- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


...

Gör som grodan, lev på hoppet!

28 Juni 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Vad Hanna gillar och inte gillar i livet just nu!

Hanna gillar inte... Människor som går över lik på riktigt. Det är inte för inte som ordspråk och citat är uppkomna. Tänk att en död människa knappt hinner stelna innan det plockas saker från den. Herregud.

Hanna gillar... att klockan bara behöver ställas 6 arbetsdagar till innan fem veckor semester. Idag hade vi utvecklingsdag på jobbet med lunch och glassbuffé och jag är galet glad över min anställning och höstens nya utmaningar för egen del. Vi lär synas! Idag gick många på semester så nästa vecka blir det tomt!

Hanna gillar... tomten som huset låg på men kanske inte huset i sig. Eller jo, det var ganska coolt men ändå inte så proffsigt som bilderna säger. Vill bo på landet en dag! Kolla in huset som jag har varit och titta på idag här!

Hanna gillar... att det snart nalkas Lars Winnerbäck på Slottsskogsvallen. Emma, Sofia, Brorsan, Johan S och jag ska dit och digga. Hoppas solen skiner likt Per Gessle konserten förra året, då får man riktiga summerfeelings! 

Hanna gillar... sina vänner! Idag kom ett kort från Rosa o co: med en söt nalle och texten "Tänker på dig...". Tänk vad några ord kan göra mycket! TACK KOMPIS!

Hanna gillar... att K och jag ska på 30 års fest tillsammans imorgon!

Hanna gillar... att jag har världens bästa prinsessa till hund! Hon har idag fått en "vilodag" med enbart promenader och lite inklickning av targepinnen i lägenheten medan Hanna sett på fotboll!

Hanna gillar... att klockan knappt 23 och att hon kommer i säng före midnatt för första gången denna vecka. Dryga 5 timmar sömn per natt räcker inte för blondinen!

Cave quid dicis, quando, et cui

 

26 Juni 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Vinst i Varberg!

Årlig kvällstävling i Varberg resulterade i vinst för Zessi och mig i hoppklassen. Helt galet kul! Äntligen fick vi visa att vi kan något rent tekniskt, för banan var svår med många olika lösningar att välja mellan! Zessi som vänder på en fem öre gjorde riktigt snygga passager, vilket kändes så kul! Cert till oss (58 starter) och nu fattas bara ett innan världens bästa lånehund även är hoppchampion! Agilityklassen gick skit, den har vi redan glömt!

Och grattis till alla Janis halvsyskon som plockar pinnar hit och dit, Ina, Corona och Eije! 


SAGCH Hemsjö Zessi-Bon

En som tränar vidare är Janis. Sakta (eller njae...) och framåt går det! I måndags var vi på klubben och idag har vi vart hos Sonja. Sätt på högtalarna och titta på videon. It´s my princess!Har jobbat med Ungdoms SM fram tills nu och blir lite smått irreterad att folk inte kan lämna in saker i tid. Gör man alltid så? Tänk att den 7 september släpper jag allt.

Och... 7 arbetsdagar kvar innan 5 veckor semester!!!

YOU AND ME
You and me, me and you
there’s so much that we’ve been through,
through it all I’ve come to understand Gods love.
And if tomorrow never comes
know this twice, just know this once.
Knowing you has made me able to go on.

You and me, me and you
There couldn’t be a better two,
to be blessed and know the meaning of true love.
And if you leave me I feel scared,
fall apart so unprepared.
But I dare to make it trough all on my own.
Yes I dare to make it trough on my own.

25 Juni 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Tankar!

Blondinen tänker mycket. Tänker mycket på vad hon anser är viktigt i livet. Vad hon priorterar. Vad hon kräver - både av sig själv och av andra. Och... hon inser att en del människor är långt ifrån de hon hoppats att de skulle vara. De är giriga och de spelar ett duktigt spel och tror de kommer långt på det. Möjligvis för sin egna del, men inte i det långa loppet. Härmed hoppas jag min tro att en högre makt gör gott för de som förtjänar det och skickar de andra till en brinnande eld för evigt.Någon som är en ängel redan på jorden är Janis. Janis förstår det mesta och har fått träna agility med sin matte och hennes kompisar idag. Ett okej pass med en bana som hade långa avstånd och som improvades fram under framtagning av hinder.

Efter att vi gått av hundarna serverades hembakt äppelpaj som Sarah hade gjort. Mumma! Tack Emma, Lisa, Sarah, Combat, Agneta, Russin, Ronja, Camilla, Pepsi, Glittra samt Linn och Ella för en trevlig träning i blåsigt väder!

Nu ska jag sova. Imorgon blir det jobb och sedan tävling i Varberg.

Den som äger insikt har en källa till liv.

Ordspråksboken

23 Juni 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Heaven i dubbel bemärkelse...

Börje är död. Idag fick min "Farfar" somna in efter att ha kämpat mot smärtor och lidande en längre tid. Han har det bra nu. Han såg fridfull och nöjd ut. Jag såg nästan ett leende igenom den gråblekta och stela kroppen som så fint hade klätts med rutig skjorta och byxor. Tecknigar av Ella och Theodor pryddes fint hans kropp liksom två blommor. Ett ljus var tänkt. Han är i himlen nu. 

Börje har alltid funnits i mitt liv. En "skummis" som Farmor mötte på en resa. En skummis som gett mig den starkaste Tomteupplevelsen någonsin! Ett minne av en kutryggig Tomte med säck på ryggen som sakta gick uppför backen till Haråsgatan en julafton för sisådär 20 år sedan. Jag visste inte då att det var Börje, han var ju Tomten med det stora vita skägget! Andra minnen är semesterresorna till Cypern och Danmark, hummerpremiären för Hannas del, Bingolotto liksom första bilturen när jag hade tagit körkort. Jag kommer även minnas samtalen på Bräcke som vi haft de senaste månaderna. De kommer ingen att ta ifrån mig och Börje. De betyder mycket. Bara han, jag och Janis vet vad vi pratade om de där luncharna och mitt samvete är totalt till ro vad som än må hända i framtiden. Han vet att jag säger vad jag tycker i alla lägen och han tycker jag ska fortsätta göra det!!! Så...

Och... du fick veta det du önskade hinna få veta och jag lovar att rapportera i framtiden!

Vila i frid älskade Börje!!!


Börje och Janis på Bräcke Östergård maj 2008!

På Bräcke Östergård går vardagen vidare. Nya gäster anländer och än fler vandrar vidare till det okända. Men vilket ställe. Trots att döden är så nära inpå finns det värme och kärlek till fullo. Det är skillnad på värme och värme, kärlek och kärlek och framförallt - det känns när det är äkta! Tack för all omsorg, värme och kärlek ni gett Börje och oss runt omkring under denna tid! Janis och jag lär tassa in en dag och säga hej...

Förutom döden som tyvärr är en del av livet har Hanna fått en närmre himmelsk upplevelse. I fredags blev det 5-rätters på Incontro med avslutande drink på Heaven 23 med världens snyggaste och sötaste K. Gott och trevligt. Rullade hemmåt kring midnatt med en taxi. (Puss!) Hemma i lägenheten möttes vi av skor överallt och en säng fylld med pipleksaker. Janis är skendräktig och hade i fredagskväll en massa bebisar. Nu är bebisarna borta (eller de ligger i garderoben). Janis är ur form! Har dragit ner lite på maten och försöker motionera och aktivera med lätta saker för att få henne på andra tankar!

I fredags morse lämnade K Mölndal ganska tidigt och Hanna somnade om. Vaknade igen kvart i elva. Kors i taket. Tog det lugnt hemma och planerade USM innan det blev sjukhusbesök. Därefter tog båten oss till Förö. Oasen där man blir trött av att bara vara! Åt god midsommarmiddag och sedan blev det en stund ner till festplatsen! Nostalgi med riktig dansbana med färgade lampor, dansmusik, midsommarstång och REGN!

Igår var det barnens tåg från affären till dansbanan. Theodor och Ella gick med Farmor och Janis. Dansade en sväng och fick sedan en godispåse. På eftermiddagen var vi ute och tränade Janis innan det blev middag med finbesök av Johan, Kristina och Bella.


Janis får syn på sin matte när hon går midsommartåg med Mamma, Theodor och Ella.  


Idyll.


Theodor och Janis - friends forever!


Ella, Janis och Theodor i midsommargräset! Så söta!

Brorsan och jag tog senare en blöt båttur där lillasyster fick köra brorsans nya leksak (båten)! Åkte först till Asperö och lämnade av gästerna innan vi körde vidare till Styrsö och hälsade på Emma. Väl tillbaks till paradiset tog jag en kvällspromenad med Janis och jobbade sedan vidare med USM till över midnatt.

I morse kom beskedet om att Börje somnat in. Tråkigt. Tog med mig barnen till Badviken och fiskade krabbor. Napp? Nope. Krabborna verkar vila när det regnar. Fast... Faster Hanna fick en! Janis plaskade mest i vattnet medan vi metade. Tog en promenad med Janis runt ön, käkade lunch och åkte sedan till fastlandet!


Bustroll.


Krabbfiske med Faster!


Badtoken Janis.

Nu ska Janis och jag ut en sväng med Sarah, Combat, Emma och Lisa. Andas fuktig luft och njuta! Tänka och fundera. Leva!

Ett land
Det finns ett land bortom tankarnas tanke.
Bortom intellektets intellekt och vetenskapens vetenskap.
Det bor i det gröna bladet och du kan se det i barnets leende
när det följer den lilla fågelns flykt över himlen.

Det finns ett land fyllt av poesins poesi och musikens musik.
Uppbyggt av det vackraste vackra.
Det är i hela universum och det är i ett litet smultron
som plockas en varm sommardag

Det finns ett land där är det grönaste grönt och det blåaste blått. Och solen är solarnas sol.
Där rinner bäckarnas bäck genom skogarnas skog
och över allt och genom allt blåser kärlekens vind

Skriven av TizzeTazz

22 Juni 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Vi önskar alla våra vänner...

TREVLIG MIDSOMMAR!Kramar Hanna och Janis

19 Juni 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
SM och korta ord om annat...

12 timmar från Göteborg till Öland. Ja. Vad är problemet när man på vägen dels njuter av lunch på rofyllda Gåeryd (Familjen Hjelmqvists sommarställe) och sedan hamnar på ett av Sveriges bästa outlet affärer i Kosta? Nada. Hanna lite lyckligare med ett par Replay jeans (som jag provat flera gånger hemma men inte lagt 1600 kr på) och en myspys luvtröja från Sail Racing. Just ja. Ett par örhängen, vas till farmor som jag lovat köpa från Börje, ljus, tallrikar m.m. Om jag var ensam att shoppa? Knappast. Tur att Minna körde storbilen...

Innan vi åkte över bron hittade vi en fantastisk slinga för hundarna och oss. Bad. Plask. Lite foton.


Ella, Zessi och Janis med Ölandsbron i bakgrunden!


Min bästa tävlingskompis just nu, Zessi!


My princess!


Öland. Avlånga ön där många av mina lagkompisar och supportrar redan gjort sig hemmastadgade på campingen. Turkosa-gänget hade en hel länga av stugor på rad. Helt perfekt. På kvällen serverade Rosa och co: käk och Hanna fick ett glas rött vin över sig! (Tack kompis!) Lite snack och sedan sovdags!

Efter fredagens långa veterinärbesiktning tog vi oss till kungliga delar, Soliden. Frågan är om Silvia och Carl Gustaf ligger i bikini och små spidos och solar om somrarna? Knappast. Fint var det och besöket avslutades med fika på ett café där toan var i en garderob. Efter en kort visit till slottsruinen åkte vi in till centrum. Minna fyndande (tack vare mig) på loppis och andra köpte flaskor med innehåll. Glass i mysträdgår. Affärer. Parad och tal fick vi också se!


Sommarboende!


Coola blommor!


Nettan och Minna!


En glad pappa!


En glad mamma!


Toaletten. Trodde knappt mina ögon när servitrisen sa att jag skulle in i garderoben...

Invigning!

Efter lottningen där jag drog nr. 5 ind. och laget nr. 12 blev det långbord med middag! Supportrarna fick fina tröjor innan det blev kvällspromenad och läggdags!


Supportertröja!


Glatt gäng!

Jobbig tid att gå upp. Promenad och sedan en kort titt på platsliggningen av lydnaden innan det blev banvandring för laget. Banan kändes helt okej och eftersom Fliza löpte gick jag in som tredje hund.

1. Rosa och Fannie - 0 fel
2. Claes och Nicke - disk
3. Hanna och Zessi - 10 fel (galet nära en diskning)
4. Sonja och Fliza - 15 fel

Laget låg på en 11:e plats efter första dagen!

Ind. gick det inget vidare. Zessi var riktigt seg och tyvärr gjorde jag en dundermiss vilket resulterade i en vägran. Drog även på mig fem fel på gungan. Denna gång var jag dock inte spyfärdig vid start. Såg det mest som en kul grej!


Mot slalom!

Ja, vad gör man inte när Sverige spelar EM. Jo man sätter sig ett stort gäng framför en platt TV vid en husvagn. Tippar tio kronor och förlorar i dubbel bemärkelse. Skäms på er blågult!

Efteråt blev det långbord med grillad mat. Mumsigt!


Grillning!


Glatt gäng!


Syskonen Wahlin!

Söndagen innebar först laglopp där jag tyvärr fick en dumvägran men i övrigt gjorde ett bra lopp. Alla drog på sig fel men ändå klättrade vi i listan. Vi kom på 8:e plats. Kanske inte jordens bästa placering men alla kämpade väl och roligare lag att vara med i är svårt att finna. Alla är positiva, peppande och bara helt underbara! TACK ROSA, SONJA och CLAES!!!

Ind. gick jag runt 0 med lite tidsfel då jag förvirrade bort mig i en snurr mot tunneln... Så det kan gå! 32:a totalt mot 9:a förra året. Ja. ja!

Innan finalerna gick av stapeln städade vi ut stugorna och blev inspekterade av värsta sura städtanten. Om de skulle kontrollera mitt hem skulle jag nog behöva städa 24 h om dygnet.

Finalen ja. Rysare. Såg endast large och vem vinner om inte Jenny och Elvis! Äntligen kammade de hem guldet i SM. Stort grattis världens bästa farmor och pappa!!! Ni om någon är värda detta! Både jag och gubbar 60+ fick tårar i ögonen! En riktig rysare!

Hemresan gick ganska fort. Hanna hade ett mål. K! Hur som, det blev jordens billigaste pizza i knäet från Växjö. 40 kr styck för alla pizzor. Gott. Hem och lämande av lite grejer innan det blev myspys hos K. Puss!

Måndag innebar jobb, ridning i skogen på Polly en timme, sjukhusbesök hos Börje, fotbollsmatch med gubbarna där jag blev kallad hora så småpojken blev utvisad, promenad med Lowa och Rosa innan det blev sängen...

Tisdag innebar jobb, sjukhusbesök hos Börje (han har inte lång tid kvar nu), Liseberg med "slaskgruppen" på jobbet, hämta Janis och sedan till Minna där det blev titt på huset (ska på visning nästa vecka) och PM skrivning till över midnatt.

Onsdag innebar jobb (it´s learning), tröjtestning på Axcenti, sjukhusbesök hos Börje, USM-möte, hundpromenad, kontaktfältsträning, tråkig fotbollsmatch (hur dåliga kan man vara?), lite USM-fix, telefon med K och nu är det snart läggdags...

Förstår inte hur jag ska kunna ha semester om 2 veckor. På skrivbordet på jobbet liger 2 högar a la 50 cm som måste göras. Galet mycket. Måste hinna gå ner i varv om jag inte ska vara hypad under semester. Dessutom USM. Suck. Orka! Nej. Lugn och fin. Nu är det läggdags.

Och...

ETT STORT TACK TILL ALLA SOM GJORDE DAGARNA PÅ ÖLAND TILL ETT MINNE FÖR LIVET. INGEN NÄMND - INGEN GLÖMD!

18 Juni 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
11 juni 2008

Har jobbat, hälsat på Börje (jag vill så gärna berätta på söndag hur det gått), tränat Janis och packat väskan. Öland - here we come! Är åter i stan på söndagkväll...

Har knåpat ihop en film från dagens träning. Se här:

 

Det finns bara en av mig och det är jag
Det finns bara en av dig och det är du
Det finns bara två av oss och det är vi.


11 Juni 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Låt bilder berätta...

Inser var dag att jag älskar människor. Älskar människor som är sig själva i alla lägen. Som varken spelar någon annan eller gör sig till. Är vanlig. Må jag också vara det. Jag försöker vara det. Vill vara det. Och tror jag är det till ganska många procent! (Säg till mig annars!)

Idag har jag lett inombords flera gånger om tack vare flera människor, både kända och okända. Gång nummer ett var när Sara, Maria, Måns och jag var på lyxlunch i Amhult. Det satt en tjej vid ett annat bord som bara skrattade och såg ut att vara lycklig. Vad vet jag egentligen? Men jag blev glad. Måns gjorde mig även glad, Hans mamma har lärt lillgossen att flirta. Han är duktig må jag säga. Han blir farlig med moped, folköl och de långa ögonfransarna om sisådär 13 år. Ett äldre par, ca 75 år, fick mig också att bli lycklig idag. De stod och njöt av allt vimmel på Avenyn när de blå-gula pojkarna jagade boll i EM. Tanten i röd basker och gubben på kryckor. Kunde inte låta bli att gå fram och säga att jag tyckte dem var gulliga. Att de skulle vara rädda om varandra. Tanten utryckte sig glatt och sa att de blir glada av att se på fotboll. Må jag också bli sådan om 50 år!

Människor i alla dess former. Olyckliga människor finns det också alldeles för många omkring mig just nu. Tänker på er alla. Pratade med min bror om ett dilemma jag just nu har. Inser att jag nog är den bästa medmänniskan när folk har det svårt. Stöttar febrilt. Visst, det är kanske i sådana lägen man ska ha sina vänner/familj men jag vill vara till hands när folk även är lyckliga och sprudlar av glädje. Men som Johan sa - du kan inte vara bästis med alla även om du så önskar det och du kan inte räcka till för alla jämt!

Oj, oj, oj. Massa babbel om ingenting viktigt alls egentligen. Eller jo. Vad är viktigare än livets mening, dess innebörd och mina medmännsikor? Shit. Galet vad djup jag blir...

Återigen är klockan tok för mycket för att Hanna ska orka skriva någon större resumé från Gotland. Bilderna får tala sitt tydiga språk. Tack Anna med familj för er enorma gästfrihet och härliga gotlandsdagar...

Gotland 5-8 juni 2008


Glassmagasinet fick besök av oss två gånger.
1. Jorgubb cheesecake + melon
2. Tripple choklad, italiensk chocklad och hallonsorbet


Bad i en sjö...


Där Hanna fick köra Martins leksak...


Cool brud...


På lördagskvällen blev det Visbysightseeing! Vilka höjder satsar du på?


Anna, Älva, Martin och Tony = de jag fick glädjen att bo med...


En riktig gullunge!


Vi hamnade på haket Vinäger där en fjäril hamnade på glaset. Det röda vinet var supergott!


Husbygge som kommer bli grymt när det är
färdigt!


Zessi, jag och Janis på Högklint! Här tog vi en morgonpromendad varje dag!


Vilken vy!!!


Tänkare precis som sin matte...


Skön blandning!


Vem ska ha pinnen???


Min prinsessa!


Kan man få nog av henne? NOPE!

+ tävlingar där det blev tre SM-pinnar individuellt och en med laget! Nu kör vi så det ryker...

Måndag:
Jobb 7-16.

Njöt hos frisören en timme. Blev nöjd!

Besök hos Börje! Vi var många där och Janis fick ligga i hans säng som vanligt. Hon är bara för bra för att vara sann i detta läge. Pratade även med G som undrade hur det gått på Gotland. Att Börjes "grannar" har sådan kolla på mig.

Promenad med Minna, Max och hundarna till Åleviken. Vadade genom viken med glada hundar vid min sida.

Pussade på Polly och sa hej då för alltid till Matisse!

Fick SMS av K från USA.

Tisdag
Jobb 7 - 17.30

Snabb träning med Janis på klubben. Fick även gästbesök av Christina B, Janne, Magne + hundar som tänkte träna på "vår" klubb. Tog en uppvärmningspromenad och tog sedan ett kort pass. Nöjd. Hon tog kontaktfälten lugnt och sansat och jobbade på koncentrerat! Gick av Janis i skogen innan hemfärd.

Snörde på mig skorna 19.29 och sprang in på plan en minut senare. Match i orkan där vi tyvärr förlorade med 0-2.

Avenyn och tittade på första halvleken av Sverige matchen. Kallt om benen. Mycket folk och go stämmning!

Hem och såg andra halvlek. Glad över vinsten! Heja Sverige. Inser att det är hela två somrar sedan vi var i Tyskland på fotbolls VM med Gurra. Vem glömmer den resan? Ingen.


Gurra. Bussen som tog 6 tjejer till VM i Tyskland!


2 år sedan nu... Galet vad tiden går fort!

Nu ska jag försöka sova. Klockan står på 05.32. Gissa vilken låt jag har som väckning nu?!

Upp och hoppa, ligg inte och dra dig
Du och jag måste fånga dagen
Upp och hoppa, ligg inte och dra dig
Du och jag måste leva nu
Upp och hoppa, ligg inte och dra dig
Du och jag måste fånga dagen
Upp och hoppa, ligg inte och dra dig
Leva, leva livet nu


Carpe Diem!

10 Juni 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Vad googlar du på????

TANDLÄKARE, HISINGEN, SEXIG, UNG, LÄCKER, SÖT, VACKER -    då kommer man visst till min blogg. Folk googlar verkligen på knepiga saker! Och... dessutom hamnar de på min sida för att jag i tidigare inlägg och olika dagar nämna några av ovanstående ord. Spännande det är med "besöksstatistik".

Har ju länge haft ordet prioritera som det svåraste ord att leva upp till. Börjar dock bli bättre att inse dess innebörd. Just därför blir denna blogg väldigt kort. Ska nämligen försöka ta igen några timmar sömn. Kanske det blir en längre variant imorgon då jag har laddat batteriet till kameran och kan ladda över bilderna från Gotland - vilken helg vi har haft där!!!

Statusrapport i övrigt
- Börje blev glad att träffa Janis och mig idag. Han är i en dimma men följer fotbollen på TV:n. Han är drogad men har inte ont.

- Tre SM-pinnar ind. och en med laget blev resultatet från Gotland. Tjehoo. Kanske finns det hopp om ett SM även 2009. Who knows?!

- Har åkt vattenskoter, käkat god mat, sett vackra delar av Gotland och käkat mumsig glass på Glassbaren! Tack Anna med familj för superhärliga dagar!!!

- K är i USA och går på kurs. Tråkigt. Har ju inte setts på jätte länge nu...

- Hanna har klippt sig. Så skönt. Busig lugg och flikigare än innan. Rätt nöjd. Får se hur det blir när man tvättar och gör iordning det själv.

- Har fått ett kort på världens sötaste Karin (http://karinsperspektiv.webblogg.se/) som var skrivit i Florens juli 2007, men postat i förra veckan! Gulle dig kompis!

Just ja, prioriterara.... natti, natti!

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon!

9 Juni 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Måndag, tisdag och onsdag!

Fortfarande försöker jag stilla mitt samvete och åker och hälsar på Börje så fort jag kan. Har vart där både i måndags och idag. På kvällarna är han lite piggare, det är skönt. Igår tisdag sov han hela dagen. Han har inte ont när jag frågar. Det är skönt att veta. Men det finns inget hopp, hoppet jag har varje gång jag lämnar Bräcke Östergård är att jag får se honom en gång till. När vet man när sista gången är? Det kan man aldrig veta och det är det värsta. Idag var Janis med. Min fantastiska hund som sprider mer glädje än någon annan. Personalen och de övriga boende gillar henne maximalt och hon gillar dem. Idag låg hon mest i Börjes säng och blev klappad. Hon ger närhet och värme. Hon ger kärlek som ingen annan. Hon är unik. Hon är fantastisk. Hon är MIN!


Världens bästa Janis sprider glädje hos Börje.

Just nu har jag sådana där konstiga känslor i magen. Går inte att beskriva. Kårar. Är nog nervös för en massa. Nervös för att jag inte har kontroll. Jag har inte kontroll över livet för andra och än mindre mig själv. Varför kan det inte bara vara lite enklare. Att alla mår bra och lever lyckligt för alltid?!

I måndags var Polly och jag lyckliga tillsammans. Tog en tur ut barbacka på vildponnyn till militärfältet och Åleviken. Blev hur svettiga som helst. Nöjd gick hon sedan tillbaks till sin hage. Efteråt blev det en tur vid havet med Janis innan sängen kallade.

Igår blev det långpromenad med Rosa och hundarna efter jobbet. 2.5 timmar var vi ute inkl. picknick och hundbad. Janis hade redan igår bättre koll på sin simteknik! Åkte därefter och lämnade Janis hemma innan det blev dags att lira lite fotboll igen. Så skönt att få träffa laget och spela lite boll, var 6 veckor sedan sist. Första vinsten för i år, 2-1 till oss där jag fick lägga vinstmålet på straff efter att en tjej fällt mig i straffområdet. Jag blir så jäkla nervös varje gång jag ska lägga straffar samtidigt som det är riktigt roligt! Gott med vinst i vilket fall.


På fall... (gammalt foto)

Idag var det dags för Stormöte inför USM. Kom lite sent eftersom vi var hos Börje innan. Tyckte mötet gick helt okej även om vi alla tappar fokus när det blir för långt. Tror vi kan ro iland USM riktigt bra, det är min förhoppning iafl. Bra jobbat allihop.


Blir det bra såhär tro?

Efteråt tränade vi lite. Ganska okontrollerat och oplanerat. Blir inget bra med Janis då. Zessi gick däremot bättre. Efteråt blev det en liten skogspromenad och därefter snabbt in i bilen innan vi blev totalt uppätna av allt knott...

Nu är det packning som gäller. Imorgon är det Studenten på GTG (värsta festen) och klockan 15.00 hämtar Claes och Gunilla oss. Nu bär vi av till Gotland hundarna och jag. Ska bo hos världens sötaste gotlänning, Anna, lyxigt värre. Längtar tills att få tävla men nästan än mer till glasserian i Visby där man får välja på 100 glassorter. Känner jag mig själv rätt blir det ändå melon, choklad ...

Du är en saga för god för att vara sann,
det är en saga i sig att vi funnit varann!


4 Juni 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Upp och ner... (uppdaterat med bilder!)

Just nu hoppar mitt liv från värsta fantastiska lyckoruset till att vara sorgsamt och ledsamt. Det sistnämnda är jobbigt - tugnt men samtidigt en del av livet.

Börje är med andra ord riktigt dålig. Var hos honom både igår och idag. Han är i en dimma med allt morfin i kroppen men lyser upp när det kommer människor i hans närhet. Eller än mer när Janis kommer. Blir rörd när jag tänker på hur fantastisk min hund är i denna miljö. Lugnt och stilla lägger hon huvudet så Börje når henne med handen. Han klappar henne varsamt och hon njuter. Hon förstår allvaret. Hon förstår sitationen som ingen annan gör. Hon om någon betyder mycket i denna situation. Jag vet egentligen inte vad man ska skriva om gällande detta, det finns inget hopp. Det som gör mig lite lugnare är att jag vet att Börje inte har ont, smärtlindring är det bästa i dessa stunder och de ger dem till fullo just nu.

Helgen har utöver detta bestått av en mängd ljuspunkter. Flera med K, världens bästa K. I fredags åkte vi på grillkväll hos Hanna och Andreas. En trevlig kväll där jag, och alla andra, blev bombaderade av knott. Efter flera trotsningar av att sitta kvar ute flyttade vi in i huset. Tack alla för en trevlig kväll!

I lördags morse fick K åka Hanna-taxi hem innan jag åkte till stallet. Red en sväng innan det var betesläpp. Polly går i den bästa sommarhagen man kan tänka sig tillsammans med Matisse och Princess. Städade och donade med alla mina saker och insåg att jag har sisådär 20 täcken. Har igenomsnitt köpt 1 per år. Galet. Lindor, schabrak och grimmor ska vi inte tala om. Ordning och reda blev det iafl.


På väg på grönbete...


Ute i skogen vid sin egna lilla sjö.


Efter stallet åkte jag en snabbis till klubben och kollade av att hindren till Doggy Day stod där de skulle. Byggde även upp en kombination av slalomingångar som jag läst om i Canis-tidningen. Gick jätte bra! Promenerade även i skogen, svalt och skönt!

På kvällen hade K, Janis och jag en perfekt kväll ute på klipporna vid Fiskebäck. Sushi till middag och en stor godispåse till en fantastisk solnedgång...


Myskväll!


Diamanten nr 1 - min, bara MIN!


Livsnjutare!


Imorse var det sovmorgon. Klockan stod på nio. Släppte av K i stan innan det blev dags för Doogy Day. Sveriges Hundungdom har fått en ny matsponsor, Doggy, och där det varje år ska anordnas Doggy Day på olika orter runt om i landet. Klubben hade uppvisning i agility och freestyle och utöver det visades det vallning. Har en hel del tankar om hur detta evenemang kan bli 100 gånger bättre, ska framföra detta via ett mail tänkte jag. Är nöjd med Janis insats. Tyvärr blev det lite väl stressat in till slalomen och med den farten har vi inte riktigt tränat. Tog dock ingångarna rätt bra. Dessutom fick hon runda 75+ gubbe efter en tunnel då han stod i vägen. Tack alla ekipage som hoppade över stranden en solig dag som denna och tack Agneta för fotona! Man ser ju vem som behöver löpträna...


Mot slalom!


Fokus!


Nu kör vi!


Än mer slalom!Matte efter like usually!

Klockan tre hämtade pappa oss i Önnered och det blev dags för några timmar på en handduk på en klippa. Janis och jag har dessutom simmat ihop. Hennes simteknik är inte så bra, något vi ska förbättra under sommaren. Ska ta flytvästen med nästa gång. Leka i vatten kan hon däremot jätte bra. Sola och se söt ut också.

 Tångatack innan hopp i plurret!

Efter dagens besök hos Börje åkte jag till K. Vi gick till Götas och käkade. Jag vitlöksbröd (aptiten är inte på topp just nu) och en cola slank ner. Tack! Nu får man inte se denna underbara människa på två veckor... Puss!

Livet består av småstunder, som det är viktigt att kunna njuta av.

1 Juni 2008  | Länk | Diary! | 4 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida