Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Skönt med ny jacka

I måndags köpte jag en vinterjacka som från början kostade 1100 men som nu var nedsatt till 800kr. Idag fick jag anledning att använda den! Fy satan va kallt det var i morse. Minusgrader, eller bara en minusgrad men ändå! Tog tio (!!!) minuter att skrapa bilen. Satt som berg. Ruttnade totalt efter några minuter och skrapade bara rutorna på förarsidan och passagerarsidan. Framrutan isades av med hjälp av MYCKET spolarvätska under färd. Skrapade så att jag såg hjälpligt och sedan rullade jag långsamt iväg. Trafiksäkert, javisst!! Efter jobbet införskaffade jag motorvärmarsladd och kupévärmare till bilen! Och det går ju att använda även om bilen står i garaget. Miljövänligt värre!
30 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Oktober lider mot sitt slut

och jag är inte frisk i kroppen. Hela natten har jag hostat och hostat. Är torr i halsen och har en löjligt irriterande rethosta. Dessutom är jag helmossig i huvudet och svag i kroppen. Hoppas verkligen att det går över snart.

29 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
TVn brann

Inte så att den stod i ljusan låga men det luktade bränt som bara den. Tur att vi har två TV-apparater till som reserver, så nu har vi bytt. Och tur är väl det för nu är jag sjuk och ligger hemma i soffan. Trist att vara förkyld men det ger mig faktistk en chans att påta i exjobbet. Så inget ont som inte har något gott med sig.

Jag gick hem lite tidigare från jobbet igår men det hindrade mig inte från att vara med på hopplektionen. Första gången inomhus. Ridhuset är mycket mindre än ridbanan och hästarna blev lite nippriga av det. Europa hoppade galet högt som vanligt. Vid ett tillfälle var det sjukt nära att jag ramlade av. Måste nog åka och köpa en säkerhetsväst i helgen! Inte heltäckande skydd men bättre än att vara utan!
28 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Murasaki

Igår var jag ute med Anna-Lena och Sara. Vi åt middag på den japanska restaurangen Murasaki vid Medis. God mat men väääldigt dyrt! Efter middagen var alla tre supertrötta så vi åkte hem. Tog 11-tåget, hemma en timme senare.

Red Europa på morgonen. Gick skitdåligt. världens bråk. Hästen vägrade gå förbi ena hörnet. Höll på en hel timme och tjafsade!
26 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Fel val

Idag kunde jag ha hoppat lektion på Europa. Men istället valde jag att gå på derbyt mellan DIF och Bajen. Bra val, INTE!!!!! Och imorgon måste man gå till jobbet igen *Suck*

På bilden hoppar Eva med Europa för första gången. Det kunde ha varit jag istället, skit!
20 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Ölandshelg

Har varit på Öland i helgen (fre och lö) samt i Göteborg under söndagen. Totalt inhämtat fyra nya kryss: svartvingad vadarsvala, medelhavstrut, mindre gulbena och stormfågel. Mysig helg och bra väder. Inga vansinniga mängder med fåglar men ändå bra utdelning.

Utanför Hölö/Mörkö började bilen låta lite märkligt från vänster bakdäck. Trodde först att stötdämparen gått åt helvete eftersom den börjat knirra under förmiddagen. Bilen började kränga i guppen så jag saktade ner farten och lade mig i högerfilen. Och det var tur det! För plötsligt blev det värre och lät mer och mer. Plötsligt började bilen skaka ohämmat och jag lyckades kasta ut den på vägrenen och stanna samtidigt som jag fick på varningsblinken. När jag fick stopp på bilen såg vi att det rök om den. Jag var helt säker på att den hade börjat brinna!! Men det visade sig att vi hade punka på vänster bakdäck. Naturligtvis är ju vägrenen marginellt bredare än bilen så det är förenat med livsfara att ställa sig med rumpan ut i vägbanan och byta däck i bäckmörker! Vi fick ringa Assistanskåren som fick komma ut och hjälpa oss. Lite löjligt kan det kännas med tanke på att vi är fullt kapabla att byta däck själva annars. Men efter en timme kom dom och vips hade vi fått på reservhjulet (ett dubbdäck eftersom reservdäcket redan sitter på höger fram...) Hemma en timme senare än planerat. Nu står bilen i garaget och kommer nog få stanna där tills det är dags för vinterdäcken. Tur att vi har en bil till!
20 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Usch för regn i oktober!

Har varit iväg och ridit nu på morgonen, i HÄLLREGN!! Nu red vi ifs iväg till ridhuset som ligger ett par kilometer bort men vägen dit och hem räckte för att jag skulle bli plaskblöt! Måste köpa en regnponcho eller nåt som täcker benen en bit. Jag gillar inte att rida i regnbyxor (fast man kan ju ta av sig dem när man kommer in i ridhuset).

Satt och micklade lite med ett fotored.program igår. Blev väl okej iallafall.
16 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Ggggaaahhhh!

Jag skriver och skriver och skriver men det tar ALDRIG slut!! Det värsta är att jag inte riktigt klarar av att korrläsa på skärmen. Jag vill ha en pappersvariant att bläddra i och att kluddra i. Ska jobba en timme till tänkte jag, sen måste jag laga mat. Ska byta kapitel och jobba lite mer på metoddelen som är under all kritik upptäckte jag! Suck!!
15 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Hopp, hopp, hoppa färgglada hinder!

Idag har jag hoppat hinder med Europa..igen! Det går sä jäkla bra. Fick tvärstopp några gånger men efter lite övertalning hoppade hon efter stoppet. Ibland kliver hon över och ibland tar hon riktiga bautaskutt! Undrar om hon får för sig att "nä, det här hindret är nog mycket högre än vad jag tror, bäst jag tar i ordentligt!". Vi hoppade en oxer med grind. Europa tyckte först att det var onödigt att hoppa över den när man kan gå runt. Men som sagt, med lite övertalning och jävlaranamma går det bra!

Åkte till stallet lite tidigare idag. Tog med mig kameran för att ta lite bilder. Förhoppningen är att någon av dem ska gå att använda som framsida till mitt exjobb. Fick några bilder som jag kanske kan använda. Vi får se. Det är ju inte högsta prio just nu att ha en bild till titelsidan utan prio 1 är ju att få klart texten.


Dressyrpass på torsdag i ridhuset. Ska försöka hinna lära in ett lätt C-program. Bra att kunna eftersom jag har så dålig fantasi när jag rider. Lätt att fastna i ett moment och bara traggla det tills både häst och jag ledsnar!
13 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Måndag igen

I lördags blev det en liten tjejmiddag hemma hos mig. Vi lagade pizza och snackade skit. Fick höra riktigt otrevligt "skvaller" om en person som jag faktiskt trodde bättre om. Det gör mig illamående och jag önskar att jag inget fick veta om detta. Hoppas jag aldrig behöver träffa denna person igen!

Söndag blev en städdag för tomten. Kapade grenar på både äppel- och plommonträdet. Planterade lite mer ljung som jag köpt dagen innan. Sån där ljung med stora blommor. Gillar den mycket bättre än den med små barrlika blommor. Planterade lökar också, svarta, vita och polkagrisfärgade tulpaner. Blir spännande att se om de kommer upp till våren. Vi har också upptäkt att vi har en björnbärsbuske med bär som mognar nu, smarrigt!

Försökte måla klart byrån till sovrummet igår. Målade dörrarna för vad jag trodde skulle bli sista gången. Men det blir inte bra! De är fortfarande flammiga. Så nu funderar jag på att köpa en röd mönstrad tapet och sätta i "spegeln". Klädde insidan och hyllorna med svart kontaktplast. Lite meckigt men det blev helt ok. Den står på sin plats nu i sovrummet men saknar en dörr.
13 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
GRATTIS TOMAS OCH TESSAN!

Välkommen till världen Tilde
10 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Den här människan borde få smaka på sin egen medicin!

Detta är något av det värsta jag har sett i djurplågeriväg. Man undrar vad den här människan vill uppnå med sina metoder. Kvinnan som utför dessa handlingar var med i Tysklands landslag för dressyr i början av 90-talet. Hon är förbjuden att hålla på med hästar överhuvudtaget (på grund av att hon blivit påkommen med dessa metoder), trots det är hon verksam i Danmark idag (filmen är från Danmark vad jag förstår). Men nu väntar ett saftigt åtal. Jag vet inte vad det är för straffskala på djurplågeri i Danmark men jag hoppas på fängelse! Man undrar ju hur en sån här människa är funtad!


http://media.stream.fm/rtl-rtl-nachtjournal/RTL_Nachtjournal_20081006.mp4
9 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Regn och strömavbrott

Hann precis komma till stallet när det började regna. Tur att det finns ridhus att rida i. Europa var jätteduktig och blev jättetrött. Regnade ganska tappert på vägen hem. Hästarna fick ha täcke på sig i hagen. Hjälpte till med att förbereda lunch- och kvällsfodret och lite annat pyssel.

Kom hem och tänkte plocka undan lite innan Ann kommer hit för att förhöra mig om mitt djurskyddsärende. Men nähä, då är det strömavbrott. Tog en stund innan jag fattade att strömmen var av. Elverket hade faktiskt sagt till i god tid innan så jag visste egentligen att strömmen skulle brytas fast jag hade glömt det. Så då tänkte jag att "jaha då får jag surfa en stund tills strömmen kommer tillbaka". MEN utan ström, inget modem...*BLONDIE* Så jag började läsa igenom vad jag egentligen skrivit i mitt för närvarande 42 sidor långa examensarbete. Kan bli okej det här, men det blir nog inte mer än okej. Skit samma, bara det blir klart innan semestern är slut!
9 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Jag fick inte jobbet

Idag ringde de från länsstyrelsen där jag var på intervju för ett par veckor sedan. Hon som ringde tyckte att jag gjorde ett jättebra intryck (DET var förvånande, jag tyckte att jag var värdelös!!) på dem men de var ute efter någon med mer erfarenhet av lantbruksdjur. Och det märkte jag redan när jag var på intervjun så jag vart inte så förvånad att jag inte fick jobbet. Lite trist är det så klart men ändå på nåt sätt en lättnad eftersom jag hade varit tvungen att tacka nej om jag hade fått det. Men jag söker vidare, det är ju 2,5 månad kvar tills jag står utan jobb. Lite stressande är det dock.

Imorgon ska jag på förhör hos polisen. Eller snarare polisen kommer till mig. Det är ett djurskyddsärende där jag gjort en anmälan om misstänkt djurplågeri. Inget spektakulärt. Ska bara svara på frågor och berätta min sida av vad som hänt.
8 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Jag jobbar på

med mitt exjobb. Det går framåt och jag har till och med lyckats skriva en sida på diskussionen idag samt göra lite förändringar i texten. På eftermiddagen blev det en paus ute i det fina vädret där jag gick lös med spaden på de spretiga växterna som jag vill ha bort. Grävde bort en fyra, fem stycken och det var inte lätt ska jag säga! Rejäla rotverk. Har lovat bort dom till Marie på jobbet. Hoppas att hon vill komma och hämta dem snart för de ligger i skottkärran som är tokfull!

Planterade ljungen jag köpte förra veckan. De har stått kvar i lådan på trappan och nu tyckte jag att det var dags att se till att de kom ner i jorden. Ser lite fjönigt ut, bara åtta plantor. Ska försöka komplettera med lite annat färgglatt. Kanske någon marktäckare och någon buske till. Det enda jag sparade i rabatten på uppfarten är pionen som var så jättefin med stora rosa blommor. Funderar på en rhododendron, om den kan stå i skuggan...
7 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Fick slita hårt igår

Har kommit igång med exjobbet nu. Har en utskriven kopia som jag sitter och kluddrar i för fulla muggar. Känner att det nog kan bli bra det här ändå. Ska någon av dagarna framöver om vädret tillåter ut i hagen och plåta min grannes hästar. Det får ju vara en färgbild på framsidan och det är ju fint ute nu med höstfärger och så.

Vi hade vår andra hopplektion igår. Denna gång hade både jag och Eva fegsnören rund halsen på hästarna för att slippa rycka dom i munnen. På väg till ridbanan passerar man en hingst i hagen. Han gillar Europa och gnäggar med dov stämma när han ser henne. Igår stannade hon och gnäggade tillbaka. Han blev alldeles till sig i trasorna och började bralla (=skutta, hoppa, bocka) omkring. Europa hakade på vilket var lite opraktiskt eftersom det kom bilar och cyklar. Det blev några skutt och galopp på stället men vi överlevde iallafall!

Hopplektionen gick bra men inte lika bra som förra gången. Europa blev rädd för tränaren eftersom hon kastade flis på Europa när hon stannade vid en bom. Hästen var riktigt seg igår och jag fick slita som ett djur för att få henne att trava i ett bra tempo. Men vi hoppade faktiskt över ett litet krysshinder och två "studsar". fegsnöret funkade jättebra. Grabbade tag i det med ytterhanden precis innan. För när hästen tar ett jättesprång över 20 cm-hindret är det inte alltid lätt att hänga med. Nästa gång ska jag tydligen rida med spö eftersom jag hade svårt att få henne att gå framåt.

Nästa ridning är på torsdagmorgon. Då ska vi rida dressyr på ridbanan och öva galoppfattningar och kommunikation mellan mig och häst.

Nu ska jag börja skriva lite. Axel är hemma idag också och jobbar så vi kanske kan få lite gjort på tomten idag också. Jag vill beställa tyg till gardiner, har hittat jättesnyggt på Ellos att ha i sovrum (rött) och kök (svart och grått). Ska bara få godkänt av regeringen också....
7 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Osmakligt!

Igår när vi väntade på polisen vid olyckan passade jag på att studera människor runt omkring, alltså åskådare. Helt otroligt att folk är så sensationslystna. Flera personer som inte var "involverade" i olyckan kom fram och ställde sig bara några meter ifrån platsen där ambulanspersonal och brandkår jobbade febrilt för att få ut personen i bilen. Såg en fem, sex personer, privatpersoner, som tog fram kameran och fotograferade eländet. Varför? undrar jag. Ja, varför vill man fotografera en människas potentiella död? Har man ingen som helst respekt för människors lidande. Sånt här äcklar mig. Jag kan förstå de två yrkesfotografer och journalisten från DN som var där eftersom det finne ett nyhetsvärde i olyckan då bilisten mejade ner två gångtrafikanter innan han kraschade. Men vad ska privatpersoner göra med sina bilder?? Lägga upp på facebook eller? Jag frågade en person om han inte tyckte att det var lite osmakligt att fotografera olyckan men han ignorerade mig och fortsatte fota. Upprörande!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3465779.ab
6 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Skärrande upplevelse!

Fotboll i regnet. 3-1 till DIF, fjärde hemmasegern för säsongen. Nice men blött. Regnade oavbrutet hela matchen. Torr på kroppen (=bra med regnställ!) men ack så blött om fötterna. Efter fotbollen hem till lillebror, via Willys och köpa torra strumpor. Lite tårta och sedan åka hem vid nio. Men det kunde ha slutat där. För i rondellen där Bergslagsvägen och Lövstavägen möts kom en bil i full fart. I ett gnistregn for den rätt ut i rondellen och kraschade mot ett träd. Hade vi kommit sekunderna tidigare hade inte trädet stoppat bilen utan vår bil.

Vi var först fram. Axel kollade om föraren överhuvudtaget levde medan jag försökte ringa 112 som efter vad som kändes som en evighet svarade. Det gick måååånga signaler innan jag kom fram (ringde två gånger eftersom jag inte fick något svar första gången). Då visar det sig att bilisten precis innan kört på två fotgängare. Han ligger kvar medvetslös i bilen. Efter ett tag kommer brandkår och ambulans och till slut även polisen. Föraren förs bort i helikopter till KS. Efter att ha lämnat vittnesuppgifter lämnar vi skärrade platsen. Enligt tidningarna har de som blev påkörda klarat sig ok, lite blessyrer och någon bruten arm. Värre verkar det vara med föraren som enligt tidningarna har allvarliga skallskador.

Man blir rätt skärrad när man tänker på hur nära det var. Om vi hade kommit lite tidigare hade jag fått bilen i knät. Vill inte tänka på hur det kunde ha slutat.
5 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
en liten gäst

Igår hade jag en liten gäst på besök ett par timmar. Hon heter Delta Blue Creamy eller "Gosekissen". En ca 13 veckor gammal Bedlington. Fler bilder finns i albumet med dagens datum. Gosekissen gjorde en storartad entré genom att kissa på golvet det absolut första hon gjorde. Hon blev lite blyg för Axel och tja kissade på sig. Men sen morskade hon till sig lite. Alma var spännande men när Aurora kom inom synhåll morrade hon! Vid halv sex kom familjen som ska ha henne på prov och hämtade henne.
4 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Jag skrev på...

Jag tycker fortfarande att det är en skitlön men faktum är att jag gillar mina arbetsuppgifter och mina arbetskamrater. Och jag vill ha bra referenser när jag söker andra jobb. För jag ska nog försöka skaffa mig jobb någon annanstans. Jag har inget emot min nuvarande chef som person men tycker att kontoret har en tveksam personalpolitik. Jag tycker att man ska värna om sin personal så att de vill stanna kvar. Men det är vad jag tycker. Nu blir jag kvar till sista december (jag har sparat semesterdagar så jag slutar väl innan jul). Därefter hoppas jag på att ha fått jobb, fast såklart. Hoppas på djurskydd kan man göra men jag tar vad jag får idagsläget och blir vis av erfarenheten istället!!
3 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Dags att välja

nu har jag fått mitt nya avtal. Ska jag skriva på eller inte? Får 1000kr lönepåslag vilket är mindre än vad jag vill ha. Men det är den lönen eller så står jag utan jonbb och förmodligen utan referenser om en vecka. Chefen säger att jag inte kan jämföra med de andra på kontoret eftersom de inte har samma arbetsuppgifter som jag. Och jag kan inte jämföra med de som har samma arbetsuppgifter för de har jobbat mycket längre än jag. Så då undrar man ju vem ska jag jämföra mig med. Ingen verkar det som...Procentuellt sett är det ju ett ganska bra påslag men lönemässigt kommer jag ju alltid ligga efter. Sen sa han att jag har ju ingen utbildning vilket de andra har. Då blev jag sur för jag har faktiskt en utbildning men ingen examen, en viss skillnad tycker jag.
3 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar
Imorgon kan jag bli arbetsbefriad

Imorgon ska min chef förhoppningsvis ha skakat fram nya anställningshandlingar till mig. Men kanske inte eftersom IT håller på att uppdatera systemet. Mitt nuvarande kontrakt går ut den 12 oktober. Om det inte är en tillräcklig löneförhöjning på det nya kontraktet kommer jag troligtvis inte att skriva på. Och med tillräckligt menar jag att jag ska ha mellan 2 och 3000 till jämfört med idag. Och det är inte ett orimligt krav jag ställer tycker jag. Innan jag bestämmer mig måste jag ringa a-kassan och kolla vad som gäller, hur mycket ersättning jag får och om det börjar gälla direkt när min nuvarande anställning går ut. Fan, va snopna de kommer bli.

Chefen sa att om det inte gick att skriva ut papprena imorgon kan jag skriva på när jag kommer tillbaka från semestern. Han har verkligen inte koll på läget. Pratade med facket idag och fick bra svar. Jag har rätt torrt på fötterna i mina krav. Han har gjort en hel del grova missar som jag skulle kunna driva mot arbetsgivaren. Men jag vet inte om jag vill det för det gynnar ju inte mig OM jag vill kunna jobba kvar här.
2 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 1 kommentar
Everything sucks!

...
1 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 1 kommentar
Jag mår skit

Alla turer på min arbetsplats börjar gå ut över min mentala hälsa. Motgångarna börjar bli lite väl många. Igår kom droppen känner jag, en motgång till och jag kommer klappa ihop. Så känns det just nu.

Turerna:
- blev bortvald till förmån för en kollega i vintras (hon fick "min" djurskyddstjänst som jag sedan fick tillbaka, enbart för att hon slutade)
- får inte skriva beslut själv (ensam om det på jobbet, trots att jag jobbat som inspektör i över ett år, alla andra får skriva beslut själva efter tre månader)
- får bara tremånadersvik när alla andra får sex månader i taget
- blev lovad en fast tjänst om jag skrev klart mitt exjobb. Inga som helst villkor angavs. När djurskyddet sedan beslutades gå över till länsstyrelsen togs erbjudandet tillbaka för "det gällde bara om djurskyddet skulle vara kvar" vilket inte angavs från början.
- förbises vid övergångsförhandlingar till länsstyrelsen trots att jag var den enda som var intresserad av övergången. Hade inte kostat kommunen ett skit att låta mig gå över.
- får ingen löneökning för jag är vikarie (är det verkligen rimligt med 0% ökning på ett år???)
- får inte följa med på verksamhetsplaneringen för jag "kommer inte jobba här nästa år"
- får höra skvallervägen att samma chef som sagt att jag inte ska jobba kvar vill att en annan grupp ska rekrytera mig (snacka om dubbla budskap)
- får höra att ett ärende som jag lagt ner långt över 100 timmar på anses vara dåligt handlagt av juridiska enheten på lst. Jag har lagt ner min själ i detta ärende och det är fanimej inte dåligt handlagt. Det finns otroliga mängder med bra material och bilder som visar att djurhållaren är klart olämplig att ha djur.

Gång på gång kommer dessa bakslag och det suger! Jag har varit så glad över att ha ett arbete som är skitkul. Men nu känns ingenting roligt längre. Jag går på knäna. Varje motgång är som att få stryk av en påk. Jag orkar inte äta middag, orkar inte laga mat helt enkelt och har ingen aptit. Orkar knappt gå upp på morgonen. Tidigare var jag på jobbet halv åtta varje morgon, utan undantag. Nu är jag glad om jag är där före åtta. Och när jag är där vill jag bara gå hem. Börjar förstå hur en depression skall kännas, när man inte ser något ljus i tunnelns slut. Är så jävla glad att jag går på semester på fredag. Behöver få lite distans till det här.

Droppen igår som fick mig att ruttna helt på allt var att jag snubblade på en jävla kundvagn när jag hade handlat på Blomsterlandet. Kom gående med en låda ljung och såg inte fällan. Sopade i smalbenet i kundvagnen så jag trodde att det gick av. Det gör så jävla ont. Har fått en stor bula på benet, är blå och vaje steg gör skitont. Bryt ihop!

Vad ska hända härnäst???
1 Oktober 2008  | Länk | Oktober 2008 | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida