Linda från Wik med fleras hemsida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Om vuxenpoäng och julpynt

Idag har jag fått många vuxenpoäng. Jag och Mats och hängt upp hyllor och lagat söndagsmat. Jag vet inte hur många vuxenpoäng det ger men det är nog inte så få i alla fall. Hade en gång en klasskamrat som inte tyckte om det där med vuxenpoäng. Han menade att det bara gällde sådana som hade råd att bry sig om sådan poäng. Hur som helst så bestämde jag mig för att stanna här i Kalmar till i morgon, måste åka 5.25 och det känns riktigt jobbigt. Jag får hoppas att jag sover mycket på bussen. Förresten så vill Julpyntets vänner säga några ord. Det var ett tag sedan så jag lämnar över till dem.

/Linda

God Jul!

Vi i Julpyntets vänner har noterat att det förekommer en hel del julpynt i affärerna. Vi har noterat att det är ovanligt tidigt. Annars brukar det ju vara så att julpyntet dyker upp efter Halloween och så men i år finns det nästan inga Halloweenprylar men desto mer julsaker. Det tackar vi och bockar för naturligtvis. Vi har även noterat att det har dykt upp reklam om julpynt i brevlådorna. Det är trevligt att se julpynt och reklam om julpynt redan i oktober. Det får oss att vilja utbrista i ett:

- Tack för att ni låter julpyntet vara framme en extra dag! God Jul på er julfanatiker.

God Jul önskar Julpyntets vänner

26 Oktober 2008  | Länk | vänner | 0 kommentar
Uppdrag granskning

Igår såg jag på Uppdrag Granskning där man tog upp två ämnen. Det ena ämnen handlade om en camping i Göteborg där romska familjer bor tillsammans med narkomaner, alkoholister och psykiskt utslagna bor. Denna camping anses som ovärdigt boende för de utslagna grupperna dock har man tydligen inte gjort mycket för de romska familjer som flyttat dit. Av reportaget att döma verkar det så i alla fall. Någon av de anställda på socialtjänsten sa något om att de romska familjerna antagligen var där på semester och bodde där en kortare tid. De hade bott där över ett år. Det verkar helt sjukt och helt orimligt. Men jag antar att eftersom det är romska familjer så är samhället mer tolerant mot de ovärdiga boenderna. Romer har alltid blivit utsatta. Dessa människor sa i reportaget att de hade det ännu värre därifrån de kom. Jag anser att inga människor ska behöver växa upp i områden som är så oroliga, speciellt inte i ett land som Sverige. Men å andra sidan litar jag inte på den medierapportering vi har idag. Och ibland finns inte resurser att göra saker och ting bättre. Ibland saknas möjlighterna. Ibland ser vi inte möjlighterna. Jag vet inte vad man ska göra i sådana här fall. Det dessa människor vill och skulle behöva är arbeten. Men frågan är om det finns arbeten till alla som behöver arbete... jag vet inte. Men jag vet att det inte ska behöva vara så här orättvist i ett land som Sverige.

eder

Sven-Rutger Bängtsson

jag ger en surströmmingsburk till ett samhälle som tillåter sådana här orättvisor.

16 Oktober 2008  | Länk | Sven-Rutgers betyg | 0 kommentar
Fötter, betyg och film med mera

Jag tänkte bara skriva en snutt till idag. Men vad ska jag skriva om? Jag kan skriva om att vi idag har köpt ett nytt matbord och nya stolar. Det tog ett tag att skruva ihop dem men vi klarade det i alla fall. Jag har gått för mycket i sko med klack. Jag är inte van att gå i sko med klack. Därför fick jag ont i min ena trampdyna. Nu över till Sven-Rutger Bängtsson som ska sätta betyg på en film han har sett.

/Linda

Sven-Rutger Bängtsson sätter betyg.

Igår gick jag och en polare och tittade på filmen Mamma Mia. Jag tyckte att det var en hyfsad film. Det kankse inte är något man tittar på flera gånger. Men den var ganska skön sådär. Dock var översättningarna på sångerna i sämsta laget. Jag hade nog hellre sett att de skippat Niklas Strömstedts översättningar. Till en början tyckte jag att skådespelarna spelade över fast man vande sig efter en stund. Och det spelade ingen roll egentligen att det var överspel för filmen var inte helt realistisk i alla fall. Tycker dock att det var en ganska smart historia eftersom den är skriven utifrån låtarna. Den höll ihop hyfsat bra. Det var några minnesvärda sång- och dansnummer. Helt klart en helt okej familjefilm.

3 ravioliburkar till filmen.

eder

Sven-Rutger Bängtsson

12 Oktober 2008  | Länk | Sven-Rutgers betyg | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Linda s                                             Skaffa en gratis hemsida