- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2023)
>>


Två lyckliga tjejer...

Idag fick Janis köra balansen (bra beteende!!!) och lite starter på klubben. Kan man vara annat än lyckliga då? Tror inte det.

Dessutom har jag jobbat 7-17.30, promenerat med käraste mamma, fixat mammas och pappas dator, fikat hos mamma och pappa, värmt upp, tränat ett kort agilitypass och sedan gått av min hund. En ganska perfekt dag faktiskt!


När man får köra agility kan man inte vara annat än glad!

CARPE DIEM!

28 September 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Varför endast 24 timmar?

Ibland blir jag nästan galen. Varför har dygnet inte fler timmar? Jag hinner verkligen inte med allt jag vill och borde göra. Ständigt är axlarna halvvägs till marken över allt som ska hinnas med. Ändå hinner man inte. Så lite fler timmar per dygn vore tacksamt! 

Veckan som gått har mest inneburit jobb faktiskt. Och mindre sömn. Obefintlig sömn vissa nätter då jag vaknat varje timme och bara tryckt på på väckarklockan för att se hur många timmar det är kvar. Suck. Tur att helgen kom tillslut.

I torsdags hade Nettan och jag vår kursgång nummer två på klubben. Med som intstruktörer hade vi även Rosa och Elin, vilket var guld värt. Kombinationer stod på schemat och ekipagen utvecklas verkligen från gång till gång. Det är fördelen när vi har kursgång varannan vecka och att de faktiskt hinner träna mellan passen.

Fredagen innebar stallet efter jobbet. Polly och jag tog en härlig skrittur ut i eftermiddagssolen. Sedan åkte jag hem och hämtade Janis och vi tog en promenad vid havet. Ljuvligt. Kvällen innebar mat tillsammans med A på Amazing Thai. Ljuvligt gott.

Lördag morgon packade jag ner frukost, te och nyköpta bullar och åkte till SBK Göteborgs Avd. som hade inofficiella tävlingar. Rosa och Lowa var där och självklart efterlyste jag lite promenadsällskap. Jag körde Lowa i agilityklassen, kändes riktigt bra. Vi börjar få till det mer och mer, hon svarar på mina byten. Dock rev hon ett hinder som hon höll på att springa förbi men som jag i sista sekund räddade. Dessutom fick vi fem fel på A:et som hon i ärlighetens namn faktiskt var på. Kanske inte med rätt beteende, men jag var noga att hon tog alla kontaktfält. Vi kom 5:a med 10 fel och en hyffsat okej tid.

Promenad i skogen och sedan åkte Janis och jag hem och njöt av lite TV på soffan innan Emma hämtade upp mig för en shoppingtur till Kungsmässan. Blev inte några storfynd för mig men Emma shoppade loss på skor. Väl hemma i Mölndal fick Janis följa med Emma hem. Tror de båda hade trevligt sällskap av varandra då Emma tittade på film och Janis sussade under bordet. Emma är fortfarande i stadiet att hålla i kopplet är kul och att då får passa min prinsessa en hel natt kändes nog som ett stort uppdrag.

Själv befann jag mig på 2x25-års fest för Sarah och Andrea inne på Restaurang Victoria. Sex and the city tema och alla var verkligen finklädda. Maten var god, talen fina och drinkarna goda. Dock var jag toktrött efter veckan så det blev ganska tidig hemgång med Nettan och Andreas.

Imorse vaknade jag i en tom lägenhet. Det känns så fort hon inte är hemma. Åkte och hämtade Janis hos Emma innan det blev agilitykurs hos Sonja. Våre elever hade hård träning i fyra timmar, vilken både innehöll bana och kombinationer. Hem och träna med er nu!

Och... Janis är lite lycklig. Hon har nämligen fått springa lite balanshinder!!!

Eftermiddagen har inneburit städning av lägenheten och en del måsten. Nu är det dags att hoppa ner under täcket och ladda för en intensiv och innehållsrik vecka. Bloggar jag inte, så vet ni varför!

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår


Sonja Aldén

27 September 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
I just want to say...

äntligen fredag.........!25 September 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Ananas vs. Botox.

När tiden inte räcker till, då är man glad att en vän ringer och erbjuder sig att hämta hunden för att sedan sällskapa på en promenad vid stallet. Slå flera flugor i en smäll med andra ord! Jag hann både mocka och fixa mat innan Rosa kom med hundarna. Minna lämnade även över Meg och Zessi så det blev tre svart-vit-bruna och två bruna vovvar med till Åleviken. Tack för sällskapet, behövde en lugn promenad efter hektisk jobbdag.


Zessi, Lowa, Meg, fannie och Janis i Åleviken!

Polly hostade lite idag. Hoppas det bara är tillfälligt. Det blev 20 minuter promenad i paddocken då mina hyrare varit otroligt flitiga i veckan som gått.


Mina stora söta prinsessa...

Match på Heden där Janis fick ligga och titta på. Hon ligger blixt stilla och följer bollen (och matte). Tyvärr förlorade vi med 3-1, inte rättvist även om de rent tekniskt hade många bra spelare. Vi tog dock ledningen efter att jag lade en hörna som Emilia tryckte in med vänstern - då blev jag glad!

Sedan kan jag tipsa om en ny metod för fylligare läppar. Igår åt jag färsk ananas, jag vill lova att jag hade mer Botoxläpparna (eller vad det nu är man sprutar in) än värsta Gynningbruden. Som jag såg ut. Som tur var gick svullnaden ner...

Nyduschad ska jag nu lägga mig på soffan och se lite TV. Om jag känner mig rätt kanske det är lika bra att hoppa i sängen direkt. Jag har ju så svårt att hålla mig vaken på den där möbeln i vardagsrummet. God natt!

Och... nu är det väl ändå höst?

Det glimmar i guld och klaraste rött,
det prasslar så sakta i parken,
ty hösten är kommen, och björkar och lönn
de fäller nu bladen till marken:
"Så fall, våra blad, fall mjukt och lätt,
vi väver ett täcke så varmt och så tätt,
vi väver stt täcke åt marken.

Se vintern är nära, och vädret är grått,
nu måste vi värma och lysa!
Vi väver ett täcke så varmt och så gott,
att blombarnen icke må frysa.
Sov gott, alla blombarn, sov gott, sov sött,
vi väver ett täcke i guld och i rött,
vi väver ett täcke åt marken.


Elsa Beskow

22 September 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
En helg med vännerna...

Efter en hektiskt vecka på jobbet och med förkylning i kroppen kom äntligen fredagen. Efter promenad med Sarah och hundarna vid klubben väntade vänner på besök. Bästaste Emma och Ida, mina "vanliga" vänner, som känt mig innan jag ens kände mig själv. Som vet allt och som man bara kan vara sig själv med. Ja, man kan till och med sova i soffan när man har dem på besök.

Det blev varma mackor, grönsaker med dipp, te och tjejsnack. En riktigt mysig kväll med fler hundar i huset än vanligt. Janis hade nämligen sina kompisar Zessi och Lowa på övernattning.


"Nu är det fredagsmys..."

Vid sex på lördag morgon kom Jenny, Chili och Arro hit och snabbt tryckte vi in oss själva och hundarna i min bil och styrde ner mot Oskarström och agilitytävling. Från början skulle jag inte alls ha tävlat, men det slutade med att jag körde Zessi individuellt och Lowa i laget.

Zessi och jag tränar nästan aldrig, hon är mest vår myskompis som tycker om att vara med och springa lite agility då och då och i år har vi enbart satsat med laget. Hoppklassen gick inget vidare men kul hade vi nu när kraven inte är så höga. I agilityklassen lyckades vi få en SM-pinne och det kändes verkligen som vi kämpade tillsammans hon och jag.


Bästaste Zessi...

Viktigast för dagen var dock lagloppet. Tyvärr kan Janis fortfarande inte köra agility efter en sträckning i ryggen som gör att hon haltar vänster bak men har mest ont i höger fram efter en krasch för ett par veckor sedan. Varför kan hon inte bara vara hel? Ta det lite lugnt. Ibland i alla fall. Så det blev tre hundar i laget igen.

Lowa och jag gick först ut och det kändes rätt bra. Rätt fokus och snabb i benen men tyvärr satte den bruna lilla varelsen sats mot en tunnel när jag i iver skrek hennes namn och handlade mot slalom. Nix. Ingen lagpinne denna gången heller. Lisa drog på sig 10 fel och Jenny 5 fel och då många lag diskat sig så hade vi nog lyckats få en pinne om det där om inte hade funnits. Nya friska tag nästa gång.

Hem och vila på soffan innan det blev en liten annorlunda kvällsaktivitet för mig. Blondinen befann sig med musikala stjärnor i en lägenhet på Eriksberg och såg till att de fick äta gott. Riktig trevligt och njuter fortfarande av deras brittiska dialekt. Me like.


Vackra Göteborg från ett lägenhetsfönster...

Morgonpromenad med Janis i Fiskebäck innan jag mötte upp Ida vid Slottsskogen. Vi hade bestämt frukost och egentligen skulle Lina också varit med. Egg & Milk hette stället och kan varmt rekomenderas. Efter att magarna var fyllda åkte Ida och jag till Frölunda Torg där vi tittade runt lite. Jag shoppade displayskydd till min Iphone.


Lite NY feelings...


Mysig frukost...

Hem och storstädade bilen. Både in- och utvändigt. Den grå pärlan blänker verkligen. Sedan tog jag med Elin och Freja till klubben där Janis fick träna starter utan att hoppa ett enda hinder. Idag skötte hon sig fint!

Väl hemma blev det en varm dusch innan jag ställde mig och lagade middag (kors i taket) och satte på Så som i himmelen. Fantastisk film.

Nu ska jag massera Janis innan sängen kallar. Imorgon nalkas en ny hektisk jobbvecka.

Och idag går extra tankar till vännen som är i Grekland och vars äldsta hund ligger på Blå Stjärnan. Tänker på er!

Dessutom ett stort grattis till smallaget som tog VM-silver!

Det är nu som livet är mitt
jag har fått en stund här på jorden
och min längtan har fört mig hit
det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
min förtröstan långt bortom orden
som har visat en liten bit
av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
all den tid jag har
ska jag leva som jag vill
jag vill känna att jag lever
veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
jag har bara låtit det sova
kanske jag hade jag inget val
bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig
för att jag är jag
kunna vara stark och fri
se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
och den himmel jag trodde fanns
ska jag hitta där nånstans.

Text: Py Bäckman
Musik: Stefan Nilsson

20 September 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Theodor 8 år!

Tänk att jag blev Faster för första gången för 8 år sedan. Hjälp. Hur fort går åren egentligen?

Imorse ringde jag för att gratta Theodor som med sin pipiga röst kommenterande följande:

"Faster, det är svårt att sova natten då man har födelsedag när man är barn..."

Och ja, klart man minns den känslan. Eller hur?

På önskelistan stod bl.a. spiongrejer och sådana grejer innehöll paketet från Faster och Janis. Ett stort paket med massa häftiga spiongrejer plus ett spel med dinosaurier som var pedagogiskt och bra. Me like.

På kalaset var vi nio stycken. Tacos och sedan glass med hallonsås. Allt enligt önskemål från födelsedagsbarnet. Janis var självklart med och tittade in genom fönstret från trädgården, självklart till Theodors stora lycka!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JORDENS SÖTASTE KILLE!


Fasters gullpojke...


Janis med sin favoritkille!


Friends forever!

17 September 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
1 X 2 - vem ska bort?

1: Emma
X: Ewa
2: Hanna

Rätt svar: Hanna

Efter att ha varit med på ett Step 2 pass på Friskis och Svettis idag har jag full förståelse för mig själv när jag väljer joggingspåret istället för en sal med massa människor. Hopp och studs på en bräda var för svårt för blondinen, särskilt när det var nivå 2 (ej nybörjare). Eller det var nog inte hopp och studs som var det svåra utan snarare att ha armar och ben i takt.

Snällaste mor var med Janis och mig på en kvällspromenad runt Långedrag innan min diamant och jag åkte hem. Snart ska hon få massage och sedan ska jag hoppa i säng tidigt med en vitaminkick till kvällsdricka. Den är på gång, men jag ska få bort den innan den slår ut. Jag vill inte bli förkyld. Nix. Det går inte, inte nu.

Jag älskar dig mer än igår,
men mindre än imorgon.

Puss älskade prinsessa!

14 September 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
En helg i paradiset!

I fredags efter att jag hade varit i stallet åkte Janis, Zessi och jag med mamma och pappa ut till paradiset. Det kändes verkligen lyxigt att åka dit redan på fredagen, två dagar att vakna upp med måsskrik, havsdoft och enormt lugn.

Direkt när vi kom av båten tog Zessi och jag en joggingrunda på dryga 6 km. Kändes lätt även denna gång. Kvällen innebar kräftor i massor och filmen Män som hatar kvinnor. Somnade som en stock med två glada vovvar jämte mig.

Morgonstund har guld i mun. Janis och jag tog en tur ut på klipporna och njöt. Min älskade prinsessa fick även vara lite modell då jag faktiskt dragit med kameran ut. Zessi fick gå morgonrunda med mamma.

Vid lunch kom gullungarna och det blev full rulle i huset. Janis fick massage och även borstning då hon är inne i en fällperiod. Jag får tyvärr aldrig riktigt samma reaktioner på min massage som massören. Min lilla prinsessa har sträckt sig i ryggen och haltar stundtals efter vila.

Kvällen innebar riktigt god mat som bror lagat. Han är en riktig stjärnkock, bättre än alla krogar i stan. Somnade realtivt tidigt eftersom jag visste att jag skulle bli väckt i gryningen...

Så rätt så. Ella levde rövare redan vid sju och varför inte utnyttja morgonen till fullo. Hoppade i joggingskorna och sprang 7.5 km med solen och havet i ögonen i vartenda steg. Så underabart. Lätt som en plätt i den friska luften dessutom!

Efter frukost tog jag en promenad med vovvarna som fick leka modeller. Även Theo gjorde sällskap. I övrigt har dagen spenderats med barnen och vovvarna. Janis har fått massage i massor. Jag har läst tidningar och sovit middag. Jag har vilat, tänkt och funderat. Ibland behövs tid till det med.

Dags att vila lite till innan en fullproppad vecka drag igång! Låt bilderna tala sitt klara språk...


Johan och barnens nya lilla friggebod! Utsikten från fönstren består mest av hav...


På promenad med matte...


Sötare får man leta efter...


När ljungen är som finast...


Vägval...


När västkusten är som vackrast...


Två söta vovvar!


Livskvalitet!


Janis och Theo är riktiga kompisar!


Med solen i ögonen...Just a princess...


Ella borstar Janis...


Favoritflickor!


Med mina favoritvovvar...

Sällsamma fiskar glida i djupen,
okända blommor lysa på stranden;
jag har sett rött och gult och alla andra färger,
men det granna, granna havet är farligast att se,
det gör en törstig och vaken för väntande äventyr:
vad som har hänt i sagan, skall hända även mig!

Edith Södergran

13 September 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Energi hit och dit...

Min energi är snodd på grund av energitjuvar. Snart får jag väl den tillbaks hoppas jag. Tjuvarna kan springa sin väg...

Energigivare dagen till ära är mina djur. Polly fick ett rejält pass i paddocken och blev svettig men fick en härlig dusch efteråt. Janis och jag tog en promenad med både skog och hav tillsammans med Emma och Theo. Medan vi såg matchen i vardagsrummet tränade vi lite aktivering med konster av olika slag. Hon är arbetsvillig till 1000 just nu, inte konstigt efter 6 veckors vila. Men snart så. Snart smäller det till igen, både tränings- och tävlingsmässigt. Och bara den tanken ger mig energi, massa energi. Mitt liv vore inget om jag inte hade mina djur. Puss på er!


Puss på dig min älskade lilla ponny!


Puss på dig min älskade lilla vovve!

Inget kan tillfredsställa dem
som inte är nöjda med det lilla.

Grekiskt ordspråk

9 September 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Första helgen i september...!

I fredags blev det restaurangbesök i stan på Lotus bar tillsammans med glada människor. Hade en riktigt, riktigt trevlig kväll innan det blev att åka hem och ladda upp inför lördagens lagtävlingar.

Det är skönt när det nästan är på hemmaplan man tävlar. Man får sova i sin egna säng och dessutom har ens nära och kära möjlighet att komma och heja. För Kulingvarning (the oldies) gällde det att ta sista SM-pinnen, vilket krävde en vinst i agilityklassen.

Först ut var dock det unga laget som för dagen enbart kördes med tre hundar då Janis inte är tävlingsklar ännu. Jag körde Lowa och det gick faktiskt riktigt bra. 10 fel, härlig fart och bra fokus hela vägen. De andra drog också på sig fel och totalt hade laget 35 fel i mål. Men i mål var vi!

Sir James and the bitches satte press på Kulingvarning då de gick i mål med totalt 15 fel. Nervositeten var hög men på något vis kändes det som en riktig Zessi bana.

Först ut var Sonja och Fliza som fick till en bra start men som tyvärr diskade sig i mitten av banan. Pressen blev hög. Claes skötter korten kanon liksom Rosa. Sist ut körde Zessi och jag som kändes hyffsat pigg (har inte tävlat sen juni) och drog på sig 5 fel på A-hindret vilket blev lagets totala resultat. Därmed stod det klart - Kulingvarning tävlar SM2010 i Karlstad!

Stugor är bokade av boendegeneralen Sonja. Tröjorna ska vara gula då solen visst alltid ska skina i staden.

I hopplagklassen var Kulingvarning först ut och alla gjorde bra i från sig. Zessi kändes riktigt glad men tyvärr var jag för övertydlig i vinkeln till slalom som gjorde det pannkaka. Men laget lyckades vinna klassen. På ett sätt tyvärr eftersom vi tog en pinne från det unga laget. Kan i efterhand känna att man borde varit taktiskt, men hur ska man veta innan och tävlar man måste man ju gå in för att tävla. Jag körde Lowa även i hopplagklassen och den matglada vovven fick upp matspår. Så med det loppet kändes det inte bra i vilket fall. Det unga laget får fortsätta jaga pinnar, än finns chansen och den ska vi ta!!!

Efter att ha fixat lite i lägenheten packade hundarna och jag ryggsäcken och åkte ut till paradiset. Finns inget bättre place. Tänd brasa, skaldjur och nysteka kantareller till kvällsmat, filt och tv.


Hundarna gillar Förö precis lika mycket som jag!


My little princess!


Söndagen började med en promenad med vovvarna. Solen i ögonen och lite blåst. Frukost och sedan drog jag på mig joggingskorna och tog tre varv runt ön. Så glad då det för första gången kändes riktigt lätt. Vilken känsla!!!

På eftermiddagen var det stallmöte. En del nya hästar vilket innebär nya människor på köpet. Tror det blir bra.

Lugn och skön kväll hemma med de bästa!

Och... åter måndag vilket innebar en riktigt hektiskt dag på jobbet med långmöte på eftermiddagen. Därefter promenad med Rosa och vovvarna runt Sisjön inklusive mat. Härligt. Nettan och jag har även hunnit med att skriva kursplanen för fortsättningskursen vi ska ha på GMBK i höst - på torsdag kör vi igång!

Nu blir det soffan. En galen hund springer runt med alla leksaker och lever rövare...!

Jag trivs bäst i öppna landskap
nära havet vill jag bo
några månader om året
så att själen kan få ro.
Jag trivs bäst i öppna landskap
där vindarna får fart .
Där lärkorna står högt i skyn
och sjunger underbart.
Där bränner jag mitt brännvin själv
och kryddar med johannesört
och dricker det med välbehag
till sill och hembakt vört.
Jag trivs bäst i öppna landskap
nära havet vill jag bo.

Jag trivs bäst i fred och frihet
för både kropp och själ.
Ingen kommer i min närhet
som stänger in och stjäl.
Jag trivs bäst när dagen bräcker
när fälten fylls av ljus.
När tuppen gal på avstånd
när det är långt till närmsta hus.
Men ändå så pass nära
att en tyst och stilla natt
när man sitter under stjärnorna
kan höra festens skratt.
Jag trivs bäst i fred och frihet
för både kropp och själ.

Jag trivs bäst när havet svallar
och måsarna ger skri.
När stranden fylls av snäckskal
med havsmusik uti.
När det klara och det enkla
får råda som det vill.
När ja är ja och nej är nej
och tvivlet tiger still.
Då binder jag en krans av löv
och lägger den vid närmsta sten
där runor ristats för vår skull
nån gång för länge sen.
Jag trivs bäst när haven svallar
och måsarna ger skri.

Jag trivs bäst i öppna landskap
nära havet vill jag bo.


Ulf Lundell

7 September 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Karlstad - here we come...

Efter två segrar på Partilles hösttävling idag blev det klart - Kulingvarning har kvalat till SM 2010!Tack världens bästa lagkompisar Rosa, Claes och Sonja! Och alla härliga supportrar!!!

5 September 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Konstaterat!

Vilket busväder. Är pisseblöt efter en promenad i skogen med vovvarna. Konstaterar att det är höst.

Konstaterar även att grädde är farligt. Önskar att jag inte åt den lunch jag åt, för nu sitter den mer mellan magen och munnen. Varför lär jag mig aldrig? 


3 September 2009  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Paranoid?

Skit samma i så fall... Ortopeden klämde, böjde, drog och avslutade besöket med att säga att jag har en frisk och sund hund... Inte det minsta halt längre, kan man vara annat än lycklig? Polly har flyttat in i stallet nattetid. Munkorg sattes på grimman. Idag njöt vi av en skogstur i kvällssolen. Hämtade Zessi och Janis innan det blev kvällspromenad vid havet. Ljuvligt. Dags att hoppa i säng. Natti natti...! Skriver från min leksak, därmed inga bilder tyvärr!!!
2 September 2009  | Länk | Diary! | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida