Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Två skoldagar kvar...4 EVER!!

Idag var det den näst sista föreläsningen för alltid på min utbildning på universitetet. Nu är det bara två dagar kvar, varav en endast handlar om att folk i klassen ska berätta lite om sina exjobb. Det är nära nu.............

Fick tillbaka planeringstentan, VG!! Kul som fan! Borde få VG på hela 10p-kursen då. Flera kuggade för andra gången. Nu ska jag bara klara av mina Kalmartentor så är det slut sen! Nåja, har ju lite skriftligt skit kvar men snart så!

Var på VV idag. Det gick inget vidare men det var förväntat. Upp 0,6kg :-(

A har pratat med gubben som sköter flyttningarna mellan vår ordinarie bostad och tillfälliga, nuvarande bostaden. Det verkar som om det finns en chans att vi kan bo kvar här tills hela renoveringen är klar. Då får vi förvisso en annan lägenhet i 8:an istället för i 6:an, men så länge det handlar om samma storlek eller kanske större är det heeelt ok. Hoppas på snabbt besked. Vill verkligen inte tillbaka till byggarbetsplatsen! För då kommer jag inte kunna vara hemma på dagarna för att skriva ihop exjobbet. Det är fullkomligt omöjligt att koncentrera sig när det bilas upp badrumsgolv vägg i vägg med vardagsrummet. Man kan inte höra sig själv tänka! Visst kan jag sitta på kommunkontoret (om jag har nåt i höst det vill säga) men det är skönt att kunna vara hemma. Man kan äta när man vill, se på TV när man behöver en paus. För att inte tala om att jag i så fall sparar ett par timmar om dagen i restid! Bara en sån sak!!

Har precis svarat på den sista frågan på hemtentan. Vet inte än om jag är helt nöjd så jag väntar nog med att skicka in den tills på söndag. Det kan vara bra att hinna titta igenom den vid ett senare tillfälle.

Imorgon blir det vattenuppgiften för hela slanten, på lördag ska jag till min gamla gymnasieskola tillsammans med glada, goda vänner. Det är "marknad" där. Sen blir det väl en sen lunch hemma hos J och S som har införskaffat ett hus ett stenkast därifrån.

På söndag blir det exjobb faktiskt (om jag hinner med vattenuppg. imorgon). Har fått med mig två tunga pärmar hem, en med kartor och en med papper om hästfastigheter i kommunen. Ska försöka föra in dem på datorn tänkte jag. Får se hur långt jag hinner.

A åker på fågelskådarresa på lördag och blir borta en vecka. Trist att vara ensam hemma men också lite skönt eftersom jag har en del att stå i. Man är ju lite tråkig när man sitter med näsan i boken eller datorn en hel helg!
31 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Så var maj slut...

Idag var det exjobbardag för hela slanten. Landade på kommunhuset kvart i nio. Vid tiotiden åkte vi iväg till ett större stall där vi mötte upp en reporter + fotograf från lokaltidningen. Handledaren skötte det mesta snacket vilket var skönt tyckte jag. Sen gick vi ut i ett av stallen, tittade på lite inredning och en häst medan fotografen tog en massa bilder. Man får ju verkligen hoppas att nån blev dugligt bra!

Just nu känner jag mig rätt bortkommen men det ger säkert med sig när man kommer igång och har satt sig in lite mer i lagstiftning och så.

Har klurat lite på tentafrågorna och ska nog sätta mig ner med dem ett tag nu medan A är iväg och lirar korpfotboll. Fast jag är ju rätt hungrig oxå så först ska nog lite middag svängas till...

Har fått med mig en jättepärm med papper hem från gamla inventeringen. Skall titta lite på dem på fredag om jag hinner. Jag ska då jobba hemma" som det så fint heter.
30 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
skriva, skriva, skriva...

Derbyvinst igår. j*****t skööööönt!!!!! Lämnade in tentan 15.30, 17.00 satt vi på lokala ölhaket i Sbg. Stamställe inför derbyna.

Lustigt nog hade vi fått matchbiljetter på tre olika ställen och inte direkt i närheten av varandra, rad 1,2 och 10. Jag och L satt brevid varandra på rad 1, A satt precis bakom mig och resterna av vårt sällskap satt på rad 10. Jävligt skumt och rätt irriterande!

Började dagen med att njuta lite av TV-bilderna från gårdagen. Niiiiiccceeee!!! Därefter satte jag mig ner med den nya hemtentan som kom i morse. Jäkligt bra frågot ska jag säga men den kommer att ta tid!

Vid ett-tiden drog jag iväg till SC för att träffa Kungsängen L och fika. Handlade en ny ryggsäck att ha datorn i eftersom Aurora valt att (än en gång) använda min som toalett....Fikade och ljög en stund, sen var det åter till skolarbetet. Just nu sitter jag med den härliga inlämningsuppgiften som vi fick då föreläsaren inte kunde komma...suck, den kommer ta tid må jag säga!
29 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Hemma igen..

Nu har jag kommit hem från min vistelse på Öland. Fint väder hela helgen, utom i fredags kväll då det åskade så det stod härliga till! Vi satt i bilen på väg från norra Öland ner till södra där vi brukar campa. Det blixtrade å det mildaste. Rätt coolt faktiskt att åka på Ölands platta landskap och se enorma blixtar flasha till. Vissa problem dock att parkera bilen på ett bra sätt i bäckmörker samt att bädda bak i bilen utan att kliva ur (pissade ner och åskade så marken skakade!).

Har iallafall blivit lagom röd i fejan igen. Lördag och söndag gick väl halva tuben med solskyddskräm åt! På lördagen sov vi i Kalmar på hotell. Dyrt men skönt att få duscha efter två varma dagar i fält.

Vi hade förlovningsdag igår, 1 år har gått så grattis till oss! Måste säga att i vardagens tristess och stress är det lätt att ibland glömma att man faktiskt är lyckligt lottad. Jag har en gubbe som älskar mig och vise versa. Vi har ett dugligt boende, har hälsan med oss och lever ett bra liv. Man ska inte förringa betydelsen av detta och framför allt inte glömma det när man gnäller över småsaker!

Jag har som vanligt tagit en uppsjö med bilder som finns i albumet, inte bara fåglar denna gång utan även en del annat i naturens tecken!
28 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Hemtenta 1

Idag har jag skrivit och skrivit och skrivit på min hemtenta om häst och sällskapsdjur. 10 frågor, många med delfrågor. Men nu har jag svarat på alla utom 2. Den ena borde jag hinna med ikväll om jag orkar, den andra blir på måndag (då ska tentan in!). Egentligen borde jag sova lite eftersom vi ska åka till Öland ikväll (vid 22-tiden). Men jag ahr så mycket att göra så det får sovas i bilen när lilla älsklingen kör :-)

Om fem minuter börjar tvättiden. Egentligen har jag ingen lust men vi behöver verkligen tvätta!!! Jag glömde ju bort att vi hade tvättid förra veckan och eftersom det inte går att torka mer än en maskin i taget (väldigt praktiskt!!) så måste man tvätta en gång i veckan. Jag brukar tvätta på torsdagar så det var därför jag glömde det sist!

Lasagnen står i ugnen. Är vansinnigt hungrig men har egentligen inte tid med att äta förrän senare ikväll :-(

Nästa vecka är det fullspäckat schema:
*Måndag: göra klart tentan, gå på fotboll
*Tisdag: ny hemtenta kommer, ska skriva inlämningsuppgift
*Onsdag: kommunen
*Torsdag: skola + hemtenta
*Fredag: kommunen
*Lördag: Bergadagarna och tjejlunch hos J i närheten
*Söndag: ev. Bergadagarna med L och barnen + hemtenta
*Måndag: göra klart inlämningsuppgiften om jag inte hann på tisdagen
*Tisdag: Sista kursdagen
*Onsdag: informera om inventering på Hästens dag i kommunen..Ååh skit nu är klockan sju, tvättstugan kallar!!!
24 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Dag 2 på kommunen

Idag var det alltså min andra dag på kommunen. Det har varit väldigt givande och jag har inspekterat mitt första stall idag. Fick också se lite av det som är arbetets baksida. Det vill säga när en påringning från någon faktiskt visar sig vara ett ärende där djur far illa. I detta fall handlade det om två hundar som bodde i en ganska liten hundgård med en klart undermålig hundkoja. Dessutom hade de alldeles för långa klor. Ägaren till hundarna som inte var hemma bodde i en hyfsat lyxig villa med vattenutsikt! Klagomålet ledde alltså till en anmälan.

Pratade med handledaren och miljöchefen om tjänsten som utlysts. De ville att jag skulle söka den vilket jag också nu har gjort. Men fan va svårt det är att skriva personliga brev. Jag menar det är svårt i vanliga fall men då är det iallafall ingen som vet vem jag är. Nu vet dom ju det....Skrev inte så mycket, dom vet ju vad jag har för utbildning. Kan få den om de inte hittar nån bättre. Men miljöchefen förhörde sig om framtiden, alltså efter examen, om jag hade nåt "på gång". Så det är inte helt omöjligt att jag kan få jobb där efter exjobbet iallafall.

Nu är jag sjukt trött. Den stora nackdelen med detta jobb är att jag måste gå upp sex på morgonen och att jag därmed är vansinnigt trött när jag kommer hem.

Missade ju en heldag i skolan igår. Det delades visst ut en ny hemuppgift som tydligen är enorm. Som en hemtenta tydligen. Och varför fick vi den?? Jo, för att personen som skulle ha föreläsningarna på tisdag inte kunde komma!! Tackar för det. För det är ju inte så att planeringen redan var fullspäckad!
23 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Ååå så störande!

Ett par gånger i veckan kollar jag om det kommit några nya annonser på Arbetsförmedlingens hemsida. För ett tag sedan kom det ut en: Djurskyddsinspektör i Stockholm, den har jag nu sökt. Naturligtvis kommer jag inte att få den men det ÄR gratis att söka så varför inte.

Idag hade det kommit en ny annons. Samma yrke som ovan..i min exjobbskommun! Det är ett vikariat från nu tills sista december. Vet inte om det är en "skenannons" eller om det är en riktig annons. Jag vet ju att de har pratat med en tjej som jag trodde skulle ha vicket. Möjligt att de ändå måste annonsera ut tjänsten offentligt. Ska kolla i morgon hur det ligger till. För om det inte är samma tjänst utan en annan är jag ju helt klart intresserad av den! Förvisso ska jag skriva exjobb men det går ju i värsta fall att skjuta på eller göra på halvfart/jobba halvfart. Dessutom skulle det vara en grymt bra erfarenhet! Shit va jobbigt det blev!!!

22 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
På andra sidan häcken - askul film :-D

Skola från 9.15, otroligt segt. Fick ändå en del gjort när jag inte orkade lyssna på föreläsaren längre. Kom på att jag hade alla papper till inlämningsuppgifterna med mig, så jag läste dem. Produktivitet :-D Vet att andra satt och löste korsord och liknande...märks att det närmar sig slutet. Alla "sitter av" tiden. Bara 4 föreläsningsdagar kvar. Sen är det två dagar där alla ska berätta om sina kommande examensarbeten (!). Ganska lustigt med tanke på att de flesta börjar i augusti.

Slutade ganska tidigt så jag åkte hem och tittade på Over the Hedge. Det var mycket roliga kommentarer i den filmen :-D Skrattade gott flera gånger.

Pratade med S i telefon i över en timme. Det var ett tag sen vi hördes så vi hade en del att avhandla.

Åkte hem till en kompis kompis i västberga och kollade på fotboll. Efter att de första 70 min segat sig förbi gjordes tre mål sista kvarten, och alla åt rätt håll! Mycket trevligt må jag säga. Tyvärr åt vi på "Gyllende måsen" innan så jag fick en härlig magknip utan dess like! Behöver jag säga att det blev Montesumas hämnd ett antal gånger under kvällen (och nån gång under natten). Så eftersom magen fortfarande är helt uppfuckad dagen efter får jag snällt stanna hemma idag...och det suger stenhårt efter som det A) är obligatorisk närvaro B)grupparbete som jag garanterat kommer få ta igen på egen hand.

Imorgon ska jag åka med min handledare och polisen på tillsynsärenden. Hoppas verkligen att magen är bra tills dess. Sist den var så här höll det i sig i 10 dagar (= 6 kg viktminskning)...En heldag i bilen med människor man inte känner och gasig mage (eller värre!) är ingen höjdare :-S

Beställde en bok från biblioteket igår av en mycket oförskämd bibliotekarie. Men men. Boken beräknas komma inom en vecka. Sen har jag en månad på mig att läsa den. Om den är sjysst ska jag nog köpa den. (kostar 600:- så man vill ju inte göra något förhastat)

Ska försöka vara lite produktiv idag. Skriva svar och lämna in inlämningsuppgifterna + komplettera en gammal uppgift som jag fått backning på :-(
22 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
åå grilla!

Gårdagens väder lämnade en del att önska. Vi hade en riktig slappdag hemma och kollade på film, Hannibal rising. Den var sådär. Ute blåste det halv storm. Från huset mitt emot kom stora isoleringsbitar flygande i vinden. Man får ju verkligen hoppas att ingen fick dem i huvudet!

På eftermiddagen åkte vi till L och A och barnen i K-ängen för att grilla, även J & M med sonen W kom. Otroligt nog blev vädret riktigt bra. Till och med solen lös! Vi grillade hemlagade hamburgare, riktigt gott! Kvällen till ära hade jag chaufför och kunde därför unna mig ett par tre fyra fem glas vin :D Det var en mkt trevlig kväll.

Har varit ute med Alma i koppel i det fina med ganska blåsiga vårvädret. Hon tyckte att det var grymt mysigt. Stångades med träden, pratade med fåglarna och "frrade" i gräset (hon låter så när hon luktar på gräs :D) Efter typ en timme (!) tyckte jag att det var dags att gå in. Alma tultade med så snällt tills vi kom till trappan...då slank hon igenom spjälorna i staketet in i taggbuskarna...suck! Fullkomligt omöjligt att få ut henne samma väg. Fick korta upp kopplet och släppa det. Gick runt till "framsidan" på busken och lockade på henne. Som tur var kom hon ut! Sen kom sedvanliga protester när vi skulle in i hissen. Men väl hemma ser hon rätt nöjd ut...och dammig :D Tyvärr tog jag ingen kamera med så jag kan inte visa hur rolig hon såg ut när hon gick (k)lös på lönnen! Bilden ovan är från förra sommaren.

Har skickat in uppsatsen om bakterier. Hoppas verkligen att den duger och att de inte hittar nåt som kan ses som plagiat! Orkar inte skriva om den. Sitter och påtar med inlämningsuppgifterna på djurskyddskursen. De är riktigt knepiga ska jag säga! Hoppas mina kamrater har hajjat vad det handlar om och framför allt kommit fram till några kloka svar!

20 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Fulla karlar

Idag åkte A och J iväg på en dagskryssning med Silja. Båten gick 8 från Värtan. Snäll som man är ställde jag upp och sjutsade A till terminalen. Sen åkte jag hem med tanken att jag skulle skriva klart uppsatsen. Mmmm, halv tre (!) började jag med den. Men nu är den typ klar, eller så klar som jag tror att jag orkar göra den. Problemet är att det är en "diskutera-fråga" och jag hittar liksom inget att diskutera utan kan bara producera fakta...Ska kolla med en kompis som har samma uppgift hur hon har gjort.

Vid 19.30 åkte jag och hämtade gubbarna. De var i sin allra finaste form :) Vi åkte till indiern nere vid Råsunda och käkade. Tyvärr måste jag säga att jag ätit godare mat där vid andra tillfällen. Tur dock att det inte var så mkt folk där. Gubbarna är inte såå smidiga med några (eller ganska många) öl innanför västen...

Körde hem J till H-by. Nu ska vi kolla på film, älsklingsgubben och jag. The last king of Scotland. Imorgon ska vi hem till L och A å grilla iallafall om vädret håller i sig.

18 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Tack och adjö...

...blev det idag i Svenska Cupen. Förlust efter straffläggning...surt! Svenska Cupen har ju haft lite av en pajasstämpel som förbättrats något på senare år. Men idag nådde man ett nytt lågvattenmärke genom att efter målen (och då menar jag direkt efter, inte i pausen) intervjua spelaren som gjorde baljan!!! Vad är det som pågår???? Intervjuer med spelare görs i pausen INTE under matchen!!!!!! TV4 är så kåta på att få in så mycket reklam som möjligt att de inte ens kan avvara några minuter i pausen för att intervjua folk. Nu får det vara nog med trams!!! Detta ska föreställa seriösa elitidrottsmän och inte några jävla dokusåpadeltagare!! Hur skulle det se ut om man bröt 400m-loppen mitt i för att fråga löparna hur det känns????

Vidare blev det lite studier under dagen. Har snart skrivit en sida :D
17 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Dag 1

Idag började min examensarbetestid. Kl 7.14 tog jag bussen från SCN. Var framme i NTC 8.30. Acceptabel restid. Det blir nog denna buss jag kommer åka med i framtiden.

Väl på plats gick vi igenom sånt som jag behöver; dataaccess, passerkort, boka bil m.m. Åkte runt ett tag i "närområdet" och tittade på ställen där det finns mycket hästar. Passerade en hage med mycket tunna kor. Blir förmodligen ett ärende där. Käkade lunch vid tolv, surrade lite mer och åkte sedan hem med 14.15-bussen. Nästa vecka ska jag följa med handledaren + polisen på några ärenden. Spännande!

Är grymt trött nu, ska vila en stund så man kan vara lite pigg när gubben kommer hem från fotbollen.
16 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
lugn tisdag

Gick i skolan mellan 9 och 12 (skulle slutat 3!). Vi hade gruppövning där vi skulle analysera faror och risker med livsmedel. Det är rätt kul men lite småkomplicerat ibland. Jobbade i grupper om 8 och det gick förvånansvärt bra!

Tapper motvind när jag cyklade hem. Under eftermiddagen skickade jag in slutversionen på mitt projektarbete om katter. Försökte skicka lite bilder till min lärare men det blev lite för många så jag ska skicka en skiva istället.

Igår sökte jag jobb i en norrortskommun. De har ingen officiell annons ute men enligt min lärare söker de folk. Jag får förmodligen inget jobb där, men det är gratis att skicka en ansökan!

Imorgon är det första dagen på mitt exjobb. Känns inte lite nervöst. Måste åka hemifrån tio över sju, ska vara där vid nio.

Långhelgen (torsdag-söndag) kommer att vikas för studier, studier och studier...Denna helg ska jag skriva en uppsats (tar förmodligen två dagar i anspråk), inlämning på måndag. Sen har jag två inlämningsuppgifter på djurskyddskursen som kräver lite engagemang och tid så det är väl resten av helgen då.

Det är otroligt mycket nu men snart är terminen slut. Bara typ tre veckor kvar! På måndag får jag tillbaka planeringstentan och förhoppningsvis gick det bra. Fick tillbaka livsmedelstentan igår. Det gick bra men inte så bra som jag trodde :) För att få godkänt behövdes 18 poäng och jag fick....18 poäng! Var väl inte helt nöjd med hur de hade rättat men jag behöver inte skriva om den och det är det viktigaste just nu!
15 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Ytterligare en helg i Kalmar (den sista!)

Kom hem från Kalmar igår kväll. Den sista helgen för den här gången och kanske för gott. Fredagskvällen spenderade vi på Kalmartravet där vi bland annat fick träffa en av polisens hundpatruller, träffa och följa med banveterinären under ett lopp och kika in i dopningsstallet (där man testar om hästen har blivit "preparerad" med otillbörliga medel innan loppet). Vi var knappt 10 personer så det var rätt sjysst.

På lördagen hade vi föreläsningar heeela dagen. Inte så kul kanske men mycket intressant. Pratades om djuraffärsdjur (råttor, möss, kaniner chinchilla mfl), sen handlade det om stallbyggnader och till slut hästens reproduktion (så onödigt!).

På kvällen blev det för min del först allsvensk fotboll (BP-gnägget), sen lite allt möjlligt krafs (Bonde söker fru, Postkodmiljonären m.m.). Vi bänkade oss ett helt gäng för att se Eurovision Song Contest....Tja, min spontana reaktion efteråt är att nu kan de lägga ner skiten. Förvisso tippade jag att Serbien och Ryssland skulle bli top 3 och det är föga förvånande att Ukraina oxå hamnade där. Men allvarligt talat, man ska tävla i musik..inte vilket bidrag som är roligast! Tippade förövrigt att the Ark inte skulle hamna bland top 10 ens och även det stämde ju. Tycker inte att 18:e plats var en "flopp". Låten ÄR inte så bra! Den sticker inte ut på ett positivt sett utan bara för att det är en halvnaken superfjolla som håller i micken!

Söndagens studiebesök: welsh- och travuppfödning (IGEN!!!) samt besök hos en kattuppfödare (Oriental). Fölungar är ju alltid supersöta, oavsett ras (se bilder i fotoalbum) men dessa Oriental-kattungar var verkligen jättefula! Såg ut som gremlins och inte alls som söta ulliga tussar. Dessutom var hemmet ganska sunkigt med uttorkat kattbajs överallt på golvet återföljt av en distinkt lukt (blandat inrökt hem och kattpiss). Behöver kanske inte tala om vad kläderna luktade när vi gick därifrån...FIMP
14 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Åka buss och vuxenpoäng

Åka buss ska jag göra i sommar! Från början trodde jag (konfirmerade på sl.se) att jag skulle få ta mjölkpallsbussen till DS för att byta där. Den tar typ 30 minuter! Men efter att ha gjort en ny sökning så har jag hittat ett mycket bättre alternativ! Buss från Solna C till DS (tar typ 10 min) och därefter byte till "kommunbussen" som går direkt till min destination (45-55 min). Total restid inkl. bussbyte, ca 1 timme och 10-20 min beroende på när jag åker. Men oavsett måste jag åka runt 7-snåret om jag vill vara framme vid 8-8.30.

Men lite över en timmes pendling känns som man får acceptera när man bor i Stockholm. Och med lite tur kan jag använda kommunbilen till resor ibland. I alla fall när jag ska till de södra delarna av kommunen. Då känns det ju lite löjligt att sitta och åka in till centralorten för att hämta bilen och sedan åka tillbaka samma väg jag precis kom! Hoppas kommunfolket håller med!

Äntligen fått svar från min handledare. De hade tydligen bytt intranetsystem och haft massa strul med det. Vi bestämde att jag ska komma dit på onsdag. Nu blev jag genast jättenervös! Men det känns också som en stor sten har fallit från mitt bröst. Jag ska vara med i lokaltidningen!!! Usch, men viktigt för mitt jobb att folk känner till att jag kommer på besök nån gång under sommaren.

Hittade via en blogg sidan Vuxenpoang.com. Här kan man räkna ut hur gammal man egentligen är. Hmmm jag fick 18,6 vuxenpoäng och borde därför vara 34,3 år...Är tydligen alldeles för vuxen för min ålder! Vem kunde tro det :D

Gå in och testa ni också. Meddela gärna era resultat i min gästbok så kan vi jämföra!

Idag ska jag skriva uppsats om probiotika (goda bakterier i mat) och så ska jag färga håret. Tror jag börjar med det faktiskt!

Väl bemött!
10 Maj 2007  | Länk | Maj | 1 kommentar
Guldstjärna

När man går och väger sig hos Viktväktarna får man en guldstjärna för varje 3 kg som man gått ner. Idag fick jag min första!!! -1.6kg idag gör att jag gått ner 3,2 kg sen jag började utan att direkt anstränga mig. Jag menar, jag har räknat points men det är inte ovanligt att jag överskrider mina 20 p/dag...Men så länge jag ligger stadigt på minskning (har minskat 0,8 kg/vecka) så går det ju!
9 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Arga pensionärer

Det mest spännande idag var att jag blev utskälld av en gubbe när jag var på väg hem på cykeln! Det roliga var att jag såg på honom att han var en surgubbe redan innan han sa nåt! När jag passerade frågade han "kan du inte använda cykelbanan eller är du bara dum i huvet?" Jag menar, jisses! Jag orkade inte ens bemöda mig med att besvara det. Nu hade han förvisso rätt i att jag inte skulle cykla där men jag hade faktiskt aldrig sett förbudsskylten förr! Men det betyder ju inte att han kan bete sig hur som helst ändå. Visst upplys mig gärna men på ett trevligt sätt, gubbjävel!

Om jag hade cyklat fort och nästan på honom hade jag förstått varför han var så arg, oavsett om jag får cykla där eller inte, men jag cyklade i gångfart (för att inte skrämma livet ur de som går eftersom många promenerar just där), längst ut på kanten av gångvägen och med flera meters marginal till honom så jag tycker nog att han överdrev lite! Kan ju säga att det inte hade förvånat mig om han hade trippat mig med käppen!

Så här i efterhand önskar jag ju att jag hade besvarat påhoppet men men...

Har fortfarande inte hört nåt från min handledare! Börjar brinna liiite i knutarna då jag ska börja nästa onsdag eller, jag hade tänkt det iallafall. Känns lite nervöst.

Fick tillbaka min "kattuppsats" idag. Citerar läraren "här var det inte mycket att rätta". :D Fick några kommentarer på min diskussion. Inget direkt världsomvälvande men det gav mig en chans att förbättra och förtydliga det som jag inte var nöjd med från början.
8 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Det är mycket nu...

Idag har jag varit duktig och pluggat lite på morgonen. Vid lunch kom L på fika/lunchbesök. Planen var väl att vi skulle plugga, var och en med sitt, men heeeelt otippat, så blev inte fallet! Vi snackade skit om allt mellan himmel och jord; om att skaffa barn, om skola, om jobb, skit i allmänhet och skvaller i synnerhet!

Man hinner avverka mycket skvaller på bara ett par timmar :D för att inte tala om att klämma fikabröd!

Nu ska jag göra en kraftansträngning och göra klart den sista hästuppgiften, för dagens goda nyhet var att det inte blir några fler på den här kursen! TJOHOOO!!!

Försökte få tag i min kommunhandledare, utan resultat. På onsdag är det meningen att jag ska gå på en länsträff för djurskyddsinspektörer. Min förra handledare skulle anmäla mig till den. Har dock ingen aning om det skett och i så fall vart jag ska, när det börjar m.m. Inte sååå bra! Och jag vill gärna gå då det skulle handla en hel del om hästar vilket även mitt exjobb ju ska göra. Får hoppas på att han ringer upp innan onsdag. Har både lämnat meddelande på svararen och på mailen.
7 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Soft lördag

Idag har jag gjort....i princip INGENTING!! Eller jo, jag har skrivit svar på ett par frågor som är kvar på en uppgift som jag borde ha lämnat in för länge sen, men den e så lång och seg! Har bara en sån där "diskutera"-fråga kvar vilket beyder läsa tråkiga texter på utrikiska...Så segt, men om jag gör det så kan jag lämna in den sen och det vore ju skönt att bli av med den för nästa vecka kommer det nya uppgifter i mängder!

Ikväll ska vi äta bakbotatis med laxröra, se nån film och mysa lite. Kanske dricka lite vin oxå om andan faller på :)

Imorgon blir det fågelskådning för hela slanten om vädret tillåter. Det får gärna vara soligt som idag men med mindre blåst! På tal om sol så har jag börjat fjälla ganska tappert efter Ölandshelgen...Näsan och pannan. Och jag som har smörjt in mig ohyggligt mycket med förhoppningen att jag skulle slippa fjälla. Men inte då, så snart är man lika blek som var innan...

På bilden: Fjällko hehehe, skitkul!
5 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Effektiviteten flödar

dagen började med ett tandläkarbesök a 700 kronor. Skulle få domen om jag behöver rotfylla eller inte, men det blev en andra behandlingsomgång med förhoppningar om att rotfyllningen ska slippas. Hoppas hoppas! Fick en ny tid i augusti.

Åkte hem, funderade en stund och skrev sedan det sista på min uppsats som ska vara inne idag. Är inte riktigt nöjd och får nog bara G på den här tyvärr. Skulle vilja ändra och göra om lite men det finns liksom ingen tid till det. Skickade det till en kompis som ska läsa igenom det ikväll och sedan skicka tillbaka det till mig med lite kommentarer. Jag gjorde detsamma med hennes igår.

Lämnade in en annan uppgift nu också, så nu har jag bara en som är halvfärdig sen är jag back on track igen!

Pratade med en god vän i telefonen som kom med mycket överraskande nyheter. Tur att man satt ner ;D

Har gluffat lite godis ikväll, inte helt viktväktigt får man väl säga! Får väl ge mig ut på cykeln imorgon...
4 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Så jäkla typiskt!!!

Hmmm....igår hade jag ett missat samtal på mobilen. Det visade sig att det var en miljöinspektör från en av norrortskommunerna som ringde eftersom jag skickat en intresseanmälan till dom. Och ja, det hade jag angående examensarbete..i DECEMBER förra året!!!! Snacka om långsamma! Nåja, hon ville att jag skulle ringa vilket jag gjorde idag. För det är ju alltid bra att knyta kontakter.

Vad vill hon då? Ja, jag trodde att hon ville erbjuda plats att skriva exjobb hos dom men nej då...Hon undrade om jag skulle vara intresserad av en 4 månaders projektanställning med start i sommar! Sååååå jäkla typiskt! Blev glatt överraskad faktiskt och tackade snällt för erbjudandet. Men, jag har ju redan en anställning i sommar + mitt exjobb som inte blir klart förrän i slutet av året så det funkar ju inte. Hon tyckte att det var synd och att jag skulle höra av mig igen senare då de behöver personal men bara får projektanställa. Helt klart intressant om jag inte har nåt jobb klart i vinter.

Vidare har jag spenderat stora delar av dagen med att försöka färdigställa min uppsats om katter som ska lämnas in senast imorgon. Ska väl i princip börja med diskussionen nu.

Köpte skor idag :D Skulle egentligen bara ner till centrum för att betala en grej åt A men fann ett par skor som jag tyckte var sjyssta till ett bra pris så jag slog till. Nu kanske jag äntligen kan göra mig av med mina gamla gympadojjor som saknar stoppning i hälen...

3 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar
Sicken helg!

Lördag, avfärd till Kalmar 9.00 från hemmet till pendeltåget för att plocka upp Linda och Stefan. Eftersom A var ute på fredagen fick vi åka hem igen efter det och hämta upp de kläder han glömde packa ner...For iväg mot Älvsjö där vi skulle möta upp resten av ligan. Efter ett pitstop på macken vid Årstarondellen togs beslutet att vi skulle sammanstråla vid Gyllene måsen i Södertälje istället. Detta eftersom det var fler som hade glömt kläder hemma...

Snabb frukost/lunch på Gyllene måsen och sedan bar det av. Vi var nere i Kalmar vid tre-tiden. Innan klockan slagit 16 låg vi i bubbelpoolen som fanns på hotellet. Här intogs en del alkoholhaltig dryck mellan bubblorna. Ett getöga hölls på storbilds-TVn i relaxavdelningen eftersom Malmö mötte gnägget.

Efter ytterligare alkoholintag på rummet gav vi oss iväg för att avnjuta en god middag på trevliga Larmgatan 10. Så blev det nu inte riktigt. Missförstånd ledde till sura miner, det tog dryga 2(!) timmar innan varmrätten kom och för min egen del blev jag rätt besviken. Hade beställt oxfilé blodig och fick något som närmast kunde liknas vid en välstekt skosula...lite trist faktiskt.

Resterande del av kvällen avnjöts till största delen på Molly Mallone. Vissa i sällskapet (INTE JAG!!!) fick se en av DIF-spelarna i bara fillingar!! Jag är inte alls avundsjuk för det....YEAH RIGHT!

Söndag var trevlig tills fotbollen började och slutade. Arenan är ett j***a blåshål och vi frös som hundar. (lita inte på att klarblå himmel och strålande sol ska värma i slutet på april!). Efter fotbollseländet åkte jag och A ut till Öland för att spendera kommande två dagar som fågelskådare.

Sov i bilen på sedvanligt plats på Öland. Samma plats där vi förlovade oss för snart ett år sedan. Upp kl 4 måndag morgon och höll igång till 21.00 samma kväll. Man blir rätt mör kan jag lova. Solen lös på dagen (=jag ser ut som ett stopplyse!) men ihållande iskalla vindar gjorde att man inte märkte det.

Tisdag, 1 maj, upp 4, ner till Ottenby och sträckskåda. Att skåda streck betyder att man tittar på fåglar som flyger förbi norrut till sina häckningsplatser. Man tittar i princip ut över havet på de fåglar som passerar. Blåsten hade avtagit en hel del men istället var det betydligt kallare grundtemperatur. Var väldigt påpälsad med både jeans och mjukisbyxor under regn/vindbrallorna och hade ett antal tröjor på mig.

På eftermiddagen kunde jag dock skala av mig de mesta plaggen och avslutade dagen iförd jeans, tjocktröja och vinterjackan. Till och med mössan kunde avvaras!!

Åter i stockholm strax efter 8. Grymt trötta men kom inte i säng förrän 22.30.

På bilden: Ortolansparv visades av ringmärkningspersonalen på tisdagsmorgonen.
2 Maj 2007  | Länk | Maj | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida