- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Undra vem som har svårast för vila?

Idag kom Janis hem igen med livmoder och äggstockar borttagna men med ett decimeterlångt ärr på magen.

Nu börjar den riktiga utmaningen; Hur håller man en border collie lugn i minst 10 dagar? Endast ut och kissa och in igen. Om några dagar får jag hitta på kluriga tankelekar för damen. Frågan är dock om utmaningen inte är än större för mig? Inga långa promenader, ingen träning utan bara ligga i soffan och läsa bok och pussa på pälsbollen. Ska njuta så gott det går!

Dagen har annars gått i ett:
- Ridning av Polly på förmiddagen.
- IKEA besök igen!
- Bilkö i dryga timmen genom tunneln.
- Laga lunch.
- Hämtning av prinsessan.
- Tillbaks till stallet för att betala hovslagen.
- Hem och storrensning. Ni ska se mina gaderober...
- Middag tillsammans med Elin och Sarah.
- Lite mer städning...
- Nu väntas besök av Emma innan sängen kallar.

Imorgon åker Janis och jag ut i skärgården. Ska umgås med familjen och försöka njuta av havet, lugnet och stillheten. På återseende!

Ta dig tid att drömma ,
det betyder att sikta mot stjärnorna.
Ta dig tid att älska och att bli älskad,
det är ett gudomligt privilegium.
Ta dig tid att se dig omkring,
dagen är alltför kort för att du ska stänga dig inne.
Ta dig tid att skratta,
det är musik för själen.


Gammal engelsk bön

28 Juli 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Fyllehund...

... men snart har hon nog nyktrat till och är på benen igen. Tack Jenny och Sofie för rapporter under dagen! 

Imorgon får hon komma hem och då blir det två lugna semesterveckor här hemma och på Förö.


CARPE DIEM!

28 Juli 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Nervös.Tur att jordens bästaste prinsessa inte är ett dugg medveten om att hon imorgon ska opereras. Värre är det med hennes matte som bitit ner sina naglar (de som jag ändå försökt spara ut!) samt har en stor klump i magen. Snälla - låt detta gå bra!

Rapport från Hässleholm är att de två sista dagarna har inneburit en fantastisk känsla. När vi är tillbaks igen kommer det att smälla till med grymme resultat, för nu har det gått utför länge på agilityplanen. Skam den som ger sig. Sedan har Linn, hundarna och jag haft fantastiska dagar hos bästaste UR-Jenny med familj. Partyfabriken var nice och alla härliga hundmänniskor är ju bara toppen.

Nu ska vi hoppa in på soffan och mysa. Imorgon klockan sju åker Janis till doktorn...


Nu väntas flera veckor utan träning...


Puss på dig!

Man får bara vad man ger,
och man ger bara vad man redan fått.


Karin Boye

26 Juli 2009  | Länk | Diary! | 3 kommentarer
Allt kommer att bli bra Janis....

- Imorgon 05.00 åker vi till Hässleholm för några dagar med agility.
- På måndag ska Janis in på operation, dumma livmoder ska bort!
- Norgeresan inställd pga. ovanstående. Tråkigt.


Gullungar x 3.


Just my little princess...


True love!

Du är allt jag nånsin önskat,
Du är allt jag nånsin drömt.
Du är den som får mig minnas,
alla drömmar jag har glömt.
Och du är den som får mig hoppas,
Du är den som får mig le.
All min kärlek får du bära,
hela livet vill jag ge.

För du är där när ingen ser mig,
Du är där när stormen yr.
Du är där när natten skrämmer
och du är där när dagen gryr.
Jag vill alltid ha dig nära,
när som åren läggs till år.
Och vad livet vill oss lära
är att framtiden är vår.

Allt kommer att bli bra Janis...
 

21 Juli 2009  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Bland ryssar, tyskar och chokladsköldpaddor i Danmark på Jutlandia Cup 2009!

Vilka fantastiska dagar jag haft i Danmark tillsammans med Jenny och hundarna. Finns nog inget att klaga på...

I söndags efter att Janis och jag kört fyra lopp med diskning som resultat i Bolebygd blev det snabbt hem för packning och middag på balkongen tillsammans med Sarah innan min bil styrdes söderut. Mötte upp Jenny och hundarna i Helsingborg där min bil fick lite vila under veckan. 

Matinköp i Sverige då den danska kronan skjutit i höjden och vem vet om de har annat än röd pölse i grannlandet? Matplaneringen blev grym och resan fortsatte till Michael Jackson i bilen. För att hålla ångan upp framåt ett-tiden blev det allsång undertiden som regnet tillsammans med konstigt riktade lampor gjorde oss lite halvfarliga på vägen. Men fram kom vi till vår stuga och strax efter två kunde vi hoppa i säng utan att ens veta när det började dagen efter...

Från stugan till tävlingsplatsen tog det två minuter att gå. Helt perfekt. Så vid halv åtta började vi bygga bo på tävlingsområdet som redan bombaderats av tält, tält och en massa tält. I Danmark är det visst trendigt med röd/svarta. Klockan åtta startade min första banvandring för springklass II, vilket det gjorde hela veckan för min del. Banan var rolig men tyvärr rev Janis fyra hinder (2-5) vilket inte var särskilt upplyftande. Däremot löpte resten på kanon. 

Då våra övriga lopp inte startade förrän mitt på dagen gick vi till stugan för att spise frukost (som förövrigt är lunch i Danmark. frukost=lunch) som var riktigt lyxig med fil och musli, mackor, superjuice och sol i ögonen. 


Frukost i solen...

I den öppna klassen diskade vi oss. Ganska fin start och fokus men i en passage tog Janis fel hinder då jag låg efter. I agility II diskade vi oss också då jag inte fick in Janis i en staketliknande passage. I övrigt rev hon inget hinder och hade bra fokus. Starterna är liksom vanligt ett hinder. Har nu fått tips från Jenny som jag ska testa. Jenny fick stå på pallen vid den gemensamma prisutdelningen, liksom vid flera tillfällen under veckan!


Dessa tre personer stod ofta på pallen under veckan. Remo (överst) vann många klasser med sin lilla bordercollie vid namn Britt britt.

På kvällen grillade vi och de danska vännerna rynkade starkt på näsan när vi skar upp vår hällomiost. Nej, det var som vi befarade. I Danmark käkar man pölse. Pölse, pölse, pölse!

Tisdagen började återigen med ett hopplopp för mig. Fel inne i slalom och två rivningar då jag inte följer med in i linjen. (Det är bra att ha en hård Farmor med sig...) 

I pausen åkte vi och handlade och fann gratis majs. 8 stycken roffade vi åt oss. Dessutom shoppade vi lyxigt danskt rågbröd och jordgubbar att lyfta upp frukosten med. Kunde det bli bättre? Solen i ögonen dessutom.

I den öppna klassen gjorde vi ett test. Jenny fick köra Janis och den lilla prinsessan låg finfint i starten. Varför ska det vara så? Tyvärr så tyckte Janis att sin matte var för långt borta och tittade mest efter mig medan hon sprang.

Agilityloppet var nog det bästa under veckan. Tyvärr med en rivning då Janis kom lite fel ut ur en tunnel. Annars väldigt lyhörd, fina svängar och bästa tid med över 1.5 sekund!!!


Tomten är Far till alla barn! Till Danmark hade Fadern med sig sonen Ogin och döttrarna Ina (bilden) och Janis. 


Prisutdelning med öl....


Liksom vanligt på pallen... ;o)

Kvällen spenderades på campingen med grillning av majs och vegetariska biffar. Hanna har nämligen fått testa på detta liv, att leva på grönsaker en hel vecka. Supergott!

Onsdagens hopplopp innehöll också rivningar. Suck. Jag har dock fått flera tips hur jag ska göra och det är tur att vi förhoppningsvis får till Farmor-träning i Lisbeths manege i vinter. Känner mig som ett hopplöst fall.

Frukosten idag blev på tävlingsplatsen och sedan var det dags för den öppna klassen som innebar en disk på en väldigt rolig bana som Andres Silverberg (SWE) hade ritat och dömt. Hela veckan innehöll trevliga och roliga baner med olika typer av svårigheter och handlings varianeter. Me like! Agilityklassen minns jag faktiskt inte hur det gick, har väl förträngt ett diskat lopp kanske???


Under onsdagen kom värsta skyfallet med åska...


Janis passade på att mysa med alla...


Just like usual....

På onsdagen var det fest. En tillställning som började vid åtta och avslutades först vid halv sex. Oj. Mat med buffé varav efterrätten var en succé. Freestyleuppvisning och sånguppträdande. En tråkig trubadur. Lite dans. Lite vin. Många shots. Oj oj oj! ;o)


Över 300 kom till fsten...


Två glada blondiner från Sverige! Totalt var det sju tävlande från Svea rike!


I Danmark blir man stundtals galen även om man bara dricker vatten! Allsång...


Glasögon i verkligheten...


Oj... det är visst svråt att träffa glasen???


Strax innan sex en torsdag morgon....Oj!

En viss blondin har 10 larm under en dag. Ett av dem ljudar "Morning has broken..." strax innan åtta. Herregud! Somnade dock om och vid tio hoppade vi något lulliga in i duschen. Därefter än powernap till ett. Vet inte när jag "sovit" så länge sist. Trötta tog vi sedan en morgonrpomenad med hundarna innan vi åkte vidare för en shoppingtur i Veile. 

Lunch blev från Seven Eleven, födelsedagspresents letande och shopping till oss själva. Därefter åkte vi till campingen där vi hade en gemensam sushikväll med ett glatt gäng. Kvällen avslutades med kubb där jag äntligen fick vinna något. Vann både då jag spelade som "kille" och med tjejlaget med deltagare från både Danmark, Norge och Sverige!!!


Sushimiddag!!!


Mina gjorda verk...


Elvis går lös på sushiris... Look the eyes!!!

 
Ibland har vissa lag (motståndarna) otur....


In action...

På fredagen var det åter tävlingar igen. Hopplopp på morgonen för min del som gick helt okej. En rivning och en liten omöjlighet för Janis i slalom då hon hade en matte i vägen för ingången.

Klasserna på eftermiddagen minns jag faktiskt inte och då de inte filmades med min kamera kan jag heller inte komma ihåg. Vad ska vi gissa på???

På kvällen bjöd Jenny och jag hem A + EX2 på middag i hytte 11. Det blev en riktig lyxmiddag a la man-tager-vad-man-haver. Med fulla magar och en bag in box fattigare gick vi till sängs strax innan tre.


Det gäller att utnyttja grillens yta...


Grillmästare!


Vilken dukning!!!


Efterrätt med choco-hot! Mumma från Danmark...

Sista dagens tävlingar började inget bra. Gick faktiskt av banan. Nix. Agility tråkigt. Tur att jag fick skärpa mig och göra ett bra lopp i öppenklassen. Det sista loppet under Jutlandia Cup är ett minne blott.

Jenny lyckades ta sig till final med Ina efter flera fina rundor under veckan. Med tre hinder kvar hoppar lilla vesslan balansen och vinsten försvinner i ett hast. Segern gick till Tyskland i largeklassen.


Finalstämning...

Strax innan tio hade vi packat ihop oss och startade resan mot Sverige. Insåg då att båten Helsingör-Helsingborg inte går lördag-söndag. Så det fick bli en liten tur via Öresundsbron och Köpenhamn!

Vid ett hämtade jag min bil i Helsingborg och startade resan på E6:an. Skickade iväg ett SMS och kollade om någon var vaken och som ville fördriva min körtid. Tack Elin, Sarah, Jenny (som om vi inte pratat tillräckligt under veckan) och mamma för pratstunderna! Vid tre var vi hemma...

Tack Jenny, Elvis, Ogin, Ina och alla glada danskar som vi roat oss med för en superhärlig vecka!!!

Idag åkte jag ut till Förö för att hinna träffa gullungarna innan de åkte hem. Janis fick pussar och liksom vanligt körde de lite freestyle. Give-me-five är Ellas favorit och mellan är Theos.

Utöver det har Johan och jag åkt över till Styrsö där vi mötte upp Johan och Kristina. Det blev fika vid caféet på Tången innan vi tog båten hem. Nu sitter jag på övervåningen och tittar ut över havet. Johan och Kristina är över här på middag liksom grannen Kay. Det är verkligen härligt med semester. Janis ligger mest och sover. Precis som man ska göra när man har semester!

Jag älskar dig mer än igår,
men mindre än imorgon!

19 Juli 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Semester...

Innebär bl.a. första joggingturen på år och dar, båttur i blåst till Brännö för att möta upp ölbåten som aldrig kom, lite hästeri, loppmarknad med världens sötaste Mia-pia-pling-plong i Angered, konsert på Marstrand med Stefan Andersson (magiskt!) med bäsistarna från Fiskebäck, Nintento DS, kaffelatte i mängder, fika, promenader, tidningar och böcker, simskola med Theo och Ella, familjen...!

Såhär ser planerna ut inom den närmsta tiden:
Söndag: Tävling Bollebygd
Söndag-lördag: Tävling i Danmark med Janis släktingar...
Söndag-tisdag: Förö tror jag...
Onsdag-söndag: Hässleholm där Linn och jag bor hos Jenny, Martin, Selma och vovvarna...
Måndag: Tvätta och packa... (Jippie!)
Tisdag: Norge och vandring....

Det är härligt att ha semester...Det är inte de stora händelserna som formar vårt inre, utan de små händelsernas myllrande massa.

Hans Ruin

11 Juli 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Underbara paradis och rapport från minisemestern....

Det finns få platser på jorden som får mig att totalt glömma allt annat som snurrar i hjärnan som vid familjens paradis på jorden - Förö. Idag har jag kommit hit och redan efter ett par timmar är själen helt lugn och rofylld. Det går inte att stressa, det går bara att njuta. Och så ska Janis och jag göra tillsammans med våra nära och kära i ett par dagar! 


Tre badsugna individer... Hann knappt av båten innan de var i.


Flytvästbästistar... Theo och Janis njuter!


Sötaste prinsessan!


Kvällsdopp i solnedgången....


Redan i torsdags fick jag sällskap av Jane och Rikard för en tur till agilitytävlingar i Åtvidaberg. Då mina två lag lite oturligt anmält till två olika tävlingar och Jenny jobbade fick jag ta med mig Lowa och Chili medan Rosa fick låna med Zessi. Så in i bilen med tre människor och fem hundar.

Semester. Lugnt och skönt och första pausen blev i hamnen i Gränna. Käkade en skön lunch i ett trädgårdscafé och lät sedan hundarna bada innan vi åkte vidare.


Jane och jag vid hamnen i Gränna!

På vägen till Åtvidaberg hann även Jane och jag shoppa lite i ett köpcentrum i Linköping. En klänning, ett par shorts och en tröja. Allt på rea!

Då Rikard kommer från Åtvidaberg ordnades lyxboende hemma hos hans mamma. Bara 50 meter från tävlingarna. Helt perfekt. Janis, Lowa, Chili och jag fick ett svalt och härligt rum i källaren. Så mycket sömn fick jag dock inte. En viss Chili är visst inte van att sova borta... ;o)

Fredagen innebar en tur till Västervik där tanken var att vi skulle lapa sol och doppa oss i havet. Himlen var dock kolsvart och åska drog förbi. Istället blev det outlet med inköp av tre linnen, legins och en pocketbok. Sedan åkte vi in till staden och käkade på restaurang. En riktigt mysig dag trots utebliven strand. Hundarna fick gå långrunda i skogen och det var en riktigt fin slinga alldeles runt knuten.

Lördagens tävlingar började för min del rätt sent. Skönt. Kunde sova ut och promenera ordentligt på morgonen.

Hoppklass II: Disk. Starten var rätt svår och tyvärr var jag lite stel och fick inte till den mjuka sväng som önskat. Janis kraschade i hinder nummer tre och jag kom ur fas. Annars fungerade ganska mycket. Förutom starterna. Like usual.

Agilityklass II: Disk. Här fick jag till starten helt okej men Janis drog till en tunnel efter balansen vilket absolut inte var okej. Klart det blev disk men fröken Joplin tog inte alls kontaktfältet som önskat. Tog A-hindret + balansen på vägen ut och då var de ok.

Agilitylagklass: 5 fel på balansbommen. Egentligen disk då hon gick tillbaks upp efter hon snett gått av i svängen. Hur som löpte annars loppet på okej. Tyvärr fick laget inget resultat med sig hem.

Bäst gick det för Jane och Lowa som vann agilityklass II!

Kvällen innebar grillning. Så lyxigt och gott. Sedan blev det kortspel iform av plump, stress, skitgubbe och bluffstopp. Ärlighet varar längst!!!

Söndagens lopp var heller inget att skryta med.

Hoppklass II: 10 fel. Tunnlar. Tunnlar. Tunnlar. Blev nästintill snurrig. Janis rev ett hinder samt var lite för ivrig i slalom och tog två portar i mitten. Gick tilbaks och gjorde om hela slalomet och var trots 10 fel nöjd med loppet. Tunnelbanan var kul!

Agilityklass II: Frivillig disk. Är nog det lopp jag är mest nöjd med. En ganska klurig klass II bana med roliga fällor. Tyvärr är starterna ett stort problem och då kan jag inte riktigt koncentrera mig på min placering. I en tajt sväng petade hon en pinne. Balansbommen var okej. Gungan bra medan A-hindret inte var okej från min sida. Inser att jag fallit tilbaks hur jag beter mig på tävling gällande kontaktfält. SKärpning Hanna. Dessutom rev Janis oxern, detta måste vi träna på.

Hopplagklass: Ytterligare en bana med tunnlar i massor. Tyvärr satte min tanke stopp för ett bra lopp. "Dit hinner jag aldrig" kom upp när jag sprang. Klart jag hade gjort. Velade totalt till det i slalom. 10 fel på samma hinder. Suck. Annars ett ganska bra lopp.

Efter en stadig middag och finalen av Wimbeldon tog bilen oss hem till Mölndal igen. Lowa och Janis somnade snabbt raklånga i min säng.

I måndags började dagen med frukost på stan tillsammans med Sarah. Le pain francais på Västra Hamngatan. Riktig fransk frukost. Mumsigt. Gick sedan runt i lite affärer medan Janis fick vara på Rosas jobb.

Lunchen åt jag på en solig balkong på Hisingen tillsammans med Anders och Nisse. Fick även hämtat mina älskade flippflopp.

Drog sedan vidare till Björlanda för fika hos Minna. Softade i trädgården och åkte sedan och tittade på deras nyinköpta segelbåt.

Hem och städade innan jag åkte och shoppade två par skor. Ett par GoreTex (halvfula men sköna) samt ett par nya Asics joggingskor. Har redan invigt de sistnämnda på kvällspromenaden runt ön. 

Promenad runt Sisjön och sedan hem för en skön kväll på soffan.

Idag började dagen med besök hos Polly. Red ut en timme tillsammans med Annica och Princess. Skritt och trav och Polly var riktigt mysig. Tyvärr rinner hennes ögon rätt mycket så nu blir det helt flugnät framöver. 

Fixade lite måsten innan det blev lite lunch hemma. Därefter tog Sarah och jag en sväng till klubben för agilityträning. Vet inte när jag tränade senast. Janis har ju dels haft vila i tre veckor och sedan har det bara varit tävlingar. Träning var nödvändigt. Mycket. Är väldigt nöjd med dagens pass med fokus på kontaktfält men även tajta svängar och bakombyten vid långhopp.

Sedan har jag gjort en ny debut idag. Jag har shoppat på Blocket. Eller min bror och jag har gjort en investering tillsammans. Numer kan jag dricka lyxkaffe. Vi har inhandlat en espressomaskin som kommer att vara på Förö under sommarhalvåret och vintern hos mig i Mölndal. (Min prylglada bror har redan en maskin sedan tidigare!) 

Så... ikväll har jag druckit en god kaffe latte och tittat ut över Göteborgs skärgård. Tänk att man från middagsbordet ser hav i oändlighet och en massa kobbar och skär. Detta är verkligen ett paradis...

Nu ska jag hoppa upp till min vrå. Gullungarna lär ju komma vid sju och ställa miljoner frågor...

Man reser världen runt på jakt
efter det man önskar
och hittar det
när man kommer hem.


George Moore

7 Juli 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Semester...


och mina batterier laddas sakta upp igen...Imorgon åker Janis och jag till Förö i ett par dagar...


6 Juli 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Mölndals blodbad 2009?!

Igår när jag kom hem kunde man mer eller mindre tro att Hanna gömmer lik i frysen. Hela golvet var likt ett blodbad. Om sanningen ska fram var det i detta fall i fråga om smällt vatten blandat med hallon och blåbär som skapade denna lilla förvirring. Min frys hade tyvärr inte stängts ordentligt när jag tinade bröd på morgonen och vips så var frysens tillhörigheter tinade och smälta. Så kvällen spenderades med att frosta av frysen på riktigt och slänga allt lik i en svart sopsäck.

Min första semesterdag börjde med att jag vaknade av ett SMS från Claes 06.30. Den gamla gubben har verkligen tänt till på lagtävlingarna...  Somnade dock om och gick upp strax innan nio. Rosa kom med Lowa och sedan har vi varit och tagit en morgonrpromenad vid havet där hundarna har fått simma och njuta av livet. Nu packar vi snart in oss i bilen och beger oss iväg på en liten minisemester kombinerat med agilitytävling...

På återseende!

Jag trivs bäst i öppna landskap,
nära havet vill jag bo...


Ulf Lundell

2 Juli 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Äntligen semester...

Mitt mål innan semestern har varit att gå ner lite i tempo. Ta det lugnt och inte stressa. Varför kan man undra? Enkelt: Jag vill inte bli sjuk så fort jag blir ledig. Peppa peppa ta i trä - nu ska jag vara frisk hela min ledighet!


5.5 veckor ledigt...

Idag checkade jag ut redan vid halv två. Åkte till veterinären med Janis för att fixa ett intyg till vår vistelse i Danmark. Tyvärr gjorde hunddoktorn matten nervös då hon kände något i tarmen. Kan vara något av det ben hon fick i sig i helgen och det kan vara något helt annat. Nojig som jag är kan jag inte riktigt släppa detta trots att Janis mår hur fint som helst. Jag vill ha raka svar. Veta med en gång. Slippa oroa mig. Hur som ska vi känna igen när jag ska visa att jag ger min hund avmaskningsmedel när vi kommer hem från vår Danmarkstripp. Om jag känner mig själv rätt hoppas jag att E eller T kan känna på henne innan dess...

Tog sedan en promenad vid havet. Janis var helt lyrisk och simmade som en tok. Jag njöt. LEDIGT! Därefter åkte vi direkt hem till Sonja för att plocka upp henne inför kvällens vallningskurs.

Jag har en bättre vallhund än hon har matte. Det säger insturktören hela tiden. Suck. Stackars Janis. Hur som går det framåt och skam den som ger sig. Mitt mål är VP, om det är om ett eller fem år spelar mindre roll. Är dock väldigt nöjd med de härliga timmarna bland ullbollarna vi hade idag!


Min bästaste prinsessa, mitt allt...

Igår hade jag med en arbetskamrat plus hans tre söner till Polly. Det blev en ridtur ut på ängarna och Polly var som en ängel. Hon är en riktig barnhäst som bär ungarna likt glas på ryggen. Mot mig kan hon vara en riktig djävul. Bästaste ponnyn njöt nog mest av duschen efteråt innan hon åter fick knapra gräs i sommarhagen.

På kvällen åkte Janis och jag hem till Anders, Nisse och extra sambon Christian för lite planering inför vandringsresan. Det serverades middag, planerades lite (det kommer bli en grymmeresa tror jag) och sedan tog vi en promenad runt Slättadamm. Minna hämtade Zessi och jag glömde mina favorit flipp-flopp...

Nu ska jag hoppa i säng. Har dragit ner rullgardinerna. Stängt av väckarklockan. Jag har semester! Imorgon åker Janis, Lowa, Chili och jag till Åtvidarberg tillsammans med mina assistenter Rickard och Jane. Nu ska The Challengers plocka fler pinnar... Och jag ska framförallt njuta av att vara ledig. Riktigt länge dessutom. På återseende...

Den som behärskar ögonblicket,
han behärskar livet!


Volfram von Eschenbach

1 Juli 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida