Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


Fy satan va kallt det e!

Imorse var det 7 grader när jag gick hemifrån....Blev dock lite varmare under dagen. Jobbade fram till lunch. Åt ute med hela avdelningen (!) idag eftersom en person skulle sluta. Kantarellrisotto, gott men lite salt och på tok för liten portion...Gubbarna som var med bara tittade på sina tallrikar när maten kom och undrade lite försynt var resten av maten var...kan säga att det åts ganska mycket bröd och sallad till!

Handlade mitt första ärende helt på egen hand idag. Inget avancerat men det står mitt namn på alla handlingar :-D

Gick hem tidigt idag, 14-bussen, handlade och var innanför dörren vid halv 4. Nu ska jag få igång hjärnan och göra en disposition till mitt exjobb!
30 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
Tandläkarbesök.....

Dagen för domen. Skulle tanden behöva rotfyllas eller ej???? Efter en del ilningar och tre bedövningssprutor och en nervös halvtimme i stolen var det klart. Ingen rotfyllning tills vidare!!!!!!!! Och det är ju bra men det stör mig som fan att tandläkaren inte sa nånting under själva behandlingen att det inte skulle rotfyllas. Men men nu har min lilla tand fått en plastkrona och totalt kostade hela spektaklet lite över 3000:-, som hittat!

Nu ska jag försöka göra nåt vettigt idag tänkte jag. Läsa lite till mitt exjobb kanske, göra första inlämningsuppgiften på etologikursen som jag egentligen inte har tid med...eller bara kolla på friidrotts-VM på TV. Måste ha jobbtelefonen på oxå, eller måste och måste det är bra om nån vill nå mig, vilket ifs inte händer så ofta.

Bara att sätta fart då...Tur att man inte behöver känsel i ansiktet för att göra alla dessa saker som står ovan!
28 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
Vila

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Livet tar en konstig vändning som man kanske inte riktigt förväntat sig. L & CW, vi lider med er i er svåra stund!!!

Egentligen hade jag inte tänkt att skriva om nåt annat pga vad som hänt mina vänner men även för andra har livet förändrats om även bara en liten smula, så...

GRATTIS LINDA OCH ANDERS som gifte sig den 23:e augusti!!!

På hemmafronten är allt lugnt. Funderar på hur jag ska få cheferna att anställa mig för gott, heltid (nåja efter nyår iallafall!) och fast. För om de inte har för avsikt att behålla mig måste jag ju få veta det snart. Men jag har ju blivit presenterad "i fält" som den som ska ta över så de måste ju ha tänkt tanken! Och enligt ryktesvägen är de mycket nöjda med mig och H som jag jobbar med...och hon är gravid så där borde det inte finnas nån konkurrens tycker jag!

Annars har helgen varit lugn. Jobbar på mitt broderi. Var i Sorunda igår och letade efter en aftonfalk som lös med sin frånvaro. Tacos till middag, jumjum!

Bilden visar en sådan falk men den är lånad från nån annan hemsida!
26 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 1 kommentar
Elände

Att glädje kan omvändas till oro och kanske även sorg på så kort tid är ofattbart! LW, du ska veta att vi tänker på er och håller tummarna för att allt går bra!

25 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
Hektiskt

Idag fick jag lite roliga nyheter från min vän Lotta. Hon hade fler än en hemlig gäst med sig på tjejträffen senast. TVILLINGAR!!! Vilken chock! Men hur kul som helst!!!!!

Annars är det mycket på gång nu. Jobbar för fullt som djurskyddsinspektör, exjobbet vilar lite den här veckan. Idag studiedag hemma dock. Har lite grejer som måste fixas...hihi

Varmt som satan i centrum. Fattar inte hur de som jobbar där står ut! Ska jobba lite på mitt broderi nu, senare ska vi ut och skåda lite pippi.

Försöker prata om en grej med min gubbe. Då stänger han dörren mitt i en mening!! HATAR SÅNT!

Jag har många hemligheter att bevara just nu. Tänker inte avslöja än vad det är, ni får hålla er till tåls!
23 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 1 kommentar
Det är ett jävla tjat!

I fredags var det dags för tjejträff hemma hos Johanna. Vi blev ett lagom sällskap på 6 personer. Något som blivit en tradition på dessa tjejträffar är att nån har med sig en extra hemlig gäst. Ergo, nån är alltid på smällen. Denna gång var två i sällskapet redan gravida men ytterligare en avslöjade sin hemlis. Grattis säger vi till henne, hon är helt klart värd denna glada nyhet efter en, skulle jag tro, jobbig sommar. Jag är jätteglad för denna kompis skull, speciellt eftersom hon lever i ett förhållande som vi följt från allra första början.

Men...som alltid kommer samtalet förr eller senare in på när jag och A ska skaffa barn. Vet inte hur många gånger jag ska behöva svara på detta. Jag blir så less på detta tjat!!

Lördag, samma sak. Var ute hos vänner i Sigtuna. Tog väl hela fem minuter innan babysnacket kom igång. Alltså, jag har inget emot att prata om barn etc. men det stör mig att det alltid skall diskuteras varför vi vart ihop så länge utan att skaffa ungar. De gör det förmodligen inte medvetet för att irritera mig men även de måste ju förstå att det finns gränser!

Så för att klargöra det som uppenbarligen inte går fram till alla som frågar varför vi inte har skaffat barn:
* Jag har under de senaste 4 åren pluggat vilket betyder studielån = otroligt liten inkomst.
* Jag vill ha ett arbete INNAN jag skaffar barn.
* Vi behöver en bättre bostad
* Det är jävligt praktiskt om BÅDA vill ha barn. Det är trots allt ett livsavgörande beslut.
* Jag är inte 105 år gammal! Tid finns.

Med det sagt vill jag bara säga att jag krossade allt motstånd i Singstar!!!!!(förutom två gånger då jag aldrig hade hört låten förut! Vem kunde tro det :-D
20 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 3 kommentarer
En spännande dag på jobbet!

Idag skulle jag och H åka ut med A som är polis. Brukar ske med jämna mellanrum. Man åker helt enkelt ut på ärenden som vi eller polisen fått in. Idag skulle det första besöket ske hos en kvinna som har ett gäng hundar och ett par hästar som tas omhand hellre än bra. Hon har tidigare varit lite knepig att ha att göra med då hon gör sig oanträffbar. Nåväl, vi ringde A på morgonen för att bestämma tid. Hon föreslog då att vi skulle begära handräckning av polisen. Utan att bli för detaljerad kan man väl säga att vi får med oss uniformerad polis i målad bil till fastigheten. På detta sätt kan vi få tillträde till alla utrymmen (även bostad) där djur förvaras. Vi har rätt att gå in i bostäder men om ägaren vägrar oss den rätten måste vi ta hjälp av polis. Iallafall, handräckning begärdes.

Halv tolv åkte vi till stationen, mötte upp alla som skulle med (A+en patrull). Vi tog täten i kommunbilen och så gav vi oss av. Behöver jag säga att trots att vi var ute tillsammans med polisen var det nervöst att ha snuten hack i häl. Körde som en ängel och höll hastighetsbestämmelser på pricken :-D

Kom fram till kåken. Började knacka på. Ingenting händer vilket är som det brukar. Poliserna gick runt och knackade på olika dörrar och fönster på huset men får inget svar. Vi kollade runt lite på djuren som var ute, som alltid är ute. Ingen större katastrof men absolut saker att anmärka på.

Polisen ropade flera gånger "Det är polisen, öppna dörren, annars kommer vi in ändå!! Inget svar (som vanligt). Polisen har varit med vid ett tidigare tillfälle. Då gav tanten sig inte till känna förrän snuten började bryta i ytterdörren.

Tillbaka till storyn. Beslut tas att man ska gå in i huset trots att ägaren inte verkar vara hemma. Diskussioner förs om vilken dörr/ vilket fönster det är bäst att gå in från. Tillslut väljer dom att gå in via verandan. Efter lite trixande är fönstret uppbrutet. P1 hoppar in och voila, sesam öppna dig, dörren är öppen!

Patrullen får gå in först, man vet ju aldrig vad man kan stöta på. Det ska finnas två hundar av större typ i huset men vi har inget hört (borde skälla). Efter att ha tagit ett par steg in i huset säger den första polisen "Det står en hund här. Tror ni att den är snäll?!?" Frågar om den är instängd eller bunden men nä, den står lös. Nästa fråga från polisen är "kan ni hundar?". Hmm, nja hyfsat. Visar sig dock rätt snabbt att den är jättesnäll. Gnyr och viftar på svansen. Springer ut på verandan, jag efter, föser in en mycket motsträvig hund tillbaka in i huset.

Det görs en enklare sökning på entreplanet. Ingen mer hund där. Har uppgift om att en hund hålls i källaren. Polis går ner för trappan men vänder ganska snabbt efter att hunden som faktiskt finns där morrar inte så trevligt och sen börjar skälla. Som tur är, får man väl säga, så är den instängd.

Kikar runt i huset. Det är svårt att beskriva hur det såg ut men om jag säger så här. Skulle ägaren flytta så är det troligen bara att elda upp skiten...Vi tog ett gäng bilder (varav en på den snälla hunden där han ser ut som Cujo!!!). Vet inte hur det funkar med bilder om de är offentligt material, i så fall kan jag lägga upp den sen.

Fönstret stängdes och dörren barrikaderades utifrån. Sen åkte vi därifrån. Stor förvirring råder nu ang. hur vi ska gå vidare med detta. Djurhållningen är kass men inte så kass att man kan ta bort djuren från henne av den anledningen. En följetong som fortsätter....

Åkte på lite annat sen, jag och H, men eftersom denna story tar så mycket plats kanske jag tar det imorgon om jag inte har nåt annat att skriva om. Men den andra storyn är oxå bra, innehåller en tant, katter och skummisar :-D

Stay tuned!
15 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
Äntligen lite regn..

Nog för att det är fint med soligt väder men efter gårdagens äckligt fuktiga värmebölja tycker nog de flesta att regnet är efterlängtat. Fast det är ju fortfarande ganska fuktig luft ute.

Tog med mig Aurora i sele och knatade iväg till videobutiken. Skulle lämna tillbaka filmen Shooting dogs. Aurora var väl måttligt road och ville mest sitta i famnen. Var dock nere på marken ett par gånger. Två gånger fick hon komma upp snabbt igen. Båda gångerna involverade myror, som jag bara avskyr! Första gången satt hon i ett svartmyrabo. Jag var måttligt road av att hala upp katten och borsta bort alla små myror från tassar och nos. Hon verkade dock inte bry sig nämnvärt. Lite senare satte hon sig mitt i myrstigen, skogsmyror. Sååå äckliga!!! Hon fick inga på sig men gissa om det kröp i hela min kropp efter det!

Efter att ha lämnat filmen släppte jag ner Aurora på gräsmattan utanför huset. Hon blir som en platt pannkaka. Ser skitkul ut :-D När man närmar sig porten blir hon lite kaxigare och följer efter mig som en liten hund. Gick, med lite övertalning, in själv i hissen.

Fick spola av henne i badkaret när vi kom upp i lägenheten. Blött väder och vita tassar är ingen lysande kombination...
10 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
Klädd för regn...

...till ingen nytta. Har kommit typ 3 droppar under hela dagen. All annan vätska som droppat har kommit från min feta lekamen! Satan vilket vidrigt väder det har varit idag. Helena och jag höll på att smälla av när vi inspekterade en mjölkproducents gård. Man måste lixom ha blåställ utanpå sina egna kläder+gummistövlar. Gaanska svettigt!!

Trots vädret har det varit en trevlig dag. Vi hann med tre stall och en ladugård. Snackat mycket smörja.

Har blivit anmäld till en "köra säkert"-kurs som alla som använder bil i tjänsten bör gå. Det kostar typ 3000:- så det är ju sjysst att jag får gå den oxå. En hel dag är det. Man får lära sig allt om ekonomisk körning, bromssträckor, att man ska hålla avstånd m.m. Behöver egentligen inte gå kursen för i kommunens bilar kör jag som ett ljus :-D Det syns ju lång väg vart man kommer från så det är ganska korkat att köra fort och så...

Idag var det ytterligare en artikel i tidningen om p-piller. Just den sorten som jag intar. Tydligen tror forskarna att den orsakat mängder av kvinnors blodproppar och tros även ligga bakom dödsfall. Funderar allvarligt på att byta till nåt annat märke eller välja nåt annat preventivmedel. Nån som har nåt tips (förutom avhållsamhet då ;-D) ?
9 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
Gnäll när det regnar, gnäll när det är varmt!

Kul att solen lyser, men satan vad varmt det är!! Sitter här och klibbar fast i soffan. Väntar på att webradion ska börja sända gais-DIF som startar kl 19. Jobbar på mitt broderi fast egentligen borde jag jobba lite. Men det är så varmt så det är ju helt omöjligt att tänka!

Imorgon ska jag följa med de andra inspektörerna på ett ärende som jag o Helena ska ta över från L. En tant som inte tar hand om sina hästar och hundar som hon borde. Får se om hon får ha djuren kvar efter att vi har varit där. Känner att jag blir inslussad i inspektörsbiten på ett ganska lugnt och samlat sätt. Inte som min kompis E-L som är vikarierande djurskyddsinsp. utan någon direkt erfarenhet. Jag har varit med på en del inspektioner nu och fått skriva några beslut, om ej i mitt eget namn (om två veckor får jag det :-D). Skönt att inte bli inkastad i hetluften på en gång liksom. Man måste ju få lite tid att smälta allt nytt man får lära sig.

Nu funderar jag på om jag ska börja laga middag. Är lite trist att bara laga mat åt sig själv. A är i Göteborg. Blir pastasallad med kräftstjärtar. Funkar även som lunch imorgon. Skönt med kall mat när det är varmt ute.

hej hopp!
6 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
Kaknäscupen 2007

Utslagna i gruppspelet. Årets upplaga av Kaknäscupen blev ingen framgång för anrika KC-laget Buster. Alla kämpade på bra, vissa har mer fotbollstalang än andra men vi är där för att ha kul. Vissa lag tar turneringen på blodigt allvar så ben och tänder ryker! Nja, inte riktigt så illa men de smäller på rätt ordentligt.

Nu ligger gubben och sussar sött i soffan. Om Buster hade haft en tränare skulle han nog säga att det inte är en så bra idé att gå ut på stan kvällen innan match!

Trots att det inte blev nåt slutspel var det trevligt. Solen lös och sällskapet på sidlinjen var trevligt. Först supergravida Johanna med sina kalvar, hhmm hundar, sen kom E-L förbi en stund och sen fick jag sällis av Tessan som oturligt skadade sig under matchen.

Några spelare från DIFs a-lag tittade förbi. De måste ha varit mäkta imponerade av all denna fotbollstalang! Se och lär, gubbar ;-D

Några bilder finna i albumet.
4 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
Fredag = relaxkväll

Fredag, skönt!

Idag hade jag planerat en "innesittardag" på kontoret. Men vi var ute ändå på förmiddagen, jag och kollegan. Kollade på lite hästar. Eftermiddagen spenderades instängd på rummet (jag har fått låna ett eftersom personen som bor där har semester) med lite värme på. Så satans kallt på kontoret idag. Åkte hem vid 4 tillsammans med två jobbarkompisar och en hund.

Nu har jag ätit sushi och ska smutta på lite vin och relaxa. Imorgon blir det fotbollsturnering. A och grabbarna skall spela Kaknäscupen. Om vädret tillåter skall jag ta lite bilder.

Nu ska jag dricka vin!!! (om jag inte somnar först!)
3 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
2:a

Sååå trött
2 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar
Ett tag sen sist

Det har gått nästan en vecka sen sist. Inte mycket har hänt. Jobbar dag in och dag ut. Är i vaket tillstånd hemma under mindre än 5 timmar per dygn. Inte så kul...men jag gillar mitt jobb iallafall.

Helgen som gick spenderades hos svärfar i Dalarna. Trevlig och lugn helg med mycket mat och fikabröd :-D

Har provat att åka bil till jobbet ett par gånger och visst, jag tjänar kanske 45 minuter åt varje håll. MEN..det är så skönt att åka buss på morgonen. Lägga beslag på ett två säten och sedan duna in. Funkar bra då mitt stopp också är slutstationen så det är ingen risk att man missar det. Nackdelen är hemvägen när man vill vara hemma NU och inte om 90 minuter. Det avgörande är dock kostnaden. 14 mil om dagen blir typ 3000 i soppa kontra busskort 620kr. Hhmmm, valet blir inte så svårt då. Men det betyder ju inte att man kan försöka deklarera som om man åkte bil varje dag ;-)

Nu är klockan 22 och det är way past my bedtime!
1 Augusti 2007  | Länk | Augusti | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida