Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Fågel premiären

Nu har ”riporna” varit på fjället med sina rödingar och jagat ripor och toppfågel. Vi gick upp på Blaikfjället på fredagen och slog läger här i Lappstugan. På lördagsmorgon rustade vi dags säckar och jagade runt omkring. Det blåste något så fruktansvärt hela denna dag. Vi var ute i åtta timmar. Wiggo hittade 14 fågel och Krut (Pim´s bror, sex). Krut gjorde ett super jobb. Han tog inte efter i flog och kom in, på inkallningen. Duktig kille, som har en mycket förvånad matte! Wiggo jobbade på super bra, men det gick desto sämre för hans matte. Det måste bli mera skjutlektioner på skjutbanan!!!!! Sen kunde inte Anna-Karin förstå att jag måste plocka kantareller mitt i ett av Wiggos fågelarbeten, men det skall jag förklara för henne någon dag, då jag har bättre om tid…..Pim hittade aldrig någon fågel, så jag har fortfarande inte fått sett honom i fågel, men det blir väl,. En sak är säkert; jag kommer inte att starta honom i fjällpokal. Tycker att Pim var alldeles för stort i söket och var för lite i kontakt med mig och sen var han ganska så olydig. Detta gör mig mindre glad. Jag skall starta Wiggo i fjäll-SM, han skötte sig bra, så han skall få en chans. Tiger gjorde jätte fina sök på lördagen, men det verkade som hans halsfluss inte hade gett med sig, han var nog lite krasslig än. Tiger är en jätte snäll hund, med en underbar snäll matte, som vill hundens bästa! Vilken tur att Tiger har fått komma hem till Cilla! Fågeltillgången under resterande helg har varit si så där. Det har som sagt va, varit väldigt blåsigt och det har regnat en hel del. Vi gick till Mushusä på söndag och jagade där, men det var magert med fågel där. Vi hade i alla fall en mycket trevlig helg. Det blev några mils promenad för oss på två ben och minst det dubbla för hundarna! Tänk att man kan ha så trevligt på fjället och i skogen! mera bilder under "Fågel premiären -07"
27 Augusti 2007  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Östersund-Jamtli

På måndag kväll åkte Aron och jag till Östersund till faster Annika, farbror Tommy, kusinerna Zophie, David, Stina och katten Hadock. Annika och Tommy hade börjat jobba igen efter semestern, men kusinerna var hemma. Zophie, Aron och jag gjorde ett besök på Jamtli och det var en mycket trevlig upplevelse. Vi var på teater, Aron fick göra en egen snurra, hålla tumma då han körde hästvagn (det tyckte han var roligast), titta i museumet, åka karusell, jobba i ladugård, titta in i ett mejerie, åka med trampcykel på ett räls och jobba på ett lok. Jamtli vill jag rekommendera till alla småbarnsföräldrar. Det är mycket lärorikt och man hade gjort trevliga lösningar på barnaktiviteter, vilket gjorde att barn lätt förstår varför saker och ting fungerar på ett vis sätt. På onsdag åkte vi en sväng på staden för klädinköp till Aron, sen började jag bli lite krasslig (inget nytt!) och vi åkte snabbt hem. Hade 38,9 i feber på kvällen, men nu känns det lite bättre. Hoppas jag är kry till helgen, för då är det premiären på fågeljakten och vi är ett gäng som skall på fjället och jaga…Mera bilder under Jamtli -07
23 Augusti 2007  | Länk | Aron | 0 kommentar
Fjällträningen i Tärnafjällen i 17-19/8-07

Nu är jag hemma med mörbultad kropp efter en träningshelg i Tärna-Hemavanfjällen, Skavsbäcken. Västerbottens Fågelhunds Klubb hade anordnad en träningshelg för den stående fågelhunden. Detta var första gången Pim fick vara med om parsläpp och han jobbade på bra. Första dagen var han lite olydig, men det gick till sig andra dagen (sen gjorde matte bort sig ibland med att lägga sig i för mycket!). Wiggo (han av alla hundar!!!) var otrolig olydig, något som förvånade båda mig och de som känner honom. Vi kom fram till, att det måste ha att göra med, att Pim var med. Det var lite fågel i terrängen, så jag fick inte se Pim i något fågelarbete, men det var roligt att se honom ute i sök, vilken fart!!! Jag var instruktör/markledare första dagen, något som jag aldrig har provat på förut, men det var trevligt och lärorokt både för mig och mina ”elever”. Detta var en mycket trevlig helg fastän dåligt väder. Det regnade så gott som hela tiden, och det är mindre trevligt att krypa ned fuktigt. Jag investerade i ny madrass och det var värd pengarna. Köpte en VAUDE självuppblåsbarmadrass och sov som en lite gris i tältet. Tack Tobbe och Micke för att Ni fixar och donar åt VBFK. Vi som var där, hade det jätte trevligt! Jag vill också tacka Susanne och Anna-Karin för den goda maten Ni bjöd mig på, på fredags och lördags kvällen! Den var så goooooooo´…..och inte att glömma kladdkakan! Vad tusan, här skall man på fjället och bränna bort fläsket, men så fort jag är med Er, så kommer det ett par kilon krypande…. ;O) (mera bilder under "fjällträningen -07")
20 Augusti 2007  | Länk | Jakten | 1 kommentar
***SAXVATTNET***

För två veckor sedan satt Per-Ola och jag och tittade på kartan och funderade över vilket äventyr vi skulle ge oss på i år. Ifjol var det lill Gitsjön, vilket blev en succé, men vi ville prova nåt annat i år. Vi funderade först på att gå till Erik-Lindberg Tjärna, men vi fick höra att där hade man varit flitig på att lägga nät, alltså lite fisk att få. Det slutade med, efter ett tips från en bekant, att gå upp till Saxvattnet. Fredag den 10:e augusti gick Aron, Per-Ola, hunna och jag med fullt rustade säckar upp till Handsksjö Tjärna. Vi satt upp två tält, ett till hundarna och ett till oss. Där bodde vi i två nätter. Lördag gjorde vi en dagsutflykt till närliggande tjärnar och Saxvattnet och fick i en av dessa 50 fiskar på två timmar! I vilken? –”If I tell you, I have to kill you!”. Det regnade hela lördag, men en rejäl eld, torkade upp kläderna och vi kunde varmt om kropparna, lägga oss i torra sovsäckar. Tidig kväll, med lördagsgodis till Aron och en flaska rött till oss vuxna (från mina kursdeltagare), gjorde att vi sov som små grisar under regnig himmel. Söndagen fiskade vi några timmar och sedan begav vi oss hemåt med åtta kilo rensad ädelfisk (ett paket skall till Annica och Roger i Varpsjön, som jag har lovat sedan tidigare!). Helgen avslutade vi med en god och välförtjänt middag på Höglands Wärdshus. Jag måste avsluta med att berätta att Aron gjorde det bra, som gick upp till Saxvattnet och runt till alla dessa olika tjärnar i pissregn och över tunga blötmyrar. Lill killen på fem, gick ett antal kilometer denna helg! Undrar om vi har skrämt honom för resten av livet? (mera bilder finns under ”Saxvattnet –07”)
13 Augusti 2007  | Länk | Livets njutningar | 1 kommentar
Motion för varma dagar...

Idag är det 24,8 grader varmt och inget vidare väder att motionera hundar...om man inte skall vara i vatten förstås! Bernt i Högland är så snäll att låna ut båten till oss. Hundarna är mera än bara villiga att hoppa ur den. Kolla in Enki till vänster på bilden! Vilket hopp, eller vad säger Ni?!!?! Härligt är det. Mera bilder finns under "Blöta hundar -07".

Jag har haft min dressyrkurs nu och det var lärorikt båda för mig och mina elever. Vi hade en mycket trevlig helg med otrolig god mat av två härliga tanter (Siw och Gun) i Varpsjön. Det kommer snart en berättelse om det på min Blogg, men jag väntar på bilderna från min personliga fotograf "AK" (ler) !

Jag vill tacka Annica och Roger Fredriksson-Jansson för alla hjälp, Siw och Gun för otrolig god mat och service, Varpsjöborna för alla hjälp, Anna-Karin för (som vanligt) otroligt god fika till kaffe och den fina sovsäcken till Pim (du är så gudomligt snäll!) och till sist alla mina elever som vågade komma med sina hundar ända från Umeå, Holmsund och Sorsele för att delta på min kurs! Det var en otrolig trevlig helg, fastän feber och snuva!

Vi ses på fjällträningen och om inte annat på min nästa kurs steg2!
6 Augusti 2007  | Länk | Livets njutningar | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida