång för Janis och mig. Liksom vanligt håller vi till hos Sonja och Tommie och när grillmästaren kommer fram då är det verkligen vår. Nu ser vi fram emot härliga onsdagskvällar under våren med agility och gemenskap.

Liksom vanligt är agility aldrig lätt. Än svårare blir det när man känner sig totalt värdelös. Eller så farligt är det kanske inte, vissa bitar fungerar bättre medan andra sämre. Hur som, man blir grymt sporrad, får viktiga tankar i huvudet och skam den som ger sig...


Träna, träna, träna... Det ligger hård träning bakom ett bra agilityekipage!

Hanna och Nettan håller kurs...
Efter flera år utan att hålla några kurser på klubben bestämde sig Nettan och jag att ta steget att hålla kurs för GMBK. Agilityutbudet är ju inte enormt på "Årets klubb 2008" direkt. 8 deltagare med varierade raser har under torsdagskvällar lärt sig alla hinder och har nu tom. börjat sätta ihop hinder till kombinationer och lättare banor. De är så grymt duktiga och jag är verkligen imponerad.

Jag vet vad Åke P har/hade för yrke...
Han är en jägare. Kv. Jägare va det nu betyder? Det står också på hans vägskylt. Undra vad det ska stå på min?

Hanna C:s väg 82
Livsnjutare


En annan livsnjutare. Till helgen åker vi till paradiset - eller lördag till söndag...

Mycket få människor lever idag,
de flesta förbereder sig för att leva i morgon.

Jonathan Swift

16 April 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Vem är Åke P och lägg Susan Boyle på minnet...

Vem är Åke P? Ja, det kan man undra när man idag fann hans egna väg på en nyupptäckt runda tillsammans med Sarah och vovvarna i skogarna kring klubben. Kommer definitivt gå den fler gånger och kanske utforska mer av just Åke:s egna väg...

Idag fanns ett mail i mappen Hunderiet från Agneta när jag öppna mailboxen. Mailet innehöll en länk till Youtube och som fick mig att rent av tappa hakan. Säger bara wow (!!!) och vi lär få höra mer av Susan Boyle i framtiden.

Förutom jobb har jag ätit lunch med Taffy-Tessa-Anna och varit i stallet. Polly hade ponny-pms av värsta grad och var en riktigt jävel när jag skulle ta in henne från hagen. Den 21-åriga damen lade öronen bakåt och sprang sin väg. Hon har vilja den hästen. När jag väl tagit in de fyrbenta blev det ett pass i paddocken där Hanna till och med hoppade tre skutt. Wow!

Nu ligger två trötta vovvar i sängen och väntar på att deras två- benta vän ska hoppa ner under täcket. Janis som stank när hon kom in i lägenheten har fått bada och tittar under lugg. Vilken hemsk matte hon har. Imorgon flyttar Zessi hem igen, kommer bli tomt men snart är nog här igen om vi får önska...

Carpe Diem!

14 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
När bilder säger mer än 1000 ord...

Paradis, sannolikt från det persiska ordet pairidaeza (پردیس, pardìs), i bestämd form Paradiset, är ett namn på en idealiserad plats vars existens är positiv, harmonisk och tidlös och där bara fred, välstånd och lycka finns. Paradiset är en plats för tillfredsställelse, men inte nödvändigtvis ett land av lyx och sysslolöshet.

Tillsammans med min familj och vovvarna har jag firat påsken i vårt paradis, sommarhuset på Stora Förö!


Världens bästa bror har lagat mat hela helgen...


Grillad fläskfilé, potatisgratäng, sallad och ett väldigt gott rött vin...


Årliga påskbrasan...


Magisk kvällspromenad!


Min pärla!


Frukost...


Morgonpromenad på klipporna....


Rofyllt...


Strandfynd...


Nyfiken prinsessa...


Sötaste Zessi...



Glimrande hav...


Vårtecken...


En annan del av Förö...


Min lilla prinsessa...


Sötast!


Morgondopp dag 2.


Alone...


Pussgurka!


Ett svart-vitt test...


Friends forever!


Prinsessan njuter...


En annan njutning.

Som rubriken säger finns det inte ord för hur härligt det är att vara nära havet, klipporna och den speciella doften. Hundarna, liksom vi tvåbenta, älskar Förö och som det ser ut nu kommer jag dit redan nästa helg. Mysigt!

Dagarna har inneburit långa nätter i en ny skön säng, softa dagarna med god mat, promenader och mys med vovvarna. Klorna har klippts, tänderna rensats, kroppen masserats och pälsen borstats. Zessi är nog ett kilo lättare efter all päls som lossnat....

Väl hemma på fastlandet sanerades den grå pärlan till bil. Både invändigt och utvändigt. Var längesedan jag hade en så välstädad bil.

Vid halv sex hämtade vi upp Sarah och Combat på Frölunda Torg och vi tog en tur till klubben. Först promenerade vi Trollskogen innan jag fokuserade på kontaktfälten. Väldigt nöjd med Janis. Idag var det åter tillbaks till kontroll där hon går när JAG säger okej. Tränade samtliga kontaktfältshinder i en kombination med enbart dem. Lade en tunnel som störning som hon inte fick ta. Supernöjd med passet som jag delade in i tre delar! Zessi fick också köra, det är ju en annan hund men hon börjar faktiskt förstå mer vad jag önskar för beteende! Duktiga vovvar. Efteråt blev det promenad runt militärfältet innan kvällsfika på Mc Dondals. Både Sarah och jag var rätt smutsiga (inte duschat på länge) och hoppades ingen skulle se oss. Okej. Det finns värre, tro mig. Oj oj oj... Man behövde inte skämmas!

Time for bed... Imorgon är det dags för jobb igen! Fast tänk, just four days to next weekend!

Natti natti!

13 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
My litte princess!

Det räcker att mysa i soffan och titta in i hennes ögon, springa en agilitybana eller bara sitta tillsammans på en klippa och fundera över livet i stort. Det är hon och jag. Och hon är för bra för att vara sann! Jag älskar dig Janis!


Min bästaste prinsessa!

Igår började dagen med ett träningspass ensam på klubben. Byggde upp en kombination med fokus på kontaktfält och slalomingångar. Är i stort nöjd med passet och starterna blir bättre och bättre på träning. Me like. Balanshindren ska vi backa ett par steg framöver för att få kontroll. Slalomingångarna där hon ska runda första porten är klockrena medan jag behöver träna mer på ingång rakt mot port 1-2. Zessi var duktig hon också. Hon blir så lycklig att få vara med oss. Efter träningen blev det promenad i solen.

Polly och jag tog tillsammans med Helena och Orbie en långritt till Torslanda. Fick skavsår i rumpan på köpet. Hästarna glada och nöjda. Ryttarinnorna likaså. Tog även in hästarna innan jag åkte hemåt.

Kvällspromenaden gick vi tillsammans med Ida ute i Fiskebäck. Hon är hemma över påsk och det var trevligt att träffas. Om en dryg månad befinner vi oss på andra sidan Atlanten och går i stilettklackar på Manhattan vilket vi pratade en del. Sedan gick vi igenom det gamla vanliga, hur familjerna mår osv. Skönt att ha kompisar som känner både en själv utan och innan men även har relation till föräldrar, syskon och andra nära vänner. Sina barndomsvänner ska man hålla kvar vid!


Bästaste Ida!

I morse ringde klockan väldigt tidigt för att vara en ledig dag. Det var dags för tävling i Lerkil. Kungsbacka BK stod som arrangörer och liksom vanligt är de proffsiga på att hålla tävlingar.

Första klassen var en agilityklass med en del svängar, en ganska svår slalomingång och även en del rakor. Janis låg helt okej i starten och hade bra början på loppet. Hon klarade slalomingången fint och hoppade bra. Sedan sprang hon nog in i tunnelväggen för hon kom tillbaks samma väg. Så vi fick ta om hela tunneln när hon väg kom ut igen. Hon petade en bom och sedan som sista hinder var ett konstigt hinder framför ögonen - en mur! Vilket hon tidigare aldrig hoppat. Vägrade först och sedan rev hon när hon trodde man kunde gå på den. Känslan i loppet var härligt och jag var faktiskt väldigt nöjd. Trots två långa vägringar låg vi nästan i tiden med de som vann. Så, ja... när vi går nolla får övriga akta sig! 

Hoppklassen var en ganska snabb bana där jag fick testa ganska många bakombyten. Hon svarade helt okej faktiskt. Hon gick lite för fort i slalom och missade en port vilket innebar att jag tog om det. Dessutom råkade jag förvirra bort mig så hon tog fel hinder mot slutet. Muren klarade hon dock galant! Vilket ös och vilken power - så häfigt!

Våra lagkompisar Rosa och Lowa tog sin första pinne i hoppklassen med en 5:e placering - jättegrattis! Agneta och Ronja vann agilityklassen vilket också var jättekul. Härligt jobbat tjejer!

Efter tävlingarna satte vi oss i solen och käkade sallad. Zessi blev borstad och 1 kg lättare då pälsen just nu lossnar bara man ser på den. Hon har så tjock päls nu så hon ser fet ut. Helt galet. Under helgen ska jag försöka borsta ur det mesta.

Nu ska jag bara packa väskan, sätta på flytvästarna och sedan dra ut till paradiset. Som vi längtat, som vi ska njuta. Underbart! 

Och en riktigt GLAD PÅSK önskar vi alla våra vänner runt om i landet!

Du är det finaste jag vet,
du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro,
mitt hopp,
min kärlek.

11 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
En massa, massa vårtecken!

Vårtecken 1
I tisdags åkte jag till stallet och red ut med Helena och Orbie. Det blev en tur till Åleviken där vi galopperade i vattenbrynet. Fantastiskt. Polly var pigg som en lärka.

Vårtecken 2
Efter turen på pollen tog Minna, Evelina, hundarna och jag en sväng i Åbergs skog. Det hela avslutades med en kvällsfika på klipporna med utsikt över havet. Hörde fåglar kvittra och kände en underbar haftsdoft. Vilken natur vi har!

Vårtecken 3
När jag har två hundar är det lättare att åka ut till Fiskebäck och ta morgonrundan. Helt undarbart att andas frisk luft, hafsdoft och se glada hundar njuta! Detta har skett varje dag hela veckan.

Vårtecken 4
Första agilityträning på gräs! Det är en helt annan känsla. Euforisk! Efter att Maggie, Johanna, hundarna och jag gått slaskrundan byggde vi upp en bana som vi körde på gräset. Även Sarah och Emma kom upp och var med. Liksom publiken Karin och söta Nova.


Agility på gräs är ett riktigt vårtecken!

Dagens träning är jag faktiskt nöjd med. Har även kollat igenom filmerna för att se mina handlingsmissar.

+ Slalom där jag kan gå ifrån till nästa hinder på ett bra sätt.
+ Starterna blir bättre.
+ Målrakorna blir bättre och bättre.

- Balanshindren vid 90 graders sväng efteråt.
- Slalomingångar med vinkel rakt in mellan port 1 och 2.
- Petade bommar när hjärnan inte är med.

Zessi fick också köra barnan och var jätte glad över det. Kraven är inte så höga. Bara ha kul och motivation. Sista gången vi körde gick riktigt, riktigt bra.

Vårtecken 5
Korpfotbollen drar igång i nästa vecka. Står i flera val.
1. Ska jag spela över huvudtaget?
2. Ska jag spela med gubbarna eller tjejerna?

Just nu lutar det åt att jag är med när jag kan/hinner med tjejerna. Gubbarna och tjejerna spelar samma dagar numer. Tyvärr kan jag inte dela på mig.

Inte ett vårtecken men väldigt trevligt...
Igår var 8 hundtjejer på Amazing Thai och fyllde magarna med supergod mat. Mums. Tjötade, käkade, skrattade och hade det riktigt, riktigt trevligt. Tack allihop!


Min mat... Massa grönsaker och räkor!


Jane, Nettan och Emma!


Sarah, Cecilia och Johanna!


Mums!


Sarahs lilla efterrätt med 6 kulor glass!

Nu ska jag hoppa in på soffan. Tänk att man är ledig i fyra dagar. What can I say? Lovely. Det blir sovmorgon. Bokläsning. Långtur med hästen. Agilitytävling med Janis. Långa promenader. Och bäst av allt. FÖRÖ!

Våren är naturens sätt att säga;
"Nu är det fest!"

Robbie Williams

9 April 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Utmaning till Kevin...



7 April 2009  | Länk | Diary! | 4 kommentarer
Födelsedagskalas och ett under har skett...

Ella börjar bli stora tjejen - 5 år! Idag hade hon kalas för oss. Janis fick apportera paket till dörren, vilket uppskattades av båda. Ella hade själv valt menyn som bestod av gulaschsoppa samt banana split som efterrätt. Mumma! Högen av presenter var stor och hon blev glad för Fasters alla paket, detta trots att de mest var av de mjukare slaget...


Janis lämnar över sitt paket som bestod av ett hopprep...


Hennes egna lilla Janis...


Nostalgi!


Ellas alla paket från Faster...


Theodors lyxiga efterrätt...


Mumma!


Farmor och pappa...


Pappa och the nice guy...


En till som vill vara med...


Docka nr.1 får kläder...


... och docka nr2 påpälsad!

Innan kalaset hade jag med en arbetskamrat till klubben samt hennes två barn. De går i tankarna att köpa hund, vilket är jätteroligt. Alla tre fick köra agility med både Janis och Zessi och det som till synes såg enkelt ut var helt plötsligt inte det för de glada amöterna. Promenad i solen och agility - snacka om härlig eftermiddag.


Snabba killen...


Janis får lite klappar när hon varit duktig...

Sedan har ett under skett efter 26 år. Jag har bestämt mig. 2.5 vecka har gått sedan jag bet på naglarna sist. Många frågar vad knepet är. Jag svarar VILJAN!


Mot naglar att måla, fila och göra manikyr på. Nu är det färdigbitet...

Vilja är inget annat än en magisk, stark förmåga att tänka.

Friedrich Leopold von Hardenberg

 

6 April 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
En söndag i april.

Sovmorgon som behövdes, har sovit 11 timmar i natt. Vaknade vid nio och tog på mig kläderna och skuttade iväg på en morgontur upp på Safjället. Hundarna glada och matte flåsig. 

Väl hemma blev det lite frukost och sen ett väldigt velade om vad dagen skulle innehålla för aktiviteter. Jag vet definitivt varifrån jag fått min beslutångest ifrån. Det är uppenbart. Mor och far. Hur som, det blev inget Förö utan istället blev det ett söndagsbesök på Freeport och Kungsmässan med mamma. Shoppade två linnen till mig själv och sedan blev det presenter till veckans födelsedagsbarn Ella.

Av Faster får hon:
- En rosa minikonken från Fjällräven
- En turkosrutig skjorta
- En brun t-shirt med coolt tryck
- Ett par jeanshorts
- Ett vitt linne i brottarstuk
- Ett par surfshort
- Söta hårspännen + snoddar 
- En väldigt mjuk border collie...

Mamma och jag fikade gott på Espresshouse innan vi åkte hemåt igen.

Vid halv tre hämtade vi upp Sarah och Combat och vi tog en långpromenad i vårsolen. Slaskrundan byggdes på med en tur runt Oxsjön vilket resulterade i en tur på dryga timmen. Ritkigt trevligt.

Idag fick hundarna veta vad de hette. Zessi och Janis ska vi möten med andra hundar gå nära mig. Inga problem så långt. Problemet kommer när hunden precis passerat och framförallt Zessi drar av i en fart 150 km/s. Blir galen. Sista mötet var dock helt okej. Phu.

Här hemma har jag hunnit städa lägenheten, laga lite mat, duscha och inte minst vilat ögonen en timme på soffan. Är med andra ord riktigt nöjd med dagen - utvilad, motionerad och laddad för en ny vecka...


Sötaste prinsessorna!

Å vilken härlig dag!

5 April 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Boxning, promenader, jobb, drömmar och en stor eloge till Västa Djursjukhuset...

Smälde Malin på käften med hårdhanskarna igår när det var catfight vid Vårväderstorget. Sex kvinnliga arbetskamrater körde ett boxningspass på 1.5 timme. Poff! Nära döden upplevelse må jag säga och det känns att Hannas övre del av kroppen har undangömda muskler. (Visste inte ens att jag hade några för den delen.) Suprice! Kul och många skratt. "Gå in i the mood.." Vi såg riktigt arga och farliga ut! Grrrrrrrr... ;o)

De övriga skulle in till stan och dricka lite öl efteråt men jag fortsatte att vara hurtig genom en promenad med Janis och mamma vid Amundön. Dimman låg tjock och endast några fiskare stod och väntade på napp. Underbart. Fikade med te och en stor marräng i bilen innan jag åkte hem och stensov i princip.

Åtta. Noll. Noll. Prick. Rosa och jag möttes vi scoutgården och traskade på i rask takt runt Sisjön och Oxsjön. Hundarna nöjda och mattarna flåsiga. Snabbt hem och lämna Janis, raggaduscha och sedan in till stan för att jobba. Mässa 10-18 i Nordstan och där får man en rejäl stil- och beteendestudie under arbetstid. Sett civilspanare ta en ung tjej som inte kunde hålla fingrarna borta från en ask med puder, uteliggare som nog inte upplevt en dusch på flera veckor och tanter som går på mässor för att skrapa ihop  gratis godispåsar till sina barnbarn. Syftet med mässan var att informera om våra utbildnignar och jag är oerhört nöjd med den biten. Många kom dit av rätt anledning och hade många bra frågor. Något som dock jag hellre gjort en dag som denna var att liksom övriga göteborgare - sitta på en uteservering med solen i ögonen, med en kall öl i handen tillsammans med nära och kära. Vilken dag!
 
Efter jobbet åkte jag hem till mor och far där det serverades räkor, aioli och rostat bröd. Mumma! Efterrätt med kladdkaka och en favorit - Kaktus och lime sorbet.

Kvällspromenaden spenderades tillsammans med Minna och hundarna vid Åleviken. Jag åkte dit för att hämta Zessi och passade då på att andas in havsdoft. Man blir nästan lite bortskämd när man bor vid kusten. Å andra sidan kan jag nog inte tänka mig att bo någon annanstans än längs kusten, havet är en del av mig.


Kvällsdopp på G...

Under veckan som gått har jag funderat lite på en gammal dröm jag har. En yrkesdröm. Var inne på Polisens hemsida idag och läste. Jo. En del stämde på mig, det mesta förutom;

1. Synen! Räcker den till?
2. Starkt psyke? Hur vet man om man har det? Är rädd när jag går hem på natten men kan å andra sidan se rätt mycket. Vad är ett starkt psyke egentligen?

Kanske man bara ska drömma? Har det väldigt bra som jag har det men vill heller inte ligga 85 år på hemmet och säga att jag önskade att jag hade gjort... Tror ni att Hanna skulle passa som Polis?

En annan sak som berörde mig under veckan var en helsideannons i Metro. En söt liten golden med bedjande ögon fångade min uppmärksamhet. Tillsammans med en kort text förstod jag budskapet och vill härmed ge en stor eloge till Västra Djursjukhuset som imorgon söndag (5/4) ger alla hemlösas fyrbenta vänner fria operationer, vaccinationer, hälskontroller, foder osv. Tack för ert samarbete med Faktum, me like för ett bättre samhälle!

Avslutar dagens blogg med ett klassiskt verk i pianoversion; Morgonstämning. Sätt på högtalarna, blunda och dröm dig bort till den perfektaste morgonstämning du kan uppleva. Jag vet min!


4 April 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Tack...

... för att Ni är Ni! Inte bara för räddningen idag utanför alla andra dagar som ni alltid ställer upp i vått och torrt! Jag uppskattar er enormt, mina bästaste föräldrar.


Världens bästaste mor och far.
2 April 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
1 april!

Snooze x 3.

Velande över klädval.

Morgonpromenad med fågelkvitter.

Jobb mellan 7.15-15.00 innan jag flexade ut. Vardagslyx!

Till stallet där det blev en fantastisk tur ut till havet med min älskade häst. Inte ett enda spöke ute. Hurra! Mockade, gjorde mat och städade sadelkammaren.

Hämtade Janis hos mamma och pappa. Snabbfika.

Till klubben där vi mötte upp Anna, Andreas och en mängd hundar. Tog en promenad på 40 minuter i skogen innan vi tränade lite agility. Byggde upp en sekvens från en bana i lördags som jag inte klarade av för fem öre då. Klarade den inte som jag ville idag heller. Nöjd att hon är lite mer avspänd i starten även om vägen till perfekt är lång. Nästintill oändlig. Hon måste bli bra på att hantera sin stress, ligger i mångt och mycket på banan. Promenad i mörkret innan vi åkte hem.

Käkade en chokladprallin och tittade en stund på Efterlyst. Drömmen lever kvar men psyket sätter stopp. Why?

Dags att sova. Klockan är ställd på 05.32. Just like usuall.




Tack för en underbar vanlig dag!

 

1 April 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida