Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Bosse

Ja, Bosse lever fortfarande! Idag är det 8:e dagen som han bor med oss. Vi tror att han är en talgoxe, men är inte helt säkra. Bosse är kvällstrött och morgontrött. På dagarna äter och skiter han - ofta!! I övrigt kan man nog säga att Bosse antagligen är en väldigt berest talgoxe. Hittills har han åkt bil ca 90 mil. Han har varit med mig 4 dagar på jobbet och det är ca 20 mil/dag. Och idag åkte han med i skåpbilen till Enköping och Västerås.

När han börjar kunna äta själv, tänker jag inte ta med honom till jobbet längre. Han är dock ett trevligt sällskap i bilen med sitt kvitter! Och om han överlever, kommer det att bli jättejobbigt den dagen det är dags att släppa ut honom igen!! Enligt vad jag har läst på nätet, är det svårt för omhändertagna fågelungar att klara sig ute i naturen sen.

14 Juni 2013  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Långledig helg!!

Har haft en underbar helg som har känts hur lång som helst!! Jag har varit ledig fre-sön och vi har hunnit med massor!! Altanen är tvättad, fönstrena är tvättade utvändigt, blommor har planterats, gräsmattan är klippt.

I fredags hittade Benny en fågelunge på altanen. Den hade ramlat ner från taket. Vi hittade ett syskon i hängrännan och den var tyvärr död. Antagligen är boet nånstans längre upp inne i taket och dessa 2 hade trillat ut och rullat ner. Så vad göra? Att lämna den kvar på altanen var inget alternativ och inte heller att lägga ut den i skogen, för då hade nog Mange tagit den eller så hade den dött ändå. Och ingen av oss klarade av att slå ihjäl den, så den bor numera inne hos oss sen i fredags. Vi får se hur länge den klarar sig. Och eftersom den fortfarande lever, måste jag ta med den till jobbet imorrn, för den äter minst 1 gång i timmen.

Vi var även barnvakt i fredags till grannarnas 2 barn; Anton (snart 4 år) och Hampus (snart 2 år). Det gick som vanligt hur bra som helst!! Enklare ungar finns inte!! Och fågelungen fick såklart följa med, för den kunde ju inte vara ensam hemma. Och den var betydligt mer krävande än barnen! =)

Vi har även grillat ett antal gånger i helgen. Finns inget godare!! Vädret började bra med strålande sol och lite färg fick vi. Jag hade dock tänkt sola mycket mer, men vädret blev bara sämre och sämre. Idag har det både åskat och regnat.

9 Juni 2013  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Åland

I helgen har vi varit på Åland (fre-sön). Vilket underbart ställe Åland är!!! Vi har pratat om att försöka åka dit en gång till i sommar/höst!! Det är sååå fint där! Och billigt och enkelt att åka över!! Åker man med Eckerölinjen från Grisslehamn, tar det 2 timmar. Man hinner precis äta och shoppa i taxfreen. Helt perfekt!!

Vi åkte dit med våran mc-klubb, fast vi var tyvärr inte så många. 7 tappra; 4 st på 3 hojar och 3 st i 2 bilar. Och vi hade hyrt 4 stugor, så varje par fick varsin stuga - och ja, Uffe som var ensam fick en stuga helt själv! Vi kom fram på fredag kväll. Först satt vi ute och provsmakade alkoholen vi hade köpt på båten. Men det var så fruktansvärt mycket mygg, så efter ett tag gick vi in i våran stuga.

På lördagen åt vi först frukost och sen drog vi iväg och gjorde Åland osäkert. Det var halvdåligt väder på lördagen, småregn hela dagen. Först åkte vi upp till Getaberget som är Ålands näst högsta berg. Där fikade vi och sen gick vi upp i utsiktstornet. Nästa stopp blev bryggeriet Stallhagen. Där vi även förra gången vi var på Åland och provade öl. Nu blev det lunch där och lite shopping. Sen åkte vi och handlade mat till kvällens grillning. Tyvärr missade vi att receptionen stängde kl 19, så Benny fick åka några mil för att köpa engångsgrillar. Åt en jättegod grillmiddag!! Sen tröttnade vi ännu snabbare på myggen och gick in i Lasse & Caritas stuga och kollade på standup.

Söndag morgon var det städning av stugorna. Sen åkte hojåkarna iväg på en egen runda och vi bilåkare åkte till ett mysigt strandcafé i väntan på att båten skulle ta oss till Sverige igen.

Det har varit en superdupertrevlig helg!!! Och jag hoppas verkligen att vi kan åka tillbaka till Åland igen i år!!!

3 Juni 2013  | Länk | Blogg | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida