Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2022)
>>


Min dag med pingel å barnvakt !

Idag har jag eskorterat Göteborgs allra finaste mopspingla till 1 nyöppnat hundSPA här i mitt Gbg. Det blev dock inget dopp i bubbelpoolen denna gång *uffs*, men väl mycket sniff, gnuffs och fiske i 1 fiskedamm!
Och vilket NAPP jag fick i dammen asså *fnrr* - både 1 kulig leksak å 1 massa gotter! Just nu ligger jag och gnuffsar på 1 grisöra...och för 1 stund sedan lekte jag med den rosagröna bollen som också fastnade på min krok *fnrr* Uffa om 1 kalasdag med andra uff!

....barnvakten beställde visst aldrig tid för SPAdag för min del, men med lite övertalning så kanske jag kan få matte att ta med mig dit..
- Om inte annat för att jag ska få spana på pinglisarna i poolen *fnrr*

Tack tant Mirran för ännu 1 kulig dag! / Sture
28 Oktober 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Team Gullefjun !

Idag har jag varit och tränat drag (Weight Pulling) här i mitt Gbg och för första gången fick jag dra 1 vagn med vikter.
Och ser ni färgen på vagnen? Jojemen - vagnen är rosa! COOL va?!

Hur tungt det var låter jag vara ouffat *fnrr* Asså..vi drog på 1 grusplan och vagnen vägde väl ca 5 kg och säcken som ligger på; 25 kg, men själva dragvikten i gruset var alltså nåt annat. Jag bad matte räkna ut det hela, men hon skyller på att vi saknar räknedosa i kojan..*fnrr*

Det var visst meningen att dagens träning skulle vara 1 träningstävling, men eftersom det regnade så var det 1 hel del som drog sig ur så det blev ingen tävling *uffs* Asså vaddå? Lite regn gör väl varken till eller ifrån - det är ju bara såna som matte som fryser av sånt *fnrr* Själv gillar jag vatten i alla sammanhang och fnattar gärna runt i både vattenpölar och sjöar.
Men vi var ändå 1 gäng som drog och givetvis gjorde jag som är 1 MOPS succé som vanligt *fnrr* Speciellt 2-beningarna är impade av "lilla" mig. Jag får mängder av gos och mys både här å där - och dessutom fikas det varje gång!
Detta är alltså 1 perfekt aktivitet, med andra uff!

Det är flera olika raser som brukar träna Weight Pulling. Vanligast är dock olika "Staffar" och Amerikansk Bulldog, men visst finns det JR-terriers, Chihuahuor, Kinesiska Nakenhundar och andra mindre 4-beningar också.
Men vad jag vet så är jag tråkigt nog den enda Mopsen som håller på med detta. För detta är alltså hur kul som helst och är det nån Mops som vill testa - så kan du/ni få låna min sele och prova på lite!
Och vill ni testa att dra vagn så finns 1 sån också för jag har fått låna hem den ROSA vagnen! Här ska asså tränas med andra uff - för jag vill ju göra rätt för mitt team-namn;
- Team Gullefjun !

.....men nu måste jag nog vila tassarna lite. Är lite matt i mukklerna efter dagens aktivitet *fnrr*, men snart är jag på G igen!

*Stretching änd GäSp* / Sture
21 Oktober 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 10 kommentarer
Pröva-på-agility !

Idag har jag varit på GMBK här i mitt Gbg för att testa på agility!
Vi var ca 10 mopsar i varierande åldrar så gissa om det blev 1 hel del sniff och rus också..*fnrr*

Det var 1 kulig dag som började med teori. Jag har aldrig varit i skolan tidigare och det var skoj att få sitta med och lyssna på 1 fröken som uffade *fnrr* Fast det är klart - köttebullen jag fick av matte för att sitta still var nog bäst ändå!

Därefter intog vi agilityplanen med alla hinder. Om jag inte räknade helt fel så var det 9 olika hinder och vi fick testa på alla.
Det var fullt ös och gissa om man fick gotter i mängder asså!
Svårast var 1 hinder som kallades "säcken". Asså..konstigt..jag som gillar säckar i vanliga fall *fnrr*, men den här var lite ruggig.
Roligast var balanshindret, A-hindret och att fnatta slalom!
Däcket och andra hoppgrejjer var också kul - likaså gungbrädan!
Tunneln var lite halvläskig, men med gotter som mutor så fixxade jag även den.

Efter halva dagen var det fika, men då fick jag vila i bilen *uffs*

Efter träningsdagens slut uffade jag väsentligheter med tant Mirran. Henne och Disa umgicks jag mest med denna dag - och båda bjöd de faktiskt på lite sniff också. Jojemensan!
Tant Mirran och jag var kvar längst av alla, men när hon somnade i sittande ställning *fnrr* så fattade äntligen våra 2-beningar att vi ville hem till mat och bingar!
Väl i bilen slocknade jag på direkten..

Så detta var med andra uff 1 jättepättekulig aktivitetsdag - och jag gör gärna om det fler gånger.
...men för tillfället vill jag nog helst sova. I alla fall 1 liten stund *fnrr*

*GäSpA* / Sture
14 Oktober 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
Bus-å-bad *fnrr*

Igår då jag var ute och rastade barnvakten, träffade jag 1 helkulig frallapupp på 10 månader som jag busade järnet med!
Det var hur skoj som helst, men kanske inte fullt lika kul efteråt...
...då blev det dopp med dusch i badkaret för avtvagning av lera och annat gojjs *uffs*

Fast vad gör man väl inte för 1 kulig pingla? *fnrr*

*Morrongnuffsajäspen* / Sture

12 Oktober 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 0 kommentar
Sniffsa å pussa *fnrr*

Asså jag måste erkänna att jag tycker om att sniffa både här å där *fnrr* 1 gång sniffade jag ex.vis i sambokissarnas WC *fnrr, men det vågar jag aldrig mer göra om..För huuuuu asså så upprörd matte blidde då. Konstigt, tycker jag *fnrr* Men för säkerhets skull är det nog bäst att smygsniffa på annat istället - såsom på olika gotter i naturen och efter gosaker på asfalten *fnrr* Och jag uffar bara 1 sak;

- Tur att inte matte vet allt jag sniffar på innan jag pussar på henne!

*Morronsniffsapussen* från Sture
11 Oktober 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 0 kommentar
Måndagstrött *fnrr*

Efter 1 helg hos barnvakten inkl bus och fnatt så har jag varit ganska trött idag på mattes lediga dag. Eller trött å trött - bus och fnatt har jag så klart varit med om idag också!

...men nu är det många arbetsdagar igen. För matte asså *fnrr* Men för min del är det helt oki - jag får desto fler dagar att terra min barnvakt på!

Dessutom räknar jag dagar tills det blir lördag! Då ska jag träffa tant Mirran och 1 massa andra mopsar! Vi ska agilitya oss och det kommer att bli hur kul som helst.
...tror jag asså *fnrr*

Med andra uff måste jag nog vila mig iform idag. NattiNatti *fnrr*

*GäsPa och fnrrrrrr* / Sture
9 Oktober 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
Rotande i bilderburken *fnrr*

Asså - matte satt och pillade runt bland bilderna i min dator och fann 1 massa som hon inte ens minns att hon hade sparat.
Rätt var det var uffade hon "ÅJ..åjåjåj så nuttiga bilder. Så SÖT du ser ut, Sture".

Huuuuu..vad är det som händer, tänkte jag?!

Jo, då hade hon hittat 1 mapp med puppebilder på mig och gissa om hon åjade och lät så där konstigt fjantig på ufferösten som bara mattar kan *fnrr*

Asså..jag bara undrar..Var jag verkligen SÅ liten för bara 16 månader sedan?!
Kolla in snusdosan så förstår ni vad jag uffar om!

GrovSnus till GrovGrabb *fnrr* / Sture
5 Oktober 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar
RusRapport *fnrr*

Sådär, ja! Nu har vi haft vår årliga Mopsträff i Slottsskogen - och repris kommer även nästa år! Jojemen, det kom jag å min svärfar överrens om *fnrr* när vi stod på parkeringen och uffade lite - vi grabbar emellan.
Nåt annat viktigt att berätta från dagen?
ALLT mopsigt är viktigt och här kommer några detaljer om oss MaffiaMopsar som var där;

- Mitt VåffelHjärta blir bara sötare å sötare *fnrr* och JO DÅ jag fick mig visst 1 litet sniff. Inte långt å inte mycket, men så är jag ju också 1 försynt mopspojke som tar det lungt med min pingla i offentlighetens ljus.

- Tant Mirran hade jag som bordsdam vid fiket - och det är 1 stilig pingla, det!

- Fabbo Max hade 1 urcoolt halsband och vad jag kunde se så sniffade han inte alls på mitt VåffelHjärta - även om han påstår det *uffs* Nåväl, uffar fabbo Max att han gjort det så får jag väl tro på honom. Han är ju trots allt MaffiaBossen å jag vill inte opponera mig för mycket med tanke på vad som då kan hända...

- Freppe har lyssnat på allt som jag lärt honom och skötte sig galant! Dock såg jag inget sniff på pingel från hans håll, men jag utgår från att han gjorde debut på det planet ändå!

- Bullen var minst av oss alla, men ÅJ sikken snurr han hade i sina spiror! Full fart på ruset trots sin ringa storlek - och såg jag inte fel så brottades han med min brossa Åke också.

...tilläggas ska att jag även träffade på både Bullen och Freppe efter ruset - både på fiket och vid parkeringen - och det var enna kuliga grabbar asså!
Matte tyckte att mina grabbpolare var söta! Asså..vaddå söta - de var ju COOLA!

- Zippan märkte jag inte mycket av annat än att jag hörde hans uffande då han ville ha mat och gotter vid fikabordet.

Och förutom MaffiaMopsarna så fanns där gott om andra mopsar också! Vem som var vem och vem som gjorde vad låter jag vara ouffat, men många fina pinglisar fanns det gott om.

Hur jag själv skötte mig?
- Alldeles strålande! I alla fall om jag själv får uffa det *fnrr* - fast matte blev lite lätt nervös då jag försvann utom synhåll några gånger. Men vaddå? Är jag nära 1 skog så är jag!
Dock rusade jag inte alls lika mycket i år som förra året och inte fick matte några bra kort tagna i år heller *uffs* - så kortet jag lagt in är på mig från ruset förra året! Ser ni vem som är i bakgrunden? Jojemen - det är min pingla!
Matte tog ju som sagt å uffat inga bra kort förra året heller så detta kort är taget av fabbo Max´mamsa.
Nåt annat? - Jo, jag tror jag börjar bli vuxen! Huuuuuu så tråkigt asså...

Mer skvaller kanske kommer när jag piggnat till lite *fnrr*..../ Sture
2 Oktober 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida