Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Strömsholm

Imorse ringde väckarklockan redan kl 5 och det var tur att jag hade en bokad dejt med Cissi, för annars hade jag slängt väckarklockan i väggen och sovit vidare! Jag tog grabbarna (Jerry & Sune) med mig och lämnade tanterna (Nike & Java) hemma. Mitt dåliga lokalsinne tog oss till Cissi utan att köra fel en enda gång, trots att jag fortfarande knappt var vaken. Cissi, som hade läst bloggen om mitt kriminella liv, började med att undra om jag skulle köra för fort. =) Lovade att anpassa farten, men jag vet inte om jag alltid lyckades så bra.... Det var ganska roligt att ha en åkrädd med sig i bilen och det var bra att ha nån som håller koll på hur man kör! Cissi var som värsta se-till-att-allt-går-rätt-till-GPS:en! =) "Här kan det vara halt". "Nu är du för nära kanten". "Nu går det lite för fort". "Ser du verkligen bra?" Den kommentaren kom när jag inte riktigt hade koll på om det var en korsning eller inte och dessutom råkade säga det högt, så man kan ju tycka att den frågan var ganska befogad. Det var tur att Cissi var med av fler anledningar, för vad händer när vi är på väg ut ur Uppsala? Jo, där står såklart halva Uppsalas polisstyrka!! HELVETE!! Vet inte vad som händer, men det blir nån form av det-här-händer-inte-mig-känsla. Men det är klart att det gör! Så det är bara att stanna och se glad ut! Lyckades koppla hjärnan rätt och skicka signaler till rätt fot, alltså den som ska bromsa - inte gasa. Tror att jag lyckades att inte se helt panikslagen ut och lyckades även genomföra nykterhetstestet med väl godkänt resultat. Som tur var behövde jag inte visa körkortet, för det hade inte gått så bra!! Hade nämligen väskan under all packning i baksätet och då pratar vi om 2 burar, väskor, påsar och typ 18 galler till en valphage, så jag undrar vad polisen hade sagt om det hade tagit oss 20 minuter att packa ur bilen för att få fram körkortet.... Kan säga att det var med nöd och näppe jag kunde köra därifrån, för benen skakade en hel del. Vad är det för fel på mig när det gäller poliser???

Landade i Strömsholm utan problem! Drar snabbversionen av utställningen: Jerry var med i en ganska stor unghundsklass. 14 stiliga unga killar! Han blev placerad som nr 5 av Patric Ragnarsson med följande kritik:

"Välformat maskulint huvud, mörka vackra ögon, välplacerade öron, bra bett, fint milt uttryck, fin hals med fin & mjuk övergång i stram rygg, bra skuldra, rak överarm, välformad bröstkorg, normala vinklar bak, fin lårbredd, kunde ha lite stabilare hasor, passande benstomme, något platta tassar, bra päls, nyttjar svansen maximalt, rör sig med bra steg och fin stil, kunde vara stabilare fram, trevligt temperament."

Är jätteglad att få en placering när det var så många med! Jerry var lika pigg & glad som vanligt och Sanna visade honom så fint! TACK snälla Sanna för det! Och TACK även till Minna som var snäll och trimmade honom!! Sune hade avelsgrupp och den blev först BIR och sen BIS och det var ju väldigt roligt! Med i gruppen var Jerry och 3 av hans halvsyskon, nämligen Rebus, Uno & Greta. Jag visade lilla prinsessan Greta och det var lite ovant att ställa en tik. Jag är ju van vid hanar och tikarna är ju lite längre ner.

Med oss hem fick vi sällskap av 2 tjejer till, nämligen Himla & en liten cocker vid namn Agnes. Alltså blev bilen fylld till bredden, men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Lämnade av Cissi & Agnes i Enköping och Jerry i Häggvik. TACK Cissi för trevligt sällskap idag och för rolig bilåkning! Vi lyckades ju rodda ihop den här dagen riktigt bra!

 

24 Januari 2010  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Mitt kriminella liv

Nu ska jag städa & duscha och sen ska jag skriva om mina synder och dom brott jag har begått!!

Och jag ska skriva det med rosa fluff!! =)

Här kommer en lista med alla brott som jag har begått, men det blir ingen lång lista, för är man rädd för poliser så försöker man hålla sig så laglig som möjligt!

  1. Kört mot rött i Sundbyberg. Var på väg hem från krogen kl 3 på natten och letade efter E4:an. Så hade nån placerat ut ett trafikljus på ett onödigt ställe och det missade jag för mitt fokus låg på att övervinna mitt dåliga lokalsinne.
  2. Kört mot rött i Åkersberga. Satt nog helt enkelt bara i andra tankar, vilket man gör ibland och det borde ju även poliser förstå. =)
  3. Kört i bussfil i Uppsala. Blev faktiskt stoppad av polisen då, så det brottet har jag redan sonat. Även här kan jag nog kanske få skylla på dåligt lokalsinne. Hade inte bott här nere så länge då och hade mera norrländsk dialekt kvar, så jag sa till polisen på bred norrländska att jag inte hittade ut till E4:an. Slapp böter och fick hjälp att hitta rätt!
  4. Kört för fort, vilket jag säkert gör 90% av tiden jag kör bil. Tycker nog att det borde vara mer olagligt att köra för sakta! Har blivit fotad av en kamera en gång när jag körde 90 på 70-väg, men jag verkar inte ha fastnat på bild den gången.
  5. Sparkat en otrevlig kille på benet på Blue Moon Bar i Karlstad. Vet inte om det är olagligt, men det var iaf inte snällt! Fast han förtjänade det.... =)

Kan inte komma på nåt mer, men jag har säkert gjort nåt annat olagligt som jag har glömt. Men regler är till för att brytas, eller hur det nu var.... =) Och jag passar härmed på att säga FÖRLÅT till polisen & killen jag sparkade på benet!!

16 Januari 2010  | Länk | Blogg | 6 kommentarer
Singellivets förbannelse!!!

Är nåt jag verkligen har drabbats av och jag kan meddela alla ovetandes, att det innebär att allt som har med bilar att göra jävlas!! Som för att säga: Haha, du har ingen karl och du kan inte laga bil på egen hand!! En på jobbet som blev singel förra året råkade ut för samma sak. Jag har bestämt mig för att jag ska gifta mig med en bilmekaniker, så ikväll ska jag tillverka kontaktannonslappar och sätta upp på alla bilverkstäder inom rimligt område. Såna där som man drar en liten lapp med mitt telefonnummer längst ner. Det låter väl som en bra plan?

Vad har då hänt?? Eller vad har inte hänt.... I början av november var det nån spännare till nån rem som gick sönder, eller höll på att gå sönder. Verkstan hann inte få hem delarna innan helgen, så jag missade tyvärr utställningen i Grängesberg. Sen var det nåt fäste som höll på att lossna och det fick jag köra runt med ett bra tag innan jag fick hjälp med det. Förra veckan höll jag på att krocka med nån som kör mer idiotiskt än vad jag gör och som tur är var det bara ena sidospegeln som gick sönder. Dagen innan besiktning. Såklart!! Kan det bli mer dålig tajming?? Och så till dagens händelse:

Sen igår kväll bor jag hemma hos Linda & Sebbe för att vara hus- & hundvakt medans dom är i Thailand. 2 veckor ska jag bo här med Nike, Java & Sune. Imorse var första morgonen som jag skulle åka till jobbet härifrån och gick upp extra tidigt bara för att jag inte riktigt visste hur lång tid det skulle ta att åka till jobbet. Och har man då drabbats av singellivets förbannelse, så startar såklart inte bilen! Dessutom börjar platta-tekanne-lampan (jag tycker att det ser ut som en platt tekanna, men det är väl nån oljegrej) att lysa. Borde kanske ha fyllt på te i bilen då....  Går in och hämtar nycklarna till Lindas bil som stod parkerad här. Har inte lyckats bli av med singellivets förbannelse på den korta tiden, så hennes bil startar inte heller. Eller jo, efter 5 minuter får jag till slut liv i den. Halleluja!! Iväg till jobbet och märker efter ett tag att bilen är ungefär lika kall som vädret utanför, alltså -19 grader. Ånej! Linda sa att det var nån ispropp i bilen tidigare i veckan och det problemet verkar vara kvar. Inte så mycket att göra åt det. Höll bara på att frysa ihjäl. På E4:an mellan Knivsta & Märsta går tempmätaren upp på rött och nån varningslampa börjar blinka & pipa (dock inte platta-tekanne-lampan). FAN!! Och hur lätt är det att stanna på E4:an?? Eller jo, det är kanske lätt, det är ju bara att stanna, men jag hade ingen lust att stanna där. Det kändes som en evighet till nästa avfart. Skulle ringa till jobbet och säga att jag antagligen skulle bli sen och precis när jag skulle slå numret tar batteriet i mobilen slut. Jaha, perfekt, kan inte bli bättre!! Håller på att frysa ihjäl i en bil som håller på att börja koka, mobilen är död och laddaren ligger i min bil. Stannade så fort jag kom av E4:an och där finns det lyckligtvis en bilverkstad, men jag tänkte först försöka klara ut mina problem på egen hand. Lät bilen stå en stund och såg att tempmätaren gick ner ganska fort, så efter ett tag vågade jag köra vidare till jobbet. Sista sträckan gick på ren vilja att överleva, för då frös jag så mycket att det gjorde ont i fötterna. Det tog ett bra tag innan jag tinade upp på jobbet. Och jag hann faktiskt dit i tid. Det var nån som sa att du är ju till och med här tidigare än vad du brukar..... =)

Hemresan var ingen lek heller, men den orkar jag inte skriva om.  Nu måste jag försöka bryta den här förbannelsen som jag har råkat ut för.

11 Januari 2010  | Länk | Blogg | 3 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida