Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Simultantolken

Igår fick vi besök av några holländska inspektörer. De valde en bra dag att komma hit på eftersom det var galet fint väder hela dagen. På morgonen höll jag ett litet föredrag om Sveriges och kommunens organisation för djurskyddet. Vi har en unik organisation med många steg jämfört med övriga Europa. Ett mycket krångligare system med massa administrativt elände.

Hur som helst hade vi en jättetrevlig dag. Vi besökte en lantgård med kor där de även har ett eget mejeri. Vi besökte ett stuteri där dom föder upp Dartmoore-ponny (klappade jättesöta fölisar, funderade på att ta hem en som gräsklippare ;-D) och avslutade dagen på en jättefin grisfarm.

Eftersom mina kollegor inte tycker sig vara så svängda med engelska fick jag vara simultantolk. Tycker att det gick rätt bra och jag fick beröm från båda mina kollegor. Gillar ju inte att hålla föredrag och speciellt inte på engelska. Men det var en rätt avslappnad miljö där vi alla satt runt bordet och de ställde frågor vartefter.

Blev en lång dag. 7.45 till 18.30. Supersupertrött och jättetrist hemma. Gick och la mig halv tio efter att ha somnat i soffan under Lyxfällan.
30 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Civil olydnad?

Slumrade in på soffan i värmen. Har haft en tuff dag på jobbet. Blivit skriken på som vanligt nu för tiden. Har jättemycket jag vill hinna med innan semestern så att man kan tänka på annat och inte på hur mycket jobb man har när jag kommer tillbaka. Måste skriva fler förelägganden efter dagens inspektioner *suck* och en inspektionsrapport. Sistnämnda mer trevligt. Var hos en hunduppfödare som hade 12 veckors, 10 veckors och 3 veckors valpar :-D Tur att jag inte hade jacka på mig för då hade jag nog snott med mig en hem *hihi*

Imorgon ska vi få ett studiebesök från utlandet. Holland närmare bestämt. Och eftersom jag verkar vara den enda som pratar duglig engelska verkar det som om jag får sköta snacket OCH hålla föredrag på morgonen. Ser inte fram emot det sistnämnda men jag har gjort en rätt sjysst Power Point på engelska.

Hur som helst, mitt i min tupplur knackar det på dörren. Utanför står, jajamensan, TV-pejlarn. Precis som på telefon tjatar de om Boxer-abonnemanget som jag beställde och avbokade. Det sista verkar dock inte ha kommit till deras kännedom. Konstigt är att Boxer 1) lämnar ut uppgifter om vad jag köper hos dom 2) att dom inte meddelar när man slutar vara kund hos dom. TV-pejlarn påstod att jag hade köpt en TV i höstas vilket absolut inte är sant. Har inte köpt en TV sedan 1998! Sa att TVn gått sönder i flytten och att vi inte hade planer på att köpa en ny. Tror inte att han gick på det men men...Kanske skulle ha visat TVn i garaget?

Vad ska man ha för kläder på sig imorgon? Vanliga eller lite mer uppklätt? Vi ska ju ut på gårdar på eftermiddagen lixom
28 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Det gick ju så där!

Jag är den evige pessimisten men jag trodde faktiskt att Sverige hade en ärlig chans i ESC men tydligen inte. Det är för många Sovjet-stater som alla röstar på varandra. Näst intill omöjligt att vinna mot dom, oavsett låt. ESC har slutat vara en sångtävling och blivit en tävling i inbördes beundran. När ett bidrag som Spaniens kan komma före Sverige då kan vi faktiskt lägga ner och göra en Irland!

Nu har vi äntligen gjutit andra vändan på golvet i källaren. Gick förhållandevis smidigt, blandaren fick stå ute i solen denna gång (sist stog den inne pga snöstorm!). Nu är det iallafall så slätt som det kan bli. Nästa steg är att bygga upp golvet till tröskeln. Får se när det blir. Senare helt klart!
25 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Ikväll blir det eurovision song contest för hela slanten!

Har bjudit över några kompisar att titta på spektaklet tillsammans med mig. Vi blir väl 4 stycken tror jag, några tackade nej pga andra åttaganden. Ska bjuda på kycklingtortilla, något som jag aldrig lagat förut. Hoppas att det smakar ok, annars får det bli pizza för hela slanten. Nu ska jag kasta mig in i duchen! De kommer om typ 30 minuter. Man e ju alltid ute i sista sekunden med allt!

Uppdaterat 23.00
Ukraina, Sverige, Serbien, Norge, Lettland och Island är de bästa bidragen i år. Lettland för att den är grymt catchig. Nu ska rösterna sammanställas...
24 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Kan det bli mer arbete???

Jag är begravd i arbete. Hur många timmar jag än jobbar har jag alltid sjukt mycket kvar. Är rädd att jag kommer spendera semestern med att stressa över hur mycket jag kommer att ha när jag kommer tillbaka...

Cheferna belastar mig med mer och mer medan min kollega inte gör så mycket. Eller han gör mycket men det är jag som skriver och just nu, iallafall, har alla tungrodda ärenden. Jag kämpar på men hur i hela h******t ska jag hinna/orka med att skriva en massa på kvällarna. GAHHH!
21 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
För omplacering

Här är bilder på två av de katter som jag fixade in på Stockholms katthem tidigare i månaden. Ytterligare två finns uppe på deras hemsida men inga bilder än. Fina kissar som behöver nytt hem hos någon vänlig själ.

Klart tveksamt väder idag oxå!

Uppdaterad 17.45 En till kisse från mitt ärende finns nu att beskåda (topbilden). Nadine är namnet hon fått. Den grå heter Neal och bruntabbyn Nolan
18 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Sen men trevlig kväll

Igår var jag på Mongolian BBQ på Vasagatan. Träffade några gamla klasskamrater från Universitetet. Jättetrevligt och god mat. Det är en jättefräsch buffé med asiatisk mat inkl. sushi! Och fräsch sushi ska jag säga. Jättejummigt! Efteråt gick jag, Anna-Lena och Karolina vidare för att dricka lite vin. Vi hamnade på Bishops Arms. Inte riktigt ett vindrickarställe men det funkade bra ändå! Pratade en massa gamla minnen och skrattade gott. Tog tolv-tåget hem. Somnade som en sten.

Idag har jag påtat lite med exjobbet. Ska försöka få ner all statistik till en exel-fil idag och skriva lite mer. Men nu ska jag och gubben kolla på Sirius-DIF. SvFF har kommit på den brillianta idén att ha en "cup-helg" för att göra Svenska cupen i fotboll lite mer spännande. Val av stad, Gävle...6 matcher skall spelas under helgen. INGET lag kommer från Gälve och därmed kommer inte så mycket publik. Vilken suprice att det floppar!!!!
17 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Lång dag igen

Inte en dag denna vecka (förutom måndag då jag hade semester) har jag gått hem före 18.00. Kommer 7.30-8.00 på morgonen. Idag blev det ingen lunch för vi var och vet-besiktigade ett 30-tal djur av diverse slag. Tyvärr har djurhållarna inte följt de förelägganden som jag skrivit så nu får de ett nytt och vi kommer att pröva djurförbud för samtliga. Trist men det finns ingen annan lösning på detta. Bristerna som är mest allvarliga, det vill säga ge djur mat och se till att de inte mår dåligt + får vet-vård om de behöver. Alltså grundläggande krav för en djurägare.

Imorgon ska jag träffa lite kursare och äta middag i stan. Ska bli jättekul!
15 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Övervakning???

I min "grupp" (på 2,5 personer) har vi skött oss själva mest hela tiden. Ingen har frågat vad vi gör eller ifrågasatt vårt arbete. Men sedan vår samordnare blev chef (nytt namn typ samma arbete) så har det nu skett en viss förändring. Idag kom droppen för mig. Vi måste visa alla beslut för honom innan de skickas iväg för "alla andra i gruppen gör så". Det tror jag vad jag vill om! Sen hade han också argumentet att det är viktigt att han vet vad beslutet gäller om någon ringer och frågar honom om de inte får tag i handläggaren. Jag undrade ju då om det var någon som hade ringt men det var det inte. Tyckte då att OM någon skulle ringa till honom och fråga kan han gå in i ärendehanteringssystemet och kolla. Men han sa att det är så svårt att hitta. Öh...allt ligger ju på fastighetsbeteckningen så då får han väl fråga efter den!

Jäkla skitargument bara för att övervaka vad vi gör och vara lillpåven som ska ha med ett finger i spelet. En övergång till länsstyrelsen har aldrig känts så lockande som idag! Ska bli kul att höra vad kollegorna säger om det här. Tror inte att de kommer bli så glada över det. Jag fattar inte poängen med att han måste läsa alla våra beslut. Men det är väl för att han ska få peta i vad vi har skrivit så det blir som HAN vill. Och han kan INGENTING om djurskyddet!!! En rätt så bra dag slutade i moll av denna anledning!

Nu ska jag laga mat! HEJDÅ!
14 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Ölandshelg

En jätteskön helg med gubben på Öland, ett återkommande resmål. I år något tidigare eftersom den vanliga restiden krockar med konferenser och annat arbete. Jättefint väder och lagom värme. Den här gången hade vi lyxat till det och tagit med madrasser att sova på i bilen istället för liggunderlag. Kan bara säga att det var KUNGLIGT!!! Sov hur skönt som helst, utan avbrott hela natten. Tidigare har vi sovit stötvis och mestadels dåligt, men nu...som en prinsessa :-D

Hur som helst en mysig helg med arter som silkeshäger och aftonfalk. Dessutom min första obs av nattskärra som jag bara hört tidigare. Blev några fina bilder också. Vi har börjat titta lite på fjärilar också. Kul det också och inte helt lätt att artbestämma nåt som sällan sitter still. Precis som fåglar alltså!

Nya bilder finns i mappen Öland 10-12 maj 2008
13 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Väääärrrme!

Jisses va varmt det är. ligger i skuggan och flämtar!

Igår gjorde jag mina första polisanmälningar om djurplågeri/brott mot djurskyddslagen. Två separata ärenden. Vissa människor är ju bara för dumma för att vara sanna.

I helgen blir det lite semester. Har tagit ledigt på måndag. Ska skåda fåglar på Öland. Skönt med lite vila. Är grymt trött efter den här veckan.
9 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Pinsamt med beröm?

Idag fick jag en eloge för mitt arbete med "katttanten" på arbetsplatsträffen. Tycker att det är kul som fan att få beröm men samtidigt lite genant. Vet inte varför det är så egentligen men det är väl typiskt svenskt att skämmas fast nån tycker att man gjort nåt bra ;-D

Jag är löjligt trött. Får problem att fokusera på det jag håller på med. Sen får jag yrsel och blir lätt illamående av att vara så här trött. Undrar om det är nomalt att man blir så trött att man kan somna stående. Jag menar jag sover ju inte så lite eller dåligt. Sover 7-8 timmar varje natt, som en klubbad oxe vanligtvis. Behöver verkligen helgen för att "vila ut". I helgen blev det inte så mycket sova som jag kanske behövde och då blir jag så här tokseg veckan efter. Måste försöka gå och lägga mig lite tidigare nu några kvällar så jag får sova ut lite mer. Tidigare gick jag och la mig och släckte lampan 22.00 och inte en sekund senare. Nu har jag börjat tulla på sovtiden och släcker vanligtvis inte lampan förrän 23-tiden. Inte så bra. Måste ta mig i kragen!
6 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Regn?

Vi satt ute i nya möblemanget och åt en rätt sen middag igår kväll. Hemlagade hamburgare grillade på engångsgrill. Till det dracks gott viiiiin.

Grabbarna spelade Guitarhero. Så söta när de stod och diggade med i ackorden. I säng vid 1-snåret. Upp som en lärka vid 9 i morse. Då hade familjen W som är något mer morgonpigga än undertecknad fixat till en sjysst frulle med ägg och grejer. Satt ute en stund i solen och nu har de precis satt sig i bilen och åkt hem.

Vi ska åka iväg och promenera nånstans i naturen. Men först ska jag för första gången hänga ut tvätt i torkvindan på tomten.

Och 4UI, inte en tillstymmelse till regn. Kan det vara så att SMHI hade fel? Igen??? Undrar vad de sysslar med när de inte ens kan bestämma kvällens väder ett par timmar i förväg! Mycket skumt...
4 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Enligt SMHI skulle det regna hela dagen

Tja här regnar det iallafall inte. Strålande sol, termometern visar på 26 grader i solen. Ganska mycket svalare i skuggan. Skruvade ihop utebordet igår. Så nu kan vi sitta ute idag och vädret tillåter. Egentligen kan vi sitta ute även om det regnar, bara det är varmt nog, eftersom vi har tak på verandan.

Ska träffa Jonas och Marie och kungen i Arninge vid ett-halv två. Handla lite mat till em-kvällen. Axel är iväg med en kompis och skådar lite. Jag tänkte passa på att tvätta lite extra nu när man kan hänga ut tvätten på tork.

Tror jag ska börja med att äta frukost i solen. Ganska nice att ha en tomt nu!


Uppdaterat 10:55
Nu börjar det mulna på och temperaturen sjunker. SMHI hade kanske rätt ändå, för en gångs skull...

Lite stressigt nu. Gäster kommer om ca två timmar och jag måste dammsuga, åka och handla och duscha innan. Vet inte hur jag ska kunna hinna! Dessutom har jag ont i huvudet men det ska nog en Treo avhjälpa.

Uppdaterar 19.15
Åkte i rask fart mot Arninge centrum. Vid Gillingebanan upptäckte jag att plånboken inte följde med på resan. Fick åka hem igen. Körde fel och fick köra över Angarn hem. SUCK!!! Åkte till Vallentuna c och handlade. Familjen W fick ta sig in i huset på egen hand med nycklarna jag lämnade hemma.

Nu är det fullt snejs här hemma. Katterna har flytt fältet, en ner i källaren och en ut. I köket är det mayham eftersom matlagning pågår. Vi ska grilla hamburgare, men eftersom vi inte köpt en riktig grill än blir det engångsvarianten. Har hunnit med två capirina- (stavning?)drinkar. Ska gå lös på rödvinet snart, till maten. Kanoonväder har det varit hela dagen. Inte en tillstymmelse till regn och ca 20-22 grader varmt. Soft värre. Får se om det går att sitta ute nu och äta eller om det blivit för kallt tills dess. Grabbarna lagar mat, vet inte vilket tempo de har. Skulle tro att det är öltempo som gäller!
3 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Handlat trädgårdsmöbler

Nu har jag handlat trädgårdsmöbler. Hittade en bra deal på Jysk. Fyra stolar och ett stort bord för 1500kr. Dessutom hade de en drive nu så man fick köpa extra stolar för paketpriset per stol istället för ordinarie pris, så jag köpte två extra. Sen köpte jag dynor till alla. Totala kostnaden 2400 kr. Mycket för pengarna. Vågar inte packa upp allt än med tanke på att gubben kanske inte alls gillar det. Tror i och för sig inte att det är några problem mer än att han tycker att detär mycket pengar för lite utemöbler. Bordet på bilden är rätt men stolarna ser lite annorlunda ut. Allt är mörkblått. Dynorna är beiga och blå randiga (breda) med några gråvita tulpaner på.

Letade efter en grill också men alla jag gillade var svindyra. Hittade en billig på Rusta men det var så låg att det skulle bli jobbigt att stå och grilla vid den. Får bli engångsgrillar imorgon om vädret tillåter grillning. Annars får vi skjuta upp premiärgrillnignen till någat annat tillfälle.

Löjligt lugn dag på jobbet idag. Tre samtal varav ett internt. Surfade mest. Frågesportsfredag gick något bättre än förra veckan. Tror jag hade 7 poäng denna gång. Förra veckan hade jag 2...av 25 möjliga. Svåra frågor.
2 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
Lite städat, lite skrivet

Har skrivit lite drygt ett kapitel idag, 2 sidor. Nu går det framåt igen....!

Städade lillbilen idag. Dammsög, dammade och putsade fönstren in och utvändigt. Utvändigt mest för att se hur det såg ut invändigt. Flammig ruta är jobbigt i solen! Tejpade fast min sticker "Älskade katter märker man" på bakrutan. Dags att visa att man tar ställning FÖR märkning av katter. Varför den lagen bara ska gälla hundar är för mig helt obegripligt. Att vår "kära" jordbruksminister Eskil Erlandsson inte ville ta emot protestlistan och inte tycker att kattsituationen i landet är ett PROBLEM är för mig totalt obegripligt!! I mitt jobb får jag nästan DAGLIGEN samtal om svultna, ovårdade, sjuka och förvildade katter som någon otacksam jävel bara har dumpat, för "på landet klarar sig katterna ändå". SKAFFA INTE KATT OM DU INTE TÄNKER TA ANSVAR FÖR DEN NÄR SOMMAREN ÄR SLUT!!!!

Nu kom jag bort från dagens händelser men jag blir så förbannad när jag tänker på detta. Om ni där ute har katt som inte är renrasig avelskatt finns det två saker som borde göras: KASTRERA OCH ÖRONMÄRK, även innekatter som faktiskt kan rymma ibland.

För att helt byta ämne: Planterade blommorna som jag införskaffat under de senaste veckorna. En av mina terracottaamplar kom upp på väggen på verandan. Blir inga fler av den typen. Ett helvete att skruva eftersom man inte kommer åt så bra med mejseln. Planterade en murgröna i. Har även två pelagoner, en löjtnantshjärta, en vit och en blå förgätmigej och två rosa/lila blommor som jag inte vet vad de heter. Kommer införskaffa lite mer växter under våren/sommaren. Är ju rätt så dyrt. Vill hitta en fin klätterväxt till uteplatsen. Nån läcker ros eller annat. Sneglar lite på röd japanlönn men den klättrar inte. Bryter dock av fint mot allt grönt.
1 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 0 kommentar
11 år har gått

Igår 30 april 1997 tog jag studenten. Medan alla andra hade mösspåtagning gick vi ut gymnasiet. Festade på Heaven efteråt. Olle som var jättefull jagade pilskt Camilla och Pillan ner till Vasagatan, hihihi.

Vi hade egen valborgsbrasa här igår. Behövde inte gå ut i regnet utan såg alldeles utmärkt från vardagsrumsfönstren. Vi åt hemgjord skagenröra med potatishalvor grillade i ugnen medan vi såg Chealse-Liverpool (3-2).

Idag ska jag försöka sätta upp väggamplarna på verandan. Hoppas kunna åka iväg utemöbler och en grill. Jonas och Marie kommer hit på lördag och om det är fint väder vore det kul att premiärgrilla.

Igår var det halvdag på jobbet. Måste säga att vi var riktigt effektiva. 4 besök på 4 timmar tillsammans med vår poliskontakt. Min kollega hade varit iväg på morgonen och träffat "kattantens" döttrar. De hade varit jättetacksamma för vår, framförallt min, hjälp. Värmer gott att få höra att folk är nöjda med det man åstadkommer.
1 Maj 2008  | Länk | Maj 2008 | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida