Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Gott Nyttår, önskar vi Er alla!

Ta det lugnt med smällarna....tänk på hundarna!
30 December 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
GOD (H)JUL!

ÖNSKAR JAG;

- VÅR FAMILJ
- VÄNNER
- JAKTKAMRATER
- MC VÄNNER
- HUNDVÄNNER
- FÖRSKOLAN SJÖBODEN
- ALLA MINA BLOGGLÄSARE

MÅ GÖTT...O NJUT
23 December 2008  | Länk | Livet | 3 kommentarer
Magen har vuxit....

.....och det är inte gaser! Vi åt en rejäl middag och sedan var vi till Engelbert och Margot för att gratta "Ängelbert" på 75-årsdagen, så där fick vi tårta. Magen är alldeles full, så det ser ut som man är i sjätte månaden *LER* TACK så hjärtligt Margot, för tunnbrödet vi fick till jul!

Aron och Per-Ola har huggit julgran till fam. Deutgen och oss idag. Sen var Lasse hit och sist Roffe, så det är liv och rörelse i stugan.

Har städat/skurat övervåningen och källaren, så att det är fint tills gästerna kommer till mellandagarna.

Var till farbror Weijne och köpt två par ullstrumpor. Hans strumpor är ett måste, särskild dom med hög skaft....åååå, det ä så skönt! Nu klarar man sig denna vintern också ~mys~

Har gravad två kilo lax, mumma....då räcker det ett tag. Skall frysa in och spara en del av det till andra angelägenheter....Var o tjuvsmakade lite på sillen jag hade lagt in häromdagen och de va gött!

Alla paket är paketerade och utdelade, så det känns riktigt bra....nu skall det bara handlas in lite mat och städas på bottenplan, så då är det bara för tomten att komma *LER*
21 December 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
I allt julstök.............

........kan vara ganska så skönt att få reka fläsket! Var till Tubäcken med Blixtra och Wiggo idag. Två mil blev det på skibena. Går lite sakta, då man är ½ yr av kristallsjukan, men läkaren sa att det var bra att man rörde på sig, så att balansen kom på plats igen.

Va i hönshuset o stukä i morse. Hönorna verkar då tycka det är trevligt o mysigt då jag är där. Hade med matrester jag fick från Erssons, vilket dom tyckte var utsökt! Äggköparna som kommer med matrester, får rabatt då de köper ägg, vilket är mycket populärt, båda hos köparna och hönsen *LER* Tack Erssons o Gustavssons!

Har gjort åljbiffen, skall hoppa i duschen nu, för snart kommer matgästerna för att hämta lill grisen! Ha en trevlig lördagskväll!

Hojtala!
20 December 2008  | Länk | Livet | 2 kommentarer
Inlagd....

.....sill är mumma. Har nu gjort citronsill och vanlig inlagdsill. Imorgon kväll skall jag grava lax. Vad vore julbordet utan det......!?

Skall nu Klippa fröken Blixtra, sen åker hundarna i duschen för den "årliga" jultvätten.

I morgon får vi besök av Albert med familj. Skall bli trevligt. Tror jag skall bjuda dom på någon gammaldags husmanskost....

Sen blir det att gratulera pärsätarn´ i helgen....

och lite julstädning förståss. Måste ju slå ihjäl några dammråttor......

En skidsväng skall man väl hinna med....eller...

Man skall ju vara optimistisk *LER*
19 December 2008  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
Kristaller....

....är fina som snöflingor, på smycken och bra att ha i örat, bara de sitter där de skall sitta.

Åkte på värsta karusellåkningen i måndags o det fortsatt på tisdag. Det var så jädrigt snurrigt uppe i huvudet, så det gick inte att stå på bena till slut. Innan jag fick veta vad det var, blev det bårbil till Lycksele. Kändes som att åka likbil....

Doktorn i Dorotea hade ingen aning vad den kraftiga yrseln berodde på och var mycket orolig vad som gjorde mig så yr. Då han skulle ha mig att titta på en pendlande penna, höll jag på att tuppa av.

I Lycksele, efter massor av provtagningar, konstaterade dom där, att jag har fått Kristallsjukan. Om Ni vill veta vad det är, får Ni Googla. Orkar inte skriva ned det.

Den värsta billiga "fyllan" har i alla fall börjat ge med sig, men yrseln kan visst hålla i sig i ½ till ett år!

Hoppas det inte påverkar skidåkningen min.....
18 December 2008  | Länk | Livet | 1 kommentar
Tiden går så fort.......

......så man hinner inte ens tänka hur fort den går. Förra veckan var ett späckad program. Först gympa. Sen frågade Dorotea Företagarna om Aron ville vara stjärngosse, då Dorotea Lucian skulle krönas på onsdag, och det ville han. Nellie var lill Lucian. Dom var så söta, man blev alldeles tårögd.

Sen var det Lucia föreställning på MB, på torsdag. Helt otroligt vilket minne barnen har!!! Tror dom sjöng minst tio sånger, UTAN att ha en fusklapp. Sådana gånger ser man hur hårddisken bli full, ju äldre man blir! Bilder på allt detta finns på ”Jul –08”.

I helgen åkte vi till Umeå. Vi ”snål” åkte med Per-Ola och Lage. Aron och jag gjorde ett helg besök hos familjen Zakrisson. Vi var på äventyrsbadet på lördag, i minst tre timmar. Det var så skojsigt och härligt. Tack fam. Zakrisson, vi ses snart igen!

På söndag var vi förbi hos familjen S. Fick värsta julklappen som fick mina ögon att vattna. Vill Ni veta vad det är?

.....Tack M och O för den otrolig fina jul- kombinerade födelsedagspresenten. Den kommer att bli välanvänd!

Idag provade jag min julklapp i 12 km och jag är helt super nöjd. Hade med mig Wiggo och Blixtra. Blåsigt var det, men vad gör det då man är rustä.....

Ha de gött!
15 December 2008  | Länk | Snö | 0 kommentar
Min bästa jaktkamrat....

Grubbmyrans blöta sug av dina steg har tystnad
Värmande flin och grankvisttäckta stubbar kommer att vara saknad
Kojlivet, kallkällorna, skogen och kåren i tjärveden,
ger mig minnen om dig och det du har lärt mig

Skogen är sig inte likt utan dig, Nisse

Sov gott.

Du har en speciell plats i mitt hjärta
15 December 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
UPPMANING skriv under; NEJ till nationalpark på Blaikfjället och Gitsfjället!!!!

Jag uppmanar Er att skriva under denna namninsamling som gäller;

NEJ till nationalpark på Blaikfjället och Gitsfjället!

Tänk på vilka förödande konsekvenser detta får för framtiden och våran livskvalité!

- Ingen jakt
- Inget fiske
- Ingen skoterled
- Inget skid- eller spannspår
- Ingen grilleld
etc.
etc.

Blaikfjället och Gitsfjället är redan ett naturerservat, vilket räcker mer än väl!


Gå in på denna länk och skriv under!

http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2668
8 December 2008  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Aron har börjat röka....

....åljkötte. Det har rökts lammbog, åljbita, lamm- och åljhjärta, mumma.....skall smaka gött till jul och nyttår!

Dagen började med att Aron var överlycklig över att fått något i sin julstrumpa. Han hade satt ut vatten och en morot till renen och en fin ritning till Tomten, i hopp om att han skall få något i sin strumpa. Vad spännande med tomte o allt. Jag har nästan glömt hur spännande det var, då man var liten själv. Då Aron hittade ett litet paket i strumpan, hittade han även en tom vattenskål och en gnagd morot (mamma hade gjort dessa tugg....gud vad han skall bli besviken då han kommer på att mamma har lurat honom i alla dessa år!).

I övrigt hade jag planerat med att åka skidor till Tuvbäcken, men det va inte trampat upp dit, så det blev en kort sväng på en mil, men det räckte mer en nog för min mörbultade kropp. Stel var jag efter strapatserna på ICA.

Efter skidturen med Wiggo, åkte jag till Hankesbacken för att åka lite bräda med Aron. Aron börjar fatta vinken med hur man svänger och bromsar på brädan o han är så stolt över det.

I övrigt hade vi vunnit på ett kaklotteri. Man får tacka för det….nu finns det sju kaksorter i frysen till jul....oj, oj, oj, vad man få åka skidor efter alla julfrestelser *LER*
Dagen avslutade Aron o jag med att baka lussekatter och hemgjord pizza. Nu är magen som en ballong och Aron dräglar på kudden efter en godnatt saga om tomten *LER*

Ha en fortsatt trevlig andra advent!
7 December 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
Det lider smått mot jul...

....o det känns lite ½ konstigt att det bara är knappt tre månader sedan man körde hoj. Träffade Tommy Danielsson på macken i Dorotea idag och det blev ett glatt återseende. Aron och jag var på husvagnscentret o köpte en ny skoterhjälm till honom. Sen köptes det en julklapp till pappa också.

Veckan har inte varit smärtfritt. Ramlade på ICA och fick en rejäl sträckning i ryggen. Det slutade med att jag fick några lyckopiller av ”fabro doktorn”, så det gick hyfsat att köra till Umeå för att göra MRT röntgen. I den fick jag ligga i två timmar!! Fick smått klaustrofobi. Det var mindre trevligt att ligga i en sådan trång tub. Inte nog med att det var trångt, men det var varmt som tusan också, men nu är det gjort. Nu är det bara att vänta på svaren....

Då det började ge med sig i ryggen, lyckades jag halka med samma knä på en isfläck, men ryggen klarade sig otroligt nog. Man ser ut som en riktig svensk; GUL o BLÅ!

Aron o jag har gjort ett pepparkakshus. Myyyysigt. Vi har spelat ”Gråtass jul” DVD:n (Grålle på svenska...DVD:n är på norska *LER*) och sjungit som bara det! Det är våran lilla jultradition att sjunga in julen med Gråtass, Goggen, Grynet o Gamlefar....Saknar Norge smått...

Det kommer att finnas en mapp som heter ”Julen –08”, där kommer det att finnas bilder på Arons jul.

Ha de gött!
6 December 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Blir så satans jädra förbannat!

Var på ett möte på Dorotea Kommun, där mötesdeltagarna beslöt, att de inte ville ha en Nationalpark av Blaikfjället och gissa vad som stod i tidningen igår?

http://www.folkbladet.nu/?p=128360

Kan det verkligen vara möjligt att Naturvårdsverket kommer att köra över oss innevånare!?! Skrivelsen från det mötet, som skickades vidare till Kommunstyrelsen, var ju riktigt luddigt skrivit! Det blev röstad fram, ett starkt NEJ!Läs sidan 32, på denna länk;

http://www.dorotea.se/kommun/protokoll/ks/2007/ks2007-09-11.pdf

Hur kan det bli så här!?

Känns helt förjävligt! Blaikfjället är redan ett Naturreservat, det räcker mer än väl!
5 December 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida