- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


På kungens födelsedag och allt...

Nu har hon kommit till världen, mammas och pappas skäggiga lilla dam. Lagom till midsommar kommer alltså familjen utökas med en liten dvärgscnauzer från Sågsvedjans Kennel.

Att det blev just den kenneln är en rolig liten historia. Min arbetskramrat Ewa med familj hade funderat länge på hund. En liten, men arbetssam, en cool och barnvänlig... Och så på ett möte kom ett SMS från Sarah om jag visste någon som ville köpa en liten Ebba 4 år p.g.a. omständigheter i familjen. Ewa tände på en minut och på helgen åkte vi och tittade på lilla Ebba. Vilken hund - pigg och allert och samtidigt hade lätt för att slappna av. Efter ett par veckor flyttade Ebba in hos Ewa med familj och allt blev så perfekt!

Efter att träffat lilla Ebba ett par gånger frågade jag vilken kenneln hon kom ifrån eftersom mamma (och pappa) var så sugen på en ny lite skäggig sak. Sågsvedjans Ebba Grön och jag började googla. Och vad hittade man inte då om inte en massa dvärgschnazuar som placerat sig på agilitybanorna. Samma kennel som både Cecilia och Johannas samt Birgits pigga och glada hundar kommer ifrån. Jag blev än mer nyfiken och luskade fram numret...

Så för ett par veckor sedan åkte mamma och jag och hälsade på kenneln som ligger i en mindre håla mellan Göteborg och Borås. Liten kennel med två hundar hemma varav Trixie skulle ha valpar inom kort. Känslan kändes så bra, hundar på samma "villkor" som vår familj och där träning och mentalitet går i första rummet.

Idag kom alltså samtalet vi väntat på. Trixie hade fött valpar och det blev två tikar och tre hanar. Uppfödaren ska behålla en tik själv och den andra ska flytta hem till mamma och pappa! Sedan lär den ju få följa med på alla mina upptåg framöver, för visst ska denna skäggiga dam också få springa tunnlar, hoppa långt och slingra sig igenom slalomportar.

Välkommen till världen lilla du, på Kungens födelsedag och allt...!

I övrigt befinner sig familjen på Förö. Trots regn och rusk är det alldeles, alldeles underbart. Brasan är tänd, vinet upphällt och nu väntas skaldjursfrossa. Förutom världens bästa Janis är Zitha och Zlatan med. Tror pudlarna trivs att vara med i skärgården. Förutom rekreation för min del ska Janis och jag avverka två joggingturer och dessutom ska alla hundar få ett agilitypass på fotbollsplanen med mina portabla agilityhinder.

Och... tyvärr inga bilder då jag surfar via mobilen! Ni får fantisera...

30 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Lycka tisdag och onsdag...

Är att rida fantastiska pass på en fantastisk ponny. Att få spela fotboll på Heden och vinna med 3-0. Att umgås med en av de bästa på jobbet och hennes barn och hund på klubben en mulen onsdagskväll. Att få fika hos mor och far. Att ha ett roligt arbete. Att ha världens bästa hund. Och att Nettan och Andreas har fått två söta små tjejer. Livet är fantastiskt allt som oftast faktiskt. Det blir var man gör det till om inte annat. ♥

CARPE DIEM!

28 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
En timmes massage till den bästa...

... vilket såklart hon är värd, alltid. ♥ ♥ ♥

26 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Det bästa från i helgen...

Söndag kväll och summering av en helt fantastisk helg i april.

I fredags efter jobbet möttes mamma och jag upp vid klubben och vi tog en promenad i skogen på dryga timmen. Upp och ner i snår, balansering över stockar för att passera bäckar och en massa vackra vyer. Janis badade i vartenda dike/lerpöl hon kom åt och vi var väl sådärtorra om fötterna när vi satte oss i bilen och åkte hem...

De fredagar jag är hemma brukar mamma och jag fika med skaldjur hemma hos mig och det är bara så ljuvligt gott. Dessutom hade mamma med sig hembakta bullar och lite kakor som vi kunde mumsa i oss. Vid åtta åkte körde bästaste mamma mig in till stan...

... där jag mötte upp Emma P (hundkompis) och vi drog oss till Soho dit även Sofia (barndomsvän), Ida (barndomsvän), Rebecca (UR/hundkompis), Sarah (hundkompis) och Andrea (Sarahs kompis som jag börja känna mer och mer) kom. Jag älskar när man blandar kompisar och har en riktigt trevlig kväll tillsammans! Soho är ett riktigt mysställe och eftersom vi kom lite senare än AfterWork tid fanns det utrymme för soffor och fåtöljer och chans att höra vad vi sa till varandra. Dock blev jag väldigt besviken på den drink jag kostade på mig förutom vin - den var sjukt stark. New York killen i baren gillade uppenbarligen Rom. Vid halv två var jag hemma och dök direkt i sängen...

Lördagen började med en ljuvlig promenad tillsammans med Olof, Anna och deras lilla vovve Malte ute vid Amundön. Det var helt ljuvligt vackert, sagolikt faktiskt.


Trevligt sällskap vid Amundön...

Handlade lite mat, både till mig och Janis, innan jag åkte till Fiskebäck för att göra den grå pärlan (läs bilen) fin både utvändigt och invändigt. Jag får väl villigt erkänna att jag inte tog tillräckligt noga med svampen för på vissa ställen ser man fortfarande vinterklädsen iform av smuts.

Igår var det även dags för tävling i Kungälv och det var väldigt svårt att beräkna tiden då de körde på en bana i taget och körde storlek för storlek. Skönt att få fixa och dona hemma men det kändes lite konstigt att åka till tävlingsplatsen strax efter tre och då var jag ändå där långt innan jag själv skulle tävla.

Självklart var många från klubben och övriga bekanta på plats, vilket så klart var jätteroligt. Extra kul var det att träffa våra kursare som just nu gör enorma framsteg, bra kämpat Ulrika, Agneta, Eva-Britt och Helena!

För min del började gårdagen med en hoppklass I med Meg. Starten var ett däck och eftersom hon inte är hindersäker ännu för fem öre startade jag i princip med henne. Vi diskade oss i en makarontunnel men i övrigt tyckte jag vi fick upp farten lite mer än förra helgen. Nu blir det mest träning för lilla Meg som är en helt underbart stabil hund må jag säga, så cool och en dag blir det säkert bra på agilityplanen också!

Strax efter sex var det dags för banvandring för agilityklass II. Banan var riktigt roligt och jag som lovat mig själv att alltid satsa offensivt gjorde det fullt ut! Jag vann starten trots en del tjat och hon jobbade på bra, dock fastnade hon ordentligt i slalom men rättade upp sig (duktig hund). Däremot har vi en akilleshäl när det gäller att svänga 180 grader efter balanshindret. Janis har en tendens att gå av vid sidan, vilket hon gjorde i går dår jag kom för långt efter. Träna, träna, träna! Jag valde att diska oss när hon inte inväntade mitt släppkommando på gungan men sedan flöt det på bra. Det jag är mest nöjd med är att jag vågade släppa henne i ett staket för att sedan själv springa max till en annan passage och som vi klarade! Grattis till Jessica och Chelsea som vann klassen.


Min UR-kompis Rebecca var på plats...


Mys i solen...

Dirket efter tävlingarna blev det hem till Mölndal för att käka lite thaimat för Rosa och mig innan vi styrde kosan ner mot Kristianstad. Rosa är väldens sötaste som kör, kör och kör bil medan jag sover gris större delen av vägen. 

Redan när vi planerade att vi skulle ner för att tävla med lagen skulle ett par stycken bo hos min UR-kompis Jenny med familj. Men då PM:et för Kungälv kom och jag insåg att vi inte skulle vara framme förrän midnatt kändes det dumt att komma till en familj med småbarn. Därför hade det bokats stugor på en camping i staden. Linn och Sarah som åkte lite innan oss kom dit och hittade bara EN NYCKEL till EN STUGA med EN VÅNINGSSÄNG. Hjälp, där fanns ju det knappast plats för 4 människor och 6 hundar. Så strax innan halv tolv skickade jag iväg ett SMS till Jenny och... såklart fick Rosa och jag komma dit och sova på soffan! TACK för att vi slapp sova under stjärnorna...

Dagens tävlingar började riktigt bra. Jag hade anmält mig och Janis till de öppna klasserna också. Banorna för dagen har varit riktigt roliga och varierande, vilka kommer att tas med till framtida träningar!

Den första klassen var en öppen hoppklass och Janis och jag fick ut som nummer 8. Lite tjat i starten men där jag vann såklart! Mitt mål var att testa både framför och bakombyten på banan som egentligen var fem varv (överdrivet kanske lite...) på samma hinder. Tappade henne i en sväng men hon tar i övrigt fina vägar och lyfter på benen. I mål med noll fel, vilket räckte till en VINST! Och på andra plats hade vi vår urduktiga lagkompisar Jenny och Chili. The Challengers regerar...!


Där gilalr vi att stå... 

Den öppna agilityklassen var rolig och Janis gick helt okej även här. Tyvärr fick jag en vägran genom en fulsnurr i en treadle då jag inte alls hann med. Och därmed blev det träning på kontaktfält och där jag inte var helnöjd på A-hindret. Balansbommen satt dock klockrent. Än bättre var att alla pinnar låg upp även denna klass!

Efter prisutdelningen var det dags för lagklasserna och large började med hoppklassen. En kul bana som dock hade en svår passage där man skulle passera två tunnelingångar och ta ett långhopp rakt fram. Tyvärr diskade sig Rosa och Lowa och då vi bara var tre var det redan kört när jag ställde mig på startlinjen. Men varje lopp är en ny utmaning och jag tyckte jag kämpade i vilket fall. Fick en vägran på långhoppet då jag först höll henne för mycket "förbi" ingångarna och sedan tryckte på. Sedan petade hon två bommar.

För Zessi lag blev det heller inget resultat. Zessi och jag fick fem fel, liksom Claes och Nicke. Rosa och Fannie diskade sig tyvärr då Fannie inte hörde riktigt var Rosa tog vägen.

Sista klassen för dagen och det var en rolig bana med olika former av byten och både ta tillbaks och ge maxfart. Tror dock att jag släpte henne när rumpan var något upp (attans!) och tyvärr petade hon en bom i en 180 grader sväng efter ett bakombyte jag gjorde. Balansbommen var katastrof, inte alls som jag ville ha den utan bara stressigt liksom både A-hindret och gungan. Petade en bom men kom igenom iafl. Detta lopp kändes inte alls bra, känns tråkigt att avsluta dagen på ett sådant sätt. Jag måste gå tillbaks till att vara lugn, offensiv och inte bara stressad och panikslagen.

Zessi och jag diskade oss tyvärr medan Rosa och Claes gick igenom. Zessi kämpade på i sin takt, det märks att hon börjar komma upp till åren.

I det stora hela är jag nöjd med dagen om jag bortser från det sista loppet. Sedan hade vi ju en massa trevliga kompisar på plats!

På vägen hem åt vi supergod mat i Hässleholm som fick fart på näsan då den var urstark. Men galet vad det är gott med thaimat med bläckfisk och scampi...

Sov såklart en stor del av vägen medan söstaste Rosa körde, körde och körde. Jag är hopplös att ha med i en bil när jag själv inte kör (för då är jag alltid vaken!).

Här hemma har hundarna och jag myst på soffan och tagit det lugnt. Vi alla är nog lite trötta efter en intensiv, men rolig helg! Tack alla inblandande...


Nästa helg bär det av till paradiset med världens bästa familj - som vi längtar!

Jag älskar dig mer än igår,
men mindre än imorgon!

 Puss älskade Janis!

♥ ♥ ♥

25 April 2010  | Länk | Diary! | 3 kommentarer
Rekreation tillsammans med mina extramammor.

I fredags gick dagen i ett. Först morgonpromenad med Janis där vi mötte två älgar och två rådjur (långt avstånd som tur var) innan jag åkte till stallet för en fantastisk tur ut i skogen och till havet med min älskade ponny. Flexade in vid jobbet strax efter nio full med energi från vår härliga natur...

Jobbade fram till sex innan jag åkte hem till mamma och pappa för att duscha innan Minna och jag körde bilen till Gåeryd i Småland. Sov i bilen och höll mig vaken med kvällsugglan i några timmar...

Vaknade tidigare en den morgontrötte och tog med Janis, Zessi och Meg på en rund i skogen och det gulliga naturreservat som finns i närheten. Fåglarna kvittrade och både hundarna och jag njöt till fullo.

Efter frukost bar det av på loppis i Vrigstad och Sävsjö. Minna shoppade som en tok och fyndande riktigt bra. Vi fikade på ett litet konditori innan vi handlade mat inför kvällen...

Rosa kom strax efter fem och vi tog en promenad i skogen med alla glada hundarna. Sedan lagade vi en ljuvlig middag medan vi skålade i champagne och åt jordgubbar. Man ska skåla både för det lilla och det stora helt klart! Millenium sov jag lite halvt till innan vi hoppade ut och badade tunna vid tio-tiden. Så mysigt. Vinglasen åkte i sjön men mössan höll huvudet varmt! ;o)


Underbara sjöstugan...


Att ligga på soffan och se detta är rätt gott...


Firande av lite allt möjligt!

Klockan ringde tok för tidigt och vår resa till Nybro startade strax efter sex. Tävlingarna var grymt bra arrangerade och dagen innehöll mycket roliga och utmanande banor.

Hoppklass III (Zessi)
När jag kör Zessi är det för att hon enbart ska ha roligt. Men lika kul var det inte att hon tjuvstartade ordentligt. Rev första hindret och vägrade på andra men resten gick klockrent. Lite surt faktiskt. En vattenflaska rikare på en 6:e placering med 10 fel...

Hoppklass III (Janis)
Efter lite tjat i starten startade vi tillslut och jag tycker faktiskt jag får till det riktigt bra tom hinder nummer 7 (slalom). Därefter hamnar jag efter och vi diskar oss då hon tar nummer 10 från fel håll. Tycker ändå vi har ett samspel som känns bättre och bättre...

För den som vill se!

Hoppklass I (Meg)
Aldrig tidigare har jag debuterat med en hund som jag tränat så lite. Såg det mest som träning och kolla lite hur Meg tog miljön. Drog på oss 20 fel och 10 var för kontakt med mig då hon hoppade på mig. Meg är lite klumpig och inte så vändbar än, hon bjuder inte så mycket själv utan det blir mest att hålla handen och springa runt banan. Kul hade vi i vilket fall!

Agilityklass II (Janis)
Detta är ju den klass jag egentligen vill ska gå bra och som jag själv sätter rätt hög press på både mig och Janis. Fick till starten rätt okej men i svängen till balansen river hon + att hon "hoppar" uppfarten. Väl på balansbommen bestämmer jag mig på att träna kontaktfälten noga och det blev säkert 10 sekunder kontaktfält extra under loppet (6 på gungan...!). Folk undrade säkert vad jag höll på med, men det skiter jag - jag är nöjd med min underbara hund!

För den som vill se!

Öppen Hoppklass (Meg)
Väl svår bana för en hund som inte kan alla hinder men runt kom vi på 10 hinderfel. Ja, vad ska man säga. Jag hölla henne i handen och vi hade kul. Mot slutet ökade hon faktiskt farten lite!

Öppen Hoppklass (Janis)
Tjatar, tjatar och tjatar i starten men vinner till slut! Får till det bra i början tycker jag men återigen tappar jag farten (jag hinner för f-n inte med!!!) och Janis flyter ut långt åt alla möjliga håll. River en del, framförallt då hon är i maxfart - måste träna än mer hoppa under stress helt klart. Nöjd ändå trots allt - min älskade vovve är fantastisk att träna, tävla och gosa med!

För den som vill se!

Efter tävlingarna gick vi av hundarna i skogen innan vi åkte tillbaks till Sjöstugan för middag och en tupplur på soffan. Bilen körde oss hem och det blev att jag sov hos mamma och pappa eftersom jag "bara" skulle sova...


Alla söta vovvar...

Idag hade dagen bestått av jobb innan det blev en härlig långrunda på 1.5 timme med Emma och hundarna. En ny trevlig runda må jag säga. Dock fick Janis se en arg sida av sin matte då helt plötslig var efter en hare. Tur att hon stannade och kom med svansen mellan benen då jag såg att hon sprang efter den. Det blev även ett möte på klubben innan jag styrde bilen hemåt. Hem till min ostädade lägenhet. Men skit samma, städar gör jag en annan dag...

På återseende!

If eyes can tell a story
If looks could write a tale
Then yours would keep on telling me
about a love that will never fail.

You are a pearl I set out to find.
A hidden jewel of a different kind
You are more precious than gold
More valuable than diamonds
You are a treasure buried in the ground
That I wont trade what ever comes around.

19 April 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Träning x2 och kursavslut!

Det har varit ljuvliga dagar i veckan. Trots att jag fortfarande inte är riktigt frisk så har jag hoppat ut i vårsolen och tränat lite, två gånger om.

Igår åkte jag till klubben efter jobbet och började bygga en bana, Rosa anslöt efter en liten stund och vi tog en runda i skogen (vi överlevde trots att det lät som skotten var på oss). Janis gick riktigt, riktigt bra och det var kanonkul att träna. Fick fila på saker som jag känner att jag vill utvecklas på istället för att bara köra sådant som känns okej. Det är faktiskt något jag tagit med mig utifrån tävlingspsykologikursen, träna på det jag behöver träna på och fila tills jag är nöjd hur lång tid det än tar. Inga genvägar. Minna (jag tränade lite med Meg och Zessi), Emelie (klubbens fotostjärna), Sonja och Cecilia S kom förbi och tränade också - kul!

Igår var det dessutom kursavslutning på vår tävlingspsykologi som GMBK och Göteborgs Hundungdom har arrangerat ihop. Åsa (grymt bra att jobba tillsammans med) och jag har varit kursledare och det har gått riktigt bra och varit riktigt lärorikt. Igår var det summering, tillbakablicker, utvärdering och fika. Det verkar som alla var nöjda och fått med sig saker att tänka på. Dessutom bestämde vi återträff i september (8/9) för se vad som hänt.  Tack alla nya och gamla för goa kursgånger! Och... det blir ALLTID som man tänkt sig!

Idag efter jobbet blev det fika hemma i Fiskebäck med världens sötaste mamma. Fika i trädgården med sol i ögonen och lite slösnack innan Janis och jag åkte till klubben.

Torsdagar har blivit en agilityträningsdag och jag hade med en bana från Rättvik. Efter att vi byggt fram så gick vi en uppvärmningspromenad (självklart torsdagsrundan) innan banvandring. En del körde klass I variant medan jag körde den riktiga som var en agilityklass III. Är nöjd även idag, på min noggrannhet, envishet och inte ge mig förrän det kändes hundra! Gick av hundarna, plockade ihop och åkte sedan för en fika på haket.

Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon är det en fredag som jag inte vet hur jag ska få ihop. Den som lever få se.

På återseende efter helgen då jag åker iväg för rekreation vid Familjens Hjelmqvist sjöstuga och lite agility i Småland med Janis, Zessi och Meg!

Och... avslutar med lite bilder som Emelie tog under gårdagens träning. Tack!


Åttan innan start...


Lite mer "freestyle"...


Sötaste rumpan.....


Nu vill jag starta matte...


Snävt ska det vara!


Fina, duktiga Janis...


Janis favoritleksak som hon aldrig släpper...


Slalom!


Än mer slalom!


Tungan rätt i mun...


Sötaste rumpan igen!


... och igen!


Mål!!!

Du är allt jag nånsin önskat.
Du är allt jag nånsin drömt.
Du är den som får mig minnas
alla drömmar jag har glömt.
Och du är den som får mig hoppas.
Du är den som får mig le.
All min kärlek får du bära,
hela livet vill jag ge.


Sonja Aldén

15 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Snorboll!

Just nu ställer jag mig frågan hur mycket snor som kan produceras i min lilla näsa? Mycket. Jag vill bli frisk nu!!!

Igår blev den promenad vid havet tillsammans med Emma och Theo. Helt ljuvligt även om jag var lite stressad då jag skulle in till stan på middag med både nuvarande och gamla arbetskamrater. Fem stycken glada tjejer hoppade in Grill del Mondo vid Storan, helt ljuvligt ställe. Maten var god även om jag inte kände så mycket smak och stundtals kunde jag inte andas in något med näsan och dumt nog hade jag glömt nässpray. Hur som, kvällen var trevlig och många skratt blev det. Tack girls!

Idag blev det ett dressyrpass i vårsolen på en pigg och glad ponny. Hon och Princess har fått byta hage och är nu torra och fina om benen och magarna börjar sakteligen svälla så smått. Polly jobbade på bra och blev lite svettig. Direkt efter stallet mötte jag upp Emma och Theo vid Tippen och vi tog en dryg timmes promenad vid havet. Så ljuvligt och solnedgången var så vacker. Janis badade som en tok och dessutom "stack" hon till vattnet utan att jag kunde hejda henne. She´s crazy!

Nu ska jag hoppa i säng inför en fullproppad onsdag och torsdag. På fredag bär det av till Familjen Hjelmqvist sjöstua i Småland för en minisemster med loppis, sovmorgon, promenader, god mat och lite agility med Janis, Zessi och Meg...

På återseende!

 

Du är en saga för god för att vara sann.
Det är en saga i sig att vi funnit varann.

Puss älskade Janis!

13 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Sjukstuga och vad skulle jag göra utan vänner och familj?

I fyra dagar har jag sovit lika mycket som jag normalt gör på två veckor. Sömn är den bästa medicinen när man är sjuk. Det hela började i torsdags efter lunch då jag kände mig lite skakis, trött, hängig och inte hundra. Åkte dock med en kollega hem då hon skulle putta i lite ljusa slingor i mitt hår. Normalt brukar jag njuta av sådana stunder, tyvärr kunde jag inte göra det fullt ut. Åkte hem till Fiskebäck för att hämta Janis och mådde pyton. Hysteriskt ont i halsen och var dessutom kräkfärdig. Körde Gustavbergsbussen två vändor innan jag somande i min gamla säng med kläder och allt på...

Pappa väckte mig vid sex och det blev ingen jobbgång, jag kände mig knappt levande. Janis och jag åkte hem och på vägen köpte jag upp förrådet med Calippo och Piggelin. Glass är bra när man har ont i halsen!

Fredagen sov jag nog 90% och bästaste Rosa hämtade upp Janis och tog med henne på en långrunda i skogen. Med sig tillbaks hade hon dessutom urgod thaimat som blev dagens mat (även lunch och middag under lördagen!) inklusive tre isglasser. 

Lördagen sov jag mest hela dagen också. Febern satt i men halsen var bättre. Bästaste Ida och Emma hämtade Janis och tog med henne på en runda till Amundön. I utbyte fick jag en liparfilm (Allt för min syster) vilket gjorde att jag grinade ut massa baciller. Kvällen spenderades i soffan och jag såg hela TV-tablån på fyran med både Postkodsmiljonären, Körslaget och Djävulen bär Prada.

Idag har febern sjunkit så jag numer är feberfri, snoken rinner men jag känner mig friskare. Mitt mål är att arbeta imorgon (sorry Rosa!). Jag har dock spenderat hela dagen inne i princip, förutom  rundan runt kvarteret. Bästaste mamma kom hit med isglass, dricka och lite annat jag kunde fylla kylskåpet med. Efter en fika tillsammans tog hon med Janis och det blev en promenad ner till Saltholmen för att hälsa på pappa och hans andra dam (träbåten!) som nu helt plötslig intar hans tankar dygnet runt. Hon måste ju visa sin fina sida till när hon åker i vattnet snart. Sedan har Janis fått åka med på kalas då sötaste Ella firade sin 6 års dag! (Faster får ta igen kalaset en annan dag...) Förutom kalas skulle jag idag haft kurs på klubben tillsammans med Rosa. Bästaste Elin ställde upp som inhoppare! I gengäld bjöd jag på middag nu på kvällen...

Så kontentan över mina dagar i sjukstugan är att jag undrar hur jag skulle klara mig utan mina fina vänner och underbara familj? Inte så bra. Ni är de bästa jag har - tusen tack för all hjälp!

Att visa medkänsla med andra
innebär inte att glömma sig själv,
snarare att minnas
hur man själv har känt det
i svåra situationer
när man varit i behov av andras hjälp.


Anne Swärd

11 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Jag som sett fram emot helgen...

Ikväll skulle jag vara lite kulturell tillsammans med Elin F och co: och titta på Jonas Gardell på Draken. Nej, ond hals och varm panna ställer till det.

Imorgon skulle jag få besök av Elin P från Skåneland för en helg med mycket hund på agendan. Nej, ond hals och varm panna ställer till det.

Just nu känns det som om jag har två äpplen som sitter fast i halsen på mig. Det som är positivt är jag inte alls har lika ont i kroppen som jag hade igår kväll. Min panna är heller inte lika varm som igår och jag behöver inte kräkas. Man måste se det positiva, att det går åt rätt håll. Dock tycker jag att halsen känns igen lite som när jag var liten och hade halsfluss, not good. Då blir det doktorbesök med träpinne (håren reser sig på armarna) och vita piller. Väntar en dag till för att se om det går över...

Dags att åter hoppa till sängen. Kanske ta en av mina isglassar från frysen till lunch? Calippo eller Piggelin är frågan? Det blev ju den sistnämnda till frukost, kanske dags för en calippo ananas. Tror det.

På återseende!

Carpe Diem!

9 April 2010  | Länk | Diary! | 3 kommentarer
Skritt, trav och ett spår...

Idag blev det ett pass i paddocken på min söstaste lilla häst. Polly spökar fortfarande i sina ben och är halt efter längre vila, t.ex. på morgonen på väg till hagen. När hon väl gått ett par steg är allt som borta. Idag efter att jag gjort henne i ordning hoppade jag upp på en pigg ponny som trippade på utan minsta tecken på hälta. Varför vara så skum? Blev ett pass med mycket lösgörande arbete i skritt och lite trav och både hon och jag var nöjda efteråt. Puss älskade häst! ♥Hämtade upp Janis hemma hos mamma och pappa innan jag mötte upp Emma vid Balltorp där hon snällt hade lagt ett viltspår åt både Egon och Janis . Vi började med Janis som faktiskt spårade helt okej trots att ett riktigt rådjur hoppade upp framför ögonen på henne och att spåret var i stundtals svår terräng. Glad och lycklig hittade hon fyndet i form av en klöv. Tänk vad lite kan göra en hund så stolt?! Puss älskade hund! ♥

Kärlek är att resa utan kompass
i ett väglöst land. Ett äventyr..


Anne Sward

6 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Träningsvärk, lite apor och spontanitet med The Bounty Hunter...

Har en enorm träningsvärk efter att ha låtit mina joggingskor känna marken igen efter lång vintervila. I lördags begav jag mig ut på en runda på 5,7 km och imorse blev det 7 km. Med tanke på att jag inte joggat sedan i höstas är jag lite imponerad att jag faktiskt orkade hela vägen och inte var totalt död efteråt. Om andra har mål att springa Göteborgsvarvet i maj har jag som mål att orka en mil.

Janis var med vid båda turerna och är helt fantasiskt att jogga med. Hon springer allt som oftast vid min vänstra sida eller när jag ber om henne ett par meter framför. Trots att benen värker när jag går i trappor eller reser mig från stolen längtar jag faktiskt till nästa tur jag får springa i paradiset med havet som utsikt i vartenda steg och en obeskrivlig havsdoft som ger en extra energi.


Finns det någon bättre väg att jogga på? Inte enligt mig.

Igår blev det mest att ligga på soffan och läsa tidiningar förutom det lilla ryck jag fick när jag tog med min portabla hinder och gick ner till fotbollsplanen för ett litet agilitypass. Byggde upp starten från hoppklassbanan, fanns många nyttiga delar att träna på. Riktigt kul och både Janis och jag var riktig trötta efteråt.


My little princess.


Underbara hav!


Kärlek!


Janis andra kärlek - bollen...

Kvällen innebar middag som bästaste bror hade tillagat. Lamm med potatisgratäng och ett riktigt gott rött vin. Mums.

Efter joggingturen i morse blev det frukost och dusch innan gullungarna kom. Alltid lika mysigt att umgås. Janis fick träna konster och mysa i soffan medan hon överöstes med klappar från de båda. Efter att vi ätit lunch åkte vi hemåt då övriga familjen hade annat på schemat...


Apa 1...


Apa 2...


Coola brudar...


Snart på fastlandet igen...

Själv blev det en spontanttur till stan där jag mötte upp Sarah och Andrea. Vi gick till Hard Rock för lite mat och tjöt i båset. Efter lite snack hit och dit blev det spontant ett biobesök, The Bounty Hunter med bl.a. Jennifer Aniston. Kanske en film man lika väl kan se i soffan hemma men som ändå är sevärd. Skrattade en massa, vilket säkert kommer innebära att jag har träningsvärk även i magen imorgon...

Nu är det dags att hoppa i säng inför en fyra dagar lång arbetsvecka - känns lyxigt med lite långledigt faktiskt.  

Du är det finaste jag vet,
Du är det dyraste i världen.
du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.
Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro, mitt hopp, min kärlek.

Björn Afzelius

5 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
17 timmar i Skåne och sedan paradiset!

I fredags började jag dagen med att åka till stallet. Hemma i Mölndal öste regnet ner men när jag kom till stallet så lös solen till min stora glädje. Annica och jag skrittade ut på våra pensionärer i vårsolen och Polly fick lite lösgörande arbete på vägarna.

Hem för att städa och sedan packa väskan mot Skåne. Egentligen skulle Cecilia och jag åkt tillsammans med det hela slutade att Janis och jag körde hela vägen själva till tävlingarna i Skurup.

Liksom vanligt anordnar Oxie BK och Skurups BK fina och trevliga tävlingar i Nils Holgerssons hallen. Fredagen innebar debut för Janis och mig i klass III. Riktigt rolig bana som jag kommer ta med till nästa träning så klart!

Starten blev tjatig även om jag vann. För att lösa banan längre fram blev jag tvungen att gå till hinder nummer tre. Janis visade rumpan upp i vädret och kröpa sakta framåt men jag gav mig inte. Väl liggande fick hon starta och liksom vanligt finns det bara en fart - maxfart! Är egentligen nöjd med loppet tom. slalom där känslan var bra och samarbetet okej. Tyvärr ramlade jag och det blev inte riktigt som jag tänkt mig men glädjande nog tog Janis en grym slalomingång. Efter slalom petades bommar (fröken säger att det var mina fötters fel) och jag lade Janis ner för att sedan gå av banan. Trots disk kändes det helt okej - debuten är gjort och vi kan träna vidare!

Efter att jag gått av Janis åkte vi till vandrarhemmet där Sarah och Paulina lagat tacos. Riktigt gott var det! Sedan spelade vi M.I.G. via min Iphone och det blev tokroliga skratt. Ni vet väl att det finns ett evangelium som heter Jehovas Vittne eller att kurbis är en dammsugare? Eller not.

Janis och jag hoppade i säng tidigt då klockan stod på rigning tidigt. För klockan 7 var det dags att gå banvandring igen. Var på tävlingsplatsen en halvtimme och tog en promenad så den lilla vovven fick springa av sig lite. Tror ni det hjälpte? Not.

Agilityklass II var en rolig bana och man kände direkt att nivån mellan klass II och III är rätt stor. Tjatade i starten och blev velig mot en tunnel som jag fick en vägran på. Därefter var mitt fokus kontaktfälten som jag var stennoga på. Det blev en disk då vi tog om balansen då hon inte stannade (men tog det!) som jag ville.

Att ta med från min 17 långa tripp i Skåne är att vi ska träna vidare helt enkelt. Fast jag är inte missnöjd, känslan att få springa med Janis är enorm!

Efter att jag gått av Janis och käkat lite frukost styrde vi kosan hemåt. Sträckkörde och strax innan tolv var jag tillbaks i Göteborg. Hämtade upp Farmor i stan och åkte sedan hem till henne för lite fika. Mysigt och hon blev glad.

Igår eftermiddag åkte vi till paradiset. Vilken känsla att med solen i ögonen och med en kall vind mot kinderna åka båten från Önnered till Förö.

Janis och jag började vår visit med en joggingtur på fem komma sju kilometer. Detta med sol och hav i ögonen i vartenda steg, helt ljuvligt. Konditionen var inte helt borta även om jag inte vill påstå att jag känner mig vältränad. Janis var duktig och sprang allt som oftast vid min vänstra sida. Det som är kul är att folk här på ön egentligen inte gillar att man har lösa hundar, men de har förståt att jag har koll och att Janis inte får hälsa på varken barn, människor eller hundar innan tillåtelse.

Middagen innebar skaldjur vilket som vanligt är ljuvligt gott. Dessutom blev det en sväng till påskelden på Lilla Förö. Trots att det var fyrverkeri ute så var Janis stencool. Me like. På kvällen blev det godis och Millenium triologin på soffan och med ljudet av en smattrande brasa i bakgrunden.

Det är ljuvligt att vara här. Dagen idag innebär promenader (solen skiner!), soffan, tidningar, tv:n, datorn. Jag ska bara ha en slappedag helt enkelt. Det är jag värd!

BILDER KOMMER - HAR SVÅRT ATT LADDA UPP DEM VIA MOBILEN!

CARPE DIEM!

4 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Blött!

Efter jobbet idag blev det promenad och hundträning på klubben i ösregn. Har man bestämt sig för lite träning så ska man träna. I ärlighetens namn vet jag inte om jag var mer blöt efter tre timmar ute i regn än efter den dusch jag just tagit? Hur som var både promenaden innan och träningen efteråt lyckad! Me like.

Nu blir det lite packning och sedan hopp i säng. Imorgon blir det stallet och ridning innan Janis och jag styr bilen mot Nils Holgerssonshallen i Skurup för lite agilitytävlingar.

På återseende!

Fånga dagen!

1 April 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida