- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Dagarna rusar iväg...

... och snart är det redan juni. Juni innebär allt som oftast examen för våra treor på skolan. Snacka om att det är mycket på gång för dem nu. Igår var det bal och nästa torsdag springer de ut och sjunger om studentens lyckliga dagar. Minns min studentdag som om den var igår trots att det är sju år sedan imorgon. SJU ÅR SEDAN! Tiden springer iväg...

Veckan som gått har bara runnit ur händerna på mig.
I måndags åkte jag till stallet efter jobbet och tog en promenad med Polly. Hon kändes mycket bättre i sin hov, hade ett något kortare steg men för övrigt glad. Tog en promenad med henne och vilket härligt väder! Efteråt tog Janis och jag en fantastisk promenad tillsammans med Rosa, Fannie, Lowa och Zessi till Åleviken. Så underbart rofyllt det är med havet. Njuter av varenda sekund. 50+ kompisen hade dessutom köpt med sig macka, dricka och godsaker! (1000-tack kompis) Medan vi käkade sprang hundarna i vattnet och busade som tokar!

I tisdags åkte Janis och jag först och hälsade på Börje. Idag var det en helt annan person. Satt med keps ut i solen och solade tillsammans med Farmor. Vi käkade jordgubbar och pratade en stund. Därefter tog vi en snabbis till stallet och pussade på Polly som hade födelsedag. 20 år har min prinsessa till häst hunnit bli. 15 år har hon funnits i mitt liv. Det är länge och galet vad roliga jag minnen jag har tack vare denna söta lilla bruna sak! Efter stallet åkte Janis och jag på kursavslut och idag blev det än mer klurigheter för oss. Men galet var imponerad jag var när jag satte mig i bilen hem, min hund kan när jag kan...

Janis och jag in action!


Kursare och instruktör i ett underbart majväder!


Janis och Luna. Luna skulle nog kunna flyga till månen med sina öron!


My princess!

Tusen tack alla kursare + den otroligt petiga och tåliga instruktören för en rolig kurs, på bästa gården (Tommie och Sonja) och i det bästa vårväder någonsin!

Igår onsdag hade vi USM-möte hemma hos mig med styrgruppen. Har fått tag i jordens bästa inledningstalare, så grymt att han vill komma! I övrigt hade vi besök från Studiefrämjandet som sponsrar en hel del. Efter mötet åkte jag först och lämnade en rabarberpaj + vaniljsås hos Börje som hade besök av Farmor, Mamma och Pappa. Åter en dag när han var pigg. Därefter en visit till stallet där jag mockade och gjorde mat (även om Polly inte behöver ett halmstrå extra) innan det blev pussar och hej då. Tog en skogspromenad med Minna och hundarna i Björlanda innan bilen styrdes till världens bästa K för en lite kort visit med te och pussar! Tänk att han var hemma mitt i veckan! Mysigt!

Idag torsdag har det var en lång arbetsdag, vart både på Volvo och Lindholmen. Åkte därefter och köpte mig ett par nya joggingskor innan det blev träning på klubben tillsammans med Sarah och Combat. Byggde upp en del av banan från kursgången i tisdags men tyvärr gick det inte alls lika bra idag. Vet inte det var för svårt med slalomingången, konstigt nog tog hon ofta rätt port men hoppar andra. Farten hejdas inte helt enkelt. Bara att träna vidare. Inser dock att Hanna måste bättre på flåset när det gäller rakor, hur ska jag någonsin kunna hinna med annars?! Efter träningen tog vi en promenad i Trollskogen, härligt att gå av hundarna där! Lite magiskt stundtals. Spookey!Jag vet inte hur jag någonsin kan ge allt som du alltid ger av dig.

29 Maj 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Du är så söt min kära lilla ponny!

Grattis jordens bästa ponny på din 20 års dag!Puss på nosen älskade Polly!

27 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Behöver inte ljuga mer...

Den senaste tiden har mycket tid och energi gått till en hemlighet. En hemlighet för min nyss 60 år fyllda pappa. En överraskningfest på Förö med släkt och vänner!

Hur fick vi då honom att inte komma ut och se förberedelsena på ön en solig lördag i maj? Jo, Mats hade "stukat" foten och kunde inte jobba och därför fick pappa hoppa in. Ja, han var måttligt road. När vi ringde under dagen var han riktigt grinig dessutom, han hade ju planer att köra plankor till den nya alltanen. Shi, där fick han!

Vår tanke var att han skulle komma ut till Förö och vara vid huset och fika medan Johan skulle köra in mig till stan (fast i själva verket hämta gästerna). Tyvärr var pappa envis till 1000 och hade massor av saker att göra i stan innan han kunde masa sig ut till ön. Men, det blev bra. Johan körde till andra bryggor och det var endast Vrångöborna som kom och mötte hon.

- Va kul att ni är här! Ska ringa Annette så hon fixar ordning något...

Tror ni mamma svarar? Nej. Like usually. Pappa fattar fortfarande inte vad komma skulle. Vid huset hade ganska många fått välkomst drink och än fler kom med paket och blommor. Pappa lite chockad, men glad!


Gänget från Förö.


Monicka, Ulla, Janne, Kalle och Farmor...


De håller på och hittar sina lagkompisar genom lapparna...

7 lag bildades med medlemmar från olika håll. Efter fördrinken som de fick vid huset fick lagen gå en poängpromenad till Förögården med blandade frågor om pappa och hans tillhörande familj.

Varmrökt lax, rökt lax, sallad, potatis, sås m.m. bjöds det på. Liksom ost och kex, för att sedan avsluta med jordgubbar och glass! Under festen sjöngs det, knåpades det i lagen med pappa såg ut att njuta.


Ett av långborden...


Knepiga frågor...


Hmmm...


Mamma tjötar like usually...


Några av de 48 gästerna...


Där båtbyggar Kalle var den äldsta, 88 år och världens gulligaste!


Mat!!!


Farmor och pappa!


Farfars älsklingar!


Sjönsång, hör nedan!


Cool Theo!


Folksamling!!!


Prisutdelning!

Föröborna hade genom Gull-Britt ett eget sångnummer (filmat med mobilen) som var riktigt roligt att lyssna på!Lars-Christer 60 år
Lars-Christer är en luring,
en riktig luring.
Lars-Christer är en luring
och de är vi allihop.
Han firade i Danmark
med fruga och barn
flydde från Förö
och hela stan.
Å, en sån luring, en riktig luring
Å, en sån luring, och det är vi allihop

Hanna är en luring,
en riktig luring.
Hanna är en luring
och de är vi allihop.
Hon bjöd oss på kalaset,
och vi svara ja.
Därför är vi alla
samlada i da.
Å, en sån luring, en riktig luring
Å, en sån luring, och det är vi allihop


Johan är en luring,
en riktig luring.
Johan är en luring
och de är vi allihop.
Han åkte ut till Förö
med slödreck och snacks,
vi hjälpte honom gömma
detta i vår barack.
Å, en sån luring, en riktig luring
Å, en sån luring, och det är vi allihop


Annette är en luring,
en riktig luring.
Annette är en luring
och de är vi allihop.
Hon grejade kalaes
hon gjorde det för dig.
Utan att du ana något
vilken lurig tjej.
Å, en sån luring, en riktig luring
Å, en sån luring, och det är vi allihop

Bengt är en luring,
en riktig luring.
Bengt är en luring
och de är vi allihop.
När du räkna bräder
till din altan
åkte Bengt och hämta
laxen i stan.
Å, en sån luring, en riktig luring
Å, en sån luring, och det är vi allihop

Vi tillsammans är en luring,
en riktig luring.
Vi tillsammans är en luring
ja, det är vi allihop.
Nu hurrar vi och skålar
för vår jubilar
som har blivit lurad
men som har hedern kvar.
Å, så lurad, å så lurad.
Å, så lurad men ändå väldigt glad!

Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra!

Nynnande i köket stod Ella medan Gull Britt diskade.
- Ska du inte sjunga för Farfar?
- Jo (precis på det sätt denna bestämda 4-åring kan säga det)!

Så trodde man att den lilla sötnosen skulle sjunga en födelsedagssång, nej nu blev det "Jag vill ha falukorv till lunch" med flera värser. Hela församling skrattade åt charmtrollet!

Det blev prisutdelning där laget "Vi rullar" vann genom en utslagsfråga. Fortsatt tjöt, god dryck...

Jag vill genom detta tacka alla fantastiska gäster som dels kunnat hålla tyst men framförallt för att ni ville vara med och fira världens bästa pappa! Tack alla, både ni från Förö, Vrångö, Asperö och fastlandet. Tack för den härliga blandningen där den yngsta var 4 och den äldsta 88 år och att ni alla tillsammans gjorde denna kväll till en riktig succé!

Söndagsrapport.
Städning och soft på Förö innan det blev några timmar tillsammans med K. Tog en promenad till Röda sten och köpte en glass innan vi gick "Hälsans stig". Surfarkillen får nog bättre på konditionen om han ska hålla takten med Janis och mig!!!


Glass med K och Janis!


Och jag får bara vatten...


På Röda Sten...

Nu bär det av till klubben och lite agilityträning innan sängen...

25 Maj 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Man är inte 25 längre...

... och har idag, om inte tidigare, insett att man ska njuta av varenda minut!

Idag firades det med tårta hos Börje. Min favorit. Glasstårta från Lejonet och Björnen. Kunde dock inte njuta. Börje var sjukare än på länge. Grät. Skrek. Hade fruktansvärt ont. Vid sidan kan man bara stå och se på. Sjuksköterskorna ger morfinsprutor, klappar om honom. En annan inser, inser att livet inte alltid är som man vill.

Tusen tack Börje och Farmor för pengarna och den fina väskan. Lovar att pengarna kommer gå till något minnesvärt. En resa. Det är ju tack vare er som jag fick komma ut och flyga som liten. Resorna till Cypern glömmer jag aldrig!

Tog en rofylld promenad vid havet. Janis badade och jag njöt. Tänkte hen del och såg paradiset. Imorgon ska jag dit.

Nu kommer snart K. Han är också en ljuspunkt i livet. En söt man i sina bästa år.

Ytterligare en film är gjord idag, en film till min prinsessa. Du är det finaste jag vet!23 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Pillade ihop en film!

Har faktiskt inte hunnit blogga på några dagar. Eller rättade sagt, jag har prioriterat annat. Jag/vi har:

- Gått agilitykurs med en trött matte som förare.

- Bjudit på rabarberpaj som var godkänd.

- Vart ute och ridit en underbar tur men som tyvärr slutade med en halt häst. Polly fick en sten under sin känsliga högerframhov och stod på tre ben. Sakta men säkert artade det sig. Hovslagaren ordinerade vila och vi slapp ta av skon och dona med den.

- Janis och jag har fått enerig vid havet.

- Vart hos Börje på lunch. Inser att jag inte vill bli gammal samtidigt som jag ger all heder åt den fantastiska personalen på Bräcke Östergård.

- Tränat Janis på GMBK. En kombination som resulterade i en film. Nöjd för att vara första och bara genom lite pill. Fantasi är kul!

 

- Min prinsessa, Min alldeles egna prinsessa, Mitt allt!

22 Maj 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Mitt allt!


Du är en saga för god för att vara sann,
det är en saga i sig att vi funnit varann!

Puss på dig älskade Janis!


20 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
19 maj 2008

Snoozar en timme. Panik. Stressig morgon där jag glömmer både jobbmobilen och kalendern hemma. Personalmöte. Tårta. Potatismos till lunch. Intervjuer. Stallet och aktivering av Polly som blivit rund om magen. Hämta Janis. Kontraktdiskussion med GMBK:s styrlese. Uppvärmning av Janis i skogen. Träning av slalomingångar. Promenad med Janis. Prata i telefon och bli smått irreterad. Glad när jag pratade med en annan. Handla på ICA Maxi där de kom en lös hund som vakten tog hand om. Hem. Laga tre rabarberpajer till morgondagens kursgång. Kollar mailen. Borstar tänderna. Hoppar i säng. God natt!19 Maj 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Skrattande ko och en riktig 80-tals lama!

Jesus. My Lord. Jag har en galen ko till polare. Rosa och hennes vänner skrattade oavbrutet i fem minuter i örat på mig. Mina vänner undrade allvarligt om de var höga. Nej då, Fliza hade bara sprungit igenom muren...


Högtalaren på när en galen kosa hade skrattkramp.

Helgen har inneburit alldeles för få timmar sömn. I fredags nalkades det Götas tillsammans med K. Gott. Vinet med. Puss.

Klockan halv sju på lördagsmorgonen hämtade Nettan och hundarna oss. Tur att det var ljust ute. Annars vet jag inte om jag hade kunnat öppna ögonen. Körde raka vägen ner till Hässleholm med blandad musik och allsång. Man ska inte förkasta Roxette, flashback!

Tävlingarna har inte resulterat i några SM-pinnar men stundtals har känslan vart bra. Zessi tjuvade dock i starten i sista klassen. Några det gick betydligt bättre för var Nettan och Zitha som kammade hem en 2:a placering i den inofficiella cupen och därmed vann 500 kr i bensinpengar! Sedan så fick jag på hemvägen rapport om att Jossan och Vilda vunnit sin klass! GRATTIS!


Nettan och Zitha på pallen efter ett vinnande agilitylopp!

Förutom hundtävlingar har vi bott hos min coola UR-kompis Jenny, sambon Martin och vovvarna Hugo och Otto. Den sistnämnde är en 13 veckor gammal jaktlabbe. Så charmerande och rolig. Liksom vanligt när man kommer hem till dem välkomnas man av en enorm gästvänlighet, supergod mat och ett fantastiskt hus. 1000 TACK!

På vår promenad fick vi se lamor, vilka coola djur. Man ställer visst ut dem och tävlar i Junior Handling. Kanske något man ska satsa på? Coola frillor hade de också. Diggade speciellt en brun med vit krullugg. Den skulle man haft på 80-talet!


Kolla frillan på laman näst längst till höger.


En grå liten filur.


En söt liten Otto.


Fågelbärare!


Fjäskfia 1.


Fjäskfia 2.


Fjäskfia 3.


Rosas kompisar som bor utanför Jenny och Martin.

På vägen hem blev det Rusta-jakt, thaimat i en kinabox och hämtning av rabarber (tack Katarina). Dusch, lite smink och sedan i väg till fantastiska K.

Nu är det läggdags inför en fullspeckad vecka - börjar med personalmöte imorgon klockan åtta. Jippie! Det nalkas visst tårta!

Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo,
några månader om året, så att själen kan få ro.
Jag trivs bäst i öppna landskap, där vindarna får fart.
Där lärkorna slår högt i skyn, och sjunger underbart.
Där bränner jag mitt brännvin själv, och kryddar med Johannesört, och dricker det med välbehag,
till sill och hembakt vört.
Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo.

Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ,
ingen kommer in i min närhet, som stänger in och stjäl.
Jag trivs bäst när dagen bräcker, dr fälten fylls av ljus,
när tuppar gal på avstånd, när det är långt till närmsta hus.
Men ändå så pass nära, att en tyst och stilla natt,
när man sitter under stjärnorna, kan höra festens skratt.
Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ.

Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri,
när stranden fylls med snäckskal, med havsmusik uti.
När det klara och det enkla, får råda som det vill,
när ja, är ja, och nej, är nej,och tvivlet tiger still.
Då binder jag en krans av löv, och lägger den runt närmaste sten,
där runor ristats för vår skull, nån gång för länge sen.
Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri.

18 Maj 2008  | Länk | Helgrapport! | 0 kommentar
Underbara vår!

Jag njuter verkligen av våren. Än mer detta år tror jag. När klockan är strax innan halv sju åker Janis och jag iväg på våra dagliga aktiviteter och varje gång jag sticker ut huvudet genom källardörren får jag en underbara känsla i kroppen. Det är vår på riktigt.

Efter jobbet idag tog Janis och jag en promenad vid Tippen och njöt av skog och hav. Gick och funderade. Njöt. Tänkte och tänkte. Varje dag börjar med nya möjligheter, nya möjligheter att vara glad för livet. Dock är livet svart för många, kolsvart. Idag var det hissade flaggor i hela Fiskebäck då en tre barns far valt att inte leva mer. Det är tragiskt öde att folk kan må så dåligt, att livet inte har några ljusglimtar alls. Psykvården måste bli bättre.


Imorgon blir jag kvar i stan för att åka först lördag morgon till Hässleholm. En viss man har gjort att jag vill stanna hemma en extra kväll.

Carpe Diem!

15 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Jordens underbaraste prinsessa!

De två sista dagarna har Janis och jag haft aktiviteter inplanerade efter jobbet, igår agilitykurs och idag vallning.

Kursen igår gick riktigt bra. Nästan chockad själv att jag fick till det mer än en gång. Tror till med instruktören såg något ljusliknande långt i fjärran öster. En nöjd matte somnade ensam i sängen då Janis fick följa med hem till Minna och co.

Zessi fick också ett pass. Gick hyffsat okej. Tappar orken ganska fort men hon fick köra båda banorna som vi jobbat med under kursgången. Zessi har förövrigt vart hos Annika F idag (www.hundverkstan.se) för en fysiologisk analys. Såg helt okej ut, en del småsaker att jobba vidare med men inget allvarligt. Skönt.

Efter att jag tagit in hästar, ridit en ljvlig tur på en fölkär ponny blev det pannkakor hos Familjen Hjelmqvist och hämtning av prinsessan (anledningen att hon låg över där är att Minna är ledig på onsdagar samt att jag slapp köa över bron!). Åkte därefter vidare för att träffa sex nya ullbollar! Vilken häftig hage och Janis var faktiskt fokuserad och lugnare än någon gång tidigare. Hur som, nu hoppas jag att jag kommer igång med vallningen, finns ju möjligheter att kunna träna iafl... Tack Hanna och Andreas för fika och intressant pratstund om allt mellan himmel och jord. Heja Sonja den 30:e...!!! ;o)

Nu är det läggdags. Sömning och trött. 

  

You light up my life
no matter how dark it is
And I love you

14 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Första gången...

Jo. Idag var det dags. Idag skedde debuten. Hanna har tvättat sina fönster för första gången. Första gången i lägenheten som hon bott i över tre år. Inte en dag för sent, nu ser jag ut! Har förövrigt städat hela min lägenhet. Det doftar Ajax. Ljuvligt. Rena lakan att krypa ner i också. Ännu mer ljuvligt. Underbart!

I helgen har vi vart i metropolen Oxelösund och tävlat. Hämtade upp Sonja och Fliza vid Biltema och lurade köerna och kom snabbt på 40 vägen. Skönt. Tanten kan snacka hon, hon är grym att ha som resesällskap. Resan gick på fyra timmar med endast en drömlik energikick som påfyllning; Magnus Strawberry White.

Denna helg hade Sonja lyckats boka ett boende där hundar var välkomna. En fantastisk fin camping vid havet. En bit ifrån tävlingsplatsen men en ljuvlig oas att vila kring. Sonja, hundarna och jag delade stuga medan Claes och Nicke fick ett eget krypin.

Fredagskvällen innebar räkor och cykelvin. Gott och mysigt. Sedan somnade vi som stockar med en väckarklocka satt på icke-helgvänlig-väckningstid. 06.00!


Räkor, vitt vin och en grym kul lagkompis!

Morgonpromenad fick Hanna att vakna till ordentligt. Gick en runda på ca: 20 minuter mitt ute i skogen. När jag går och vaknar till liv kommer en man i en bil klockan 06.30 på en ödslig grusväg. Hjärtat dunkade snabbare än på länge. Denna oskyldiga man skulle med all säkerhet titta på fåglar, men i mitt skräckscenario var han kompis med A. Eklund. Hjälp vad man kan koka ihop!

Första tävlingsdagen innebar fyra lopp.
Agilityklass nr1: Inget bra lopp. Diskar mig ganska snabbt då Zessi på eget bevåg tar en tunnel! Busfia.

Agiltiyklass nr2: Klantvägran på en simpel tunnel på näst sista hindret. Attans var irreterad jag var som var i vägen för Zessi och inte väntar ut och gör ett bakombyte. Skit.

Hoppklass nr1: Gör ett nollat lopp med en ganska usel tid. Första SM-pinnen avklarad.

Hoppklass nr2: Försöker springa som en tok för att skicka in i "fel" tunnelingång. Långsam matte måste löpträna. Zessi och jag springer i varandra och hon rätt in i "fel" ingång. Hmmm. Fel blev det hur som och en DISK.

Både Sonja och Claes tog varsin SM-pinne, grattis!


Sonja och Fliza in action!

På kvällen blev det Hannas "paket" vilket innebär fetaost, tomat och rödlök. Till det serverades det grillat kött till Sonjas stora glädje. Hon blev som ett rovdjur, gnagde ben halva kvällen!


Kött och hemliga paket!

Söndagsmorgnen blev morgonpromenaden lugnare för blondinen. Ingen bil på skogsvägen. Endast fåglar som kvittrade! Det kallar jag rofyllt.


Zessi och Janis.

Andra tävlingsdagen innebar två lopp. Blev dock tre.

Hoppklass nr1: En ganska rolig bana faktiskt. Farfylld men samtidigt en del passager att komma förbi. Gick in med noll fel och SM-pinne nr.2. Grattis Anna och Leia som tog certet - det är ni värda!

Agilityklass nr2. Detta var en bana som hette duga. Inget bra lopp men vi kom igenom med noll fel och som resulterade i en fjärde placering och SM-pinne. Dessutom genererade det en slags finalplats då jag hade dubbelnollat mig.

Bonusklass: En klass där jag tror jag insett att jag inte är likadan mot Zessi när det är på allvar. Här hade tjejen mycket bättre fart och glädje och jag lekte mest runt barfota. En tråkig vägran men en glad hund i mål. Eva med Ezzo vann finalen.

Därefter började resan hemåt med två Rusta-stopp, Nyköping och Norrköping. Sorry Nettan. Nu satsar vi på Skåneland istället! Sonja hade högläsning av Aftonbladet som resulterade i tårar...

Hem och duscha innan en fantastisk kväll med K på klipporna vid Åleviken. Myspys! Tack och puss!. Även Janis njöt av solnedgången.

Idag har det vart jobb innan det blev storstädning av lägenheten. Skulle egentligen spelat match men min hals krånglar fortfarande. Hostade hela natten och gick i sömnen för att hitta halstabletter. Insåg i morse att de var bäst före 2007-04-17. De hjälpte i natt dock! Efter att lägenheten blivit skinande ren, liksom fönstren, åkte Sarah, hundarna och jag till Amundön och tog en härlig promenad. Tack kompis för sällskapet!


Blöta hundar!

Nu är det läggdags. Imorgon blir det jobb, köer och kurs!

You are my sunshine,
my only sunshine.


12 Maj 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Lyxdagar i Köpenhamn!

Sol, sol och ännu mer sol. Fräknar och röd skalle. Familjen Carlsson har vart på en minisemseter i soliga Köpenhamn.

Bilfärden ner gick smidigt med den yngsta som chaufför. Över bron och sedan en galen jakt på hotellet. Jag vill lova att jag kört både lovligt och olovligt i Danmarks huvudstad. Hur som, till hotellet kom vi och där tog en välklädd ung herre hand om min gråa pärla!

Designhotell centralt i Köpenhamn med coolt inredda rum och fantastisk mat. Brorsan och jag delade rum och gissa tre gånger vem som snodde badkaret på kvällen? Jag så klart. Får jag chansen, tar jag den.

Onsdagen spenderades på stan. Hanna in och ut i affärer. De andra halvt nöjda men de kom ju heller inte på något bättre förslag. Blev en pizza på nordens äldsta italienska restaurang där jag för första gången fick se någon ta springsnota på riktigt. Hur vågar man?


Hungriga.


Pasta.


Världens bästa mamma och pappa!


Moa x 2.


Mamma, pappa och jag!


Födelsedagsbarnen!


Foajén.

På kvällen åt vi middag på hotellet, chefs meny med en massa rätter. Gissa om man var förvirrad över vilka bestick man skulle välja. Hela klanen klarade av det! Proppmätta släpade vi oss ner till Nyhavn och satt och njöt av god dryck.

Imorse var det två herrar som skulle grattas, pappa 60 år och Johan 32. Presentutdelning där jag drar med brorsan på Winnerbäck och där m+p får gå på Diggeloo i sommar.

Vad slår en hotellfrukost i frukostväg? Nada. Vilken cappuccino. Mums. Sedan ut och shoppa igen. Fann en klänning på Zara som jag tänkte använda på årets Student.

Sväng till Nyhavn i dagsljus, lunch och en sväng till en snygg park där folk både spelade kubb, fotboll, brännboll och solade i minsta tänkbara bikini. De dracks öl också, vad annars i Danmark.

Ut ur staden gick lättare och blondinen kunde lämna över ratten till övriga vid Mc Flurry stoppet i Halmstad. På vägen hem tog vi även en sväng förbi tomten i Veddige. Den ligger ute på landet vill jag lova. Hade den legat i Björlanda hade jag haft ett hus för länge sedan på den. Men?!  Fins place, långt bort.

Väl hemma hos mor och far hade grannarna Stephan och Kerstin verkställt en överraskning. Rivit häcken bakom huset + bytt garageportarna till pappas stora glädje. Han blev riktigt glad!


Nya garageportar!

En annan fick snabbt åka hem och packa om. Därefter dra till Björlanda där jag nu sitter ute och skriver på min dator. Lite snett till höger ser jag solnedgången gå ner i vattnet. Janis ligger på gräsmattan och ser trött ut efter två dagar i flock. Ska sova här i natt för att få ihop dagen imorgon. Klockan 15.00 ska vi hämta Sonja och Fliza vid Biltema, det är dags att dra till metropolen Oxelösund. Wow!

Back on sunday. Då hoppas jag att jag har hunnit ta en glass med K också. Eller vad säger du mannen? Triumf?

Och... Tack mamma, pappa och Johan för fantastiska dagar.


En trött prinsessa ligger på altanen...

Att älskas utav dig är det vackraste för mig!

8 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Ensam!

Har just lämnat min prinsessa hos extra familjen efter en lyckad kursgång. Pratat med K hela vägen från Björlanda till Skatteparadiset. Det är rätt ensamt i en tom lägenhet faktiskt. Förutom en hel del dammråttor som finns i hörnen, en gammal mjölk som står i kylen och högar av smutstvätt i hela hallen. Imorgon bär det av mot Köpenhamn med familjen, lyxhotell och god mat väntas. Back on thursday...

Visst finns mirakel och för mig är det faktiskt du!

<3 (jag kan berätta koden för er över 20...)

6 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
En måndag i maj.

Måndag. En måndag i maj. Kunde börjat bättre än huvudvärk och ont i kroppen. Vart dåsig hela dagen och åkte faktiskt hem och sov en timme innan kvällens aktiviteter. Helt utslagen.

Idag har vi firat mammas födelsedag. 57 år har världens bästa mamma hunnit bli. Pigg som en lärka trots många kvällar/nättar somnande på soffan. Vad firar man då sin födelsedag när man fyller år?

1. Mc Donalds med barnbarnen
2. Tårtkalas på Bräcke Östergård

Efter min tupplur åkte jag direkt till Börje som idag hade en enorm värk. Fick två sprutor och tårarna bara rann. Stackarn. Må jag aldrig behöva ha så ont. När barnen kom sken han upp precis som när Janis hoppade upp i soffan jämte och ville bli kliad.

Prinsesstårta, kaffe och lite snack sedan fick jag åka vidare.


Theodor med sin favorit farfar!


Självklart ska Janis också vara med på kalas!


Gullunge!


Födelsedagbarnet skär tårta!

Efteråt bar det av till stallet där jag red ut barbacka tillsammans med Annica för att inspektera den blivande sommarhagen. Vilken hage!!! Kuperad och blandad med skog och gräsplättar. Blir hur bra som helst. Polly ska få gå med Princess efter att Matisse har vandrat vidare till de evigt gröna ängarna...

Janis och jag fick en mysig skogspromenad med Minna, Max och hundarna. Max är så söt. Dessutom har han lovat mig att hålla ett extra öga på Janis nu när hon ska bo där ett par dagar när vi ska till Köpenhamn med familjen.


Sötungen Max med på hundpromenad i skogen!

Nu är det läggdags, ska ta och knarka en sådandär värktablett (4:e idag) igen så jag kanske är människa imorgon igen. Ska ju stå på mässa hela dagen innan det blir agilitykurs.

Goodnight sweetheart

5 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Premiär i dubbel bemärkelse!

Shoot - min långledighet har passerat på fem röda känns det som. Vips så var fyra lediga dagar över, tur att två väntas redan i veckan...

I fredags eftermiddag knödde sig Nettan, hundarna och jag oss in bilen och styrde mot metropolen Tranås. Jovars, de har en riktigt stor och lång shoppinggata!

Blondinerna var ovanligt lugna inombords får jag säga, vi hade riktigt trevligt på ditvägen. Sjöng i bilen, pratade en massa och tog en matpaus på Jensens böfhouse i Jönköping. Gott! Vandrarhemmet som Sonja så snällt hade bokat låg väldigt vackert intill en sjö men var kanske inte det bästa jag bott på. Kändes som en gammal anstalt för galningar som skulle behandlas utanför stan. Dessutom fick man egentligen inte ha hundar, men...

I grannrummet bodde Claes och Nicke och den tvåbenta mannen bjöd oss på en väldigt speciell nattmacka. Skivat vildsvin och tomat. Smakade väldigt gott, kul att prova något nytt. Whiskeyn avböjde jag mig dock ifrån, har inte blvitit vuxen nog att dricka den starka sörjan...


Utsikten från vandrarhemmet.

Tidigt i ottan ringde klockan inför helgens första tävlingsdag och vårens första premiär utomhus. Arrangörerna hade lagt klass III först på morgonen vilket jag tycker är super bra för min del så länge jag enbart kör Zessi.

Började med en agilityklass redan klockan 7.00 och Zessi kändes riktigt bra med tanke på vår svacka under hösten/våren. Sög på bättre och dessutom klarade hon högerslalom första gången på tävling! 10 fel (2xkontaktfält) och i mål.

Hoppbanan var rätt rolig, högt tempo vilket vid behöver under tävlingar just nu. En underlig hinderföljd med samma tunnel två gånger. Fick en vägran på slalomingången, annars var jag nöjd!

Efter tävlingarna som var klara runt 12 tryckte vi in en gottlänning (Anna) i bilen och körde in till stan. Nettan storshoppade ett par röd gummistövlar och strumpor, Anna en vattenflaska medan jag gick tomhänt hem. Käkade lunch på en kinesisk restaurang, gott. Shoppade med oss snacks, tidningar och åkte sedan tillbaks till anstaltet, förlåt vandrarhemmet! *host* där Nettan och jag sov middag, så underbart det är att bara kunna lata sig så.Prinsessan redo att sova middag...

Klockan sju stod grillen klar och redo för den marinerade fläskfiléen. Det blev en brakmiddag a la Wallin på "deras" camping. Mysig tillställning i ett litet lusthus intill toaletterna! Tjötade, skickade SMS (är riktigt imponerad att 60-åringarna är så haja på det...) Gott till tusen i både mat- och dryckväg och tack allihop för en super trevlig kväll!


Sonja rapporterar till Rosa.


Gubbarna grillar. Riktiga mästare!


En glad Nettan trots tandvärk!


Pudelmys i solen.


Skål!

Klockan ringde 05.15 idag och tack vare good teamwork hann vi packa ut allt till bilen + städa rummet innan klockan hade slagit 06.00.

Dagens agilityklass var superrolig, måste bara köra denna bana på träning en dag. Tyvärr fick Zessi och jag en dum vägran på ett simpelt hopphinder som jag tyvärr trodde hon skulle bjuda mer på själv. 5 fel och i mål!

Hopploppet var också en ganska rolig bana, tyvärr diskade vi oss på slalomen då hon tog portar tillbaks när vi skulle göra om. Starten var heller inget bra men jag fick till farten och bakombytet riktigt bra i en lång och snabb passage.

Innan bilen tog oss på Rusta-jakt tog Nettan, hundarna och jag en promenad i de fina skogarna kring Tranås BK. Vi var inte ensamma i skogen vill jag lova, det var en allmän poängpromenad som varenda Tranåsbo ville gå i det fina söndagsvädret...


På promenad i skogen.


Framåt marsch...


Gruppbild - Zitha, Luna, Zessi och Janis!

Janis-rapport från helgen
- Har tränat lite agility på framhoppningsbanan med bra fokusering.
- Vart på promenad i skogen med pappa och halvbrorsan som tyckte hon luktade ljuvligt gott.
- Brutit sig ur buren i bilen på jakt efter matte. Som tur hittade hennes farmor henne.
- Kojat under sängen och snarkat som en gris.
- Vart jordens bästa trots sina hyss...

K-rapport
- Har idag blivit spöad av en blondin i 6-kamp (fick bli en skiljeomgång) på vårpremiären på Liseberg.
- Har återigen bjudit på god mat på en italiensk restaurang.
- Vart oemotståndligt söt och gullig på det vis Nivåragget bara kan.. ;o)
- Busig till 1000 liksom vanligt...

och till sist så har världens bästa mamma fyllt år i helgen, GRATTIS på födelesdagen!!!

Du är det finaste jag vet,
Du är det dyraste i världen.
du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
somfåglarna,
som blommorna på marken.

4 Maj 2008  | Länk | Helgrapport! | 0 kommentar
Nästan ett dygn i paradiset!

Långledigt. Skönt för en blondin som mest stressar runt mellan aktiviteter hit och dit. Fick nästan befinna mig i paradiset ett helt dygn. Men bara nästan!

Valborg
På kvällen var det dags att umgås med vännerna från förr hemma hos Idas föräldrar i Fiskebäck. Supergod mat stod på bordet och magen stod rätt ut efter den mumsiga middagen. Får väl skryta att jag iafl. skar mozzarella och bakade bake-off bröd! Det var en blandad kompott av människor faktiskt, alla lättsamma och roliga att umgås med. Tack för en trevlig kväll Ida, Emma, Lina, Sofia, Stefan, Pelle, Karolina, Samuel, Noah och Judith.

Strax innan tio hämtade Pappa mig i Önnered och jag fick en lugn och härlig båttur ut till paradiset. Kvällspromenaden med hundarna var underbar, inget slår ett stilla hav och doft av salt. Eller jo, kanske om jag tänker efter?! Fint var det hur som helst.

1:a maj
Sov som en stock tills pappas hysteriska ringsignal dånade i hela huset. Upp och hoppa och sedan packa på sig agiltyhinder för lite träning på fotbollsplanen. Janis fick två korta pass och Zessi ett lite längre. Hoppas hennes motivation sitter kvar även imorgon.

Vid lunch kom Johan, barnen och Sesson! Den sistnämnde är världens bästa släkting, så jäkla rolig och positiv i alla lägen. Det blev lyxlunch, bus med barnen och en liten tupplur på sängen. Ska man inte göra det när man är ledig?


Ella med sin farfar.


Sötingen Theo.


Syskonbus!


Barnen och hundarna. Theo blev störtkär i Zessi.

Sesson i riktiga arbetarkläder!


Solståle.


En sann djurvän.

Eftersom regnet stod som spön i backen blev det ingen 5-kamp på Liseberg. Istället blev det restaurangbesök på Södra Vägen. God mat och härligt sällskap - tack K! Tips är att du laddar till söndag eftermiddag istället... ;o)

En ledig fredag
Vad gör man när man är ledig? Jo, man sover extra länge. Gick inte upp förrän efter nio. Tog en promenad med vovvarna och köpte nybakt bröd på Brogyllen. Käkade lite frukost, softade på soffan och tog sedan en långpromenad.

Emma kom förbi när hon hade kört Magnus till Landvetter och Sarah och Combat hämtade upp oss. Långpromenaden blev runt Stora Delsjön. Slingan är typ 8 km tror jag men känns i både ben och på flåset. Har jag så dålig kondis? Hur som, hundarna hade det trevligt liksom vi tvåbenta. Vem tror ni ligger och snarkar på golvet? Janis of course. Badbruden nr.1. Tack tjejer för sällskapet!

 
En glad Emma fick "ansvar" för Zessi...

Handlade en del på Maxi innan det blev dags att packa väskorna inför helgens visit till Tranås. Klass III kommer starta på morgonen för att sedan ge oss hela dagarna "fria". Men att banvandra 06.40 känns lite väl tidigt. Ska försöka ladda ordentligt i bilen med musik och tjejsnack, det brukar Nettan och jag vara bra på!

Jag älskar dig mer än igår,
men mindre än imorgon!


 

2 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Låt mig presentera K!

Söt fisk funnen runt 02.00 på Avenyn för ett par månader sedan. Dansar bra, simmar visst helt okej också! Söt som få och bara väldigt rolig. Låt mig presentera K. Eller Kristian som han heter! 31- årig ingenjör med ett leende av guld. Puss på munnen och tack för ikväll!

1 Maj 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida