Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Pär....

...lådan blev ihop spickad. Så nu är det bara att vänta tills man kan ta upp pären....än är det ett tag kvar.

Åskan ligger i luften. Har jobbad min sista dag på Viewserve AB. Det blev massor av fika, god lunch och avtackning. Känns lite tungt, men det kommer nya möjligheter.....

B kommer på torsdag. Så ikväll blir det städning inne. Har tagit upp röding ur frysen. Skall bli trevligt med besök från fjärran. Sen väntar S på oss i Breviksnäset....skall bli så kul!

T ringde igår och skulle putsa Triken åt Aron *LER*. Pratade även med L som lovade mig att jag fick låna R. Svarade på denna annons.

 

Synd bara att R inte kör BMW....

-"Nog kan jag putsa den åt dig R, men då blir det med svinto" *LER*

Have a nice day!

30 Juni 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Fyra dagar....

...kvar till vår klubbs, DMCK Fridas mc-träff, 45:an!

Längtar! Skall bli roligt att få träffa alla vänner igen som man inte har sett på ett år!

Simone och jag skall jobba mestadels på träffen. Vi skall göra frukost båda dagar och lite till....men tid för umgänge har man alltid!

Några vänner anländer hemma hos mig, redan på torsdag. Då skall det bjudas på go´ maten!

Sockerpullan skall sparka igång gam´ hojen.

Ny Bumsen får Per-Ola och Aron ta då de skall komma på besök på lördag. Aron längtar tills han får åka Trike med Tommy......små pajkas stora dröm *LER*

Ha det gött i sommar värmen, i morgon kommer det regn!

 

29 Juni 2009  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Gummihandskar...

......fick jag dra på mig i helgen. Det var bokad in att åka på badhuset i helgen med Aron och familjen Lindberg från Lövstrand, men fingret som jag skadade på midsommar, blev infekterad (inte underligt med tanke på värmen…puh!). Läkaren skrev ut penicillin och han gav mig order om att jag inte fick bada med fingret. Per-Ola och Aron fick åka iväg ensamen.

 

Jag drog på mig gummihandskarna och var hemma för att måla skotergaraget som vi snickrade ihop i fjol höst. Nu är det färdig målad. Målade även på hönshuset. Blev riktigt fint.

 

Idag har jag lånat P E:s traktor med skopa och fyllt på pärkällaren som Per-Ola hade lagat. Blev så mallig då E sa, att jag var duktig. Kände mig som en riktig bondmor *LER*. Efter igengrävningen planterade jag ut lite lupiner. Det är så fint nedför källarbacken med alla lupiner.

 

 

I övrigt var Aron mycket nöjd över badäventyret. Han berättade att Albert och han hade kommit överens om, att de skulle köpa badhuset i Övik.

 

Har klippt gräset idag, rensat jordgubbslandet och vattnat alla blommor. Städat i kalkongården och gjort färdig min köksoffa, så nu är den placerad i köket. Blev riktigt fint. Fingret är mycket bättre nu och jag kan säga att det var en utmaning att jobba med handskar!!!

 

Nej, nu skall jag göra inordning dagordningen. Snart styrelsemöte, sen skall vi tända grillen för lite älgbiff, mums.

 

Ha en fortsatt trevlig dag!
28 Juni 2009  | Länk | Gårdslivet | 2 kommentarer
Då man blir....

....så jädra irriterad över vissa omständiga människor, som tycker att livet inte är nåt att leva, om man inte kan få jävlas lite med andra, skall man tänka på de som tycker om en!

För två veckor sedan fick jag två blommor. En blomma (en fin vit orkidé) fick jag från min arbetsledare Annika Nilsson, för att jag var så omtänksam, snäll och hjälpsam, då hennes hund blev allvarlig sjuk. Den andra fick jag från min granne, för att jag hade hjälpt de med veden och varit hundvakt i 1½ vecka.

Sen fick jag dessa fina örhängen av min MC kompis Thomas Rådman i Falun....

Efter mitt "åskmoln" igår, bestämde jag mig för att inte slösa MIN energi på omständiga människor för att DE skall få njuta av livet sitt med att jävlas...

....men bara slösa energi på de som förtjänar det, så att JAG kan njuta av livet mitt...

....från en glad Miranda

 P.S Nu finns det en ny film på Thai och hans syskon under "Videoklipp" D.S

25 Juni 2009  | Länk | Livet | 1 kommentar
Jag är för det mesta go´o gla....

....men då jag blir förbannad, då jag blir det!!!!

bilden: Sinnataggen

Så....nu fick jag lätta hjärtat!

24 Juni 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Nu vänder det...

.....mot mörkare tider. Känns hård att säga det, men det är fakta! Midsommar är förbi och det går smått mot hösten.....

 

I fredags packade vi ihop tältet och en rejäl matsäck för att åka till fjälls. Redan på plats var familjen Ersson. Vi gjorde upp eld, åt min hemmagjorda inlagda sill och provade fiskelyckan innan grillen tändes. Efter utsökt middag la vi oss 21:00!!! Vi sov som små grisar och klev upp med göken. Vi rustade säck med fika och mask och vandrade upp till några småtjärnen för att prova fiskelyckan där. Några fick vi, men inte så många vi hade hoppats på.

 

 

Midsommar helgen var lugn och avslappad. Helt underbart. Ingen mobil mottagning, precis som det skall vara. En bäver fick vi se på kvällen, då vi satt vid elden, riktigt exotiskt. Vädret var inte heller nåt att klaga på. Mera bilder finns under ”Midsommar –09”. Har nu även hunnit lägga in bilder från HCR träffen. De finns under MC-träff. High Coast –09. På bilden ser Ni mig skjutsa Tommy på hans trike. Lyckliga jag!

 

 

I övrigt har det varit sisådär. Jag slet nästan bort en hel nagel på vår skogsäventyr. Känns mindre skönt. Sen har jag varit dålig som tusan i magen i natt. Sprang på toan som en blådåre! Bättre nu. En kalkon dog idag. Trist. Försökte på alla viss att få den på bena igen, men det höll inte hela vägen.

 

Sen vill jag berätta att Per-Ola gjorde ett besök i Svinesund, hos vår gamla hund Enki. Det blev ett glatt återseende!

Enki har det bra hos sina nya ägare som inte har barn. De har berättat att han är lydig och en mycket duktig jakthund. Nio älgar sköt de för honom i höst! Sen tog de en etta med honom på jaktprov. GRATTIS!

 

Lagt in lite andra bilder under mapparna ”Aron”,  ”Livet på gården” och Thai som nu är drygt tre veckor ung!

 

 

Tjauw!
23 Juni 2009  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
Det börjar snart....

...vända mot mörkare tider igen! Ja, tänk Er det! Midsommar till helgen, men vart tusan är solen och det ser inte så ljust ut om man går in på www.yr.no ! Vi skall då tälta ändå!!!

Wiggo, midsommar 2007 *LER*

Kroken skall blötas!!!

Det är som sagt va våran tradition i tio år. Det sägs ju att bästa fiske är då det regnar....få hoppas på det!

Måste köpa fiskkort...tjauw!

 

17 Juni 2009  | Länk | Fiske | 6 kommentarer
Bössan...

...måste nog plockas fram snart! Får dagligen besök av en postare som inte är välkommen hemma hos mina höns och kalkoner!

Har bara till den 30 juni på mig enligt;

http://www.jagareforbundet.se/jakttider/jaktforattforeb/

Det blev 72 kakor av min tunnbrödsstöpe igår. E och jag hade så trevligt i bagarstugan. Som Ni vet sedan tidigare, är bagarbordet byggd för långa jag....fick plocka fram en pall till E, så att hon nådde upp för kavling. Vi fick oss ett gott skratt *LER* Lämnade smakprov på brödet till en spekulant, invänter svar med spänning.

Min sista arbetsdag är den 30:e juni, men det ordnar sig nog för mig....*HEMLIGFNISS*

Varpå långpromenad med Wiggo och Carro igår. Skall ta samma sväng idag. Måste börja röra fläsket innan hösten.

Har lagt in lite nya bilder på Thai tillsammans med sin mamma och syskon. De ser ut som rävungar.

Har grävt mask, vässat kroken, för till helgen är det dags för familjens årliga midsommar fiske. Längtar! Vädret ser väl si så där ut...

.....men det blir då inte lika jävligt som det var i helgen!

Have a nice day!

 

16 Juni 2009  | Länk | Gårdslivet | 0 kommentar
Jag....

lever, men har inte så mycket tid över till bloggandet.

 

Förra helg var Per-Ola och jag barnfria och kunde åka iväg tillsammans till HCR –träffen. Härligt!!! Tack till familjen i Lövstrand för syttningen! Jag var en sån lyckansost den helgen.....fick köra Tommy Danielssons Trike på lördagensutflykten! Tack Tommy, att du valde mig till chaffis den dag *LER*. Bilder kommer att läggas in sedan, då jag har tid under ”MC-träff HCR 2009”

 

Väl hemma igen efter en oerhört trevlig helg, åkte jag iväg för att hämta mina fem kalkoner. De är inte det vackraste man har sett, men ändå ganska så söta. Fick en värmare av P och E, så jag kokade ett antal kilo potatis till kalkonerna. Fungerade super fint! Tack för den P och E!

 

Pären är ner i backen och allt är på plats i växthuset.

 

Fåren anlände i fredags, så nu är dom på betet och tuggar för fullt. Tre tackor och tre lamm, men några lamm har inte födds än, så vi väntar med spänning.

 

I övrigt har det varit en jäktig vecka med skolavslutning och annat skoj. Aron är så fin i sin nya stass. Han ser så mycket mera vuxen ut, nu då han äntligen gick med på att klippa av sig håret. Vi var i kyrkan och lyssnade, då barnen sjöng in sommaren....

 

 

Ja, sommaren, den lyser då med sin frånvaro. Ca 80 mm har vi fått från ovan, på 2 dagar!!!!! Bra för pären....ja kanske, men nu får det bane mig räcka!

 

Hjälpte P och E med veden i lördags. P är ju handikappad. Det flöt på bra, helt tills regnet kom.

 

Aron är hos sin kompis R idag. Han har tjatad i typ tre veckor, att få åka dit, men då man bor fem mil ifrån kompisen, är det inte så lätt alla gånger att passa in det.

 

Per-Ola har grävd upp väggarna vid potatiskällaren, för den höll på att rasa. Ett ton jord är nog ingen hit att få på sig! Tänk om Aron hamnade under den. Sen har Per-Ola huggit timmer. Det börjar närma sig...hemlisen tänker jag inte avslöja än *LER* Vet att jag har några nyfikna bloggläsare som aldrig kan göra ett avtryck i bloggen, men gärna vill veta allt om mitt liv! Har 70-100 unika besök varje dag, så helt ointressant är man inte.

 

Thai växer och frodas.

 

Vad gör man en sådan dag, då det bara öser ned och man är ledig? Jo, baka tunnbröd! Stöpte igår, har nu gjort kusen som ligger på jäsning, nu väntar jag bara på fru Ersson, sen blir det full gräddning!

 

Tjauw!
15 Juni 2009  | Länk | Livet | 1 kommentar
Han växer och frodas.....

....lille Thai. Han är nu nästan två veckor!

Han ser ut som en liten råtta... *LER*

Have a nice day!

12 Juni 2009  | Länk | Thai | 0 kommentar
Lyckad helg.....

.....i Skellefteåhamn blev det, om man nu får säga det.

Det var nio hundar och 11 deltagare som kom till denna dressyrhelg. Det var varmt som tusan i skuggan…hela 33 grader!

Hundarna och förarna jobbade på enormt bra. Vi tränade linförighet, snabb sitt, stadga, lugn i flog o teori på olika dressyrmoment. Bilder finns under ”Dressyr i Sk-å maj-09”. Under fliken ”Hundkurser & Prov”, finns det en berättelse, från en av deltagarna.

Micke & jag vill tacka sponsorerna;

  • Vintervisa
  • Fjällveterinären
  • Royal Canin
  • Hund o Mer

 Länkar till dessa sponsorer finns under fliken "Hundkurser & Prov", "Sponsorer".

 

Jag personligen vill tacka Micke o Anca för en underbar helg. Kan ärligt säga, att jag själv var helt slut i huvudet o sov som en stock, då jag kom hem *LER*. Pussa Rosenknoppen från mig! Tror han blir nåt stort!

 

Lycka till alla deltagarna! Jobba på nu! Vi ses förhoppningsvis snart igen o var inte rädd att slå Micke eller mig en signal, om Ni kör fast J

 

Ha de gött

 

3 Juni 2009  | Länk | Kurser | 3 kommentarer
Nu...

...är dom här....!

Tepi med sina valpar. Härlig bild *LER*

2 Juni 2009  | Länk | Jakten | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida