- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Gotland utan träd?

Det kan man nästan undra när Göteborgare plockade pinnar hej vilt under tävlingarna på Gotland i helgen. För Janis och min del blev det inga individuellt, så nära men ändå så långt borta! Hur som, jag vågar satsa offensivt, testar saker, utmanar och känner att vi är på gång. Har dock gjort tre kanonlopp i laget vilket faktiskt resulterat att The Challengers har två SM-pinnar. Kan ungdomarna kvala till SM i Karlstad må tro?

Zessi är den hund som överträffat mina förväntningar helt. Hon är glad, springer i sin takt men har gått igenom alla laglopp (Det enda vi tävlar nu!). Två felfria, ett med fem fel och ett med tio fel. Även Kulingvarning är på god väg mot SM 2010 efter två pinnar tagna på Gotland. Nu fattas en agilitypinne...

Dessutom har jag kört två lopp med Zitha varav ett blev en tredje plats i hoppklass III samt två lopp med Lowa. Det är kul att testa olika hundar, stora som små!

I övrigt har det varit en kanonhelg med världens bästa lagkompisar. Fredagskvällen åkte Nettan och jag till Sonja och Tommie i Kneipbyn där vi åt grillat vildsvin, fläskfilé och massa gott därtill. På lördagen bjöd Claes och Gunilla på en fantastisk SM-brons middag på Donners Brunn. Kommer leva på de smakarna i ett bra tag framöver. TACK ALLIHOP!

Summan av det hela - tre fantastiska dagar med sol, värme och många härliga skratt...

Idag var det segt att gå till jobbet. Dels att jag var trött men än värre är att det är så få människor på kontoret. Hur som, inte många dagar kvar nu. Efter jobbet hämtade jag hundarna och tog Sarah och Combat med mig ut i skärgården. Destination Asperö där vi smaskade i oss jordgubbar hos Farmor. Min 86.5 åriga Farmor blev överraskad när vi kom och väldigt glad. Elsy (hennes 87 åriga kompis) gav oss dessutom många härliga skratt då hon i princip inte hör trots två hörapparater. Sarah och jag tog en härlig promenad och hundarna fick bada. Dessutom tittade vi förbi hos Mats och Carina som renovrat sitt hus - wow! Det har faktiskt varit en riktigt härlig eftermiddag med sol och hav...

Tyvärr inga bilder från helgens tävlingar eller kvällens aktivitet. Ni får fantisera... ;o)


Janis och Zessi lika härliga som vanligt!

Vi kan inte utföra storverk här på jorden.
Vi kan bara göra små saker med stor kärlek.


Moder Theresa

29 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Hav, frisörsstol och Incontro!

En riktigt skön dag i juni.

- Morgonpromenad vid havet.
- Utvecklingsdag nummer ett av två på jobbet.
- Middagspromenad vid havet.
- Njutning i frisörstolen på Noblesse.
- After Work med världens goaste kollegor på Incontro.
- Packning och lite plock här hemma samt vattning av blommorna.
- Kvällspromenad i ett svalt Mölndal.
- Sist men inte minst; pappa verkar ha beställt en ny leksak till sin dotter. Kommer efter sommaren...

Imorgon klockan tre tar oss bilen mot Gotland. Ska bli skönt med en liten minisemestern innan den riktiga semestern.


Gotland last year...


Vackert!


Janis tar en simtur på Förö.... Detta kort är även "efterfrågat"... *smile*

Vad vore livet i all sin glans,
om inte Förö fanns?

Underbara paradis...

24 Juni 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Patric hemma efter 74 timmar som vildhund, fantastisk ponny och glasskalas!

Idag har varit en riktigt bra dag. Trots att jag inte sov en blund sedan telefonen ringde vid halv tre och tjejerna skrek i telefonen att de hade hittat honom. Shit. Patric var tillbaks hos matte och alla entusiastiska människor som letat i dagar kunde äntligen andas ut. Mass SMS och ett enormt lyckorus!

Vildhunden hade sitt lilla läger kring Lindome Brandstation och igår efter tvåtiden på natten kunde hans kullsyster Ella skälla hem honom. Burar hade då satts ut med mat och hans tillhörigheter, tjejerna tältade osv. Läs mer i Nettans blogg om det hela.

Så skönt. Så underbart. Så fantastiskt. Läs även artikeln i GT om att han är hemma igen.


Patric hemma igen!

Dagen på jobbet var lite anorlunda, väldigt soft och skön med besök på fantastiska Nordgården i Billdal för lunch med en kollega som blir pensionär. Fint ställe, fantastisk mat och trevligt sällskap. Hit kommer jag åka fler gånger, vilket place.

Tog därefter en sväng och tog ner Patric-lappar kring Billdal. Många glada när jag spred att han var återfunnen.

En sväng till Chalmers för att delta i en ny undersökning gällande produktdesign. Dryga timmen tog den och intressant att mina fingrar kunde känna nästintill det tycke jag hade för produkterna.

Därefter hämta Janis och sedan åka till stallet. Janis fick befinna sig i en box medan jag hämtade hästarna i hagen. Därefter blev det ett ganska så hårt dressyrpass på Polly som även idag var helt fantastisk. Mjuk i munnen, något seg men annars väldigt fin. Både hon och jag svettiga. Tillbaks med hästarna till hagen innan det var dags att dra vidare, dessutom med ytterligare en hund i bagaget. Älsklings Zessi.


Fullt ös inför Gotlandstävlingarna i helgen...

Hem till mor och far en snabbis på fika och sedan vidare för att hämta upp Sarah. Vi åkte till Maxi och köpa glass i stora lass. Det var nämligen dags för glasskalas för Patric på klubben. Kul att så många kom och den svarta fd. vildhunden såg fräsch och glad ut!

Efter mys på alltanen tog Elin, Sarah hundarna och jag Åke-rundan som helt plötsligt kan döpas om till lerhögsrunda. Herregud. Grävmaskiner hade förstört våra fina rundar och vi vadade i lera. Både hundarna och vi var grisiga när vi väl kom tillbaks. Zessi och Janis fick duscha på klubben medan jag fick ställa mig här hemma.

Hann se lite av fotbollen. Duktiga killarna är. Och jag börjar bli kär i Berg. Varför kan jag inte bara få vara några år yngre? Duktig på att göra mål och fint leende.

Nix. Dags att hoppa i säng... och till sist vill jag gratta min fantastiska lagkamrat Sonja med sin envisa hund Fliza som idag kammade hem ett cert i agilityklassen på Gotland! Still going strong girls! Och sedan grattis Nettan och Andreas till nytillskotten Zlatan. Hoppas den nya lilla pudeln har en lika uppkäftig mun, ett hyffsat sött leende (?) och en näsa som man kan tälta under vid regn som sina mänskliga namnbärare... Jag vill klappa valpmage nu!


Hemsjö Fliza har gjort bra ifrån sig på Gotland idag!

Carpe Diem!

23 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Kom hem Patric och inte som vanligt på allsång...

Folk är fantastiska. Entusiastiska. Man får nästan gåshud när man tänker på hur alla engagerar sig och fixar och donar gällande Patric. Hundkompisar, hundkompisars föräldrar och svärföräldrar och några som inte alls har med hundar att göra hjälper till. Patric är med andra ord fortfarande försvunnen och information har gått ut i både radio och tidningar (läs GT:s artikel) under dagen. Fler lappar har satts upp och skallgång arrangerats. Nettan var 5 meter ifrån honom när han stack över avfarten på E6:an vid Fagered runt 16.30. Andra tips är att det hörs skällande hund vid Lindome branstation nattetid, att han har synts till vid Lindome centrum klockan ett igår natt osv. Jag tror han har ett område som han tar sig runt och leker vildhund i - nu har han dock lekt klart tycker vi. Nu ska han hem.

Janis och jag åkte direkt till Fagered och traskade ut i träskmarkerna tillsammans med övriga hjältar i ett par timmar. Dock utan resultat. Fällor har nu placerats ut med hans fäll och mat i, flera tjejer sover tält och husvagn kring brandstationen och jag har min telefon nära ifall vi ska på utryckning. Patric - kom hem!


Sötaste Patric, kom hem...

I övrigt har Janis fått en timmes massage vilket hon uppskattade mer än väl. En del spända muskler fram efter jobbiga upphopp från klipporna efter dopp i det blå under helgen. Annars verkade allt okej. Skönt.

Dessutom hade jag sedan tidigare bestämt träff med Emma och Jenny för årets första Allsång på Liseberg. Även Sofia + mamma gjorde sällskap så vi var ett glatt gäng som stod vid Taubemuseet och fick kisa med ögonen för att se scenen. Det var som jag befarat - inte som vanligt när TV kommer in i bilden. Inte alls. Lotta vågade inte riktigt dra samma skämt, hon bjöd inte riktigt lika mycket på sig själv och dessutom var det flera pauser för reklam (fast vi underhölls ändå!). Vad gjorde Bingo i allt detta? Dessutom med en vinnare som brösten nästintill hoppade ur linnet på när hon vann. Hjälp! Nej, det var bättre förr. Bort med TV och fram med riktiga göteborgskänslan med Lotta på topp. Bäst under kvällen var Ola när han sjöng Nathalie (ej i TV) och allsången "Jag trivs bäst i öppna landskap..:" Jovisst är det så; Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo...

Gör som grodan - lev på hoppet!

22 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Midsommar 2009!

Städning. Jovisst. Midsommarafton började med storstädning, tillika sannering, av min lägenhet. Med Ajax-doftande lukt åkte Janis och jag till Polly som fick midsommarmums i hagen. Därefter bar det av ut till Förö, min absoluta favoritplats på jorden. Typiskt midsommarväder, men vad gör det? Midsommarmat där jag liksom vanligt ratade sillen och far min istället servereda ett tjog kräftor till dottern. Mölåt. Mumsigt. Tog en tupplur innan vi gick ner till festplatsen som i år var rätt död. Eller alla öldrickande tonåringar satt och hånglade i plaststolar, några äldre skjöt på skjutbanan, dansbanan var folktom och Janis höll full koll på en fotboll. Natten blev inte särskilt lång, sängen och en tidning var rätt tacksam.


För de sillglada...


Mums!


En riktigt mysig tupplur!


"Hon har blommor i sitt hår..."


Gullunge!


Min prinsessa och jag!


Vid ett dönade dock bror in med ett par vänner. Den ena mer onykter än den andra. Hånglande 33 åringar i rummet brevid. Jag behöver inte ha åldersnoja, man är tydligen inte ett dugg bättre efter 30. Den ena spydde dessutom ner Ellas madrass. Oj oj oj.

Lördagen innabar annars det tradtionella barntåget klockan 13. Janis fick gå med Theo, Ella och mamma. Sedan fick jag sköta dansen med barnen, alltifrån små grodorna till raketen. Godispåse till belöning för de små.


Ella med blommorna i håret...


Mina favoriter!


Det traditionella tåget!


Kvällen innebar god mat från bror. Var för ovanlighetens skull rätt delaktig i matlagningen. Oj oj oj! Gott till 1000. Sedan blev det en fantastisk promenad på klipporna!


Efter ett litet kvällsdopp!


Mitt hjärta!


Just in paradise...


Finns inget att säga, bara att känna!


Imorse vaknade jag av två gullungar som ville mysa med Faster och Janis i en 80 cm bred säng. Finns det hjärterum så finns det... Frukost och en promenad på klipporna innan jag fick ett SMS om att Patric var försunnen. Så inte kunde jag ligga kvar och lapa sol, nej jag anslöt till övriga som startat skallgång vid 12-tiden. 9 timmar har vi varit ute och kört, gått i skog, satt upp lappar och knackat dörr.

Hur som här kommer efterlysningen - sprid!!!
Den 19-20 juni försvann hunden Patric (ca: 40cm i mankhöjd) från Greggered, Hällesåker. Patric är en sheltie och befann sig hos sin hundvakt. Vanligtvis bor han i Balltorp.

Patric har setts söndag 21 juni runt 12-tiden. Då befann han sig i rondellen vid Fagered och syntes springa väster ut mot Snipen.

Patric är i dagsläget väldigt skygg.
Har du sett Patric ring: 0703-06 31 87


Patric, kom hem!

21 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Trevlig midsommar!


Hoppas sillen är godare än vanligt,
nubben sådär lagom stark.
Sällskapet mer fantastiskt än någonsin 
och natten längre än vi kan ana...

Trevlig midsommar!Traditionen fortsätter, det blir midsommar på Förö med familjen. Underbart!

19 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Fantastiska kvällar!

Tisdag 16 maj blev en helt fantastisk eftermiddag och kväll. Flexade ut strax efter tre och åkte ut till min stora prinsessa och som för ovanlighetens skull inte hade huvudet i marken med febrilt arbetande käkar. Nej, hon stod och njöt av vädret och fågelkvitter precis som hennes hagkompis Princess.

Tog in båda hästar och red därefter ut en sväng. Polly var på sitt bästaste humör. Hon backade inte in i något, hon tvärvände inte för konstiga saker utan gick i bra takt och njöt av skogsturen mot Åleviken. En timmes ridning och därefter lite extra energi iform av havre innan de fick gå tillbaks till sin fantastiska sommarhage igen.


En nöjd Polly får mat!


Pollys kompis Princess ca: 25 år gammal!


Äntligen tillbaks i hagen för mer mat...! ;o)


Tanken var att först åka till Amundön för hundsällskap men erbjudandet att följa med till Förö med mor och far och dessutom träffa Johan och barnen gick inte att motstå. Nej, det finns inga i världen som får mig att inse vad som betyder mest här på jorden. Min familg betyder så mycket - de ställer verkligen upp i vått och torrt, litet som stort och roligt som ledsamt. De finns alltid vid min sida och det är något som betyder oerhört mycket tycker jag. 

Theo och Ella var lyriska att de fick träffa Janis och jag kan lova att det var ömsesidigt. Janis fick både plaska i vattnet och ta en simtur. Hon fick träna lite freestyle och busa på tomten. Dessutom hade Johan och barnens nya friggebod rests, den kommer bli så fin när den blir klar och vilken härlig havsutsikt att vakna till från loftet.

Efter middag och hej-då-vinkning av barnen kollade jag klart fotbollsmatchen (U21 EM vilket önskar att jag är 20 igen - vilket ögongodis till pojkar!) innan jag tog en sådandär obeskrivbar promenad på klipporna. Havet var helt stilla och hade en sådandär fanastisk blå färg. Solnedgången fick blodet i kroppen att kännas på riktigt. Min hund njöt. Jag njöt. Tillsammans njöt vi. Vilken kväll. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig så det fick bli mobilen.


Ett litet kvällsdop!


Från paradisets trampolin kan man njuta lite extra...


Guldkant på tillvaron!


Onsdag 17 juni blev också en fantastisk kväll. Det vet man aldrig innan man åker ut till ullbollarna. Sköter hon sig eller inte? Idag gick det över förväntan och jag var riktigt stolt och förhoppningsvis träffar vi fåren ett par gånger innan nästa kurstillfälle. Då Sonja är semesterglidare fick mamma följa med som sällskap. Hon passade på att träffa en gammal kollega som bor på Tjörn och jag tror hon uppskattade att ta båda flugorna i samma smäll. I hope so anyway.

Klar med sig själv blir man ju aldrig,
man är ju som en lök,
det finns hela tiden nya lager att skala bort
för att komma närmare sin innersta kärna.

Inga-Lill Valfridsson i en intervju i tidningen VI nr 4 2004

17 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
SM-brons!

Fantastisk helg med ett fantastiskt resultat - 3:a i lag på årets SM!

Tack alla supportrar i röda tröjor som skrek och hejade som aldrig förr: Mamma, Pappa, Minna, Tommie, Jonas, Emma, Peter, Jonne, Jessica, Ronny, Oliver, William, Malin, Kim, Smilla, Gunilla, Elisabeth, Ronnie, Nettan, Andreas, Nettan2 och Jenny.


Årets lagtröjor som skapade ett helt eldhav i publiken!

Och tack världens bästa oldies till lagkamrater som gav 100% och satsade järnet. 

Claes
som gjorde sälen i lördagens hoppklass men som var smidigt uppe på benen igen och gick i mål på noll fel.

Sonja
som åkte och körde en timmes uppvärmning inför finalen så att Fliza var lite trött inför loppet.

Rosa som fixar och trixar med allt och inget. Som pratar och har koll på oss andra förvirrade. Dock vågade hon inte titta på mitt lopp i finalen.

Tänk att Kulingvarning gjorde det - tog en medalj på SM!


Så härlig känsla!

Zessi skötte sig bra i helgen, som sista och avgörande hund i laget (en var diskad i varje klass innan jag stälde mig på startlinjen) gick hon nolla i hoppklassen och med fem fel (slalom) i agilityklassen. Riktigt stolt över oss själva!

Dessutom stälde sig håren på armarna när Farmor Jenny körde två helt fanastiska lopp och där succén nästan var ett faktum om det inte vore för ett kontaktfältsfel på A-hindret... Ni är ändå bäst!
Och gott jobbat Nettan och Zitha i smallklassen. 

Jag lovar att blogga mer om det hela en dag när tiden räcker till. Kommer nog leva mellan moln och jord ett bra tag efter detta...

Ingenting är omöjligt.
En del saker tar bara lite längre tid att uppnå.

Okänd

15 Juni 2009  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Mot äventyr i Karlskrona!

... efter 1.5 timmes promenad runt Sisjön och Oxsjön med ryggsäcken på åkte jag hem och lämnade hundarna för att nästan direkt åka till Heden och spela Korpmatch. Precis fullt lag och spel hela matchen, riktigt roligt men blir så irriterad att jag inte kunde petat in den. Attans så många chanser vi hade. Roligt var det för alla kämpade och förhoppningsvis kan jag vara med några matcher till hösten också. Gott jobbat kompisar, ser fram emot middag i nästa vecka!

Igår hade vi kursavslutning i Halleröd för Andreas. Janis gick väldigt bra i slutet och jag måste säga att jag får mer och mer koll på saker. Skam den som ger sig, träning ger färdighet. Nu har dock min lilla prinsessa två veckors vila från agilitn. Bara promenader, simning och aktivering står på schemat!

Dusch, packning och nu läggdags. Imorgon flexar jag ut efter ett lunchmöte och drar med mor och far på agilityäventyr i Karlskrona. Supportertröjor tryckta och Kulingvarning laddad. Shit vad roligt vi ska ha det, ytterligare ett äventyr med mina fantastiska hundvänner och gammeltanten Zessi. Undra när Janis får visa framfötterna där, mitt mål är 2011!


Några sköna dagar i Karlskrona, med SM-lopp och trevligt sällskap i sikte...

Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända...

10 Juni 2009  | Länk | Diary! | 3 kommentarer
Semesterplaner 2009!

Det nalkas snart semester och nu börjar det som planerats bli verklighet. Kort och gott, här kommer lite av det Hanna (främst tillsammans med sina fyrbenta vän) tänkt hitta på i sommar!

Stefan Andersson på Marstrand
Förra veckan skickade jag ut ett mail till mina "privata" tjejkompisar om de ville flyttas tillbaks i tiden för en kväll? 5 nappade och fredagen den 10 juli åker vi upp till Carlstens Fästning för att njuta av god mat, musik och härlig underhållning.

Ett litet smakprov:


Jutlandia Cup tillsammans med Farmor Jenny
I år gör Janis agilitydebut utanför Sveriges gränser. Tillsammans med Farmor Jenny och hundsläktingar som pappa och halvbröder åker vi över för att tävla agility på Jutlandia Cup. Läs mer om tävlingen här: http://www.jutlandia-cup.dk/en/index_en.html

Snapphanefejden och boende hos favoriterna i Nymölla!
Än mer agilitytävlingar blir det i sommar, närmare bestämt i Skåne. När man tävlar nära Nymölla utanför Kristianstad passar man på att bo hos världens bästaste fd. UR-kompis Jenny och hennes man, hundar och en nytillkommen 2-bent liten tjej. Ska bli riktigt mysigt och jag hoppas får uppleva Sommarrock i Toseberga med riktiga raggare... ;o)

Vandring i Norge
Äntligen kommer jag iväg på något som jag faktiskt drömt om under en längre tid, vandring. Janis och jag åker med nufunna vänner till Norge och traskar en dryg vecka. Har idag påbörjat träningen med ryggsäck med vikter runt Delsjön. Är lite rädd att inte klara tempot, men jag har ju ett tag kvar att träna...!
Det blir till Aurlandsdalen, vilket jag inte har någon som helst koll på just nu men som jag förhoppnigsvis hinner läsa på mer om innan dess.


Tillsammans med Anders, Nisse och deras vänner åker vi till Norge och vandrar...

Madonna
Den 9 augusti, min sista semesterdag, är det dags för konset på Ullevi med världsstjärnan Madonna. Ska bli riktigt, riktigt roligt!

Vänner och familj
Utöver dessa strapatser ska jag försöka umgås med mina nära och kära. Dagar ska spenderas i paradiset. Böcker ska läsas. Mat ätas. Sol lapas. Jag ska ha en riktigt, riktigt skön semester...


Lata dagar ser jag fram emot...

Än mer vecka 37...
Då åker nämligen Janis på nya äventyr med Farmor Jenny samt Elin. Då drar vi norrut och hälsar på Janis bror Jimmie. Ska bli riktigt roligt och semestern är godkänd av bossen. Nice.

Nu ska vovvarna och jag hoppa i säng efter att vi alla tre stått i duschen. Promenaden idag gick runt Delsjön tillsammans med Sarah, Anders och hundarna. Riktigt härlig kväll. Imorgon väntas en tur ut till min sötaste ponny för en ridtur innan det blir sista kursgången för denna termin på Halleröd.


Fånga dagen!

8 Juni 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Pinne från Råådalen, skattjakt med pirater, röstning och urgod smoothie!

Intensiv men rolig helg med blandade aktiviteter...

Pinnhämtning i Råådalen
Igår åkte vi ner till Skåneland för ytterligare en agilitytävling, både individuellt och lag. Inser hur mycket man uppskattar E6 som gör att man kommer långt på kort tid. Me like.

Janis första start var agility II och tyvärr diskade vi oss 4 gånger på hinder nummer tre. Min svängsignal släptes för tidigt och hon satte full spruta mot en tunnel som inte skulle tas för fem öre. Kontaktfälten var riktigt bra och mest nöjd är jag med slalom där hon fullföljde trots min 180 graders vändning. Duktig vovve.

Hopp II fick jag faktiskt tjuvträna lite med Lowa då jag körde henne. Riktigt kul att köra olika hundar tycker jag, lärorikt om inte annat. Noll fel på hinder men tyvärr 2 tidsfel då vi tappade fart på en del passager. En 5:e plats för den glada tollaren som för övrigt tog sin första agilitypinne tillsammans med Rosa genom en tredje plats. Janis däremot gick som ett spjut och jag var riktigt nöjd trots 15 fel i mål. 5 fel för beröring där mitt framförbyte inför slalom blev väl tajt sedan rev hon oxern samt ett hinder som jag i princip var mitt i. Två fel var mina helt och hållet medan oxern är något vi får börja träna på. Tror jag ska lägga in ett kommando för det, inte bara hopp liksom.

Sedan var det dags för lagklassen som var en rätt så skojsig bana. Det var första gången mina lag hade alla fyra deltagare på plats. Kulingvarning (the oldies) gjorde en riktigt bra insats och kammade hem årets första SM-pinne genom en 2:a plats. Kändes som en bra uppladdning inför SM nästa vecka... The Challengers (ungdomarna) däremot diskade sig hej-vilt. Bättre lycka på Gotland om två veckor.

Janis går efter tisdagens kursomgång in i en viloperiod på ca: 2 veckor. Tror det är viktigt att hennes kropp får återhämta sig lite. Just nu känns hon väldigt fin i både kropp och hull så promenader, lite simning och sådant ska vi ladda upp med inför Gotland efter midsommar.

Efter en promenad i skogen och en god lunch åkte vi hem till Göteborg igen. In i duschen och sedan ut till skärgården och fantastiska Förö.


Mot nya framgångar...

Skattjakt bland pirater.
Jag har världens gulligaste brorsbarn och igår hade Faster fixat en spännande skattjakt på Förö. Efter att pappa hämtat mig och hundarna i Önnered smet jag ut för att gömma skatter och ledtrådar som de skulle följa. (I själva verket var jag på promenad med vovvarna.) Sprang upp till huset och berättade sådär hemlighetsfullt att jag funnit en skatt och att de måste hjälpa mig  Ni skulle sett ögonen. Ella blev som eld och lågor. Gula lappar gav nya ledtrådar och på vägen fanns det självklart en del skojsigheter som tidningar och färdgodis. Skattjakten tog nog en halvtimme och ungarna var helnöjda. Vovvarna likaså.

På sista lappen stod det att man måste hålla ordning på sina saker så inte pirater kommer och tar dem. Ella blev på helspänd och pratade om det hela kvällen. Idag när vi vaknade passerade även ett piratskepp utanför fönstret och i hennes ögon var allt verkligt. Gullunge.


Brevet som berättade om skattjakten...


Följ den svarta tråden... Janis och Zessi + Theo har hittat något i viken!


Spännande!


Tidningar och nya ledtrådar......


En korg med spännande saker!


Vad är detta???


Wow. Slutskatterna.... (Leta efter skylten KABEL!) Theo först!


En glad liten Theo...


Kolla ögonen när jag berättade om pirater...


Glada skattjaktsjägare...


Tur att Farmor kom så Ella fick bärhjälp!

I övrigt har ungarna och jag fiskat krabbor, simmat med hundarna, pysslat och haft det skönt. Förö är verkligen fantastiskt.

En kvinna till EU-parlamentet tycker jag!
Idag är det val i Sverige och för mig är det viktigt att man röstar. Röstar man inte kan man inte klaga tycker jag.

Sarah och jag gjorde varandra sällskap och slog tre flugor i en smäll. Hundpromenad - röstning - fika. Jag traskade hem till Sarah och vi traskade till hennes vallokal för att sedan traska till min. Jag är inte alls insatt i politik men har under de senaste veckorna följt lite debatter på TV. En kvinna har på ett bra sätt framfört sina åsikter och varit sympatisk men kraftfull. Henne röstade jag på och lite paff blev jag allt av hennes proffesion. Efter att vi röstat gjorde iordning en smaskig smoothie och satte oss på balkongen och hade det mysigt. Tack kompis för en trevlig kväll.


Fanastisk smoothie... Hemligt recept!


Som en dröm....!


Ny vecka med SM i sikte...
Nu ska jag hoppa i säng. Vovvarna ligger nere på golvet och snarkar. Jag kommer att ha kvar Zessi här hela vecka. Hon trivs med oss. På torsdag åker vi till Karlskrona och SM, (endast lag detta år) vilket ska bli riktigt kul. Jag har fantastiska lagkompisar som skapar en underbar gemenskap. Lag- och supportertröjor är tryckta - heja KULINGVARNING!


Årets tröjor blir röda, men liksom förra året blir det många supportrar!

Glädje är själens hälsa.

Alf Ahlberg 

 

7 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Sjung om studentens...

Tänk vad åren går fort, igår var det en ny kull elever som glada sjöng om studentens lyckliga dagar och sken ikapp med solen. Hela dagen är festlig kring studenten på jobbet. Först hade vi i personalen ett litet uppträdande på frukosten, alltid lika roligt. Sedan var det en mer högtidlig del med högtidstalare, betygs- och diplomutdelning, sång och peptalk med gästen Olof Röhlander. Bra jobbat!

Efter en intensiv men härlig dag på jobbet blev det en promenad med Janis innan vi åkte till hunddoktorn för en liten spruta mot kennelhosta. Janis väger nu 15.6 kg och känns faktiskt lagom i hullet om jag ska vara ärlig.

På kvällen hade jag det trevligt på Tranquilo tillsammans med fantastiska kollegor. Åt god mat, drack gott vin och avslutade med en fantastisk caprinhia. Sedan bar vi alla iväg till Deep på Avenyn där kidsen hade sin studentfest. Jag kan inte själv minnas att jag skulle uppskatta att mina lärare var med mig på partaj, men det gör våra vill jag lova. Minglade runt ett par timmar innan vi lämnade dem för gott. All lycka i framtiden!

Idag var det faktiskt lite segt att gå upp. Ålderstecken. Jobbade och tog sedan en långpromenad med Sarah och Combat runt Sisjön + Oxsjön. En tur som vanligtvis tar dryga timmen tog idag nästan en och en halv då Sarah hade en enrom träningsvärk och jag var seg i hela kroppen. Tankade upp bilen, handlade lite mat och åkte sedan hem för en kväll på soffan.

Soffan = sova. Orkade kanske se en halvtimma av Sex in the city filmen som jag satt på. Fick iafl. känna igen några gator och tänka tillbaks på New York resan. Är så oerhört glad och nöjd över den resan, hann se allt jag ville och upplevde en massa.

Har nu lagat sallad till morgondagen, packat tävlingsväskan och kvällsrastat hundarna. De knaprar på ben och jag ska hoppa ner i en nybäddad säng (rena lakan) och njuta av några timmars sömn. Jenny och Chili kommer hit klockan 06.00 och då startar vår lilla dagstripp till Råådalen i Skåne, håll tummarna för oss! Vi kommer ge allt...


Efter morgondagens tävlingar åker hundarna och jag till paradiset. Wonderful!

Drömmar är bra.
Att förverkliga dem är bättre.

5 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Tjugosex nya sjuåriga kompisar och ullbollar!

Imorse åkte Janis och jag på en tripp till Billdal för att träffa tjugosex underbara sjuåringar. De var så söta och öronen var på helspänd så fort jag började pratade.

När klockan slagit åtta samlades alla barnen i en ring och när Emma gått igenom lite nödvändig information fick jag göra entré som "hundexpert". Klassen som de senaste veckorna forskat kring djur har bl.a. läst på om hunden. Jag berättade kort om hundar, vad man kan ha en hund till, vad den äter osv. innan de fick ställa en massa frågor. En liten agilityfilm visades och ögonen stod nästan utanför när de såg hur snabb Janis var.

Klassen delades in i fyra grupper. Två grupper stannade kvar i klassrummet medan två grupper fick följa med ut. En 1/4-delen fick gå med mig till en gräsplätt medan den andra 1/4-delen fick gå en poängpromenad 2-2 med frågor kring hunden. Sedan bytte vi såklart.

Alla fyra grupperna hade under de tre timmarna jag var på skolan fått testa på att köra agility i form av två hopphinder, ett slalom och en tunnel. Janis var helt överlycklig. 25 omgångar med flera pauser fick hon göra så huvudet var faktiskt lite trött tillslut. Janis är helt fantastisk med barn...!

Efter att alla grupper hade fått testa lite agility och gått poängpromenad avslutade jag mitt besök i klassrummet. Svarade på än fler frågor och gick igenom svaren på poängpromenad. Många grupper hade alla rätt.


Janis ligger såklart och blir klappad i mitten till sin stora glädje!

En liten kille i klassen växte faktiskt extra mycket under tiden jag var där. Min favoritkille Theo såklart! Jag var riktigt glad över att se honom så lycklig, puss på dig älskling!


Min favoritkille...

Innan jag sa hej då fick jag massa kramar av alla söta små nyfunna kompisar. Dessutom frågor om när Janis och jag kommer på besök igen. Hur som, även om vi inte kommer dit fysiskt någon mer gång hänger nu Janis på en storbild i klassrummet. Alla barnen kan tydligen se henne från sin bänk och jag tror många kommer minnas dagen så de för första gången fick springa agility med en riktig vovve...

Efter halvdagen i Billdal åkte jag till jobbet och efter det var det stressigt vidare till Tjörn tillsammans med Sonja. Vallning stod på schemat, det var riktigt längesedan. En ny kurs på gång med start för två veckor sedan. Kändes riktigt bra och jag fick en del bra tips att jobba vidare med. Världens bästa Sonja har ju dessutom fixat en schysst liten hage hemma att valla i. Problemet för mig är inte att ha tillgång till får, promblemet är det jag alltid tampas med; TID. Hur sjutton hinner folk med att jobba heltid, inte träna/tävla sönder sin hund och samtidigt umgås med nära och kära? Jag får inte ihop det...


Sonja med sitt nytillskott Lura!

Nu är det dags att hoppa i säng. Lägenheten stinker ullboll trots att prinsessan har blivit schamponerad i duschen.

Natti natti.

Du är det finaste jag vet,
fu är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

 Björn Afzelius

3 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Drog en nitlott och blev Ravelli för en stund!

Längesedan nu. Eller okej, jag har tjuvtränat lite med Max 7 år två gånger det senaste halvåret. Ikväll har Hanna mao. jagat boll på Heden tillsammans med BK Gerda. Nice. Trots att jag drog nitlott och fick vakta målet andra halvlek.

Idag mötte laget serieledarna och om jag förstått min kompisar som jagar boll en gång i veckan har det inte gått så bra för "oss" det senaste. Hur som, jag var faktiskt laddad och de första 10 minuterna spelade vi faktiskt helt okej. Motståndarna hann dock göra 2 mål medan vi hade måltorka under första halvlek.

På med de stora vantarna och in målet. Ganska roligt trots allt och halvleken flöt på ganska bra och jag gjorde ett par räddningar. Höll nollan som tur var och jag är mest glad att jag hade både ansikte och tänder kvar. Matchen slutade 2-1 efter att Karin (?) tryckt in ett mål för oss.

Jag tycker det är kul att spela fotboll men inser att är det något jag måste välja bort är det faktiskt att jaga efter denna runda sak. Älskar lagandan, atmosfären men jag kommer inte likt tidigare år stressa som en tok för att vara med. Kan jag och är jag ledig är jag gärna med. Nästa onsdag är det dags igen. Har inte ens kollat i kalendern än, den som lever får se.


Ett gammalt lagfoto...

I övrigt har jag tagit en sväng förbi Polly som nu går på sommarbete. Hon stod snällt i hagen och hade fina ben. Kors i taket, men hon åt inte när jag kom! Dessutom har Minna, hundarna och jag powerwalkat runt Åbergsskog. Janis har lite vila nu faktiskt. På lördag blir det tävling och efter tisdagens sista kursgång blir det "långvila" fram till Gotland. Min älskade lilla prinsessa ska tävla mycket i sommar och hennes kropp behöver tagga ner lite. Hennes mattes kropp däremot behöver både få upp flås, muskler och bort med överflödigt mjuka delar...!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag försöka sova. Imorgon ska jag till Billdal och hälsa på 26 st 7 åringar som har tema djur i skolan. Emma (min kompis) är ju klasslärare för Theo (mitt brorsbarn) och de ska få träffa Janis och få testa lite agility och freestyle samt och gå poängpromenad. Jag vet en fyrbent varlese som kommer vara helt överlycklig... Do you know her name?

Du ska inte tro det blir sommar

ifall inte nå´n sätter fart

på sommarn och gör lite somrigt,

då kommer blommorna snart.

Jag gör så att blommorna blommar,

jag gör hela kohagen grön,

och nu så har sommaren kommit

för jag har just tagit bort snön.


Jag gör mycket vatten i bäcken

så där så det hoppar och far.

Jag gör fullt med svalor som flyger

och myggor som svalorna tar.

Jag gör löven nya på träden

och små fågelbon här och där.

Jag gör himlen vacker om kvällen

för jag gör den alldeles skär.


Och smultron det gör jag åt barna

för det tycker jag dom ska få

och andra små roliga saker

som passar när barna är små.

Och jag gör så roliga ställen

där barna kan springa omkring,

då blir barna fulla med sommar

och bena blir fulla med spring.

 

2 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Klippor på två sidor av Sverige!

Fredag, lördag och söndag bodde vi tillsammans med hundvänner på en helt fantastisk camping, Gunnarsö i Oskarshamn. Jenny och jag fick dessutom stugan numero onem, den med egen strand och med namn Svalörten!

I fredags innan bilen styrde resan tvärs över Sverige tog Rosa, Emma, hundarna och jag en härlig promenad vid havet kring Önnered. Mysigt. Janis glad och badade. Zessi likaså. Vid sex kom Jenny hem och vi packade in oss själva och fyra hundar i min bil för att dra mot nya agilitytävlingar.

Resan dit gick riktigt fort. Babbel i massor och med ett stopp i Vetlanda där vi fann en ny favoritrestaurang. Mätta med större magar än på länge körde vi sedan till campingen där Sonja mötte upp oss.

Läggdags och sedan upp tidigt för tävlingsdag. Sonja och jag åkte redan vid sju för att tävla klass III. Själv inser jag att jag har ett stort problem gällande slalom. Jag vet inte var/hur jag ska fortsätta om hunden går ur i slalom. Än svårare är om det blir när jag är på högersida. Klurade bra länge när Zessi gick ur innan jag tog om hela skiten. Ja. I mål kom vi med tidsfel och 10 hinderfel.

Åkte hem och hämtade Jenny och de övriga vovvarna. Janis fick köra två individuella lopp som resulterade i disk. Sköna sådana. Hon är fantastisk min hund, jag njuter av varenda lopp.

Zessi körde felfritt i hopp III och i slutet av dagen startade jag Lowa då Rosa var på utflykt i Katthult. Lowa var lite skeptisk till att köra med mig men efter tre hinder fick vi fart. Hopp II fick vi fem fel i genom en vägran i slalom och i Agilityklass I 10 fel. Jag tror den unga damen till tollare blev en erfarenhet rikare genom att få köra med en blondin vid sin sida.

Kvällen var helt fantastisk. Fyra lag samlade vid dansbanan där det blev grillning och myspys under infravärme. Helt perfekt. Det hela avslutades med att en äldra men låg på golvet då stolen gick sönder. Vem förtäller inte historien...


50 tunnar kycklingfileer...


Grillpartaj!


Pensionärsbordet...


Vilda fester...


Söndagen innebar sovmorgon då lagen inte körde igång förrän efter lagklasserna. Så skönt. Sov till halv tio, duschade, käkade lite frukost, städade stugan och gick sedan en kortis med hundarna på klipporna. Klipporna på andra sidan Sverige är inte likt våra. Kantigare.


Frukost...


Tre skönheter...


Jenny skickar SMS nr. 2001 under helgen...


Morgondopp...


Morgonmys...

Lagklasserna försvann i ett kick när de väl satt igång. Tre stycken. Tyvärr var vi bara tre hundar i båda lagen. Zessi gjorde två agilityklassnollor medan 10 fel i hoppklassen. Janis drog på sig 10 fel i första agilityklassen genom två rivningar (mitt fel) och diskade sig i de två resterande klasserna. I sista klassen var nog huvudet som bortblåst på oss båda. Får man skylla på solsting???

Vid halv sex körde bilen mot Göteborg igen. Tog en favorit i repris och introducerade även Rosa och Jonne på haket i Vetlanda. Chili Thai. Mums. Räkor och bläckfisk i stark sås.

Vid elva var hundarna och jag hemma igen. Pigga som mörtar försökte jag somna utan några större resultat. Har verkligen sovit dåligt i natt.

I morse åkte jag till Tippen och tog morgonrpomenaden där. Helt fantastiskt med spegelblankt vatten och bara någon båt kluckande. Livkvalitet.

Jobb och sedan hämtade jag upp hundarna hos mamma på jobbet. Rosa, Emma och jag tog sedan en gemensam hundpromenad runt Amundön. Picknick på klipporna som kvällen till ära dessutom innefattade män och kvinnor utan kläder. En del med kikare. Oj. Inte visste jag att det var nakenbad där. Hur som, trevligt hade vi på de runda härliga klipporna på Västkusten.

Nu ska jag njuta av lite blåbärssorbet som finns i frysen. Tack och hej, leverpastej!Till helgen efter lördagens tävling i Råådalen ska vi njuta av lite Förö. Längtar!

Det är inte de stora händelserna som formar vårt inre,
utan de små händelsernas myllrande massa.

Hans Ruin

1 Juni 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida