- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Bilder och inplanerade tävlingar...

Duktiga Emelie lyckades fånga några bilder på Janis när vi tävlade i Kungsbacka 21-22 augusti.


Fint över hindret...


"Vi går åt samma håll..."


Mindre fint över hindret...


Fullt fokus ner för 2-2 på balansbommen! Kontaktfälten satt som smort den helgen!


Duktig hund!


Finns bara en växel...


Kolla den blicken...

Mitt mål med Janis resten av året är att bli mer samspelta. Starterna ska bli 100% (de är verkligen mycket bättre nu!), mindre rivningar, fortsätta behålla fina kontaktfält samt våga satsa och vinna! Målet att jaga pinnar för att kvala till SM individuellt finns inte - ingen stress och ingen press, vi ska ha kul och bli ett säkrare team!

Målet med laget är det självklart att göra bra lopp och bidra till att vi kvalificerar oss till SM 2011, en hoppinne fattas!

Följande tävlingar är vi anmälda till såhär långt under hösten:
Lund 4/9: Individuellt klass III samt hopp- och agilitylag + Zitha
Höör 5/9: Individuellt klass III + Zitha
Råådalen 12/9: 2x hopp- och agilitylag
Göteborg 26/9: 2x hopp- och agilitylag
Falkenberg 10/10: Individuellt klass III + Meg, Zessi och Zitha (?)

Hoppas vi ses på tävlingsbanorna!

Simply the best!

31 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Mr and Mrs Hassel!

Stort grattis till mina vänner Sofia och Stefan som i lördags gifte sig i Borgviks Kyrka, Värmland.

Solen sken upp precis lagom till vigseln och aldrig förr har Ted Gärdestads textrader "Det är för oss solen går opp och lyser som guld för kärlekens skull" passat så bra!

Det har varit en ära att få följa brudparet på nära håll och att vara tärna var både hedrande, nervöst men samtidigt otroligt roligt.

Bröllopsfesten var helt sagolik med härliga tal, roliga filmer, spex, god mat och dryck samt mycket dans. Svårslaget!

Mer foton och dylikt kommer säkert att dyka upp upp under veckan!

Sofia ♥ Stefan

28 augusti 2010

One love. One life.

U2

29 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Wow vilken tävlingsdag och lite annat från veckan...

Idag har jag nog presterat den bästa tävlingsdagen någonsin, riktigt stolt över mig själv och de knep jag faktiskt jobbar mentalt med också!

Zessi: I två års tid har Zessi och jag jagat det sista certet i hoppklass och inte blir det lättare ju äldre hon blir. I år är Zessi 10 år och trots att vi i hoppklasser är väldigt säkra så är det sällan tiderna räcker. Men idag slog vi till på den knepiga banan och kom på en tredje plats med cert och championat som resultat (27 av 40 diskade sig). Vilken glädje - vi slutar verkligen med flaggan i topp!

Zessi och jag har tävlat tillsammans i flera år och jag minns första gången jag fick låna henne på en tävling i Varberg. Med åren har vi utvecklats och hon är den hund som lärt mig mest inom sporten. Zessi och jag har förutom dubbla championattitlar kommit 9:a ind. på SM som bästa resultat, tagit en bronspeng i lag på SM, en mängd USM-medljar samt kammat hem DM-titeln för Västra Distriktet. Det är med glädje jag nu enbart kommer att tävla henne när det är nära och bara för skoj skull - för trots att hon börjar bli gammal lyser det i ögonen när hon får köra agility!


SEAgCh och SEAg(hopp)Ch Hemsjö Zessi-Bon...

Janis: Efter att inte ha tävlat sedan Gotland och egentligen mest haft semester så var både Janis och jag lite ringrostiga med varandra första loppet. Eller snarare, vi hade inget samspel att tala om. Tyvärr kände jag bakslag i starten även om jag tycker det är 100 gånger bättre än för ett halvår sedan. Disk ganska fort tyvärr i hoppklass III.

I den öppna klassen borde jag varit diskad med tanke på tre vägringar men i mål gick jag med x-antal fel. Guldglimtarna var kontaktfälten och då särskilt balansbommen. Känns skönt att jag kan lita på henne mer och mer.

I agiltyklass II kändes banan inte riktigt som en bra Janis-bana då flera passager var att hon skulle hoppa in emot mig. Där har vi en stor akilleshäl med tanke på rivningar och något som vi ska jobba vidare med på träning. Starten gick helt okej men tyvärr var jag inte riktigt så snabb i benen att jag hann med att göra en bra sväng och mellan 7-8 och hon sticker mot balansbommen. Med andan i halsen hann jag rädda henne precis och resten av banan gick riktigt bra och vi kom i mål med noll fel! Långt ifrån ett bra lopp men att äntligen ta den där sista pinnen var så himla skönt! Det blev klassvinst...


Här gillar vi att stå... Nu får Janis leka med de stora grabbarna och tjejerna!

Zitha: Har kört tre lopp med Zitha och nollat allihop. Det känns som vi börjar bli mer och mer samspelta och det är så himla roligt att köra en smallhund också. Jag utvecklas enormt på det och det känns roligt att kunna hinna med och mer springa katt-råtta på någotvis.

Vi började dagen med agilityklassen och det var en ganska knixig banan. Tyvärr litar jag inte på henne i starten och det blir lite osäkerhet från min sida. Banan var klurig men rolig och vi kom runt på noll fel och kom på en fjärde plats med SM-pinne! Hoppklassen var härlig och jag fick till de flesta bytena som jag ville, däremot var jag centimeter från att diska oss i slutet av banan då Zitha drar mot sista hindret då vi ska ta ett hinder emellan så att säga. Hinner precis stoppa henne men tappar mycket tid, åter en fjärde placering och SM-pinne. Den öppna hoppklassen var nog ett av de bästa lopp jag gjort med Zitha. Bra vägar, fina kontaktfält, tyvärr tappade vi tid i slalom och i en tunnel men annars klockrent. En andra placering, vilket gör att vi går ut näst sist i cupen imorgon. Spännande! Dessutom fattas det bara en pinne i varje klass innan Zitha är kvalad till SM2011 - det kanske vi kan fixa redan imorgon?

Meg: Körde den öppna klassen med Meg och det går framåt för oss. Med tanke på hur lite vi tränar och saknar rutin tycker jag det går förvånandsvärt bra. En vägran på säcken och där jag tappade många sekunder på att ta om men annars en stabil runda!

Så kort och gott kan man säga att jag har haft en väldigt bra tävlingsdag - me like! Och... ett stort tack till alla som kom och hejade idag, både arbetskamrat med familj, kursare och "privata" vänner. Dessutom känner jag alltid ett stöd från mina lagkompisar - ni är bäst!


Fina tjejerna och lite rosetter hit och dit...

Veckan som gått...
I onsdags var jag på klubben. Först blev det en promenad med mamma och Stina samt hundarna. Iza som fortfarande får bäras mycket börjar bli tung. Hon fick dessutom prova på tunneln lite och hon verkar tycka det är kul. Klockan halv sju var det instruktörsmöte och Rosa och jag kommer att hålla en agilitykurs i höst igen. Förhoppningsvis får vi några härliga ekipage att utveckla och inspirera!

Efter mötet kom Minna med hundarna samt Linn med Ella och Lira. Vi byggde upp en agilitybana som vi körde i ösregn. Jag kan säga att om jag står i en final någon gång och regnet öser ner så är jag väl förberedd...

I torsdags blev det också träning med ett gäng glada människor. Byggde upp en klass III bana men tyvärr var vår plan lite för liten i måtten och linjerna blev inte alls bra för hundarna. Janis bromsade tempo på balansen, vilket jag inte alls gillade. Däremot har hon utvecklats mycket i slalom och jag vågar ju tom. testa mycket på tävling.

Igår var det klubben igen med mamma och Sarah och hundarna innan jag åkte till stan för Pannkaka version 1.1. Ni som vet fattar och det var mycket trevligt. Gott vin och många skratt. Sådana kvällar behöver jag... (Kanske är pannkaka och vin en bra kombo med tanke på dagens resultat?)

Här hemma har jag städat, städat och städat. Med tanke på att jag varit hemma så lite under sommaren (sovit typ 4 nätter i min säng) så var det ett bombnedslag mer eller mindre. Nu doftar det dock Ajax och rena lakan har jag dessutom... Så med ett leende på läpparna ska jag nu hoppa i säng och ladda för morgondagens tävlingsdag!

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår.


Sonja Aldén

21 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Till de bästa!

Mamma,
pappa,
Johan,
Theo,
Ella,
&
alla mina djur...

- Jag älskar er!

♥ ♥ ♥


20 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Gullunge och superprinsessa!

Tyvärr blir det ingen rapport från möhippan idag heller. Min dator vill helt plötsligt inte känna vid sig att det kopplas in en kamera. Skumt.

Idag hade jag fyra missade samtal på mobilen när jag kom ut från ett möte på jobbet. Det var Ella som hade ringt och var så sugen på att följa med och rida. Och självklart fick Fasters favorittjej göra det. Mamma hämtade upp henne i Billdal och kom till stallet där hon först fick rida ett pass i paddocken innan hon fick rida barbacka till sommarhagen. Snacka om att en nöjd tjej hoppade in i bilen efteråt.


Nöjda tjejer efter ett pass i paddocken!

Efter stallet åkte jag till hundklubben. Hade agilityabstinens helt enkelt. Mötte upp Rosa och vi tog en promenad innan jag byggde upp en bana. Klubben har bl.a. köpt in helt nya balanshinder och superlätta hopphinder vilket gör det hundra gånger enklare att träna och flytta hinder när man vill göra en ny kombination osv.

Fokuserade först på enskilda moment och passager som starter, slalomingångar, att kunna lämna helt samt backa i motsatt riktning, hopp-back vid oxer och balanshindrena. Dessutom körde jag banan två gånger (felfritt + fem fel) och var supernöjd med min superprinsessa.


Dagens bana!


Min superprinsessa!


Slalom, slalom, slalom!


Sarah och Combat kom upp och körde lite lydnad och agility och när vi var färdigtränade gick vi av hundarna runt militärfältet. När jag satt i bilen insåg jag att jag var sådär härligt nöjd med träningen -  kvalité är verkligen så mycket bättre än kvantitet. Vi har ju trots allt inte kört agility på väldigt länge...

Nu ska jag hoppa ner under täcket och försöka sova så jag orkar morgondagens arbetsdag lika lätt som dagens. Inser att jag ett otroligt varierande och roligt jobb på en otrolig arbetsplats med otroliga kollegor - me like!Visst är det mål och mening med vår färd,
men det är vägen som är mödan värd.

Karin Boye

16 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Semestern är över...

... och imorgon börjar jobbet igen!

Ska hoppa i säng och öppna första sidan i en ny bok som jag fick idag och som kom helt rätt i tiden. En handbok i mental styrketräning med titeln Det blir alltid som man tänkt sig. Fick den dessutom signerad av Olof själv. Inspiratör, föreläsare, promenadkompis och nu även författare - den mannan har många strängar på sin lyra. Stor grattis till ännu ett fantastiskt jobb och tack Olof, Anna och Malte för supersällskap i skogen idag på eftermiddagen och den fin-fina boken!


Läs mer om Olof på hans egna sida www.upphopp.se

Och imorgon när jag har lite mer tid ska jag blogga om helgens stora händelse; möhippan för Sofia som blev så lyckad!

Innan vi lever, är livet inte något,
men det tillkommer oss att ge det en mening
och värdet är inget annat än den mening vi väljer.


Sartre

15 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Älskade Förö!

Liksom tidigare inlägg under semestern blir det mest bilder från dagarna som gått. Ljuvliga underbara Förö - jag är så glad över alla somrar jag fått uppleva därute. Ön där verkligheten försvinner, där man får vara som man vill, där utsikten är oändlig och där hela min familj mår så himla bra!


Janis och jag har tagit flera promenader på Lilla Förö.


Iza har fått en del korta små träningspass. Hon är inklickad och på fotbollsplanen hittade jag en planka som blev en improviserad balansbom. Med fötterna på locket, klick och godis!


Slalom mellan mina ben! I övrigt har mamma fått träna en hel del kontakt med henne och på Förö kan man ju alltid ha henne lös eftersom enda fordonet är skottkärror...


Janis inspirerades av sim-EM och hoppar lätt från bryggan numer. Hon har fått simpass varje dag.


Mamma och hundarnas arbetskamrat med familj kom över och självklart måste man fiska krabbor om man är på Förö!


Torsdagen innebar underbart väder och Emma, Janis och jag hade en heldag i skärgården. Turen började till Stysö!


Min finaste lilla prinsessa!


Det blev fika på Tången (Styrsö) där vi satt i flera timmar och njöt av utsikten och en massa tjejsnack!


Bästaste Emma!


Och på Donsö blev det glasskalas!


Tillbaks i paradiset efter en härlig dag!


Janis älskar verkligen att simma och det är ju så bra träning! Själv har jag hunnit med två joggingpass och satt personbästa på 5.5 km. Vågade inte springa längre med tanke på mitt knä och mitt baksida lår - men än så länge är jag hel!


Även lilla Iza har varit i badviken!


Om jag sitter, får jag godis då?


Undra hur många stilpoäng man får här?


Blöt hund med sin simleksak!

You and me, me and you
there couldnt be a better two
to be blessed and know
the meaning of true love.


Rosie Thomas

13 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Vi semestrar vidare...

Fjärde veckan av min semester har jag spenderat i paradiset tillsammans med de bästa samt varit lägerledare för Sveriges Hundungdoms agilityläger...

Låt bilderna säga sitt.


Mamma och pappa fick besök av ett par vänner och vad passar bättre än fika på vår ljuvliga altan?


Varje sommar försöker jag ha en skattjakt för barnen. Janis hjälper självklart till att apportera hemliga lappar med meddelanden om vad skatterna kan vara...


Glada barn som hittade alla gömda skatter...


Barnen, hundarna och jag och mötte upp Ida och lilla Vimsa som tog sig ut till Förö på en liten dagsutflykt...


Vimsa och Iza är rätt jämnstora och hade det riktigt kul under dagen...


Kom igen nu då...


En värmande famn.
För övrigt har Iza varit och friserat sig hos uppfödaren och dessutom har jag anmält mamma och Iza till två inofficiella utställningar samt en ringträning. Utöver det kommer mamma och Iza förhoppningsvis (jag hotar med att INTE hålla kurs annars...) gå valpkurs på GMBK i höst.


Ida och Vimsa!


Sötnos!


Bästaste bror!


Flytvästar har vi allihopa...


En av kvällarna åkte vi ut och fiskade - Johan, barnen, Janis och jag...


Rofyllt till 1000. Tre makrillar fick vi med oss hem...


Ljuvliga vackra hav en härlig augustikväll...


Torsdag-söndag har jag tillsammans med Linn varit lägerledare för Sveriges Hundungdom agilityläger. 30 ungdomar från hela landet har tränat agility för Jenny Damm och Zeljko Gora under intensiva dagar. Fler bilder finner ni på Emelie Magnussons hemsida www.hundliv.webb.se under fliken galleri.


Förutom agility blev det grillning vid Oxsjön och lite andra aktiviteter. Bodde gjorde vi på Scandic i Mölndal - värsta, värsta lyxen.


Världens bästa servitris! På fredag kväll åkte Janis med Rosa och Jenny till Skåne för att jaga lagets sista SM-pinne. Tyvärr lyckades de inte denna gång! Stort grattis till våra lagkompisar Jenny och Chili som tog hem titeln svensk hoppchampion!


För att samla krafter åkte jag ut till paradiset direkt efter lägret. Åkte hem idag igen och tog en härlig ridtur innan det blev lunch med Sarah. Därefter blev det shopping på Frölunda Torg med mamma. Hittade skor till bröllopet (Yes, Yes, Yes), en kjol, en väska samt ett par andra skor. Jag älskar REA...


Tillsammans med Jenny, Zeljko, Linn och Sarah blev det Allsång på Liseberg. Finalkväll med Caroline af Ugglas, Erik Saade, Tommy Körberg och lite andra extra artister...


Skön blandning av skönt folk. Efteråt blev det Balder innan vi sjöng hej-då-sången. Kvällen avslutade Sarah och jag på Mölndals finaste fik och tjötade på om allt som just nu gör oss båda lite uppgivna...


Och imorgon efter att jag varit i stallet drar Janis och jag ut till paradiset igen. Böcker, tidningar, joggingskor (ska försöka jogga ett pass och hoppas att både knä och baksida lår håller) och lite annat smått och gott är nedpackat.

Jag tänker inte på allt elände,
utan på det vackra som ännu finns kvar.


Anne Frank

10 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 2 kommentarer
Semestervecka på Gotland!

Åter hemma efter en fantastisk semestervecka tillsammans med bästaste hundvännerna. Återigen blir det mest bilder, det sägs ju att de säger så mycket mer än bara ord!

Söndag
Min bil fylldes med packning samt mamma, pappa och fyra hundar och styrdes sedan mot Oskarshamn där vi tillsammans med Jonne och Rosa käkade på thairesturang innan vi fick vänta på att båten (som var försenad) skulle gunga över oss till Gotland. Väl på ön handlade vi lite käk innan vi åkte till vårt boende...


Lägenheten i markplan till vänster har varit vårt boende under veckan. Björkhaga Strandby i närheten av Klintehamn. Modern och fräsch och helt klart ett av de bästa boenden jag haft under alla agilitytävlingar genom åren.

Måndag

På måndagen knödde vi in oss i bilarna och åkte bl.a. till Lojsta Hed för att titta på Gotlandsrussen. När Rosa, Sonja och jag var där i höstas var det helt tyst och nästintill magiskt. Vecka 30 och det innebar fler än vi. Dock hamnade vi i en fräck tillställning, det var nämligen russpremering.


Många av de som ställdes ut var faktiskt från parken och lite halvvilda.


Moderkärlek.


Turisterna drog söderut!


Till Holmhällar och raukar...


Tollarna!


Mina fina sötnosar. Zessi, Janis och Meg...


Mina bästaste föräldrar!


Min allra sötaste lilla prinsessa!


Bland raukar...


Fika och lunch på ett mysigt café i Vamlingsbo. Enda nackdelen var att pappa blev MATFÖRGIFTAD.


Kvällen avslutades med grillning. Jonne är en riktig grillmästare...

Tisdag
Eftersom pappa fick bo på toaletten hela natten och var rätt spak dagen efter stannade han och mamma hemma medan Rosa, Jonne och jag gjorde en fantastisk utflykt till naturreservatet Stora Karlsö. En av de vackraste platserna jag besökt och förhoppningsvis får jag åka dit igen och bo över på det mysiga vandrarhemmet...


På äventyr mot Stora Karlsö.


Avkoppling!


I bakgrunden syns Lilla Karlsö som är 16 m högre än Stora Karlsö.


Vackra fyrhuset som numer är ett boende för besökare!


Enda fordonet på ön...


Rikt fågelliv...


Lagkompisarna!


Njuter än...


En grotta...


Skäms! På denna sten fick man sitta om man gjort något brott och hoppas att någon räddade en. Eftersom få kunde simma så var det lite svårt att ta sig i land. Innan båten gick hem igen passade jag på att ta ett dopp i det underbart klara vattnet!

Onsdag
Onsdagen spenderades i Visby med lite shopping, fika och strosande. Lämnande de gamla och umgicks med småbarnsföräldrarna istället. Kvällen innebar grillning hos oss och där jag skapat en lagtävling med frågesport, sant eller falskt samt musikquiz. En riktigt härlig kväll med fantatiskt glada och goa människor!


Lunch i Visby...


Grillkväll...


Sötisen Iza!


Gemenskap!

Torsdag
På morgonen blev det att ringa doktorn då Rosa fått ett enormt bett som visade sig vara borelia. Medan hon besökte läkare åkte vi andra till Fårö samt besökte ett riktigt häftigt café a la 50-tal. Tyvärr avslutades kvällen på ett liknande sätt som måndagen, denna gång var det dock Jonne som blivit MATFÖRGIFTAD.


Gubbarna är nostalgiska!


Radiokaka, paj och dricka..... (Precis som förr enligt de gamla!)


Bland raukar på Fårö...


Doppa tårna...


Fiskeläger...

Fredag
Tävlingsdag nummer ett och 11 lopp totalt för min del. Kan inte komma ihåg alla med alla hundarna (Janis, Zessi, Meg, Zitha och Lowa) jobbade på bra. Ny SM-pinne med pudeln genom en 2:a plats i agilityklass III. Janis gjorde riktigt fina hopplopp och där nära skjuter ingen hare i hoppklass III. Laget hade lite otur och tog ingen pinne. Kvällen innebar lammgrillning på campingen och där jag fick uppleva sjukstugan på toaletten då jag fick en sådan enrom kramp i baksidan av låret. Tur att Stina och mamma fanns till hands och löste upp det hela...


På tävlingsplatsen där jag fick inspektera tänderna på lilla Ninja...


Gemensam middag...

Lördag
Ny tävlingsdag där jag faktiskt lyckades få till det i ett par lopp. Zitha och jag kom 6:a i hoppklass III vilket innebar en SM-pinne och att vi nu är halvvägs till SM. Meg och jag gjorde vårt första nollade lopp (har ju typ tävlat en gång innan) och fick vår första pinne i hoppklass I genom en tredje placering. Janis gjorde helt grymma kontaktfält och fina starter och laget tog sin första SM-pinne genom en 4:e plats i agilitylagklassen. Zessi gjorde finfina lopp - hon är säkerheten själv. Kvällen innebar tidig sänggång och packning...

Söndag
Sista tävlingsdagen och med mirekaltejp från Stina höll mitt ben hela dagen. Efter dryga 30 lopp under helgen känns det i benen ska jag säga. Eller börjar jag bli för gammal? Zitha och jag hade lite otur, Zessi gjorde fantastiska laglopp och Janis och jag kämpade oss igenom loppen med andan i halsen. Laget lyckades genom enorm kämparglöd av oss alla att ta två SM-pinnar genom en 2:a plats i hopplagklassen och en 1:a plats i agilitylagklassen. Nu fattas bara en hoppinne innan The Challengers är kvalade till SM 2011. Efter att ha gått av hundarna och låtit de bada styrde vi bilen mot färjan och åkte åter tillbaks till fastlandet.

Har haft helt ljuvliga dagar med bästaste hundvännerna. Sett och gjort mycket. Ätit gott. Kört underbar agility. Skrattat och slappat. TACK ALLA FÖR EN SEMESTERVECKA SOM JAG KOMMER LEVA PÅ LÄNGE! Och grattis till alla fina placeringar som tagits av oss från Göteborg samt en stor eloge till Visby BK för väl genomförda tävlingar och ett glatt bemötande!

Nu åker Janis och jag ut till paradiset i ett par dagar - än mer semester att njuta av!

Den som behärskar ögonblicket,
han behärskar livet.

Wolfram von Eschenbach

2 Augusti 2010  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida