Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Dags för tenta

Here I goooo!!!!

Kvart i 8 e klockan. Om tio minuter ska jag gå hemifrån...nu får det bära eller brista!!

uppdaterat 15.45
Skrev tentan på en timme, vilket är 20 minuter längre än sist. Det jävliga var att vi fick exakt samma (!) tenta som sist. Hade man vetat det så...Nåväl, nu tror jag att jag kan få godkänt iallafall. För att "fira" att jag förhoppningsvis skrivit min sista tenta på universitetet ska jag dricka lite vin ikväll och äta sushi. A skulle grilla hos en kompis så jag blir gräsänka ikväll.

Detta betyder att jag ska försöka jobba undan mina två inlämningsuppgifter till "häst-kursen". Vore skönt att bli av med dem. Nästa fredag måste jag dessutom lämna in min uppsats....ujuj, mycket nu!

Efter tentan tog jag en svängom nere i centrum på jakt efter en sommarjacka. Det visade sig vara mycket lättare sagt än gjort. Började på HM, hittade två som jag kanske kunde tänka mig på galgen....men den ena såg jätterolig ut på mig, hahah, och den andra var snygg oknäppt men inte lika om man drog igen dragkedjan så där kammade jag noll.

Drog vidare till Stadium(hittade en snygg, pris 1500:-), Åhléns, Lindex. Och hör och häpna, på Lindex hittade jag en jacka som typ var det jag letade efter. En brun. Kostnad 400:-, heeelt ok! Köpte den och ska tvinga L vara smakråd när vi träffas imorgon (bara så du vet :D). Jag tycker den satt ganska bra (stl. 44 så går den till och med att knäppa! Bröst i större size är inte bra när man ska handla kläder).

På HM hittade jag en jättesnygg vit stickad tröja med dragkedja till rimligt pris. Den var snygg tills jag fick på mig den. Fickorna slutade lixom precis i nedkanten av tuttarna vilket gjorde att det, enligt mig, inte ser klokt ut! Men det kanske ska vara så?

Kvällens planer är alltså studier. Dessutom måste jag tvätta och städa lite eftersom vi inte är hemma i helgen (smart av A att hålla sig borta :D). Sen ska jag adoptera bort mina barn idag, så jag måste åka en sväng till å-berga ikväll nån gång. Transportmedel för de små liven blir en PET-flaska!

Nä, nu måste jag sätta fart så jag hinner få allt gjort. Blir ju inte bättre av att jag somnade i soffan vid ett och vaknade 15.15! Blir alltid så överjäkla seg efter tentaskrivning...
27 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Fint väder...

...och jag sitter inne med näsan i tråkiga böcker!!

Tog "ledigt" från föreläsningen idag för att plugga lite mer till tentan imorgon. Men alltså, segare och tråkigare ämne får man leta efter. Har aldrig varit med om att det kan gå så här tungt!

Men jag måste bara klara det här imorgon, för jag har ingen som helst lust att göra ett nytt försök i augusti! sååå kämpa!!!
26 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Viktväktarna idag igen...

Idag var det dags att få domen...Den som visar hur illa jag skött mig senaste veckan. Domen blev...som förra veckan -0,8kg viktminskning. Känns skönt eftersom helgen inte blev helt prickfri. Härmed har jag nått mitt första delmål. Bara typ 10kg kvar...

Ingen vägning utan att köpa obilgatoriskt vv-snarr...blev en del, men hälften brukar försvinna ner i gubbens mage ;D Dessutom ska vi ju till Kalmar igen i helgen så jag behöver bunkra lite.

Nu ska jag fortsätta plugga till min jäkla omtenta. Boverkets rapport ligger här brevid mig och bara skriker att jag ska uppmärksamma den...bäst att göra det då!

Hittade en kul bild på nätet...
25 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Stress!!!!!

Jag känner mig liiiiiite stressad just nu...ligger och flyter precis på ytan. Under den kommande månaden ska jag:

* skriva en tenta på fredag
* lämna in projekt Katt nästa fredag
* skriva en inlämningsuppgift till livsmedelskursen, utformning ännu okänd
* skriva minst tre inlämningsuppgifter till på hästkursen
* kommer säkert uppgifter till djurskyddskursen
* tenta 23-28 maj
* tenta 28 maj - 3 juni
* Börja med exjobbet den 17 maj

Detta skulle vara rätt möjligt om det inte vore för det faktum att jag inte kommer vara hemma så mycket fram till början på juni. Är borta nu i helgen till o med tisdag, borta helgen v. 19 och 21. Ska på en kompis födelsedagsfest v. 22.

Summerat kan jag bara säga att det är j*****t mycket just nu...Får se hur det här slutar, för slutar gör det förr eller senare!

Har fått alla uppgifter godkända på skitkursen så nu får jag ett betyg där, sämre än jag från början ville ha men eftersom jag inte tänkte gå klart den så får G vara bättre än ofullständigt genomförd!

Fick en ordentlig överraskning igår när jag skulle mata fiskarna. Mina guppys har förökat sig. Det var proppfullt med små yngel i akvariet!! Eftersom det var sent och dags för att sova fick jag lösa det lilla problemet idag...Tills vidare, eller tills imorgon iallafall, får de små som överlevde natten bo i en glasskål på sidan om. Neontetror är uppenbarligen hungriga små liv (guppysarna oxå kanske?). Av det 20-talet (eller fler, svårt att räkna) yngel som fanns igår finns ca 12 kvar idag. 10 finns i glasburken och typ 2-3 kvar i akvariet.

Ska donera några till Sara som precis har köpt ett akvarium. Tajming!!! Resten vet jag inte riktigt var jag ska göra av...dvs om alla överlever.
24 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Kurshelg i Kalmar

Helgen spenderades i Kalmar. Blev en jättetrevlig helg med mycket intressanta föreläsningar. Fick ta del av ett ganska grymt djurplågeriärende som gällde grisar. Närmare 200 grisar som blivit utsatta för en otroligt grym svältdöd. Ägaren fick 6 månaders fängelse...maxstraffet är 2 år. Man kan ju undra vad en förövare behöver göra för att få maxstraffet!! Till dagens datum är det hårdaste straffet som utdömts för djurplågeri 10 månader...

Skrev ju tenta i fredags. Gick förhoppningsvis bra. Vi hade genomgång av tentan direkt efteråt (!) och fick svaren, så jag gissar att jag är godkänd.

Har omtenta på fredag som jag bara måste klara. Det är den sista tentan jag kommer att skriva på universitetet (förhoppningsvis) någonsin isf. Sen har jag bara två Kalmartentor och sen är det bara exjobbet som ska bli klart. Börjar närma sig slutet på studierna och början på verkliga livet....ser fram emot det!

I lördags gav jag mig ut med kameran på jakt efter gulhämplingen jag såg på fredagen. Den lös med sin frånvaro. Men jag fick lite andra bilder som var rätt ok.

Nu är det nog bäst att jag sätter igång och PLUGGAR!!!
23 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
plugga, plugga, plugga...

AAAAAHHHHH!!!!!

Det går såååå trögt. Måste ta mig i kragen nu!!

Tenta på livsmedelstoxikologi imorgon. Det är inte jätte mycket att lära sig men jag e så disträ. Finner ingen ro och har ingen som helst koncentrationsförmåga. Vill bara sova och göra ingenting. Tänk om man kunde ha fotografiskt minne...

Tänkte att jag och gubben skulle hyra en film och mysa lite ikväll eftersom jag är borta hela helgen men om det fortsätter så här segt blir det nog inget mys :(

Bra är dock att det regnar ute för då får man inte dåligt samvete över att sitta inne iallafall om man ska se nåt positivt med den här dagen.

Senare samma dag:

Tvättstuga...suck och stön! Folk är så ebarmligt korkade. Nån extremt smart jävel har för 1000:e gången tejpat upp låset i tvättstugan vilket gör att datasystemet = error. Det vill säga min tvättid finns inte. Men eftersom det är öppet går jag in och slänger i två maskiner. Det är j trots allt min tid. Slår igen dörren och inser att nu kommer jag ju inte IN i tvättstugan eftersom min bokning har försvunnit. Min enda förhoppning är att jag kommer in efter 17 då bokningen skall försvinna då och vem som helst ska kunna ta den. Får se om det funkar...Annars kan jag inte hämta min tvätt, som ligger blöt i maskinen, förrän nästa person har sin tvättid. Jättepraktiskt system!!!!
19 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Första vägningen...

Alltså, när man väl går in för det här med att räkna points och hela tjofräsen vill man ju se resultat och det jävligt snabbt! Har på något underligt sätt sett fram emot första vägningen. Minns från förra försöket att det var jäkligt kul att se att räknandet faktiskt ger resultat.

Jag har ju inte skött mig helt exemplariskt denna vecka men med en massa motion som ger bonuspoints har jag samlat på mig nästan 10 points som jag inte "använt" under veckan som varit.

Så idag var det alltså dags för den första vägningen. Usch å fy å blä va nervöst det vart. Ganska löjligt egentligen men eftersom det inte är jag som har betalat vill jag visa att jag faktiskt gått in för det här. Okey...klev in genom dörren...köade lite...köade lite mer...ställde mig på vågen...-0.8 kg!!

Var helt säker på att det skulle vara +/- 0 eller värre. Har ju en våg hemma som är asskum!! Ena dagen visar den på en nedgång med nästan 2 kg för att dagen efter visa en uppgång (!) med 2 kg, alltså 4 kg differens från dagen innan...jag tror inte det! Ska nog hålla mig till vågen på Viktväktarna...

I helgen ska jag till Kalmar på kurs. Blir nog svårt att hålla pointsen i helgen men jag ska försöka iallafall. Inte äta ute utan laga egen mat. Det går säkert bra ;)

Nu ska jag plugga tills ögonen blöder eller tills jag somnar av utmattning. Måste bara fixa tentan på fredag!!
18 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
VG

Bra avslutning på gårdagen. Solig premiär på Stockholms Stadion där DIF mötte HBK. Betydligt bättre spel denna gång och framförallt en VINST med 2 mål mot 0.

Idag har jag cyklat till skolan. Känner mig sååå duktig :D Det tar ju bara 20 minuter men trampar man på lite får man upp lite flås. Trampade dock inte så fort på vägen dit eftersom jag inte vill sitta dyngsvettig på föreläsningen sen, men på vägen hem gick det lite fortare.

Föreläsningarna idag var intressanta, livsmedelstoxikologi. Men den sista föreläsaren var inte så van vid att tala framför folk så det blev sådär pinsamt jobbigt som det kan bli ibland. Man skruvar besvärat på sig när föreläsaren för femtielfte gången säger nåt ursäktande...Det var bara 45 min typ men det kändes som flera timmar. Var länge sen det blev så mycket seriefigurer i anteckningsblocket :)

Cyklade hem och kollade om tentaresultatet kommit. Det hade det. Fick VG och det känns ju kul. Men tyvärr får jag nog bara G på kursen i helhet eftersom jag med allra största sannolikhet bara får G på inlämningsuppgifterna, så det känns ju lite surt. En plump i HIK-protokollet :( Men skitsamma, nu får jag ett betyg på en kurs som jag tänkte droppa.

Ska jobba på lite med hästkursen idag och kanske hinna klart med eftersläpande inlämningsuppgiften där. Imorgon och på torsdag blir det tentaplugg för hela slanten. För på fredag smäller det!
17 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Hemmapremiär och dåliga nyheter

För ett antal veckor sedan försökte jag boka en tid hos tandläkaren för att en bit på en plomb lossnat. En sisådär tre veckor senare ringer de då ett inkommit ett återbud. Så jag åkte dit till kl 12. Naturligtvis ville tandläkaren göra det ingrepp som är inbokat i maj, dvs borra upp hela lagningen för att se hur det ser ut. Lagningen är provisorisk. Men det kändes inte sååå aktuellt eftersom det innebär ett antal timmars bedövning efteråt. Så de fick nöja sig med att fylla i den bit som lossnat.

Frågade vad nästa besök kan komma att kosta då hela lagningen ska bort. Alltså, det är ju aldrig billigt att gå till tandläkaren, men det här fick mig att nästan börja gråta där i tandläkarstolen!!

"Bästa senariot" är att tanden bara behöver lagas och då kommer kosta typ 1100:-
"Värsta senariot" är att den behöver rotfyllas vilket kostar ungefär 3500. Sen måste man ju ha en fyllning, helst en i porslin som då kostar ytterligare 4000kr!!! Man kan ha en plastfyllning istället som "bara" kostar typ 2000:- men det var tydligen inte lika bra. Så om jag har oflyt och måste rotfylla kommer det kosta nåt mellan 5500 och 7500. Och var fan ska jag få de pengarna ifrån????? Billigare att dra ut skiten och vara tandlös :-(

Så var den här dagen förstörd....

I eftermiddag ska jag iväg till Stadion för hemmapremiären i Allsvenskan. Får väl se om det kan bättra på min så här långt usla dag..
16 April 2007  | Länk | April | 1 kommentar
Kryss 295

Igår eftermiddag tog vi en tur till Hjälstaviken utanför Bålsta. Underbart väder och ett antal nya årskryss.

När det började skymma åkte vi mot Västerås med förhoppningen att vi skulle få se Lappuggla. Vi hittade till rätt lokal där det redan befann sig ett 10-tal personer. Vi ställde oss i närheten av de andra och väntade. Lyckligt nog behövde vi inte vänta så länge utan efter ca 10 minuter hördes ugglan hoa från skogen på andra sidan fältet. Det lustiga var att det bara var A och jag som hörde att den ropade. Ingen annan märkte nåt trots att den hördes ganska högt. Vi frågade till och med om det var nån som hörde den, men nej.

Vi rörde oss i den riktning från vilken hoandet kom. Och efter några minuter hoade den igen. Sen kom den fram ur skogen och satte sig jättesnyggt på en stolpe mitt ute på fältet. Det blev en riktig guldobservation och jag fick mitt 295:e livskryss. Inte illa, det andra på en vecka!!

Det lustiga var att ingen av de andra som var där reagerade när vi började hetsa om att den satt öppet. Inte förrän efter en stund kom de andra på platsen och ställde upp sina tubar brevid vår.

Bilden, som är lånad från Nordens Arks hemsida, visar hur en lappuggla ser ut. Andra bilder från dagen finns i fotoalbumet under gårdagens datum.
15 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Senare samma dag..

Så..jag åkte till gamla adressen för att fixa ett byte till sommardäck. Efter att ha pratat med hyresvärden fick jag veta att jag skulle prata med byggchefen för att komma in i förrådet. Okey..jag åkte dit och hittade några polska (eller vad de nu är) byggarbetare och frågade först efter byggchefen. Han var naturligtvis på lunch. Borde ha hajjat det. Klockan var ju ändå halv elva!

Sen frågade jag om de kunde släppa in mig vilket de mycket motsträvigt gjorde efter att jag förklarat vad jag ville, ungefär FEM gånger!! Nåväl, konkade ut alla däck och började byta. Efter att ha bytt två däck upptäckte jag att jag hade publik. Jodå, tidigare nämnda byggarbetare stod och råglodde medan jag slet med en mutter som satt fast.

Tänk att det är så spännande att titta på en tjej som utövar fysiskt arbete och inte är rädd för att bryta en nagel! Det är samma visa varje gång. Det kommer alltid nån eller flera gubbar som ska kommentera typ "vad duktig du är lilla gumman" eller fråga om jag behöver hjälp. Ja jag är tjej men jag är fanimej inte handlingsförlamad! Och man behöver faktiskt inte vara hjärnkirurg för att byta däck på bilen!!

Hämtade cykeln och fixade framdäcket så på tisdag kan jag börja cykla till skolan. Mycket bra för lata muskler :-D
13 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Två dagar med viktväktarna

Det går, men lite godis har ju slunkit ner :-( men jag räknar mina points och hittils har jag hållt mig inom marginalen. Blir jättespännande på onsdag att se om veckan har gett resultat. Men än är det många dagar dit.

Inget nytt på tentaresultatsfronten...eller rättning av inlämningsuppgifterna heller för den delen!

Idag ska jag försöka hämta sommardäcken på gamla adressen. Vi har kvar förrådet där men hyresvärden har bytt lås pga renoveringen så vi kommer liksom inte in om ingen är där som kan låsa upp. Verkligen jättepraktiskt! Får se om jag orkar ställa mig och byta däck på plats. Det skulle ju vara det absolut smidigaste. Annars får man ju åka runt med en uppsättning däck i bilen och det verkar ju onödigt!

Ska försöka fixa cykeln oxå när jag ändå är där (om jag kan ta mig in dvs). Har fixat små muttrar till framdäcket som jag verkligen hoppas ska passa. Nä, nu är det bäst att jag sätter fart innan hela dagen går. Byggjobbarnas arbetsdag tar ju slut vid lunch!!

Bjuder på en vårbild från fältkursen i Skåne förra våren. Bokskog på Söderåsen
13 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Ledig dag!

Gick upp vid halv nio med ambitionen att jag skulle få ordning på den här uppgiften som jag tidigare tjatat om. Nu kom jag ju inte riktigt så långt men jag har iallafall LÄST hela vilket är en stor förbättring från tidigare försök.

Halv tolv satte jag mig i bilen och åkte till viktväktarna för att skriva in mig. Egentligen är det gångavstånd men jag skulle vidare hem till Linda i Jakan sen så därav bilturen!!

Skrev in mig och fick veta vad jag vägde..ingen suprice där inte ;-) Mitt 10%-mål är att landa på 69 kg (och nu kan ju den som är räknekunnig lista ut vad jag faktiskt väger, om man nu tycker att det är kul!), men jag tar det lugnt, ett kilo i taget!

Gick en promenad med Linda och hundarna Valle och Asta. Vi var ute i en timme + lite till i det fina vårvädret. Visst blåser det småjävlar men det är liksom +10 eller nåt sånt ute så det blir inte riktigt kallt!

Gick förbi ett stall där det kom en stor schäfer utfarande. Han tyckte Valle var väldigt intressant och hängde med oss en bra bit trots att både jag och Linda skrek på den att den skulle gå hem. Alltså...jag blir så förb****t trött på folk som inte har koll på sina hundar. Nu var den här uppenbarligen snäll men vi kunde ha kommit med två hundar som inte var lika snälla och vad tror ni hade hänt då?

Har ju en kompis vars hundar (30kg-klassen) inte är speciellt förtjusta i andra hundar. Dom hade bokstavligt talat ÄTIT upp den här lösa hunden!! Påtalade detta för två små stalltjejer vi mötte som visste vems hund det var. Jag bad dem hälsa att nästa gång kanske ägaren inte får tillbaka en hel hund...Till råga på allt ligger stallet i ett naturreservat där hundar ALDRIG får gå lösa!!!

Efter promenaden åkte jag förbi Läkarmissionen i Vinsta och dumpade två kassar med kläder och några avlagda vinterjackor. Sen åkte jag hem via Ica.

Kollade om resultatet från förvaltningstentan kommit. Det hade det inte. Väntar med spänning. Ska nu återgå till skolarbetet. Tänker fan inte gå och lägga mig innan den är klar!!
11 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Stockholms lokaltrafik...

Provade att åka på SL:s nya sms-biljett idag eftersom jag inte lagat min cykel än. Funkade bra att beställa och så. Det är bara ett problem med den...personalen på SL verkar inte veta att den finns!!

På vägen hem fick jag bråka med kärringen i spärren för att bli förbisläppt! Hon visste inte vad det var jag visade upp och frågade till och med vem som var avsändaren!

Jag behöver blodtryckssänkande!!!

Imorgon är det inskrivning på viktväktarna!! HUVALIGEN!!

Jag ska fundera på om jag ska lägga upp mina framsteg här...kanske inte startvikten men nedgångarna...hhhmmm, ska fundera på det ett tag till!

Imorgon ska jag försöka laga min cykel osså så jag kan cykla på torsdag om gud vill och brallerna håller!
10 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Sista dagen på påsklovet...

Idag har jag gjort ytterligare ett försök med uppgift nummer 5. Men det vill sig bara inte. Nu får A trycka ut en pappersversion av den. Kanske är lättare än att läsa på datorskärmen.

Försökte jobba lite på en annan uppgift som jag skulle behöva bli av med. Den är iallafall intressant! Har läst en del av 4 nu.

Blev jättetrött på eftermiddagen och somnade i soffan ett antal timmar. Så skönt! Har ju sovit ganska dåligt i helgen eftersom jag varit sjuk så jag har väl ett par timmar och ta igen.

Imorgon börjar skolan igen. Måste fundera på hur jag ska ta mig dit. Har inte haft tid att fixa cykeln. Det får bli på onsdag. Får väl åka kommunalt men måste fixa nån form av förköp eftersom enhetstaxan är borttagen nu.

Om vädret inte är allt för överjävligt imorgon (dvs som idag) kan jag ju åka dit och gå hem..

Bjuder på en solnedgångsbild från Hargshamn tagen igår kväll efter att vi tittat på Vitögd dykand.
9 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Pigg som en mört!!

Snorig som få. Träningsvärk som ingen annan. En härlig söndag helt enkelt.

Fyra timmars ridtur gav resultatet att jag har ont i muskler som jag inte visste fanns + ett par jag kände till men uppenbarligen inte använder så ofta!!! :-D

Var på middag hos familjen Ö i Kungsängen. Mycket trevligt. Påskmiddag bestående av tacos satt som en smäck!! Eftersom jag inte är världens friskaste körde jag och drack därför påskmust hela kvällen...jag vill ha viiiiinnn!

Blev en mycket trevlig kväll med glada vänner och frågesportssällskapsspel (ett långt ord!) Kom hem vid 1 och snörvlade mig till sömns. Nässpray är guld värt!!

Idag ska jag göra klart den sista äckeluppgiften på min avslutade kurs. Måste bara bli klar med den!

Uppdaterat 22:45:

Uppgiften ännu inte klar. Det går bara inte!!! :-(

Fick lite påskmat av min älskling. Sill och potatis, lax, ägg och röd rom. Gott och väldigt mättande. som en propp!!

Vi åkte till Malsättra vid Harg i Östhammar kommun för att hänga in en vitögd dykand som rapporterats på seneftermiddagen. Fick en kanonobservation (två individer!) och kan därför lägga till mitt 294:e livskryss och andra för året! Hoppas på att nå "målet" 300 arter (sedda i Sverige) innan årets slut.


Nu är jag helt slut och ska snart gå och sussa :-)
8 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
Turridning!!

Idag har jag och några vänner varit ute och ridit islandshäst på Färingsö. Det var otroligt trevligt, bra sällskap och fint väder!

Gick upp strax innan sju, vansinnigt snorig! Tänkte ta det lugnt och äta lite frukost innan Sara kom hit vid åtta. Men naturligtvis kom jag på att bilen måste tankas och jag måste ta ut pengar så halv åtta fick jag gasa iväg till Jet och till en bankomat.

Sara kom, vi hämtade Elin i Sumpan samt Gabbi och Eva-Lotta vid Brommaplan. Gasade ut till Färingsö till Kvarnberga gård. Vi kom dit strax efter nio. Ägaren kom ut från sitt hus strax innan halv. Han frågade hur mycket vi ridit innan varpå Sara sa att hon ridit typ två gånger innan. Hans fråga blev då "vad innebär det?" Ja...det innebär att hon ridit två gånger förut. Nåt som är oklart med det eller???

Vi fick varsin häst tilldelade, min hette Fengur vilket jag glömde bort på ungefär tre sekunder...Hämtade hästarna i hagen och klädde på dem. Sen gav vi oss av!

Vi började lite lugnt i skritt, sedan tölt. På ett stället skulle vi galoppera men Fengur tyckte att "det går lika bra att tölta jjjääääätttefoooooort!!!" Ben som trumpinnar får en viss innebörd när man sitter på en islänning som töltar för glatta livet ;-D

Vi stannade vid en badplats och fikade i den värmande (jo, faktiskt!) vårsolen. Drack juice och åt tunnbrödsmacka. Ganska gott, faktiskt. Innan fikat fick vi forcera taggiga buskage, det var INTE roligt!! Tack för att jag var smart och hade ridstövlar på mig, det räddade iallafall vaderna! Fick ett snyggt gernrapp över ansiktet som syns och känns fortfarande och en härlig tornpunkterin mellan två fingrar. Tornar är vassa små rackare (5cm klängd typ) och en tredjedel iallafall försvann in mellan pek- och långfinger...NICE :-(

Efter fikar mer tölt och lite galopp. Jag och Elin red jämte varandra på vägen vilket gör att hästarna tävlar lite och då går det foooort!!

Jag tror att alla hade grymt kul och tyckte att det var värt pengarna! Jag skulle utan att tveka göra om det imorgon. Men det finns ett problem och det är att det kostar massa pengar!!

Jag har laddat upp lite bilder. Bilden här är på mig och Fengur!

Nu ska jag duscha!!
7 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
När det blir knäpptyst hemma

Som alla kanske vet har jag två små ludna fyrbeningar hemma (=katter). Katter är i många avseenden som små barn..speciellt när de gör saker som man har lärt dem att de inte får göra. Som

* att vara på spisen. Funkade bra i gamla lägenheten, sämre i nya

* öppna skåpdörrar. Har aldrig hänt i gamla lägenheten, händer varje dag här.

*gå in i sovrummet/kontoret där de aldrig någonsin fått vara tidigare. Funkar inte här.

Det är som om alla regler vi nånsin haft för katterna är som bortblåsta nu när vi har flyttat. Ni som har barn har säkert, eller kommer, upptäckt att när barnen är vakna och det blir så där fullkomligt knäpptyst i hela huset...man liksom bara vet att nu är det djävulstyg på gång.

Anledningen till att jag tar upp detta är att det är precis det som hände imorse. Jag gick ut i hallen för att hämta ett par strumpor och lämnade sovrumsdörren öppen. På väg tillbaka gick jag in i badrummet och hämtade nåt. Kommer in i sovrummet och märker direkt att nåt är konstigt. Och mycket riktigt, i sängen under täcket ligger Aurora, den lilla skurken!! Fotot visar hur mycket man såg av henne.

Kunde inte låta bli att skratta lite för det såg så himla kul ut. Hon låg helt blixtstilla under täcket som om hon gömde sig.(vilket hon säkert gjorde, för när jag lyfte på täcket vart hon grease lightning ut ur rummet.

Tvättstuga idag...som vanligt inte helt utan problem, men nu har jag iallafall tvättat (och ringt å klagat!). Pratade med grannen och fick höra en hel del intressant skvaller om spelare i den lokala "mäcktiga" klubben...blev som ett värmeljus i en annars ganska kall aprildag!
5 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
som en fisk

har jag och Linda simmat idag. Hela 24 längder hann vi med (=heeeela 600 meter !!) vilket är bättre än ingenting!!

Efter ett bastubad åkte vi och hämtade Linda nummer 3, for till SC och åt lunch på "barnvagnshaket". Dyr pastasallad som för en gångs skull inte var så himla god...Lunchen följdes upp av en fika utan att lyfta på skinkorna! Så summerat:

Simma 600 meter - lunch och fika = motionen förverkad

Väl hemma tänkte jag vara lite effektiv och plugga...vilket i princip inte hände! Skrev ett par stycken på min "katt-uppsats" but that´s it!

Middag idag blev suxhi familysize...men man blev lite lurad. Två bitar äcklig ål (visste inte att de hade ål, annars hade jag bytt. Smakar faan!) och två rullar med bara ris! Budget! Dessutom var det två rullar med bara ris och avokado...

Jag har i princip bestämt att jag ska börja viktvakta på riktigt, dvs gå på veckomöten (i mån av tid) och framförallt väga mig. Jag och Linda (kungs.) ska gå tillsammans så vi kan peppa varandra. Vi har gjort det en gång förut och det funkade bra då. Ska försöka börja nästa torsdag, iallafall väga in mig.

Imorgon har jag en hel del saker att göra. Måste tvätta om bokningstombolan har fungerat det vill säga...Sen (mellan tvättmaskinerna) ska jag försöka fixa nån form av kattsäkring till balkongräcket och så ska jag städa lite och tatta en del kabel. Vi får hit lite gäster på fredag för då är det fotbollspremiär borta mot nykomlingen Brommapojkarna (där jag spelade en kort stund som väldigt litet barn).

Suprice va! Som barn var jag en liten idrottare. Jag spelade fotboll och tennis och red på ridskola!

Vill avsluta med några kinesiska visdomsord:

"Att tro på sina drömmar är att gå sovande genom livet".

sug på den ni!

until next time...
4 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
3+1 avklarade..

Nu har jag bara en uppgift kvar av de eftersläntande 4 på förvaltnings-äckel-kursen!! Har redan fått G på en! So far so good! Har kompletterat den allra första uppgiften jag gjorde som faktiskt lämnades in i tid. Skulle lägga till egna synpunkter så jag svamlade lite...Hoppas det duger.

Strul med festlokal inför 10-års jubileet! Visade sig att lokalen vi ville hyra som enligt första utsagan skulle vara ledig på valt datum i själva verket har semesterstängt heeela juli...Praktiskt! Vi letade ett tag efter en ny lokal men alla kostar typ 6-7000 kr att hyra och det skulle vår budget aldrig klara!

Lotta undersöker lite alternativa lösningar, bland annat klubblokalen i stallet där hon jobbar..alt. 2 är att flytta hela kalaset till slutet av augusti, vilket i och för sig är bra med tanke på semestrar och sånt...Vi får se. Kommer nog på en lösning tillslut!
3 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar
APRIL FOOL!!

Igår var det första april. "Firade" genom att gå upp 00.30 för att åka ut och lyssna på ugglor. Visade sig vara en gynnsam natt med hoande berguv, slagugglor i mängder och en sparvuggla. Men arten som vi främst letade efter denna natt var pärluggla. Vi hörde ett ex klockrent men, när extasen lagt sig, kom vi fram till att det var nån som stog längre fram på vägen med en bandare...TYPISKT!

Frös som en hund igen trots att jag hade långfillingar och TRE tröjor på mig! Solen var därför ett mycket trevligt tillskott på morgonkvisten. Vi letade febrilt efter en tretåig hackspett att lägga till årskrysslistan men de lös med sin absoluta frånvaro!!!

Efter en promenad i morgonsolen på jakt efter tretå åkte vi till Västland för att leta efter en forsärla som setts där. Vi fick se två. A kommenterade det med "jag byter en forsärla och 10 skogsduvor mot en tretå!"

Åt en lunch vid forsen i härlig vårsol. Fotot visar stenbron som vi hade utsikt över. Sen åkte vi den låååånga vägen hem och sov middag på sofflocket.

Kl 16 hade vi bokat tvättid men vi sköt på det eftersom vi även hade tvättiden som började kl 19. Vid sextiden pallrade vi oss ner till tvättstugan endast för att upptäcka att vi inte hade nån tvättid....JÄVLA SKITSYSTEM!!! Två gånger på tre försök har vi blivit av med tvättiden utan att avboka frivilligt. Däremot hade vi helt plötsligt fått en tid som vi INTE hade bokat själva! Det går troll i tvättstugan eller snarare i det satans digitala bokningssystemet. Vad är det för fel på en gammal fin och ofelbar bokningstavla?? If it ain´t broke don´t try to fix it!

Tillråga på allt gick jag på ett löjligt korkat aprilskämt! Men A fick ju skratta gott åt mig. Skyller stenhårt på att jag var vansinnigt trött!

Idag har jag ignorerat det superfina vädret och ägnat mig åt de inlämningsuppgifter som jag vägrat befatta mig med. Har nu lämnat in två och har därmed två kvar. De senare förgyller min vardag på ett enda sätt. Jag får huvudvärk av dem! På allvar!!

Har börjat med min uppsats om hemlösa katter. går rätt bra faktiskt och är betydligt roligare än förvaltningsuppgifterna!
2 April 2007  | Länk | April | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida