Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Meningslös dag...

Började dagen med att vakna till en symfoni av betongborrar! HÄRLIGT!!

Var på ett gruppseminarium i skolan idag som faktiskt kan ha varit det tråkigaste jag varit med om! Två timmars diskussion om samhällsplanering. Det är inte min grej! IFS var det kul att prata om hur man ska få människor att handla och tänka mer ekologiskt. De flesta var nog överens om att det är för sent för oss och att man får rikta in sig på barnen.

Hela eftermiddagen (nåja..stora delar av) har jag faktiskt försökt läsa ena boken som jag har tenta på på fredag. Jag har snart tagit mig igenom två kapitel av sex möjliga...Fattar inte vad jag ska lära mig och framför allt HUR jag ska komma ihåg nåt av det jag har läst till fredag!!! Fullkomligt obegripligt!

Nu till nåt helt annat. Om det är någon människa i denna värld som bemödar sig med att läsa vad jag har att säga/skriva så vet ni säkert att jag har varit "lite missnöjd" med en kompis efter att hon började yngla av sig (tycker det låter sååå roligt!). Nåväl..igår hade vi ett givande samtal på MSN och jag tror nog att hon fattar varför saker och ting blivit som de blev. Summan är väl att det har blivit en höna av en fjäder. Jag har kännt mig dizzad och det har hon oxå så vi låter udda vara jämt och drar ett streck över det. Och som en god vän till oss båda skulle säga "ni är ju så blonda"!

Vad mer...? Jo jag har konkat upp flyttkartonger! Jodå, för annars är de slut när jag väl behöver dom! Ska ju inte börja packa förrän på fredag men det skadar ju inte att förbereda sig..

Det var väl allt? Nej förresten! Fick goda nyheter idag! Min bästa vän Linda (jo jag känner en Linda till!) har fått säsongsbiljetter brevid mig så nu kan vi sitta och ljuga heeeela fotbollssäsongen! Tjoho och bra jobbat DIF biljettansvarig!!!!!!

P&K

28 Februari 2007  | Länk | Februari | 0 kommentar
Helgens huvudvärk...

Ja, det var ju tjejmiddag i fredags.....jättetrevligt och sååååå kul att träffa mina vänner från Berga. Avhandlade det vanliga skitsnacket som vi alltid gör. Diskuterade som vanligt vem som är på smällen....Johanna blev "avslöjad". Men det var inte så svårt att gissa....Så varje gång vi har haft "bergaträff" de senaste åren så har alltid nån varit övertydligt gravid eller nybefruktad (låter väldigt biologiskt!)...

Eftersom alla utom jag är gravida/jobbar helg så vart det bara jag kvar hemma hos Lotta. Man vart ju en smila på pickalurven efter en flaska vin (ja jag är lättpåverkad!) och några Smirrar Ice. Men jag hade grymt KUUUUULLLL!!!!!!!!
Gubben fick agera fylletaxi och hämtade mig kl 3. Vet inte hur länge sedan det var som jag var ute så länge och dessutom onykter.

Lördag då....ja lördag var kroppsligt ingen hit. Det märks att man inte dricker så ofta. Lite lätt huvudvärk botades med två treo. Men jag var helt skakig i kroppen. Kändes som Parkinsons! Det var jobbigt att lyfta vattenglaset från bordet!!!!!! Man är uppenbarligen ingen ungdom längre...

På eftermiddagen åkte vi till våra gamla vänner i Kungsängen. Har ju gaggat om det tidigare att jag inte visste om det skulle bli så kul...jag hade faktiskt fel! Det VART trevligt.

Fick god mat som var perfekt för min sargade bakfyllemage. Den stora ungen såg vi inte så mycket av, han kollade mest på film. Men den lilla, han som fyller ett snart, vilken rolig liten grabb. Flera gånger kom han glatt tultande från köket ut till matbordet. Sken som en sol tills jag tittade på honom. Då fick han en livrädd blick och satte sig snabbt på golvet. Detta upprepades vid flera tillfällen. Jag var uppenbarligen JÄTTELÄSKIG!

Nåja...vi kom snart in i gamla skvallertakter och jag fick en uppdatering om saker som hänt de senaste typ åren..
Sent vart det i allafall och vi var inte hemma förrän kl 1.

Idag försöker jag göra en seminarieuppgift som vi ska redovisa på onsdag. Men det är sååå trååååååååååkigt att jag kräks. Samhällsplanering är inte mitt favoritintresse om jag säger så. Dessutom ska jag finna tid att plugga till tentan på fredag. Det kommer att gå käpprätt åt helvete med den. kommer aldrig hinna läsa allt OCH begripa det!

men det är väl bäst att jag sätter fart!!

P&K
25 Februari 2007  | Länk | Februari | 0 kommentar
Flyttdag bestämd!

Så..igår ringde jag till flyttfirman som hyresvärden tillhandahåller. Nu har vi äntligen bokat ett datum för flytten, den 9 mars blir det av (hoppas jag). Vi var dessutom iväg och tittade på lägenheten igår kväll. Den var inte alls skabbig som vi trodde, utan i själva verket JÄTTEFIN!!!!!!!!!!!!!!
Mycket bättre planerad än vår nuvarande lya. Öppen och ljus, bra storlek på rummen och mycket bättre planerat kök än vårt (om än lika stort).

Nu kommer den mindre roliga biten med att flytta. Packandet av alla prylar......Det får bli nästa helg. Jag har ju tenta om en vecka så allt annat får ligga på is tills dess.

Dagens göromål är/var få. Hade tänkt att plugga hela dagen och bara bryta för en snabbis ned till Apoteket Röda Näsan (systembolaget) för att inhandla glada drycker inför kvällens tjejträff. Ska bli jäkligt kul att träffa mina gamla klassvänner igen. Vi har ju setts en del genom åren men i år är det 10-års jubileum! Hoppas vi kan dra ihop nåt senare i år så man kan träffa alla från årgång-97.

Nu blev det visst lite mer än ett snabbesök i centrum. Ska visst äta lunch med en killkompis. Väntar på att han ska berätta vart vi ska. Ska bli kul, det var ett tag sen vi sågs.

Igår råkade jag läsa Expressens nätupplaga, nåt som händer väldigt sällan. Fanns en artikel om en "stackars" hästägare som kom hem och fann att djurskyddsinspektörerna i kommunen hade avlivat hans häst "som var fullt frisk". Det intressanta är att ingenstans står det att hästägaren misstänks för djurplågeri och är föremål för en djurförbudsutredning. Hästen i fråga som "var frisk" var i själva verket grovt halt på tre ben, den hade ingen svans kvar och saknade i stort sett päls...den såg otroligt vanskött ut och kunde knappt stå, än mindre gå. Jag vet för att jag har sett det med egna ögon!!!!!!!!
Jag blir så jävla upprörd att Expressen, och Aftonbladet för den delen, inte tar fram alla fakta i ärendet utan vinklar det lite som det passar dom!!!!!!!!1

Kvällen fortsatte sedan med skjutjärnsjournalisten Robert Aschbergs program Insider som denna gång handlade om kattuppfödare som avlar fram katter efter en "rasstandard" som gör att katterna ha så kort nos att de inte kan andas normalt m.m.m.m. "de mår inte dåligt, det är klart att katten inte kan andas normalt om man inte är där och torkar nosen men den lider inte". NÄÄHÄ!!! IDIOTER!!!!!!En katt som inte kan andas utan att man måste rengöra näsan åt den hela tiden lider med allra största sannolikhet.

En annan uppfödare avlade på en ras som får defekta skelett...I ex. Australien är det inte tillåtet att avla på denna ras då det anses plågsamt för katterna. Men det är en såååååå trevlig ras....JAHA, men om katterna får ett skelett som ser ut som ett trumsolo så kanske den inte mår så bra......Ibland börjar man ju undra hur det står till i huvudet på dessa människor!!!!!

P&K
23 Februari 2007  | Länk | Februari | 0 kommentar
Huvudvärk..

Sov till tio. Eller...sov och sov, jag slumrade. Bygghissen som är så förnämligt placerad utanför vårt sovrumsfönster + högljudda byggubbar gör att man sover när de har rast. Som tur är verkar dessa byggarbetare ha rast oftare än de arbetar!

Vi har ju levt i en byggarbetsplats nu i två år. Under denna tid har "våra" byggare målat om fasaden (halvfärdig), byggt nya balkonger och nästan stambytt en hel trappuppgång (av tre). På ungefär halva tiden har det på andra sidan gatan byggts ett nytt sex-våningshus där folk flyttade in i december. Ett annat hus har fått två nya våningar, ett tredje är nästan klart och en fjärde länga har påbörjats.

Det bästa är nog ändå att hyresvärden, trots alla störande moment (Höga ljud från borrmaskiner, bygghissar, byggubbar som står och skriker i trapphusen kl 7 på morgonen med mera medmera!) har höjt hyran en gång men inte lagt två strån i kors för att kompensera för de störande elementen. Så..vad händer när man klagar? Jo, man får svaret "Passar det inte kan ni ju flytta, om ni nu tror att det är så lätt att få en annan lägenhet i Stockholm!!" LOVE IT!

Nåja, vi får väl vår evakueringslägenhet snart. Det är bara ett problem med den, naturligtvis. Vi vet inte när vi ska flytta och damen som bor där nu vet inte när hennes lägenhet i samma hus är inflyttningsklar. Och hyresvärden vet som vanligt ingenting. Så det blir väl en skön överraskning. Med tanke på tidigare framförhållning och förståelse för folks arbetstider så ringer de nog en torsdagkväll "Hej ni ska flytta imorgon". det blir säkert kul!

Märks det att inget annat hänt idag eftersom jag tjatar om gammalt elände!

P&K
21 Februari 2007  | Länk | Februari | 0 kommentar
Tandläkarbesök..

Usch ja, det är inte kul att gå till tandläkaren av flera skäl. Man får kramp i käken efter ett tag, bedövningen räcker aldrig till på första försöket OCH det är så förbannat dyrt!
Var där i morse vid 10-tiden, nu är klockan snart halv tre och jag kan fortfarande inte äta för att jag är bedövad! Inte kul!!!

Åkte ner till Råstasjön med kameran i högsta hugg. Resultatet kan skådas i bildfoldern Fåglar. Egentligen var jag där för att se sen vattenrall (se bilden) som hållit till där en längre tid. Fick vänta en stund men till slut fick jag en riktigt fin obs. Tyvärr blev bilderna inte lika bra. Det var lite för mörkt för att min kamera skulle funka optimalt. Provade att ta med blixt och det vart väl bättre, men bilden ovan är nog den bästa..

Nu ska jag jobba lite på ett skolprojekt som ska vara klart på torsdag och så ska jag träna. Är 3 dagar sedan sist så det får bli 30 min workouten..

P&K
20 Februari 2007  | Länk | Februari | 0 kommentar
Jobbig dag..

Började med att jag försov mig och vaknade när jag egentligen skulle ha gått hemifrån. Kom 45 min försent till skolan....suck! Hela morgonen blev pannkaka tack vare detta. Började med att välta ut ett fullt vattenglas över vardagsrumsbordet. Otroligt nog höll glaset. Var tvungen att köpa med mig lunch från Coop Nära. Dyrt och världens segaste kassörska...naturligtvis när man har bråttom...jobbiga skolklasser vid tunnelbanestationen Universitetet som väljer att stanna mitt i det dörrhål dör jag ska gå ut..självklart...Lyckades sätta in en snygg ryggtackling på en av dem samtidigt som jag högt muttrade att man faktiskt inte kan stanna mitt i dörren...

Dagen förflöt i makligt tempo. Vid tre ringer gubben min för att fråga om jag hade bråttom i morse, jo tjena! Jag hade glömt att låsa ytterdörren!!!! vadå dement?

En sån här dag kan ju inte sluta bra...nästa irritationsmoment blir därför ett mail från Bokus. De har valt att endast leverera en av de två böcker jag beställde för en vecka sedan. Detta trots att det har stått att båda böckerna finns för leverans i diverse bekräftelsemail och på deras hemsida! Dessutom såg jag nu att boken som saknas ska vara med på bokrean för halva priset mot vad jag beställde den för....har skickat ett mail till deras kundservice, får se om det går att avboka den. Förmodligen inte.

Har mailat mina vänner för att samordna en turridning på raggsockor (islandshästar) någonstans i Stockholms-trakten i vår. De flesta har svarat och verkar vara rätt sugna. Det är ju inte billigt på något sätt men fruktansvärt roligt så det är värt pengarna. Och den här gången ska jag inte glömma kameran!

....nu går jag och lägger mig! Ser fram emot en bättre dag imorgon. Den börjar med att jag ska gå till tandläkaren, och det brukar ju vara jätteroligt! IRONI!!!

p&k
19 Februari 2007  | Länk | Februari | 0 kommentar
Inte mycket nytt..

Jaha..då var det söndag igen...suck. Har inte gjort nåt direkt spännande. Försökte jobba med ett skolprojekt igår och idag, men det går jävligt trögt måste jag säga.

Igår kväll åkte jag och gubben till Lilla Ulltuna i Uppsala. Under en längre tid har man kunnat se ugglor som jagar där. Men vi såg aldrig några ugglor, fast vi hörde en kattuggla hoa frenetiskt i vinden.

Annars inget nytt. Har gått ner 0,5kg den här veckan. Känns kul.

Imorgon ska jag rasta min kamera på väg till skolan. Finns en del fågel att plåta längs Brunnsviken.

P&K
18 Februari 2007  | Länk | Februari | 0 kommentar
Äntligen fredag!

Så var det fredag igen...TJOHO!!!!!! Jag har varit sjuk hela veckan vilket inte är så kul. Allmänt uschlig och ont i halsen. Har fått 0 uträttat och kommande vecka är det projektarbete för hela slanten. Stressigt värre!!

Trots förkylningen har jag dock tränat men inte så hårt (egentligen inte så bra när man är sjuk vilken kroppen påpekat). Har som mål att gå ner från 77 kg som jag väger idag till i alla fall 65 kg helst lite mindre. BMI idag är 26,6 och BMI när jag är klar 22,5 hade jag tänkt.

När ska detta vara klart då?

Ja i sommar hade jag tänkt, helst innan. Planen är att tappa ett kilo i veckan vilket hittills inte har fungerat. Därför har jag nu börjat workouta hemma varje dag, 20 min pass enligt en extremt löjlig träningsDVD. Det är otrolig tur att ingen ser mig!!
Nästa vecka ska jag börja simma igen. Hade tänkt simma i alla fall två dagar i veckan. Det borde funka eftersom jag har många dagar då jag inte behöver vara i skolan.

Hittade en skojjig sida där man kan inte bara räkna ut sitt BMI utan också hur mycket kroppsfett man har. Enligt uträkningen har jag 33% fett (aaah 1/3 av vikten) vilket är på gränsen till övervikt. Där ser man...

Nästa helg ska jag på en tjejmiddag på fredagen med massa gamla gymnasiekompisar. I år är det 10 år sedan vi tog studenten. Fy fan, va fort tiden går..!! Det ska bli kul att träffa gamla vänner igen. Vi är en liten klick som mer eller mindre hållit kontakten under åren.

Vänner ja...när man kommer upp i den här åldern skaffar man inte så många nya vänner utan försöker bejaka de man har. I mitt fall inte så många, i alla fall inte på tjejsidan. Jag har ett fåtal tjejkompisar men ganska många killkompisar. En sak jag har lärt mig genom åren; vänner före killar! Dizza aldrig era vänner för en killes skull. Om vännerna drar och det tar slut med killen, tror du att vännerna vill komma tillbaka om du varit dryg/inte hört av dig medan du inte var singel?? Tveksamt tycker jag. Likadant med vänner som skaffar barn, måste man säga upp bekantskapen med de gamla vännerna (som inte har barn) bara för att man nu har lite "barnvagnsvänner" och en liten telning på armen?

Jag ska älta mer om detta senare...måste äta en sen lunch först!

P&K
16 Februari 2007  | Länk | Februari | 0 kommentar
Allmänt dravel...

Jaha...då börjar vi om. Hade skrivit värsta bra inledningen men hade ingen kategori. Fixade kategorin och naturligtvis försvann texten...suck!

Nåväl, börjar med lite om mig
Är student och håller för närvarande på att tragla mig igenom mina sista kurser efter fyra års studier. Sen är det bara exjobbet kvar. Insåg just att om mina lärare från låg-och mellanstadiet hörde vad jag skulle göra så skulle de le och säga ´vad var det vi sa!´. Jo, mitt exjobb ska handla om, hör och häpna, HÄSTAR. Så j***a otippat! Som barn var jag inbiten hästtjej som spenderade all ledig tid i stallet (4-benta vänner duger bra när man inte har några 2-benta!). Gymnasietiden blev även den hästinriktad. Och nu, mitt exjobb, kommer att handla om hästar! Ana den röda tråden...

Studierna börjar bli liiite slitsamma, inte för att det är trist att lära sig nya sakar, men jag kommer bli så glad den dagen jag har skrivit min sista tenta! är så j***a less på att tentaplugga! Jag ska i alla fall skicka iväg min första riktiga arbetsansökan idag så håll tummarna! Jobbet passar mig och min bakgrund superbra och ligger i en kommun precis utanför stockholm på rimligt pendlingsavstånd. Vi har dessutom tittat på hus åt det hållet (bland annat) och skådar mycket fågel där.

Ja, jag är ju fågelskådare och gillar att fotografera fåglar och annat, även om bilderna ofta blir hellre än bra. Bilden föreställer en Western Gull (västtrut) och är en av de allra första bilderna jag tog men min nya kamera, en Canon EOS 350D. Köpte den som "pris" till mig själv efter att ha klarat en jättejobbig tenta i höstas. Den officiella premiärturen togs när jag och gubben var på semester i Californien i julas..

Ja just den, för den som undrar vad Sedum hispanicum betyder...It´s 4 me 2 know and 4 U 2 find out!!

P&K
15 Februari 2007  | Länk | Februari | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida