Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Mer gäster idag!

Idag kom familjen Österbäck hem till oss på fika. Det var mycket trevligt och man fick en del motion på köpet. Ganska bra med tanke på att vi åt semlor! Dom två mindre människorna i familjen är rätt energiska framförallt den äldre av de två.

Katterna var väl inte direkt imponerade av barnen och tog tillslut sin tillflykt till köket. Aurora blängde skeptiskt varje gång vi kom ut i köket.

Vi var nog alla överens om att IKEAs glasbord är slitstarka. Det överlevde ganska brutal lek med diverse lantboskap i plast! Hejja Ingvar Kamprad!

Men vi var nog överens om att det kanske är enklare att vi kommer hem till dom och fikar nästa gång...Inte för att det är jobbigt så utan mest för att det är enklare med ett hem som är lite mer barnanpassat än vad vårt är ;-D

Har läst ut min bok. Jätteirriterande slut. Hoppas att det kommer en fortsättning trots att författaren gick och dog innan han hann skriva klart den sista delen!

Det finns ju dock en bra sak med att ha barn som gäster...man får gratis sopbärare när dom går hem :-D
31 Mars 2007  | Länk | Mars | 1 kommentar
tjejkväll

Idag är första dagen på påsklovet. Jag sov till tolv!...nä skojjar bara, jag sov till halv åtta bara :-( men jag låg kvar i sängen till 10 och surfade. Som det alltid sägs på film: "Note to self": Måste installera TVn så man kan ligga å glo på morgon-TV!

Har fejat en del hemma idag, skurat i köket och badrummet och dammsugit alla gollv. Fick gäster på kvällen. Linda, Lotta och Johanna var här på lite tjejmiddag och festplanering. Vi har fastställt vad som skall göras och nån gång i mitten eller slutet av april ska vi skicka ut inbjudningar till festen. Ska bli så himla kul! Hoppas bara att det är många som kommer!

Vi satt och ljög fram till elvatiden då L & J drog sig hemåt. Lotta åkte lite tidigare. Men innan dess hann vi glo på en MASSA kort från gymnasietiden och framåt. Insåg att jag VÄLDIGT SÄLLAN blir bra eller i närheten av bra på kort. Finns så många mongokort på mig. Har aldrig tänkt på att jag är så ful på kort (och därmed inte så snygg i verkligheten heller...) Nåja, lånade i allafall 6 kort av Linda som jag vill ha kopior på, dvs kort där jag inte ser ut som ett OSPL (=oidentifierat skit på linsen).

Jag tycker att det är så jättekul att vi börjat träffas lite mer ofta nu, gamla Bergavänner och jag. L träffar eller pratar jag med hela tiden. Men Lo och J har jag inte umgåtts så jättemycket med. Men det känns så kul att vi har börjat träffas lite oftare. Min vänskapskrets är ju annars rätt limiterad!

Pratade med S på MSN och fick en nytagen bild på hennes dotter. Ljuvlig!! och hon har fått ett JÄTTEFINT namn, Embla. Vackert namn på vackert barn!

Nu ska jag gå och sova så jag är pigg när nya gäster anländer imorgon. L & A med tillhörande 2 barn kommer hit på fika imorgon em. Ska bli mycket trevligt!!
30 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
PÅSKLOV!!!

Idag har det varit sååå lugnt i skolan. Vi gjorde klart vår gruppuppgift och läraren hade en "genomgång" av livsmedelslagstiftningen. Egentligen inte mycket till genomgång utan mer "den här paragrafen handlar om det här, och den här paragrafen...osv" i en dryg timme.

Efteråt åkte jag hem. Fick syn på vår inte så rena bil och bestämde mig för att åka å tvätta den. Den är inte ren (budgettvätt; vatten+schampo i ett följt av en spolning i en manuell tvätthall) men renare än förut!

Svängde förbi Råstasjön och tog lite bilder. Blev några fina iallafall. Vidare till ICA för att handla inför tjejmiddagen imorgon. Men jag glömde att kolla vilka ingredienser som ska vara i måltiden imorgon, så jag får knata dit igen imorgon..tur att det inte är så långt!

Väl hemma igen har jag mest softat. Laddar inför morgondagens storstädning här hemma!!
29 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Tentan klar!!

För en stund sedan lämnade jag in min hemtenta som jag svurit över de senaste dagarna!! Det får bära eller brista!

Jag har även skickat in ett kontrakt för mitt exjobb! GULP!!!! Nu finns det ingen återvändo.

Alma trillade ner bakom TVn idag. Det var fruktansvärt roligt och hon såg mycket förnärmad ut! Skrattade gott!!!

Nu ska jag laga middag. Är VRÅÅÅÅÅÅÅLHUNGRIG!!!
28 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Jag kommer aldrig bli godkänd..

på den här J***A tentan. Jobbar med sista frågan nu. Eller det är inte en fråga utan jag ska göra en analys av ett rättsfall...SUGER! Har förvisso producerat en hel sida text men har ingen aning om ifall det jag skriver är väsentligt för uppgiften. Skiter i det ! Det visar sig när den rättade tentan kommer tillbaka.

Hade varit bra nu med facit till inlämningsuppgifterna som hör till kursen. De skulle ha lagts ut i fredags tillsammans med tentan, men hittills lyser de med sin frånvaro!

Började en ny kurs idag, om livsmedelslagar och tillsyn. Vi gjorde en övning där vi skulle använda oss av befintlig svensk och EU-lagstiftning. Rätt kul faktiskt, men förvirrande och MYCKET snurrigt. Det sista eftersom vi hade ungefär 13 olika lagar och förordningar att hålla reda på i lösbladsformat. Behöver jag säga att jag gick och köpte en pärm när dagen var slut?

OK...nu ska jag jobba på tentan i 20 minuter till och sen ska jag se på TV! Så det e så!

Bilden får symbolisera hur kul min tenta är!
27 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Hemtenta

Idag har jag jobbat på hemtentan i ämnet förvaltning...Ärligt talat, när det gäller vissa frågor har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska svara! Vet inte hur detta kommer att sluta, men bra hoppas jag!! Gillar verkligen inte den här kursen, flera tentafrågor känns oxå irrelevanta. Hela kursen känns liksom mer inriktade på miljörätt och inte på djurskydd...Vad jag vet har inte ens djurskyddslagstiftningen gåtts igenom på den här kursen! Ganska intressant eftersom kursen är riktade till djurskyddsinspektörer...

Idag valde jag bort att åka å leta efter en lappuggla för tentans skull :-( Alltså, jag kunde ha varit ett kryss närmare 300 på min artlista men valde plugget istället...SICK!

Men nu har jag bara en fråga kvar och den ska jag ta i tur med typ...NU!!
26 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Varmt vårväder hela dagen, my as!

Ett par dagar har förflutit sedan sist. Vad har då hänt?

Jo, jaghar varit och träffat min nya kommunhandledare. En mycket trevlig äldre man som besitter otroligt mycket kompetens inom djurskyddsområdet. Vi hade en mkt trevlig pratstund om kommande exjobbet. Så nu känns det betydligt bättre än vad det gjorde tidigare!! Fick oxå mitt anställningskontrakt. Fick typ 2000:- mindre i lön än förväntat..men det är iallafall bättre än studielånet! Dessutom kan jag "få in en fot". Handledaren pratade om att de faktiskt skulle behöva vara tre istället för dagens 1,5 tjänster (han jobbar inte full tid). Så med lite tur så...

Miljöchefen ville dessutom att jag ska redovisa mitt arbete för miljönämnden när jag e klar.Usch, fy och blä, men visst, allt som kan vara reklam för mig ;-D

Vi redovisade projekt ÖP i fredags. Gick ok. Hade inte förberett mig så mycket men tog mig igenom min del relativt smärtfritt. Intressant var att endast ett fåtal grupper lyckades hålla sin redovisning på 10 min + 5 min frågor. En grupp blev avbrutna av en klasskompis till mig efter att de stått och malt på i över 20 minuter och inget slut verkade komma...! Iskallt gjort av henne eftersom läraren lät dem hållas!

Var hos J & M med lilla sonen W på fredagskvällen. Åt hämtmat från ett lokalt Thaihak. Snarrigt!!

Igår började jag skriva på min hemtenta som kom ut i fredags. Har i stort besvarat hälften av frågorna och ska fortsätta imorgon.

Idag åkte vi (jag och A + svärmor) iväg tiiiidigt på morgonen för att lyssna på ugglor, leta spettar och allmänt skåda i det som SMHI lovade skulle bli en kanonfin dag. Och det vart det...vid 13-tiden! Se, de glömde en liten detalj som väderprogrammen berättade om...DIMMA...jag säger bara det..VAD sysslar dom med på SMHI?? Väderleksrapporten stämmer nästan aldrig, inte ens om man kollar hur vädret ska se ut 5 timmar senare..

Vädret har alltså till stora delar idag varit svinkallt, dimmigt och allmänt jävligt rått! Och jag hade inga långfillingar på mig...Trots att det på em blev varmt så frös jag som en hund så fort jag klev in i skuggpartier..Ska ta ett bad och tina strax!
25 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
inget nytt under himlen!

En lugn dag har förflutit. Var iväg på eftermiddagen till simhallen tillsammans med L. Ett par trevliga timmar med en simtur, sol och bastubad. Är som ny. Kompletterade motionen med en fika efteråt...

Fixade en grej åt A. Blev lite strul då jag inte hade nåt kvitto till prylen jag skulle hämta men efter ett telefonsamtal löste det sig.

Ska snart laga middag; kycklingwok med cocosmjölk och grön curry + äggnudlar. SVINGOTT!! Men innan dess ska jag försöka hinna göra en inlämningsuppgift som jag valt att ignorera (en av 4..) tills nu. Har börjat lite smått så det ska nog gå relativt snabbt och förhoppningsvis smärtfritt..

Planerna för klassfesten börjar ta form. Har gjort en inbjudan, än så länge en skiss, men den blir nog rätt kul. Vi ska fixa nån form av lokal och cateringmat och så får man ta med sig egen dricka..Hoppas bara att så många som möjligt vill komma.
21 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
studier och åter studier

Fredagen, gårdagen och dagen har till stora delar ägnats åt "projekt jämföra ÖPar". Vår överoptimistiska lärare trodde att vi skulle få ihop mellan 15 och 20 sidor. Vi skrapade ihop 10 inklusive framsida, luftig text och ett antal bilder (!) Men nu är vi klara och behöver inte träffas förrän på torsdag eftermiddag.

Samma dag skall jag åka till min exjobbs-kommun för att presentera mig och surra med min nya handledare. Han ringde igår, MYCKET TREVLIG man! Hoppas vi kommer fram till något exeptionellt bra som jag kan presentera för min U-handledare på fredag.

Imorse fick jag larva iväg till Solna Zoo för att köpa en ny luftpump till akvariet eftersom den valde att gå sönder igår...Det var inte så lätt som jag trodde att hitta en ny pump eftersom akvariet är så litet. Men vi hittade en lösning i form av en utvändig luftpump som kopplas till ett filter i akvariet via en slang. En bra lösning förutom att det bubblar lite för mycket. Ska införskaffa ett reglage så man kan dra ner på syrebubblet lite. Fiskarna gillar det ialla fall. Hur hade jag råd med detta undrar ni??

Jo det ska jag tala om! Jag har en jättesnäll gubbe hemma som sponsrade med pengar! Pumpen och filtret gick på 200:- ganska precis. Jag tog med mig 40:- ur myntburken och införskaffade en guppyhona till. Visade sig vara en väldigt bra investering för efter en timme hade den andra honan återfått sin fina färg på stjärtfenan!

Nu finns följande fiskar i mitt 10l akvarium:
* en blå guppyhanne
* en hona med blåprickig stjärt och en med orange-svart stjärt
* ett yngel av troligen guppytyp (slank med vid första inhandlingen)
* 10 st neontetror
* en mal (minns inte vad den heter)

Är mycket nöjd med mitt inköp och tror att gubben gillar det också trots att jag vet att han inte ville ha det egentligen! Men eftersom han är världens bästa fick jag som jag ville (igen!)!! I LÖV U!!!

Gjorde ett nytt försökt att boka en tvättid vilket verkade funka....så nu ska vi visst tvätta på lördag kväll. Får väl se hur det kan urarta denna gång!
20 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Teknikens under!

Nu har vi bott här i nya lägenheten i en vecka och några dagar. En av de första grejerna vi gjorde när vi flyttade in var att boka en tvättid, dvs ikväll från kl 19. Vi var fulla av förväntan för hur tvättstugan skulle se ut (går inte att komma in i tvättstugan om man inte har den aktuella tvättiden). Vi hoppadas att den skulle vara sjysst...det var den inte! Men det var inte allt...

För att boka tvättid ska man använda sin lilla "kodnyckel" och boka med på en datoriserad tavla. Men när vi kommer ner i källaren nu på kvällen, hör och häpna, så fungerar inte det digitala bokningssystemet, alla bokade tvättider är raderade!!! Detta betyder att nån kärring "snott" tvättiden och hävdar att hon minsann bokade denna tid i tisdags och att den var ledig då...Hon hade redan lagt beslag på maskinerna så det var ju bara att vända och ta hissen upp till 7:an igen....om det blev tid över när hon var klar skulle hon komma upp och säga till. JO TJENA!

Det påstods att det hade suttit en lapp om att bokningsmaskinen var trasig i lilla hissen, men den har jag aldrig sett trots att det oftast är den hissen jag åker i.

Själva tvättstugan kan ju få en att gråta. Två maskiner (ifs bra) en torktumlare (tumlar nästan aldrig, har mest kläder som inte vill bli tumlade) och ETT litet torkskåp där inte ens EN full maskin kommer att få plats...

Så nu vet vi inte när vi får tvätta nästa gång. Funderar helt klart på att åka till gamla lägenheten och använda tvättstugan där istället. Har ju bokningsnyckel och nyckel till porten kvar!

Allt vår hyresvärd rör vid turns into SHIT!

Vill avsluta med att gratulera Hammarby Bandy till ännu ett silver! Keep up the good work ;-D
18 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
ÄLSKADE KATTER MÄRKER MAN!

Vill uppmärksamma alla som kan tänkas läsa här att skriva på Djurskyddet Sveriges kampanj för att alla ska märka sina katter!

Man beräknar att det finns ca 100 000 hemlösa katter i Sverige. Många far mycket illa. Kampanjen "Älskade katter märker man" är ett steg på vägen för att få regeringen att ändra lagstiftningen så att även alla katter ska vara märkta till skillnad från idag då id-märkning endast gäller hundar och i viss mån avels- och utställningskatter.

Många kommuner i landet har idag stora problem med lösspringande katter som troligen saknar ägare. Så gör en insats, skriv på uppropet idag!!!

www.djurskyddet.se
18 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Igår var det fest och idag köpte jag nya fiskar

För en trevlig kille som fyllde 30 glada år. Grattis säger vi till honom!!

Vi var på Järnet i Gamla stan. En ganska trevlig pub/restaurang med bra musik men inte så stor lokal. Det var ganska många som kom och det var kul att träffa alla de som man inte sett sen fotbollssäsongen tog slut i höstas.

En kille i gänget trodde jag var gravid. Men jag informerade honom om att jag bara ätit mycket mat och att det mest var Johanna som stog för gravida magar i sällskapet! Han försökte tappert rädda den pinsamma situationen vilket gick sådär...

Det blev en sen kväll och vi kom inte i säng förrän vid halv tre...

På förmiddagen idag kom Johanna hit med sina två G.D. Ivar och Iza. Vi tog en promenad i det underbara vårvädret (snöblandat regn och blåst) ned till Huvudsta ridskola för att hälsa på Lotta. Det blev en trevlig fikastund med te och goda kakor och en hel del skvaller! Men också lite planering inför det 10 års jubileum som stundar. Det är ju nämligen 10 år sedan vi tog studenten (30 april faktiskt).

Vi ska försöka anordna ett reunion med alla från vår årskurs. Lotta som är företagsam har fixat klasslistor med personnummer så vi kan få tag i allas aktuella adresser. Vi ska försöka fixa nån form av lokal och vi hoppas på att Johannas styvpappa kan fixa catering för ett förmånligt pris.

Planen är väl att festen ska vara i början av augusti så vi får sätta fart ganska omgående...det är ju tur att man inte har så mkt annat att göra just nu ;-D

Jag har köpt nya fiskar till mitt lilla lilla 10 liters akvarium. Det blev 10 neontetror, 2 molly (en fin blå hanne och tillhörande fru) och en mal. Nu står akvariet i bokhyllan i hallen. Jag ville egentligen att det skulle stå på blompelaren (Aurora oxå, så man kan sitta nära och prata med fiskarna ;-D) men man får inte alltid som man vill!

Det som saknas är belysning. Satte en läslampa där tillfälligt men med fel glödlampa vilket gav resultatet att den smalt...inte såååå bra!!! Jag har lagt in två bilder i Blandat-mappen, inte så bra bilder men ändå.

18 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
ommöblering och hylluppsättning

Idag bestämde vi oss för att få ordning på det sista här hemma. Sätta upp hyllor och tavlor och annat småkrafs som skjutits åt sidan. Detta visade sig vara lättare sagt än gjort. Det är ju djävulsk betong i nästan alla väggar! Den slagborr som vi för närvarande har i besittning duger inte...så nu ska vi åka hem till Linda och Anders och låna en annan borr. Och jag hoppas verkligen att den funkar bättre!!!! Annars får vi nog beställa varsin plingplongtaxi till cocosbollsfabriken....

Lyckades i allafall lista ut hur man byggde om hörnsoffan, dvs bytte plats på två- och tresitsen..inte utan att svära en massa men nu är det gjort och soffan står därmed där det från början var tänkt! Tack till Linda (Jakan) som kom på att det kanske går att skruva underifrån!! Hon e ju klok som en bok!!!

Ikväll ska en kompis ha 30-års fest i stan. Hoppas vi hinner/orkar med att gå på den efter allt borrande!
17 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Det var väl själva...

..f*n att inget kan gå smärtfritt. Fick svar från miljöchefen på kommunkontoret där jag ska skriva mitt exjobb. Personen som ska handleda mig verkar vara sjukskriven en längre tid för nu har jag fått en annan kontaktperson och VIPS så har hela introduktionsdelen som skulle varit i april blivit flyttad till maj...Vore det inte fruktansvärt lämpligt att meddela mig detta??? Nä, man får inget veta om man inget frågar. Fick dessutom fråga ytterligare en gång (tredje nu) efter anställningsavtalet för sommaren som jag skulle ha fått för TRE veckor sedan...Tydligen vet chefen fortfarande inte vilka månader det gäller eftersom hon frågade (IGEN!!). Vi pratar om de tre sommarmånaderna juni-augusti men hon har fått för sig att det var juli till augusti....SUCK!!!!!!!!!! kan man inte skriva ner sånt om man har taskigt minne ???

Känns inte så bra det här, ingen verkar veta nåt...hur ska detta sluta! Hoppas handledaren blir frisk snarast!!!

Gick en promenad hem från skolan idag. Stannade vid Haga Forum och plåtade lite änder. Resultatet ses i fotomappen FÅGLAR

Hade fått en p-bot...det var ju städdag idag, vilket totalt glömts bort. Kostnad 500kr!!!!!!!!!! tackar!!
15 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
En fin vårdag, vad gör man?

Jo man stannar inne för att PLUGGA!!!!

Nästan i alla fall. Alma och jag var ute en stund på "gräsmattan" utanför huset (det enda som var grönt var mossan kring den bara leran!). Trodde att Alma skulle gilla att komma ut...men det blev ingen större hit. Hon vill mest sitta i buskaget och glo. Tappert mobbad av småfåglar promenerade vi heeela vägen längs husväggen, innan hon åter igen satte sig under en buske..då ledsnade jag och bar hem henne igen.

Försökte sätta upp två tavlor på väggen vilket slutade med att det nu finns två borrhål som inte går att använda. Väggen är f*n gjord av tokbetong! går inte ens att borra i med slagborr (är kanske för klen?). Gubben får fixa när han kommer hem!!

Nu blir det projekt heeeela eftermiddagen. Haparanda kommuns översiktsplan ska läsas grundligt tills imorgon...får ont i huvudet bara jag tänker på det!
14 Mars 2007  | Länk | Mars | 1 kommentar
Måndag

I morse började jag fundera på när jag får in pengar från flyttfirman från adressändringen (600kr). Ringer till bolaget och frågar. Jo då måste jag skicka in ett kvitto och sedan ska det godkännas av überstorbahnführer innan jag får tillbax mina stålar! Jättepraktiskt! Ytterligare information som de inte talat om...

Nu ska jag ringa till hyresvärden och få dem att komma hit och fixa avloppet i badrummet. Det svämmar liksom över lite när man duschar! Dessutom ska jag se om de kan fixa med porttelefonen så man kan släppa in eventuella gäster utan att behöva ta hissen ner och göra det fysiskt på plats...Hoppas verkligen att det inte är surkärringen M som svarar. Världens mest osympatiska människa. Vad man än vill så är hon sur och otrevlig och ABSOLUT INTE tillmötesgående/ förstående när man har synpunkter!

fortsättning följer...

Det gick smärtfritt!!!!!!! Slapp satkärringen och fick istället prata med en riktigt trevlig människa!!! (händer inte så ofta när man ringer värden ska jag säga!) Beställde rörmokare som skulle ringa upp (på mobilen eftersom hemluren fortfarande inte funkar!) och beställde porttelefoni inkopplat på hemnumret (när Felia fått igång det!) Så nu har jag gjort allt som jag kan just nu...Resten av dagen väntar studier...TJOHO!!!!!!!

Uppdaterat 16.45....

Telia ringde just och berättade att telefonen nu funkar igen!!! Ibland går det fortare än förväntat.

Sitter och traglar mig igenom seminariefrågorna tills imorgon. Blir ganska hafsigt men jag hinner nog klart om jag tar mit i kragen :-)
12 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Ny lägenhet

Nu har vi flyttat. Gick väldigt smärtfritt faktiskt trots att hissen på förra adressen pajjade vilket även den ena hissen på nya adressen gjorde! Tydligen är de inte till för att användas konstaterade flyttgubbarna...

Det är ju rätt skönt med flyttfirma. Man slipper bära och man slipper packa ömtåligt gods (dvs allt köksporslin, glas och en jäkla massa prydnadssaker). Nackdelen är att de inte riktigt lyssnade på allt man sa och att en del saker som egentligen skulle slängas fick följa med till nyg lghn.

Internet funkade utan problem vilket inte telefonen gjorde/gör. Kopplade in den på det uttag som gick att komma fram till. Visade sig senare att det uttaget inte funkade alls...men naturligtvis hann jag ringa till Felia och sitta i telefonkö i sammanlagt 45 min..på mobilen! Halva tiden i kö eftersom klantaschlet på kundservicen kopplade mig fel, dvs sist i kön till kundservice igen(!) istället för felanmälan. Kompletta idioter.

Nu kan man i alla fall ringa ut men om man ringer till oss får man höra en röst som säger att telefonnummer xxx xx xx inte är i bruk! Så felanmälan kvarstår...ska åtgärdas så fort de har tid...men man får fortfarande betala fullt abonnemangspris för "ni kan ju i allafall ringa ut"...

Ett av de stora problemen just nu i den nya lghn är att flera skåpdörrar inte förblir stängda utan öppnas heeeela tiden! Fruktansvärt irriterande. Så idag knatade jag bort till centrum, in i järnaffären och införskaffade nya magnetlås. Det är inte helt gratis får jag lov att säga men otroligt bra att ha! Vi har redan hittat Alma sovande i gubbens garderob...
11 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
12 timmar kvar

Imorgon kl 8 kommer flyttgubbarna..då är det dags för den stooora flytten. Allt är mer eller mindre klart. Håller på att tvättar det sista som får bli nerpackat imorgon bitti.

Fick en otrevlig överraskning idag när det visade sig att relokationsansvarige glömde berätta för oss att vi måste sköta flytten av elabonnemang själva. Det är 1 mån uppsägningstid dvs en mån extra kostnad. Så i morgon måste jag jaga rätt på elmätaren för vår lgh. När byggarna sätter igång kan ju priset skena iväg!

Var på IKEA igår, kul för mig och som vanligt mindre kul för plånboken. Trots det handlade jag nästan ingenting. Det dyraste var den lampskärm som finns att beskåda ovan och den passade ju inte alls! Alldeles för stor, typiskt! Ska åka till IKEA och byta den mot en mindre imorgon tänkte jag.

Kungsängen L kommer hit och hämtar lite garderobsinredning som jag tror att jag inte behöver..hoppas att det är så oxå!

Ska försöka hinna med att plugga lite också. Måste ju läsa en bok och svara på frågor till seminariet på tisdag, såååå tråkigt!

Nåväl, nu ska jag gå ett varv och kolla vad som är kvar, förbereda några lådor tills imorrn och sen ska jag...koppla ur modemet. Så nästa gång jag skriver här bör bli imorgon på min nya adress...Can´t wait!!!!!!!!!

P&K
8 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Två dagar kvar...

Packningen inför flytten närmar sig sluttampen. Nu är det bara badrummet kvar samt lite "småplock". Ett och annat skåp här, en låda där och sen är det klart!

Nästa projekt blir att ställa alla kartonger så man kan ta sig fram ordentligt. Som det är nu får man kryssa fram mellan travar av lådor. Inbrottstjuvar beware! Vi har fällor överallt!!!!!!

Idag har jag varit på studiebesök. Infon vi fick innan var följande. Kl 9.15 ska ni infinna er på Glashus Ett i Hammarby Sjöstad. Vi slutar ca 16.30. Jaha...det var ju bara att pallra sig dit via Gullmars och tvärbanan. Möttes av flera lika förvirrade kamrater.

Dagen började med en intressant (jo faktiskt!) föreläsning om miljöanpassade lösningar i H.S. Vissa grejer var faktiskt riktigt coola och andra mest smarta. Därefter visade det sig att vi skulle åka buss genom ett gäng förorter. Först ett gäng söderförorter; Järla sjö, nacka, Årsta, Enskede osv...sedan över Tranebergsbron; Alvik-Olofslund-Nockeby-BROMMA-Vällingby-miljonprojekten-Sundbyberg-Solna. Resan fortsatte vidare in till stan, men jag klev av i Solna C.

Det vart faktiskt ganska intressant. Guidade min vän A-L genom Brommakvarteren där man lubbat omkring som knodd. Åkte förbi min högstadieskola som ser exakt likadan ut idag som den gjorde för 15 år sen...är det bra eller dåligt?

Efter detta kom jag hem till taikonlägret där man får skutta in över kartongerna. Var en duktig flicka och sorterade bokhyllan i A:s rum. Blev tillslut en sopsäck med rot. Men då har jag kastat mycket som jag i vanliga fall kanske hade sparat...men men inte sörja över det.

I morgon ska jag till IKEA med L&L samt till Kista för sushilunch. jumjum!

P&K

Nya flyttbilder finns att beskåda i albumet!
6 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Välkommen till familjen Tajkon

Nu har jag och Linda äntligen "pratat ut" om vad som egentligen ledde till avsaknaden av kontakt de senaste åren. Så nu är det utrett, vi har båda delgivit vår syn på saken, konstaterat att myntet alltid har två sidor och nu kan vi gå vidare och dra ett streck över eländet! BRA!

Uppdatering Operation Fly(k)tten från hönsgården. Lägenheten börjar sakta anta formen av ett kartongförråd. Idag har jag gått lös på stora klädkammaren och nu är den mer eller mindre tom på grejer som ska med i flytten.

Efter detta projekt som tog hela förmiddagen (måste ju besluta om vilka kläder som ska vara kvar och vilka som ska doneras/slängas bort och det tar tiiid!). Så..efter detta förmiddagsprojet gick jag lös på mina lådor i skrivbordet. Där var det betydligt lättare att slänga saker må jag säga! Man samlar mycket rot! Det var mest gamla räkningar och andra löspapper...hittade en bouppteckning från en släktig. Den åkte den också men jag sparade lite korrespondans mellan en väldigt nära släkting och Tingsrätten. Man vet aldrig när det kan behövas!

Hittade artikeln om mina kissar från Aftonbladet 1998. Måste försöka jaga rätt på bilden till den, har bara själva artikeln. Alma drömde en mardröm igår. Vanligen ligger hon och gnyr men den här gången skrek hon rätt ut!! Jätteobehagligt! Är rätt säker på att det är mardrömmar för så fort hon vaknar vill hon krypa upp i knät och få tröst...

Inga bilder än idag eftersom kameran har varit på resande fot med Axel.

Fortsättning följer....

P&K
3 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Senare samma kväll..

13 kartonger hann jag med innan jag ledsnade! 9 kartonger hälften böcker hälften handdukar/sängkläder. Därefter två lådor med filmer och cd-skivor tätt följt av en låda med campingprylar och en låda med mina nya kuddar+ lite annat rot.
Men nu är bokhyllan tom, skåpen i hallen är tomma så när som på tvättkorgen.

Imorgon är planen följande:
*stora klädkammaren
*städa ur skafferiet
*sortera och packa kläder som inte behövs under veckan.

Det lär ju fylla upp en hel dag...Om inte kan jag ju alltid jobba lite på seminarieuppgiften som ska vara klar om en vecka. TROLIGT!

Kissarna gillar ialla fall alla kartonger. Det är mycket spännande. Alla lådor har undersökts mycket noggrant och godkänts. Även den tomma bokhyllan har inspekterats av samtliga hårbollar vilket kan ses på bilderna i fotoalbumet.

P&K
2 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
Flykten från hönsgården..

Skrev tenta imorse, på 50 minuter! Kan vara rekord...Naturligtvis är jag inte hemma när omtentan går, måste vara i Kalmar då, annars får jag ta igen den helgen nästa år! Känns inte så aktuellt.

Åkte till Lindas jobb Coop för att köpa en bok som hon lagt undan...det blev några saker till :-D Några kuddar till soffan och lite nya gardiner. Blir nog fint.

Efter shopoholic-attacken åkte jag hem och började packa..................Har lagt upp en ny fotomapp där den som vill kan följa flytten. Hittills (efter ca 1,5 timmar) har jag packat ner nästan alla böcker och sängkläder, är uppe i 7 proppfulla kartonger redan. Är glad att jag inte ska bära dem..de är svintunga! Hoppas bara att de håller. Packade hälften böcker hälften mjuka grejer. Blir nog två kartonger till för böcker, cd och dvd..och videofilmer. Det är lätt att glömma hur mycket filmer man har eftersom de är gömda bakom skåpdörrar. Fyller lätt en kartong med bara videofilmer.

Adressändringen gick förvånansvärt smärtfritt. Åtgärdat och klart och ska gälla from nästa fredag. Fick skriva nya adressen på kuvertet när jag lämnade in tentan idag.

Uppdaterar snart!
2 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar
USCH!

Det blev ju en bra start på den första dagen i mars! IINNTTEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Började med att jag kom på att nytt p-märke till bilen måste införskaffas pronto! Annars får man p-böter och det vill jag inte ha! Det var ju bara att dra på sig dojjerna och knata iväg till affären...400:- fattigare blev man för det.

Skickade gubben till centrum för att lämna in adressändringen enligt order från flyttfirma Buffel och Båg. Bara ett liiitet problem. Det postkontor som har legat där hade ju naturligtvis stängt nu vilket jag inte visste. Måste ha skett hyffsat nyligen, eller va fan vet jag? Det fanns där i höstas i allafall!

Naturligtvis är det MITT fel att kontoret är nedlagt! Axel ringer och skäller på mig för det ????

Går in på nätet och där står det att man fyller i sin blankett på nätet och sedan skickas den hem till dig för påskrift. Sedan ska den skickas tillbaka dit den kom ifrån. Ytterst smidigt! Hört talas om e-legimitation? (ja, jag vet att det inte heter så!)

Men jag började fylla i blanketten på nätet och när jag kommer fram till beställ visar det sig att man faktiskt kan slippa postgången tur/retur om man betalar direkt! *förvånad*

Det ville jag naturligtvis göra och blir förflyttad från Adressändrings sida till bankens. Naturligtvis går inget smärtfritt. Har inte täckning på kontot! Här kommer det en väldig massa svordomar som jag inte vill upprepa. Fick föra över pengar från ett annat konto och lösa problemet imorgon istället!

Fler dåliga nyheter är att omtentan till den tenta jag kommer missa imorgon är den 21/4 och då är jag INTE HEMMA! Ska va i Kalmar den helgen. typiskt.

Träffade dessutom flyttansvarige i trapphuset efter att jag varit och handlat. Frågade än en gång "När får vi tillgång till lägenheten?". Inte helt oväntat blev svaret "Jag vet inte".
Nähä, vilken suprise!!!!!!!!!! Som vanligt kan hyresvärden inte komma med information mer än två dagar i förväg. Antar att vi får veta kvällen innan att flytten blivit uppskjuten...det vore inte helt otippat med tanke på facit så här långt!

P&K
1 Mars 2007  | Länk | Mars | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida