Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Dubbeldop i norrland

Jag kanske ska skriva lite om dopet också. =) Förra helgen tog jag flyget till Luleå och därifrån åkte jag bil till Byske. Det var min lilla systerson Manne som skulle döpas tillsammans med sin kusin Tim. Det var alltså ett dubbeldop ute vid havet i Båtvik. En jättefin dag! Lille Manne sov sig igenom hela dopet, även vid hälla-vatten-på-huvudet-momentet. Han verkar ha tänkt sova sig igenom hela sin barndom. =) Efter dopet fikade vi och sen var vi kvar hela kvällen och grillade & spelade kubb. Sen var det några som badade bastuflotte och vi andra gjorde upp en eld och satt och pratade. Det blir ju aldrig mörkt på nätterna i norrland, så vi satt uppe till 2-tiden.

Passade även på att fira min mormor som fyllde år under helgen och Agnes som fyllde 3 år några dagar innan.

Tims storebror Albin häller vatten i ostkroksskålen. =)

Tim, som höll sig vaken under dopet.

Manne tog det hela med ro. =)

Den här dopklänningen hade även jag & syrran när vi döptes, så våra namn står på andra sidan. Synd bara att dom har skrivit fel namn på Manne. Men vi alla andra vet ju att han heter Manne Therese & inte Frans Manne. =)

Kusinerna Lina, Agnes & Anja sjöng 2 fina sånger under dopet. Av nån konstig anledning fick jag inte sjunga, fast jag blev tillfrågad innan. Hade ju övat in Vargsången.

Finaste dopdojjorna! =)

 

29 Juni 2009  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Midsommar

Första delen av midsommaraftonen spenderade jag på jobbet. Sen hämtade Nicke upp mig och vi åkte vidare till Linda & Sebbe utanför Uppsala. Där var även Lindas lillasyster & hennes pojkvän. Vi började med att äta jättegod, traditionell midsommarmat. Det var ju risk för dåligt väder, så jag hade laddat upp med långkalsonger. Nu hade vi rätt så fint väder på kvällen, men det var inte alltför varmt så långkalsongerna var ett bra val!

Efter maten var det dags för 5-kamp som blev en 6-kamp. Vi var 3 lag med 2 personer i varje och lottningen gjorde att jag & Nicke var i samma lag.

Tävling 1: Strutfotboll. Här gick det väl sådär för vårat lag. Nicke var ganska duktig, men det gick mindre bra för mig. Vet inte om det var Nicke som var dålig på att dirigera eller om det var jag som var dålig på att bli dirigerad. Jag råkade springa in i ett glasbord. Glasbordet klarade sig, ifall nån undrar. =)

Tävling 2: Hund ska hämta krabba i kompostgaller. Här lottades var sin hund till lagen. Tävlingen gick ut på att den ena personen i laget skulle släppa ner krabban i kompostgallret. Sen skulle den andra personen släppa hunden som då skulle springa och hämta krabban genom öppningen på baksidan av kompostgallret och sen apportera den tillbaka till föraren på snabbast möjliga tid. Här visade sig att den snabbaste hunden inte är den fortaste, utan gamla Nike (snart 11 år) visade att gammal är äldst genom att lösa det hela på det smartaste sättet. Jerry körde varianten plöja-genom-gallret-från-framsidan. Jag & Nicke hade Sune i vårat lag och både han och Jerry hade samma tid; 1 sekund långsammare än Nike.

Tävling 3: Äta jordnötsring utan att ta den med händerna och utan att röra golvet. Här lyckades jag & Nicke ganska bra.

 

Tävling 4: Slå in en spik på minst antal slag. Här lyckades vi också ganska bra. Även jag som typ aldrig spikar.

Tävling 5: Pennan i flaskan. Inte min starka sida, men Nicke var duktig. Skulle anta att vi kom sist i det här momentet. Jag fick inte pennan att sluta snurra.

Tävling 6: Irländsk julafton. Ord är överflödiga! Bilden får tala om hur den här tävlingen gick för dom flesta!

Efter 6-kampen grillade vi. Eller grillade vi innan den irländska julaftonen?? Kommer inte ihåg! =) Sen gick vi in och spelade Super Mario Bros. Oj, vad roligt det var! Vilken nostalgitripp! Och jag kom faktiskt ihåg några av tricksen i spelet.

Dagen efter tog vi en promenad med alla hundar (Jerry, Sune, Himla & Nike) i skogen. En fikapaus blev det också. Efter promenaden packade vi ihop våra saker och åkte hem. TACK alla som var med för en supartrevlig midsommarhelg!! =))

Sune & Jerry

Farmors mor Nike, pappa Sune & Jerry.

22 Juni 2009  | Länk | Blogg | 5 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida