Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2023)
>>


31 Augusti 2008

Igår var en hektisk dag. Först var jag i stallet och tog in hästen och åsnan. Sen kom Sandra och hennes kille och hämtade mig. Vi åkte till Täby C där vi skulle handla lite prylar. Jag var in på Indiska och lämnade tillbaka några ljuslyktor som jag köpt för länge sedan, fick tillgodokvitto som jag spenderade på andra ljuslyktor till verandan samt till sovrummet.

Hemma igen, packa lite saker, till stallet och släppa ut hästarna som fått vila en stund och sedan bar det av till familjen Ö. Fortsättning följer....
31 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Äntligen helg

Jag är hästvakt. Tog med mig kameran till hagen idag och plåtade lilla pållen. Bilder kommer senare eftersom jag inte kan ladda ner bilder från jobbkameran hemma:-(

Jobbade hårt idag faktiskt. Skrev ut tre beslut. Hittade massa roliga Galenskaparna-klipp på Youtube. Bland annat den här: http://www.youtube.com/watch?v=Lpu5CqMh6TA Hysteriskt kul! Det är så synd att man inte minns alla roliga kommentarer efteråt.

Imorgon ska jag till Täby C och leta klänning till bröllopet i slutet av september. Hoppas att jag hittar någon som passar på ett höstbröllop. Man vet ju inte vad det kommer bli för väder. Vad ska man ha för skor? Kan man ha stövlar??? Det som är bra är att man nu kan ha strumpbyxor så man behöver inte bry sig om de bleka ben man äger....Svårt!
29 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Medmänsklighet?

Snart är det dags för att planera kommande arbetsår. För det har vi två planeringsdagar om ett par veckor. Jag har sett fram emot detta jättemycket sedan dagarna spikades eftersom jag inte fick vara med och planera djurskyddstillsynen för detta år (skulle ju jobba med annat var det tänkt).

Har pratat med min närmsta chef om vad som behöver göras och att vi även ska börja göra lite riktlinjer för höstens djurskyddstillsyn eftersom vi ska avvekla den verksamheten och bara planera nästa års tillsyn för miljöskyddet i jordbruket. Vi har även tidigare föreslagit för en högre chef att vi kan använda dessa planerings-dagar delvis för att planera avvecklingen vilket hon då verkade tycka vara en bra idé. Men så, igår eftermiddag kom hon in till mig och talade om att jag inte behövde vara med på planeringen eftersom jag inte kommer jobba på kontoret nästa år. Istället ska jag hålla ställningarna på kontoret, det vill säga vara sekreterare och svara i telefon. Men om jag ville fick jag komma på kvällen och äta middag med kollegorna och även sova kvar. Jag tackade nej till det för va fan! Det som kostar är ju mat och övernattning och om jag får vara med på det kan jag väl få vara med och planera även om jag nu inte kommer jobba kvar efter årsskiftet??? Jag blev skitsur men också jävligt ledsen, för det är ett extremt okänsligt sätt för en chef att tala om att man ska se sig om efter ett nytt jobb. Speciellt när min närmsta chef veckan innan har sagt att jag ska fundera på vad jag vill göra sen (om det finns öppningar i andra grupper).

Har pratat med några kollegor om vad som nu sagts och alla är mycket upprörda över chefens resonemang. Alla tycker att det är jättetrist att jag inte kommer att vara med på planeringen och då framför allt på kvällen. Pratade också med min gruppchef idag och frågade om han visste om detta. Det visste han inte och han verkade liksom jag lite förvånad över detta beslut. Han ska prata med den andra chefen. Jag tycker att det är en så fruktansvärt dålig stil att komma två veckor innan och tala om att jag inte får vara med. Hon kunde ha sagt det för 6 veckor sedan när datumen fastställdes. Precis samma sak hände förra året med två som skulle sluta, men de hade sagt upp sig för att de hade fått nya jobb. Jag vill ju jobba kvar om jag inte får jobb på djurskyddet. Eller ville, nu känns det som jag hellre jobbar på Ica! Förr var cheferna bekymrade för att de inte kunde behålla den yngre personalen någon längre tid (sedan januari -07 har ca 10 personer slutat på en förvaltning där vi va ca 25...) men nu har tänker de att kommunen är en "yngelkammare" och så kommer det att alltid vara. Det är inte så att de ska fundera på vad det är som gör att folk inte vill jobba kvar istället????

Ska börja kolla på vad jag har för rättigheter som vikarie. Kan ju ingenting om LAS och allt sånt där. Kan vara värt att lära sig!

Har skrivit klart rapporten som skulle varit klar igår. Fick siffrorna i måndags,inte så mycket framförhållning vilket jag faktiskt sa till min gruppchef idag! Han är iallafall hygglig även om han är lite påfrestande petig ibland.

Nu ska jag hem och måla möbler!
28 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Sommaren är över nu

I morse var det 5 grader ute när jag klev upp kl. 06.00. Burrrrr! Bortsett från att det snabbt blev kallare knallar livet på med stora kliv. Händer inte så mycket just nu. Jobbar fem, ledig två. Har lite projekt hemma. Målar om två byråer. En brun och en röd. Den röda ska stå (står, fast omålad) i sovrummet och om det blir bra ska jag även måla om sängborden i samma färg. Den andra byrån ska stå på mitt kontor som just nu (och egentligen sen vi flyttade in) har sett ut som en rätt rörig klädkammare. OM jag lyckas måla den så jag blir nöjd så får sekretären och avlastningsbordet samma färg. Det är väl det som pågår hemma...

Igår fick jag punka på ena framdäcket. Jävligt störande, men jag visste att däcket var slitet (blank) så det var inte så förvånande. Måste köpa ett nytt däck för detta är slut som sula till bilen! Är nåt knas med framvagnen (nähä!) eftersom bara ena däcket är blankt medan det andra ser nytt ut. Lutar åt att det blir en ny bil här framöver.

Vi ska beställa spolning av avloppsrören eftersom det rinner undan så dåligt när man duschar i källaren. Verkar inte vara fasligt dyrt. Hittade ett ställer som tar max 4000:- för högtrycksspolning med garanti på två år.

Har pratat arbete med min chef. Tänkte att jag skulle ha lite bättre framförhållning denna gång så nu frågade jag sju veckor innan anställningen går ut huruvuda jag skulle räkna med mer jobb efter det. Och det skulle jag. Fram till årsskiftet blir det. Fattar fortfarande inte varför de inte kan ge mig en anställning över årsskiftet så jag får gå med till länsstyrelsen. Men chefen ser det som så att man får ju bättre möjligheter att förhandla om man söker en tjänst istället för att bli övertagen. Förstår hur han tänker MEN det förutsätter att man får en eventuellt utlyst tjänst ju! Men det verkar de inte alls ha förståelse för så skit i dom! Jag får fixa mig en egen tjänst på Lst om jag ska ha nån! Har iallafall sökt en tjänst i ett annat län. Vill inte ha den egentligen (låångt att pendla) men det kan vara en bra förhandlingsmån gentemot den lst jag vill jobba på om jag skulle bli erbjuden en tjänst i det andra länet. Nästa vecka vet jag hur många som tackat ja till övergången. Förra veckan var det fem som sagt ja, 3-5 som tackat nej av 17 berörda. 14 tjänster skall fyllas.

Igår kom chefen som har kass framförhållning in och talade om att jag måste skriva en delårsrapport. Den ska vara inne, hör och häpna, imorgon SENAST!!! Det hade ju varit ok om alla siffror hade varit klara men i mitt fall måste jag sitta och handräkna en massa. Det tar tid och det är tid som jag inte har! Tröttsamt. kan man klona sig???
26 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Skamligt SVT!

Eftersom regnet aldrig slutade falla igår vart jag både blöt och kall (att springa till tåget hjälpte säkert till!). Reslutatet av det kom redan samma kväll med tokfrossa och svettningar om vart annat och grymt ont i bihålerna! Jag har aldrig haft ont i bihålerna förut men fy fan säger jag! En pressande/svidande smärta i ansiktet runt näsan. Trots två Treo hade jag svårt att sova. Fick sova halvsittande för att det inte skulle trycka för mycket men det hjälpte knappt. Illamående vart jag också. Var febrig i morse så jag fick stanna hemma från jobbet, något som jag inte gillar. Febern och trycket på bihålorna har inte inte gett med sig under dagen så jag blir nog hemma imorgon också. Fick ställa in ridningen idag också, skit.

Har kollat på OS stora delar av dagen. Absolut värst var att se Sanna Kallur dimpa i backen redan på första häcken. Det såg ut att göra riktigt ont. Alla som har ramlat på en löparbana vet hur ont det gör, och att då landa med ansiktet före, ajajajaj! Men även om repriserna på fallet gjorde ont att se var det ingenting i jämförelse med den hemska intervjun som SVT gjorde med Sanna direkt efteråt. Där står en ung tjej i upplösningsstillstånd och svarar på reporterns patetiska frågor. Ha, jag hade gett killen en käftsmäll och bett honom fara åt helvete på ren svenska! Låt stackarn vara i fred! Fan, hon har tränat i fyra år för detta och faller på ett så snörpligt sätt. Sen kommer en skitreporter från SVT och gnuggar hennes näsa i löparbanan en gång till! Nä, skärpning SVT!

Jag har blivit erbjuden en häst, en femårig travare som är för långsam för banan. Jag får honom gratis. Det finns plats i stallet där jag rider nu. Kallhyran är 500 kr/månad. Så säg att den skulle kosta typ 2000 kr i månaden med foder och skoning var 7:e vecka...inte orimligt mycket. Problemet är att jag inte vill vara i stallet 7 dagar i veckan året runt. Jag vill i så fall ha en medryttare åtminstonde tre dagar i veckan, så kan jag rida själv tre dagar och ha en vilodag. Fan, det skulle vara kul. Vågar inte åka och kolla på hästen för om ingen vill ha den skall han slaktas. Synd på en frisk häst!
18 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Regn

Ridtur i regnet på morgonen, nu fotboll på Stadion...i regnet! Bastu när man kommer hem???
17 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Kräftpremiär

Turkiska färska kräftor = riktigt goda!
Spanska färska kräftor = okej
Turkiska frysta kräftor = okej, men med mask??
Kinesiska frysta av märket Lobster = urk! Smakar dyigt, trist och så vidare....

Trevlig och nykter kväll hemma hos Johanna i VH (typ). En gammal bekantskap gjorde ett gästspel för första gången på 1,5 år. Så typiskt oss tjejer att vara sura för konstiga och ganska ofta (jo faktiskt!) oklara saker (även om vissa grejer ÄR befogat!). Välkommen tillbaka Mia och välkommen till världen Albin.

Som alltid en massa tjat om barn och som alltid frågan "när ska du skaffa barn då?". Hur många gånger ska jag behöva svara på denna fråga???? Är så jävla less på den!! Det lär ju synas när/OM man kommer "skaffa" barn. Jag prioriterar fortfarande att ha ett fast jobb, vilket jag inte har = alltså INGA BARN!!!!! FATTTTTAAA!!!!!!!!!!!!!! *SUCK*

Tog 1 timme och 45 minuter att åka från Norrtälje till Tungelsta. Kan inte begripa hur folk kan sitta i dessa j***a bilköer dag ut och dag in. Var hemma på lite över en timme. Viss skillnad i trafik på vägen hem kan jag säga.
16 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Åh en sådan hääärlig daaag...

...Gamla Fina Djurgår´n vann!

Äntligen en seger! Första allsvenska segern sedan 28 april (eller nåt sånt). Nu kanske det vänder (hoppas det!!).

Ute på hästryggen idag igen. Fick en kort tur i skentrav. Mycket oklart vad som hände men jag fick stopp på hästen iallafall. Men efter det var hon skärrad en bra stund. Tror hon blev biten i rumpan av en broms eller nåt sånt. Annars ok tur. Börjar bättra på kommunikationen häst/ryttare. Gick fint i form bitvis på vägen hemåt. Har fått låna en bok av Eva om akademisk ridkonst. Ska bli intressant att läsa eftersom det skiljer sig lite från det sättet jag är van att rida. Ska rida igen på onsdag.

Skulle ha ridit Flajjan imorgon men han har fortfarande inga skor fram så det går inte. Han var tydligen jätteöm i fötterna när ägaren red igår så vi får vänta tills han har blivit skodd. Men jag ska ju rida Europa igen på onsdag. Kan vara bra för kroppen att vila lite mellan ridturerna. Fast jag är ju lite besviken att jag inte har träningsvärk längre, mer än i knipmusklerna i benen då, och knappt där!
10 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Grattis lillebror!

Var i Täby C och åt lunch med två jobbarkompisar. In på Indiska och handlade några ljuslyktor till verandan. Gubben gillade inte den ena modellen (eller den andra heller för den delen) så de får gå åter. Åkte till Hööks i Upplands Väsby och bytte ridbyxorna. Blev en dyrare modell så jag fick lägga till 300 kr. (Provade en stotlek mindre som satt bättre men var så stela och obekväma att jag valde ett par dyrare). Köpte en ridjacka och ett par strumpor också.

Tvättade fönstren på verandan. Stor skillnad faktiskt. Insekter fläckar ner fönstren mycket mer än vad man tror. Fick äntligen användning för mitt fönstertvättkit med teleskopskaft. Mycket praktiskt, man slipper stå på stege på utsidan.

Nu försöker vi lista ut varför golvet sviktar vid trappan till källaren. Det har sviktat lite hela tiden, men har blivit värre nu under sommaren. Badrumsdörren tar i golvet vilket inte är så bra då golvet är lätt att repa. Lutar åt att vi måste bryta upp hela golvet för att komma tillrätta med problemet.

Gratulationer till min bror och hans sambo som förlovade sig igår 08-08-08 i Paris!
9 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Lång arbetsdag idag, inte riktigt planen...

Hmm, arbetsdagen blev liiite längre än planerat. Var på jobbet strax efter åtta. Åkte ut efter lunch till ett av "problembarnen". Blev hotad och uppmanad att aldrig visa mig där igen (var där med en kollega). åkte därifrån. Efter ca 40 minuter ringer "problembarnet" och ber om ursäkt och talar om att vi är välkomna tillbaka. Kändes dock lite lustigt efter att hon muttrat något som vi uppfattade som hot så vi svängde förbi polisen för att kolla om de kunde hålla sig i närheten om ifall att. Men efter lite överläggning med dem (de hade inte riktigt tid att åka med) så tog vi beslutet att åka själva. Och det gick ju bra. Så smörig, så smörig. Finns anledningar till varför personen vände tvärt på detta sätt men det vill jag inte gå in närmre på! Vi fick iallafall uträttat det vi ville.

Åter på kontoret kvart i sex, hemma kvart i sju. *SUPERTRÖTT*
7 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
På hästryggen i solen

Nu har jag varit ute och ridit igen, på grannens travare. En fin häst även om vår kommunikation inte är den bästa hittills men det kommer nog bli bättre med tiden hoppas jag. Vi har gjort upp att jag kommer betala skoningen för hästen vilket är 800 kr var 7:e vecka, typ 450 kr i månaden. Vet inte hur många dagar i veckan det handlar om men en eller två känns lagom för mig. Sen får man väl se hur väl jag och hästen kommer överens när man börjar kräva lite mer av henne. Idag skulle jag rida först på ängen men det blev tvärstopp för det låg nya grenar på stigen och då blev hon som fastvuxen i marken. Tror inte att hon är så rädd utan mer att hon testar vart gränsen går och hur mycket hon får bestämma. I skogen och på vägen hem, vägar som hon känner väl gick det mycket bättre. På ett ställe mötte vi två hundar och det slutade med att grannen fick leda henne förbi med hjälp av sin häst.

Hur som helst ska jag rida igen på söndag. Och kanske på måndag fast i det andra stallet, med Sandra. Så många hästar, så lite tid :-D Hoppas på att vädret håller i sig, det har hittills varit kanonfint väder alla dagar, utom en.
6 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Inställd match

vilket antiklimax!
5 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Adjö sommar, välkommen (?) hösten!

Lite lätt fuktigt ute idag må jag säga!! Har sprejat en jacka så full med impregneringsmedel att flaskan tog slut. Räckte därmed bara till en sko...Får väl sätta en plastpåse på den andra! Fotboll ikväll, smartskalle som man är har jag ett besök bokat 16.30. Hoppas att det inte tar allt för lång tid!
5 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
Ny gräsklippare

Vi orkade inte vänta längre på den sega reparatören som kanske hade en förgasare som passade till vårt ihopplock till gräsklippare. I stort sett ingen del var i original och det verkade osäkert om den skulle funka någonsin. Så i lördags när vi kommit hem från frihamnen åkte vi till K-rauta och köpte oss en ny Stiga multiklipp. Naturligtvis började det vräka ner så vi kunde inte provklippa på lördagen. Men på söndagen var det dags. Nu är gräsmattan som en golfbana i jämförelse med den djungel det var innan! Gubben klippte och jag hejjade på. Han var så duktig igår, klippte gräset och rensade stuprännorna som svämmar över när det regnar mycket.

Jag bokade in två ridturer på grannens häst, på onsdag och på söndag. Min nya ridhjälm har kommit nu. Den var svart fast jag är helt 100 på att jag beställde en blå...men skit samma. Köpte ett par helskodda ridbyxor också så jag kan sluta slita ut Lindas. Men de passade uselt. Satt bra upptill men var alldeles pösiga och knöliga i benen där de ska sitta lite tight. De får åka tillbaka. Får ta en tur till Hööks i Upplands Väsby eller till Eco i Länna nån dag och kolla/prova andra ridbraller. För jag måste ju ha egna nu när jag rider så mycket som jag gör. Egentligen behöver jag två par för jag vill helst inte ha samma i olika stall, av smittskyddsskäl.

Snejsigt värre på jobbet idag. Var ju ledig två dagar förra veckan och hade 8 (ÅTTA!!!) meddelanden på mobilen idag. Brukar ha maximalt två i vanliga fall. Nu var ju i och för sig fem från en och samma person. Det var lite halvjobbigt att lyssna igenom en desperat människas vädjan att jag ska ringa tillbaka. Som tur är fick hon prata med kollegor och det klarade sig över helgen. Personen behövde akut hjälp att omplacera sina två hundar. Vi fixade lite och de är nu omhändertagna av hundstallet i Åkeshov. Förhoppningsvis får de snart nya hem hos människor som klarar av aktiva unghundar. Idag var också första gången som jag fick kväljningar av att vara i någons bostad. Sunk och trettio graders värme lämnar en outhärdlig stank efter sig. Kunde bara tänka "andas med munnen" för att inte spy!
4 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar
NEVER TALLINK AGAIN!!!

Maken till otrevligare personal på båtarna har jag aldrig varit med om!!! Tallink är ett skämt. NOLL servicekänsla, generellt otrevlig personal på båten, hittar på egna regler när det gäller att få pengar tillbaka(och kan inte tala om vart det står i bokningsreglerna). Tur att det var trevligt i Tallinn iallafall och gott sällskap på båten, annars hade vi nog hoppat av i farten och simmat hem. Ska skriva ett brev till Tallink och klaga på den komplett usla servicen och bemötandet på båten.
3 Augusti 2008  | Länk | Augusti 2008 | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida