Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Medhåll

Får medhåll från alla mina kollegor att cheferna är dumma i huvudet som gör som de nu gjort mot mig. Inte konstigt att de har svårt att behålla personalen...Ska gå in stenhårt för att söka andra arbeten nu. Hoppas jag kan hitta ett som passar mig lika bra som det arbete jag har idag! Det vore lite kul i dagsläget att knäppa cheferna på näsan och kunna säga upp sig! Tyvärr kryllar det inte av sådana här jobb än så länge men det kanske kommer om ett par månader när lst sätter igång en eventuell rekrytering...tills vidare får jag bara gilla läget och kämpa på. Har aldrig fått nåt serverat förut så varför skulle jag få det nu???
30 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Tack för maten!

Igår hade Linda födelsedagskalas eftersom hon har fyllt år i veckan. -78 som hon är fyllde hon 30 jämt. Själv fyller jag bara 20 i år ;-D Och det är låååångt kvar tills dess. Det var en jättetrevlig fest där jag träffade på gamla arbetskamrater som jag inte träffat på en sisådär 5-6 år. Hur trevligt som helst!

Festen gav mig också möjlighet att tänka på något annat är arbetsgivarens svek och ignorera den besvikelse jag känt sen i fredags eftermiddag. Får väl börja fila på en jobbansökan helt enkelt. Tänkter inte ge upp än!

Idag ska jag faktiskt städa lite hemma och tvätta. Hela tvättstugan svämmar över av smutsiga kläder!! Sen måste jag åka och handla jeans. Har bara två fungerande par som jag trivs i och det ena paret håller på att ta slut. Sömmarna är helt utslitna och börjar spricka...

29 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Total besvikelse

Idag fick jag anställningen förlängd...med tre månader. Alltså kan inte kommunen "nominera" mig till att bli tillfrågad om jag vill flytta till Länsstyrelsen. Tack för det! Min chef sa att det inte finns något som hindrar att jag själv söker de utannonserade tjänster som kommer komma. Jo, det fattar jag också! Men då måste jag konkurrera med kanske en massa andra personer som kan ha både bättre erfarenhet och utbildning än vad jag har vilket kan betyda att jag inte får göra det här som jag brinner för och faktiskt är rätt bra på!

Jag blir så jävla besviken för jag trodde verkligen att de räknade med mig också eftersom jag vet att min ena kollega inte kommer flytta med och den andra är mycket tveksam till flytt. Borde ha förstått bättre så klart. Lita aldrig på din arbetsgivare. Idag fick jag också veta att den utlovade fasta tjänsten när jag får min examen bara gällde om djurskyddet blev kvar på kommunen. Så nu vet jag inte var jag står eller om jag ens kommer att ha ett jobb vid årsskiftet (eller efter oktober!). Bygg upp mina förhoppningar och sedan rycka undan mattan i ett enda svep! Vad fan ska jag göra nu då?? Visst kan jag ringa till berörd chef på länsstyrelsen och anmäla mitt intresse men som med alla statliga jobb så måste de ju annonseras ut för alla att söka. Så funkar det liksom. Chefen sa att det kunde bli aktuellt att "efteranmäla" mig som intresserad av övergången om anställningen förlängs över nyåret men det undrar jag.

Just nu känns det som allt bara suger. Har inte ens lust att gå till jobbet igen på måndag! Nu ska jag dricka vin och deppa i ensamheten...
27 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Byta arbetsplats?

Nu har vi varit på möte på länsstyrelsen. Vet inte om jag blev så mycket klokare men det var inget som fick mig att inte överväga att byta arbetsplats. Som med det mesta finns det ju för och nackdelar. Nackdelarna är ju att man förlorar kanonbra arbetskamrater och närheten till arbetet. Fördelen är att jag får arbeta med det jag gillar. Den största nackdelen är att restiden till arbetet förändras ganska mycket...Från att ha dryga 45 min från dörr till dörr till över en timme. Men det är kanske en liten uppoffring.

Om några månader kommer de som är "utvalda" att bli tillfrågade om de vill övergå till länsstyrelsen eller inte. Totalt skall 14 tjänster fyllas. Det finns ca 17 personer som kan omfattas av flytten men jag tror inte att alla kommer tacka jag. Detta betyder att det borde finnas goda chanser för mig att få en tjänst där.

Dilemma...å ena sidan...å andra sidan.
26 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Så trött

Har sovit dåligt sedan i lördags, så jäkla tröttsamt att vara trött men inte kunnasova ordentligt. körigt på jobbet idag men vi hann klart med besluten som ska till högre instans (prövning av djurförbud). Ska till Lst i mogon och passar då på att lämna handlingarna, Vi ska ha möte om överflytten av djurskyddstillsynen till staten. ska bli intressant. "jobbar hemma" på förmiddagen. ska ta roslagsbanan in vid tio.
25 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Good bye vinflaskorna!

Jaha, Italien åkte ut som sista lag i kvarten, på straffar...Pop, kluck kluck kluck. wine down the drain.

Idag började jag jobba igen efter semestern. Tog det lite lugnt, skrev ut ett godkännande för visning av ormar. Pratade med kollegan om den kommande flytten till länsstyrelsen. Möte i stan på torsdag eftermiddag. Ska bli intressant.

Axel hörde av sig från sydamerika idag. Han höll sånär på att missa anknytningen i Paris eftersom planet var försenat på Arlanda. Tydligen finns det två datorer på 150 personer, så kontakten under veckan blir väl sporadisk.

Nu ska jag jobba lite på uppsatsen!
23 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
EM 2008 rullar vidare

Portugal
Tyskland

Kroatien
Turkiet

Semi 1: Tyskland vs. Turkiet (tre personer tippar Tyskland som vinnare)

Holland
Ryssland

Spanien
Italien
(Spelas imorgon, jag+ en till håller på Italien)

Semi 2: Ryssland vs. Spanien/Italien

Ryssland är grymt starka som det ser ut. Slog ut ett för dagen ganska blekt Holland. Tycker det var en rättvis seger.
21 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Kampen om vinflaskorna

Innan EM började fixade Sandra och jag en "tippa EM"-tävling. Det går ut på att tippa vilket land som vinner EM. Insatsen är en flaska vin i 60-70 kr kategorin. Nu börjar det dra ihop sig. I potten 16 vinflaskor.

Kvartsfinalerna spelas enligt följande
Portugal
Tyskland

Kroatien
Turkiet

Holland
Ryssland

Spanien
Italien

Jag har tippat Italien som vinnare men efter att ha sett dem spela tror jag inte att de vinner. Ett av lagen jag övervägde innan jag tog Italien var Holland. Efter att ha sett Holland lira tror jag att de står ensamma kvar när röken har lagt sig. Får nu hoppas på att Italien tar sig till final iallafall. Ingen har tippat Turkiet, Holland, Ryssland eller Spanien. En rafflande upplösning!
21 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Trevlig midsommar!

Ska bara ta det lugnt och relaxa här hemma. Gubben åker ju på konferens imorgon så han var inte så sugen på att bjuda hit nån.
20 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Rensat ogräs

Gubben har klippt gräsmattan idag och jag har rensat uteplatsen och garageuppfarten från ogräs. Uteplatsen blev jättefin när jag röjt bort alla maskrosor och annat grönt som växt upp mellan plattor och trall. Utanför garageporten har en djungel av maskrosor växt upp. Syns klart att vi inte använder garaget till bilen just nu! Den lilla trappan på garageuppfarten (som jag för övrigt tycker är lite onödig) har inte varit brukbar då meterhöga grönsaker vuxit upp mitt i likväl som jättestora maskrosor. Ständigt dessa maskrosor. Men när jag väl börjat röja på uteplatsen tyckte jag att det var lika bra att fortsätta med uppfarten. Så nu är det rensat och fint!

Nästa rensprojekt är trädgårdslandet där det knappt går att hitta smultronen och jordgubbarna för alla maskrosor. Alltså allvarligt talat så består ungefär 50% av all bevuxen tomt av maskrosor!! Sen är resten lite buskar, lite gräs och annat som man faktiskt vill ha i sin trädgård!

Jag ska måla om trappan inne när gubben är på konferens. Tror att den ska bli mörkbrun eller sandfärgad. Nu har den nån mögelgrön flammig bets som inte ser så kul ut. Vill välja en färg som kommer passa med färgen på väggarna uppe som nere. Uppe tror jag att det ska bli nån ljus sandfärg och i källaren tror jag att vi bestämde förut att det ska vara rött. Känner att jag måste göra något här hemma och måla trappan tar inte allt för lång tid. Om jag målar vartannat trappsteg kan jag använda den fortfarande om det krisar och jag måste ner i källaren. Sen kan man ju dessutom använda någon snabbtorkande färg. Finns flera som torkar på ett par tre timmar.
19 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Ny shoppingrunda

Var i Kista igår med Linda. Hade egentligen inte tänkt att handla något mer än en handväska och byta smyckena jag köpte på Glitter. Blev ingen handväska men väl nya smycken örhängen, halsband, armband och ankellänk. Alla i samma tema med pärlor och bling. Ska prova med klänningen idag och se om det funkar (hoppas det!). Hittade ingen handväska, eller jag hittade en som var fin men kostade onödigt mycket. Ska kolla på de små svarta som jag har om någon duger. Kanske kan piffas upp lite med bling? Ska kolla Panduros hemsida vad som finns.

Nu ska jag arbeta vidare på exjobbet, det går faktiskt framåt! Sen ska jag åka iväg och handla lite mat till midsommar. Vi ska bara vara hemma och ta det lugnt eftersom Axel åker på konferans till Sydamerika på midsommardagen.
18 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 1 kommentar
Inte mycket till sol på semstern

Idag är det lite sol ute, istället för regn blåser det. När började vi bo i Windy city?? Tycker att det blåser mest hela tiden. I förrgår haglade det i 30 minuter och åskade av och till hela dagen. fick springa runt och dra ur sladdar till modem och tv stup i kvarten.

Stegräknandet går för närvarande skitdåligt. Rör mig ju knappt utanför huset på grund av det kassa vädret. Sitter mest framför datorn hela tiden. Påtar i exjobbet som aldrig blir klart. Spenderade en hel eftermiddag med att göra diagram. Supertrist men måste göras.

Nu ska jag planera vad vi ska grilla ikväll om vädret håller i sig!
15 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Back in town

Jaha, då var man hemma igen. Resan blev lite kortare än planerat (vi hade tänkt att komma hem på lördag). Vi åkte i lördags och fick en finfin söndag i Stekenjokk med diverse fjällarter. På söndag kvällen när vi åkte mot Ammarnäs började det regna. Vi gick en kortare tur i skogarna i Ammarnäs i regnet. Tröstlöst. Efter 48 timmars oavbrutet regnande och igår även snöande och nära nollgradit ledsnade vi och påbörjade resan hem i hopp om bättre väder. När vi anlände hemma kl 8 i morse har vi suttit i bilen sedan kl 10 igår med några kortare stopp, bland annat i Skellefteå där vi såg Sverige slå Grekland med 2-0. Det har nu regnat i stort sett oavbrutet i drygt 60 timmar...Härligt med semester!

En rätt tråkig sak hände på vägen hem, men med ett lyckligt slut. Strax utanför Skellefteå såg vi en stor uggla sittandes på en stolpe vid vägen. Vi stannade på en tvärväg till E4 för att titta på den. Då lyfter ugglan och försvinner över vägen. Iallafall trodde vi det. Vi åkte till den tvärväg där ugglan suttit för att leta lite. Då hittar vi den sittande på vägkanten vid första anblicken allvarligt skadad. Den har alltså krockat med en lastbil när den flög över vägen. Ugglan som visar sig vara en slaguggla ser helt tilltufsad ut och verkar döende. Den satt med vingarna utslagna och rörde sig inte över huvudtaget. En annan bil kom och stannade. Han hade legat bakom lastbilen som ugglan krockade med och pratade nu med polisen i telefon. Under tiden rör sig ugglan något och slår ihop vingarna. Polisen är på väg till platsen för att assistera men det kommer dröja ett tag (15-20 min) innan de kommer. Vad gör man? Ska vi slå ihjäl den för att den verkar lida eller vänta och se om den återhämta sig eller vänta och låta polisen ha ihjäl den???

Den andra bilisten var tvungen att åka för "han hade 20 mil kvar". Vi hade dryga 80 men stannade ändå. Jag la min regnjacka över fågeln för att den inte skulle bli stressad, men vi lät den vara kvar i vägkanten. Ugglan ligger till stor del orörlig under jackan en bra stund. Efter ungefär en halvtimme får en vindpust från en passerande lastbil ugglan att fladdra iväg en bit men jag och Axel var snabbt där och la jackan över den igen. Ugglan har nu kvicknat till och börjar kämpa sig loss från jackan. Den skuttar ut i vägbanan och vi tar bort jackan. Ugglan lyfter och flyger till synes oskadd från platsen och landar i ett träd. Minuten efter dyker en polis upp. Vi berättar att ugglan nu sitter i ett träd och hon får låna handkikaren för att titta på den. Polisen hade tänkt att slå ihjäl den med en spade så det var ju tur att den kvicknade till!

Polisen återvände till Skellefteå, ugglan lämnades kvar i trädet där den kastade en lång blick efter oss när vi fortsatte vår 80-mila resa hem.

Bilder i fotoalbumet.
11 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Dags för semesterresan

Idag ska vi åka på en liten bilsemester. Resan går precis som förra året till de norrländska skogarna och fjällen. Hoppas på fint och lagom varmt (20-25) väder samt lite mygg, mycket lite mygg.

Vi har hyrt en bil eftersom vi inte riktigt litar på våra. Och det var väl tur att vi hyrde för Axel krockade med en hare i torsdags natt så Forden är lite tillknycklad plus att alla delar inte längre sitter på plats. Hoppas att det går på försäkringen men det finns säkert nåt finstilt som säger att harskador inte täcks för det är ju ett så litet djur.

Nu ska vi sätta fart och fixa och packa. Ska vara på Arlanda klockan tolv och hämta bilen, sen hem och slänga in packningen och sen bär det av. Har sovit uruselt i natt och drömt om massa jobbgrejer.

Axels mamma ska bo här medan vi är borta. Kul för henne att få en trädgård i en vecka och kul för katterna som inte behöver vara ensamma så mycket då. Naturligtvis har nåt med TVn pajjat så det finns ingen som helst mottagning, dvs ingen bild alls. Hoppas att det vaknar till liv tills vi kommer hem. Så typiskt att det skall hända precis när man ska iväg. Hoppas att det fixar sig.

Ajöken, syns om en vecka. Nu ska jag räkna in gårdagens steg.
7 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Dag för återhämtning och vila

Igår var Vårruset. Blev en smula stressigt eftersom jag åkte från jobbet 18 och inte 17 som jag planerat. Fick ett akut ärende när klockan var 15.30. Blev tvungen att skriva ett omhändertagande på två katter som ägaren dumpat. Naturligtvis hann jag inte klart med det jag hade planerat att göra innan semestern så jag fick göra det idag på morgonen istället. Arbeta på fritiden, helt galet!!! Hur som helst hann jag precis till starten vid Stora skuggan. Det var lögn att hitta kollegorna (förutom två, men de skulle springa) så jag gick rundan själv. Det var faktiskt skönt att vara själv (bland 10000 andra) eftersom jag då kunde gå i mitt eget tempo och inte behövde anpassa mig till någon annan. Är en smula mör idag faktiskt.

Idag har jag varit på Ikea och handlat gardinstänger (och självklart lite annat). Äntligen kan man väl säga. Vi har ju bara bott i huset i 5 månader. Efter Ikea blev det ett antal timmar i Kista centrum dör jag avnjöt både lunch och fika alldeles allena. Ganska nice att bara glida runt i butikerna. Hittade tyvärr inga kängor men lyckade ändå köpa TRE par skor. Ett par högklackade sandaler, ett par sandaler och ett par gympaskor. Köpte också ett par byxor, tre toppar (som jag säkert kommer att returnera eftersom jag inte orkade stå i kö till provrummet!), två parfymer (en Versace och en Britney Spears (!!!)), en billaddare till mobilen och tre Bh-ar (samma modell, tre färger).

Så skönt att få upp gardinerna i vardagsrummet. Bytte också gardiner i sovrummet. Har beställt och fått hem tyg så jag ska sy gardiner men i vilket rum de kommer att hamna vet jag inte än.

Gick en promenad nu på kvällen när temperaturen blivit lite mer human. Måste ju passera 10 000 steg :-D När jag kom in i skogen blev jag enormt sugen på att jogga så då gjorde jag det en bit! Helt jäkla otippat måste jag säga. Kom hem och gluffade i mig lite annanas och keso.
5 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 1 kommentar
Livslunkar

Nu börjar tävlingen Livslunken. Mitt jobb har anmält ett lag och vårt mål är att gå runt Gotland. Alla får en stegräknare och ska varje dag eller vecka registrera antal steg. 10 000 steg bör man gå per dag. Hittills, under de första två dagarna har jag knatat 11200 steg, alltså inte så många....Men nu jobbar jag bara en dag till och sedan är det semester och då jäklar ska jag kliva på ordentligt. Kanske kan lyckas tappa några kilon tills alla födelsedagskalas och bröllop som kommer under sommaren.*önskar!!*

Idag har jag fascinerats av människors totala likgiltighet för att blåljuga om ganska allvarliga saker. Ett ärende där de säger att "nä, så gör vi inte längre" och man tänker (i ett ögonblick av svaghet eftersom man vill tro gott om människor) att "kanske har det sjunkit in". Men nej då!!! Åkte förbi idag och upptäckte två allvarliga brister som påstås vara åtgärdade och inte ska upprepas....Men nu är skåpet skitblått!!!! Förstår man inte att man "misshandlar" (slår, "glömmer" mata, lämnar i varm bil etc) sitt djur då har man förbrukat sin rätt att ha det djuret och kanske alla djur som går att ha!

Ska bli så skönt att lämna över sådana ärenden för prövning av djurförbud. Nu ska jag sova och ladda inför sista dagen innan semestern och dessutom, imorgon kväll, Vårruset som jag tackade ja till i ett svagt ögonblick. Och nej, jag tänker verkligen inte springa men det är det fler som inte ska så det ska nog inte vara några problem!

GOD NATT!!!
3 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar
Inga pingviner här inte!

Det är milt sagt varmt just nu. Här på landsbygden har vi 27 grader...i skuggan!! Jag försöker tappert kämpa på med exjobbet men det är inte så lätt att tänka i värmen ska jag säga. Till och med katterna tycker att det är varmt! Aurora har legat upp och ned i soffan och reagerade inte ens när en flyga flög tätt förbi! Alma orkar inte gå mer än tre stegg i taget, sen lägger hon sig ner och vilar lite. Själv dunade jag in på soffan i korsdraget i en timme, siesta ;-)

Jag är inte byggd för minusgrader men inte heller för trettio plusgrader. Får lätt värmeslag och vätskebrist har jag märkt. Nu fortsätter fotbollen Sverige-Ukraina och sedan ska jag skriva lite till.
1 Juni 2008  | Länk | Juni 2008 | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida