Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


7 fick leva...

Idag har jag varit hos damen med alla katterna tillsammans med veterinär och personal från Stockholms katthem. Med de sistnämndas hjälp fångades 6 katter in på mindre än en timme. En var redan infångad när vi kom. Ytterligare en katt fångades men efter djurägarens önskemål fick han somna in. Kvar är nu ett antal (11???) kvar i huset. På grund av den totala misären är det svårt att fånga in dom. Tyvärr får vi på grund av detta ta hjälp av en av våra viltvårdare för att avliva resten. Men man får se det positiva, 7 gick (förhoppningsvis) att rädda. Så om ni där ute känner suget efter en liten kisse eller kanske två, kolla in Stockholms katthems sida www.katthemmet.nu och se "utbudet".

Lyckades övertala chefen (var inte så svårt) att kommunen skulle betala för 4 katter (2000kr) medan djurägaren betalar för två + veterinärkostnaden för avlivningen. Hoppas dom kommer upp på hemsidan snart. Jag fastnade för en röd liten herre som var helt galet social! Han fångade djurägaren in själv innan jag kom på morgonen. Lite skadad och ärrig efter att ha gått ute länge och slagits med andra hankatter. Saknade också flera tänder i underkäken men verkade vara i ganska god vigör iallafall.

Är helt slut. Man blir väldigt psykiskt matt när man måste agera "bödel"...du får inte leva....du får leva...du får inte leva...Inte så kul alltid, medaljongens baksida!
29 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
"Nya" bilen

Nu har vi fått hem vår "nya" bil. Det är en ljusblå Mazda 121 från 1988. Har gått knappt 7500 mil. Bara tantkörd. Har provåkt och den verkar funka ok. Ett litet problem med handbromsen som ligger på ibland men förutom det verkar den funka hyfsat. Bilen ser ut som den på bilden fast blå.

Vi skulle varit iväg på barnkalas idag men det blev inställt på grund av sjukdom. Men vi ska hem till morsan och äta middag kl 17.

Nu ska jag hasta iväg och färga håret. Var ett tag sen sist. Har köpt Schwarzkopf Natural and Easy färg 536 Gyllenblond. Får se hur det blir.
27 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
Bara lite trött.

Sitter å segar i soffan. Försöker samla kraft att klä på mig och åka till jobbet. Blir en lugn dag. Inget avancerat. Ska iväg och handla en massa mat och grejer i eftermiddag. För ikväll får vi gästar, långväga gäster ända från Dalarna. Axels pappa och fru kommer på besök bringing gifts. Ett bord, en TV och....EN BIL!!! Äntligen ska vi "få" en bil till. En Mazda blir det. Årgång, färg och modell oklar men den ska enligt utsago ha gått ca 8000 mil och vara välskött.

Derby igår. Stressigt värre. Skönt slut när Qurre satte straffen. Lillebror stod tre rader nedanför hela matchen utan att vi såg varandra. Skönt att man inte känner igen sin egen brorsa!! :-S

Onödigt tjafs efter matchen på arenan. Och som vanligt ska tidningarna få det till att DIF-supportrar begått våld mot tjänsteman. Vilket inte är sant vad jag förstår och efter vad jag såg. Hade vi kommit ut bara sekunder tidigare så hade vi blivit nedsprugna när kavalleriet tyckte att det var en bra idé att storma in i klungan som var påväg ut från skitarenan!

Idag är det fredag och jag tänker inte jobba en sekund längre än till 15.30! Nu ska jag pallra mig iväg till arbetet!
25 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
lilla tanten har "fått" en plats!!

Här är det snabba puckar! Lilla tanten i sunkiga huset har fått en akutplats på ett äldreboende men när jag skulle åka och berätta det för henne var hon inte hemma. Får återkomma imorgon. Hoppas att hon vill flytta redan nästa vecka så vi kan ta tag i kattsituationen. skönt att det har gått så smidigt att lösa hennes situation, delvis iallafall.

På eftermiddagen havererade servrarna på jobbet, nåt kylaggregat som gick åt fanders. Satt ändå kvar och fixade med lite pappersarbete. De hoppas på att kylarn är fixat tills imorgon vid lunchtid...
23 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
Provat ny simhall

i vallentuna c. Jäkligt nice, bara ett år gammal! Provade på vattengympa. Var kul och lite lagom ansträngande. Skonsamt för kroppen. Bara tjocka tanter, tjocka jag och Margareta. Kul var det iallafall. Ska nog köpa nån form av kort och köra lite mer kontinuerligt.

Idag har jag haft mitt värsta "case" hittills i min korta karriär. Tror inte att det går att beskriva vad jag fick se idag. Handlar inte direkt om vanvård, utan mer indirekt en kass boendemiljö hos en gammal dam som inte städat sen -75. Hoppas att vi kan hjälpa henne få ordning på situationen. Bort med katterna (18 st) och ett nytt hem till tanten där hon kan få den hjälp hon faktiskt behöver. I mitt jobb ska man förutom att kunna allt om djurskyddslagar vara lite veterinär, psykolog, socialarbetare och terapeut. Allt i en inte allt för klen kroppshydda. Och helst ska man vara man i 40-års åldern. Då är man den "perfekta" djurskyddsinspektören.

Nu ska jag återgå till SUSHI!!!
22 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
Flyttlasset har gått

Efter sju svåra sorger med föreläggandena är de nu klara och ligger och väntar på postgången. Blev inte riktigt som vi planerat men det viktiga är att det håller juridiskt! Tänk att en kommunikationsmiss kan bli en höna. Storchefen var inte glad...men efter att ha förklarat situationen så löste det sig. Min kamrat däremot fick nog en del ovett för att hon suttit hemma och jobbat fast hon är sjukskriven och bara jobbar 25%. INTE POPPIS!

Jag har bytt kontor nu. Började brinna i huvudet på mig när jag satt med tre versioner av föreläggandena (a 9 sidor*6), stor förvirring rådde, och så börjar de riva en vägg utanför mitt rum! Dessutom har de tömt "skrivarrummet" på alla skrivare utom två och till de två fanns det inget papper att uppbringa på hela våningsplanet för det har dom flyttat! Detta trots att vi fortfarande sitter 6 personer kvar som inte flyttar förrän nästa vecka! Lätt att göra sitt jobb när allt material man behöver inte finns kvar....

Efter jobbet var jag och en jobbkompis iväg till simhallen. Vi har pratat om det länge men av diverse anledningar har det inte blivit av. Men igår så pallrade vi oss iväg. Men tyävrr var inte simhallen nån hit :-( Typ 20 meter lång och tre banor. I den första var det simträning (inte simskola), i den andra var det motionssim men den var så smal att man knappt kunde mötas två personer. I den tredje var det motionssim och "hopp o lek". Det var tyvärr ganska mycket hopp och lek och svårt att simma i sin egen takt utan att känna sig ivägen för de som simmar snabbare!

Vi trampade vatten i ca 45 minuter, sen spenderade vi säkert 30 minuter i ångbastun (DET var det bästa med hallen!!). Egentligen skulle jag inte basta eftersom jag är lite förkyld med halsont, men det var så svårt att låta bli. Hemma igen 19.30.
18 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
Nu flyttar jag!

Jajamensan. Nu är jag less på att jobba på en byggarbetsplats. Eftersom kontoret jag ska flytta till blir tomt idag så tänker jag flytta mina saker själv, istället för att vänta tills på måndag. För nu hinner jag packa upp och organisera mig innan helgen. Då är man fit 4 fight på måndag och kan börja arbeta som vanligt igen!

Tänker sitta på kontoret hela veckan. Har sjukt mycket pappersarbete som väntar....Är äntligen klar med "Taikons" förelägganden. Har tagit TRE dagar att slutföra trots att vi har varit två som jobbat med det. Ska skickas till polisen idag för delgivning. Bollen är i rullning.

Imorgon ska jag och några av mina arbetskamrater ut och shoppa tavlor till våra rum. Ska ta med mig Kent-planschen som ska upp. Måste bara hitta en lämplig ram till den. Sen blir det två foton på kissarna och några andra foton som jag sett.
16 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
Operation vårstädning

Kl 10 imorse drog det igång, samfällighetens vårstädning. Sopa gatan, kratta, så gräs, ta ner julgranen (!) och ta bort lite träd och grenar som ramlat under vintern. Träffade en massa nya människor bla flera av våra närmsta grannar som jag knappt sett förut. Men alla verkar jättetrevliga iallafall. Efter att vi fixat klart bjöds det på grillad korv.

Eftersom vi ändå var igång fortsatte vi på tomten sen. Har ju rivit bort en massa visset elände som fått ligga kvar i högar på gräsmattan. Men nu fraktades allt bort med den nyinskaffade skottkärran. Köptes igår på Ö&B. Även lite trädgårdsredskap införskaffades därifrån. Billigt men förmodligen inte den mest lysande kvaliteten.

Gick väl med en sex sju lass till majbrasan. Axel tog ner en gren på björken och jag tog lite grenar av äppelträdet så att man kan ta sig fram utan att behöva huka. Nästa projekt på tomten blir att klippa rosbuskarna. Men det kan man visst vänta med ett par veckor till.

Jag köpte två små drivhus på Ö&B också. Ett med bomullsplanta, rör-mig-ej mimosa och palettblad och ett med gräslök, timjan, mejram, basilika och körvel. Men eftersom jag är allergisk mot basilika blev det två krukor med gräslök istället. Blir kul att se om det växer upp nåt. Har ju inte världens grönaste fingrar direkt...

Hade utvecklingssamtal med chefen igår. Får förlängt 3 månader vik och om jag är klar med exjobbet efter den tiden får jag fast jobb! Har misstänkt att den planen fanns men det är aldrig någon som sagt det rakt ut. Så nu har jag fått lite ny motivation att göra klart eländet. Har beställt två böcker som kom igår, det sista (tror jag) som saknades i faktaväg. Hur som helst är de väldigt nöjda med mig och det känns ju kul!

På kontoret är det lätt (!) kaos just nu. Vi håller på att flytta från en del av huset till en annan. För att planera flytten har en konsult anlitats. Alla är rörande överens om att konsulten inte borde få betalt. Världens planta! Istället för att flytta under en vecka och använda kvällen och helgen så ska vi flytta mån-ons i fyra veckors tid!!! Jag ska flytta den 21:a men det kontoret jag ska till står tomt från onsdag då personen som "bor" där flyttar ut. Så nu har jag beslutat att jag flyttar på torsdagen själv. Har inte så mycket pick och pack. Kan flytta datorn och min stol så kan flyttgubbarna bära mina tre kartonger...ingen begriper varför vi inte flyttar torsdag och fredag också. Fanns nån orimlig förklaring att de som flyttat mån-ons skulle hinna komma i ordning. Tror att det beror på att IT-avdelningen ska kunna bistå om de som flyttat under veckan inte får igång datorer och sånt (förklaringen är HELT OBEGRIPLIG!) Till historien hör också det faktum att vi inte flyttar gruppvis utan blandat. En av de som jag jobbar med flyttade i onsdags den andra flyttar på måndag. Det blir ett jäkla springande upp och ner för trapporna *bra motion!* och fram och tillbaka i korridorerna! Tröttsamt milt sagt och ett jävla slöseri på tid eftersom min närmsta kollega oftast sitter i telefon vilket gör att man inte får nåt uträttat.

Nu ska jag bläddra i mina nya böcker och hoppas att det jag söker finns i en av dem eller båda!
12 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
Baciller, någon?

Älsklingen är sjuk. Nåt magvirus med lite feber. Han blir världens grinigaste människa när han e sjuk! Sur och muttrar. Jag är inte heller friskheten själv. Är hemma från jobbet idag, lite av säkerhetsskäl (vill ju inte smitta andra om det är maginfluensa). Mådde pyton igår. Började när jag var hos veterinären med Alma. De tog ett nytt blodprov på henne och medan vi höll på började jag må illa, mer och mer (nej, jag är inte känslig för synen av blod). Precis när vi var klara svimmade jag nästan. Var tvungen att sätta mig ner med huvudet mellan knäna. Fick lite vatten och nåt att äta. Hade ju inte hunnit äta nån lunch innan jag åkte från jobbet. Lite läskigt när det svartnar för ögonen. Kan ju ifs bero på att jag troligtvis höll andan medan de tog provet. Men det tycker jag inte förklarar att jag mådde pyton resten av kvällen och nu.

Nina, jobbarkompis, har också varit sjuk. Åt dålig kebab när vi var ute i måndags. Hon hjälper mig att skriva nya förelägganden, förresten. Fick lite skit för de jag hade skrivit. Men va fan, jag är "grön", min närmaste arbetskamrat har inte skrivit ett föreläggande på säkert flera år och han ska dessutom skriva under mina eftersom jag inte är betrodd (har inte den formella kompetensen) att göra det själv. Om jag då inte får nån feedback om det jag skrivit är rätt eller fel, då är det svårt att lära sig att göra rätt. Och att göra rätt är viktigt i detta fall (eller alltid) eftersom ett "fel"-skrivet beslut kan slå tillbaka om det överklagas....Men om man aldrig får veta att man gör fel hur ska man då kunna dra lärdom av sina missar?? Hur som helst, Nina är sjysst. Är inte rädd för att säga om man har gjort fel. Och det är ju bra att få veta men inte så kul att göra misstag!
10 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
Jag har en strategi!

hur jag ska lägga upp ett par ärenden. Insåg också idag att jag skrivit ett föreläggande som en planta. Hoppas att det håller ändå! Man ska nog meditera lite innan man skriver så man tar det lugnt och noga tänker igenom formuleringarna. Man lär av sina misstag :)

Annars en vanlig måndag förutom att flytten till nya kontoren har börjat. Men jag flyttar inte förrän om två veckor, den 21:a, så det är lugnt ett par veckor till. Var ute och for hela dagen idag. Gick från jobbet kvart över sex...bra med plustimmar! Imorgon ska jag gå på friskis och svettisgympa med en jobbarkompis. Och på fredag ska jag prova på spinning för första gången.

Det kliar i hästfingrarna. Undrar vad det kostar för en stallplats här i närheten. Måste nog undersöka det lite närmre. Kanske kan ta någon vanvårdad stackare som behöver en nystart? Ska fundera lite på det...
7 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
CSN

Igår kom så deklarationen. Trevlig läsning till en början. Får tillbaka typ 8000 glada kronor. MEN, upptäckte också att jag tjänat lite för mycket förra året. Fick tjäna 76000 under höstterminen och har tjänat 81000. INTE BRA! När jag räknade min lön mot fribeloppet vid ansökningstillfället tänkte jag för det första inte på att månadslön (som jag haft sen augusti) betalas ut samma månad och inte som timlönen nästa månad. Så den lön jag räknade med för januari kom ju i december och därmed har jag tjänat för mycket *suck!*. Mailade CSN nu på morgonen för att höra hur mycket jag måste betala tillbaka. Hoppas att det inte blir allt för mycket.

Nu ska jag åka till jobbet! Är helt begravd i arbete. Har nu TRE knepiga ärenden varav två är äldre damer som har på tok för många katter. Den ena är 80 år gammal och nästan blind. Hon bor ensam i ett hus på landet och man kan väl säga att markservicen är minst sagt eftersatt. Hon har ca 15 katter inne och ni kan ju föreställa er hur det luktar....har inte varit inne i huset än. Blir inte insläppt. Ska försöka lirka med henne för jag vill helst inte gå in med polisens hjälp.

SHIT!! nu är jag sen (IGEN!!!)
4 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar
Jag fick beröm :-D

Igår var jag ute med en veterinär till en familj som har en mindre bra djurhållning. Vi var där rätt länge och veterinären tittade på djuren. Jag förklarade för familjen (än en gång) att det här är deras sista chans. Lugnt och sakligt (egentligen vill jag skrika att ni är *½!"#¤) förklarade jag vad som kommer hända om de inte sköter djuren tiptop nu. Efter att ha åkt förbi idag utan att gå in ska jag avvakta några dagar innan jag återvänder. OM samma brister finns nästa gång jag kommer så blir det inga djur kvar för dom att "ta hand om". Man kan inte begå fel efter fel upprepade gånger utan att det blir repressalier! Det är ju tråkigt att det behöver bli så.

Hur som helst fick jag efteråt beröm av veterinären som tyckte jag skötte det hela jättebra och att jag hade en bra kommunikation med familjen. Sånt värmer att få höra!! Kul att få höra av någon att man sköter sitt jobb på ett bra sätt :-D

Imorse var det inte en pigg fetknopp som klev ur sängen. Stod och tvätta ansiktet när det högg till i nedre magregionen i en kramp som ALDRIG gav med sig. Som ett löjligt ihållande sendrag. Trodde jag skulle smälla av! Gick bokstavligt talat dubbelvikt. Kunde inte räta på mig. Svetten rann och tillslut var jag tvungen att spy, så ont gjorde det! Lyckades efter typ en halvtimme sittande på toastolen/liggande på toagolvet ta mig till soffan. Hällde i mig dubbel dos Treo och vilade ett tag. Tänkte först va hemma men efter ett samtal från en person som jag sökte igår vart jag så arg att jag bara var tvungen att åka till jobbet iallafall. Men då hade smärtan typ gått över. Var på jobbet halv tio och jobbade till 17.50 så jag förlorade inte så mycket tid.
2 April 2008  | Länk | April 2008 | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida