Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Dagens tillsynsobjekt

Idag har jag varit hos några dumskallar som har hästar men absolut inte kan förstå att det är ohälsosamt för hästen att gå på "hälarna". Hovkanterna börjar peka uppåt på en av hästarna men de tycker att det ser ok ut för han såg ju mycket värre ut tidigare....SUCK!!!!!

Mitt andra tillsynsobjekt för dagen var en bonde som hade massa kattungar hemma. Jumjum, vill ha! De har en gång i tiden haft en manx-katt, det vill säga en ras där katten saknar svans. Detta betyder att flera av ungarna också saknar svans. På fotot här brevid, två kattungar (ca 10 resp. 3 veckor gamla) utan svansar. Så söta!!

Försökte hitta ett par snygga skor att ha nu när det är så varmt ute. Hittade ett par pumps som var ok men inte riktigt det jag letade efter så jag köpte dem inte. Får se om jag har tid att åka in till stan imorgon en snabbis innan båten går. Ska ju till Tallin. Avresa imorgon 18.00 och kommer hem igen på lördag.
29 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Sommar, sommar och sol....

Nu jäklar har värmen kommit. Nu på morgonen var det 38 grader i solen, klockan var då nio. Jag ska åka iväg och titta på en kattutställning i Vallentuna idag. Min kompis Sandra ska ställa sin Allington, en sibirisk katt. Därefter ska vi till familjen W och grilla. Hade tänkt att hinna handla lite kläder idag men det finns det ingen tid till. Får ta det imorgon istället. Skulle behöva köpa sommarbyxor och jeans samt några snyggare toppar och skor. Behöver några nättare, svalare sommarskor. Har i dagsläget bara ett par vita gympaskor men inga andra "hela" skor. Är lite svårt att ha typ sandaler på jobbet eftersom jag är ute och klafsar i stallar och ladugårdar. Får väl se vad jag hittar.

Igår köpte jag en jeanskjol som jag är jättenöjd med samt en skjorta. Jag som ALDRIG köper skjortor på grund av att det är i stort sett omöjligt att knäppa den över brösten om jag inte köper storlek 44 eller större, vilket gör att det ser ut som ett tält istället. Den här gick inte heller att knäppa men om jag har ett linne under så blir det inte så vulgo. Nu ska jag gå och packa ihop lite saker, duscha och ge mig av till utställningen. Ska bara ta reda på hur länge Apoteket Röda näsan har öppet i Vallentuna eftersom vi har öl och vinansvaret idag.
26 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Puppilurer

Igår var vi och tittade på Ninas bedlingtonvalpar. De är ca 4 veckor nu och hur söta som helst!!! Blev en lugn dag på jobbet, först telefontid där det ringde oavbrutet i två timmar, sen sushilunch, sen en inspektion med sandra och därefter fika hos Nina.

Efter jobbet var jag och Sandra och red. Fick vända i skogen då det grävts ett dike rätt över åkern där vi skulle rida. Väckte alla möjliga jäkla insekter som sen förföljde oss en bra stund. Red barbacka till hagen eftersom det är långt från stallet. Trött i kroppen
24 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Träningsvärk

Är lite mör i kroppen idag också. Mestadels efter ridturen i lördags men också efter gårdagen. Var ute och red samma häst igår igen. Hästen som heter Europa är en välriden lagom stor märr. Hon är en fegis helt klart, tittar på mycket. Men inte i närheten av grannens andra häst som verkligen har nerverna på utsidan av kroppen. Hoppar och far mest hela tiden, som ett popcorn. Bara en fot i backen högst. Red en lite kortare tur än i lördags. Jobbade lite på att få hästen att gå i form. Kommunikationen funkar relativt bra men hon blir stressad när jag blir lite för hård i handen. Hoppas att jag får fortsätta rida henne, det verkar så iallafall. Sen står det en überfet halvblodsvalack i stallet. Han behöver visst också ridas eftersom ägaren inte har tid med honom. Kanske kan rida den också, men bara om han får skor på sig. Ägaren är ju en sån där som verkar hästen efter "vildhästmetoden" som i mina ögon leder till ett lidande för hästen eftersom de ofta bli jätteömma i fötterna och bara kan gå normalt på mjukt underlag. Och så här års är det ganska hårt i markerna, och så även på vintern + halkan.

Idag ska jag och Sandra iväg till en kollega och titta på hennes valpar som är ca 4 veckor gamla. Jumjum. Kanske följer med en liten rackare hem...
23 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Jobbar

Skitväder. Ställde in besöket på eftermiddagen då det åskade och blixtade för att inte tala om regnade. Inte så kul att stå ute i det vädret då! Blir nästa måndag istället. Blev strömlöst på jobbet en stund när blixten slog ned men vi har reservaggregat så det tog bara några sekunder så var vi igång igen. Skönt med en lugn måndag. Har mest svarat i telefonen som ringer typ oavbrutet. Ska jobba hårdare imorgon. Många klagomål att ta tag i.
21 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Kommer att få träningsverk!

Det var ett trevligt lagom stort varmblodssto som jag fick rida. Lite "tittig" men välriden. Ska rida igen på tisdag efter jobbet så får vi se hur det går då. Vi skrittade, travade och galopperade på vägarna runt om där vi bor. Det är ganska hårt i backen på sina ställen och en del sträckor är asfalterade så då får man ta det lite lugnare. Hur som helst kommer jag ha djävulsk träningsverk imorgon. Hoppas vi får lika fint väder på tisdag som idag. Sen ska jag rida Sandras kompis häst "Flajjan" på onsdag. Får se om jag överhuvudtaget kan gå på torsdag!

Åkte en snabbis till Angarn och det blev verkligen en snabbis. Dels var fåglarna jag främst ville se inte kvar, dels kom regnet. Och det var inte lite regn som började falla! Nu ska jag duscha, städa lite och kl 15 kommer mamma+respektive+lillebror och flickvän hit och fikar. Helst av allt skulle jag vilja lägga mig på soffan och vila lite men det finns det inte tid för!
19 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Ridtur

Nu ska jag iväg och provrida min granne Evas häst. Ska bli lite spännande och jag är faktiskt lite nervös. Funkar det bra kommer jag nog få rida hästen regelbundet. Stallet ligger typ 2 km här ifrån så det är gångavstånd vilket är perfekt! Vi kommer börja rida lite på volten så hon får se hur det funkar. Jag har ju inte ridit seriöst på säkert 15 år. Hoppas jag minns hur man gör. Tyvärr är inte en tidig start på lördagmorgonen min grej men jag får rida gratis så jag ska väl inte klaga allt för mycket. Eva kommer och hämtar mig om 20 minuter så det är bäst jag sätter fart!
19 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Ibland blir jag så irriterad...

på mig själv. Varför skall jag alltid klanta till saker och ting? Hur många gånger har jag gjort samma sak nu på jobbet utan att glömma en viktig detalj?? Bara sådär glömmer jag och får rätta till det i efterhand...suck!

Idag har jag inte arbetat så hårt kan jag säga. Började med att åka med en kollega till "kattmadamen" och lämna pappren som jag glömde skicka med i beslutet. Därefter kollade vi på skrot i en hamn och sen skrot på en tomt i stan. Därefter tittade vi på ostindienfararen Götheborg som ligger/låg i hamnen. En fin båt. Upptäckte också att ibland (eller oftare) är inte min hjärna ihopkopplad med resten av mig....det var en suprice, öh eller inte! Kan kläcka ur mig saker som säkert kan missuppfattas. Det är bara att jag inte tänker så långt innan det hoppar ut en groda ur munnen...Dom som känt mig länge hajjar troligtvis ironin men ibland glömmer jag att alla kanske inte förstår. Måste skärpa mig på den fronten bland folk som inte känner mig så väl. Annars kan det lätt uppstå konstiga situationer.

Jag försökte få Linda att gå på en blinddate med en kille på mitt jobb men hon var inte intresserad :-( Jaja, försöka duger!
17 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Det brinner!

Just nu händer det bara "spännande" saker när jag är ute på vägarna. Igår fick jag ju följa med polisen och leta efter en misstänkt rattfylla när vi skulle ut på ett hundärende. Det var ingen fylla dock. Idag skulle jag och en kollega ut och kolla på lite skrot samt att jag skulle lämna lite handlingar till en kattant. Vi var nästan framme när telefonen ringde. En bilskrot utanför stan stod i ljusan låga så det var bara att vända och åka dit istället. Det brann och brinner som bara den. Tjock svart rök vällde ut ur byggnaden. Vi var kvar en stund men det var inte så mycket info vi kunde ge brandmännen där och då så vi åkte tillbaka till kontoret igen. Får ta ärendena imorgon istället...illamående av röken blev jag iallafall!
16 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Plockat vinbär

i mängder! Vi försökte plocka av busken igår eftersom grenarna är så tunga att de inte kan hålla sig upprätta. Två bunkar fyllda med bär blev det. Tror vi ska göra saft och kanske något annat av dem.

Idag var jag iväg med polisen på ett ärende. Men mitt i fick vi vända och jaga misstänkt rattfylla....åka fort fort i polisbilen. Bara sur över att de aldrig sätter på blåljusen ;-) och ingen fylla var det heller utan en tomte som satt och läste på GPSn när han körde...

Varmt är det oxå. Ska försöka övertala gubben att vi ska klippa klart häcken med vår nya häcksax. Och ja, det är eldriven!
15 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Den dramatiska lördagen

Mycket hände helt klart i lördags och allt var inte bara trevligt. På förmiddagen var vi ute och skulle klippa häcken. Alma gick som vanligt med och nosade omkring i buskarna. Jag fick syn på en av grannens katter som låg och vilade under vår stora vinbärsbuske. Alma verkade inte se katten och vise versa. Tänkte att det här kan ju bli lustigt när de upptäcker varandra. Döm av min förvåning när Alma går fram och nosar på den andra katten utan att den reagerar. Då förstod jag att något var fel! Katten kröp fram från under busken och raglade långsamt framåt men lade sig ner igen efter några steg. Helt klart var det något fel på katten! Först trodde vi att den hade blivit påkörd tills att jag lyfte upp den. Jag skojar inte om jag säger att katten inte vägde mer än 1-1,5 kg. Det var bara skinn och ben! Eftersom jag vet vem katten tillhör tog jag den med mig och traskade dit. Men de var naturligtvis inte hemma. Fick låna en annan grannes telefon och ringde till ägaren. De var borta men skulle komma hem om ett par timmar. Vi väntade och katten fick vara hos oss så länge. Mestadels låg den i busken men sedan började den vingla hemåt. Jag såg till att den tog sig in genom kattluckan till huset och sedan lämnade jag den där. När grannen kom hem åkte de genast (hoppas jag!) och avlivade den. Fick veta att den hade haft njurfel en längre tid och varit mager en längre tid men att den hastigt blivit sämre senaste veckorna sedan deras andra katt försvunnit. Grannen är iallafall väldigt trevlig och jag ska få provrida hennes häst nån gång framöver. Gäller att hålla sig väl med grannarna ;-)

På eftermiddagen var det fotboll som jag inte tänker tänka mer på. Vilken jävla smörja och skitdomare (som vanligt nu för tiden!).

Linda och jag hade ju bråttom som bara den efter matchen eftersom vi skulle på Lotta och Calles 30-årsfest. Festen började 17 men vi skulle inte hinna före 18.30 pga fotbollen. Vi kom senare än så men det var verkligen inte vårt fel! För på E18 i höjd med avfarten Tensta krockade tre bilar mitt framför ögonen på oss. En svart BMW kom i full karriär och körde rätt in i en Toyota kombi och en Volvokombi som stod för rött. Volvon blev nog bara touchad medan Toyotan bara blev skrot. I den bilen sitter en ung kvinna och hennes tremånaders son!

Jag och några till var snabbt framme vid hennes bil. De som kom först började ta ut pojken ur bilbarnstolen men jag hejdade dem eftersom jag har lärt mig att barnet mår bäst av att sitta kvar. Mamman hade slagit huvudet i ratten och hade en löjligt stor bula i pannan men annars verkade de må hyfsat båda två. Och så även idioten som körde in i dem. Polis var relativt snabbt på platsen (10 min kanske) strax efter kom brandkåren och ambulans. Kvinnan fick nackkrage och ligga i en sån där uppblåsbar madrass. Sonen fick sitta kvar i stolen.

BMW-föraren hävdade att de var ute och övningskörde men ingen såg att det hade varit fler i bilen än han. Tror att han ljög eftersom han låg rätt skrynkligt till...Ingen övningsskylt satt heller på bilen, den låg i bakluckan. Vet inte vad som hände med honom men jag tror att polisen grep honom på platsen. Allt slutade ju rätt bra ändå eftersom ingen verkade vara direkt allvarligt skadad. Vi lämnade våra vittnesuppgifter till polisen och lämnade platsen för att åka till det väntande kalaset.

Sen blev det mat och tårta och en jä**a massa snaps! Ett par för många kunde jag konstatera eftersom jag inte var i min bästa form igår...Kul var det iallafall och A kom och hämtade mig hos Linda efteråt.

Glada partybilder finns i albumet.
14 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
En dramatisk lördag

Började med att vi hittade grannens katt i busken. En usel fotboll och en bilolycka

Men jag är för drucken för att kunna förklara resten så det får bli imorgon uppenbarligen...Allt är snapsens fel...
13 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Ett nytt liv börjar, ett annat släcks

Igår var dagen då ett kattliv släcktes efter en längre tids sjukdom. Efter lite lätt övertalning av djurägaren avlivades katten. Det troliga är att katten hade självdött inom de närmsta dagarna om inte beslutet tagits. Då hade katten plågats ännu mer innan den fick somna in. Men nu gick det snabbt och smärtfritt.

Idag har jag hämtat upp en liten kattfamilj som höll till under en villatrappa. En mamma och 5 ungar som föddes i onsdags. Mamman visades sig vara mer eller mindre tam även om hon väste och var misstänksam mot mig. Men med lite tonfisk kan man muta de flesta katter och hon gick tillslut att lyfta in i transportburen. Ett par timmar senare var vi framme i deras nya hem där ungarna och mamman skall få vara tills vidare. Jag gav mamman namnet Daisy. Jag hade en kanin när jag var liten som hette just så och hon var också helsvart. Dessutom passade det den lilla kattmamman på något oförklarligt sätt.

Jag hade tänkt att gå hem vid 16-tiden men det blev 17.30 innan jag kom från jobbet. Var tvungen att lämna av den döda katten i viltvårdsfrysen. Djurägaren hade ingenstans att göra av katten i väntan på tid för kremering...

BTW jag HATAR alla motorcyklister på våra vägar här på landet! Igår stod jag och väntade på att svänga vänster i en trevägskorsning. Då kom 6 motorcyklar (jag väntade in dem för jag trodde att de skulle rakt fram) och parkerade MITT I korsningen mitt framför näsan på min bil. Alltså fick jag svänga runt dem i mötande körfält. Hur jä**a korkade får man bli!!!? Korsningar är inte nån s****s parkeringsplats för bågar! Behöver jag nämna att orden som skreks genom bilrutan var i allra högsta grad barnförbjudna ?!?!?!?
11 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Bilder från bröllopet

Nu är det måndag igen och jag har laddat ner bilderna från jobbkameran. Bilderna finns i fotoalbumet!

Idag är det skitväder, klockan är 10.40 och jag har inte fått något uträttat än. Jo förresten, jag har bokat in en resa till Tallin i slutet av månaden. vi var fyra från början och nu är vi fem. Att vi blev fem satta käppar i hjulet eftersom det bara finns 4-bäddarshytter på båten. Så nu har vi tre extra platser. Resan blev dubbelt så dyr när en person tillkom...Hoppas vi hittar ett par tre stycken till som vill haka på!
7 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Igår var det bröllop

Vi var på T&Ts bröllop igår i Skokloster. Dagen började med att jag och Linda gick till en frisör i Jakan och fick hjälp med att bli fina i håret. Tyvärr fanns det inget varmvatten hos frisören eller i hela centrum så det blev till att tvätta skalpen i iskallt vatten. Det gjorde faktiskt ont! Därefter rullades håret på papilloter då det blev riktigt prinsesslockigt. Efter frisören blev det en snabblunch på BK eftersom vi inte skulle få nån middag förrän vid 18-18.30 och inte hade ätit någon frukost.

Vi var klara i god tid och fick stå och trampa en halvtimme innan Johanna och Stefan kom och hämtade oss. De var sena och vi åkte inte från Linda förrän kvart över tre. Redan då var vi sent ute (inte min grej att vara försenad!). Sen hände så klart det som bara inte fick hända. Vid stäketrondellen där man kör ner på E18 var det tvärstopp. Alla bilar stod helt stilla och det var kö så långt som vi kunde se! Jaha, det var ju bara att köra den långa vägen; Stäketvägen till E4, upp till avfart Märsta, förbi Sigtuna till Skokloster. Trots att vi skyndade oss och körde så fort det bara gick kom vi inte fram till kyrkan förrän 16.10. Vigseln började 16.00. Som tur var sjöngs det i kyrkan så vi tassade diskret in (trots att vi smög vände sig folk om!) och satte oss längst bak. 5 minuter senare var vigseln över och vi hade missat "säga JA-delen". Trist och lite pinsamt men vi hade hunnit om vi inte hade fått åka den långa vägen!

Efter vigseln blev det sedvanlig middag med tal. En bra bordsplacering där man kände alla runt omkring. Därefter dans och mingel. Som vanligt fick jag aldrig dansa med gubben, men jag dansade med Johanna och Linda istället! Vi var kvar till sist och tog en 800kr taxi hem till Linda. Pumpade upp luftmadrassen med den nyinköpta pumpen som pajjade efter halva tiden. Komade glatt in runt halv 4 och vaknade halv tolv, inte pigg som en lärka. Efter pizzan som beställdes genom hemkörning åkte vi hem. Och nu sitter man här och segar inför morgonens arbetsdag.

Bilder kommer senare eftersom jag inte har någon sladd som passar till jobbkameran hemma!
6 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar
Sex and the city

Nu har jag sett den omtalade filmen som är slutet på serien Sex and the city. Den var okej men ganska klichéig. Lite mycket produktplacering i form av kläddesigners och så...

Idag har jag träffat en EXTREMT dryg människa som började med att "jag är agronom vilket betyder att jag har studerat i fem år. Jag kan ALLT om djur. Det finns ingen i det här rummet som kan mer om djur än jag". I rummet sitter två djurskyddsinspektörer (dvs jag och Lasse) som är med för att medla i ett ärende mellan två hyresgäster som är arga på varandra på grund av några katter. Hur som helst började han med att säga så vilket sedan följdes av groda på groda. Med andra ord, han hade ingen jävla aning vad han pratade om. Lasse undrade efteråt om han kanske var expert på grodor...Han visste att stora djur; kor, grisar och hästar skall ID-märkas, men att inte hundar och katter behövde det. Jag upplyste honom då att hundar visst skall vara märkta. Sen sa han att det borde finnas en lag att katter skall märkas vilket vi bara kan hålla med om! Sen sa han att om bara politikerna kände till vilket problem det var med katter i hans fastigheter så skulle de ju skapa en sådan lag. Han verkade på allvar tro att det inte var någon som kände till att lösspringande katter var ett problem och att om bara hans bekymmer lyftes fram så skulle alla förstå och en lag skulle genast skapas...typ. Lasse och jag kunde knappt titta på varandra medan gubben satt och orerade, vi hade nog börjat skratta båda två!!

Hur som helst verkar det som om grannarna nu är överens och lugn och ro kanske kan infinna sig bland hyresgästerna, fastighetsägaren till trots skall jag säga. Man kan vara en del av lösningen eller så är man en del av problemet. Han var det senare..
3 Juli 2008  | Länk | Juli 2008 | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida