Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Bestulen!

Igår var jag på Friskis och Svettis med mina jobbarkompisar. Vi var på lunchgympa. Det var rätt kul men jag har verkligen ingen kordinationsförmåga längre! Men man fick svettas lite så det var ok ändå. Efteråt åkte vi till jobbet för att duscha. Där upptäckte jag att min necessär saknades. Bara min deo låg i väskan. Jaja tänkte jag, då glömde jag väl lägga ner min lilla sminkpåse imorse. Men så visade det sig att Kristinas necessär också saknades. Tyckte det var lite konstigt men båda trodde att vi helt enkelt glömt den hemma. MEN!!! När jag kom hem letade jag febrilt efter den men borta är den. Så jävla irriterande. Samma för Kristina. Nån har alltså gått igenom våra väskor medan vi hoppade och skuttade...Så surt! Vem vill ha en okänd persons gamla smink???? Så nu måste jag gå och handla följande saker som låg i påsen:

*mascara
*ögonskugga
*eyelinerpenna
*puder
*puderborste
*foundation
*parfym
*hårborste

Skönt att personen som snodde grejerna iallafall tog sig tid att ta ut deon ur påsen :S Kommer bli så dyrt att köpa nya grejor. Det mesta som försvann, utom pudret och hårborsten, kostade över 100:- st att köpa men jag lyckades tajma de flesta köpen till tillfällen då typ H&M och Åhléns hade rea. Lär ju inte ske denna gång! Idag har jag ljusblå mascara för det är allt jag har hemma!

Till råga på allt är bilen på verkstad idag. Gick ju inte igenom besiktningen och ska nu få en ny spindelled och förhoppningsvis en ny lampa fram. Är ju så jävla svårt att byta vänster fram eftersom batteriet sitter ivägen så jag hoppas att bilmecken fixar det. Kommer gå på i runda slängar nånstans mellan 1100-2000 kr typ. Grattis!
31 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 0 kommentar
Vissa människor är ju bara FÖR dumma!

Fick in en anmälan idag om att det låg döda får i skogen. Åkte till platsen och mycket riktigt, ett dussin döda djur låg utslängda helt öppet. Åkte till gården som fåren kom ifrån. När jag var där för ett par veckor sedan hette det att djuren skulle gå till slakt och att slaktbilen var beställd. Jojo..mycket snack!..inte så fräscht med en massa halvätna kadaver....dessutom jävligt olagligt att slänga ut dom sådär. Lantbruksdjur räknas som högriskavfall och skall destrueras (gäller inte de som är för köttproduktion såklart!).

Jag har hittat en bil jag vill ha, en golf. Kom ut på annons idag. Kommer förmodligen gå snabbt. Nybesiktigad i dagarna och verkar inte vara någon rost alls. Måste försöka åka å se den imorgon....står iallafall på "rätt" sida av stan, i Jakobsberg.
29 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 1 kommentar
Inga stödhjul

Igår slutade Helena. Jättetråkigt! Vi skramlade till en spårsele, spårlina och en reflexväst eftersom hon håller på med jakt. Sen köpte jag en present enbart från mig. Salt- och pepparkar i rostfritt stål format som små grisar. Tror hon blev uppriktigt glad.

På eftermiddagsfikat fick hon presenterna och så höll hon själv ett litet tal. Som vanligt är jag löjligt gråtmild och fick lite tårar i ögonen. Typiskt! Efter jobbet åkte vi två till Rusta och shoppade lite. Köpte en dunväst för 100:- och en vårjacka i dykartyg för 100:- Båda kostade dubbelt så mycket egentligen. Mössa och vantar blev det oxå för totalt 20 :- och varsin reflexväst till mig o Axel. För om man vill gå en promenad på kvällen i den här årstiden måste man ha ordentliga reflexer för annars syns man inte i mörkret!

Idag ska vi åka till Axels pappa. Vi ska hämta några bokhyllor och lämna en datorskärm + en skrivare. Men först så ska jag arbeta en stund på mitt exjobb så det kan bli klart nån gång!
26 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 0 kommentar
Bilbesiktning

gick åt helvete. Eller kanske inte så farligt. Fick ombesiktning eftersom spindelleden på vänster fram var kass. Ombesiktning inom en månad annars körförbud...Lyckligtvis verkar det bara kosta 7-800:- att åtgärda.

Annars försöker jag få ett par arbetsskor. Använder mina gamla Coop-vinterkängor (~7år, blir lite fuktiga efter ett tag). Lustigt nog hade andra Linda på jobbet exakt likadana skor :-) Det knirras o knarras när man frågar så nu skiter jag nog i dom och investerar i ett par dojjor för 400:- som jag såg på Lantmännen idag.

Håller på att fixar ett "lycka-till-kort" till Helena som slutar på fredag. Vi hittade bilden här brevid. Passar bra tyckte vi eftersom hon ska jobba med grisar!

Köpte en present till henne idag från oss jobbarkompisar. En reflexspårsele med tillhörande lina och en reflexväst. Detta eftersom hon tränar spår och apportering med sin hund. Hoppas hon gillar det, om inte annat kan hon byta till nåt hon hellre vill ha. Jag har också köpt en grej, bara från mig. Jättesöta salt-och pepparkar i form av grisar. Vi har blivit rätt goda vänner så jag ville ge henne det. Kommer verkligen att bli tomt utan henne...Men vi ska hålla kontakten och det känns ju bra.

En annan jobbarkompis Lina kommer också att försvinna, eller hon har redan försvunnit. Hon ska ha barn om några veckor och har inte längre ork att åka till jobbet. Full förståelse för det! Bor i storstan och jobbar på landsbygden. Det är helt klart en bit att åka och om man då är gravid i typ 35 veckan...ja, ni som fått barn förstår säkert och det gör även vi som inte har fått småglin.

Är grymt trött nu, ska gå å sova tidigt ikväll :-D
23 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 0 kommentar
Fiiiiint väder!!!

Jättefint väder ute idag men lite kallt! Vi åkte ut till Väddö och skådade lite fåglar. Kul att få komma ut! Är så trött på regn och rusk. Men det finns en i vår familj som inte tycker att regn gör så mycket...Alma. Nu har hon lärt sig att hon får gå ut (tog typ tre sekunder!) så mycket av hennes vakna tid går åt till att sitta vid verandadörren och pipa, mycket och länge (dumma husse och matte som inte förstår att katten ska ut)!!

Idag fick hon gå ut helt själv för första gången. Bara på med halsbandet (som inte är helt poppis) och öppna dörren. Hon gick dock inte så långt idag eftersom hon inte riktigt gillar kallt väder. Aurora var med ut också men tycker att det är helt ok att stanna kvar på trappan.

Häromdagen var jag ute med Alma i regnet. Hon drog iväg där jag inte kunde följa med, det vill säga in på grannens tomt. Hon var borta bra länge i regnet. Vart en smula orolig att hon inte skulle hitta hem så jag gav mig ut på ödetomten brevid för en titt. Hittade henne ganska snabbt, spatserande på grannens veranda! Tillslut kom hon ut därifrån och när vi ropade från verandan kom hon galopperande.
20 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 0 kommentar
Att köra på ett barn...

...är ju inte så kul (inte heller att köra på någonting annat levande)! Men imorse höll jag på att göra just det, köra på ett barn. Ungen ifråga sprang över vägen för att hinna med bussen som stod på hållplatsen. Vägen ifråga är en inte upplyst 70-väg. Enda anledningen att jag inte körde på honom/henne var att jag saktade in när jag skulle köra om bussen (den svängde just in på busshållplatsen och hade inte öppnat dörren än) för jag fick möte med en lastbil. Just innan jag når fram till bakre delen av bussen ser jag nåt mörkt som snabbt passerar över vägen. Vilken förälder är så dum att den inte sätter på barnet reflexer när den ska gå till bussen i totalt mörker????? Själv ser jag lite ut som en julgran när jag är ute i mörkret. Tre reflexer på jackan (hade iallafall, men nu orkar jag inte gå ut när jag kommer hem), en på handväskan och tre gamla benreflexer för häst som man kan sätta på sina ben/handleder. Ska köpa en reflexväst oxå men har inte hunnit.

Hade min första telefontid idag. Två samtal under den tiden. En anmälan om missförhållanden och så Helena. Tre samtal totalt idag. Har försökt reda ut hur en ny lag skall tillämpas. Har också försökt skapa en struktur som jag tror passar mig.

Gubben ska gå ut ikväll så jag är gräsänka :-D
18 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 1 kommentar
jobb å uselt väder!

Nu har jag jobba tre dagar. Mjukstartade med att åka på en anmälan i måndags, gick å lyssnade på en rättegång igår, var ute hela dagen idag (lysande idé med tanke på vädret!)

Rättegången igår handlade om en tant som åtalats för vanvård av sina tre katter. Katterna hade extrem muskelförtvining (veterinären som undersökte katterna trodde att de var utmärglade!) men var vid "normalhull". Det som nog talade till den åtalades nackdel var att hon förde sin egen talan. Känns som att det framgick ganska tydligt att detta inte är en sund och psykiskt normal människa. Domen kommer om två veckor. Åklagaren yrkade på kortare fängelsestraff alt. villkorligt med dryga böter medan försvaret yrkade på frikännande alt. dagsböter av lägre belopp. Vi hoppas på att hon fälls för djurplågeri för det betyder att hon får djurförbud och därmed kan vi kanske omhänderta de andra djur som hon har och inte sköter tillfredsställande. Detta är samma tant som vi besökte tillsammans med polisen i somras....

Idag var vi ute hela dagen i det underbara januarivädret. Det regnade oavbrutet mer eller mindre hela dagen! Jättekul att vara ute då och göra inte så meningsfulla besiktningar av hästtransporter! För enligt nya direktiv från Jordbruksverket skall alla djurtransporter godkännas ur djurskyddssynpunkt + att den som kör transporten skall ha ett intyg på att de har kompetens för att frakta djur s(om de får när de gått en speciell kurs).Detta gäller from 5 januari i år. Det finns bara ett liiiitet problem....kursen som alla ska gå finns idag inte (och nästan ingen känner till att de ska ha intyg och godkännande).

Det finns två ställen som har kurser men de utbildar bara de som kör slaktbilar i dagsläget. JÄTTEBRA!!! Så alla ska gå en kurs som inte finns idag för att kunna få intyget. I Sverige gäller f.n. att man ska ha anmält sig till en sådan kurs, eftersom ingen sådan ges i dagsläget. Problemet är om man ska passera in i övriga EU då man kan få dryga böter om man inte har nåt intyg...och dispensen gäller ju bara i Sverige...SUCK!!! Känns som att vi har andra saker att göra än att kolla transporter som ändå måste besiktigas varje eller vartannat år...Dessutom var det kallt och blött och lerigt! BLÄ!

Provkörde en Toyota Corolla igår. Blev inget köp. Bilen såg fräsch ut och var ok att köra men det fanns vatten i oljetanken vilket tyder på problem. Letar vidare...

Som avslutning, en mycket modig man :http://www.norrteljetidning.se/site/page/1316?newsid=341
16 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 0 kommentar
Back to the coalmine!

Idag var det dags! Tillbaka till jobbet. Höll på att inte komma hemifrån då bilen tog god tid på sig att starta! Ett lätt stressmoment eftersom jag är beroende av bilen för att ta mig till bussen...Favvobilen startade iallafall efter lite övertalning och en hel del svordomar! Tog vägen via Söderhall. Det är mörkt och slingrigt på den vägen...

Kom iallafall fram till jobbet för att konstatera att jag inte kan logga in i datorn och därmed är totalt sysslolös tills Helena kommer...Surrade med kollegorna som var där, avhandlade diverse ämnen osv. Sen kom Helena och vi åkte ut på lite klagomål. Tja, det var väl den dagen i stort. Work as usual :-D
14 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 0 kommentar
Fortfarande ingen bil

Ingen Mazda. Ägaren har ändrat sig och ska inte sälja den längre. Det var ju synd, tycker vi. Nu lutar det än en gång mot Toyota Corolla. Finns två som vi är intresserade av. Hoppas kunna se den ena i veckan, helst imorgon!

Annars var vi och hämtade det modem som vi lämnade in på Telias butik i mellandagarna eftersom vi trodde att det var fel på det (visade ju sig bero på att inkompetenta Telia kopplat in ADSL på fel adress!). Som sagt lämnades det in den 28 december och kom tillbaka nu, två veckor senare. Vad hade det gjort hos reparatören i två veckor när det inte var nåt fel på det? Ja, det kan man ju fråga sig. Vad har reparatören gjort? Jo, skickat ett nytt modem till oss...Naturligtvis var det samma idiot som expiderade oss denna gång. Räckte med att se killen i butiken för att bli lack!! Man kan ju fråga sig varför vi inte fick ett nytt modem från början...

Var hos mamma igår och åt renfilé. Så grymt gott!!!

Spelade hockeyspel när vi kom hem (Stiga inte på datorn!). Jag är rätt kass och gubben e grymt bra. Fick spö med 9-0 typ varje match. Men det var jävligt roligt och svettigt! Totalt lyckades jag få pucken i mål 9 gånger varav typ tre var riktiga mål och resten fuskmål.
13 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 0 kommentar
This is my home

I fotoalbumet finns det nu lite bilder på interiören i mitt hus. Annars inget nytt under himlen. Vädret tillåter fortfarande inga bilder på utsidan av huset eller trädgården så det får bli en annan gång!
11 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 0 kommentar
Jakten på bil fortsätter...

Häromdagen hittade jag en Toyota Corolla för 10000:- i Uppsala. Visade sig vara en okej bil men lite dyr med tanke på att stötdämparna bak var slut.Kan ju bara gissa vad årets besiktning kan ge...

Har nu hittat en annan Corolla, en likadan som jag smällde på E18 för några år sen. Till och med samma färg och årsmodell (eller ett år yngre) :-D Priset verkar rimligt, bara ett problem. Den står i Västerås så det är ju inte så att man sätter sig i bilen och bara svänger förbi. Sen har vi fått en Mazda föreslagen. Den finns "inom familjen" vilket är bra. Får besked om den troligen nästa vecka. Verkar mycket lovande. Rimligt pris och tantkörd. Vi sitter ju inte i sjön för vi har ju Fårrden.

Idag var det ju fint väder på förmiddagen så gubben o jag tog med oss kartan och kikaren och gav oss ut i naturen. Blev en tur på ca 9km i omgivningarna. Trevligt förutom att det fina vädret försvann efter 30 minuter och ersattes av snålblåst o moln. Men vi hann iallafall hem innan det började regna.

Var helt slut när vi kom hem. Har ju inte rört mig mer än till brevlådan o tillbaka sen vi flyttade...Men nu är det slut på det! På måndag börjar jag jobba igen. Då ska jag börja simma. För det är så nära till simhallen att det inte finns några ursäkter! Sen finns det ett gym på jobbet också. Fast jag är inte så säker på att det är min grej. Upptäckte för övrigt att det skiljer typ 2,5 cm mellan mina höfter. Är man lite sne kanske?!?! Kanske ska gå till en naprapat som kan räta ut mig :-D
10 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 1 kommentar
Skönt att internet funkar nu!

Snart är dagen slut. Har surfat en del. Inga 24 mbit/s som utlovats (eftersom orden "upp till" inte betyder något enligt Telia kundservice!!!) men väl 14.

Upptäckte till min stora fasa att min jobbmail är avstängd. Oklart varför men det går inte att maila till den och jag kan inte läsa de mail som inkommit de senaste tre veckorna. Inget vidare om allt är borta eftersom jag hade ett gäng exjobbs-relaterade mail sparade...Får ta reda på det på måndag när jag börjar jobba igen.

Har jobbat på rätt bra idag. Trist bara att word hängde sig och nästan två timmars arbete försvann...Gick inte att återskapa heller. Så sugit! Fick försöka skriva om allt igen...

Tack Linda för den bärbara luren! Så skönt att inte sitta fast i väggen när man pratar :-D

Har letat lite efter en liten bil nu på kvällen. Hetast är en Toyota för 10000:-. Ska försöka åka å titta på den så snart jag kan. Vore ju sjysst att ha en bil tills jobbet börjar på måndag. Fast jag har ju fårrden så det är ju ingen panik så. Forden har för övrigt tagit plats i sitt garage nu efter att ha stått ute sen vi flyttade. Den är säkert glad över det, men gladast är vi som inte behöver skrapa och sopa om det blir kallt och snö igen! Men om vi har två bilar sen...vem får bo i garaget då?? Dagens I-landsproblem!!

Ska ta lite bilder på nya huset. Invändigt blir nog imorgon men ute får vänta tills vädret tillåter det. Nån gång i sommar alltså!
8 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 0 kommentar
Då var man online igen...

Efter 7 svåra sorger, en mördad teliasupport och en mindre hjärnblödning har jag nu uppkoppling igen! Varför det tog sån tid...tja fråga Felia-supporten, men i korthet var det så här:

Beställde ADSL från Telia i början av december. Skulle vara igång innan jul enligt annonsen de hade. Stämde inte (bra annons då...). Tidigast den 27 dec skulle de kunna koppla in anslutningen. Naturligtvis funkade det inte. Fick åka till Teliabutiken och lämna nya modemet som vi haft i tre dagar på reparation (!!!!!). Är fortfarande på rep... Låtemodemet funkad inte heller. Teliasupporten rycker på axlarna, inte deras problem för det funkar fram till första jacket. Tekniker som de tillhandahåller kostar 1000:- Efter otroligt många turer och samtal för att inte tala om telefonkö upptäcker JAG, inte supporten eller kundservicen, att ADSL levereras till vår gamla adress och inte till den nya. De har alltså inte flyttat med bredbandet när de flyttade telefonen. Intressant dock är att telefonen flyttades den 23:e och bredbandet kopplades in den 27:e men på fel adress....pappskallar. Efter att det upptäcktes skulle det "bara" ta 8 arbetsdagar till innan det var igång! NEVER!!! Ringer tillslut chefen för kundrelationer och klagar. Slutade med att vi får 800.- i kontant ersättning + några hundra att ringa för+ installation på 4 dagar istället för 8. Att man ska behöva klaga hos högre instans innan nåt händer!!!

Vi är iallafall installerade i huset. Känns så skönt. Trivs kanonbra. Känns som man bott här hur länge som helst! Även om ingen annan direkt verkar gilla vårt blå kök så gör vi det!

Än så länge har vi inte gjort några förändringar men viss renovering kommer att ske. Ytskikt skall målas om och iallafall ett badrum skall kaklas.

Har varit så mycket gäster här under veckorna som varit. Är helt slut. Nyår var en pärs och jag rekommenderar starkt att man inte häller i sig en 1/2 flaska champagne kl 3 på morgonen när det är begränsad sovtid dagen efter...Det var sjögång i mitt huvud fram till 21 dagen efter...

Fredag var familjen Ö här. Betydligt lugnare och trevligare. Men ingen sovmorgon denna gång heller, å andra sidan inte så mycket fylla heller så det var lugnt.

Sista besökarna på ett tag var här igår. Nu får det vara för ett tag. Måste hinna pusta ut lite och framförallt skriva klart mitt exjobb (som om det kommer hända på en dryg vecka...)
8 Januari 2008  | Länk | Januari 2008 | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida