Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


I´m a bussbitch!!

Jag är en riktig bitch på bussen har jag kommit fram till. Jag är helt samvetslös när man ska kliva på bussen. På morgonen för att jag vill ha (helst) ett dubbelsäte för mig själv så jag kan sitta bekvämt och sova :-D Är det fullt flyttar jag naturligtvis min väska om det kommer nån som vill sitta, annars inte!

På vägen hem samma visa. Men där kan det handla om att man inte vill ha ståplats på bussen! Detta för att bussen A) går längs motorvägen B) busschaufförer generellt kör som idioter och jag har ingen lust att leka projektil genom bussen. En liten fuling jag gör när det är många som väntar är att gå förbi hållplatsen (och därmed kön) och sedan vänta i "bussens riktning". På så sätt kan jag komma in från höger, i början av kön och därmed få en åtråvärd sittplats. Hehe, man får inte va dum!

Idag har det fullkomligt vräkt ner. Handledaren var tillbaka från semestern. Tog mig en svängom i sydöstra delen av kommunen idag som omväxling. Lämnade av ett protokoll som ägaren tjatat om i snart en månad.

Fick lära mig hur man skriver ett 16 §-tillstånd. Fick inte skriva under med mitt namn (har inte befogenheter än) men det är jag som skrivit hela med hjälp av min underbara kollega Helena.

Blev inbjuden till en tjejkväll på fredag. Är naturligtvis inte hemma då...som vanligt! Kul att bli tillfrågad iallafall.

Vissa dagar flyter det så bra med bussanknytningarna. Idag var en sådan dag. Gick från jobbet 16.35, bussen stog inne, vid D.S. 17.48, anknytningsbussen rullade in när vi klev av den första, vid rondellen hemma 18.05. Skönt att komma hem lite skapligt.
24 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Hur kan man vara så trött!?!?!

Finns ingen höjd på tröttheten idag! Sov skitdåliga i natt. Ingen djupsömn utan bara slummer. Nu väntar jag bara på att timmarna skall gå så att jag kan få gå och sova. För jag kan ju inte gå och lägga mig 19.30. Det vore ju urlöjligt!!

Idag har jag lämnat en intresseanmälan på ett hus som är till salu. De vill ha en massa pengar och en hyresrätt exempelvis i Solna. Och som av en händelse så har vi en hyresrätt där!! Så nu har jag skickat en beskrivning av vår lya till mäklaren så får vi se vad säljaren tycker. Om de tycker att det är intressant får vi komma på visning. Spännande värre!!

Annars en lugn men regnig dag på jobbet. Hyfsat väder fram till tolv. Efter det bara eländigt regn. Åkte ut till ett ställe vars ägare misstänks för djurplågeri. Får se vad som blir av det. Det är inte vi som anmält utan någon annan. Fick det bara för vår kännedom. Ingen vanvård eller så men "hårdhänt behandling" eller vad man ska kalla det.

23 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Värme

Igår var vi hos familjen W ett par timmar innan fotbollen. Det var ohyggligt varmt i solen så vi satt mest i skuggan där det var lagom varmt. Sen hastade vi in till stan för 2 timmar av DIF-Elfsborg. Såg ut att bli en förlustmatch men en osannolik vändning under sista typ 5 minuterna ledde till seger. Niiccee!!

Körde A och Stefan till Sumpan för öldrickande med Jonas och Anders. Linda och jag åkte till Solna för sushimiddag. Jumjum. Körde Linda till Hässelby där hennes bil fanns. Åkte hem, kollade på film. Somnade som en sten vid midnatt. Vaknade med ett ryck när en inte helt nykter A kom hem.

Imorse tänkte jag sova länge länge länge....Som vanligt när jag planerar att sova länge vaknar jag typ 8 och är klarvaken. Och som vanligt kommer jag vara uppe ett par timmar för att sedan somna om i soffan...Varför ska det vara så svårt att somna om ett par timmar när man faktiskt kan?
22 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
ÅÅååååhh heeelg!!

Inte för att jag har jobbat vansinnigt hårt den här veckan (fast jag kanske borde) så ska det bli skönt med lite helg. Idag har jag hängt med Helena ut på inspektioner och lärt mig lite nya grejer. En av dem är att vi är värdelösa på att orientera oss efter enbart fastighetskarta...Tur att man kan göra u-svängar!

Resten av denna dag ska jag ägna åt att brodera. Sen ska jag nog äta lite glass och fruktsallad om jag orkar ta mig till affären lite senare (mycket tveksamt, kanske skjuter upp det tills imorgon!)

Fridens liljor!!


ps. väntar fortfarande med spänning på att få veta hur smart DU är!!!! (se länk från 10/7)
20 Juli 2007  | Länk | Juli | 3 kommentarer
Torsdag, imorgon fredag, snart helg

Imorse hade jag två besök inbokade. Det ena avbokades av hästägaren, för andra gången. Ytterligare nån lam ursäkt. Besök nummer två var hos en kvinna vars hus brunnit. Såg jäkligt trist ut övervåning och vind totalt utbränt. Bara att riva och bygga nytt.

På eftermiddagen följde jag med Helena, den nya tjejen (som "snott" "mitt" kontor), på ett klagomålsärende. Blev en snurrig eftermiddag. Vi kom dit när det var totalt kaos. En person skulle hämta hem sin häst vilket tjejen som ägde stallet opponerade sig mot. Skrik och gap. Vi var först lite oroliga att vi skulle behöva ringa in polisen men det behövdes aldrig. Och tur var väl det eftersom varken jag eller Helena kan numret till polisen (eller till kontoret för den delen!). Tittade på deras djur. Grisar som inte såg mycket ut för världen. Fyra får varav två varken sett pälsklippare eller klövklippare på väldigt lång tid. Hästarna såg vi bara på håll. Och det var lite synd. För vi hann inte mer än därifrån förrän det ringde en person och frågade varför vi inte tittat på hästarna. Tydligen skulle de inte ha varit hos en hovslagare sen i vintras! Ska ske var 6-8:e vecka! Ska se om jag kan åka förbi och titta på hästarna nån annan dag.

Satt och filosoferade en stund innan det var dags att åka hem. Nu ska jag tvätta kläder. Imorgon är det fredag. Blir inte en så lång dag tror jag. Sen ska det bli skönt med helg för jag har ju jobbat så hårt denna vecka, alla tre dagarna ;-D
19 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Semestern slut :-(

Dags att jobba igen efter att ha varit ledig sedan 2 juli. Inte skoj! Framför allt inte eftersom vi kom hem från Skåne kl 4 i morse och jag måste gå upp 6. Men det ordnade sig hyffsat bra genom att jag satt/låg i baksätet med sovsäck och kuddar. Man sover inte kanon när man försöker ligga ned insnurrad i bältet men det genererar lite sömn om än stötvis.

Vi åkte alltså till Skåne i lördags kväll. Regnet öste ned och trots att bilen stog utanför porten vart vi komplett dyngsura! Åkte ned till Blekinge först där vi skulle se på trädmåsen. Visade sig att det var liiiite blötare på marken än vad vi trott. Gummisar i bilen där de inte gör någon nytta! Tygskor på fötterna är ingen höjdare när man ska gå på leriga, blöta sanka kobetesmarker!! Hade oxå det enda paret jeans jag hade med mig på kroppen. Lerig upp till knäna! Hittade måsen gjorde vi iallafall tillslut. Kryss 304.

Resterande tid spenderades i Skåne på diverse lokaler. Inga fler nya arter, inte ens för säsongen, sågs under helgen. Många foton togs som vanligt. Finns att beskåda för den som vill se.

Sov på hotell Ibis både mellan sön-mån och mån-tis. A hade så nära ryggskott man kan komma utan att ha det så vi tyckte att det var säkrast att sova i en säng.

Fotboll fick avsluta semestern. DIF mötte malmö i malmö. Slutade 1-1. Konstaterade att det ÄR svårt att begripa vad vissa skåningar säger. De borde komma med textremsa!

Imorse fick jag ta bilen till jobbet eftersom jag valde att somna om i soffan tio minuter innan jag skulle gå hemifrån. Vaknade 45 minuter senare...Blev dock en kort dag. Har inte längre något kontor eftersom den nya vikarien har börjat. Satt på handledarens rum ett tag. Blev störd av konstanta strömavbrott. Skitirriterande!! Startade om datorn tre gånger på 10 minuter + att allt man gör som inte sparats får göras om. Gav upp vid tolv när jag insåg att den fil som jag behövde enbart hade sparats på skrivbordet och inte längre gick att finna. Nu är jag hemma och ska försöka hitta filen på min dator. Hoppas att den finns här. Vill inte skriva om min lista med över 400 fastigheter. Det tar fasligt lång tid!

Har beställt en bok som jag för närvarande har lånat från biblioteket. Insåg att jag vill ha ett eget ex. Kommer om en vecka.
18 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Solen, jag ser soooolllleeeennnn!!!!

Idag är det soligt. När jag gick upp var himlen klarblå. Betyder att jag kan få någon dag till med fint väder innan semestern är slut.

Ikväll bär det av till Skåne. Kattvakt denna gång är min underbara vän Linda!! Två dagars skådning, söndag o måndag, fotboll (Malmö) på tisdag sen rejsa hem o åka till jobbet på onsdag morgon...pigg som en mört.

Idag ska jag nog mest softa, jobba på mitt broderi och sedan packa (och kanske städa lite). Sitta i eftermiddagssolen på balkongen, insmord med solskyddskräm :-D

Kvällens middag intogs på Texas Long Horn i Sumpan. Gott gott.
14 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Fikat i Solna

Jag har lärt mig nåt nytt idag. Hur man ändrar typsnitt och färg på texten. Igår visade gubben min hur man gör länkar. Kul kul!

Idag har jag träffat Marie och sonen, aka Kungen, i Solna för lunch och lite shopping. Hade jättetrevligt! Hann med en fika oxå innan de 2/3 av familjen W var tvugna att åka hem till sista tredjedelen W. Kungen e en störtskön liten kille. Åt nektarin så det stod härliga till. Vi bestämde att vi skulle grilla nån kväll här framöver. Efter en snabb flukt i almanackan kom vi fram till att nån helg i slutet av augusti nog funkar...Nu i helgen är vi borta, nästa helg ska våra respektive gå ut, helgen efter det ska vi till gubbens farsa norröver, och nästkommande två helger efter det ska familjen W på diverse bröllop! Och vardagskvällar är inte att tänka på när jag jobbar! Trött som få och dessutom kommer jag ju hem sent varje dag.

Kom hem efter rundan i SC med ett par nya örhängen i väskan. Svårt att inte handla nått :-D Började ta fram lakan för att bädda rent. Kom dock inte så långt...Ska fortsätta om ett tag när krafterna kommit åter.

Bidrar med en bild på kungen från midsommar

IQ-test. Här är länken igen till IQ-testet. Eftersom frågan har ställts vad jag fick för resultat kan jag meddela att jag fick 119, vilket tydligen skall vara "övernormalt". Hehe, bara för att man är blond behöver man inte automatiskt vara inte så smart!

13 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Banker är lustiga...

Förra gången vi sökte lånelöfte gick det bra trots att jag bara hade studielånet som inkomst och A har en långtids- men inte fast anställning. Då skulle vi kunna låna närmare 2 mille.

Sökte nytt lånelöfte igår eftersom det gamla gått ut. Ungefär samma förutsättningar förutom att jag är anställd på vikariat (men får ut typ samma summa pengar som CSN). Men nu får vi inte låna alls!! Samma bank som gav oss lånelöfte förra gången dessutom!! "Vi lånar inte ut till de som inte är fast anställda" Nähä, men förra gången gick det bra !?! Ingen fråga om hur långt anställningen sträcker sig eller nåt sånt. Bara nej tack. De pengar jag fick från studielånet dög inte (åt vissa banker som vi sökte hos) och nu när jag faktiskt tjänar riktiga pengar så duger inte det heller. Jag blir så trött. Tror jag ska börja spara mina pengar i madrassen.
12 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Krasslig

Mmm..igår var jag pigg som en mört, eller inte. Fick huvudvärk som bara blev värre. Vi drog iväg en stund till Hjälstaviken för att skåda lite fågel. Fick två nya årskryss samt yrsel (pga huvudvärken + värmen antar jag)

Har sytt lite mer på borderiet. Det går framåt men jag blir inte klar innan semestern är slut, vilket är om en vecka. Börjar jobba igen på onsdag. Så här i efterhand hade det inte varit dumt att ta hela nästa vecka oxå...

11 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Hur smart är du?

Hittade detta som man kan roa sig med i det inte allt för vackra sommarvädret:

IQ-test.

10 Juli 2007  | Länk | Juli | 2 kommentarer
Och regnet bara öser ner

Varför ska min semester alltid regna bort. För första gången på jag vet inte hur länge har jag officiell semester. Förra veckan hade vi i och för sig fint väder i norrland men den här veckan verkar bara regna bort. Väderleksprognosen utlovar inte direkt nån sol förrän kanske i slutet av veckan. sååå trist!
9 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Semester i Norrland

Resan började alltså den 1 juli vid lunchtid. Vi begav oss norrut i vår inhyrda Golf från Europcar. Första stoppet blev utanför Gävle där vi tittade på en brednäbbad simsnäppa. Jag firade glatt mitt 300:e kryss (vilket visade sig vara helt fel). Sedan blev det en lång transportsträcka till Järpen där vi snabbt skulle "hänga in" en vitnäbbad islom som simmat runt i vattendraget i flera månader. Enligt uppgift skulle den finnas 500 meter norr om den gamla bron i Järpen. Vi letade högt och lågt men hittade ingen islom. Klockan var rätt mycket och vi bestämde oss för att återvända tidigt på måndagsmorgonen. Istället åkte vi till en annan lokal för att leta efter hökugglor som skulle häcka där. Även här tog letandet mycket längre tid en beräknat men tillslut hittade vi både föräldrar och den unge som fortfarande satt kvar i boet (se bild).

Tidig gryning (fast det blir ju aldrig riktigt mörkt på sommaren..) återvände vi till islomlokalen. Letade högt och lågt igen utan resultat. Tidsschemat för resan gick åt skogen. Vi hade väl mer eller mindre gett upp och var på väg i bilen över den nya bron när jag såg nåt stort vitt fågelformat söder om den nya bron (som ligger söder om den gamla). Vi hittade en grusväg ned till vattnet och mycket riktigt, där ligger lommen som vi letat efter 1 km från den plats där den hållit till de senaste veckorna. Vi tog några bilder som blev hellre än bra. Försökte också rädda en fiskmåsunge som jag trodde hade en fisklina snurrad runt benet. Men efter att ha fångat in den visade det sig bara vara gräs.

Ytterligare transportsträcka ledde oss till Stekenjokk, där vägen når som mest 876 m över havet. Spenderade ganska mycket tid där och såg en del fina fjällarter. Stannade sedan till i Saxnäs där vi åt rödningklämma (röding i tunnbröd) något som jag tjatat om sedan vi var där för två år sedan (då var det stängt). Gott gott. Blev ett traditionsenligt stopp (tre besök på tre år) vid trappstegsforsen för obligatorisk fotografering.

Efter mer bilåkning kom vi tillslut fram till Tärnaby (I. Stenmark, A. Pärsson, J. Byggmark = slalomåkare) där vi inkvarterade oss i en liten vandrarhemsstuga. I Hemavan någon mil från Tärnaby fanns en nordsångare som vi lyssnade på en stund. Sov som två små stenar till halv åtta på tisdagen.

Tisdagen spenderades i stort sett till fullo i bilen då vi skulle ta oss upp till Kiruna. Det är många mil som tillryggalades under den dagen. På vägen upp till Kiruna fick vi rapporter om att blåstjärten varit tyst under natten mellan måndag och tisdag (=ej återfunnen) och att dvärgsparven hittats död. Dessa var våra primära målarter i Kirunatrakten varför denna info kändes mindre rolig. Men vi gav inte upp för det!

Nu börjar skådning utan nåd (=mycket skåda, lite sömn). Först ett stopp på en lokal där det skulle finnas lappmes med ungar i en holk. Holken var dock tom och det visade sig att ungarna flugit ut dagen innan vi kom dit. OSIS!! Efter att ha vandrat runt i skogen bland inte så få mygg (Djungelolja rockar!) åkte vi in till Kiruna.

På turistbyrån fick vi en förteckning över hotell/vandrarhem i stan indelade i olika prisklasser (300-600, 600-800 osv). Började ringa runt till hotellen i prisklass 1 (billigaste) men ALLA hade priser över högsta priset i klassen!! "Sommarpriser gällde". Men vi satt med sommarkatalogen för 2007. BUFFEL OCH BÅG! Tillslut hittade vi ett hotell som gjorde reklam för rum från 680kr. På plats frågade vi om de hade rum för 680 kr och fick svaret "Ja, fast det kostar 700". Eh, jaha?!?!?! Vi tog det iallafall för nästkommande två nätter.

Åkte till lokalen för blåstjärt och rekade, slumrade en stund i bilen. Oljade in all oskyddad hud med myggmedel och begav oss ut i terrängen. Hittade några lavskrikor i skogen. Otroligt charmig fågelart! Tog oss upp till nederkanten av den brant varifrån man hört blåstjärten. Klockan var runt midnatt och det enda vi hörde var myggen. Stötte på en annan skådare som gav upp strax innan 01. Knappt 10 minuter senare började fågeln sjunga! Lyckan var total! Inte ens myggen som bet oss genom byxorna kändes störande.

Fulla med adrenalin orkade vi med (nåja nästan iallafall) skådning fram till lunch på onsdagen då vi fick tillgång till hotellrummet. Sov ett par timmar, åt god middag (renskav) på restaurang, somnade gott igen vid niotiden.

Torsdag morgon, uppe med tuppen 02.30. Åkte iväg till Abisko. Strax norr om Björkliden träffade vi på en kvinna gående med massa packning. Hon hade gått från Riksgränden (1,5 mil!) och var på väg till sin familj i Björkliden...Hon berättade om sin makalösa flygresa för att ta sig dit från USA, typ 6 byten eller nåt sånt. En typisk storstadsmänniska. Hon trodde att det inte var så långt att gå mellan orterna. Nädå, det är bara typ 3 mil!! Vi fick 200 NOK för besväret.

Efter det stannade vi till vid Stordalens naturreservat. Därefter blev det en fjällvandring strax norr om Abisko. Vi var väl ute mellan 6 och 11.30. Fikade vid en fors nedanför ett vattenfall. Jättevacker utsikt.

Efter att vi tagit oss tillbaka till bilen åkte vi söderut igen, lunchade vid en fors längs vägen. Åkte till en annan plats för att göra ytterligare en vandring. För att komma upp på fjället kunde man åka sittlift. Det visade sig dock att det kostade 130 kr per person och att vi bara kunde vara uppe i tre timmar om vi skulle med liften ner så det blev ingen vandring där. Tog en tur till Narvik i Norge istället. Helt meningslöst, men åt en god och dyr glass. Åkte tillbaka till Kiruna. Åt middag på O´Learys som i stort sett var den enda restaurangen som inte var pizzeria.

Sista dagen. Skulle börja dagen med att inta hotellfrukosten som enligt informationen öppnade 06.30. På dörren till serveringen står det dock 7.30...ingen höjdare. Vi blev inte så glada för det. Vi begav oss till Kalixfors skjutfält som vi besökte på onsdagen. Hittade inget spännande och åkte tillbaka till hotellet vid 9-tiden. Åt sen frukost eftersom de fortfarande hade öppet.

10.20 knackar hotellpersonalen på dörren för att informera om att utcheckningen var kl 10. Det lustiga är att vi fick info när vi checkade in att det var kl 12, och i informationsbladet på rummet och i receptionen stog det kl 11...Inte så bra koll får man säga. Dessutom fanns det inget varmvatten när vi skulle duscha sista morgonen.

Tog oss till flygplatsen, lämnade bilen. Tog oss igenom säkerhetskontrollen (irritationsmoment som vanligt), trängdes i en varm vänthall som inte var anpassad efter antalet väntande. Dessutom var båda planen som skulle gå något försenade...Sov under hela flygresan. Fick vänta 1,5 timme på flygbussen mot Brommaplan, vägra åka taxi!! Ingen lust att släpa alla grejer på SL. Hemma strax innan sju.

Summa sumarum en mycket trevlig resa med förhållandevis fint väder hela tiden. Visst regnade det en del men då satt vi i bilen! 4 nya arter och en hel del nya för året. Jag passerade 300 arters gränsen!!

8 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar
Hade tänkt att skriva om semesterresan...

...men idag fick jag veta att en god vän har drabbats av ett allvarligt sjukdomstillstånd. Som Glimmis skrev för inte allt för länge sedan. Det drabbar inte mig och de som jag känner och bryr mig om. Men det kan faktiskt hända och man kan bara maktlöst titta på. Sinnesstämningen blir ungefär som dagens väder när man får sådana här "nyheter".

Reserapporten får som sagt vänta tills imorgon. Känns inte rätt att skriva om det idag. Den som vill kan dock titta på bilder från resan under mappen Norrlandssemestern.

7 Juli 2007  | Länk | Juli | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida