Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2022)
>>


Gott Nytt År !

Åj så fort tiden går och nu är det snart dax för ännu 1 Gott Nytt År!

Nyårskvällar brukar kunna innebära gotter, men också lite summeringar över året som varit. Inte för att jag vet vad som kan tänkas vara väsentligt bland allt jag gjort *fnrr*, men några grejjer ska jag väl kunna plocka ut i alla fall;

- Jag har varit på mopsträff i Slottsskogen där jag bland många andra mopsar träffade min pingla!

- Som dansmops har det blivit både flipp och flopp. Jag hann alltså med att bli både BIS och få 1 0:a detta år innan jag sedan tog 1 paus med dansandet. Min riktiga comeback kommer år 2007!

- Många nya kuliga mopsar (och andra 4-beningar) har jag lärt känna i cyberns värld och några av dem har jag även träffat på riktigt - bl.a Bullen, Freppe och Mozart. COOLA killar alla 3.

- WP är 1 ny jättekulig aktivitet som jag tränat under året.

- Matte har börjat jobba efter allt pluggande och jag har fått 1 egen barnvakt! Men vem som vaktar vem låter jag vara ouffat *fnrr*

- Jag har börjat träna viltspår också. Regn har tråkigt nog hindrat sniffandet lääänge nu, men förhoppningsvis är jag snart igång ute i skogen och sniffar efter min skank igen.

- Noggen är 1 skojigt ställe där jag stortrivs! Här har jag äntligen kunnat bygga min egen cyberkoja där jag bl.a får uffa vad jag vill och visa bilder på saker jag tycker är kul.

- Lydnadsträningen går sakta..mycket sakta. Men nya tassetag ska tas nästa år! Uffar matte asså..*fnrr*

- Några tråkiga saker har också hänt, men om det låter jag vara ouffat.

- Stans stiligaste pingla och som även är min kompis har flyttat hit till mitt Gbg under året --> Mirran!

- Jag har också växt och blivit 1 stor mopspojke på 9.6 kg under året. Undrar om jag växt klart nu...Fast nä, ännu större mukkler vill jag allt ha först!

...asså..åjåj..ju mer jag skriver med tassetårna - desto fler saker kommer jag på heeela tiden! Med andra uff skulle jag kunna skriva hur mycket som helst, men jag stannar nog här.
Fast..vem vet; denna lista kanske fylls på lite till. Än är det ju nästan 1 dygn kvar av år 2006, menar jag.


*Åver änd aout för denna gång* / Sture


Psst...Bilden på mig är 1 montage som min Agent-kompis Ville gjort. Tack Ville!
31 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
Nu är julen slut...

...och det är nästan 1 helt lååångt år tills nästa gång. Fast innan dess är det ju nyårsafton och jag hoppas att även denna kväll innebär goda gotter!
Men det får ju inte bli för mycket av den gottiga varan heller förstås - för jag vill ju vara stilig å fiiin när jag möter pinglan min i januari!

När det gäller nyårsafton så finns det många 2-beningar som smäller raketer å smällare som vissa av oss tycker är riktigt obehagligt och läskigt *uffs* Själv har jag inga problem med det, men vill ändå tipsa om 1 sak som heter DAP. Det är 1 spray som fungerar som lugnande och som funkar på många 4-beningar så de slipper bli rädda å skrämda!

För övrigt lullar livet på i sin stolliga gång här i mitt Gbg. Matte jobbar nästan varje dag denna vecka och då passar jag på att terra barnvakten istället! Eller terra å terra..undrar just vem som terrar vem egentligen *fnrr* Men kul är det i alla fall!

Bilden jag lägger in denna gång är ännu 1 puppe-bild. Den visar mig när jag sov inne i min säck. Denna säck finns inte mer *uffs* - och den nya jag fick är numera också söndergnuffsad *fnrr* Men den nya säcken finns ändå kvar och jag snuttar på den varje dag!
Våga vägra sluta att snutta å mjölktrampa, uffar jag bara!

*SnuttSnutt* / Sture
26 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
TOMTEN KOM TILL MIG !

TACK kompisar för de GOTTER och LEKSAKER som tomten kom med!!!

Åjåjåj..vad jag har ätit gotter och lekt med alla leksaker idag asså - både mjukisar å bollar å piiip-isar! Den coola bevingade mopsen som satt på spindeln som jag fick av Bålsta-pinglisarna fick jag däremot bara sniffa på, men ÅJ vilket coolt sniff asså!

Just nu är jag helt slut och ligger och pausar lite *fnrr*, men snart är det dax för Willysteken och juleklappen som jag ska få av rott-Alma. Undrar just vad det är, men det känns som nåt mjukt i alla fall...

Såna här dagar vill jag ha VARJE dag för ÅJ vad mycket gott å smaskigt det finns att äta egentligen. 1 egen jultallrik med människomat fick jag dessutom mitt i lekarna så ÅJ vad jag ska f*sa i soffan lite senare *fnrr* Men det är 1 mops rättighet! Visst?!

Jag hoppas ni alla har haft 1 skojsig och gottig juleafton och fått måååånga paket! Och snart är det nyårsafton...Undrar om det också innebär GOTTER i mängder? Jag hoppas det *fnrr*, men om inte så är det snart juleafton igen.
Bara 1 år kvar....

Ha 1 fortsatt kulig jul allesammans och TACK än 1 gång för juleklapparna jag fick!

*Fnrr Fnrr* / Sture
24 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar
TOMTEN - VAR ÄR DU????

I väntan på att tomten ska komma med mina juleklappar så blir det säkert 1 mycket lååååång väntan ikväll *uffs* Så vad göra?

- Jo, jag gnuffsar på 1 MÄRGBEN, sniffar runt och känner 1 massa dofta-gott-lukter, gnuffsar på säcken mellan varven, pöööser i soffan, får fnatt och fnattar runt i hela kojan, gräver på matte, uträttar div behov *fnrr* - och kollar på gamla kort i datorn!
Bilden jag hittat är taget då det var påsk och jag var 1 påskakärring..UHUM..eller jag menar; att jag lånade 1 gammalt tygstycke och knöt runt skulten *fnrr* för att göra omgivningen lite glad *fnrr* Är jag cool eller är jag cool? Uffa bara inte att jag är söt asså..uhum.

Och NU är det "bara" 4 timmar och 1 kvart kvar!!!
Undrar om TOMTEN verkligen kommer då?!
- Nån som vet???

*VänteUffs* från Sture


23 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar
Inställd Oscars-gala *fnrr*

Tänk vilken osis att matte inte har nån videokamera för annars hade jag nog säkert kunnat bli nominerad till Oscarsgalan framöver..eller nåt.
Tycker HON asså *uffs*
Själv förstår jag inte alls varför hon tyckte det var sååå kul.
Vad som hände?

- Jo, jag satt i godan ro på golvet och filosoferade över livets alla väsentligheter när min vänstra baktass störde mig! *Fjång* sa det och baktassen for upp i luften nära min trubbis. GIVETVIS var det upprörande att tassen störde mig mitt i tänkandet - och det uffade jag också till den.
Tassen fattade det hela och åkte ner på golvet.
Men sen gjorde den om samma sak igen å igen å igen - och varje gång den levde sitt eget liv så blev jag lika störd i tankesinnet. Jag naggade på tassen, glodde på den, spretade med tassetårna för att den skulle försvinna, försökte psyka den - inget hjälpte! Den kom hela tiden tillbaka och bara var där och sprötade rakt ut i luften nära min trubbis. Konstig grej, tyckte jag så klart *uffs*
HUFFA asså!

Men rätt var det var hörde jag 1 gapskratt från matte och Vita soffan som satt 1 liten bit bort *uffs* De hade visst suttit och spanat in mig och min eget-liv-levande baktass och tyckte det var huuur kul som helst. Själv fattade jag inget utan uffade och frågade vad det var frågan om, men fick bara fniss till svar.
Dessa 2-beningar asså *uffs*

Men nu tycks min tass i alla fall sova och det ska jag också göra nu! Jag "råkade" bara väcka matte tidigt, men nu ska jag låta henne somna om igen.

*Morrn´morrn å nattinatti på 1 å samma gång* / Sture

22 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 5 kommentarer
Jul Jul och åter - JUL *fnrr*

Regn å rusk å 1 massa +grader å snart är det JUL!
Nån direkt julkänsla finns inte riktigt, men vad gör väl det?
- Kaggen kurrar ju efter JULEGOTTER i alla fall! Juleskinka å korvar å köttebullar å pastejer å ostar å...åjåjåj..nä, det är nog bäst att jag slutar för annars vill jag ha jul NU och inte om 4 dagar!

Men juluffet här ovan får mig ändå att tänka på julnumret av MopsAllehandan som kom med fabbo Postman idag! Diverse skojsig läsning var det och fina pingelbilder (speciellt bilden på mitt VåffelHjärta) fanns det.
Fabbo mILLe hade skrivit 1 KrÖnIkA som startade värsta turboknorret i min kagge *fnrr* Vilkan LYXsemester den grabben har asså!
Och Yodas GOTTE-recept som jag läste och gottade mig åt..åjåjåj..var med i tidningen också!
Själv hade skrivit 1 uff om WP-träningen, men texten var så liten att matte var nödgad att ta fram glasögonormarna för att kunna läsa mitt uff *fnrr* Jag har alltså uffat i "allehandan" 1 par gånger nu, men det är tveksamt om det blir fler gånger. Jag kan ju ha fel, men vi working-pugs *fnrr* är ju inte så många och intresset hos läsarna kanske inte är så stort..men vad vet jag.
Men nåt jag faktiskt saknade i tidningen var 1 julig bild på 1 julig mops på framsidan av detta julnummer! Fast vem vet - det kanske blir 1 bild på 1 julmops i nåt sommarnummer istället..*fnrr*

Åjåj asså..nu har jag uffat så mycket om JUL att jag känner mig alldeles kollrig uppe i skulten *fnrr* - så det är nog bäst jag slutar uffa och sover istället. För ju mer jag sover desto fortare går tiden fram tills julafton!
Jag tror det i alla fall!

*NattiNatti-uff* / Sture

20 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
BusÅrusTräff *fnrr*

Idag åkte rott-Alma och jag till mitt Kviberg för att träffa Mirran för lite bus och rus!

Mirran hade aldrig varit där tidigare, men jag tror hon gillade stället..ja, förutom att det var vått i gräset då *fnrr* Men Mirran är ju inte den som är den - så med lite hjälp av mig..uhum..så fick vi igång några riktigt tokekuliga fnatterundor tillsammans där på gräsmattan!

JättepätteTACK Mirran för allt fint vi dessutom fick av dig idag! Juleklappen har vi dock inte fått öppna ännu *uffs*, men jag är van vid att vänta å vänta...Är det inte efter Noggen så är det efter juletomten, med andra uff!

Rott-Alma var väl däremot lite lagom intresserad av oss utan gick hellre och sniffade efter harb*jsar på egen tass, men vaddå?! - Tanten fyller ju 9 år idag så hon ville väl ta det lite lungt, förmodar jag.
GRATTIS tant rott-Alma! Hoppas du gillade både BAUTAbenet och mjukis-snutten! Pssst..jag får väl låna mjukisen och snutta liiite på den ikväll i alla fall?!

*SnuttSnutt* / Sture

17 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
Tammmm-taaa-Rammmmmmmmm!!!!

Äntligen asså..ÄNTLIGEN är allas vår NOGG tillbaka!!!

Gissa om jag har väntat å längtat...åjåjåj..jag saknar uff, må jag uffa..Men NU är sidan äntligen åter!

Nu måste jag kolla om alla är kvar här *fnrr* - Åter straxt!


*Åver but NOT aout* / Sture
14 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar
Uhum....

I dagens inlägg tänker jag låta matte få uffa lite. Hon fick nämligen 1 juleklapp i förskott som hon bläddrat lite i nu ikväll. Vad det var?
- Jo, hon fick boken "Allt om mops" av mig *fnrr*

--------------------

Mattes uff;
- Boken kan sägas vara en s.k rasbok om mopsen.
Rasböcker brukar kunna innehålla sådant som historik, rasstandard, träning/tävling, omvårdnad, valpen i nya hemmet, utställning, statistik och en mängd bilder.
Det mesta av ovanstående finns även med i denna bok om mopsen.

Vad jag tycker om den?
- För uppfödare och utställningsintresserade så är detta säkert en bok som läses med stort intresse.
För min personliga del så saknar jag bilder och text om de mopsar som ändå har tävlat i bruks, lydnad och agility. Visst finns det två bilder på agilitymopsar, men det är också allt. Eller..nej, förresten..det står några rader i Inledningen om arbetande mopsar också, men dessa rader håller jag väl inte med om direkt.
En stor del av boken innehåller alltså sådant som historik, avel och utställning samt ett kortare inslag om mopsens hälsa och skötsel. För gemene man som har sin mops till "enbart" sällskap och som saknar intresse för linjeavel och statistik etc - så lämnar den säkert mycket att önska.

Bilderna är många i denna bok. Bilder på både svarta och gula mopsar. Även en bild på en silvermops finns med. Det finns visst också en bild på mopsen Kattfot som hade vita tecken samt blå ögon. De bilder som f.ö visas är överlag på mopsar som gjort sig kända i avel och/eller utställningssammanhang.
Ingen bild eller text om mopsen som blivit Lydnadschampion, alltså...
För egen del kan jag tycka det är intressant att på bild se hur mopsen har utvecklats som ras över tid och fundera över vart mopsens utseende och exteriör är på väg - men f.ö såg jag inga överraskningar.

Jag har inte hunnit läsa all text i hela boken, men av det jag läst så känner jag igen mycket sedan tidigare.
Så vad gäller all textinnehåll så kanske jag återkommer vid senare tillfälle och skriver mer om det.
Men överlag verkar den i alla fall vara lättläst.

Men som rasbok är den alltså --> en rasbok. Och att få en inbunden bok på nära 400 sidor för 217 kr är ändå helt oki.
Kort och gott kan jag säga; Det är en bok som gör mig lite besviken, men långt ifrån förvånad.

På en skala mellan 1 - 5 så får den en svag 3:a. Knappt godkänd, men inte mer.

--------------------

Såja - NU är det jag Sture som är här och uffar igen *fnrr* Jösses så långt inlägg hon uffade, matten min! Själv skulle jag vilja uffa;
- Matte! Skriv 1 egen bok! Skriv om oss mopsar som kan och gör annat än "bara" dansar och ser stiliga ut! Skulle inte det vara 1 utmaning, så uffa?!

*FnulFnul* / Sture
6 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Rus å ssssnark *fnrr*

Idag har jag träffat Freppe och Bullen som dansade på Åby här i mitt Gbg!!!

Själv var jag både för gammal och för ung för att dansa idag, men ÅJ sikket skojsigt rus vi fick till efteråt! Bullen var 1 hejjare på handbromsvändningar och att "låna" påsar med olika innehåll i *fnrr* - och Freppe var 1 hejjare på att sniffa runt bland 2-beningarna och hålla koll och span *fnrr* på oss alla!

Båda var änna kuliga killar och jag hoppas vi ses snart igen!!!

Vad jag gör just nu?
- Dagens rus satte sina spår så jag sssssover och ssssnarkar för fullt. Kolla kortet så ser ni själva - men jag skulle nog ha lagt ut 1 varning till alla puppisar och alla blyga pinglisar *fnrr* Hoppas ni ursäktar!

*Fnrr Fnrr* / Sture


3 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 5 kommentarer
Bok å bus *fnrr*

Ännu 1 puppebild från lagret*fnrr* - jag tror den bilden är tagen i samma veva som när jag slog frivolter nedför källartrappen hemma hos rott-Alma och fick 1 litet sår ovanför vänstra ögat...

Nåt nytt som hänt i kojan?
- Jo, tack vare tips från mitt VåffelHjärta så är nu boken "Allt om mops" beställd!
Den ska matte få i juleklapp av mig har jag tänkt *fnrr* Själv undrar jag vad den kommer att innehålla?! Och vilka mopsar kommer att finnas med på bild? Jag håller dessutom tassar å knorr för att det kommer att finnas repotage om mopsar som tycker om att jobba också - och inte "bara" fina dansmopsar *fnrr* Asså..missförstå mig inte nu..det är ju roligt att se stiliga mopsar, men Vi Mopsar Kan ju mer än så, menar jag.

Vad händer annars i kojan?
- Matte är långledig så här ska slappas, sniffas i skogen, busa, rusa, gnuffsa på säck, skicka matte på söndagsdans samt mumsa på gotter - och så ska jag på födelsedagskalas!
Det är rott-Almas mams som fyller TANT *fnrr*, men ordet tant vågar jag nog inte uffa högt för henne...För tänk om jag blir utan gotter då? Huuuu..hemska tanke asså!

..för övrigt lullar livet på i sin stolliga gång. Inget nytt å inget glömt..vad jag minns *fnrr* Men kommer jag på nåt så återkommer jag!

*FnattFnatt* från Sture
1 December 2006  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida