Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Ur led är tiden

Idag hände det en grej som blev så sjukt skum, nästan som twilight zone. Hade ett besök bokat kl 10. Var där prick tio. Besiktigade en djurtransport och genomförde en djurskyddstillsyn. Sen bjöd djurägaren på fika och vi satt och pratade om hennes hästar och hundar. När klockan i köket visade halv tolv började jag samla ihop mig. 12.20 åkte jag (kvinnan var vääääldigt bra på att prata!). Hade glömt mobilen i bilen. Mamma hade ringt så jag ringde henne. Tyckte att det var lite konstigt att hon var på kontoret mitt i lunchen. Kom tillbaka till kontoret. Konstigt att ingen satt i fikarummet mitt i lunchtid. Gick in på mitt kontor. Där låg en lapp från min kollega att han varit tvungen att åka då han hade bokat besöket vi skulle på till kl 14. Tyckte att det var lite konstigt att han åkte så tidigt. Klockan var ju bara halv ett och det tar typ 30-40 minuter att köra. Nu förstår ni kanske vad problemet var....SOMMARTID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Första dagen på arbetet efter omställningen till sommartid. Det betyder att ALLA klockor på jobbet som inte ställs om automatiskt visade en timme fel. Jag litade ju på djurhållarens klocka, som gick efter vintertid. Min mobil gick efter vintertid, likaså klockan i bilen. Men på datorn på kontoret gick den rätt. Men då var allt så snurrigt så jag var tvungen att gå och fråga en kollega vad klockan var! Jag trodde att jag var tillbaka i "lagom" lunchtid vid halv ett, men i själva verket var klockan 13.30! Dra på trissor!!!

Lustigt var också att det var flera på jobbet som undrade vart jag tagit vägen men det var INGEN som ringde och frågade. Inte för att det hade hjälpt eftersom mobilen låg i bilen, men ändå!

En liten god gärning hann jag med på vägen hem. Vid avfarten från stora vägen gick en ung man med tummen uppe. Tyckte synd om honom för det är 8 km att gå till närmsta samhälle. Plockade upp honom så han slapp gå, pojkstackarn! Upptäckte också att man är GAMMAL! Tyckte att han såg ung ut, typ årskurs 6. Han gick i ÅTTAN *ler* Tidigare i år har jag haft två praktikanter med mig. Båda verkade vara i 13-15 års åldern. Den ena gick sista året på gymnasiet *hmm*

Förövrig anser jag att vissa Stockholmspolitiker kan dra åt h*****e! Bygga en arena på Järvafältet? Eller Akalla? Eller Hjulsta? NEJ TACK!!!! IDIOTER!

PS Alma är hemma nu. Var inte sig själv igår men idag börjar hon återgå till sin normala prinsesstatus. Satt alldeles nyss och pep vid verandadörren :-D DS
31 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
Alma får komma hem!

Ikväll får vi hämta hem Alma från djursjukhuset där hon har vistats sedan fredag eftermiddag. Exakt vad hon har råkat ut för som gett denna kraftiga allergiska reaktion är det ingen som vet. Men det spekuleras i ormbett/getingstick. Förvisso tidigt på säsongen för dessa djur men hon kan ju ha stört en sovande orm eller sömniga jordgetingar. Vem vet? Huvudsaken är att hon är på bättringsvägen. Ska få äta kortison ett tag till, vet ej hur länge, och få ögonsalva. Det har varit en extremt jobbig helg.

Idag har Aurora träffad grannens hankatt igen (Tudor tror jag att han heter). Sist hon träffade honom fick jag ju hämta henne på grannens veranda *pinsamt*. Nu satt han på fönsterbrädan på verandan och Aurora satt på insidan och mjauade högt. När hankatten fick syn på mig sprang han ner. Satte på Aurora halsbandet för att se om hon skulle våga gå ut (trodde inte att hon skulle lämna verandan). Men hon sprang ut rakt mot den andra katten!! Sen satt dom å stirrade på varandra i typ 5 minuter med fluffiga svansar. Till slut tyckte nog Aurora att hon var lite väl långt hemifrån som hon sprang hem. Kvar på muren satt Tudor och tittade efter henne, länge. Sen vände han på klacken och gick hem till sitt. Sommarromans??

Idag är det allsvensk fotbollspremiär. Djurgården möter Norrköping ("Peking") borta. Vi ska självklart dit! Åker om en dryg halvtimme. Det var ju nära att vi fick ställa in. Vill ju inte lämna stan om Alma skulle ha blivit sämre, men nu när hon ska få komma hem känns det betydligt bättre!
30 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
Alma är inlagd på djursjukhuset Albano

Idag fick jag en akutremiss till djursjukhuset Albano eftersom Alma inte svarat tillfredsställande på de mediciner hon fått. På Albano togs beslutet att lägga in henne till att börja med över natten. Detta för att veterinären vill behandla med kombinerat antibiotika och kortison. På djursjukhuset händer det alltid mycket saker. Jag tycker att det är EXTREMT jobbigt när andra människor kommer in med djur som ska avlivas. Idag var det TVÅ sådana under den tiden jag väntade. Först en liten papillion, sen en golden som kom in akut. Den hunden fick dom bära in från bilen. Hunden var döende. Det var två gamla hundar men det är fruktansvärt jobbigt att se de upprivna och gråtande ägarna. Jag skulle aldrig kunna jobba på djursjukhus!! Anyways, Alma är inlagd och förhoppningsvis hjälper den medicin hon får nu. Det är ingen som hajjar vad det kommer ifrån. Vi misstänker att hon kanske har blivit huggormsbiten, men det borde ha synts direkt efter att hon kom in utifrån i måndags.

Kan bara hålla tummarna att hon blir frisk. Tur att försäkringen finns...men jag skiter i vad det kostar. Bara hon blir frisk!!
28 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 1 kommentar
Alma är sjuk :-(

Igår morse upptäkte jag att min lilla katt Alma såg ut som hon gått några ronder mot Tyson. Hon var extremt hängig och ur ögonen forsade klägg. Efter en funderare beslutade jag mig att ta med Alma till jobbet och försöka få tag i en veterinär. Vi har egentligen djurförbud på kontoret sedan 1 januari i år men min chef var snäll så Alma blev ett litet undantag. Hon skötte sig så bra, sov mest hela dagen och sa inte ett pip. Fick en tid halv elva hos vet.klinkiken i stan. Dom tog blodprov och sånt. Vet. konstaterade snabbt, utan prover, att katten har kraftig ögonlocksinfektion och eventuellt inflammation i öronen (vet. fick inte titta i öronen!). Nu har Alma iallafall fått TRE olika mediciner att äta. En smärtlindrande oral lösning i 5 dagar, antibiotika i 10 dagar och antiinflammatorisk salva till ögonen i 10 dagar.

Idag ser hon ÄNNU sämre ut än gårdagen! men verkar vara lite piggare iallafall (möjligtvis pga smärtlindringen). Vi var ute på gräsmattan en stund nu på kvällen i fina vädret.

Dagens arbetsdag avslutades med att jag delgav en person ett beslut som jag suttit o klämt på en vecka. Beslutet förbjuder personens verksamhet eftersom denne promt vägrar söka tillstånd för verksamheten. Så nu är han från och med 1 juli förbjuden att bedriva verksamheten. Lustigt nog ska han flytta från kommunen till en annan....i JULI!!! Men nu har han lovat att papprena kommer in nästa vecka...Är ju ingen idé att ge honom tillståndet när han flyttar om tre månader men han ska f*n få betala för de timmar jag har lagt ner på detta ärende. Och min timkostnad är 830 kr....En annan djurägare kommer också få en saftig räkning, hittills har jag lagt ner 10 timmar (om inte mer) på deras ärende, så notan ligger i dagsläget på 8300 kr...Det kostar att ligga på topp!
27 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
Fågel och vildsvinsskådning

Skådardag morgon till sen kväll. Började 9.30 och slutade 21.30. Många nya årskryss. Ohyggliga mängder med sånglärkor. Avslutade dagen med att hitta en jorduggla som blev en fin observation. Ugglelyssningen resulterade i en slaguggla och inget mer. Dock lyckades vi få ett punkterat däck så nu har vi tre dubbdäck och ett reservdäck. Så typiskt! När vi äntligen fått bilen körduglig igen med nya bromsar så händer detta! på tal om bromsar fick vi anledning att verkligen kolla att de funkar. För på skogsvägen springer plötsligt ut en löjligt stor vildsvinsgalt från vänster! A fick stämpla och vi missade grisen med max en decimeter samtidigt som vi fick möte! Det var såå nära att vi körde på grisen. Han kände nog vinddraget om hasorna.

Hemma igen halv tio. Frusna som få. Ett glas vin, en timme TV och sen i säng med mjukisbyxerna på. Vaknade imorse och kände mig som en tinad människa igen. Nu ska jag jobba på exjobbet!

Bild på kattuggla från Ulriksdal där vi var förra söndagen. Satt och sov i en håla. Naturligtvis tog batteriet i kameran slut. För när den sen kom utflygande så funkade kameran inte och jag missade möjligheten till kanonbilder när ugglan ut ett par meter ovanför mitt huvud!
24 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
Att byta bromsar *piece of cake*

Yeah right! Enligt mekonomen behövdes inte någon ny monteringssats eftersom det går att använda den gamla. Bara ett litet problem med det...När den gamla manicken sitter fastrostad får man bända loss! Den ser numera helt krockskadad och skev ut och går således INTE att återanvända!!! Så nu står bilen på tre hjul och en domkraft. Och eftersom det är påsk så har mekonomen inte öppet. Alltså får man vända sig till Biltema som i vårt län ligger på de förnämliga platserna Botkyrka, Haninge och Värmdö och närmsta norrut ligger i Uppsala. Detta betyder att vi har fått skicka Axels mamma till Biltema i söderort för att inhandla en ny manick. Bara att hoppas på att det blir rätt pryl.
22 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
Snoriga påskkärringar

Idag var jag tvungen att åka upp till norra delen av kommunen för att delge ett antal personer förelägganden som jag skrivit till dem. I princip hade jag kunnat vänta men det kändes angeläget att de fick besluten innan påsk. Detta för att det är ganska många punkter som måste åtgärdas omgående. Sista 6 km är en smal slingrig och för dagen jäkligt hal skogsväg. Körde mellan 30-50 km/h. I en närmare 90 graderskurva i nedförsbacke börjar bilen kana rakt fram. Jag försöker styra tillbaka i vägens riktning och får då en ordentlig sladd på bilen. Kanar med bredsidan nedför backen och får tillslut stopp på bilen i diket på fel sida av vägen. Hmmm...som tur var gick det ju ganska långsamt så inga personskador eller skador på jobbilen. Som tur var kunde jag ta mig upp ur diket för egen maskin. Det var inte direkt i närheten av någon bebyggelse och en timmes bilfärd från kontoret. Gissa hur försiktigt jag körde resten av dagen....

Nu på kvällen fick jag besök av små påskkärringar. Några var söta och hade hemgjorda påskkort. En annan i gruppen var en riktig liten snorunge. Första frågan var "Har du nåt godis till oss?". Inget Glad påsk eller så först utan bara "vill ha". När jag sa att jag inte hade nåt att ge dom tyckte han att jag skulle ge tillbaka kortet dom just gett mig. Dom andra var söta och sa att det inte gjorde nåt utan de tyckte att det var kul att gå utklädda och dela ut kort. Har jag missat nåt??? Sen när blev påskkärring-grejen ett krav att man ska ge ungjävlarna godis? Blir ju svindyrt att dela ut godis till ungar man inte känner. Kan inte minnas att det var så när jag var liten. Då gick man utklädd och önskade glad påsk utan krav på godis!

Förövrigt har jag knappt några bromsar på bilen. Eller de funkar, men det låter för jäkla illa. Bromsklossarna är heeeelt slut. Har köpt nya idag så morgondagen kommer inte att vara sysslolös...Har kört bilen lite utan bromsar idag med motorbroms så mycket som möjligt och i vissa fall handbromsen. Detta för att jag var orolig för att bromsarna skulle låsa fast. Jag har iallafall kunnat ta mig fram och tillbaka till bussen och ned till centrum för att hämta paketet. Det räcker. Imorgon ska vi motera de nya bromsklossarna som jag köpte idag på Mekonomen.

Nu.....godnatt!
20 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
Ny lur!

Jag har beställt en ny telefon från Tele2. En Nokia 6267, svart. Har länge funderat på en viktelefon men inte riktigt hittat nån jag vill har. Men den här verkar nice. Är ju inte den som byter telefon så ofta. Kom fram till att jag har haft 4 telefoner på 11 år. Började med en Ericsson R310 och därefter följde Nokia med tre olika modeller. Jag gillar Nokia så jag fortsätter med det märket ett tag till.

Fick glädjande nyheter idag på jobbet. En av de två omhändertagna hundarna har redan fått ett nytt hem, på vår stora ö i öster. Jättekul, hoppas han får några bra sista år. Den andra hunden har varit hos en familj på prov och det verkar som om han kommer få flytta hem till dom här i veckan. Håller tummarna för att allt går bra. Det har även gått bra för hästarna kan man säga. Svenska hästars värn har tagit över ägandet och den ena hästen har redan fått en fodervärd. Kul, men lite opraktiskt tycker jag då hästen kommer stå inte alltför långt ifrån sin förra ägaren. Hoppas bara att den andra hästen, som är lite äldre, får ett bra hem.

Bilen har varit på verkstad under dagen. Ny kamrem och en multifunktionsrem till den glada kostnaden av 3700:-. Fick äntligen veta vad det är som gör att framvagnen vibrerar. En drivknut fram är sliten men det är inte värt att byta. Sen var tydligen bromsklossarna fram slut så det betyder att man har nåt att göra i påsk!
17 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
vann rätt låt?

Den eviga frågan. Personligen tycker jag att rätt låt vann. Jag trodde på Perelli, Amy Diamond (för alla kids som röstar), Sanna och BWO. Ganska bra topp(tre var ju med i topp 4). Sen gillade jag dom där tvillingarnas låt (catchig) och Nordmans efter att ha hört den på radio några gånger. Men allvarligt talat, Christer Sjögren, får kväljningar av karln!

Fick åka å hämta A i sumpan vid 01-snåret...

Idag fick vi besök på verandan när grannens svartvita katt hoppade upp på fönsterbläcket. Den såg mäkta förvånad ut när den fick syn på mig genom rutan. Drog som en avlöning, hihi :-D
16 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
Ut med jobbet

Blev ingen tjejträff för mig igår. Hade planerat in det men blev kvar på jobbet till strax efter fem. Skulle inte ha varit framme förrän till sju och det kändes inte som någon större idé. Åkte hem istället och kollade på hockeyn. Ingen bra idé det heller. Förlust med 4-1 och slutspelet är förmodligen över snart....Känns inte troligt att de vinner nästkommande matcher.

Idag ska jag ut med arbetskamraterna. Linda fyller år och ska bjuda på middag på restaurang inne i stan. Nu ska jag fundera på vad jag ska klä på mig!
14 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
blaj

Idag fick jag mail från Hundstallet med bilder på de omhändertagna hundarna. Nybadade, glada men ganska feta hundar.

Annars inget nytt. Var på hockey igår, ingen trivsam upplevelse eftersom det blev förlust med 1-0. Imorgon kommer Anna-Lena och hälsar på på jobbet. Vi ska åka på en massa ärenden tänkte jag. Hoppas bara att vädret blir bättre än idag!

Imorgon kväll är det meningen att tjejligan ska träffas hos Johanna, söder om stan. En gammal vän, Sandra, från Island är hemma på besök. Problemet för mig är att jag kommer jobba åtminstonde till fyra imorgon. Därefter kommer det ta typ två timmar att åka hem till henne i rusningstrafiken. Sen tar det säkert 1,5 timme att ta mig hem. Och om jag inte vill komma hem allt för sent måste jag åka igen vid nio. Är det värt bensinpengarna att åka så långt? Fast det skulle ju vara kul att träffas, ett tag sen sist. Sandra har jag inte träffat på måånga år, eftersom det alltid har tajmat med mina fältkurser tidigare. Får se hur trött jag är imorgon, ska ju ut på fredag oxå!
12 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
måndag

På mitt jobb vill vi införa nya arbetstider. Inget arbete före nio på måndagar och gå tidigt,typ halv tre-tre. Och samma på fredagen. Det skulle vara trevligt!

10 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
kalas

I fredags var jag iväg med min polis"kollega" och tittade till hästarna som omhändertogs i tisdags. De står hos hästkunnigt folk nu efter att först ha hamnat hos en inte så kunnig person. Hingsten har dock blivit valack eftersom han var lite tossig och spöade upp sin kompis i hagen. Det var så kul att se dem stå i solen och mysa. Numera f.d. hingsten var ute för fösta gången sen han blev kastrerad. Han såg så pigg och glad ut! Känns underbart kul att de verkar pigga och hanterbara. Det finns hopp om att de ska vara omplaceringsbara.

Igår lördag var vi på två kalas. Först fyllde Lindas son Alexander två år. Vi köpte böcker i present. Det är svårt att köpa presenter till en tvååring! Storebrorsan Tobias fyller 4 år snart så även han fick två böcker. Han verkade mer road av det.

Efter barnkalaset blev det vuxenkalas eftersom min bror Fredriks sambo Jenny fyllde 25. Vi skulle egentligen gå på festen som började kl 20. Men vi kände att det blev lite sent så vi fick komma hem till hennes föräldrar och äta tårta istället. Det var trevligt. Var hemma hos brorsan en liten stund innan vi åkte hem. De har ju Singstar hemma :-D

Väl hemma försökte vi se filmen Deja Vu. Den var inte så bra, iallafall inte det jag såg. Slumrade som vanligt till och missade delar av filmen, fast jag tror inte att det gjorde så jättemycket!
9 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
vila upp sig på kurs

Har varit på kurs om djurskyddsrelaterade grejjer i två dagar, på Sånga-Säby. Mycket trevligt, ca 100 djurskyddsinspektörer i samma rum. Ganska god mat, gott fikabröd!
Gjorde ett litet studiebesök på hundstallet på vägen hem. Två av hundarna är ju fortfarande i livet vilket är kul. Båda verkade glada och viftade på svansen när vi kom. Imorgon ska jag iväg och kolla på hästarna.

Ikväll blir det popcorn och hockey.
6 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar
hundbiten och hästtrampad

idag omhändertogs de djur som jag skrivit om tidigare, hästar och hundar. Allt gick förvånansvärt lugnt tillväga sånär som på några smågrejer. Jag blev "biten" av en av hundarna. Det var den hund som vi trodde skulle vara mest kaputt. Som tur var fick han bara tag i jackan på mig, annars hade det inte varit roligt! Hästarna vart lite stressade av alla människor och den ena var mer uppe i luften än på marken. Men lite (mycket) lugnande medel löste det sig och sen gick de snällt på transporten med lite matmuta.

Hundarna hamnade här www.hundstallet.se. Den hund som "bet" mig högg ytterligare två personer och en polis. Beslut togs av hundstallet att hunden omgående skulle avlivas. Avlivades gjorde även en av de andra hundarna, p.g.a. ålder och sjukdom. Får se om övriga djur är omplaceringsbara eller ej.

När jag kom tillbaka till jobbet släppte den psykiska spänningen och kroppen sa go´natt. Informerade chefen om händelseförloppet. Det kändes inte så psykiskt påfrestande när vi var på plats. Mer fysiskt eftersom man kom i närkontakt med vissa djur. Tydligen finns det möjlighet för oss inom kommunen att få prata med någon efteråt om vi tycker att en sån här grej är jobbig, men det känns inte så aktuellt. Men 100% stressituation mellan 8-14.00 kan göra vem som helst slut, både mentalt och fysiskt. Åkte hem och var hemma till 16.15. Nu ska jag sova en stund. Sen ska jag dricka ett glas vin eller kanske två och packa inför morgondagen. Ska på kurs. Blir nog trevligt.
4 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 1 kommentar
Regn och glömska

Igår var sista dagen om man skulle köpa ett busskort till det gamla priset 620 kr. Från idag kostar det vansinniga 670 kr. Hade en längre tid planerat att köpa ett kort på fredagen för att spara pengar. Kom jag ihåg det??? NEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naturligtvis inte *SUCK* Dessutom fick jag ställa in utekvällen med jobbarkompisarna igår, mådde sådär på eftermiddagen efter att ha stått ute i kylan hela dagen.

Idag tog jag mig i kragen (trotsade kroppens rasslighet) och tog mig till en frisör. Sånu är det gjort, och dyrt vart det. Slingade håret vilket jag inte gjort hos frisör på över 15 år! Men jag blev nöjd med resultatet. Gick på en 1000-lapp. Åkte å handlade lite mat efteråt för äta måste man ju. Blir köttfärspaj.

Tur att det regnar när man ändå inte är fit 4 fight. Ska passa på att jobba lite i helgen eftersom gubben e i Skåne.

Hittade en jäkligt kul sida om man vill se hur dum man kan se ut i olika frisyrer www.makeoversolution.com och olika smink å sånt. Allt som behövs är en ansiktsbild med håret i stram knut. Prova vetja!
1 Mars 2008  | Länk | mars 2008 | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida