- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Man kan lära sig mycket via film...

Igår tittade vi på film. Brorsan hade med sig PS. I love you. Ingen film jag kommer att komma ihåg men den gav mig några tips inför mitt fortsatta projekt Man2008. Tre frågor som behöver ställas innan det är klart helt enkelt! (Sarah - när ska vi testa?!) 

1. Är du singel?
2. Är du bög?
3. Har du jobb?

I bilen hem idag kom Sarah och jag på att vi byter ut sista frågan mot Gillar du hundar? Om personen i fråga jobbar eller studerar kvittar.

När vi ändå är inne på projektet har Sarah idag lurat in mig på att bli deluxare. Låter lyxigt och dyrt. 129 kr för tre månader kostar det men enligt den världsvane blondinen till vän är det värt det. Sagt och gjort. Vad ska detta leda?

24 timmar hann det bli i paradiset. Fick träffa sötnosarna Theo och Ella, promenera, läsa tidning, se film, äta god mat och bara vara. Min kära bror har dessutom köpt ett bättre objektiv som systern var ute och lekte med. Svårt det är med foto. Vill verkligen få tid att gå en kurs. Jag har ju en bra kamera men har svårt med alla inställningar hit och dit.


Janis badar på sitt favoritställe!


Zessi badar hon med. Fast i lugnare former än ovanstående!


Hundarna och jag är ute och njuter av solnedgången på klipporna!


Vackert...


Från husfönstret...


Söt...


Speciell blomma...


Vacker till 1000...


Ett svart-vitt test...


Janis med Theo och Ella.


Klara, färdiga, spring...


Armarna upp och sträck. Theo på väg till fotbollsträning...


Idag har vi hunnit med och träna ett pass hos Sonja. Vi blev några stycken, några erfarna och några nybörjarhundar. Jag påbörjade det hela med att ändra mitt mönster på kontaktfälten. Svårt (särskilt med en tunnel direkt efter) men det är bara att öva vidare. Vi byggde upp tre olika kombinationer som vi turades om vid. Härligt väder, trevligt sällskap och agility - kan det bli en bättre söndagskväll?


Film från dagens träning...


Pause... Galet vad glad jag ser ut att vara?! Sonja verkar trött...


Sonjas fina duk med som vanligt!


Vi går av hundarna...


Hopp över bäck ...

På vägen hem handlade vi på ICA Maxi. Skrattade mest åt val av toapapper. Bad och toalett. Hem med en kasse med flera nyttiga saker. Te, vitlöksbröd, kantareller och mys på soffan innan kompisarna gick hemåt...


Mat, mat och mat...

Så var helgen slut...

Och... måste ju bara säga ett stort grattis till Janis brorsa Månfares Mick Jagger och hans matte Heléne som idag lyckades vinna när det debutarede i lydnadsklass III. Tur att någon i kullen satser på finlir på lydnadsplanen medan vi andra hoppar och studsar bland en massa hinder! Gott jobbat och lycka till i eliten!

Tre skeden i livet:
Det förflutna som adrig återvänder,
nuet som inte varar,
framtiden som är okänd.

Arabiskt ordspråk


31 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Tävling, promenad, städning och nu paradiset...

Lördag 30 augusti. Falkenberg. Klass III. En disk och en SM-nolla!

Anna och Tessa kom till oss vid sju och vi tog min bil ner till Falkenberg. Anna körde. Hon gillar visst att köra, det är bra med sådana hundvänner! Vi hann ta en promenad i skogen med hundarna innan första banvandringen.

Agilityklassen var en ganska rolig bana. Både fart, handling och en del knixheter och tajta svängar. Zessi hoppade av balansen och Hanna tappade orken och joggade sedan vidare med disk i tunneln.
Hoppklassen var inte så jätte svår, möjligtvis slalomingången där hunden kom med hög fart och först skulle förbi ett hinder och sedan vinkla direkt in i slalom. Vi gick i mål med noll fel men med en dålig tid då vi tappade fart och energi på flera ställen. En SM-nolla blev det iafl.

Efteråt gick vi en längre promenad med Skåne-sällskap. I bland blir jag riktigt fascinerad över att nio hundar kommer så bra överens. Mysig liten slinga på en halvtimme, därefter åkte vi hemåt...


Basse, Lotus, Wilma, Ina, Lady, Tessa, Ogin, Zessi och Janis...


Farbror Lotus med sin guldtand (man är ju en världsmästare) såg till att alla skärpte till sig. Han är allt en cool herre som bestämt tror att han är Guds gåva till mänskligheten. 

Har städat lägenhet vilket även denna lördag inkluderat fönsterputs av köksfönstret. Tog ju faktiskt fönstren i vardagsrummet i våras! Så än en gång doftar det Ajax här hemma. Ljuvligt!


Nyputsade fönster...


Zessi och Janis är nöjda att dammsugaren än inne i garderoben igen...

Nu åker vi till paradiset. Johan och barnen kommer också, blir roligt! Ska äta kräftor, njuta av havet, klipporna, en mysig solnedgång och min underbara familj... 


Åka båt måste vi göra för att komma till ön...


Men där kan man busa ordentligt om man heter Ella, Janis och Theo...


Eller bada...


Men det bästa av allt; man kan bara njuta av hav, klippor, solnedgång och oändligheten! Ljuvligt!

För nån som du blir hela världen underbar!

30 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Två versioner av sista fredagen i augusti!

Janis: Klockan ringer runt fem och matte verkar mer eller mindre död. Hör hon inte att det tjuter? Okej då. Efter tre omgånger av den hemska signalen mösar hon sig upp och jag får äntligen lägga mig i sängen och njuta av att morgonstunden har gull i mun.

Får åka bil till mormor och morfar och klockan har knappt slagit sex och en massa fiskmåsar låter sådär förskräckligt. Mormor ger mig frukost och vi fortsätter att njuta av morgonen medan matte åker till sitt enormt viktiga arbete.

Strax innan åtta lämnas jag hos Rikard som bara är så cool. Tänk att jag får följa med honom helt själv på en massa äventyr medan hans egna små vita fyrbenta får ligga hemma och ha tråkigt. Han är så snäll och vi har så roligt tillsammans!

Strax efter tre kommer matte och hämtar mig. Hon har Zessi med sig som visst vill visa sig vara boss. Tråkigt. Får följa med hem och matte som är mer död än levande rullar ner rullgardinen och somnar mitt på ljusa dagen.

Återigen en hemsk väckarklocka, en massa mobilsamtal som stör min njutning och sedan börjar mattes stress. Hon ska visst göra sig i ordning. Duschar och tar på sig fina kläder och sedan åker vi mot stan. Mitt på Linnégatan stannar hon och vips så står min kompis Combat och väntar på oss. Matte hoppar ur bilen och springer iväg och Sarah hoppar in och blir ny chaufför. Skumt.

Tillsammans med kompisarna får jag sedan gå promenad och leka i lerpölar, rulla mig i skit och ha det soft i skogen.

Efter ett tag får jag åka bil igen. Matte ringer Sarah och är visst lite rund under fötterna. Vad menas med det egentligen? Hon är glad när vi hämtar henne. Hon pratar smörja och är allmänt konstig. Här hemma sätter hon sig framför datorn och småler. Skumt. Hon har visst vart på After Work.


Janis rapporterar om sista fredagen i augusti...

Hanna: Förstår inte att man ska behöva traska upp så tidigt. Det är omänskligt. 5.00 ringer klockan och man är mer död än levande. Snoozade tre gånger. Suck. Hoppar in i duschen, tar på mig kläder och sticker iväg och lämnar Janis. Är på jobbet 6.30.

Jobbet innebär lektion, möten och fredagsstämning innan jag sticker före köerna. Får Zessi levererad och åker sedan och hämtar Janis. Sover en stund i sängen mitt på dagen, välbehövligt. Trött. Gör mig i ordning, kör in till stan och lämnar över bilen inkluderat hundarna.

Träffar arbetskamrater. Drick ett, två, tre, fyra glas vin. Blir rund under fötterna och inser att jag måste ta mig i kragen. Övergår till läsk. Mysigt ställe, trevligt sällskap och roliga samtalsämnen.

Sarah hämtar mig och jag åker "taxi" hem. Det är ju tävling imorgon och klockan står på halv sju. Anna och hundarna kommer sju. Men va sjutton - jag har en go stämning i kroppen och livet leker.


Det gäller att fånga dagen.... CARPE DIEM!

29 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Allmänbildad?

Just hemkommen från en galen frågestund (audition) till ett nytt frågesportprogram för TV4. Drog med mig Sofia, min barndomsvän som besitter samma slags tävlinganamma som jag. Om man är allmänbildad nog ska man visst veta vilket land Tripoli är huvudstad i, vem som tog silver i fotbolls EM, vilken stad som är Smålands Jerusalem, vilket land Zlatan är född i, vem som skrivit vissa böker, vad för slags vitamin som saknas när man har en viss sjukdom m.m. Allmänbildad? Tror inte någon av oss kände sig särskilt allmänbildad, men kul hade vi och några rätt hade vi faktiskt. Vi kanske inte är så tokiga för att vara äkta blondiner? Tack för en trevlig kväll kompis - who knows?!


En foto från i somras när vi är på väg hem från Dans på Brännö Brygga och ölbåten!

I övrigt har Hanna dragit runt sin mamma runt Delsjön på promenad med Janis. 8 km på 1 timme och 20 minuter fick oss att känna oss ganska hurtiga. Världens sötaste mamma hade dessutom med sig fika som var välbehövlig efter en bara-en-massa-möten-dag på jobbet!

Idag har Sarah höftledsröntgat Combat, vi hållar tummar och tår för ett bra resultat. Hämtade en något trött apa och hans matte och körde dem hem till Skatteparadiset. När ska vi testa den nya raggningsrepliken i praktiken förresten? Vi får boka in en partyhelg!!!

Imorgon ska Janis får åka till favorit Rikard. Hon bara älskar att vara med honom och han hittar alltid på lite roliga saker som att lägga spår eller liknande. Det bästa av allt är att Janis är trött imorgon kväll och jag behöver inte ha det minsta dåliga samvetet över att jag ska på after work med jobbet. Dessutom får hon Zessi som sällskap eftersom vi ska åka till Falkenberg och tävla på lördagen. 

Efter tävlingarna ska jag vara riktigt LAT i säkert hela 24 timmar - vi åker med mamma och pappa till Förö och njuter av hav, kräftor, promenader, träning, soffa, tv, bok och kanske en mysig brasa!


Promenera med polaren...


Träna agility...


... och lite lydnad kanske?


Simma och plaska så klart!


... men framförallt ska vi njuta av att ha 24 timmar i sträck "ledigt"...

28 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
En annorlunda Biskåpsgård och bästa raggningsrepliken jag hört på länge...

Idag har jag besökt Bi-skåps-gården i en annan bemärkelse. Ingvar i stallet har biodling och fyndigare namn till alla sina bikupor är nog svårt att finna. Dessutom hette varje Drottning något på Bi i början, t.ex. Bianca, Bitte. Fick en burk egenodlad honung med mig hem - mumma!

Hela kvällen spenderades på Halleröd med GoreTex från topp till tå. Om vi hela våren haft fantastiskt kursväder straffade Gud oss redan första gången under hösten. Galet vad det regnat!

Idag började vi med en lång genomgång av banan som innehöll många linjer och kombinationer i sig. Delade upp den till flera små eftersom det är 100 gånger svårare än den nivå som Janis och jag befinner oss vid. Hur som, något som jag är oerhört stolt över (just nu) är att min hund faktiskt ligger still i starten. Kunde gå till 3 hindret och förbereda mig länge och därefter ge ett startkommando. Så enkel sak som vi tjatat och nött länge, nu får vi bara fortsätta nöta. Det lär ju alltid gå upp och ner men det känns så skönt för tillfället, man kan liksom koncentrera sig på annat. Banan var klurig, många svårigheter och passager som är oerhört nyttiga att träna på enskilt. Janis hittade många fina linjer själv vilket jag har som mål att träna mycket under hösten! Hon har mycket bättre fokus och stundtals har vi ett gott samarbete tillsammans!


Dagens bana. Fick själv problem mellan 16 och 17 då Janis hela tiden drog mot slalom istället. Dessutom hade jag svårt att hinna med upp i passagen mot 7-11.

Träningen avslutades med en kombination innehållande flera varianter men där många av oss försökte få till det hela med blindbyten. Fötter, armar, ben - hur svårt ska det va? Träna mera! Kombintationen avslutades med gungan men hade en tunnel som lockade längre fram.


Kombination med olika varianter av byten...

Sedan MÅSTE jag bara sprida den raggningsreplik (?) som Sarah fick idag när hon köpte sallad och hade Combat (hund) med sig...

"Hejsan! Vilken fin hund! Får man klappa matte???"

Hundtricket kanske fungerar trots allt? Ska dock försöka ge mig på något annat trix på fredagens after work, nu ska vi hitta Man2008 nr.2...

Du är en saga för god för att vara sann
Det är en saga i sig att vi funnit varann

27 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Blå ja...

Korrekt. Jag hade rätt igår. Mitt lår börjar sakteligen bli blått efter gårdagens match med gubbarna. Hmmm. Frågan är om man ska spela fotboll på liv och död? Tycker det är så roligt men man inser ju än mer att man inte har en kropp som tål hur mycket som helst. Igår när jag stod på planen kollade jag in gubbarnas ben, de är säkert mellan 25-45 år gamla, för att se vem jag hade någon chans mot. Hanna tolkar fel som vanligt. Den back jag siktat in mig på var värsta stenmuren. Muskler, jo tack det är ganska schysst, men aj så ont att tacklas mot. Undra om det var just han som gjorde mitt lår blått? Shit the same, det blir inte snyggare ändå...


Det var visst inte lättare att stå på benen när jag spelade mot tjejer heller...

Idag var det en intensiv dag på jobbet. Skulle åkt över bron och hämtat Janis innan stallet men en viss bil hade valt att inte fungera mer mitt på bron. Totalt blixtstilla och Hanna åkte dirket till Familjen Hjelmqvist som serverade våfflor istället. Fick pussa på Kajsa och Zessi också, de var lite kluvna över att Janis inte var med...

Efter stallet åkte vi till klubben och tog en liten tur ut i skogen innan det blev agilityträning. Idag kom även en jaktcocker på besök och testade med sin matte. Cool hund. Vilken energi och vilja - nu är det bara att träna vidare! Janis fick faktiskt ligga och vänta mestadels, nyttigt!

Imorgon börjar agilitykursen igen. Ska bli roligt och nu hoppas vi på än mer utveckling. Jag vill gärna få mer träning av kontaktfält, jag stannar lätt fast i en position och dessutom vill jag få Janis att få mer fokus på att själv söka linjer i bana och kombinationer...


Mot nya mål...

Nu när debuten är avklarad kan jag glatt meddela fler tävlingsstarter (om hon inte löper vill säga...) under hösten/vintern:

- Hässleholm 20/9
- Jönköping 5/10
- Varberg 15/11

Nu är det 7 timmar till väckning, klockan står inställd på 05.32 like usually...

Du är det finaste jag vet.
Du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

26 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Knä i lår har gjort Hanna blå...

Satan vad man känner sig liten ibland. Ensam bland gubbar som fått ledigt från sina frugor för att lira boll på Ånäsfältet fick jag idag bekänna färg. Om inte mitt vänstra lår är blått, grönt eller än mer rött imorgon tror jag nog på underverk från ovan! Hur som, är man med i leken får man leka tåla. Tyvärr förlorade vi med 3-2 i annars så jämn match.

Igår hamnade Zessi och jag överst på placeringslistan trots fem fel. Hur kul var den vinsten? Den kvittar. De andra loppen glömmer vi. Skit och pannkaka. Sista loppet hade jag inte ens med mig hjärncellerna någonstans...

Väl hemma var jag huslig. Sopade och lagade middag. Middagen blev kycklingwok som blev så stark så tårarna kom. Kaffe latte med barista mjölk och en stund på soffan med en bok och tända ljus. Höstmys. Det där med projektet får jag nog ta tag i snart igen...

Idag åkte jag upp till Delsjön och traskade runt den spegelblankta sjön tillsammans med Nettan och hundarna efter jobbet. Janis badade och njöt av att få simma efter pinnar. 8 km som kändes som 2 mil med alla backar. Men ack så fasta lår man har till sommaren, appropå det... Nya mått idag måndag.

1. 29
2. 90
3. 58
4. 68.1

Än är det långt till SM2009 - men då ska vi vara starka och ha kondition som Gunde Svan. Tänk att man fått mer muskler om armarna (eller?) och samtidigt gått ner runt midja och lår. Hur går det för mina lagkompisar...?!Havet och jordens vackraste prinsessa - vad mer kan begäras? På lördag åker vi till paradiset och latar oss tills på söndag!

25 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Första gången...

... och pirrigt värre - nu är det dock gjort! Janis och jag har debuterat på agilityplanen. Shit vad roligt det var, nu kör vi så det ryker framöver. Tack alla söta supportrar som både tagit med spypåse och gav peppande ord - ni är guld värda när blondinen inte har alla hjärnceller på rätt plats alla gånger!

Film från dagens lopp...Första loppet kändes hur häftigt som helst. Hon var koncentrarad och fokuserad och endast en rivning hade vi med in i mål. Tappade i sista svängen men ändå en bra tid. Första rosetten hem till oss (jag som inte bryr mig annars) och en 4:e plats trots fem fel...

Agilityklassen var helt okej det också. Fokuserad men några missar från min sida gjorde det lite hetsigt stundtals. Diskade oss då jag sket i sista vägran mot mål. Vad gör det om hundar år? Fick några tips på kontaktfälten från Farmor Jenny som jag genast ska träna vidare på i veckan...

Både Janis mamma och pappa var och tittade när dottern gjorde debut! Vad gulliga ni är Lottis och Jenny!


Pappa, dotter, mamma...


Första prisutdelningen...


... och första rosetten!

Nu ska jag åka till Minna och hämta Zessi och äta lunch. Sedan blir det en tur på Polly i det härliga vädret och därefter ska vi på bonnafest hos Nettan och Andreas!!!

Phu - jag kan andas och jag överlevde! Tänk vad kul vi ska ha framöver, MIN PRINSESSA OCH JAG...

23 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 3 kommentarer
ÄNTLIGEN!

Idag fann jag äntligen lite guld. Man ska visst inte leta svamp planerat utan gå vilse, prata i telefon och försöka hitta hem. Då ligger de fina små gula sakerna rätt nedanför fötterna och bara väntar på en. ÄNTLIGEN!


Godare tillbehör till kvällsmackan är svårt att finna...

Idag befann jag mig på Lindholmen hela dagen och fick till en riktigt mysig lunch med stall-Eva. Snart flyttar hästarna in igen, ska bli skönt med lite ordning och reda känner jag! Sushi och japanskt te efteråt gjorde lunchen fulländad...

Efter jobbet åka mamma med mig på jakt efter ett par skor som klarar av alla mina promenader i vått och torrt. Jag har ett par Merrell kängor sen tidigare men ville ha ett par lägre. Egentligen har jag hittat ett par snygga av ovanstående märke (som jag bara älskar)! men bara på nätet, därför fick det blir ett par "fula" men oerhört praktiska Viking. 600 kr för ett par GoreTex skor på outlet gör inte Hanna snyggare, men desto torrare om fötterna!


Inte jordens snyggaste, men praktiska!

Åkte till Frölunda Torg och shoppade en liten present till fotbolls-Jenny som jag ska hem till imorgon och fikade med mamma en stund. Träffade min gamla mellanstadielärare, en Föröbo vid namn Hanna Karlsson och mammas symöteskompis Britt. Tjöt och mys innan Janis och jag gick ut och traskade i terrängen en timme. (Inser att ljungen är så oerhört fin nu!)

Byggde upp en kombination och tränade mycket starter. Nu belönar jag med godis bakåt. (Fick lite inspiration från Canis numret som dök ner i brevinkastet igår!) Vet inte vad jag ska ta mig till, debut snart och jag har en hund som inte ligger still i starten. Panik. Men - nu ska vi träna på att tävla...


Dagens kombination/bana...

Här hemma har jag njutit av mumsmackan, duschat både mig och lerhögen till Prinsessa och nu ska jag förbereda det sista inför morgondagens lektion...

You´re the reason I believe in love 

Puss älskade Janis!

21 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Var finner man skogens guld?Två stycken kantareller funna under två timmar i perfekt skog vid Lerum. Hade iafl. trevligt sällskap av två stycken; Carina (min bästaste Chalmerskompis) och Janis. Tack kompis för mysig tur med avrapportering om allt och alla. Två stycken tjejer ska snart hoppa in till soffan och mysa, precis på det sätt som dessa tjejer bara kan onsdagen två+noll augusti!

Rapport från inmätningen efter 1 vecka.
1. 27
2. 93
3. 59
4. 69.2

And... lite sommarkänsla trots höst!

Ännu är sanden varm
efter sommaren som gått
Det är så mycket som hänt
och så mycket jag fått

Jag känner mig lite trött
nu när hösten är här
Fast att träden har dött
så lever vår kärlek kvar här

Du ger mig lugn efter stormen
när mina drömmar faller isär
Du ger mig lugn efter storm...


20 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
70 grader lutning och hallelulija moment!

Igår åkte Janis och jag till Amundön direkt efter jobbet. Själva. Det är inte ofta vi är helt själva på promenader, men det är ganska skönt och rofyllt. Bilen tog oss till underbara havet och förutom vi två var det ca: 30 kikare med tillhörande människa som stod på rad och letade efter en väldigt ovanlig fågel. Jag blev ju bara tvungen att fråga varför de vallfärdat och fick snabbt ett svar som gick in genom ena örat och ut genom andra.

Hade med mig ryggsäcken med lite grejer och gjorde uppletande med fyra föremål på en äng. Janis tycker det är otroligt roligt och man märker hur mycket det tar på den lilla hjärnan. Hopp och lek i vattnet och inandning av havsdoft - så nice!

På hemvägen åkte jag in på den nya Ica Kvantum i Hovås. Trevligt med nya och fräscha affärer. Insåg att jag inte handlat sedan innan semestern och nu ekar inte kylskåpet lika mycket längre.


Fullfart ut och med svansen i vädret...


Första fångsten och strålande lycka...


En trött modell...


Som njuter mer av vattnet...


Söt eller?


Frihet!

Hem och byta om innan det bar av till sommarens sista Allsång. Jenny hade kört upp till Göteborg med traktor-Jonte och passade tre platser på andra raden lite snett från scenen. Såg tyvärr inte storbilds TV:n med hade för övrigt bra läge. Tema Vänskap och gästartisterna (Nanne Grönvall, Thomas Pettersson och Italienaren jag tappat namnet på) skämtade värre än värst om allt mellan himmel och jord. Familjen framför oss hade helt klara favoriter var och en. Pappan tog kort på en snygg kropp (Guess who?) i kort-kort medan mamman fick gå på toan efter att ha skrattat så tårarna kom när Thomas Petterson pratade om toapapper och bröst.


Sommarens sista Allsång med Sveriges bästa allsångsledare Lotta!

Mot Balder och två åkturer. Blir modigare och modigare och vågade hålla händerna uppe större delen av turerna. Den som utvecklat sitt åkande mest är helt klart Jenny. Från att förra gången blundat hela resan kunde hon nu hålla händerna ovan huvudet - hallelulija moment kompis! Tänk ändå att det är 70 grader lutning... Efteråt blev det våffla med glass och hallonsylt, detta tillsammans med två äldre kvinnor som också vart på allsången. Efter att ha pratat en stund började de prata om att de hade någon som väntade där hemma. 3 blondiner i kör "Två- eller fyrbent?!" De hade ingen hund utan män. Kan man inte få ha båda tänkte jag och skrattade vidare med tanterna!

Efter våfflan hann vi shoppa lite i de mysiga affärerna på Liseberg. Jag shoppade bl.a. världens bästa hammare och skruvmejsel i ett. Blommig också. Nu kommer många vara avundsjuka. Vilket kap. Mamma fick även en present som hon fick motta i morse. Hon blev väldigt glad min bästa mamma!


Cool va? Allt i ett...


Blommig och fin...

Idag tog Sarah, hundarna och jag en ny väg uppe vid klubben efter jobbet. Badade i skorna men nöjda över vår nya timmesrunda med blandad terräng. Off track och mycket muskelbygge för oss alla. Blöta till 1000 körde vi den uppställda banan (Tack Emma och Cecilia). Tog fram riktiga bommar idag och Janis rev inte någon gång när vi körde banan. Däremot när jag stressade upp henne i olika kombinationer kunde en bom petas, men inget överdrivet alls. Starten är katastrof. Vet inte vad jag ska ta mig till. Hon är så jäkla spänd och detta är nog något jag ALLTID kommer få jobba med helt enkelt. Fick till några slalomingångar riktigt bra och kontaktfälten var helt okej. Under hösten har jag som mål att utveckla vår handling kring staket och treadle, det är grymt svårt med en hund som är långt borta innan jag ens hinner reagera. Ja, ja. Bra med nya mål. Ett av mina nya mål är att gå in i en ny träningsfas. Jag ska TRÄNA PÅ ATT TÄVLA. Om ett par år kanske man kan säga något annat. Janis och jag ska förhoppningsvis ha många år på tränings- och tävlingsbanorna tillsammans! Efteråt tog vi en runda på 20 minuter och gick av hundarna innan vi pisseblöta kunde åka hem...


Dagens bana!

Här hemma har Hanna fått lite höstkänslor. Druckit te, tänt ljus och legat en halvtimme på soffan. Tittade på Malou möter och grät över det tragiska öde tjejen i mötet berättade om. Nyp dig själv i armen och va glad över ditt liv - det kan vara MYCKET värre. Fick sedan ett ryck och städade lägenheten, golven skiner fint och det doftar Ajax...

Janis sover gris i sängen, vilket hennes matte snart också ska göra! Natti natti.

When youre down and troubled
And you need some loving care
And nothing, nothing is going right
Close your eyes and think of me
And soon I will be there
To brighten up even your darkest night

You just call out my name
And you know wherever I am
Ill come running to see you again
Winter, spring, summer or fall
All you have to do is call
And Ill be there
Youve got a friend

If the sky above you
Grows dark and full of clouds
And that old north wind begins to blow
Keep your head together
And call my name out loud
Soon youll hear me knocking at your door

You just call out my name
And you know wherever I am
Ill come running to see you
Winter, spring, summer or fall
All you have to do is call
And Ill be there

Aint it good to know that youve got a friend
When people can be so cold
Theyll hurt you, and desert you
And take your soul if you let them
Oh, but dont you let them

You just call out my name
And you know wherever I am
Ill come running to see you again
Winter, spring, summer or fall
All you have to do is call
And Ill be there
Youve got a friend


19 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Från Slättelynga till Lund och nu blir det Karlskrona i juni 2009...

Oj. Vilka två intensiva dagar, det där med att vila upp sig över helgen finns nog inte i mitt liv. Igår var det först ut i skogen med barnen och Johan för att leta kantareller. Fann vi några? Inte en enda. Antingen hade jag fel linser på mig eller så var de redan plockade. Hur som, vi hade trevliga timmar tillsammans och Janis hade jätte roligt i skogen med barnen! Hoppas jag får över något kort en dag av min bror...

Åkte till klubben och tränade tillsammans med Nettan och Luna. Galet vad Luna har utvecklats under sommaren. Mognat och fått inspiration till agility. Bra kämpat kompis! Janis hade en riktig rivningsdag och stressade upp sig mycket. Jag är boven till all stress för jag springer fortare för att hinna med och då spinner hon än mer. Det tar ett tag att bli samspelta på hel bana, det får ta tid.

Snabbt hem och duscha innan vi hämtade Sarah och Combat och drog oss ner mot Metropolen Slättelynga. Vad hände då i denna metropol kan man undra? Världens bästa Farmor Jenny börjar bli stor och fyller 30 år nästa vecka och det nalkades partaj.


Fyra km till metropolen...


och innan man kommer fram till Slättelynga passerar man en intressant ås...


När man ska på kalas har man paket. Man tager vad man haver...


Välkomsttal...

Poängpromenad där ena svaret var värre än det andra och där det rätta svaret nästan alltid var värst. Alla frågor handlade om Jenny och hennes tokiga påhitt. Hmmm. Crazy girl! Kanon god mat som fyllda våra magar samtidigt som vi drack gott och sjöng och lyssnade på sjönsång.


Buffé!


Sjönsång...


Tal... som handlade om traditioner!


... därav utstyrseln...


Hänger ni med?


Den urduktiga trubadoren Tobbe...


Framåt natten...

Så var det dags att åka till "hotellet" som för natten var ett förrum i grisstallet. Jo tack, det luktade rejält utanför. Fick värsta lyxiga taxin dit, detta iform av en TRAKTOR! Har ont i rumpa av alla hopp och ont i magen av alla skratt. Helt galet kul...


Bästa taxin jag någonsin åkt...


4 timmar i våra sängar...Innan morgonpromead över ängarna för att hämta bilen...


 ... och köra till Lund för att tävla!


Passrar tokig...

Nu är det klart! Kulingvarning tävlar SM även 2009. Idag tog vi våra två sista pinnar! Så skönt. Zessi gjorde två nollade lopp och hade gnista i ögonen! Karlskrona - here we come...


Laglunch innan...


... prisutdelning!


Sarah riktigt trött...


Janis med favorit Claes...

Zessi och mina individuella lopp gick också bra. Fick en konstig bedömning i mina ögon inom ramen för vägringslinjen framför ett långlopp där Zessi gjorde en snurr. Hur som, tog kontaktfälten återigen! Hopploppet nollade vi men då var Zessi trött i kroppen och Hanna trött i skallen.

Janis har även fått göra en liten halvdebut idag. Fick chansen att vara efteråkare i hopplagklassen. Låg fint i starten och de byten jag gjorde med Zessi fanns inte en chans att hinna med och göra med yrvädret. Rev två hinder när hon hade galenfart och missade även slalomingången. Va så roligt att testa, nästa gång är det på riktigt och det är snart!

På vägen hem blev det kinamat inne i Lund. Åt i bilen och stod på stoppförbud då det var lastzon. Inga galningar ute och hotade oss så vi fick i oss maten innan bilen körde oss hemåt till skatteparadiset...

Tack alla för en rolig helg, ingen nämnd och därmed ingen glömd!

"Det ska va gött och leva, annars kan det kvitta..."


17 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Sex and the city och ett galet upptåg...

Idag har jag vart på bio. Sex and the city. Vad ska man säga?! Grät och skrattade vartannat. Grymt. Mötte upp tjejerna (Sara, Maria, Nina, Ida och Karolina) redan vid halv sex. Efteråt blev det en sväng till Avenyn och Kulturkalaset! Mycket folk och dessutom fick man höra delar ur West Side Story på Götaplatsen medan man drack starkare dryck! När vi gick på Avenyn fick jag känslan att Krille var ute. Ringde och jag hade så rätt så! Träffade han och Martin utanför Lounge, Gud vad jag gillar "mina" Chalmers-pojkar (som numer närmar sig 35-40). Hoppas ni hade kul!!!


A really feel good movie...

Väl hemma med spårvagnen möttes jag av en glad hund som fick snabbrastas innan hennes matte fick ett galet infall. Debuten är bestämd och den är inom kort. Hjälp. Ge mig styrka och mod!

Janis och jag tog idag en underbar promenad på 1.5 timme hemma i Fiskebäck. Gick från mamma och pappa ner till Önnered och Tippen. Janis lös nästintill hela tiden! Så skönt det är att ha en hund som lyssnar (för det mesta) och som inte springer fram till fotgängare, joggare, cyklister. De varelser som jag inte litar på henne är barn! Hon bara älskar dem! Tränade "starter" och hunden ligger blixstilla och jag kan göra vad jag vill i princip. Varför ska det vara så mycket svårare när det är en massa hinder på en gräsmatta? Utöver det blev det hopp i det blå och plask i vattnet!

Nu ska jag försöka sova. Imorgon ska Janis och jag ta med Johan och barnen till skogen för att leta kantareller! Jag hoppas att vi hittar massa guldkorn i de djupaste skogarna. Sällskapet är ju det bästa enligt Theo och Ella - det finns ingen bättre hund än Janis! I agree...

If eyes can tell a story
If looks could write a tale
Then yours would keep on telling me
about a love that will never fail.

You are a pearl I set out to find.
A hidden jewel of a different kind
You are more precious than gold
More valuable than diamonds
You are a treasure buried in the ground
That I wont trade what ever comes around.

 

... + att jag lagt in en liten film från senaste vallningspasset!


16 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Träning innan träning och nu sover Janis gris...

Idag blev det arbete både på Lindholmen och Torslanda innan det bar av till en kväll med träning i dubbel bemärkelse.

Världens snällaste mamma åkte till Sonja med Janis och hade dessutom sallad med sig! Innan Sarah och Rosa kom började jag bygga en bana som blev riktigt rolig och med lite nya handlingstrix för Janis och mig. Mycket fungerade bra idag. Kontaktfälten sitter bättre, vill ha mer fokus fram när hon väntar på släppkommando.  Hon vrider sig gärna om hon ser att jag står i sväng position. Slalomen gick kanon och hon höll bra teknik på hoppen! Något som dock måste introduceras mer är staket och idag var det in emellan varenda gång! Fick nog inte till det så som jag ville någon gång, det går så jäkla mycket fortare än med Zessi och jag vet inte riktigt hur jag ska handla och placera mig! Starterna är inte katastrof men ständigt ligger hon med en spänd kropp på 150% och bara exploderar totalt när jag säger okej. Jag vill ha en hund som ligger avslappnat och kontrollerat innan start. Träning ger färdigthet, skam den som ger sig!


Framåt hopp!


Full fart över balansbommen!


Vackrare vovve är svårt att finna!


Dagens bana a-la-Hanna...

Sedan hade vi turen att få träffa fåren igen! Var allt för länge sedan sist och jag blev så glad att jag fick följa med! Trots att jag bara springer runt och försöker förstå något överhuvudtaget är jag nöjd. Tror det är få ställen som jag känner mig så vilsen som i en fårhage, tack för stöd och support Ulla Britt. Janis var mycket lugnare än någonsin tidigare, kanske man alltid ska träna innan träning? Hoppas man får träffa ullbollarna snart igen, något måste man väl snappa upp varje gång?!

TACK Mamma, Sonja, Rosa, Sara och Ulla-Britt för en kul träningskväll!

En trött prinsessa ligger raklång på golvet och sover som en stock, så underbart!

Du är det finaste jag vet,
Du är det dyraste i världen.
du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.
Du är min ledstjärna och vän,
du är min tro,
mitt hopp,
min kärlek.

14 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Sanna vänner!

Igår var en magisk kväll. Nästan ofattbar. Nio tjejer från barndomsåren var alla hemma i Svearike och Fiskebäck. Nio tjejer som tillsammans gått på dagis och skola. Nio tjejer som lekt jage, sisten sätter sig och pantgömme. Nio tjejer som pussat pojkar, skrivit 10-top listor, tappat skor och festat. Nio tjejer som idag bor på helt skilda orter runt om i världen men som ändå har så mycket gemensamt. Igår var en kväll jag sent kommer att glömma! Tack älskade tjejgäng!

Middag med dryck och många skratt hemma hos Idas föräldrar innan vi satte oss i soffan och tittade på videor från förr. Hemskt! Shit vilka kläder och vilka frisyrer. 80-tal.  Hur tänkte mamma och pappa när de klädde upp mig till kalas? Linslus var jag också. Topaloo för god glass på Idas 9 års kalas tog nog allt. Skolavslutningar med fina klänningar och tvärflöjter. Vikingafest och OS-revyn från 92. Herregud vad man gjort mycket. Så många skratt och tårar över allt vi gjort. Vilka minnen!


Hela gänget. Angelica, Maria, Sofia, Elin, Emma, Karolina, Sara, Ida och jag....

När jag åkte hem till mamma och pappa för att sova tänkte jag på alla. Vad alla gått olika vägar i livet. Spännande!

Angelica
Bor i Lund. Utbildad sjuksköterska och studerar nu till barnmoska. Det rycker i äggstockarna enligt henne själv och hon är sambo med Johan.

Maria
Fd. Luleåbo som just
flyttat hem efter sex år i Norrland. Köpte en egen segelbåt i sommras och älskar hav och snö...

Sofia
Skridskobruden som lagt de långa skenorna på hyllan. Studerar till sjuksköterska och jobbar i underklädesaffär. Är sambo med Stefan sedan hon flirtade med honom via telefon en middsommarafton på Förö för 8 år sedan...

Elin
Bor i Australien i ett hus vid havet med sin sambo Steve som kommer från Nya Zeeland. Lever ett soft liv på andra sidan jordklotet. Kul att ha dig hemma och who knows...?!

Emma
Tjejen som bor kvar i Göteborg och söker jobb som lärare. Delar samma förkärlek till vår skärgård och spelar även hon i BK Gerda. Är nog tjejen som jag umgås allra mest med.

Karolina
Gift med Samuel och har två söta små barn, Noah och Judith. Pluggar till lärare och är en riktig pysseltjej. Bor i Jonsered.

Sara
Flyttar ofta. Bott i USA och pluggat design och musik. Är en riktig pratkvarn och jobbar nu som säljare. Har en bror och pappa som bor kvar i huset tvärs över fotbollsplan från m+p.

Ida
Säg vad Ida inte bott under alla dessa år. Helsingborg, Australien och en massa städer under sin traineetjänst. Bor nu i Oslo och jobbar med moneysar inom hotell. Umgås så fort vi är på samma ort samtidigt!

TACK - fantastiska människor för en fantastisk kväll!

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde ja en vän
Sanna vänner kommer alltid igen


Övriga nyheter
Hanna, mamma och Rosa har just beställt biljetter till Finland. Nu ska vi heja fram landslaget i agilty 26-28 september och se lite av Helsingfors. Ska bli så roligt!

Hanna drömmer. Drömmer om ett varmt land där jag har en kompis som lovar att ta emot henne om hon svimmar när hon ser en spindel. Ska man ta ut lite pengar från sparkontot och resa bort över jul och nyår? Har kollat flygbiljettpriser idag...

Hanna har ridit på sin underbara ponny i en timme idag. Skönt och soft. Polly fick äpplepaus hos Minna och blev extra glad!

Hanna, Anna, Sarah och hundarna har först gått en runda runt Sisjön och sedan tränat agility på klubben. Hade problem med slalomingångarna idag när hon kom i så jäkla hög fart från en tunnel och med slalom i vinkel. Nöta. Nöta. Nöta. Tränade mycket med fokus på hoppen och det var få rivningar till min stora glädje. Kontaktfälten helt okej även om hon är övertänd och helst vill iväg.

Janis sover som en gris vilket hennes matte också ska göra nu...

13 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Ingen sommar utan Allsång och en massa annat...

Okej då! Det har prioriterats annat än dator och blogg under de sista dagarna på semestern, men det finns en del att berätta såhär i efterhand...

Ungdoms SM 2008
Fyra dagar på en madrass på klubben. Näsblod. Värmeslag som gjorde att jag spydde, hyperventilerade och ringde och grät hos mamma. Men galet vad bra det blev trots något knepig start där dessutom Nettan fick åka till akuten pga. av yrsel.

Alla funktionärer samlades redan på torsdagen för att förebereda allt. Galet vad folk jobbade och var laddade. Banor sattes upp, tält byggdes, mat lagades osv.

På fredagen började själva evenemanget med en invigning klockan 12.00 tillsammans med den fantasistika människan och talaren David Lega. Många av de tävlande på plats hade nog ingen aning vem denna fantastiska människa är, men de lär heller aldrig glömma honom efter att han dragit historien om när han körde Göteborgs Varvet eller hur man ska sätta upp egna mål efter egna förutsättningar. Alla som får chansen bör se denna goa Göteborgare - han är unik! www.lega.se Dessutom hade han på sig en Pudeltröja dagen till ära...


David Lega, Jonas och Nettan....

Veterinärbesiktning mellan 13-15 i kokhet sol där vi satte ut badbaljor och försökte ge skugga med tält.

Brukset körde igång med platsliggning och budföring redan på eftermiddagen och på kvällen var det dags för kval i freestyleklass I. Freestylen har verkligen utvecklats, både med fler och mer genomarbetade program!

På lördagen körde fler grenar igång; agility, lydnad och bruks under dagen och på eftermiddagen kördes det freestyle. På alltanen stod jag mest och njöt över att allt flöt på (ibland är det gott att vara general).

Kvällen blev en gemensam tillställning med tacobuffé och därefter salsalektion och uppvisning av ett duktigt par. En annan fick bryta då de kom till snurrarna, där satte min kordination stopp...


Försöker dansa salsa med mina UR-vänner Nina och Sarah!

Söndagen innebar agility, lydnad och handling och det var riktigt spännande! Vid 15 tiden kunde vi börja den långa prisutdelning innan vi packade ihop allt och åt tillsammans.


Rosetter i massvis...

Såhär i efterhand måste jag själv inse att vi gjorde ett jäkligt bra evenemang. Tack alla hjälpsamma funktionärer och övriga som hjälpte till både innan, under och efter Ungdoms SM. Tack alla tävlande för goda kämpaninsatser och fina prestationer. TACK ALLA!


Två nöjda, glada men trötta generaler...


Tack alla fantastiska funktionärer från Sveriges alla hörn...

Agilityträningar
Janis och jag tränade en del sista veckan på semestern. En hel bana på klubben och kombinationer ute på Förö.

Bana var riktigt kul att köra, det gick undan och kontaktfälten satt som jag ville. Dock blir det tendens till rivningar, främst i svängar, när farten och stressen går upp för mycket. Något jag verkligen vill jobba med ordentligt.

På Förö blev det en del hopptekniksövningar, staketträning för första gången och slalomingångar. Slalom är ett hinder hon bara älskar, så roligt!

Vi tränar helt enkelt vidare...

Förö
Det finns en plats på jorden där jag är totalt ledig till fullo. Vårt paradis som jag ibland nyper mig i armen och är så oerhört tacksam över att vi har. Skottkärreön (finns inga andra fordon) som ligger så nära hemifrån men ändå är som en helt ny värd. Havet och skärgården från vartenda fönster i huset och bara en helt fantastisk atmosfär att strosa runt i...


En kvällspromenad på klipporna.

1300 kr på smink...
Varje år brukar mamma och jag åka in till stan och köpa på oss lite smink och hudvårdsprodukter på Grand. Hanna shoppade ögonskugga, highlighter, fondation, mascara, parfym m.m. för 1300 kr. Hon i affären var jätte gullig trots mina knepiga frågor hur man gör de med produkterna! Fikade även på Franska bageriet och hade det mysigt trots regn. Hela dagen avslutades med mat på Kinesiska Muren dit även pappa hade kommit...

En tur på Polly...
Polly mår fint och blir riden nästintill varje dag tack vare mina fantstiska hyrare. Tog en tur ut tillsammans med Annica och Princess och Polly var toppenglad. Puss älskade häst!

Oskarshamn
Tävlingar med underbara Zessi som hittat agilityglädje igen! Helt underbara lopp tillskillnad mot Karlstad. Än finns det hopp mot två av våra mål...

Tyvärr missade vårt lag två riktigt bra lägen, men vi kommer igen! Ett av felen kommer nog Rosa aldrig göra om iafl.

Bode mysigt med Sonja och Rosa. Åt räkor och drack vin. Snarkade och sov mycket. Tjötade och skrattade. Hade det gott helt enkelt! Tack kompisar!


Min fantastiska tävlingskompis. Undra om det var de härliga sommarpromenaderna och vistelsen på Förö som gav henne nya krafter? Tror det på fullt allvar.

Ingen sommar utan Allsång
Det har vart rätt dåligt med allsång för Hannas del denna sommaren. Två gånger hitills. Första gånger förra veckan i ösregn med Åsa, Nettan och Kristin. Markolio, Caroline af Ugglas och några äldre gubbor med instrument i sina händer...

Idag var det andra grejer när vädret var bättre och mer ös på låtarna. Linda Bengtzin och Jan Johanssen tillsammans med Lotta och gänget. Sjöng så pensionärerna framför höll för öronen!

Efteråt gick vi Spökslottet vilket var en hemsk upplevelse. Shit, att man kan bli så rädd så många gånger under så kort tid. Helt galet äckligt.

Fortsatte med Balder där jag trodde att middagen vi åt innan (sushi) höll på att komma upp. Förstår inte att Jenny kunde behålla sin glass i "hoppen". Ja, mersmak innan hemfärd blev debuten i Kanon. Shit. Vilken startspeed - galet! Häftigt!

Tack Sarah, Nettan, Jenny och Åsa för en toppeneftermiddag/kväll! Om skratt förlänger livet kommer jag var odödlig nu... ;o)


Åsa och Nettan ... Hmmm! Glada i vilket fall!


En glad Sarah...


Dagens artister Linda Bengtzing och Jan Johansen.


Skräckslagna men glada efter Spökhuset...


Den glada blondinen äter en STOR glass...

 
Upp och ner och galet fort...

Inmätning...
Idag mätte vi oss och ställde oss på den förskräckliga vågen. Till jul är vi något slimmade och till sommaren är vi det starkaste laget på agilityplanerna. Kom igen nu bruda - nu kör vi!

1. 29
2. 94
3. 61
4. 69.3

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon!


11 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Imorgon börjar allvaret...

... efter fem underbara veckor semester!

Rapporterar en annan dag om allt som hänt sen sist. Janis och jag ska softa framför TV:n nu innan sängen kallar och det är dags att gå upp normal arbetstid igen! 05.32 - my lord!

En glad rapport från tävlingarna i helgen är att Zessi är pigg, glad och springer som bara den igen! (Tänk vad jobbigt det kan vara med hormoner). Många diskningar och många om "om" inte fanns. Hamnade 6:a i lördagens hopp III och det var gott. Dessutom har hon tagit alla kontaktfält i alla agilityklasser (3 st). Så, nu längtar vi tills nästa helg...

Janis har fått träna på uppvärmningsbanan. Ja, det går undan och vilken glädje hon har i ögonen! Hon verkar ständigt undra när det är hennes tur på "riktigt" - den som lever får se... 


Min trofasta kärlek - mitt allt!

10 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Lämnar en väska hemma...

... och tar en (eller flera är nog mer rätt) ny med mig! Nu åker vi till Oskarshamn för att tävla i helgen!

Och... Hanna har vart riktigt lat. Sovit en massa så hon nästintill fick myror i brallan!


Kopplen med och väskorna packade....

8 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Det är över nu...

TACK ALLA FÖR ENORMT ENGAGEMANG UNDER UNGDOMS SM 2008 I GÖTEBORG!

Nu åker jag till Förö för att vila upp mig i ett par dagar (och pussa på min prinsessa), återkommer med en rapport om årets underbaraste evenmang senare i veckan!!!

Ingen nämnd, ingen glömd - TACK!!!

3 Augusti 2008  | Länk | Diary! | 4 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida