Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


inte mycket

Inget nytt...kallt ute, snö imorse, strålande sol på eftermiddagen. Struliga människor som säger en sak men gör en annan,,,
28 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Jag - en "kattcurlingförälder"

Kissarna ville gå ut en stund i skymningen, eller snarare, Alma krävde att få gå ut :-D Eftersom jag nu tror mig veta att Alma vet var hon bor kan hon få gå ut själv och Aurora har ju hittills inte rört sig utanför tomtgränsen (knappt utanför verandan). Men idag, när det blev mörkt, knatade hon iväg in på grannens tomt och försvann under deras veranda. BORTA!! Lock och tjat men ingen katt...Efter ett tag hörde jag henne yla så där som hon gör när hon blivit instängd i nåt rum. Trodde ju att hon fastnat under grannens veranda *panik*. Springer upp på deras tomt *hoppas ingen ser* och försöker få syn på katten...Ingen katt under verandan men PÅ, injagad i ett hörn av grannens gråvita katt. Efter att ha väntat och hört henne jama i typ en halvtimme ger jag upp. Går och knackar på hos grannen (som jag hittills aldrig pratat med) och försöker förklara situationen. De tycker förmodligen att jag är helknäpp! Aurora drar iallafall järnet hem när vi och deras varghund kliver ut på verandan. Dom var ju trevliga men vilket knasigt intryck man måste ha gjort :-D Fina katter har dom iallafall. Verkar vara bra kattmänniskor, alla kissarna kastrerade precis som alla kattägare borde göra!

Vi håller på att bli sjuka här hemma. Hade lätt feber när jag vaknade i morse men gick till jobbet ändå...Har fått goda besked om den person jag nämnt förut. Hon får djurförbud (förhandsbesked kan man säga, inget officiellt än) så jag och min samarbetspartner på polisen har börjat rodda med det som behövs vid ett omhändertagande. Jag kommer bara vara med som observatör eftersom detta är plisens jobb. Det kommer inte gå smärtfritt om hon är hemma när vi kommer dit så vi funderar på att ta med ett psykteam just in case.

28 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Motiverat att sitta inne idag?

Känns inte sååå motiverande att sitta inne när det är fullkomligt kanonväder ute! Alltså gav jag mig ut på tomten tillsammans med katterna för att iallafall för en liten stund ta del av det fina vädret. Var ute i 1,5 timme på och runt tomten. Tog några bilder på fasaden som nu finns i fotoalbumet om det är någon som är intresserad av att se hur huset ser ut utifrån. Tog naturligtvis ohyggliga mängder med bilder på mina smågrisar. Mestadels Alma eftersom Aurora föredrar att mest sitta på verandan och titta. Inga större utsvävningar....

Idag ska jag först skriva en massa (hoppas jag) och sedan städa och handla mat inför morgondagen. Tänkte bjuda på soppa men det blir nog paj...
23 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
freedag tralala!!!

Veckan har gått fort fort fort, som alltid. Idag ska jag ha telefontid i två timmar, brukar max få tre samtal...Hoppas få besked om djuren jag skrivit om tidigare ska omhändertas eller inte. Svarstiden för djurhållaren gick ut igår. Ska skriva ett föreläggande med vite på typ 8000:- till en djurhållare som tycker han är bättre än alla andra och står över lagen. Funderar på att skriva ett till en annan djurhållare som har på tok för många hundar...Nån som vill ha en hund med lockiga öron???

På söndag kommer tre av mina kollegor hit. Johanna ska demonstrera sminkprodukter från Mary Kay (www.marykay.se). Det ska bli kul! Ska bjuda på lunch och fika. Vet inte vad för lunch jag ska bjuda på, funderar på soppa, några förslag???
22 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Samtal med chefen

Jag sökte ju jobbet som utannonserades inom en annan enhet på kontoret. Inte på grund av att jag inte vill jobba med det jag gör utan för att det är en fast tjänst. Och för att gruppen där ville att jag skulle söka.

I måndags hade gruppchefen möte med storcheferna för att diskutera ansökningarna som kommit in. Igår blev jag inkallad till chefen. Hon ville personligen berätta för mig varför de inte valt att välja ut mig bland de fyra som blir kallade till intervju. Dels vill de ha kvar mig på djurskyddet och det är ju bra eftersom det är där jag vill vara, men sen har hon oxå uppfattat att jag har mer intresse åt hälso- och miljöskyddet, vilket inte är fel uppfattat heller. Hur som helst vill de gärna ha kvar mig och jag kommer att få förlängt efter april. Om jag hinner ta ut min examen blir det en längre förlängning och om jag inte hinner till april blir det en kortare förlängning tills dess att jag har examen *morot!!* Sen får vi se vad som händer om/när djurskyddet "försvinner" till Länsstyrelsen 2009. Om jag får kommer jag ju följa med dit. Och de är ganska dumma att inte ta med mig eftersom jag förmodligen blir den enda som kan kommunen, men det har jag nog redan tjatat om i tidigare inlägg!

Fick ett erbjudande om att gå på en tvådagarskurs i konflikthantering, kommunikation vid tjänsteutövning och tidseffektivisering vid handläggning till den nätta kostnaden av 6000:- + moms. Dyrt som f*n men jag hoppas verkligen att jag får gå. Får väl höra imorgon vad chefen säger....Kursen är i slutet av april och tekniskt sett är jag vid dagens datum inte anställd då....
20 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
projekt bygga golv del 3

Ja, då har man flytspacklat ett golv för första gången i sitt liv. Det gick hyfsat bra. Bruk dammar gaaaanska tappert!!
18 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Golv

Ja vi ska ju bygga upp ett nytt golv eftersom det var mögligt under det som fanns. I helgen skulle vi alltså påbörja arbetet. Golvet ser ut som rocky mountains just nu vilket inte funkar om man ska lägga platonmatta i botten. Då måste det va slätt. Alltså flytspackel. Men innan man flytspacklar måste man rengöra ytan. Alltså behövde vi en grovdammsugare så nu har vi köpt en sån.

Man skulle ju kunna tro att ett rum på ca 7 kvm skulle gå rätt snabbt att dammsuga, men nej! Det tog en evighet. TRE dammsugarpåsar senare gav vi upp, det gick bara inte att få bort allt damm. Men enligt bruksen på primern skulle restdamm bindas av primern så...Blandade primer så det skulle räcka till 7 kvm, det räckte till hälften...blandade lika mycket till. När vi äntligen var klara med det ska primern torka i 1-3 timmar innan man kan flytspackla. Vid det här laget var klockan 19:45 och vi var heeeelt färdiga. Orkade inte laga mat utan beställde pizza från ett ställe som enligt Eniro skulle ligga mitt emot skolan i Karby. Det gjorde den inte utan på andra sidan motorvägen!!!! Men efter viss förvirring lyckades vi hitta dit, 20.20 var klockan, pizzerian stängde 20 så de fick stå och vänta på oss....Efter maten var vi så trötta så spacklingen är uppskjuten tills ikväll!
18 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Alma klättrar i träd

Idag åkte vi hem till min kollega och lånade hans cementblandare. Vi ska ju gjuta golv i källaren och blanda manuellt känns inte så aktuellt. Eftersom gubben ska iväg och lira poker senare eftermiddag hinner vi inte gjuta nåt idag. Vi måste sopa rent från organiskt material först så det inte finns nåt kvar som kan mögla. Hoppas på att vi kan gjuta imorgon. Ska bli kul att prova.

När vi kom hem fick kissarna komma ut en stund i det fina soooooliga och vansinnigt kalla vädret. Ligger några bilder i albumet under dagens datum.

Uppar 22:30

Såg på schlager med Sara. Allvarligt talat...Britney-kopian...vilken KATASTROF!!! Hur kul som helst att Carola bara gick till Andra chansen! Hejade på Sanna N - fin låt!!

Nu är jag sjukt mätt och ruggigt trött. Men innan jag får sova ska jag iväg och hämta gubben som är iväg på pokerkväll. Hoppas att det inte blir allt för sent.
16 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 1 kommentar
Bröllop

Nä jag ska inte gifta mig men min jobbkompis Margareta ska. Därför fick jag äran att följa med henne när hon skulle prova klänningar igår. 5 olika provades och tillslut valde hon en från Nixa (www.nixa.se - brudklänning utan släp - sidan 1 bilden längst till höger, den bakre klänningen med skärp + en lång slöja med glitter i). Hon kommer vara sååååå fin!!! Den hon valde var den som jag tyckte var finast och så även damerna som jobbade i affären. Om jag skulle få gifta mig nån gång skulle jag vilja ha en liknande klänning (för jag kan ju inte ha samma :-D) Tokig snöstorm på vägen hem. Sista biten gick mellan 20-30 km/h. Såg inte mer än ett par meter framför bilen!! Ingen höjdare! Sushi till middag på alla hjärtans dag.

Jag ska gå på två dagars kurs via jobbet och DIRF (Djurskyddsinspektörernas riksförening). Jobbet betalar anmälningsavgiften (700)+boende (2100)+medlemsskap (200). Att de betalar ett medlemsskap betyder att de sparar in 500:- eftersom anmälan annars kostar 1400. Bokade upp en jobbil så behöver vi inte ens betala soppan dit och hem! Ska bli kul, ser fram emot det!! Men ledningen på jobbet är ju rätt trög. Högsta chefen som bestämmer om kurser var borta hela veckan, pratade då med den som e närmast under som sa att jag skulle ta det med min gruppchef. Gruppchefen sa i sin tur att han måste prata med högsta chefen...suck! Ingen kan ta nåt beslut!!! Tillslut pratade vi med storchefen själva och så var saken biff!

Btw tror min gruppchef uppenbarligen att jag är gravid! Igår på fikat pratade vi om TBE-vaccin. Vi är några som ska iväg och spruta oss. Då säger karln till mig "Du vet att gravida kvinnor inte får ta TBE-spruta" och flinar. Tycker dock att jag fann mig ganska bra med " jag är inte gravid, jag är så här tjock alldeles på egen hand!" Tyckte det var lite lustigt! Jag har ju nån form av odiagnostiserad mag/tarmåkomma som gör att magen sväller upp och förmodligen lätt kan antas för en tidig graviditetsmage (framförallt med den gravidhysteri som verkar vara på jobbet, 7 tjejer i den ålder då man normalt kanske skaffar barn....Åh Linda drömmer ju på nätterna att jag är en elak gravid hagga....*hahaha*
15 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Vi har kylskåp!!!!

Förra torsdagen packade vårt kylskåp sina väskor och drog. Klassiskt när man köper nytt hus! Så i 1,5 vecka har vi varit kylskåpslösa. Igår kom äntligen reservdelen vi väntat på, ett nytt kretskort. Tillverkaren skickade med en bruksanvisning oxå...på DANSKA!! Det var länge sen jag skrattade så jag fick ont i magen! Efter lite snickrande och lite mer asgarv har vi fått kylskåpet att faktiskt vara kallt *peppar peppar*. Tur i oturen var att det ahr varit kylskåpskallt ute hela tiden!

idag har det varit frysskåpskallt. Jag har besiktigat en massa transporter *trååååkigt*. Men jag gör skäl för lönen iallafall. Totalkostnad in för dagens arbete blir: 15000:- + 2*årlig avgift a 2100 kr från och med nästa år. Ganska bra argument för att få högre lön kan man ju tycka! Jag var som en isglass när jag kom tillbaka till kontoret efter 3 timmar ute. Fy satan va odugligt det är att frysa!
12 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Fotbollspremiär!!

Startade lördagen tidigt med att åka till Täby och hämta ett hyrsläp. Tillbaka hem och lasta på numera fd golv som legat på gräsmattan sen förra helgen. Tillbaka till Täby, Hagbytippen, och kasta golvet. Åter till OKQ8 i Roslags-Näsby i ganska god tid faktiskt (20 min tillgodo). Dumpade släpet och åkte till stan. Släpet hade en fin liten egenhet. Belysningen funkade sisådär...Fick den att funka på vägen hem till oss. Men när vi skulle åka hemifrån funkade det inte längre. ALLA lampor blinkade när man bromsade, blinkade man höger blinkade lamporna växelvis och blinkade man vänster hände ingenting...Sportigt värre.

Vi var iallafall på Stadshagens IP idag och såg DIF möta BP i en träningsmatch. Den första för säsongen faktiskt. Vanligen brukar det vara storm och drivis, men idag var det relativt behagliga +5 grader men mulet. Likväl blev det kallt om tårna trots raggisar. Matchen slutade 2-0 OBS! Bilden är från www.jarnkaminerna.se

Vi var förbi K-rauta en sväng för att kolla priset på flytspackel. Det är inte gratis...169:- för en 25kg. En säck räcker till att täcka 1 kvm med 1mm tjockt lager spackel. Det blir många säckar det för rummet är 6 kvm...

Bastade när vi kom hem och nu står älsklingen och brassar kött *jumjum*. Ikväll börjar Melodifestivalen. Ska försöka titta lite på det. Är ingen inbiten tittare men det är rätt kul att höra låtarna och håna som som e dåliga :-D Tyvärr får jag göra detta själv eftersom det är föga troligt att Axel vill titta med mig.

Nu är det mat!!
9 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Ibland blir man lite less

Försökte boka ett släp genom att ringa det nummer som står på OKQ8 hemsida. Det går inte att boka släp via nätet. Först ska man trycka 1, 2 eller 3 om man vill hyra bil, lastbil eller buss. Släpvagn finns inte som alternativ...Väljer 1 för om man väl får prata med nån så ska det väl lösa sig. Sen rabblar maskinrösten upp ALLA kommuner i Stockholms län (alternativ 1-9) UTOM vallentuna och norrtälje!! Detta upptäcker man efter att alla andra alternativ listats upp. Suckar djupt och försöker koppla fram mig till Danderyd...talar om för tjejen som svarar vad jag vill och att jag vill hyra i någon av de nämnda kommunerna ovan..."Ring till dom då" blir svaret. Jo men tjena det är ju det jag försöker!!!!!!!!!!!!!! på erat jävla 020-nummer som inte har det alternativet!
8 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Självklart!!

Idag eller snarare igår bestämde jag att jag skulle gå på Friskis idag kl 17, alltså perfekt tid efter jobbet. Tog med mig träningskläder och tog ut pengar innan lunch. Under lunchen fick min mage totalt spel! Fick avbryta ett samtal mitt i en mening och rusa till toa. Spenderade en lååååång stund där inne *intresseklubben antecknar!*. Sedan dess har jag haft molande magknip...och det gör ju att man inte e så sugen på att studsa runt i en timme! Hoppas på att det gått över tills imorgon. Ska kolla om det finns nåt bra pass då alt träna i kontorets eget gym *gratis e gott*.

Igår fick jag skriva en framställan om djurförbud efter domslutet i måndags. Rätt kul men inte så lätt att sammanfatta fyra års utredning på typ en sida. Håller tummarna för att det blir förbud för alla djurslag!

Pratade med LJ igår om hur länge det är tänkt att jag ska jobba med djurskyddet. Det verkar som om jag ska få göra det tills länsstyrelsen tar över nästa år, enligt honom. Tydligen lutar det åt att alla som är anställda som djurskyddsinspektörer på 50% eller mer kommer bli erbjudna en tjänst på Lst. Eftersom den person som jag vickar för inte är intresserad av att gå med till Lst (beroende på vart man ska ha kontoret förstås) blir jag då den enda som "kan" kommunen eftersom LJ går i pension. Och att inte behålla den kunskapen vore dumt av länsstyrelsen. Men vi får se vad som händer.
6 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar
Nu åkte h*n fast!

Idag fick vi äntligen ta del av domslutet mot en invånare i kommunen som åtalats för djurplågeri mot sina katter. H*n dömdes av tingsrätten för djurplågeri till dagsböter. Dagsböter är milt men det är själva rubriceringen som är intressant. För i och med att h*n nu dömts för detta brott kan Länsstyrelsen besluta om djurförbud. Detta sker per automatik numera om brottsrubriceringen blir djurplågeri. Så inom en snar framtid kan denna person förbjudas att ha djur vilket också betyder att djur i dennes ägor måste avyttras.

Vi påbörjade renoveringen av huset i lördags. Golvet i källaren består är reglat direkt på betongsulan. Inte så bra eftersom fukt och trä är en dålig kombination. Det förekommer också en viss mikrobiell lukt på sina ställen varpå ett byte av golv känns nödvändigt. Vi började med att riva ut plastmattan (limmad på golvspånskiva), ett inte helt lätt företag men det gick. Sågade upp ett hål i spånskivan och sniffade lite. Det tog en stund men sen vart doften av mögel, mögel, mögel påtaglig...åkte till K-rauta för att inhandla säckar. Köpte även ansiktsmasker vilket var ett smart drag för kombinationen damm, mögelsporer och gullfiber är trist för lungorna! I isoleringen bodde en invånare som kan vara en av de största spindlarna jag sett på mycket länge. *Linda, du skulle inte gilla den!* Men med ett fast handgrepp från min gybbe åkte snyltarn ut i snödrivan (jojo, det snöade otroligt mycket på eftermiddagen och kvällen!). Golvet är nu utslängt och kvar finns betonggrunden. Resultatet ses på bilden här brevid. Nu ska vi besluta om nästa steg, dvs byggnationen av ett nytt golv. Ett projekt för nästa helg!

Igår fick jag följa med min jobbarkompis Sandra till stallet. Det finns en häst där som ägaren tyvärr inte riktigt har tid med. Jag fick låna den så vi kunde rida ut tillsammans. Det är en travare "Flajjan" som är typ 19 år. Jätteglad häst och rätt pigg. Om jag vill kan jag förmodligen få rida den ett par dagar i veckan, och det vill jag ju såklart! Bara ett problem, den står en timmes bilväg hemifrån...såååå typiskt! Rida gratis kontra en del bensinpengar att åka fram å tillbaka...
4 Februari 2008  | Länk | Februari 2008 | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida