Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2022)
>>


Lille Jul i kompostkojan!

Idag fick jag fira Lille Jul 1 dag i förskott!

- Jajaaa fabbo mILLe..jag vet att jag borde ha väntat till rätt dag - dvs till 1:a advent - men eftersom att jag bor i 1 halvfinsk koja där MOI bestämmer så bidde det idag istället *fnrr*

Vad det låg i mitt paket?

- Jo där låg det 1 råååsa bläckfisk med lååånga armar och ÅJ så snuttigt skojsig den är!

Tyvärr kan jag inte visa någon bild på mig och Bläckisen (saknar kamera), men här kommer 1 sommarbild på mig när jag sträckte mig efter Apisen istället!

 

För övrigt fnattar tillvaron på här i min kompostkoja. Jag mår finemang, men huuuu så tråkigt jag har det. HUFFA!

Men jag har räknat ut att om allt går bra så ska jag vara fit for fight redan i mars. Fast då får jag väl börja med att bygga upp mukklerna till min normala storlek igen *fnrr*, men sen ska jag vara som vanligt igen. Dvs jag kommer att kunna fortsätta med mina aktiviteter som tidigare så inget kommer att förändras när det gäller sånt. Tack o lov!
Jag har även räknat ut att jag borde vara hyfsat återställd i första spiran när det är My Dog här i Gbg! Och då har jag ännu inte opererat den andra. Jag kanske inte får rejsa hur jag vill just då, men vill ni ändå träffa mig för lite sniff å uff när ni kommer till mitt Gbg i januari så är det bara att uffa!

 

*FnattFnatt* från Sture

29 November 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Rapport från min kompostkoja

Till att börja med så vill jag uffa 1 stooort TACK för alla omtänksamma krya-på-dig-uff som jag har fått. Det värmer mitt mopsehjärta ska ni veta!

 

Tillvaron i min kompostkoja är annars inte så speciellt kul. Huffa! Men eftersom att jag måste ta det lugnt 1 längre tid så får jag bo i den 1 tag. För skulle jag fnatta runt som jag både skulle kunna å vilja så finns risken att det måste göras om eller att såret blir fult. Eller liknande.

Jag verkar liksom inte märka att jag är nyopererad. Redan dagen efter operationen så kunde jag alltså både stödja och gå på min spira – och när jag p*nkar så lyfter jag så klart nästan alltid på den friska spiran. Matte håller andan varje gång, men vaddå – som MAN så måste jag ju utföra mina behov! Och att sprätta efter behoven är absolut förbjudet fast jag försöker ändå, men blir stoppad varje gång. Uhum. Att hoppa och leka är också totalförbjudet och när jag ska ut å koppel-rastas så får jag åka mamma-hiss i trappan för att fnatta i trappor får jag inte heller göra på länge.

Så även om jag kan mycket så får jag inget – så gissa om livet är konstigt?!

Men, men...hellre att jag är FÖR pigg än att jag ligger och har ont, uffar jag bara!

 

Ni som har känt mig sedan jag var 1 liten pupp vet att jag hela tiden har haft ett aktivt mopsliv där jag har provat på många olika aktiviteter under mina 3.5 år. Alltifrån att fnatta/spåra i skogen till att sniffa på burkar under lugnare förhållanden alltså. Och det här låter säkert uppnosigt – men för att vara 1 mops så har jag varit oförskämt frisk under dessa år. Fram tills nu då´rå.

 

Jag har med andra uff aldrig visat några symptom på att jag skulle ha varit halt tidigare. Jag har heller aldrig haft ont i mina spiror.

Det hela visade sig alltså för bara 1 liten tid sedan då jag halkade till på 1 agilityhinder. Jag stod först på 3 ben innan jag linkade vidare för att straxt därefter sluta halta helt. Matte trodde först att det var 1 liten lätt sträckning, men eftersom att samma symptom visade sig senare också så började matte ana oråd. Eller rättare uffat – så förstod hon var det var...

Så hon bokade tid för mig hos veterinären som bekräftade hennes farhågor och tid för operation bokades. Och i måndags blev jag alltså opererad.

 

Att börja uffa om avsaknaden av hälsoprogram inom rasen (mops) tänker jag inte göra just nu får då kan jag uffa hur länge som helst *fnrr*  Men ÅJ vad jag önskar att hälsoprogram fanns inom rasen! För även om det kanske låter underligt för vissa så kan ärftliga åkommor ändå finnas, men där symptomen inte alltid syns. Precis som det har gjort hos mig fram tills nu, med andra uff. Så hur många mopsar det finns som har ärftliga åkommor utan att visa några symptom vete 1000-an, men jag gissar på att det är 1 gäng...

 

Men nu är det som det är, dvs det finns inga krav på avelsmopsarna. Men snälla snälla nån...tänk om 2-beningarna som använder sina mopsar i avel ändå skulle vilja kolla upp sina mopsar i större utsträckning än vad som görs på sina håll. Det skulle säkert kunna bespara 1 flertal mopsars lidande och det skulle även kunna bespara många slantar för våra 2-beningar när vi blir sjuka. Slantar som vi 4-beningar kan få något roligare för, menar jag naturligtvis *fnrr* För min del kommer det - förutom att jag får ha tråkigt ända fram till vårkanten - att kosta ca 30.000 kr. (Ja, jag måste operera båda mina knän, nästa blir i januari) Och då är inte kostnaden för medicin, eftervård och ev komplikationer inräknade i denna summa. Tack och lov att matte har 1 försäkring på mig uffar jag bara!!! Vad jag har blivit opererad för? – Patellaluxation

 

 

*UffUff* från Sture

27 November 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 11 kommentarer
För tillfället hänger min knorr...

Just nu är jag lite groggy så jag har nog inte fattat riktigt att det kommer att dröja 1 tag innan jag får leka å fnatta runt i skogen igen. Och anledningen till det är att jag är opererad i min spira. Jomenvisst! Det kanske ser lite läskigt ut (se bild) men jag behöver inte ha något plåster. Och tratten - den får ligga kvar på bordet tills vidare. Eller tills jag kommer på att jag ska tvätta mig på spiran *fnrr* för då åker den väl på. Uffs!

Tills vidare måste jag också bo i 1 komposthage. Huffa! Det är visst bara för att jag måste ta det lugnt. Lugnt - vad är det? Går det att äta, eller? *fnrr* Så livet är alltså ganska trist just nu. Uffs. Och att det inte har kommit nån snö gör alltså inget längre för jag skulle ändå inte få snöfnatta. Men nästa år - då bara SKA jag snöfnatta om jag så måste åka ända till 08 för att få göra det *fnrr* 

 

*UffsUffs* från Sture

25 November 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 9 kommentarer
Vatten i olika former å format

Idag tog Mirran å jag lite sovmorgon. Dvs istället för att ta 1 tidig morronpromenix tillsammans så träffades vi vid 11-tiden i förmiddags. Och straxt innan vi träffades så började det att regna. Så klart. För min del gör det inget om det så ösregnar ute, men Mirran är däremot lite mer skraj för att blöta ner sina fina små pingel-tassar *fnrr* Fast när det är varmt ute så står till å med Mirran stilla i poolen. Kolla bara!

Har det hänt nåt annat, tro? Njaee..inte så mycket. Inte mer än att jag i vanlig ordning den här tiden på året längtar efter SNÖ! Och det snöar visst både här å där å överallt - UTOM i mitt Gbg. HUFFA! Jag vill kunna få snöfnatta senast söndag så om nån vill skicka hit lite snö innan dess så blir jag glader. Tack på förtass!

Se bara så skoj jag tycker det är med SNÖ!!!

 

*FnattFnatt* från Sture

19 November 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
Ingenting

Idag har absolut ingenting hänt här i min kojan. Uffs. Matte har varit hemma från jobbet pga att hon vaknade å var krasslig imorse, men ni ska inte tro att hon har roat eller underhållit mig nåt. Uhum! Nä, vi har mest bara legat å trynat i soffan, hon å jag. Så ingenting har hänt idag. Babselut ingenting. Inte ens sambokissarna har jag jagat! Märkligt...

Men förhoppningsvis är vi piggare både imorron å i helgen så att vi kan hitta på nåt skojsigt då istället. HepP!

Ps; TACK för alla kamera-tips som kom i mitt förra Blogg-inlägg! Ds

 

*FnattFnatt* från Sture

13 November 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 5 kommentarer
Rejs med Reine !

Jösses vilken kulig mopsgrabb jag träffade på idag! Han var 1 år å hette Reine och ÅJ vilken speed i tassarna han hade, må jag uffa.
Vi träffades på 1 stooor äng bakom hans koja där jag lärde honom att finta å göra handbromsvändningar och allt annat som är väsentligt att veta då man rejsar. Jomenvisst!
Att han var lättlärd upptäckte jag rätt snart - fast han blev avis då jag ville ha kagg å gooos av hans mams, förstås. Mmmm han var 1 riktig mammagris, denne Reine *fnrr*
Han var förresten med på den Stora Mopsträffen vi hade tidigare i år även om vi inte mindes varandra. Uhum. Däremot mindes han Mirran och vem gör inte det?! *fnrr*
Och efter rejset med Reine så följde matte å jag med 2 st 2-beningar hem till deras koja där vi fikade å jag fick ännu mera gooos å kagg. Lite gotter från fikat fick jag också smaka på. Så klart!

Det har med andra uff varit 1 perfekt dag!
Och när jag kom hem till MIN koja så såg jag ut ungefär så här (se bilden)...dvs jag var trött i trynet *fnrr*

Bilden här ovan är alltså 1 gammal bild på MOI. Jag har med andra uff ingen kamera så några bilder från idag kan jag inte visa. Uffs! Så nu är det jag som ska tjata å tjata på matte att hon ska köpa 1 kamera till MOI. Så det så. HepP!

Psst...Är det någon som har tips på 1 bra kamera så uffa gärna!*FnattFnatt* från Sture
8 November 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 9 kommentarer
Hälsa eller "skönhet" ?

Idag lämnar jag över tangenterna till matte som har sett en dokumentär som är gjord av BBC i England. Dokumentären heter Pedigree Dogs Exposed och är nästan 1 timme lång. Den är verkligen sevärd för alla som vill ha en inblick i hur hundavel kan se ut och var den är på väg. Se länk!

http://myspacetv.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=44215931

Jag har alldeles nyss sett dokumentären och är om möjligt ännu mer frustrerad över hur aveln på våra hundar ser ut.                                 Vad är viktigast - hundens hälsa eller div meriter på utställningar? Tja..efter att ha sett dokumentären så kan jag bara konstatera att inom utställningsvärlden så går "skönhet" allt som oftast före hälsa i alla fall. "Skönhet" som det sedan avlas vidare på. Fast även om detta inte är något nytt så det likt förbannat skrämmande!

Eller vad säger ni andra?

*Med vänlig hälsning* från Sture-mams

 

 

6 November 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida